TO HARE CARE - STOTI PUT!!!!!!

Post Reply
Odisej

Post by Odisej »

MA KO JE TAJ HARE - CARE!
NEKI ULIČAR?
FUDBALER?
PJEVAČ FOLK?
JAL JE PRODAVAČ?
BOSNE U LJETNOM PERIODU?
STVARNO , KO JE ?
zlatan01

Post by zlatan01 »

blah blah wrote:ne vidim da iko govori o prebacivanju odgovornosti, vec o nekakvoj (ne)jedinstvenosti.

posto zivis u svedskoj, valjda bi trebao znati da jedan iole demokratski sistem ne cini samo pozicija, vec i opozicija. zato, nula bodEva na bezveznim isprikama.
Mislis na jedinstvo probosanskih snaga? Pa zasto onda nije SDP-i ponudjeno mjesto u vlasti na jednoj takvoj platformi? Nije, niti ce. SDA isto kao i svoj klon SBiH u SDP vide svog najveceg neprijatelja i nikad tu nece biti saradnje na zdravim osnovama. Oni imaju svoje prirodne saveznike jos od '90 i sa njma su jos uvjek u talu. Ovakvo komatozno stanje nema zapravo alternativu jer nema politicke volje u vecini ova nasa tri naroda za promjenama a ja i ne vidim politicku snagu koja to moze ostvariti. A opozicija i pozicija, zas to postoji u BiH? Ja vidim da SDA i SBiH prave sa Dodikom drzavnu vladu, a istovremeno su i jedni drugima opozicija. Ta tzv. opozicija u Federaciji BiH olicena u SDP-i sluzi samo kad treba podrska "protiv" Dodika! I onda ti ocajnicki prozoves, "pa gdje je taj SDP?". Vjerovatno da sa svojih 10% osvojenih glasova spasi situaciju. Ne znam sta je jadnije u svemu. I na kraju, ako se dobro sjecam, gore pomenuti gosp. Haris je dobio izbpre na obecanju 100% BiH. Sta je do sada konkretno, ponavljam, konkretno ucinio u tom smjeru.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

kaze se "TO HAIR CARE" :D

ionako tu temu upravo tako citam otkako je otvorena :-) :-) :-) :-)

tu her ker :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

treba postaviti na ovom forumu peticiju za ne prihvatanje ucjena i plemenskih i etnickih policija...da nebi za koji mjesec..kritikovali etnicke policije i one sto su ih potpisali kao i Dejton i njegove potpisnike...

NE ZA plemenskei etnicke policije..
blah blah

Post by blah blah »

zlatan01 wrote:
blah blah wrote:ne vidim da iko govori o prebacivanju odgovornosti, vec o nekakvoj (ne)jedinstvenosti.

posto zivis u svedskoj, valjda bi trebao znati da jedan iole demokratski sistem ne cini samo pozicija, vec i opozicija. zato, nula bodEva na bezveznim isprikama.
Mislis na jedinstvo probosanskih snaga? Pa zasto onda nije SDP-i ponudjeno mjesto u vlasti na jednoj takvoj platformi? Nije, niti ce. SDA isto kao i svoj klon SBiH u SDP vide svog najveceg neprijatelja i nikad tu nece biti saradnje na zdravim osnovama. Oni imaju svoje prirodne saveznike jos od '90 i sa njma su jos uvjek u talu. Ovakvo komatozno stanje nema zapravo alternativu jer nema politicke volje u vecini ova nasa tri naroda za promjenama a ja i ne vidim politicku snagu koja to moze ostvariti. A opozicija i pozicija, zas to postoji u BiH? Ja vidim da SDA i SBiH prave sa Dodikom drzavnu vladu, a istovremeno su i jedni drugima opozicija. Ta tzv. opozicija u Federaciji BiH olicena u SDP-i sluzi samo kad treba podrska "protiv" Dodika! I onda ti ocajnicki prozoves, "pa gdje je taj SDP?". Vjerovatno da sa svojih 10% osvojenih glasova spasi situaciju. Ne znam sta je jadnije u svemu. I na kraju, ako se dobro sjecam, gore pomenuti gosp. Haris je dobio izbpre na obecanju 100% BiH. Sta je do sada konkretno, ponavljam, konkretno ucinio u tom smjeru.
uh... :roll: ovo boldirano je ocito "neoprostivo" i izvor svega.

evo ovako, raspitaj se:
1. kada je svedska ulazila u eu (dakle pitanje od drzavnog interesa), koje stranke su bile "za", koje "protiv", koje "morebitbidne"
2. koje su bile na vlasti, a koje u opoziciji
3. povuci crtu po sredini
4. uporedi jednu i drugu stranu na osnovu i vlast/opozicija i da/ne,

pa ako ti jos uvijek nije jasno, i pokazes bar malo interesa za ono sto se desava izvan "ama", ici cemo dalje. ili ni svedska nije dovoljno (socijal)demokratska zemlja za zlajchetove socijaldemokrate?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Zna li se u ovom trenutku koja je uopste tema u pitanju? :-?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

blah blah wrote:
zlatan01 wrote:

uh... :roll: ovo boldirano je ocito "neoprostivo" i izvor svega.

evo ovako, raspitaj se:
1. kada je svedska ulazila u eu (dakle pitanje od drzavnog interesa), koje stranke su bile "za", koje "protiv", koje "morebitbidne"
2. koje su bile na vlasti, a koje u opoziciji
3. povuci crtu po sredini
4. uporedi jednu i drugu stranu na osnovu i vlast/opozicija i da/ne,

pa ako ti jos uvijek nije jasno, i pokazes bar malo interesa za ono sto se desava izvan "ama", ici cemo dalje. ili ni svedska nije dovoljno (socijal)demokratska zemlja za zlajchetove socijaldemokrate?
Jel' ti to upravo uporedi Svedsku sa BiH? :D :sax: :kravata:
blah blah

Post by blah blah »

_bosanac/genijalac, idem u krajnost da pokazem da cak ni u svedskoj takve "socijaldemokratije" (dajte nam vlast pa jasno i iskazemo misljenje na temu, a ne na vlast) ne bi imale hljeba.

hajde ti malo gore pa razaberi ono vrlo komplikovano oko budzeta. ovo su teme za treci razred, zao mi je sto svi morate dijeliti istu ucionicu :lol: :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kao sto ti rekoh vec ranije - lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti ;) Kad Svedska bude imala dva entiteta, jedan distrikt i od toga jedan entitet republika a drugi federacija deset kantona, a onaj ko je izmedju ostalog stvorio takvu drzavu 'radio' na ukidanju vlastitog ceda, onda mozda bude na pravom putu da se nadje u bilo kakvom poredjenju s nasom nakaradnosti :D

A lako je biti 'objektivan' s debele distance ;)
blah blah

Post by blah blah »

_BosanaC wrote:Kao sto ti rekoh vec ranije - lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti ;) Kad Svedska bude imala dva entiteta, jedan distrikt i od toga jedan entitet republika a drugi federacija deset kantona, a onaj ko je izmedju ostalog stvorio takvu drzavu 'radio' na ukidanju vlastitog ceda, onda mozda bude na pravom putu da se nadje u bilo kakvom poredjenju s nasom nakaradnosti :D

pa postaces valjda i ti objektivniji, cim te prime u tu austalijiu ili bjese novi zeland. valjda veca distanca, veca objektivnost :D

eniteti i kantoni nemaju veze sa onim o cemu ja i zlatan pricamo, hajde ti lijepo nazad pa bukvar u sake. valjace ti na distanci :wink:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

blah blah wrote:
_BosanaC wrote:Kao sto ti rekoh vec ranije - lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti ;) Kad Svedska bude imala dva entiteta, jedan distrikt i od toga jedan entitet republika a drugi federacija deset kantona, a onaj ko je izmedju ostalog stvorio takvu drzavu 'radio' na ukidanju vlastitog ceda, onda mozda bude na pravom putu da se nadje u bilo kakvom poredjenju s nasom nakaradnosti :D

pa postaces valjda i ti objektivniji, cim te prime u tu austalijiu ili bjese novi zeland. valjda veca distanca, veca objektivnost :D

eniteti i kantoni nemaju veze sa onim o cemu ja i zlatan pricamo, hajde ti lijepo nazad pa bukvar u sake. valjace ti na distanci :wink:
Ja cu imati bar toliko obraza pa ne soliti pamet drugima za nesto s cim nemam vise nikakve veze ;) Ako se uopste odlucim na taj korak, naravno. A bukvar sam, hvala na pitanju, davno apsolvirao, za razliku od nekih kojima je opet potreban :D
blah blah

Post by blah blah »

_BosanaC wrote:
blah blah wrote:

Ja cu imati bar toliko obraza pa ne soliti pamet drugima za nesto s cim nemam vise nikakve veze ;) Ako se uopste odlucim na taj korak, naravno. A bukvar sam, hvala na pitanju, davno apsolvirao, za razliku od nekih kojima je opet potreban :D
:lol: :lol: :lol: to, vezarosu! :D

izvini, ali nikome ipak ne mogu soliti pamet dok je ne stekne. :D vazi naravo i za tebe :D
mostarac

Post by mostarac »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Haris kaze onako kako jeste, kako je istina. Bez dvojbe. I onda ga mi nazovemo radikalom :roll: rame uz rame sa forumasima sa istoka.
U ovom momentu, Haris je najbolje sto imamo. Covijek ima mane, ali je ipak veliki borac za BiH. Bio i ostao.
Ali mi smo takav narod, nama niko ne valja.

Mi smo narod koji ce sve svakome oprostiti, samo svome nece priznati uspijeh.

Harise, samo naprjed!!
Ako je Hare uspjesan, ja se pitam na sta bi licio neuspjeh :roll:

4 jahaca apokalipse, ausvic, krompirova kuga... :roll:
mostarac

Post by mostarac »

halo_ba wrote:Kako ce se hare nama obiti o glavu...gore nego slobo srbima.
najpametnija do sad
halo_ba

Post by halo_ba »

Joj, sto volim ovu naknadnu pamet: potpisao sam neciju smrtnu presudu, ali ni pod kojim slucajem ne pristajem da mejt bude zamotan u crnu kamriju - mora biti bijela.
Hare je potpisao Dayton...postavite se na glavu, ali ta cinjenica ostaje.
A da moze drugacije, dokaz je Kresimir Zubak, koji nije pristao. Ovakav i onakav, ali nije pristao.
I sta ono bi...sa kojom je partijom Hare u koaliciji? Koga je upustio u vladu FBiH? SDP?
Last edited by halo_ba on 08/09/2007 02:01, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

halo_ba wrote:U jednom su hare i mile uspjeli: po prvi put vecini muslimana postaje vaznije
"bosnjacko" od bosanskog. Po prvi put se na pomen diobe Bosne ne govori "pu, gluho bilo". Nema sta, jarani su dobro pripremili teren. Sretna nam republika bosnjacka...iako se bojim da ce prije biti begovat.
Nece bit begovat nego rezervat :(
mostarac

Post by mostarac »

jes jes. opzicija je za sve kirva, majku "hin" vlasku :D
blah blah

Post by blah blah »

halo_ba wrote:Joj, sto volim ovu naknadnu pamet: potpisao sam neciju smrtnu presudu, ali ni pod kojim slucajem ne pristajem da mejt bude zamotan u crnu kamriju - mora biti bijela.
Hare je potpisao Dayton...postavite se na glavu, ali ta cinjenica ostaje.
A da moze drugacije, dokaz je Kresimir Zubak, koji nije pristao. Ovakav i onakav, ali nije pristao.
I sta ono bi...sa kojom je partijom Hare u koaliciji? Koga je upustio u vladu FBiH? SDP?
joj sto ne volim dvostrukih arsina i morala :D hare i aljo potpisase, pa i zlaja s njihovima u koaliciju, a alji prije toga svako jutro na kaHvu :D pitaj zejlka bi li i on potpisao, pa vidi sta ce ti rec. ako kaze "da", je li ni ono sto on misli ne valja? :shock:
blah blah

Post by blah blah »

mostarac wrote:

pa nije, jer je u bih efektivno ni nema :D ima kriticara, ali opozicije bas ne.
mostarac

Post by mostarac »

blah blah wrote:
mostarac wrote:

ja znam da bi ti da je nema, pa da nema ko spomenut da su rekli da ce radit (a ne rade) i ustave nove gradit (a ne grade) :D
danas

Post by danas »

sta je sad ovo :? zar ste niste vas dvojica sjaranili? :D :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:sta je sad ovo :? zar ste niste vas dvojica sjaranili? :D :D
ako te ja sjaranim :x :x :x :lol:
blah blah

Post by blah blah »

mostarac wrote:
blah blah wrote:
mostarac wrote: jes jes. opzicija je za sve kirva, majku "hin" vlasku :D
ja znam da bi ti da je nema, pa da nema ko spomenut da su rekli da ce radit (a ne rade) i ustave nove gradit (a ne grade) :D
moke, jesi li to opet kod azire kafeniso? :D
blah blah

Post by blah blah »

danas wrote:sta je sad ovo :? zar ste niste vas dvojica sjaranili? :D :D
puce jaranstvo cim zlajcheta spomenuh :( a moke ga pravo livo :( :oops:

:D
mostarac

Post by mostarac »

kod azire ili ne, zna se da je hare rekao da ce radit i ustave 100% gradit i srpsku sahranit :D
Post Reply