Maksim wrote:Reformatore, i tvoje rodjake i tvog oca, tvog ujaka i sto ja znam je netko skolovao, a pogodi tko je to bio
Naravno, bas kao sto ove sadasnje vlastorucno skoluju Mile, Suljo, Haris, itd. Kada cemo se rijesiti te jeftine propagande za naivne?
Maksim wrote:U Jugoslaviji si zavrsavao u zatvoru ako si bio kriminalac, ako si bio nacionalist, ako si bio fundamentalist, ako si bio fasist a i jedno vrijeme ako si bio Albanac. To sam vec spomenuo i ne mozes Tita tuziti za stvari koje su cinili ljudi koji su bili oko njega i cinili ono protiv cega se on borio.
Naravno, i ono u ratu su cinili ljudi oko rahmetli Alje, a on nam je bio vizionar iz trezora. Doduse, ovaj prvi sa Briona, ali i to je nesto.
Nego, dosta ironije, evo teze za razmisljanje -- Milosevic je zadnje remek djelo pokojnog Tileta. Da nije skinuo normalne snage u Srbiji (Perovic and co), ne bi se ni pojavio vakum za 100 puta gori fasizam. Da nije stvorio kult licnosti i psiholosku ovisnost o istom, ni Milosevic ne bi mogao postati "idol nacije". Sa ili bez stafete.