drugi je bio na nakim pregovorima malo nakon rata i blago receno opisao je domace aktere: divljacima
To ministre!
-
zvrk
#176 Re: To ministre!
men eje proslo ljeto jedan becki diplomata pitao je li BiH sada priznata drzava

drugi je bio na nakim pregovorima malo nakon rata i blago receno opisao je domace aktere: divljacima
-
dječak sa šibicama
#177 Re: To ministre!
zvrk wrote:ovo mi zvuci ko ona interna:
sve se nema, a svaki se dan jede
ili:
sve se nema, a kosa se samponom pere![]()
Ili:
dosao mali crnac iz Afrike kod djeda mraza i kaze "imam jednu veliku zelju djeda mraze, tri dana nisam nista jeo..."
djed mraz "a sto ne probas nesto na silu pojesti?"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#178 Re: To ministre!
Dobro, a koji je tvoj plan po tom pitanju?Alfons Kauders wrote:Problem s oduzimanjem ilegalno stecene imovine je sto bi se i taj zakon sprovodio selektivno... Npr. neko ko je stavio glavu u torbu pa radio po Bliskom Istoku bi isto tako mogao biti pozvan da dokaze odakle mu lova od koje je uzeo stan, otvorio radnju itd... Isto vazi za raju koja je radila na crno vani pa se vratila i mnoge druge - malo ko bi imao skroz ciste papire, jer jednostavno nisu racunali na to.-LIBERO- wrote:Pa da nisu novac prlijevali, intezivno i kontinuirano vec 20 godina, u crne stranacke i licne fondove, nego da su to uplacivali u drzavnu kasu svega toga nebi bilo.
Ima rjesenje i za to sto ti kazes, da bi sankcionisanje tih drzavnih firmi povuklo za sobom cijeli niz ovih pratecih firmi i subjekata.
Oduzimanje bespravno stecene imovine!!!!
Imas jahtu na moru, imas 6 stanova, 3 kuce.....imas 8 poslovnih prostora itd. Fino dobijes obrazac koji bi predstavljao fiktivnu zapljenu, nesto poput upozorena pred pljenidbu kada ne platis mjesec dana struju ili vodu, pa fino druze politicaru "poslovni covjece" ili zaista poslovni covjecedokazes papirima, profitom i na koji nacin si sve to stekao i povlaci se fino mogucnost sankcije za tebe, ili ako eto kao slucajno nemas mogucnost da dokazes kako si stekao imovinu od 3miliona eura..fino se zaplijeni i gotovo.
Ja sve ono sto ima, i svoj stan i vikendicu(prije pokusaj vikendice, ali ok) i ovaj svoj mozda cak i ispod prosjecni automobil mogu dokazati kako sam platio do zadnjeg feninga. Pa bujrum, hajde da se vidi i da se napokon, barem djelomicno, podvuce crta ..pa da pokusamo uzdici ovaj nas moralni i drzavni sistem na civilizacijsku stepenicu iznad ovog trenutnog klepromanskog feudalizma.
To bi bio kruzni tok povrata crnih fondova i malverzacija u funkciju opsteg interesa i namirivanja dugovanja koja su se tolerisala za drzavna preduzeca.
Jer tolerisati drzavnim preduzecima takve dubioze a njihovi bivski (ko zna koliko garnitura vec) upravni odbori i upravljacke strukture otvaraju svoje univerzitete i grade na hiljade zgrada i poslovnih objekata i trznih centara,a sitnoj buraniji iznositi iz stanova i kuca TV aparate i tostere...e pa gospodo to nije funkcionisanje pravne drzave, to je ugnjetavanje i svjesno i namjerno selektivno sprovodjenej zakona.
Oni koji su najvise klepili, pogotovo oni koji su radili s javnim preduzecima, su itekako mislili na te sitnice, pa bi lakse dokazali porijeklo imovine od mene. Ima izuzetaka, npr. onom Saricu su u RS oduzeli milione, ali mimo njega se bas i nisu proslavili.
Ko god da dodje na vlast, provodio bi taj novi zakon selektivno...
Da budemo u varijanti Cesic Rojsa," ko je jamio jamio"...podvlacimo crtu..pa cemo vidjeti kako cemo dalje. Uvijek se moze kreditno zaduziti dodatno
Koliko hoces ima takvih i politicara i direktora drzavnih firmi, nacelnika i slicno.
Ja jednostavno ne prihvatam varijantu "ko je jmio jamio", e hajmo praviti pravnu drzavu od "utorka"
- Alfons Kauders
#179 Re: To ministre!
Jbg ja rjesenja nemam, i ocito nisam jedini.-LIBERO- wrote:Dobro, a koji je tvoj plan po tom pitanju?Alfons Kauders wrote:
Problem s oduzimanjem ilegalno stecene imovine je sto bi se i taj zakon sprovodio selektivno... Npr. neko ko je stavio glavu u torbu pa radio po Bliskom Istoku bi isto tako mogao biti pozvan da dokaze odakle mu lova od koje je uzeo stan, otvorio radnju itd... Isto vazi za raju koja je radila na crno vani pa se vratila i mnoge druge - malo ko bi imao skroz ciste papire, jer jednostavno nisu racunali na to.
Oni koji su najvise klepili, pogotovo oni koji su radili s javnim preduzecima, su itekako mislili na te sitnice, pa bi lakse dokazali porijeklo imovine od mene. Ima izuzetaka, npr. onom Saricu su u RS oduzeli milione, ali mimo njega se bas i nisu proslavili.
Ko god da dodje na vlast, provodio bi taj novi zakon selektivno...
Da budemo u varijanti Cesic Rojsa," ko je jamio jamio"...podvlacimo crtu..pa cemo vidjeti kako cemo dalje. Uvijek se moze kreditno zaduziti dodatno. A Jusufranic, bivski direktor GRAS-a otvorio svoj privatni "univerzitet" (Univerzitet, kako to gordo zvuci
) napravio tolike dubioze u toj firmi(GRAS) da se svake godine vrsi rebalans budjeta u kantonu i dize novi kredit da bi se GRAS ostavio u zivotu, sa dugom od preko 10 miliona(ili koliko vec)..a on prst u uho milione izvukao kroz crne fondove a ja licno i gradjani ovog naktona vracaju kredit za GRAS i stalno se iznova zaduzuju zbog te firme.
Koliko hoces ima takvih i politicara i direktora drzavnih firmi, nacelnika i slicno.
Ja jednostavno ne prihvatam varijantu "ko je jmio jamio", e hajmo praviti pravnu drzavu od "utorka"
Lijepo zvuci za izbore, ali rezultati su nikakvi. Taman ce negdje oko izbora tempirati zakon pred zastupnickim domom FBiH, a neki fol rezultati ce biti tu do sljedecih opstih izbora.... Ali da se ne lazemo, velikim igracima se nece stati u kraj - ima da oduzmu poneku vikendicu, kafic, crni Audi i pokoji motor od sitnih dilera i kabadahija. Jusufranicu i desetinama njemu slicnih nece faliti dlaka s glave.
- starii
#180 Re: To ministre!
kad bi mi mogao ovaj ministar objasniti kako da bebi od 2 mjeseca kazem da se mora stediti i da ne jede...ili kad ovoj porodici Omerovic reci da stede kad ljudi i sad nemaju sta da jede....je** li ga onaj ko ga postavi za ministra 
-
zvrk
#181 Re: To ministre!
starii wrote:kad bi mi mogao ovaj ministar objasniti kako da bebi od 2 mjeseca kazem da se mora stediti i da ne jede...ili kad ovoj porodici Omerovic reci da stede kad ljudi i sad nemaju sta da jede....je** li ga onaj ko ga postavi za ministra
oni vec stede, trebamo ih uzeti za primjer ekonomicnosti
mozda da posaljemo ministru pisamce sa njihovom situacijom i pitamo ga da ih malo promovise kao primjer svima nama
da i mi budemo uzorni gradjani stedise
- astala_vistala
#182 Re: To ministre!
Dabogda otislo sve u helac i da pocrkamo od gladi jer cemo vjecno ostati glupi bosanci.
Svima vam je cilj da se uhvatite buđzetske sise jer drugog izvora prihoda kod nas nema a da normalno zivis,kao sto je vec neko rekao vise ljudi da benficijama nigdje nema,klasican primjer je moj drug koji "studira" vec par godina naravno ispita nije dao a redovno prima sehidsku penziju i usput momak radi..a neko ko je nanijetio da zavrsi fax nije mogao da se upise jer on ima beneficiju,moze li se tome stati u kraj i slicnim primjerima ? nemoze tonemo samo..
Svima vam je cilj da se uhvatite buđzetske sise jer drugog izvora prihoda kod nas nema a da normalno zivis,kao sto je vec neko rekao vise ljudi da benficijama nigdje nema,klasican primjer je moj drug koji "studira" vec par godina naravno ispita nije dao a redovno prima sehidsku penziju i usput momak radi..a neko ko je nanijetio da zavrsi fax nije mogao da se upise jer on ima beneficiju,moze li se tome stati u kraj i slicnim primjerima ? nemoze tonemo samo..
- Skijaš
#183 Re: To ministre!
Djeca poginulih boraca trebaju imati povlašten položaj. Broj takvih se godinu za godinom smanjuje i ta će kategorija relativno brzo prestati da postoji. Ono gdje treba rezati jesu boračka udruženja, beneficije i povlastice za ljude koji će parazitirati još 20-30 godina. Na selo majčin sine pa se bavi stočarstvom, a ne da galamiš po kafani i svaki drugi dan prepričavaš kako si kao ti zaustavio tenk.astala_vistala wrote:Dabogda otislo sve u helac i da pocrkamo od gladi jer cemo vjecno ostati glupi bosanci.
- volta dzontra
#184 Re: To ministre!
Skijaš wrote:Djeca poginulih boraca trebaju imati povlašten položaj. Broj takvih se godinu za godinom smanjuje i ta će kategorija relativno brzo prestati da postoji. Ono gdje treba rezati jesu boračka udruženja, beneficije i povlastice za ljude koji će parazitirati još 20-30 godina. Na selo majčin sine pa se bavi stočarstvom, a ne da galamiš po kafani i svaki drugi dan prepričavaš kako si kao ti zaustavio tenk.astala_vistala wrote:Dabogda otislo sve u helac i da pocrkamo od gladi jer cemo vjecno ostati glupi bosanci.
Za bilo kakav transfer iz proračuna jedini kriterij mora biti da primatelj nije u stanju raditi. Djeca poginulih boraca (ne samo oni nego i djeca bez jednog ili oba roditelja bez obzira je li roditelj stradao u ratu) ne mogu osigurati prihode za egzistenciju.
Osoba visokog stupnja invalidnosti ne može raditi i svejedno je je li mirnodopski ili ratni invalid.
Treba uvesti jasno načelo i zakonsku regulativu uskladiti prema načelu. Država mora djetetu bez roditelja osigurati min. prosj. plaću u FBIH.
Sva primanja koja se ne temelje na trajnoj ili privremenoj nesposobnosti za rad treba ukinuti!!!!!!
Suludo je na odlikovanje primati novac iz proračuna...
Suludo je držati kategoriju demobilisani borac 17 godina nakon rata. Ako ništa davati im tu crkavicu preko zavoda za zapošljavanje a ne ponižavati osobu kategoriziranjem demobilisani borac
- BHCluster
#185 Re: To ministre!
Sta ste skocili na gospodina Ministra, on je dobro procjenio ekonomsku situaciju u drzavi! Narod nema niod cega drugog da stedi osim na hrani, to je ministar 100% pogodio i dao odlican savjet a to sto mi nevidimo to je nas problem...
-
zvrk
#186 Re: To ministre!
nema problema
vako ce nam uredjivat cijenu karte za prijevoz
http://www.youtube.com/watch?v=0_PGCc9Hd44
vako ce nam uredjivat cijenu karte za prijevoz
http://www.youtube.com/watch?v=0_PGCc9Hd44
-
dječak sa šibicama
#187 Re: To ministre!
Meni je od ministra smjesniji samo narod, hiljadu klimavaca izaslo na skup potpore Palestincima, a 0 gradjana na protestni skup zbog masovnih poskupljenja koja slijede.
Vindija vec digla cijene, a tek prije dva tri mjeseca su imali poskupljenje. Dakle, krece, lancano.
Vindija vec digla cijene, a tek prije dva tri mjeseca su imali poskupljenje. Dakle, krece, lancano.
-
zvrk
#188 Re: To ministre!
stedim mozak od podataka o politicarima, tek koji bombastican postupak poput ovog mi dodje do usijudječak sa šibicama wrote:Meni je od ministra smjesniji samo narod, hiljadu klimavaca izaslo na skup potpore Palestincima, a 0 gradjana na protestni skup zbog masovnih poskupljenja koja slijede.
kad su bili protesti ?
screw vindija
šarulja hadzici doo - nema boljih mlijecnih proizvoda
- Skijaš
#189 Re: To ministre!
edit, vidim kolega je već odgovoriodječak sa šibicama wrote: Vindija vec digla cijene, a tek prije dva tri mjeseca su imali poskupljenje. Dakle, krece, lancano.
- stwic
#190 Re: To ministre!
Trebao je da kaze:" Kupite sporet na drva i deka na pijaci"
Da svako ima onaj sporet alfu kako bi nam pilane procvjetale ko maslacak...
Da svako ima onaj sporet alfu kako bi nam pilane procvjetale ko maslacak...