Ma nema teorije, nebi to bosnjaci nema sanse...Fair Life wrote:Koja li su krvna zrnca kod Mirsada Catica Cuperka... i jos nekih ??prleitihi wrote:što su..naravno..potvrdili navijači čelika kada su navijače sarajeva dočekali i ispratili povicima SRBIJA..SRBIJA..i psovanjem markala..zzzzz wrote:Ma ne zna se je li sigurnija u njegovim ili u vasimVi nas razoruzali a oni ubjedjivali kako rata nece biti
I jos samo za nineaca, naravno da cemo brojati krvna zrnca, bliska istorija nas naucila da te oni sa slicnim "krvnim zrncima" barem nece upucati iz cista mira. Zato, mani mi se dojucerasnjih Jugoslovena a danasnjih Bosanaca, tu pricu smo davno ispusili![]()
baš me interesuje šta bi na ovu tvoju opasku rekao sefer halilović..koji je..znamo..u ratu ostao bez žene i šure..![]()
ili..da spomenem ubistvo sina avde hebiba..![]()
krvna zrnca..
Da li su ista kao kod onih koji su na njega/njih pucali ??
TO HARE CARE - TRECI PUT !!!
-
nineac
- rajvosa^
Mislim da bi seiko poslije ovoga trebao da zacepi ostatak te pive i fino ode na spavanje tako da bi sutradan zaboravio sve ovo prosipanje po forumima. Ili ko zna, mozda Hare salta SA-x?????mostarac wrote:ma seiko22 je odusevljen haretom jer on hareta gleda navijacki i u stilu "e jes im ga sukno", a mi to haretovo sukanje nazalost moramo da (pre)zivimo, sto cinimo teskom mukom. Na seikov zivot hare nema nikakav uticaj osim sto ga dobro zabavlja kad sukne "onima anamo" pa tako seiko i dozivljava kriminogenog ljigavca, a da nikad nije spoznao svu grozotu i djubre i moralni i ljudski ponor koji se kriju u unutrasnjosti te spodobe i te stvari seika i ne zanimaju jer ga se i ne doticu. On je u ovoj utakmici samo navijac ispred TV ekrana sa pivom u ruci i njegov tim ne igra ovu utakmicu. Mi smo na tribinama a karte smo skupo platili, a ekipa na terenu se zajebava, prica sa menadzerima o buducim angazmanima, a kontranapad za kontranapadom se nize, a ishodi su katastrofalni.
-
krkan
http://www.startbih.info/Default.asp?broj=222&ID=174
Emir Suljagic (citat):
Ali, naše – bošnjačke, u ovom slučaju - elite nisu uopće učestvovale u ratu; naši vođi nisu nikoga izgubili u logorima, nikoga ostavili u masovnim grobnicama. Država gubi pravo da postoji ako nije u stanju zaštititi svoje podanike, ako nije u stanju da ispuni svoj dio pakta, ugovora sklopljenog s društvom. Tako je prestala da postoji Republika Bosna i Hercegovina. S njenim nestankom, naše elite – bošnjačke, još jednom – izgubile su pravo da govore u naše ime. Njihov ulog u budućnosti ove zemlje i ovog naroda bio je ostao neuporedivo manji od uloga njenih ostalih žitelja.
U posljednje vrijeme, ne volim se dugo zadržavati u Sarajevu. Razlozi za to leže u televiziji. Bosanski televizijski program je u najvećoj mjeri ružan, plitak, histeričan i nepismen. I pored toga što sebi svaki put obećam kako sada neću gledati televiziju, svaki put prekršim to obećanje. I po refleksu, gledam isključivo ono što se u grubim crtama može opisati kao informativni ili politički program. Refleks je profesionalni, a potreba patološka.
Gledam kako Haris Silajdžić odnekle iz Sjedinjenih Država – biće da je Seattle – doslovno bljuje vatru. Ali, ono što je impresivnije i od njegove zapjenjenosti je mjera u kojoj je Silajdžić izgubio skoro svaku vezu sa stvarnošću. On još uvijek živi u 1993. godini, čak se ni njegov rječnik nije izmijenio. Moralna superiornost bosanske žrtve na koju se poziva do dosade, kako tada tako i danas, bila je tada relativno nenačeta. Ali, ta superiornost izgubljena je onog trenutka kada je Alija Izetbegović sjeo za isti stol sa Momčilom Krajišnikom i donio odluku da s njim gradi ovu zemlju. Sve što se desilo poslije toga, logičan je slijed tog poteza. I zato je od Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića gora samo Bosna i Hercegovina Harisa Silajdžića.
Emir Suljagic (citat):
Ali, naše – bošnjačke, u ovom slučaju - elite nisu uopće učestvovale u ratu; naši vođi nisu nikoga izgubili u logorima, nikoga ostavili u masovnim grobnicama. Država gubi pravo da postoji ako nije u stanju zaštititi svoje podanike, ako nije u stanju da ispuni svoj dio pakta, ugovora sklopljenog s društvom. Tako je prestala da postoji Republika Bosna i Hercegovina. S njenim nestankom, naše elite – bošnjačke, još jednom – izgubile su pravo da govore u naše ime. Njihov ulog u budućnosti ove zemlje i ovog naroda bio je ostao neuporedivo manji od uloga njenih ostalih žitelja.
U posljednje vrijeme, ne volim se dugo zadržavati u Sarajevu. Razlozi za to leže u televiziji. Bosanski televizijski program je u najvećoj mjeri ružan, plitak, histeričan i nepismen. I pored toga što sebi svaki put obećam kako sada neću gledati televiziju, svaki put prekršim to obećanje. I po refleksu, gledam isključivo ono što se u grubim crtama može opisati kao informativni ili politički program. Refleks je profesionalni, a potreba patološka.
Gledam kako Haris Silajdžić odnekle iz Sjedinjenih Država – biće da je Seattle – doslovno bljuje vatru. Ali, ono što je impresivnije i od njegove zapjenjenosti je mjera u kojoj je Silajdžić izgubio skoro svaku vezu sa stvarnošću. On još uvijek živi u 1993. godini, čak se ni njegov rječnik nije izmijenio. Moralna superiornost bosanske žrtve na koju se poziva do dosade, kako tada tako i danas, bila je tada relativno nenačeta. Ali, ta superiornost izgubljena je onog trenutka kada je Alija Izetbegović sjeo za isti stol sa Momčilom Krajišnikom i donio odluku da s njim gradi ovu zemlju. Sve što se desilo poslije toga, logičan je slijed tog poteza. I zato je od Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića gora samo Bosna i Hercegovina Harisa Silajdžića.
-
prleitihi
Osnovana Srpska narodna radikalna stranka
Srna 16.06.2007 21:13
BANJALUKA - U Banjaluci je juče osnovana Srpska narodna radikalna stranka za čijeg predsjednika je izabran Grujo Bogojević, a za generalnog sekretara Aleksandar Popović.
Popović je rekao da je postojala potreba za stvaranjem moderne, demokratske, decentralizovane stranke koja će raditi na objedinjavanju svih radikala u Republici Srpskoj.
Bogojević je najavio da će djelovanje stranke biti decentralizovano i da će njene prve aktivnosti biti analiza političke situacije u RS.
Za potpredsjednike stranke izabrani su Mirko Jovanović, Verica Gajić i Milovan Rogić, a za generalnog sekretara Aleksandar Popović.
haretu stiže podrška za odbijanje aprilskog paketa..
Srna 16.06.2007 21:13
BANJALUKA - U Banjaluci je juče osnovana Srpska narodna radikalna stranka za čijeg predsjednika je izabran Grujo Bogojević, a za generalnog sekretara Aleksandar Popović.
Popović je rekao da je postojala potreba za stvaranjem moderne, demokratske, decentralizovane stranke koja će raditi na objedinjavanju svih radikala u Republici Srpskoj.
Bogojević je najavio da će djelovanje stranke biti decentralizovano i da će njene prve aktivnosti biti analiza političke situacije u RS.
Za potpredsjednike stranke izabrani su Mirko Jovanović, Verica Gajić i Milovan Rogić, a za generalnog sekretara Aleksandar Popović.
haretu stiže podrška za odbijanje aprilskog paketa..
-
TheGodfather001
Ja se stvarno pitam sto ljudi napadaju RS, da Boshnjaci imaju Dodika koji poduzima radikalne korake u svakom pogledu i na svakom polju, pa mi bismo bili daleko naspram svih zemalja na Balkanu.Po mom misljenju, politicke vodje Boshnjaka i Hrvata treba da se angazuju oko Federacije i da uloze u Federalni dio, da daju mladim ljudima posao i perspektivu, da 51% teritorije BiH u svakom pogledu u superlativu, a stranci sami kad vide kako napredujemo i kako smo slozni, i kad se okrenu i pogledaju RS, mislim da bi to bilo kraj za sve pregovore i morali bi RS "vratiti" drzavi BiH.Ali, opet mi nikad necemo shvatiti probleme koje opsjedaju nas mlade, sve dok imamo nacionaliste na svakom koraku.Pozdrav
-
nineac
Kratko i jasno!TheGodfather001 wrote:Ja se stvarno pitam sto ljudi napadaju RS, da Boshnjaci imaju Dodika koji poduzima radikalne korake u svakom pogledu i na svakom polju, pa mi bismo bili daleko naspram svih zemalja na Balkanu.Po mom misljenju, politicke vodje Boshnjaka i Hrvata treba da se angazuju oko Federacije i da uloze u Federalni dio, da daju mladim ljudima posao i perspektivu, da 51% teritorije BiH u svakom pogledu u superlativu, a stranci sami kad vide kako napredujemo i kako smo slozni, i kad se okrenu i pogledaju RS, mislim da bi to bilo kraj za sve pregovore i morali bi RS "vratiti" drzavi BiH.Ali, opet mi nikad necemo shvatiti probleme koje opsjedaju nas mlade, sve dok imamo nacionaliste na svakom koraku.Pozdrav
- Ahmmed
#82 Re: TO HARE CARE - TRECI PUT !!!
Nije.Samo sam ustvrdio da sebi previše dozvoljavaš. Ništa drugo.jeza u ledja wrote:To stvarno nije moj problem.Ahmmed wrote:Jesam.jeza u ledja wrote:
Previse si osjetljiv.
- jeza u ledja
#83 Re: TO HARE CARE - TRECI PUT !!!
Kao sto rekoh, previse si osjetljiv da bi se s tobom moglo normalno razgovarati.Ahmmed wrote:Nije.Samo sam ustvrdio da sebi previše dozvoljavaš. Ništa drugo.jeza u ledja wrote:To stvarno nije moj problem.Ahmmed wrote: Jesam.
- Ahmmed
#84 Re: TO HARE CARE - TRECI PUT !!!
Hvala za komplimentjeza u ledja wrote:Kao sto rekoh, previse si osjetljiv da bi se s tobom moglo normalno razgovarati.Ahmmed wrote:Nije.Samo sam ustvrdio da sebi previše dozvoljavaš. Ništa drugo.jeza u ledja wrote: To stvarno nije moj problem.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
moj sinko, ovo je jedino ispravno sto si napisao u ovom tvom "naravouceniju"!! Dobro je sto si mlad, no, medjutim, tuzno je da ta tvoja mladost nije doprla dotle da moze razluciti izmedju dobra i zla!!TheGodfather001 wrote:Ja se stvarno pitam sto ljudi napadaju RS, da Boshnjaci imaju Dodika koji poduzima radikalne korake u svakom pogledu i na svakom polju, pa mi bismo bili daleko naspram svih zemalja na Balkanu.Po mom misljenju, politicke vodje Boshnjaka i Hrvata treba da se angazuju oko Federacije i da uloze u Federalni dio, da daju mladim ljudima posao i perspektivu, da 51% teritorije BiH u svakom pogledu u superlativu, a stranci sami kad vide kako napredujemo i kako smo slozni, i kad se okrenu i pogledaju RS, mislim da bi to bilo kraj za sve pregovore i morali bi RS "vratiti" drzavi BiH.Ali, opet mi nikad necemo shvatiti probleme koje opsjedaju nas mlade, sve dok imamo nacionaliste na svakom koraku.Pozdrav
Ja , kad sam bio tvojih godina (ovo mogu da kazem, jer nisam vise "mlad" kao ti)sam zivio sa pripadnicima drugih naroda na nacin da nisam zvao Focu - srbinje!! Ni moji drugovi je nisu zvali srbinje!! Oba smo, i ja i moj kolega druge vjere, zajedno isli na more, na radne akcije, na studije, na koncerte!! Oni su , kad je bila Mala Gospoina,tj, vasar, bili gosti u nasoj kuci, mada je nasa kuca bila prva do dzamije, i mada je moj babo, i moj djedo, i svi moji , bili vrlo religiozni! Ali, dragi moj "mladi sugovornice", znali smo da je to Bosna!! I zvali smo je Bosna, nismo rEPUBLIKA sRPSKA! Moj dragi sugovornice, slusao sam svoga rahmetli djeda, kad bi pricao o prvom svjetskom ratu , i bilo mi je to "veoooooma daleko"! Slusao sam ga kad je pricao o drugom svjetskom ratu, i ito mi je bilo "veoooma daleko"!! Slusao sam ga kad je pricao o pokolju Muslimana u Foci, na Gorazdanskom mostu, u Bukovici kod Cajnica, i nisam obracao paznju!! Mislio sam :"ma daj, to je bilo daavnoooooo"! Mislio sam, samo kad sa Backom da odem slusati Led Zeppelin, Janis Joplin, Stonse, itd,itd! Ali nazalost, moj dragi sugovornice, 1992 je pokazala da sam ipak grijesio!! trebao sam malo pomnije slusati price moga djeda!! Bio je jedan nas komsija, koji je u drugom svjetskom ratu, bio u ustasama! Svi smo znali da je bio ! Znali smo i mi, i komssije, ciji su ocevi bili u cetnicima u tom istom ratu!! Taj starac, je u ovom zadnjem ratu, imao preko devedeset, mozda i stotinu! Pravi paucak!! Nisam siguran ni da je mogao hodati sam, ali to nije sprijecilo njegove komsije, koji su zivjeli vrata do vrata od 1945 do 1992, srbe, tj sad njihovu djecu - tridesetogodisnjake i cetrdesetogodisnjake, znaci odrasle muskarce, koji su odrasli zajedno sa nama, da cim su uspostavili lokalnu vlast na toj teritoriji, kako ti kazes - koja ti ne smeta - dodju izvedu ga iz kuce, i prekolju na kucnome pragu!!! To je moj "mladi" sugovornice, sta trebas da shvatis!! Imas ti pravo na mladost!! Imaju i moja djeca! Ali "moj mladi sugovornice", da bi ta mladost bila uspjesna, a nakon nje , ako bog da, i starost, trebas da shvatis da je rEPUBLIKA sRPSKA upravo nastala na krvi onoga jadnog starca, i krvi mnogih drugih, koji u svojoj mladosti nisu imali sanse da dosegnu ni tvoj nivo starosti, ni moj, a kamoli onog starca od 90 i nekoliko!!
Druga, stvar, moj "mladjani" sagovornice", je da ti kazes :ekonomski napredak i "kad nas stranci vide"!! Moj sinko, od stranaca mozes , kad vam ukinu raznorazne humanitarne oblike pomoci, vidjeti vrlo malo!! Citav svijet se mijenja! Citava ekonomska politika se mijenja!! Ja cu ti reci samo ovo - posjeti na internetu stranicu o Detroitu!! O velikoj fabrici General Motorsa! Upitaj nekoga od Bosnjaka koji zive tamo, da ti razjasne sta znaci globalizacija i mijenjanje ekonomskog poretka! Osjetili su to na svojoj kozi za ovih 10-15 godina bivstvovanja tamo!! Sta hocu da ti kazem - ne trebas ni ti ni drugi mladi, previse oci upirati u strance!! Stranci imaju svoju celjad, koju trebaju da hrane, a onda ako nesta ostane, ce da daju tebi!! To je osnovno pravilo!! Okrutno - ali istinito!! Ja se sjecam, u 70-tim, kad je za "vrijeme Titovine", nastupio procvat lake industrije u BiH!! Skoro sva mjesta su imala po neku tekstilnu ili kozarsku fabriku!! I sve su radile i izvozile za Ameriku! U to doba, Kina i Indija su bile vrlo zatvorene! Danas, moj "mladi sagovornice" , sve gace, koje kupujemo, su Made in China ili Indija!! Sta ti to govori?? Nemas, jarane, vise ono privilegovano mjesto koje si nekad imao! Citam neki dan, kako se u Bihacu radnici bune protiv Kineskih poslodavaca!! Smijao sam se grohotom, mada nije smijesno!!
Zato, moj "mladi sugovornice", osvijesti se malo - upitaj se ko si?? Razmisli jel Hare isti ko Dodo! Dodo, koji predvodi one koji su prevukli kamu preko vrata onome nemocnome starcu!!
Razmisli, moj "mladi sugovornice"!!
-
prleitihi
baš interesantno kako čovjek nazva nekoga ko je bio član pavelićeve fašističke vojske.."paučak"..je li to znači da bi ti i za mladića sutra..kad bude imao 90 godina..rekao - "paučak"?seiko22 wrote:moj sinko, ovo je jedino ispravno sto si napisao u ovom tvom "naravouceniju"!! Dobro je sto si mlad, no, medjutim, tuzno je da ta tvoja mladost nije doprla dotle da moze razluciti izmedju dobra i zla!!TheGodfather001 wrote:Ja se stvarno pitam sto ljudi napadaju RS, da Boshnjaci imaju Dodika koji poduzima radikalne korake u svakom pogledu i na svakom polju, pa mi bismo bili daleko naspram svih zemalja na Balkanu.Po mom misljenju, politicke vodje Boshnjaka i Hrvata treba da se angazuju oko Federacije i da uloze u Federalni dio, da daju mladim ljudima posao i perspektivu, da 51% teritorije BiH u svakom pogledu u superlativu, a stranci sami kad vide kako napredujemo i kako smo slozni, i kad se okrenu i pogledaju RS, mislim da bi to bilo kraj za sve pregovore i morali bi RS "vratiti" drzavi BiH.Ali, opet mi nikad necemo shvatiti probleme koje opsjedaju nas mlade, sve dok imamo nacionaliste na svakom koraku.Pozdrav
Ja , kad sam bio tvojih godina (ovo mogu da kazem, jer nisam vise "mlad" kao ti)sam zivio sa pripadnicima drugih naroda na nacin da nisam zvao Focu - srbinje!! Ni moji drugovi je nisu zvali srbinje!! Oba smo, i ja i moj kolega druge vjere, zajedno isli na more, na radne akcije, na studije, na koncerte!! Oni su , kad je bila Mala Gospoina,tj, vasar, bili gosti u nasoj kuci, mada je nasa kuca bila prva do dzamije, i mada je moj babo, i moj djedo, i svi moji , bili vrlo religiozni! Ali, dragi moj "mladi sugovornice", znali smo da je to Bosna!! I zvali smo je Bosna, nismo rEPUBLIKA sRPSKA! Moj dragi sugovornice, slusao sam svoga rahmetli djeda, kad bi pricao o prvom svjetskom ratu , i bilo mi je to "veoooooma daleko"! Slusao sam ga kad je pricao o drugom svjetskom ratu, i ito mi je bilo "veoooma daleko"!! Slusao sam ga kad je pricao o pokolju Muslimana u Foci, na Gorazdanskom mostu, u Bukovici kod Cajnica, i nisam obracao paznju!! Mislio sam :"ma daj, to je bilo daavnoooooo"! Mislio sam, samo kad sa Backom da odem slusati Led Zeppelin, Janis Joplin, Stonse, itd,itd! Ali nazalost, moj dragi sugovornice, 1992 je pokazala da sam ipak grijesio!! trebao sam malo pomnije slusati price moga djeda!! Bio je jedan nas komsija, koji je u drugom svjetskom ratu, bio u ustasama! Svi smo znali da je bio ! Znali smo i mi, i komssije, ciji su ocevi bili u cetnicima u tom istom ratu!! Taj starac, je u ovom zadnjem ratu, imao preko devedeset, mozda i stotinu! Pravi paucak!! Nisam siguran ni da je mogao hodati sam, ali to nije sprijecilo njegove komsije, koji su zivjeli vrata do vrata od 1945 do 1992, srbe, tj sad njihovu djecu - tridesetogodisnjake i cetrdesetogodisnjake, znaci odrasle muskarce, koji su odrasli zajedno sa nama, da cim su uspostavili lokalnu vlast na toj teritoriji, kako ti kazes - koja ti ne smeta - dodju izvedu ga iz kuce, i prekolju na kucnome pragu!!! To je moj "mladi" sugovornice, sta trebas da shvatis!! Imas ti pravo na mladost!! Imaju i moja djeca! Ali "moj mladi sugovornice", da bi ta mladost bila uspjesna, a nakon nje , ako bog da, i starost, trebas da shvatis da je rEPUBLIKA sRPSKA upravo nastala na krvi onoga jadnog starca, i krvi mnogih drugih, koji u svojoj mladosti nisu imali sanse da dosegnu ni tvoj nivo starosti, ni moj, a kamoli onog starca od 90 i nekoliko!!
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
[/quote]baš interesantno kako čovjek nazva nekoga ko je bio član pavelićeve fašističke vojske.."paučak"..je li to znači da bi ti i za mladića sutra..kad bude imao 90 godina..rekao - "paučak"?
moj jadnice, jadni iz "laktasa", ako se povodis tom logikom, onda su u pravu oni koji kazu da je "OLUJA TREBALA PUHATI DO DRINE"!
Bio je, moj jadnice, i prvi komsija ovoga "paucka", Zlatko, momcic od 17 godina, koji nikad u zivotu ni u dzamiju usao nije, pa je zavrsio na isti nacin, od istih komsija, u isto vrijeme, za istu faschisticku ideju!!
Bijedni ste vi, bijedni!!
,
-
prleitihi
odgovori na pitanje..hoćeš li za današnje četnike..kad budu ostarili..reći da su "paučci"?seiko22 wrote:moj jadnice, jadni iz "laktasa", ako se povodis tom logikom, onda su u pravu oni koji kazu da je "OLUJA TREBALA PUHATI DO DRINE"!
Bio je, moj jadnice, i prvi komsija ovoga "paucka", Zlatko, momcic od 17 godina, koji nikad u zivotu ni u dzamiju usao nije, pa je zavrsio na isti nacin, od istih komsija, u isto vrijeme, za istu faschisticku ideju!!
,
-
seiko22
onaj "paucak" da je imao "oraha u dzepovima" bi zavrsio u Blajburgu, ili u najboljem slucaju - na golom otoku!!prleitihi wrote:odgovori na pitanje..hoćeš li za današnje četnike..kad budu ostarili..reći da su "paučci"?seiko22 wrote:moj jadnice, jadni iz "laktasa", ako se povodis tom logikom, onda su u pravu oni koji kazu da je "OLUJA TREBALA PUHATI DO DRINE"!
,
Ove vase "zlajinske petokolonaske metode" pokusavanja izjednacavanja strana, nazalost, samo dublje u provaliju vuku vas danasnji jadni SDP, i jos jadnije SDP-ovsko rukovodstvo!! Njegov prvi komsija, koj je bio cetnicki vojvoda u drugom svjetskom ratu, je sahranjen, ranih 80-tih sa najvecim vojnim pocastima!! I "paucak" mu je bio na sahrani, i izjavio saucesce njegovoj djeci, i ja sam, i rakijicu popio, zajedno sa sinovima njegovim, koji su svoga komsiju "paucka" zaklali na kucnom pragu!!
Znas sta sam rekao jedne prilike, nekom volonteru, koji je uporno obigravao oko moje kuce, ne bi li me ubijedio da ga pustim u avliju, kako bi me ubijedio da glasam za jednog lokalnog politicara?? Rekao sam mu:"Znas li ko je bjedniji od politicara ?? - Samo politicarov volonter!! Tako i ti !! Znas ko je bijedniji od faschisticke cetnicije?? Samo jadni , bijedni SDP-ovski petokolonas, koji bi cetnicima i guzicu lizo, samo da se ponovo domogne fotelje!! Ali sa ovakvim pristupom - nadam se da se, u skoroj buducnosti, nece obradovati!!
,
Last edited by seiko22 on 18/06/2007 04:20, edited 1 time in total.
-
prleitihi
haretov intelektualni paučak..da..da..svi su u blajburgu završili..kako da ne..ali nek' si ti bio na sahrani četničkom vojvodi..bilesi i rakijicu popio..seiko22 wrote:onaj "paucak" da je imao "oraha u dzepovima" bi zavrsio u Blajbugu, ili u najboljem slucaju - na golom otoku!!
Ove vase "zlajinske petokolonaske metode" pokusavanja izjednacavanja strana, nazalost, samo dublje u provaliju vuku vas danasnji jadni SDP, i jos jadnije SDP-ovsko rukovodstvo!! Njegov prvi komsija, koj je bio cetnicki vojvoda u drugom svjetskom ratu, je sahranjen, ranih 80-tih sa najvecim vojnim pocastima!! I "paucak" mu je bio na sahrani, i izjavio saucesce njegovoj djeci, i ja sam, i rakijicu popio, zajedno sa sinovima njegovim, koji su svoga komsiju "paucka" zaklali na kucnom pragu!!
Znas sta sam rekao jedne prilike, nekom volonteru, koji je uporno obigravao oko moje kuce, ne bi li me ubijedio da ga pustim u avliju, kako bi me ubijedio da glasam za jednog lokalnog politicara?? Rekao sam mu:"Znas li ko je bjedniji od politicara ?? - Samo politicarov volonter!! Tako i ti !! Znas ko je bijedniji od faschisticke cetnicije?? Samo jadni , bijedni SDP-ovski petokolonas, koji bi cetnicima i guzicu lizo, samo da se ponovo domogne fotelje!! Ali sa ovakvim pristupom - nadam se da se, u skoroj buducnosti, nece obradovati!! ,
http://youtube.com/watch?v=Nk_1rG3D71k
-
seiko22
samo ljigavi beskicmenjak, iliti na naski - slina, moze ovakvim argumentom nesto probati dokazati!! Pa, zaboga, tvrdis da si SDP, tj, nasljednik bivseg SK, a koji je bio na vlasti od '45-te do '92-ge, i koji je svojom krivicom, i nesposobnoscu rukovodecih kadrova (jedine karakteristike koju su zadrzali do danas), omogucio izbijanje rata, a istovremeno, za vrijeme svoje vladavine, nakon drugog svjetskog rata, amnestirao cetnicke vojvode, dao im partizanske spomenice, dao im boracke penzije, omogucio da budu promovirani i sahranjivani sa najvecim vojnim pocastima, sada koristiti isti argument kao protutezu za dokazivanje necije druge krivice i opravdavanja cetnickih zlocina , i svoje svetosti!!prleitihi wrote:haretov intelektualni paučak..da..da..svi su u blajburgu završili..kako da ne..ali nek' si ti bio na sahrani četničkom vojvodi..bilesi i rakijicu popio..seiko22 wrote:onaj "paucak" da je imao "oraha u dzepovima" bi zavrsio u Blajbugu, ili u najboljem slucaju - na golom otoku!!
Znas sta sam rekao jedne prilike, nekom volonteru, koji je uporno obigravao oko moje kuce, ne bi li me ubijedio da ga pustim u avliju, kako bi me ubijedio da glasam za jednog lokalnog politicara?? Rekao sam mu:"Znas li ko je bjedniji od politicara ?? - Samo politicarov volonter!! Tako i ti !! Znas ko je bijedniji od faschisticke cetnicije?? Samo jadni , bijedni SDP-ovski petokolonas, koji bi cetnicima i guzicu lizo, samo da se ponovo domogne fotelje!! Ali sa ovakvim pristupom - nadam se da se, u skoroj buducnosti, nece obradovati!! ,..svakako s njim imaš više zajedničkog nego sa mnom!
Bijedno, zaista bijedno!!
,
-
from_dust
Da,da.........sad je SDP kriv sto su prije rata SDA i SDS vezali zastave........to je zapravo uradio pritajeni SDP-ovac u SDA(u kojem je bio i Hare lopina) ne bi li destabilizovao navedene stranke.seiko22 wrote:samo ljigavi beskicmenjak, iliti na naski - slina, moze ovakvim argumentom nesto probati dokazati!! Pa, zaboga, tvrdis da si SDP, tj, nasljednik bivseg SK, a koji je bio na vlasti od '45-te do '92-ge, i koji je svojom krivicom, i nesposobnoscu rukovodecih kadrova (jedine karakteristike koju su zadrzali do danas), omogucio izbijanje rata, a istovremeno, za vrijeme svoje vladavine, nakon drugog svjetskog rata, amnestirao cetnicke vojvode, dao im partizanske spomenice, dao im boracke penzije, omogucio da budu promovirani i sahranjivani sa najvecim vojnim pocastima, sada koristiti isti argument kao protutezu za dokazivanje necije druge krivice i opravdavanja cetnickih zlocina , i svoje svetosti!!prleitihi wrote:haretov intelektualni paučak..da..da..svi su u blajburgu završili..kako da ne..ali nek' si ti bio na sahrani četničkom vojvodi..bilesi i rakijicu popio..seiko22 wrote:onaj "paucak" da je imao "oraha u dzepovima" bi zavrsio u Blajbugu, ili u najboljem slucaju - na golom otoku!!
Znas sta sam rekao jedne prilike, nekom volonteru, koji je uporno obigravao oko moje kuce, ne bi li me ubijedio da ga pustim u avliju, kako bi me ubijedio da glasam za jednog lokalnog politicara?? Rekao sam mu:"Znas li ko je bjedniji od politicara ?? - Samo politicarov volonter!! Tako i ti !! Znas ko je bijedniji od faschisticke cetnicije?? Samo jadni , bijedni SDP-ovski petokolonas, koji bi cetnicima i guzicu lizo, samo da se ponovo domogne fotelje!! Ali sa ovakvim pristupom - nadam se da se, u skoroj buducnosti, nece obradovati!! ,..svakako s njim imaš više zajedničkog nego sa mnom!
,
Hej,covjece................
Svi su oni govna,SDP,SDA,SDS(JE NAJVECE GENOCIDNO GOVNO) ali ne moze ti biti jedna stranka kriva za nesto u cemu nije ni ucestvovala.
Halo,kriv je nas narod.............pa svi su ti prije rata GLASALI ZA ANTU MARKOVICA I REFORMISTE................PA DOBISE SDA I SDS................a tebi kriv SDP
-
prleitihi
seiko22 wrote:samo ljigavi beskicmenjak, iliti na naski - slina, moze ovakvim argumentom nesto probati dokazati!! Pa, zaboga, tvrdis da si SDP, tj, nasljednik bivseg SK, a koji je bio na vlasti od '45-te do '92-ge, i koji je svojom krivicom, i nesposobnoscu rukovodecih kadrova (jedine karakteristike koju su zadrzali do danas), omogucio izbijanje rata, a istovremeno, za vrijeme svoje vladavine, nakon drugog svjetskog rata, amnestirao cetnicke vojvode, dao im partizanske spomenice, dao im boracke penzije, omogucio da budu promovirani i sahranjivani sa najvecim vojnim pocastima, sada koristiti isti argument kao protutezu za dokazivanje necije druge krivice i opravdavanja cetnickih zlocina , i svoje svetosti!!prleitihi wrote:haretov intelektualni paučak..da..da..svi su u blajburgu završili..kako da ne..ali nek' si ti bio na sahrani četničkom vojvodi..bilesi i rakijicu popio..seiko22 wrote:onaj "paucak" da je imao "oraha u dzepovima" bi zavrsio u Blajbugu, ili u najboljem slucaju - na golom otoku!!
,

kako divno društvo..sve demokrate..poštenjačine..haj sad u krevet..mirno spavaj..daleko od bosne..jer rata tamo sigurno neće biti..
-
seiko22
profulio si, Allaha mi!!
p.s. nije ni cudo da gubite vlast, tj da ste izgubili, kad ste takve "pameti"!!!
,
-
prleitihi
ovo nisam postavlj'o zbog alije..nego zbog sistema..kažeš kako je onaj sistem amnestirao četničke vojvode..ali ti je sasvim normalno kada haris silajdžić jednog deklarisanog antifašistu kao što je željko komšić..proda produženoj ruci fašiste mate bobana - boži ljubiću..kod tebe je problem sljedeći: ili si kloc ili si selektivan..(pleonazam..znam!)
hare nije možda volio rašu i momčila..ali nakon druge slike..sve sama njegova raja..
:D
hare nije možda volio rašu i momčila..ali nakon druge slike..sve sama njegova raja..
-
seiko22
mozda je Hare "Bosansko cvijece", koje sad, ako nista, zastupa ideju Bosne, i to jedinstvene!! Dokazuje argumentima sta je rs, istim onim argumentima koje Dodo pokusava nazor "napraviti" na svojoj strani, a ti mu dodajes materijal!! Ti si onaj njegov "politicarov volonter"!prleitihi wrote:ovo nisam postavlj'o zbog alije..nego zbog sistema..kažeš kako je onaj sistem amnestirao četničke vojvode..ali ti je sasvim normalno kada haris silajdžić jednog deklarisanog antifašistu kao što je željko komšić..proda produženoj ruci fašiste mate bobana - boži ljubiću..kod tebe je problem sljedeći: ili si kloc ili si selektivan..(pleonazam..znam!)
hare nije možda volio rašu i momčila..ali nakon druge slike..sve sama njegova raja..:D
Prioritet danas, je unistiti faschisticki rs, drugi plan je, obracunati se sa "Bosanskim cvijecem!" Primjeni isti sistem, pod kojim si nastojao "prodati" Aprilske Ustavne promjene!! Prva faza - ukidanje rs-a, sto znaci - pridruzi se Haretu, podrzi ga, a za "drugu fazu" - istu onu koju si obecavao da ce "nekad doci", (to znaci nikad), mozes tuziti Hareta za lopovluk!!
sretno!!
,
-
seiko22
opet si "vehad", ja ne komentarisem "aprilski paket", nego nacin na koji je trebao biti "provucen"!!prleitihi wrote:a šta ti..vrsni pravniče..zamjeraš aprilskom paketu?
p.s.nije cudo da ste "ispali iz igre"!
,
-
prleitihi
seiko22 wrote:opet si "vehad", ja ne komentarisem "aprilski paket", nego nacin na koji je trebao biti "provucen"!!prleitihi wrote:a šta ti..vrsni pravniče..zamjeraš aprilskom paketu?
p.s.nije cudo da ste "ispali iz igre"!![]()
,
joj koji si ti kloc!
-
seiko22
a, bogati, "smjesko", sto ti pises da si iz "laktasa"?? Jel to jos jedan nacin dodvoravanja i uvlacenja u "zicagu" svome velikom sefu Dodi??prleitihi wrote:seiko22 wrote:opet si "vehad", ja ne komentarisem "aprilski paket", nego nacin na koji je trebao biti "provucen"!!prleitihi wrote:a šta ti..vrsni pravniče..zamjeraš aprilskom paketu?
p.s.nije cudo da ste "ispali iz igre"!![]()
,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joj koji si ti kloc!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znas ti, sta kod nas znaci kad kazes "lakta se"?? Mozda si zato podsvjesno izabrao "mjesto"!!
,