Srbija odustala od progona Tihomira Purde!
Srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine objavilo je u četvrtak da je nakon provedene istrage odlučilo odustati od kaznenog progona Tihomira Purde, Danka Maslova i Petra Janjića Tromblona, zbog nedostatka dokaza da su učinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika.
Tihomir Purda
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#151 Re: Tihomir Purda
Pa i pretpostavila sam da ce tako zavrsiti.,samo oni znaju zakuhati i na kraju jos ispasti dobrice
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#152 Re: Tihomir Purda
plain vanilla wrote:Pa i pretpostavila sam da ce tako zavrsiti.,samo oni znaju zakuhati i na kraju jos ispasti dobrice![]()
Srbija odustala od progona Tihomira Purde!
Srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine objavilo je u četvrtak da je nakon provedene istrage odlučilo odustati od kaznenog progona Tihomira Purde, Danka Maslova i Petra Janjića Tromblona, zbog nedostatka dokaza da su učinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika.
je stvarno su g----a
- Meho Kodro
#153 Re: Tihomir Purda
Sad bi Purda trebao tuziti Srbiju za ratni zlocin - dugotrajno maltretiranje i mucenje na teritoriju Republike Srbije od strane "organa vlasti" navedene drzave.
- slobodni armirach
- spreca
#155 Re: Tihomir Purda
Nisam ocekivao da ce se ovo ovako sretno zavrsiti,Purda neka ti je sa srecom ,drago mi je da ces uskoro viditi svoje najmilije 
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#156 Re: Tihomir Purda
slobodni armirach wrote:
Sretan put Tihomire i uzivaj u svome domu .........
i drzi se svoga praga .. i zaje*i vise svoje susjede preko Dunava i one iz ulice koji su navijali protiv tebe .
- plain vanilla
#157 Re: Tihomir Purda
Pa ja lijepo rekoh, sto mi nisi vjerovaospreca wrote:Nisam ocekivao da ce se ovo ovako sretno zavrsiti,Purda neka ti je sa srecom ,drago mi je da ces uskoro viditi svoje najmilije
Pa bilo bi ludilo da nisu odustali..
-
hercegovac_pravi
#158 Re: Tihomir Purda
Puno sreće i drugi put pamet u glavu. ostavi zbližavanje "bratskih naroda" zapadnim ercegovcima.
- Nele9
#159 Re: Tihomir Purda
A to kao naši istočni susjedi djeluju logično i racionalno? Ja mora da sam nešto prespavao.plain vanilla wrote:Pa ja lijepo rekoh, sto mi nisi vjerovaospreca wrote:Nisam ocekivao da ce se ovo ovako sretno zavrsiti,Purda neka ti je sa srecom ,drago mi je da ces uskoro viditi svoje najmilije![]()
- plain vanilla
#160 Re: Tihomir Purda
bilo bi politicko samoubojstvo da su nastavili goniti PurduNele9 wrote:A to kao naši istočni susjedi djeluju logično i racionalno? Ja mora da sam nešto prespavao.plain vanilla wrote:Pa ja lijepo rekoh, sto mi nisi vjerovaospreca wrote:Nisam ocekivao da ce se ovo ovako sretno zavrsiti,Purda neka ti je sa srecom ,drago mi je da ces uskoro viditi svoje najmilije![]()
toliko se trude izgraditi novi imidz, ovo bi bio sunovrat...
- spreca
#161 Re: Tihomir Purda
Ja mislim da ipak nisu odustali,nego su vidili da nasi nece tek tako ga isporuciti i da nisu imali dovoljno dobrih dokaza za nastavak djela.O njihovoj pravdi znamo I. Jrisic meni je dosta od njihplain vanilla wrote:Pa ja lijepo rekoh, sto mi nisi vjerovaospreca wrote:Nisam ocekivao da ce se ovo ovako sretno zavrsiti,Purda neka ti je sa srecom ,drago mi je da ces uskoro viditi svoje najmilije![]()
- plain vanilla
#162 Re: Tihomir Purda
Ne zna se da li bi ga nasi isporucili, a hvala Bogu, pa to necemo saznati..spreca wrote:Ja mislim da ipak nisu odustali,nego su vidili da nasi nece tek tako ga isporuciti i da nisu imali dovoljno dobrih dokaza za nastavak djela.O njihovoj pravdi znamo I. Jrisic meni je dosta od njihplain vanilla wrote:Pa ja lijepo rekoh, sto mi nisi vjerovaospreca wrote:Nisam ocekivao da ce se ovo ovako sretno zavrsiti,Purda neka ti je sa srecom ,drago mi je da ces uskoro viditi svoje najmilije![]()
Meni je drago da se covjek vratio svojoj djeci ziv i zdrav..
- spreca
#163 Re: Tihomir Purda
U buduce ce oni manje traziti a sve vise ce biti odbijani u ovakvim slucajevima,jer ih je vec svako procitao kao stari bukvar.neznam sta bi sa onim momkom dali ga isporucise avganistanu?
- plain vanilla
#164 Re: Tihomir Purda
nespreca wrote:U buduce ce oni manje traziti a sve vise ce biti odbijani u ovakvim slucajevima,jer ih je vec svako procitao kao stari bukvar.neznam sta bi sa onim momkom dali ga isporucise avganistanu?
vraca se suttra u TZ
trebali su ga pustiti nakon 40 dana jer Afganistan nije dostavio dokumentaciju
a zadrzali su ga nesto manje od 11 mjeseci, svaki mjesec mu produzavali pritvor
danas je odluceno da ga sutra oslobadjaju
momak je Jasmin Rendic
- spreca
#165 Re: Tihomir Purda
Da Rendic,ovo je jos jedan dokaz da bas nikoga ne treba isporucivati ovaj bi momak sad trebo dobrog advokata i tuziti srbiju pa do Strazburga ko ih jebe nekako ih trba nauciti pameti.Ja se sjecam nekad sam letio preko Bg za moskvu i svako ko nije iz bih moro je placati tur.taksu 10 maraka a na auto cesti isto 10maraka za auto a ovi iz dodlandije 1markuplain vanilla wrote:nespreca wrote:U buduce ce oni manje traziti a sve vise ce biti odbijani u ovakvim slucajevima,jer ih je vec svako procitao kao stari bukvar.neznam sta bi sa onim momkom dali ga isporucise avganistanu?
vraca se suttra u TZ
trebali su ga pustiti nakon 40 dana jer Afganistan nije dostavio dokumentaciju
a zadrzali su ga nesto manje od 11 mjeseci, svaki mjesec mu produzavali pritvor![]()
danas je odluceno da ga sutra oslobadjaju
momak je Jasmin Rendic
- Better Man
#166 Re: Tihomir Purda
Konacno se zavrsi sramota oko Purde i pustise nevinog covjeka da ide kuci svojoj porodici. Sramota je Hrvatske Vlade i Jadranke Kosor koji nisu prstom makli da pomognu covjeku.
-
Mihaelj
#167 Re: Tihomir Purda
Da, a srpski tužitelji su sami od sebe odustali od progona.Better Man wrote:Konacno se zavrsi sramota oko Purde i pustise nevinog covjeka da ide kuci svojoj porodici. Sramota je Hrvatske Vlade i Jadranke Kosor koji nisu prstom makli da pomognu covjeku.
Nemoj ti o sramoti jer nije on bio u Srbiji nego u Zenici.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#168 Re: Tihomir Purda
Mihaelj wrote:Da, a srpski tužitelji su sami od sebe odustali od progona.Better Man wrote:Konacno se zavrsi sramota oko Purde i pustise nevinog covjeka da ide kuci svojoj porodici. Sramota je Hrvatske Vlade i Jadranke Kosor koji nisu prstom makli da pomognu covjeku.![]()
Nemoj ti o sramoti jer nije on bio u Srbiji nego u Zenici.
ti baš imaš potrebu da izvrćeš činjenice? pratiš li slučaj oko Divjaka? vidiš li da iko krivi Austriju? gledaš li evo uopšte dnevnik na HRT-u, gledaš li reakcije u SVOJOJ zemlji, i za Purdu i za Divjaka? ili samo voliš ovdje doći i nabacivati voleje drugima da te argumentovano sahrane u raspravi?
- plain vanilla
#169 Re: Tihomir Purda
samo provocira...idi bolan na forum.hr pa tamo mudrujChmoljo wrote:Mihaelj wrote:Da, a srpski tužitelji su sami od sebe odustali od progona.Better Man wrote:Konacno se zavrsi sramota oko Purde i pustise nevinog covjeka da ide kuci svojoj porodici. Sramota je Hrvatske Vlade i Jadranke Kosor koji nisu prstom makli da pomognu covjeku.![]()
Nemoj ti o sramoti jer nije on bio u Srbiji nego u Zenici.![]()
ti baš imaš potrebu da izvrćeš činjenice? pratiš li slučaj oko Divjaka? vidiš li da iko krivi Austriju? gledaš li evo uopšte dnevnik na HRT-u, gledaš li reakcije u SVOJOJ zemlji, i za Purdu i za Divjaka? ili samo voliš ovdje doći i nabacivati voleje drugima da te argumentovano sahrane u raspravi?
- spreca
#170 Re: Tihomir Purda
Ni Hdz BiH (oba)se nesto pretjerano nisu sikiraliBetter Man wrote:Konacno se zavrsi sramota oko Purde i pustise nevinog covjeka da ide kuci svojoj porodici. Sramota je Hrvatske Vlade i Jadranke Kosor koji nisu prstom makli da pomognu covjeku.
- spreca
#171 Re: Tihomir Purda
Hvala bogu pa su covjeka oslobodili,ali Purda sad treba tuziti Srbiju za sve od ranije i za ovo sada proganjanje i sikaniranje.Ovdje bi mu trebala pomoci R Hrvatska i pravno i materijalno i dotjerati djelo do Strazbura
- Meho Kodro
#172 Re: Tihomir Purda
Navijači Partizana provocirali Prosinečkog transparentom protiv Purde
Navijači Partizana skandirali su igračima Crvene zvezde da su ustaše, a ispod navijačke tribine 'grobara' na južnoj tribini kočoperio se transparent 'Purda – ubica srpskih zarobljenika'.

- Dominirali smo u prvom poluvremenu, propustili četiri šanse za postizanje gola i trebamo žaliti što na odmor nismo otišli s rezultatskom prednošću. Brzi gol u drugom poluvremenu je otvorio utakmicu, tim razdobljem nisam zadovoljan, zato smo izgubili - rekao je Robi koji nije želio komentirati uvrede navijača Partizana.
Srpski navijači, tradicionalno poznati po svojim ekstremnim nacionalističkim stavovima, transparentom su reagirali na odustajanje sprskog tužiteljstva od progona Tihomira Purde. No nije tu bio kraj provokacijama. Grobari su skandirali Prosinečkom "Zvezdin četniče", a igračima Crvene zvezde vikali su "ustaše". Uzvratna utakmica je na Marakani 6. travnja.
Navijači Partizana skandirali su igračima Crvene zvezde da su ustaše, a ispod navijačke tribine 'grobara' na južnoj tribini kočoperio se transparent 'Purda – ubica srpskih zarobljenika'.

- Dominirali smo u prvom poluvremenu, propustili četiri šanse za postizanje gola i trebamo žaliti što na odmor nismo otišli s rezultatskom prednošću. Brzi gol u drugom poluvremenu je otvorio utakmicu, tim razdobljem nisam zadovoljan, zato smo izgubili - rekao je Robi koji nije želio komentirati uvrede navijača Partizana.
Srpski navijači, tradicionalno poznati po svojim ekstremnim nacionalističkim stavovima, transparentom su reagirali na odustajanje sprskog tužiteljstva od progona Tihomira Purde. No nije tu bio kraj provokacijama. Grobari su skandirali Prosinečkom "Zvezdin četniče", a igračima Crvene zvezde vikali su "ustaše". Uzvratna utakmica je na Marakani 6. travnja.