TIHIC

Post Reply
brezan

#51 Re: TIHIC

Post by brezan »

ultima_palabra wrote: Kakve to veze ima mojim pitanjem? Hajmo opet: kakve društvo ima koristi što SDA ima tri kandidata za predsjednika? Da li bi išta drugačije bilo da je izabran Bakir ili Terzić?
Ima koristi, jer to je demokratija. Narod bira SDA i potom SDA bira svoj glavni odbor i clanove. To je demokratski proces. Medjutim taj demokratski proces nije tu da tebe nahrani vec je tu jer tako demokratija fercera.
ultima_palabra

#52 Re: TIHIC

Post by ultima_palabra »

brezan wrote:
ultima_palabra wrote: Kakve to veze ima mojim pitanjem? Hajmo opet: kakve društvo ima koristi što SDA ima tri kandidata za predsjednika? Da li bi išta drugačije bilo da je izabran Bakir ili Terzić?
Ima koristi, jer to je demokratija. Narod bira SDA i potom SDA bira svoj glavni odbor i clanove. To je demokratski proces. Medjutim taj demokratski proces nije tu da tebe nahrani vec je tu jer tako demokratija fercera.
Nema koristi ako su svi kandidati jednako loši i ako ta stranka ima korupciju kao svoju srž. Isto kao kad republikanci u Americi biraju između 3-4 prebogata vjerska fanatika.
Shahab

#53 Re: TIHIC

Post by Shahab »

Nacionalna muslimanska sramota Sulejman Tihić kupio je stan u ekskluzivnom objektu Importane u Sarajevu...stan koji je vrijedan više stotina hiljada eura..ali koji nije platio Tihić nego jedan poslovni "javna nabavka" partner SDA zlatne koke...BH Telekoma...u stvari platio ga je BH Telekom. Takav nivo korupcije možda jeste balkanski brand..ali za razliku od drugih korumpiranih balkanskih lidera poput Đukanovića ili Sanadera, koji su pored pljačke ipak napravili neke historijske poteze za svoje domovine (pogotovo Đukanović)...nesposobni i pokvareni Tihić konstantno radi na uništenju Bosne. Gledam nedavno kako velikosrbinokosovac Tihić javno na TV plače zbog činjenica da ga je odbacio njegov dugogodišnji partner u pljačkanju i uništavanju Bosne..tuto di kapo hercegovačke Ndraghente...još jedan velikosrbinokosovac Dragan Čović...kao navodno ne može Suljo da shvati da ga je Čović nakon godina dobre saradnje odbacio kao partnera u pljačci i umjesto njega za novog partnera za pljačku odabrao drugu dvojicu kriminalaca Radončića i najgoreg od svih ..Lagumdžiju...i taj i takav Tihić predstavlja lidera nacionalne stranke Bošnjaka..Stavite se u poziciju Bošnjaka povratnika u općine pod kontrolom HDZ Ndraghente..čija djeca moraju ulaziti u školu na sporedni ulaz..pognute glave, ponišena u konstantnom strahu od šikaniranja i uništenja...a spodoba Tihić koji se predstavlja kao nacionalni lider..hvali se i žali za dobrom saradnjom za HDZ Ndraghentom...
Banda koja dvadeset godina uništava državu ponovno primjenjuje isti recept..Alija, zelene zastave i selam alejkum...
brezan

#54 Re: TIHIC

Post by brezan »

ultima_palabra wrote: Nema koristi ako su svi kandidati jednako loši i ako ta stranka ima korupciju kao svoju srž. Isto kao kad republikanci u Americi biraju između 3-4 prebogata vjerska fanatika.
Ja mislim da mi od svih nasih politicara nemamo nikakve koristi a ne samo od SDA. Ali ako ti mislis da su sutranke krive, ja mislim da nisu. Narod je kriv jer narod ima vlast kakvu zasluzuje. Medjutim od ovoga sto imamo mislim da je SDA ipak najblja jer imaju barem malo demokratije u poredjenju sa drugim strankama.
hrastov žižak

#55 Re: TIHIC

Post by hrastov žižak »

Jedan vrli filozof reče: Demokratija ne nosi nikakvu vrijednost sama po sebi. Ona je tek poredak koji može biti i ovakav i onakav. Sve ovisi o ljudima koji se kandiduju. Ako je izbor loš, pišaj na takvu demokratiju.
ultima_palabra

#56 Re: TIHIC

Post by ultima_palabra »

hrastov žižak wrote:Jedan vrli filozof reče: Demokratija ne nosi nikakvu vrijednost sama po sebi. Ona je tek poredak koji može biti i ovakav i onakav. Sve ovisi o ljudima koji se kandiduju. Ako je izbor loš, pišaj na takvu demokratiju.
Nisam filozof, ali objašnjavam to već pola sata :D
Platformas

#57 Re: TIHIC

Post by Platformas »

dustaban wrote:Dakle ocekivane reakcije - vema plitke, neke i imbecilne.

Ove primitivne komentare o njegovom izgledu nemam namjeru komentarisati, na kraju krajeva to sam i uzeo kao uvodni parametar ali u jednom pozitivnom kontekstu, dakle ispostavilo se da Haretova ljepota nije nimalo pomogla ni Haretu ni njegovoj stranci. Hare bi se sad rado mjenjao za Tihiceve ushi samo kad bi se mogao vratiti na vlast!

Vidimo na sto su spale Lagumdzijina intelektualna i Dodikova fizicka pojava.

Dakle, ova podrugivanja su samo slika vaseg primitivizma i nikakav argument kontra Tihica.

Namjera mi je da ovdje govorimo o cisto politickim kvalitetima / nekvalitetim gosp. Tihica.
Ima, naravno i jednog i drugog, ali ja mislim da sumasumarum on definitivno predstavlja JEDINOG POLITICKOG POZITIVCA u BiH.
I jedinog lidera jedne politicke stranke koju tu stranku nije zarobio i potcinio sebi. Vrlo dobro znamo kakvih personalnih animoziteta ima tamo, ali jebiga koja bi to druga stranka uspjela da unutar sebe zadrzi onako suprostavljene likove i da se ne rascjepi ili ocisti.

To sto mu neki ovdej pripisuju kooperativnost sa Dodikom kao izdaju, ne uklapa se nikako u ono sto se desilo Silajdzicu, koji je, je li, bio veoma tvrd prema doticnom.
To sto mu neki pripisuju Brankovica i to stoji ali gdje je danas Brankovic. Ili jos bolje postaviti pitanje - a ko je to danas umjesto Brankovica? Hocete reci da su Niksic1, Niksic2, Grabovica... bolji od Brankovica i ekipe!

NEMA, shvatite vec jednom, NEMA BOLJE STRANKE, postoje samo stranke koje se POPRAVLJAJU.
Ili da se jos efektnije izrazim - dobra je samo ona stranka koja vremenom postaje BOLJA OD SAME SEBE!

A to je trenutno jedino SDA, zahvaljujuci iskljucivo TIHICU.

:lol: :lol: :lol:
strašan si
:lol:
FOČANSKI PROPISI

#58 Re: TIHIC

Post by FOČANSKI PROPISI »

hrastov žižak wrote:Jedan vrli filozof reče: Demokratija ne nosi nikakvu vrijednost sama po sebi. Ona je tek poredak koji može biti i ovakav i onakav. Sve ovisi o ljudima koji se kandiduju. Ako je izbor loš, pišaj na takvu demokratiju.
Što se mene tiče možeš je i posrati.
brezan

#59 Re: TIHIC

Post by brezan »

I takva kakva je, demokratija, bolja je od diktature i jednoumlja.
FOČANSKI PROPISI

#60 Re: TIHIC

brezan wrote:I takva kakva je, demokratija, bolja je od diktature i jednoumlja.
Demokratija je najveća tiranija koju istorija poznaje.
brezan

#61 Re: TIHIC

Post by brezan »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Aha, sad mi je jasno zasto onoliko nijemaca, francuza, amerikanaca, poljaka, italijana..., hrle da se presele u Kinu, Sjevernu Koreju, Kubu i druge slicne zemlje. Hoce ljudi da pobjegnu od tiranije i zive gdje ne moraju da koriste svoj mozak.
FOČANSKI PROPISI

#62 Re: TIHIC

brezan wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Aha, sad mi je jasno zasto onoliko nijemaca, francuza, amerikanaca, poljaka, italijana..., hrle da se presele u Kinu, Sjevernu Koreju, Kubu i druge slicne zemlje. Hoce ljudi da pobjegnu od tiranije i zive gdje ne moraju da koriste svoj mozak.
Zato se u Kini ,Kubi,Sjevernoj Koreji sve katanči,obezbjeđuje alarmima,mrtvim stražama...
dustaban

#63 Re: TIHIC

Post by dustaban »

Odvlacite pricu u krivom pravcu.
Nije ovdje rijec o tome valja li demokracija ili ne valja. Sigurno da mogucnost demokratskog izbora ne znaci nista ako vam je izbor nikakav. Upravo zbog toga nisam ni glasao na zadnjim izborima, shvatio sam da nemam dobrog izbora.
Ali isto tako sam shvatio upravo ono sto sam rekao (a neki se smijali) - mi zaista ovdje nemamo bolju stranku, sve nase stranke su u pet deka i sasvim je svejedno koga cemo nasim glasanjem dovesti na vlast.
Nasa je jedina nada da ce se ova wnago od stranaka unutar sebe popraviti. Uostalom to nije nista drugacije od onoga sto smo mogli vidjeti u susjedstvu, konkretno u Hrvatskoj - danasnji (njihov) HDZ nije ni nalik HDZ-u od prije deset godina iz prostog razloga sto se u toj stranci desavaju unutrasnja previranja.
Za razliku od "nasih" HDZ-ova i ostalih SD-ova. NAse su stranke postale zatocenice svojih lidera i decenijama se ne mjenjaju, ni lideri ni stranke.
Jedina stranka koja ima neke unutrasnje mijene je upravo SDA, i jedino ta stranka unutar sebe pokazuje neki demokratski kapacitet koji je moze popraviti iznutra. Moze je naravno i pokvariti, sve zavisi od odnosa snaga unutar te stranke, ali jedno je sigurno - sve druge stranke su, kako smo to fino definisali, "stranke jednog lica", jedino se razlikuje SDA.
A to i takvo stanje unutar SDA se ima zahvaliti samo Tihicu.

Eto, ne znam mogu li biti jasniji i precizniji.
Shahab

#64 Re: TIHIC

Post by Shahab »

dustaban wrote:Odvlacite pricu u krivom pravcu.
Nije ovdje rijec o tome valja li demokracija ili ne valja. Sigurno da mogucnost demokratskog izbora ne znaci nista ako vam je izbor nikakav. Upravo zbog toga nisam ni glasao na zadnjim izborima, shvatio sam da nemam dobrog izbora.
Ali isto tako sam shvatio upravo ono sto sam rekao (a neki se smijali) - mi zaista ovdje nemamo bolju stranku, sve nase stranke su u pet deka i sasvim je svejedno koga cemo nasim glasanjem dovesti na vlast.
Nasa je jedina nada da ce se ova wnago od stranaka unutar sebe popraviti. Uostalom to nije nista drugacije od onoga sto smo mogli vidjeti u susjedstvu, konkretno u Hrvatskoj - danasnji (njihov) HDZ nije ni nalik HDZ-u od prije deset godina iz prostog razloga sto se u toj stranci desavaju unutrasnja previranja.
Za razliku od "nasih" HDZ-ova i ostalih SD-ova. NAse su stranke postale zatocenice svojih lidera i decenijama se ne mjenjaju, ni lideri ni stranke.
Jedina stranka koja ima neke unutrasnje mijene je upravo SDA, i jedino ta stranka unutar sebe pokazuje neki demokratski kapacitet koji je moze popraviti iznutra. Moze je naravno i pokvariti, sve zavisi od odnosa snaga unutar te stranke, ali jedno je sigurno - sve druge stranke su, kako smo to fino definisali, "stranke jednog lica", jedino se razlikuje SDA.

Glupost..prema naomu Chomskom, demokratija ne postoji u stubovima kapitalističkog društva...1.) POLICIJI, 2.) VELIKIM KORPORACIJAMA 3.) POLITIČKIM STRANKAMA....To de facto znači da demokratija ne postoji u centrima odlučivanja, dakle sve opet ovisi o lideru političke stranke. Gledajući Tihićeve dosadašnje rezultate i nejgov karakter, bolje rečeno nekarakter..Tihić je najveća opasnost za Bosnu i Bošnjake...
dustaban

#65 Re: TIHIC

Post by dustaban »

Shahab wrote:
dustaban wrote:...
Glupost..prema naomu Chomskom, demokratija ne postoji u stubovima kapitalističkog društva...1.) POLICIJI, 2.) VELIKIM KORPORACIJAMA 3.) POLITIČKIM STRANKAMA....To de facto znači da demokratija ne postoji u centrima odlučivanja, dakle sve opet ovisi o lideru političke stranke. Gledajući Tihićeve dosadašnje rezultate i nejgov karakter, bolje rečeno nekarakter..Tihić je najveća opasnost za Bosnu i Bošnjake...
A mozda je on dobro rjesenje za Bosnu i Bosance!
A mozda nije los ni za Hercegovinu i Hercegovce.

Nadam se da si skontao sta sam htio reci. Prestanite konacno stavljati znak jednakosti izmedju Bosne i Bosnjaka, izostavljajuci ostale "varijable" iz te formule.
Ne cinite time dobro ni Bosni ni Bosnjacima.
A pogotovo ne ostalim Bosancima, Hercegovini i Hercegovcima...
Diox

#66 Re: TIHIC

Post by Diox »

brezan wrote:A sada pitanje za tebe: Kada si vec tako hrabar i mislis da se trebalo nastaviti ratovati, da li bi podrzao da se veceras tacno u ponoc skine potpis sa djetona i ponovo zapuca i nastavi tamo gdje se stalo 95 ili bi radije zadrzao ovj mir?? Molim te odgovori mi bez zabusavanja i kukavickog zamazivanja. Rat veceras u ponoc, da ili ne??
Da bi odgovorio na ovo pitanje, moram prvo obrazloziti.

Da li ja mislim da je ono sto je Dayton "dao" Bosnjacima i onim iz mjesanih brakova koji zive vecinom sa Bosnjacima, dovoljno za mogucnost prosperitetnog zivota u buducnosti za stanovnistvo na toj teritoriji, a da istovremeno znam da ce svi Bosnjaci koji su bili na teritoriju kojeg Bosnjaci nece kontrolirati nakon Daytona, doci u taj teritorij koji je dat Bosnjacima?

Znaci nema se tu bas izbora i luksuza izabirati mir i rat. Mozda je Izetbegovic spasio par hiljada zivota, na onih desetine hiljada bosnjackih kojih je izgubio zato sto mu je strategija bila totalni promasaj, jer je bio vise reis nego politicki lider i Dayton na krace staze je bio dobra odluka, na duze staze unistio je Bosnjake.

20 i nesto procenata za Bosnjake i ostale, Alija je mogao dobiti kad je htjeo od Tudjmana i Milosevica. Nije pristao, nije pristao ni kad je bilo najgore u Sarajevu, tokom Markala, ni u Tuzli kad je ona bomba pobila djecu svih nacionalnosti, ni u Srebrenici kad su Srbi iz BiH i Srbija pobili 8k ljudi, ali jeste pristao kad su generali Dudakovic i Alagic imali prvi put u ratu, u artiljeriskom dometu Banja Luku?

Ne, ja ne bi pristao na Dayton, pogotovo ne postotke za Bosnjake i ostale i to iz prostog razloga sto znam da je 4,1 milion Bosanaca na 100% BiH imalo male sanse za ekonomski prosperitet, onda zamisli kolike su male sanse da recimo 2,3-2,5 miliona Bosanaca (vise od 50% prijeratne populacije) zivi na 21-28% teritorije Bosne, koja je bila totalno razrusena?

Ne, ja ne bi pristao na Dayton, rat je vec trajao, zemlja je bila razvaljena, problem je sto danas nije slobodna.

A to kakav je Alija lider bio, koliko je izgubio bosnjackog stanovnistva? 5% pobijeno, jedno 40% protjerano i temeljito opljackano. Takav lider ma ko bio, je bio los lider, prvenstveno za one koje je vodio.

Ne, ja ne mogu odgovoriti na pitanje u vezi ponoci i rata, jer ja ne bi prihvatio Dayton, znaci kapitulacije ne bi bilo.

A sto se tice buducnosti, zavisi sta zelimo? Ako zelimo onu Brankovu i Hamdijinu prijeratnu, puska u ruke jedino takvu pravi, ako zelimo promijene granica entiteta, mozda bi bilo dovoljno i da se samo Armija BiH vrati na scenu, dobro naoruza i da se lupi sakom o stol, a mozda bi bio potreban novi rat. Samo ne veceras, mirno spavaj, veceras rata biti nece.

Mislim sta ako recimo Bosnjaci u globalu nemaju ekonomske sanse za nekakvim prosperitetom u fildjanu, zbog toga sto imaju malo teritorije, znaci ako za losu ekonomsku situaciju nisu krive vlade, nego malo teritorije? Da li bi ti sad pristao da ti i tvoja djeca zivite u bijedi do kraja vasih zivota, ili bi izabrao rat i prosirenje teritorije, pogotovo kad znas da ti i ta prosirena teeitorija pripada, to je i tvoje i onaj drugi se u tvom siri?

Sta bi ti izabrao, rat ili dozivotno siromastvo tebe, tvoje djece i njihove djece? Mislim da se Bosnjaci upravo trebaju to pitanje pitati.
bogumila

#67 Re: TIHIC

Post by bogumila »

pa eto sreca pa nije manjak teritorije (ni resursa) krivac za ekonomiju pa ne moras ratovat. smiri se.
FOČANSKI PROPISI

#68 Re: TIHIC

dustaban wrote:Odvlacite pricu u krivom pravcu.

SDA je u tome,nažalost,najgora.
Vidjeli ste šta se je desilo sa kandidatom za načelnika Ilidže.Kandidat o.o.SDA ilidža je prošao kantonalni odbor.Kad je došao da Tihića on je promijenio i umjesto Senahida odredio Sena(h)ida.
Isto se je dogodilo i sa kantonalnim odborom Sarajevo.šeta je otišao pod led samo zato što je mislio svojom glavom.
FOČANSKI PROPISI

#69 Re: TIHIC

Tihić , ne samo da nije demokrata,nego je i veliki lažov.
Nedavno na televiziji,u dnevniku "d",izjavio je da je SDA zauzela stav da neko ko je osuđivan ne može obnašati nijednu važnu funkciju.
Njegov ortak Sena(h)id Memić je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu,a on ga je kandidovao za načelnika Ilidže mimo svih demokratskih procedura.
SRAMOTA da postoje ovakvi predsjednici stranaka.
OmerD

#70 Re: TIHIC

Post by OmerD »

FOČANSKI PROPISI wrote:Tihić , ne samo da nije demokrata,nego je i veliki lažov.
Nedavno na televiziji,u dnevniku "d",izjavio je da je SDA zauzela stav da neko ko je osuđivan ne može obnašati nijednu važnu funkciju.
Njegov ortak Sena(h)id Memić je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu,a on ga je kandidovao za načelnika Ilidže mimo svih demokratskih procedura.
SRAMOTA da postoje ovakvi predsjednici stranaka.
Shahab

#71 Re: TIHIC

Post by Shahab »

Tihić je moralno i politički potrošen pojedinac koji nema nikakve vizije za našu domovinu...a nalazi se na čelu najjače političke stranke. Takva situacija parališe reforme i uzrokuje stagnaciju i narodno propadanje. On je dio i kreator bolesnog ambijenta, i treba ga ukloniti sa političke scene zajedno sa Lgumdžijom i Radončićem. Ta trojica političkih kriminalaca uzrokom su naše socijalne tragedije...pa gledajte samo ovu nacionalnu sramotu ulizivanja velikosrbinu Dodiku zarad ostanka u besmislenoj vlasti nekoliko nesposobnih ministara.. To je tragikomično....Političar sa vizijom i bez oraha u đepovima bi nakon trijumfa na lokalnom nivou, otišao u opoziciju i pripremao reformsku agendu za slijedeći mandat, ali Tihić se ponižava, pristaje na loše kompromise u korist velikosrpskog projekta, da bi sačuvao SDA koruptokraciju u foteljama, a koja ga i održava na čelu stranke SDA...Najveći gubitnici su Bosna i Bošnjaci...
Diox

#72 Re: TIHIC

Post by Diox »

dustaban wrote: Za razliku od "nasih" HDZ-ova i ostalih SD-ova. NAse su stranke postale zatocenice svojih lidera i decenijama se ne mjenjaju, ni lideri ni stranke.

Ma nemoj. Nemam nista protiv da u SDA vlada diktatorski rezim, a da oni ne izdaju Bosnjake i ne rade na stetu Bosnjaka.

Isto tako ne stoji to da je SDA demokratska. SDA na celu sa Tihicem je dozivjela nebrojene poraze, ako pogledamo broj glasova koje su imali prije sa brojem glasova koje imaju danas, radi se o totalnom porazu za koje rukovodstvo treba snositi posljedice i to na nacin da kompletno podnese neopozive ostavke na sve celne funkcije u stranci.

Osim toga, jednoj ozbiljnoj stranci se nikad ne bi moglo dogoditi da sin osnivaca stranke bude u vrhu stranke i da covjek koji je u doba kad su njegove SDA kolege bile masakrirane od neprijatelja, ne samo prezivio logor, nego je i pusten. Ljudi koji nisu imali nikakve veze sa SDA, su bili masakrirani u doba kad je Sulejman Tihic ne samo ostao ziv, nego i pusten.

Sama cinjenica da je bio zarobljen od neprijatelja, da je izdavao druge, bi ga iskljucili iz svake pomisli da on vodi jednu stranku koja je od rata do danas cesto na vlasti.

Inace sta ako je Tihic izdavao svoje kolege SDA u ratu? Da li je bilo zrtava na osnovu njegovog svjedocenja, tacnije pjevanja neprijatelju? On je i u TV Novi Sad pjevanju, izdavao i govorio o konkretnim imenima, da li se ikad istrazivalo sta se desilo s tim ljudima koje je prozivao da bi izvukao svoje dupe? Da li su neki od njih ubijeni ili kasnije uhvaceni pa ubijeni? Osim toga, koje su nam garancije da Tihic nije ucjenjen od strane KOS-a i da danas ne radi sve ono sto oni od njega traze, sto nije iskljuceno, jer mu upravo ponasanje slici na ponasanje nekog koji je ucjenjen? Tip radi sve da razjedini i politicki sjebe Bosnjake.

Isto tako, da li je uradjeno istrazivanje slucaja VW Pheaton? Zna se da mu je VW poklonio 325k maraka vrijednog VW Pheatona, istog onakvog u kojem je Heider tajanstveno poginuo, interesantno bi bilo istraziti zasto VW bas njemu daje tako vrijedno vozilo?
Last edited by Diox on 21/10/2012 13:27, edited 1 time in total.
Shahab

#73 Re: TIHIC

Post by Shahab »

Diox wrote:
dustaban wrote: Za razliku od "nasih" HDZ-ova i ostalih SD-ova. NAse su stranke postale zatocenice svojih lidera i decenijama se ne mjenjaju, ni lideri ni stranke.

Ma nemoj. Nemam nista protiv da u SDA vlada diktatorski rezim, a da oni ne izdaju Bosnjake i ne rade na stetu Bosnjaka.

Isto tako ne stoji to da je SDA demokratska. SDA na celu sa Tihicem je dozivjela nebrojene poraze, ako pogledamo broj glasova koje su imali prije sa brojem glasova koje imaju danas, radi se o totalnom porazu za koje rukovodstvo treba snositi posljedice i to na nacin da kompletno podnese neopozive ostavke na sve celne funkcije u stranci.

Osim toga, jednoj ozbiljnoj stranci se nikad ne bi moglo dogoditi da sin osnivaca stranke bude u vrhu stranke i da covjek koji je doba kad su njegove kolege bile masakrirane od neprijatelja, ne samo prezivio logor, nego je i pusten. Sama cinjenica da je bio zarobljen od neprijatelja, da je izdavao druge, bi ga iskljucili iz svake pomisli da on vodi jednu stranku koja je od rata do danas cesto na vlasti.

Inace sta ako je Tihic izdavao svoje kolege SDA u ratu? Da li je bilo zrtava na osnovu njegovog svjedocenja, tacnije pjevanja neprijatelju? On je i u TV Novi Sad pjevanju, izdavao i govorio o konkretnim imenima, da li se ikad istrazivalo sta se desilo s tim ljudima koje je prozivao da bi izvukao svoje dupe? Da li su neki od njih ubijeni ili kasnije uhvaceni pa ubijeni? Osim toga, koje su nam garancije da Tihic nije ucjenjen od strane KOS-a i da danas ne radi sve ono sto oni od njega traze, sto nije iskljuceno, jer mu upravo ponasanje slici na ponasanje nekog koji je ucjenjen?

Isto tako, da li je uradjeno istrazivanje slucaja VW Pheaton? Zna se da mu je VW poklonio 325k maraka vrijednog VW Pheatona, istog onakvog u kojem je Heider tajanstveno poginuo, interesantno bi bilo istraziti zasto VW bas njemu daje tako vrijedno vozilo?
Pošto je poznato da si advokat narko kartela registrovanog kao poltička stranka...svaka tvoja kritika sa pozicije zakona i morala je zaista tragična...SDA i Tihić su u kontekstu kriminalnih ambicija SBB-a apsolutne..bebe...
Diox

#74 Re: TIHIC

Post by Diox »

Shahab wrote:
Pošto je poznato da si advokat narko kartela registrovanog kao poltička stranka...svaka tvoja kritika sa pozicije zakona i morala je zaista tragična...SDA i Tihić su u kontekstu kriminalnih ambicija SBB-a apsolutne..bebe...
Ako mi citiras jednu recenicu, samo jednu recenicu u bilo kojem postu gdje sam ja branio SBB, Fahru ili bilo sta povezano sa Fahrom, OK, priznati cu ti da je broj dzamija u Turskoj veoma bitan za ekonomski razvoj Turske. U stvari, ne mora recenica, moze i par rijeci.

Apsolutno, ama bas apsolutno nikad moja 1/10 glasa ne bi otisla Fahri i apsolutno lazes i insinuiras, ako nista, a onda upravo sto i Fahro ima da objasni nekakve simularnosti sa Tihicem, recimo njegov odnos sa Miskovicem, za kojeg je dobro poznato da je on bankar od Milosevica.

Ako vec zelis znati moj politicki odabir, njega nema. Ne simpatisem nijednu stranku, nijednu politicku nakazu u Bosnjaka, jer su svi na granici izdaje, a neki su je davno i presli.

Uglavnom misljenja sam da Bosnjake ne trebaju voditi ni Turci, ni Srbijanci, ni Crnogorci, nego Bosnjak koji je ne samo iz Bosne, nego je i porijeklom iz Bosne. A takvih je bilo vrlo malo od rata do danas, ako iskljucimo Zlaju kojem predstavljanje Bosnjaka bas i nije prioritet.
Pitari-CHWIILA

#75 Re: TIHIC

Post by Pitari-CHWIILA »

dustaban wrote:Za razliku od ZELENIH beretki, Tihic je ZREO politicar.

U svakom slucaju, NAJZRELIJI ovdje.
Mislis maticar iz Dizelrdorfa 93. I on zreo politicar ..i on patriota...daj ba smijesan si kad podrzavas covjeka koji puse u krila Dodiku za smjenu covjeka ciji jedini grijeh je u tome sto je u Srbiju poslao pismo u kojem negira da je RS drzava nego samo entitet. I on zreo politicar :lol: :lol: :lol: ..a najsmjesnije je kad kazes da je najzreliji. :lol: :lol:
Post Reply