Tihicev obraz=djon

Dezze

Post by Dezze »

mIRCerka wrote:
faka wrote:Nakon Go izbora ja se samo nadam da ce sada Sulejman ocistiti stranku od razni debila i ludih starohana i kriminalaca koji su uzeli maha u zadnje vrijeme. Vrijeme je da SDA definitivno postane stranka koja ce ovu zemlju voditi u bolje sutra, ali bez kriminalaca na celu. Suljo je po meni najbolji covjek da to uradi.
Ja bih voljela da neko konacno napise
Ime prezime pa lopovluk koji je uradio.

ovako tapkamo u magli sto se svih politicara tice.
Abdulharis Seta - postavljen po stanackoj duznosti i kazu da je u toj navodnoj Ortackoj grupi koja hoce da otkupi paket dionica Energoinvesta, e da bi ga proslijedili nekim Slovencima.

Nedzad Brankovic - ministar u vladi FBiH koji, kazu, ima aferima u dzepu, ali medju najvece mu se ubraja Energopetrol i evo ovaj Energoinvest. I on je u Ortackoj grupi sa Setom. Ali najofirniji orah mu je kupovina sexy vesa za svalerku, placen parama poreskih obveznika. Valjda islo na reprezentaciju :D

Ahmet Hadzipasic - Protuzakonitosti u prodaji Energopetrola, Intrade doo i ova prica oko unistavanja Neretve.

Semsudin Mehmedovic - ne znam tacnosta je bilo, ali znam da se vucarao po sudu ali da je oslobodjen. On tvrdi da mu je to namjesteno.

Bakir Izetbegovic - samo jedna recenica "Dao babo sinu svom!"

.
.
.
.
Ima ih jos koji mi u ovom trenutku ne padaju na pamet. Imam puuuuno posla pa su mi misli negdje drugo..... :D
amrino

Post by amrino »

Dezze wrote:
mIRCerka wrote:
faka wrote:Nakon Go izbora ja se samo nadam da ce sada Sulejman ocistiti stranku od razni debila i ludih starohana i kriminalaca koji su uzeli maha u zadnje vrijeme. Vrijeme je da SDA definitivno postane stranka koja ce ovu zemlju voditi u bolje sutra, ali bez kriminalaca na celu. Suljo je po meni najbolji covjek da to uradi.
Ja bih voljela da neko konacno napise

Abdulharis Seta - postavljen po stanackoj duznosti i kazu da je u toj navodnoj Ortackoj grupi koja hoce da otkupi paket dionica Energoinvesta, e da bi ga proslijedili nekim Slovencima.

Nedzad Brankovic - ministar u vladi FBiH koji, kazu, ima aferima u dzepu, ali medju najvece mu se ubraja Energopetrol i evo ovaj Energoinvest. I on je u Ortackoj grupi sa Setom. Ali najofirniji orah mu je kupovina sexy vesa za svalerku, placen parama poreskih obveznika. Valjda islo na reprezentaciju :D

Ahmet Hadzipasic - Protuzakonitosti u prodaji Energopetrola, Intrade doo i ova prica oko unistavanja Neretve.

Semsudin Mehmedovic - ne znam tacnosta je bilo, ali znam da se vucarao po sudu ali da je oslobodjen. On tvrdi da mu je to namjesteno.

.
.
.
.
Ima ih jos koji mi u ovom trenutku ne padaju na pamet. Imam puuuuno posla pa su mi misli negdje drugo..... :D
e ovo je skolski primjer jake argumentacije...
Dezze

Post by Dezze »

amrino wrote:
Dezze wrote:
mIRCerka wrote: Ja bih voljela da neko konacno napise

.
.
.
.
Nedavno sam gledao na TV-u prilog o tome koliko je Hasan Cengic novca oprao sa Bakirom Izetbegovicem u toku rata. To je konkretan primjer. Drugi konkretan primjer je direktorska fotelja Alijine kcerke u Bosnjackoj gimnaziji. Ovo je doduse za Bakirovu sestru, ali tu je to, u 5 deka :D
SA 071

Post by SA 071 »

Hahaha...

Kakva argumentacija???

To kao kad bih ja reko za Tihica da je uzimao pare za sklapanje fiktivnih brakova u Njemackoj.

Pravi covjek za predsjednika stranke... :lol:

To za Energoinvest, tacan podatak je da se niko nije javio kao zainteresovan na poziv za privatizaciju Energoinvesta. Pa sad odmah oni svi argumenti za Setu padaju u vodu. A protiv privatizacije Energoinvesta i Hidrogradnje je bio Heco (SBiH), a ne Tihic. On je u talu...
amrino

Post by amrino »

Dezze wrote:
amrino wrote:
Dezze wrote: Abdulharis Seta - postavljen po stanackoj duznosti i kazu da je u toj navodnoj Ortackoj grupi koja hoce da otkupi paket dionica Energoinvesta, e da bi ga proslijedili nekim Slovencima.

.
.
.
.
Nedavno sam gledao na TV-u prilog o tome koliko je Hasan Cengic novca oprao sa Bakirom Izetbegovicem u toku rata. To je konkretan primjer. Drugi konkretan primjer je direktorska fotelja Alijine kcerke u Bosnjackoj gimnaziji. Ovo je doduse za Bakirovu sestru, ali tu je to, u 5 deka :D
JAO SVE JACI ARGUMENT OD JACEG!!! :lol:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:11, edited 1 time in total.
faka

#57 Re: Tihicev obraz=djon

Post by faka »

I trenutni ustav, kojeg je Silajdzic onomad podrzao, nista ne valja. Svakako je gori od Tihicevog prijedloga, pa eto Silajdzica izabrase. A i Tihic zna, izjavio covjek nekoliko puta a zadnji put na TV99, da njegov prijedlog nije savrsen, ali kao sto rece, u BiH je realna samo politika dogovora. Uostalom njegov prijedlog je bolji od Silajdzicevog nepostojeceg!

Inace, drago mi je sto je Tihic ostao. Mislim da je dobar covjek. Njegovo postavljanje na celo SDA je jedan od rijetkih poteza Alije Izetbegovica kojeg podrzavam.[/quote]

U potpunosti se slazem sa tvojim stavom.. Silajdzic je covjek koji zivi na pustim obecanjima, narodu obecava da ce srusiti RS a sto je smjesno. Rs ce za vrlo kratko vrijeme postati duplo jaca od Federacije i to se vidi iz dana u dan. Mislim da je Tihic kao sto sam vec napisao covjek koji najbolje shvata u kakvim uslovima mi zivimo i pokusava da se tome prilagodi na najbolji nacin, a i da budemo iskreni u SDA trenutno nepostoji neko ko bi ga mogao zamjenuti na dostojanstven nacin.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
Dezze wrote:
amrino wrote: e ovo je skolski primjer jake argumentacije...
:? pa daj ti argument....
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

U svojoj vjeri, na svojoj zemlji.

A moja zemlja pod kokardom, i džaba tapija.

Sva dalja diskusija suvišna.
amrino

Post by amrino »

ja nikoga ne nazivam lopovom tako da ne znam kakav argument zelis... :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:ja nikoga ne nazivam lopovom tako da ne znam kakav argument zelis... :?
daj makar kontra argument, jer ti ljudi iznose neke podatke a ti kazes da argument ku*cu ne valja.
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:ja nikoga ne nazivam lopovom tako da ne znam kakav argument zelis... :?
daj makar kontra argument, jer ti ljudi iznose neke podatke a ti kazes da argument ku*cu ne valja.
ako se ti zadovoljavas odokativnom argumentacijom ili npr. rekla- kazala
nemam nista protiv...nemoj me samo majke ti poslati na CUM jer se ne slazem s tobom... :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
nemam nista protiv...nemoj me samo majke ti poslati na CUM jer se ne slazem s tobom... :lol:
nemam ja tebe sta slati na CUM, tu semanticku zavrzlamu smo juce rijesile...

da je odokativna, bas i nije, ali je vecini ljudi lakse vjerovati u ono sto im se kaze da vjeruju, nego da sami pogledaju crno na bijelo sta pise :D

iako je 60 minuta pretnciozna emisija, oni ne seru dok ne dobiju papir crno na bijelo...sa sve pecatima i potpisima...
ali ti kod nas vlada mentalitet
FATO BONA HOS TI VJEROVAT SVOJIM OCIMA ILI MENI KAD TI KAZEM
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
mIRCerka wrote: daj makar kontra argument, jer ti ljudi iznose neke podatke a ti kazes da argument ku*cu ne valja.

da je odokativna, bas i nije, ali je vecini ljudi lakse vjerovati u ono sto im se kaze da vjeruju, nego da sami pogledaju crno na bijelo sta pise :D

iako je 60 minuta pretnciozna emisija, oni ne seru dok ne dobiju papir crno na bijelo...sa sve pecatima i potpisima...
znas li licno ikoga ko je "osvanuo" u 60 minuta?!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote: ako se ti zadovoljavas odokativnom argumentacijom ili npr. rekla- kazala

znas li licno ikoga ko je "osvanuo" u 60 minuta?!
Znam.
Sta cemo sad?
amrino

Post by amrino »

i, jel kriv?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:i, jel kriv?
Jeste. Ali se rupama u zakonu uletilo u nesto sto se zove zastara.
Davno bilo.

Nije ti dusho ono za Bakira fula argument, ipak svi zive u nekakvom strahu od Prve familije.
Da je recimo direktorica Druge gimnazije svoje ucenike po duznosti poslala na demonstracije protiv karikatura, sigurno ne bi dobila sestoaprilsku nagradu.
Shvati da smo svi jednaki, samo su neki jednakiji.
zilha

Post by zilha »

Tihi je dobar čovijek, dobar je i političar, dokazao je to u puno navrata a i na ovoj GO-GO sjednici. Da je dobar političar pokazao je i tako što je Fahru Berluskonea pobijedio unatoč onako temeljitoj medijskoj kampanji u Avazu...jer kad uzmeš: đaba Šefik, đaba Hasan i onaj pjetlić iz Zavidovića, Polić(alaj mu ime odgovara)...
Sule se u stavri borio sa bahatim medijskim golijatom i samo zahvaljujući inteligentim eskivacijama i što batao ima bubrege, mada nema eure, potukao je Fahru koji naravno " neće vlast" , " ne petlja se uređeivačku politiku svog lista" i "ne želi da upravlja Bosnom" sa vrh - Avazove zgrade...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

najsmijesniji su mi ovi haretovi fanovi, oni blate tihica dok je hare cist ko ruza...u jebo majku :D
erazmo

Post by erazmo »

SA 071 wrote:Jebi ga, ako Tihic dobije 150 hiljada glasova, a SDA 220 hiljada, ocito je da on nema povjerenje ni svih glasaca SDA, sto bi njima u stranci trebalo pokazati put sta ljudi hoce. S druge strane, Cavic dobije 60 hiljada glasova vise od SDS, ali zbog SDS-ovog podbacaja on kao predsjednik stranke podnese ostavku.
Tihic je dobio znatno manje glasova od SDA jer su razni mesetari hodali po predizbornim skupovima i govorili ljudima da glasaju za SDA i HAreta, za onog ko zna jezike i ko je zavrsio medresu. Takvih je bilo u svim dijelovima, a najvise po Tuzlanskom kantonu, ali i po Krajini, gdje je zbog toga smijenjeno nekoliko clanova Opstinskog odbora SDA. Sta cemo sad?
SA 071 wrote:Tihic bi na prvom mjestu zbog svog katastrofalnog rezultata, a zatim i zbog podbacaja stranke ciji je predsjednik (jer ono je bio podbacaj-sa 32% na 25% osvojenih glasova) trebao podnijeti ostavku i otici. Ali ne, oni u SDA ne postuju volju ni svojih glasaca, pa kako bi postovali volju onih koji za njih nisu ni glasali.

Mozda bi Tihici trebao podnijeti ostavku nakon poraza, ali to sigurno nece odlucivati Fahrudin Radoncic, Haris Silajdzic, Hasan Cengic, niti neke SBiH-face poput tebe. Covjek na GO dobio 73 glasa. Sta cemo sad?
SA 071 wrote:Mali osvrt na nacin glasanja. To sto je Tihic rekao da je on predlagao tajno glasanje to macku o rep moze okaciti (sto bi Mile rekao). Rekao je i da nema stan a u imovinskom kartonu je naveo nekretninu koju posjeduje (stan u Alipasinoj ulici).
Dakle javno glasanje u kojem nakon prvog glasa koji je isao Tihicu nastupa aplauz "njegovih". Dakle oni koji su i htjeli glasati protiv su odustali bojeci se sankcija ako ovaj dobije podrsku vecine.
A ako iko poznaje nekoga ko je u SDA moze ga pitati kakva "demokratska" atmosfera sada vlada u SDA.

Mali osvrt na tvoju anti-logiku: tajno glasanje-stan u Alipasinoj-aplauz onih koji se boje sankcija...WTF??? Ucis Avaz napamet?
SA 071 wrote:I na kraju krajeva, ovo je prvi put da su u SDA glasali javno u ovakvim slucajevima.

U kakvim slucajevima? Odlucivanju o povjerenju predsjedniku? O ostavci? Ne kontam ni pored najbolje volje da u tebi prepoznam ista osim tipicnog didakticara harisovskog tipa.
SA 071 wrote:A i zanimljiv je odnos prema njemu onih medija koji su ga do juce pljuvali. A zna se ciji su. Onda bi se moglo pretpostaviti ciji je i ovaj "reformator stranke" igrac postao.
Tihica je trebalo pljuvati kada je trosio novac u Predsjednistvu BiH. I u svim slicnim slucajevima. Tihic kada od jednog klana minderpuza koji su se okoristili od ovu drzavu kako u ratu tako i poslije rata, pravi modernu stranku i zeli da istjera nacistac one koji su svih ovih godina bili nosioci korupcije, onda naravno da ima podrsku. Ali sumnjam da ti to mozes da skontas. Ili si zatrovan ili si obuhvacen.
putnik

Post by putnik »

... obuhvaćen :D

Novi termin - sviđa mi se :lol:

Svi ZaGraBiHovci su OBUHVAĆENI :D
DONY

Post by DONY »

zilha wrote:Tihi je dobar čovijek, dobar je i političar, dokazao je to u puno navrata a i na ovoj GO-GO sjednici. Da je dobar političar pokazao je i tako što je Fahru Berluskonea pobijedio unatoč onako temeljitoj medijskoj kampanji u Avazu...jer kad uzmeš: đaba Šefik, đaba Hasan i onaj pjetlić iz Zavidovića, Polić(alaj mu ime odgovara)...
Sule se u stavri borio sa bahatim medijskim golijatom i samo zahvaljujući inteligentim eskivacijama i što batao ima bubrege, mada nema eure, potukao je Fahru koji naravno " neće vlast" , " ne petlja se uređeivačku politiku svog lista" i "ne želi da upravlja Bosnom" sa vrh - Avazove zgrade...

Bravo..... :thumbup:
Dezze

Post by Dezze »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
Dezze wrote: Nedavno sam gledao na TV-u prilog o tome koliko je Hasan Cengic novca oprao sa Bakirom Izetbegovicem u toku rata. To je konkretan primjer. Drugi konkretan primjer je direktorska fotelja Alijine kcerke u Bosnjackoj gimnaziji. Ovo je doduse za Bakirovu sestru, ali tu je to, u 5 deka :D
:? pa daj ti argument....
Ne, ne, Mircerka, ja ovdje izgleda trebam crno na bijelo donijeti, ili jos bolje, pokazati konkretnu izjavu tog i tog da je stvarno kriv.

Ovo sto sam naveo su argumenti. Ako su losi-neodrzivi, amrino moze da ih pobije. Ali ne ismijavanjem, nego iznosenjem protucinjenica. Kako to ne radi, izgleda da njene lekcije o argumentaciji padaju u vodu.
sarlo

Post by sarlo »

Sulejman Tihic. Poslije izbora se moralno srozao i pao jako nisko. Ovo sada je samo borba za ostanak na vlasti. Kompromiser, neprincipijelan.. Iznenadio me je, smatrao sam ga bar postenim i iskrenim. Iskren vise nije.
Izbore je izgubio zbog ustavnih promjena.
Bosnjaci su ocijenili da im je potrebna jaka licnost kao lider. Tihic je sebe predstavio kao osobu sklonu kompromisima (mijenjanju svojih stavova). To mu je bio minus k'o kuca.
Porazen je, iako je imao i ima nevjerovatnu podrsku medija. FTV, najjaci medij u BiH je u predizbornoj kampanji svoje postojanje pretvorio u misiju vrijedjanja Silajdzica. Sad izgleda da Tihic spava kod Hadziomerovica. Gostovao je nebrojeno puta na BHT1, NTV 99, dao je intervjue svim novinama u ovih mjesec, dva poslije izbora. Objasnjava kako je nepravedno izgubio izbore. "...,mnogo je popio, spil je bio star,.." Svi drugi su mu krivi za taj "tragicni" poraz. Samo nema njegove krivice.
Mislim da je Glavni odbor SDA birao izmedju dva zla. U slucaju da je smijenjen Tihic priznali bi definitivnu pobjedu Silajdzica, a samim tim i S za BiH. Ovako su bar bili jedinstveni. Na slijdecim izborima ce sigurno znatan dio njihovih biraca glasati za S za BiH. Oni moraju mjenjati svoju politiku ako zele da budu iole bitan faktor na politickoj sceni BiH. Ali izgleda da nemaju odgovore. Ako Tihic duze ostane na celu SDA to ce samo dovoditi do dubljih podjela i padanmja ugleda SDA medju biracima. Ljudi gledaju kakve prednosti imaju sistemi sa dominantnim strankama i pojedincima kao liderima. Stranka sa apsolutnom vecinom ima vise vremena da se posveti problemima drustva (ekonomskim, socijalnim) a ne samo borbi za vlast. Jak vodja je onaj koji ispunjava data obaecanja, ili se bar bori za njih, a ne za kompromis. Tihic nece moci da raskine koaliciju sa S Za BiH, ali ce je pretvoriti u moru ovog naroda. Ne zeli da prizna da je kriv sto nije dobro zastupao nacionalne interese i zbog toga je potucen do nogu. Mozda ce ostai upamcen kao clan predsjednistva kome je zadnja odluka bila da smijeni Sasu Toperica kao znak niskosti i sitne osvetoljubivosti.
Dezze

Post by Dezze »

sarlo wrote:Sulejman Tihic. Poslije izbora se moralno srozao i pao jako nisko. Ovo sada je samo borba za ostanak na vlasti. Kompromiser, neprincipijelan.. Iznenadio me je, smatrao sam ga bar postenim i iskrenim. Iskren vise nije.
Izbore je izgubio zbog ustavnih promjena.
Bosnjaci su ocijenili da im je potrebna jaka licnost kao lider. Tihic je sebe predstavio kao osobu sklonu kompromisima (mijenjanju svojih stavova). To mu je bio minus k'o kuca.
Porazen je, iako je imao i ima nevjerovatnu podrsku medija. FTV, najjaci medij u BiH je u predizbornoj kampanji svoje postojanje pretvorio u misiju vrijedjanja Silajdzica. Sad izgleda da Tihic spava kod Hadziomerovica. Gostovao je nebrojeno puta na BHT1, NTV 99, dao je intervjue svim novinama u ovih mjesec, dva poslije izbora. Objasnjava kako je nepravedno izgubio izbore. "...,mnogo je popio, spil je bio star,.." Svi drugi su mu krivi za taj "tragicni" poraz. Samo nema njegove krivice.
Mislim da je Glavni odbor SDA birao izmedju dva zla. U slucaju da je smijenjen Tihic priznali bi definitivnu pobjedu Silajdzica, a samim tim i S za BiH. Ovako su bar bili jedinstveni. Na slijdecim izborima ce sigurno znatan dio njihovih biraca glasati za S za BiH. Oni moraju mjenjati svoju politiku ako zele da budu iole bitan faktor na politickoj sceni BiH. Ali izgleda da nemaju odgovore. Ako Tihic duze ostane na celu SDA to ce samo dovoditi do dubljih podjela i padanmja ugleda SDA medju biracima. Ljudi gledaju kakve prednosti imaju sistemi sa dominantnim strankama i pojedincima kao liderima. Stranka sa apsolutnom vecinom ima vise vremena da se posveti problemima drustva (ekonomskim, socijalnim) a ne samo borbi za vlast. Jak vodja je onaj koji ispunjava data obaecanja, ili se bar bori za njih, a ne za kompromis. Tihic nece moci da raskine koaliciju sa S Za BiH, ali ce je pretvoriti u moru ovog naroda. Ne zeli da prizna da je kriv sto nije dobro zastupao nacionalne interese i zbog toga je potucen do nogu. Mozda ce ostai upamcen kao clan predsjednistva kome je zadnja odluka bila da smijeni Sasu Toperica kao znak niskosti i sitne osvetoljubivosti.
Covjek koji je sklon kompromisima upravo ovoj zemlji treba. Ovaj post je tipican za Bosanca koji u potpunosti odgovara svima poznatom stereotipu. Zelis da kazes da ovoj zemlji ne trebaju ljudi koji su u stanju da se dogovore, nego tri mazge koja ce vuci svaka na svoju stranu pa ko dalje dobaci. To je strasno! :shock:
Post Reply