TO HARE CARE - STOTI PUT!!!!!!

Post Reply
suncokret13

Post by suncokret13 »

hare je povlo.

sva njegova imovina,koju je posteno stekao kao rudar u rudniku uglja banovici je u turskoj.
Area_51

Post by Area_51 »

SiSaJuMe (citat):
To Lepi , Bravo Lepi, Suknu im pravo bas kao i nama kad stavi potpis na Dejton. Al nema veze, nas si, Bravo care samo sukaj, uz tebe smo.,
Raja iz TORA. BLLLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Raja iz tora, tornajci. :-D

Svi koji misle da je Hare dobar izbor, zato sto dobro prkosi Dodiku, kako mu samo kontritra, trebaju se malo sjetiti slucaja SOVA, odnos Sanader - Jansa, dogovorno napadanje jedni drugih da bi se dobili izbori. :shock:

Ova dva indijacna Haris i Mile, samo su to nadgradili, napadace se ovako do kraja mandata, jer svojim tenzijama samo svoju vlastitu i niciju drugu poziciju stite. Jedan ratni svercer a drugi Mister 10% provizije i trenutni poslovni konsultant u jednoj, necete vjerovati italijanskoj firmi, turskoga porijekla. Kad nam covjek proda nesto za 1KM, pa onda zajedno sa istim kupcem preproda za 140 miliona KM, jeste tacno, Zeljezaru Zenica, nek malo matematicari izracunaju proviziju.

Dakle zaljubljenici, politika trazi pamet a ne emocije. Moze i sila, recimo ona koju cete vidjeti prve sedmice oktobra, Lajcak Strikes Back.
Last edited by Area_51 on 07/09/2007 15:17, edited 1 time in total.
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

bedifferent12 wrote:@SiSaJuMe

de, tako ti svega u sta vjerujes, prestani ponavljati tipicnu bosansku pricu: narod ´vako - politicari ´nako... ne mogu vise te kasete nikako!!
Ja sam ti bolan CAFIR :D
A to sto je TOROVIMA do bosnjackih, hrvatskih i srpskih interesa vise stalo nego do Bosanskohercegovackog je slika danasnje nakaradne BIH drzave.
I bice nakaradna dok god se iz torova cuje BLLEEEEEEEEEEEE.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

signature wrote:
SiSaJuMe wrote:To Lepi , Bravo Lepi, Suknu im pravo bas kao i nama kad stavi potpis na Dejton. Al nema veze, nas si, Bravo care samo sukaj, uz tebe smo.,
Raja iz TORA. BLLLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
a jel' tebe Hare drzi u toru il' te drzi velikosrpski srpski i hrvatski nacionalsovinizam.

dobri ljudi,ako vam nepase Hare i njegova bitka za srpskohrvatskim azdahama,preselite se kod Mileta,Covica,tamo je demokratija.nismo mi u toru svojom voljom,nismo mi zeljeli rat i veliku Bosnu,nismo mi bili sudionici Karadjordjeva,pa cak ni ovog mini-Karadjordjeva u Laktasima.

znamo li mi sta je nas narodni interes,ne kazem da Hare nije zabrljao u Dejtonu do neba,Alija takodje ali bili su tu i drugi stranacki predstavnici koji su stavili svoje potpise na taj sramni dokumenat.nikog ne aboliram za takvo nesto i trebali bi za to odgovarati kad tad ali ovog momenta nema ga boljeg da se bori za BiH od Hareta.nije Hare nikakav problem,problem smo mi jer vise neznamo ni sami sta hocemo,ne valja nam Hare,nevalja ovaj,ne valja onaj.

tacno je da drugi u ovoj bitci ne valjaju Hare se pokazao do sada najbolje,vjerovatno vodjen vlastitom savjescu da je napravio stvari u Dejtonu koje nije smio.

zato ima sad sansu da se popravi,jer on netrazi nista za bosnjacki narod,nego sve sto radi sada je za Bosnu i hercdgovinu,trazi bosansku policiju a ne bosnjacku kao sto Dodik trazi srpsku policiju, i jos da je bosnjacki narod finansira.
Samo da se nadovezem na ovaj post, posto je jedini koji govori sa argumentima na zadatu temu! Ali ni ovo nije potpuno ispravno!! Da te upitam, :da li si pregledao ili procitao izlaganja Lajcaka, zatim Dodika, pa Silajdzica te na kraju Lagumdzije?? Evo razloga zasto pitam ;"Sta je rekao Silajdzic u povodu Reforme Policije?", sta je rekao u povodu opstrukcija i blokade vlasti?? "Sta je rekao Silajdzic, u povodu Dodikovog tumacenja Daytona?? Rekao je Dayton nije samo Anex 4, Dayton je i Anex 7, i Anex 9 ! Rekao je, "Ne moze se neko pozivati na Dayton, a vaditi iz Daytona samo ono sto njemu odgovara!! Rekao je "Dayton je Medjunarodni Ugovor!! Vidite li ovo "MEDJUNARODNI UGOVOR" ! tj po kojemu svako ko je potpisao, ima svoja PRAVA ali i OBAVEZE!! Citajte ljudi pobogu, nemojte samo "skakati" k'o da vas je obad ubo, cim cujete ime Silajdzic!! (ili je to tipcna Zlajina "doktrina"?? :-D :-D )(ovdje moram da se "dopravim, treba ovaj "smajli - :wink: , bio Zlaja u "Ameriki", pa vidio da George "winka", pa mislio to je "cool" :wink: :wink: )
Jedino u cijelom izlaganju sta zamjeram Silajdzicu, a to je sto nije skupio hrabrosti, pa nakon sto je rekao "Dayton je Medjunarodni Ugovor," nastavio :" koji je samo privremeno suspendovao Ustav ove Drzave, jer su se DOGOVOROM usaglasili potpisnici, predstavnici naroda, a sto po automatizmu u pravnim naukama, ukoliko jedan ugovor kao ovaj, nije ispostovan, vraca siuaciju na prethodno Pravno stanje, a to je prethodni vazeci Ustav, A OVA ZEMLJA IMA SVOJ USTAV - TJ USTAV REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!!
Ipak Bravo Hare!!
Last edited by seiko22 on 07/09/2007 16:31, edited 1 time in total.
komadinamujo

Post by komadinamujo »

Divno Hare sukne Dodiku..

Divno se Hare bori za Bošnjake..

Jedno dijete 200 KM za udžbenike..

Kod Hareta plati pa školuj, a kod Dodika đaba...

E što nas Hare voli...
Cossack

Post by Cossack »

Muka mi je kad vidim koliko bosnjaci kritikuju Harisa. Izgeda da je on kriv za sve lose sto se desava u BiH?! :x On je trenutno najglasniji borac za BiH ali ostale bosnjacke stranke to pokusavaju osporiti jer ih nije briga za BiH nego samo za sebe! To je po meni najveca mana Bosnjaka. Dok su Srbi uvijek slozni bez obzira na stranacku pripadnost kod nas je upravo suprotno. Bojim se da ce takva politika odvesti u propast citav Bosnjacki naraod!!! :sad:
Na stranici http://forum.bgdcafe.com/ ima tema Haris Silajdžić gdje covjeka blate kako stignu zovuci ga vehabijom, djukelom, prljavim.. jer njega smatraju kao najvecu prijetnju! Zasto? Jer je on najglasniji u borbi za BiH!!! Ja se tenutno tamo sa njima raspravljam i stoga mi je jos teze kad vidim sta nasi ljudi nazalost misle od njemu.... :roll: Ako neko hoce sa ukljuci BUJRUM!
BTW tamo mi je nick Cossack.
Area_51

Post by Area_51 »

Dobro je Seiko poredao stvari, sve sto je rekao stoji, osim one njegove licne konstatacije i vracanja na prethodni Ustav. To Mirovni ugovor, o kojem sam nadugacko nasiroko govorio ne podrazumijeva.

Bio bih najsretniji da je tako, ali na zalost nije. Ne ubada mene nista na pomen imena Harisovog, samo mislim da covjekt nema takta, strpljenja ako hoces i politickog znanja da dodje do zrele grane. Ovo stalno konfrotiranje sa Dodikom nije produktivno, pa ovo moze svako od nas sa foruma da se s njim ganja, svadja, prepucava. Onda punu snagu ima ovo sto kaze Komadina Mujo, da ovdje standard ode u neku stvar dok se on zabavlja sa Dodikom. Danas kupim puter, sa 2 otisao na 4KM. Mislis da Haris to zna. Al u Limburgu, nije pokrajina u Belgiji.

Vidis ovoga piromana, samo ime govori, da covjek hoce da pali i zari, a povremeno potpiruje. Zar ne vidite da svako ko brani Harisa, spreman je na svadju, sukob. Politika to nije. Ipak je politika niz suptilnih postupaka koji dovode do zeljenog cilja, mislim da nas svadje nece dovesti nigdje. Ali eto, kad covjek ponovo sva sabere i oduzme, Turska nije daleko. :-D
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

ko je hare ??? :-)
Cossack

Post by Cossack »

@ Area51
ti covjece nisi jedan posto upravu! Ja bas zelim suprotno a tvoj je problem sto inace generalizujes stvari! Tebi je Haris ocito kriv za sve! Sta je sa drugim politicarima? :?
BTW sto se nicka tice napravljen je davno i ne odrazava moje ambicije :lol:
Area_51

Post by Area_51 »

piroman wrote:@ Area51
ti covjece nisi jedan posto upravu! Ja bas zelim suprotno a tvoj je problem sto inace generalizujes stvari! Tebi je Haris ocito kriv za sve! Sta je sa drugim politicarima? :?
BTW sto se nicka tice napravljen je davno i ne odrazava moje ambicije :lol:
Nakon nosanja puske 92-95 a onda se sjetim i sta sam vode nosio, sta sam jeo, kako sam zivio, ne mogu da vjerujem da ima takav dripac koji nas neumitno opet vodi k tome. Nije Haris nista kriv, daleko od toga, smatram ga odgovornim za sve. Kazem ti, bice to sve dobro prve sedmice oktobra.
artzy

Post by artzy »

piroman wrote:Muka mi je kad vidim koliko bosnjaci kritikuju Harisa. Izgeda da je on kriv za sve lose sto se desava u BiH?! :x On je trenutno najglasniji borac za BiH ali ostale bosnjacke stranke to pokusavaju osporiti jer ih nije briga za BiH nego samo za sebe! To je po meni najveca mana Bosnjaka. Dok su Srbi uvijek slozni bez obzira na stranacku pripadnost kod nas je upravo suprotno. Bojim se da ce takva politika odvesti u propast citav Bosnjacki naraod!!! :sad:
Na stranici http://forum.bgdcafe.com/ ima tema Haris Silajdžić gdje covjeka blate kako stignu zovuci ga vehabijom, djukelom, prljavim.. jer njega smatraju kao najvecu prijetnju! Zasto? Jer je on najglasniji u borbi za BiH!!! Ja se tenutno tamo sa njima raspravljam i stoga mi je jos teze kad vidim sta nasi ljudi nazalost misle od njemu.... :roll: Ako neko hoce sa ukljuci BUJRUM!
Slazem se s navedenim. Mene ne zanima licnost koliko ono o cemu i kako govori. Bio Hare ili neko drugi - neko treba reci onako kako jeste.

Sve mudre kriticare bih pozvao da ukazu na neku drugu osobu koja cini ista sto treba da se ucini da se zemlja nekako uredi. Meni je svejedno - more bit i Dodik ako to sto cini nece ignorirati prava ljudi u BiH na dostojanstven zivot i slobodu.

Pitanja o kojima se govori ovih dana su takva da ispadne Silajdzic jedini koji postavlja stvari na noge a ne na glavu.

Takodjer ne kontam gdje oni koji govore o njemu kao "ultranacionalisti" ili "vjerskom fanatiku" nalaze osnove za te tvrdnje. Mene to zanima jer sam Bosnjo i (da klanjam) rekao bih "za kim sam to klanjo" ako bi se iznaslo da je hodza truho.

Ne moze niko ko se zalaze za policiju RS reci da se zalaze za dobro svih ljudi u BiH. Dodik to otvoreno i potvrdjuje izrazavajuci stav prema kome BiH more i da ne bude. Lajcak i drugi mu se pridruzuju kada "izlaze u susret" i "prave kompromis".

Hajde da pravimo kompromis izmedju dvije dobre opcije - ne izmedju dobre i lose. I hajde da govrimo o opcijama a ne o ljudima - oni su ionako svi lopovi a nisam siguran da i sam ne bi "upotrijebio" funkciju za "sopstveno dobro".

Osim toga mozda je vrijeme da neko pokaze da nije sluganstvo jedino sto krasi bosnjacke politicare nego da ih ima koji imaju i dovoljno dostojanstva da kazu sta misle i sta nije pravo bez straha da ce Dodik "zagalamit". Ako popustis Dodiku (ili njegovim extremnim stavovima" - ucestvujes u proizvodnji Veliku Srbiju.

Malo ko otvara usta da kaze da su Dodikovi stavovi extremistiski i neprihvatljivi kada demonstrira "ekskluzivi suverenitet Srpskog naroda u RS".

Nama trebaju ljudi koji ce uspostaviti suverenitet svih naroda na cijeloj teritoriji drzave ne na ogranicenim podrucjima.

Zato kad vidim "opcije i stavove" jedne pored drugih ne mogu da skontam gdje Silajdzic grijesi osim sto otvoreno ukazuje na stvari koje treba da se isprave. Ispravite me ako grijesim i ukazite mi na Harisove stavove koji ugrozavaju druge narode i ukazite na stavove drugih ljudi u politici koje se moze okarakterisati kao pozitivne. :-?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:11, edited 1 time in total.
Area_51

Post by Area_51 »

Nancy Drew wrote: nek si se vratio ubleha, makar i k'o Area 51 :D vidim ja neko fali ovih dana :)
Ponavljam nisam nikakva ubleha, a jos manje neki tamo hare. dakle nancy, novi sam kolacic. a ti stara raja.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Area_51 wrote:Dobro je Seiko poredao stvari, sve sto je rekao stoji, nad osim one njegove licne konstatacije i vracanja na prethodni Ustav. To Mirovni ugovor, o kojem sam ugacko nasiroko govorio ne podrazumijeva.

Bio bih najsretniji da je tako, ali na zalost nije. Ne ubada mene nista na pomen imena Harisovog, samo mislim da covjekt nema takta, strpljenja ako hoces i politickog znanja da dodje do zrele grane. Ovo stalno konfrotiranje sa Dodikom nije produktivno, pa ovo moze svako od nas sa foruma da se s njim ganja, svadja, prepucava. Onda punu snagu ima ovo sto kaze Komadina Mujo, da ovdje standard ode u neku stvar dok se on zabavlja sa Dodikom. Danas kupim puter, sa 2 otisao na 4KM. Mislis da Haris to zna. Al u Limburgu, nije pokrajina u Belgiji.

Vidis ovoga piromana, samo ime govori, da covjek hoce da pali i zari, a povremeno potpiruje. Zar ne vidite da svako ko brani Harisa, spreman je na svadju, sukob. Politika to nije. Ipak je politika niz suptilnih postupaka koji dovode do zeljenog cilja, mislim da nas svadje nece dovesti nigdje. Ali eto, kad covjek ponovo sva sabere i oduzme, Turska nije daleko. :-D
vidis, ja sam za Harisa napisao "kilometre" losih komentara, (najnoviji primjer - njegova , kobajagi "suzdrzanost" po pitanju uloge SPC u BiH! SPC nije drzava, prema tome, nije zadovoljavala uslove za Ugovor o specijalnim odnosima!! Propali su i Hare i Komso!! Hare vise nego Komso,(mada je Komso taj koji je stavio potpis) zato sto je jednostavno trebao reci "To ne moze!" , a ne kao picka, traziti izlaz u "suzdrzan"!) ali danas, moram da mu dam podrsku!!
Kazes , Dayton ne predvidja "povrat na prethodno Pravno stanje", pa odmah da ti kazem, i ne predvidja, zato sto Dayton nije Medjunarodno Pravo, vec je Dayton jedan Ugovor, koji je sklopljen na osnovu Medjunarodnog Prava, a kojemu je uloga - promjena trenutnog Pravnog stanja u jednoj drzavi, tj u BiH 1995. godine!! Ugovor je potpisan i prihvacen od "ugovornih strana", te ce, po Medjunarodnom Pravu, ukoliko ne bude ispostovan, opet po Medjunarodnom Pravu, stanje biti vraceno na "prethodno legalno Pravno stanje u drzavi", a to je u ovom slucaju "USTAV RBiH!!
Ali, svakako, svaka odredba i pravilo Medjunarodnog Prava pada u vodu, ukoliko se opet pojavi "pregovarac" (kao sto je to godinama bio "sposobni" A.I. , koji ce reci, "dajte meni, znam ja sa njima", a sad bi lahko mogao biti Tihic )! E vidis , kad se nasi "dogovaraju sa njima, onda tu Medjunarodno Pravo nema mjesta, koliko god to bilo nakaradno!!
Da bih ti pojasnio ove stvari oko ugovora, pa imas najnoviji primjer sa terena ( doduse nije "Medjunarodno Pravo) sa slucajem kupovine zemljista od DO Maglic u , cini mi se Brckom, a koje je sad "dodijeljeno" nekima iz Slovenije!! DO Maglic, nije ispostovao odredbe ugovora, i ugovor je raskinut!!
Nadam se da ce ovo pomoci! Situacija jeste bolna, ali popustati pred Dodikovim nastupima faschizma je ravno samoubistvu!!

,
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

Haris kaze onako kako jeste, kako je istina. Bez dvojbe. I onda ga mi nazovemo radikalom :roll: rame uz rame sa forumasima sa istoka.
U ovom momentu, Haris je najbolje sto imamo. Covijek ima mane, ali je ipak veliki borac za BiH. Bio i ostao.
Ali mi smo takav narod, nama niko ne valja.

Mi smo narod koji ce sve svakome oprostiti, samo svome nece priznati uspijeh.

Harise, samo naprjed!!
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

piroman wrote:Muka mi je kad vidim koliko bosnjaci kritikuju Harisa. Izgeda da je on kriv za sve lose sto se desava u BiH?! :x On je trenutno najglasniji borac za BiH ali ostale bosnjacke stranke to pokusavaju osporiti jer ih nije briga za BiH nego samo za sebe! To je po meni najveca mana Bosnjaka. Dok su Srbi uvijek slozni bez obzira na stranacku pripadnost kod nas je upravo suprotno. Bojim se da ce takva politika odvesti u propast citav Bosnjacki naraod!!! :sad:
Potpisujem
Takvi smo ti mi druze moj.
Mi koji hocemo jednu drzavu i jednu policiju smo ispade najgori... :-?
Oni ga nazovu vehabijom, mi ga nazovemo radikalom, razlog: ne popusta Dodiku. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Cvindlo

Post by Cvindlo »

pa idi kod dodika pa se skoluj...
Cvindlo

Post by Cvindlo »

pa idi kod dodika pa se skoluj...
Area_51

Post by Area_51 »

seiko22 wrote:
vidis, ja sam za Harisa napisao "kilometre" losih komentara, (najnoviji primjer - njegova , kobajagi "suzdrzanost" po pitanju uloge SPC u BiH! SPC nije drzava, prema tome, nije zadovoljavala uslove za Ugovor o specijalnim odnosima!! Propali su i Hare i Komso!! Hare vise nego Komso, (mada je Komso taj koji je stavio potpis) zato sto je jednostavno trebao reci "To ne moze!" , a ne kao picka, traziti izlaz u "suzdrzan"!) ali danas, moram da mu dam podrsku!!
Kazes , Dayton ne predvidja "povrat na prethodno Pravno stanje", pa odmah da ti kazem, i ne predvidja, zato sto Dayton nije Medjunarodno Pravo, vec je Dayton jedan Ugovor, koji je sklopljen na osnovu Medjunarodnog Prava, a kojemu je uloga - promjena trenutnog Pravnog stanja u jednoj drzavi, tj u BiH 1995. godine!! Ugovor je potpisan i prihvacen od "ugovornih strana", te ce, po Medjunarodnom Pravu, ukoliko ne bude ispostovan, opet po Medjunarodnom Pravu, stanje biti vraceno na "prethodno legalno Pravno stanje u drzavi", a to je u ovom slucaju "USTAV RBiH!!
Ali, svakako, svaka odredba i pravilo Medjunarodnog Prava pada u vodu, ukoliko se opet pojavi "pregovarac" (kao sto je to godinama bio "sposobni" A.I. , koji ce reci, "dajte meni, znam ja sa njima", a sad bi lahko mogao biti Tihic )! E vidis , kad se nasi "dogovaraju sa njima, onda tu Medjunarodno Pravo nema mjesta, koliko god to bilo nakaradno!!
Da bih ti pojasnio ove stvari oko ugovora, pa imas najnoviji primjer sa terena ( doduse nije "Medjunarodno Pravo) sa slucajem kupovine zemljista od DO Maglic u , cini mi se Brckom, a koje je sad "dodijeljeno" nekima iz Slovenije!! DO Maglic, nije ispostovao odredbe ugovora, i ugovor je raskinut!!
Nadam se da ce ovo pomoci! Situacija jeste bolna, ali popustati pred Dodikovim nastupima faschizma je ravno samoubistvu!!
Da ti kazem, kontam sta zelis kazat, na jednom od postova sam objasnio, na trazenje finog kolege i net prijatelja blah blah, sta je to obligacioni odnos, kako je doslo to forme Mirovni ugovor, kao vrsta obligacije sa specificnim izrazom i prateci aneksima. Ne bih ovo sve ponavaljao. Slazem se, ako jedna od strana ne postuje obligaciju, onda prijatelju nadlezan je odredjeni autoritet koji arbitrira da li je doslo do povrede ugovorenih stavki. U slucaju DO Maglic, nadlezan je Opcinski sud, a u nasem slucaju niko drugi do cjelokupna medjunarodna zajednica. Jako je rastegljiv pojam medjunarodne zajednice, pa ako hoces i one okupljene u Ujedinjenim nacijama, tacnije Vijecu sigurnosti. Garant sporazuma bile su tri sile, Amerika, Francuska i Velike Britanija. Potpisase takav status.

Sad vidi ovo. Republika Srpska predstavlja, dvije rijeci pomenute jednom u Aneksu 4. kad se govori ko tvori drzavu Bosnu i Hercegovinu. Tako da oni nisu potpisnici obligacije, sto znaci da oni ne mogu nista ni prekrsiti. Zna to Dodik jako dobro, a isto tako i ostala politicka nomenklatura. Kad je medjunarodna zajednica to vidjela, okupila je 2005. u Vasingtonu sve njih, 8 stranaka, onih malo vecih i trazila da se potpise izjava da ce se obaviti odredjena aktivnosti, izmedju ostalog novi Ustav i reforma policije. Sad je taj dokument, nema ga majstore na netu, niti ga je ikad bilo, jedina obligacija gdje ima Dodikov potpis. Spominje ga danas ili jucer Gregorijan u Oslobodjenju ili Avazu. Na osnovu tog papira, Lajcak pise Izvjestaj za Brisel, sa dvije varijante ZADOVOLJAVAJUCI i NEZADOVOLJAVAJUCI. Mozemo obojica lako pogodit sta ce pisat.

Onda ide neka akcija, ali nama vrijeme ide, propustamo jos cijelu 2007. i pola 2008 za bilo sta. To mene tisti. Stvarno nemam nista protiv Harisa, ja bih ovo rekao i da je Tihic, Lagumdzija, bilo ko po sriejddu, trenutno je to Silajdzic. Tako bez neke licne frustracije, samo nastojim iznijeti ono sto me tisti. Imam ja zamjerki na rad i drugih politicara, i te kako, ali je ovo ipak najozbiljnija tema, kojoj treba posvetiti paznju.
Hantraga

Post by Hantraga »

seiko22 wrote: Pravo, vec je Dayton jedan Ugovor, koji je sklopljen na osnovu Medjunarodnog Prava, a kojemu je uloga - promjena trenutnog Pravnog stanja u jednoj drzavi, tj u BiH 1995. godine!! Ugovor je potpisan i prihvacen od "ugovornih strana", te ce, po Medjunarodnom Pravu, ukoliko ne bude ispostovan, opet po Medjunarodnom Pravu, stanje biti vraceno na "prethodno legalno Pravno stanje u drzavi", a to je u ovom slucaju "USTAV RBiH!!

,
A da li ima ikakav rok, do kad se mora ispostovati ovaj ugovor... :D

mislim, ocemol mi ovako zivjet vjekovima, il sta?
seiko22

Post by seiko22 »

Area_51 wrote:
seiko22 wrote:
vidis, ja sam za Harisa napisao "kilometre" losih komentara, (najnoviji primjer - njegova , kobajagi "suzdrzanost" po pitanju uloge SPC u BiH! SPC nije drzava, prema tome, nije zadovoljavala uslove za Ugovor o specijalnim odnosima!! Propali su i Hare i Komso!! Hare vise nego Komso, (mada je Komso taj koji je stavio potpis) zato sto je jednostavno trebao reci "To ne moze!" , a ne kao picka, traziti izlaz u "suzdrzan"!) ali danas, moram da mu dam podrsku!!
Da ti kazem, kontam sta zelis kazat, na jednom od postova sam objasnio, na trazenje finog kolege i net prijatelja blah blah, sta je to obligacioni odnos, kako je doslo to forme Mirovni ugovor, kao vrsta obligacije sa specificnim izrazom i prateci aneksima. Ne bih ovo sve ponavaljao. Slazem se, ako jedna od strana ne postuje obligaciju, onda prijatelju nadlezan je odredjeni autoritet koji arbitrira da li je doslo do povrede ugovorenih stavki. U slucaju DO Maglic, nadlezan je Opcinski sud, a u nasem slucaju niko drugi do cjelokupna medjunarodna zajednica. Jako je rastegljiv pojam medjunarodne zajednice, pa ako hoces i one okupljene u Ujedinjenim nacijama, tacnije Vijecu sigurnosti. Garant sporazuma bile su tri sile, Amerika, Francuska i Velike Britanija. Potpisase takav status.

Sad vidi ovo. Republika Srpska predstavlja, dvije rijeci pomenute jednom u Aneksu 4. kad se govori ko tvori drzavu Bosnu i Hercegovinu. Tako da oni nisu potpisnici obligacije, sto znaci da oni ne mogu nista ni prekrsiti. Zna to Dodik jako dobro, a isto tako i ostala politicka nomenklatura. Kad je medjunarodna zajednica to vidjela, okupila je 2005. u Vasingtonu sve njih, 8 stranaka, onih malo vecih i trazila da se potpise izjava da ce se obaviti odredjena aktivnosti, izmedju ostalog novi Ustav i reforma policije. Sad je taj dokument, nema ga majstore na netu, niti ga je ikad bilo, jedina obligacija gdje ima Dodikov potpis. Spominje ga danas ili jucer Gregorijan u Oslobodjenju ili Avazu. Na osnovu tog papira, Lajcak pise Izvjestaj za Brisel, sa dvije varijante ZADOVOLJAVAJUCI i NEZADOVOLJAVAJUCI. Mozemo obojica lako pogodit sta ce pisat.

Onda ide neka akcija, ali nama vrijeme ide, propustamo jos cijelu 2007. i pola 2008 za bilo sta. To mene tisti. Stvarno nemam nista protiv Harisa, ja bih ovo rekao i da je Tihic, Lagumdzija, bilo ko po sriejddu, trenutno je to Silajdzic. Tako bez neke licne frustracije, samo nastojim iznijeti ono sto me tisti. Imam ja zamjerki na rad i drugih politicara, i te kako, ali je ovo ipak najozbiljnija tema, kojoj treba posvetiti paznju.
ako mislis na Washingtonski dogovor o promjeni Ustava, pod nadzorom Nick'a Burns'a, (iz Novembra 2005.) to nije potpisao Dodik, vec Paravac.
A za Medjunarodno Pravo, pa pokazalo se na Tuzbi za Genocid, da je to malo vise od "mahalskog" prepucavanja, koje su mogli voditi nazovi strucnjaci tipa Softica i ostalih!! Pravila su jednostavna - neces dobiti nista ako ne trazis!! A i kad trazis, krsenje pravila pocinjeno od druge strane, ne dozvoljava tebi da ih krsis, i da bi onda mogao reci - e oni su prvi!! A poznato je takodjer, da i procesi traju godinama, cak stotinama godina ( Srbi svoj veliko-srpski projekat "odrzavaju" 600 godina vec, i jos se ne predaju, a mi za 15 postali nestrplivi :D )

,
MuaDib

Post by MuaDib »

Haris Silajdžić samo palamudi a najbolja mu je ona 100% BiH, čitaj 100% rasprodana BiH! 8)
fritz

Post by fritz »

dobri ljudi,ako vam nepase Hare i njegova bitka za srpskohrvatskim azdahama,preselite se kod Mileta,Covica,tamo je demokratija.nismo mi u toru svojom voljom,nismo mi zeljeli rat i veliku Bosnu,nismo mi bili sudionici Karadjordjeva,pa cak ni ovog mini-Karadjordjeva u Laktasima.

Ne bi oni Signature da se presele kod dodika,vec da se dodo preseli kod njih.
blah blah

Post by blah blah »

Area_51 wrote: Da ti kazem, kontam sta zelis kazat, na jednom od postova sam objasnio, na trazenje finog kolege i net prijatelja blah blah, sta je to obligacioni odnos, kako je doslo to forme Mirovni ugovor, kao vrsta obligacije sa specificnim izrazom i prateci aneksima.
:shock:

vrli moj area_51, ako zelis da ostanemo fine kolege i net prijatelji :D mojne mene u ove koNbinacije. cuj pojasnio obligacioni odnos, pa jos svasta nesto :shock:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:11, edited 1 time in total.
Post Reply