TIHIC

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#26 Re: TIHIC

Post by FOČANSKI PROPISI »

elcaliente wrote:Ja ne razumijem sta taj lik ima uopste pozitivno.Sto se kaze ni stasa ni glasa :D . On i njegova stranka vladaju brat bratu 20 godina,a on je nekih 10 godina na tronu, za tih 10 godina nema ni jedna dobra stvar koju je on uradio.
Eto ako neko zna nesto, neka kaze.
Po mom misljenju su on i Haris Silajdzic dva najveca pajsera koja obnasaju/la visoke funkcije u svojoj stranci i u drzavi.
Haris nas je sa svojim odbijanjem aprilskog paketa ured kostao drzave, a donio nam je godine i godine stagnacije.
Tihic sa svojom pohlepom prema fotelji je doveo do toga da drzava stagnira vec 2 godine.
Da je pameti, pravde i drzave njih dvojica bi vec godinama i do kraja zivota tucali kamen po golom otoku.
Tihi je čovjek br.1 u BiH.Sviđalo se to nama ili ne.
Izbori su bili prije desetak dana,ako lažem spalite me.
Tiger 033

#27 Re: TIHIC

Post by Tiger 033 »

FOČANSKI PROPISI wrote:Tihi je čovjek br.1 u BiH.Sviđalo se to nama ili ne.
Izbori su bili prije desetak dana,ako lažem spalite
Spali se odmaH :D jer doticni nije bio ni na jednoj listi niti ce vise ikad biti :zoka: jer zna da bi doziviJo i licni i izborni fijasko...
Hodidid

#28 Re: TIHIC

Post by Hodidid »

Tihic je kolebljivi i isprepadani smor.
DaffyDuck

#29 Re: TIHIC

Post by DaffyDuck »

Meni dovoljno govori sto ga pravo vole u Republici Snova
jazzer

#30 Re: TIHIC

Post by jazzer »

dustaban wrote:..NEMA, shvatite vec jednom, NEMA BOLJE STRANKE, postoje samo stranke koje se POPRAVLJAJU.
Ili da se jos efektnije izrazim - dobra je samo ona stranka koja vremenom postaje BOLJA OD SAME SEBE!

A to je trenutno jedino SDA, zahvaljujuci iskljucivo TIHICU.
Pa shvatamo da nema bolje stranke, ne moras nas dodatno uvjeravati. Ja prosto vidim golim okom koliko nam je
dobra donijela. Na svakom koraku. Samo slijep ili ne dobronamjeran covjek ce naci mahanu ovoj NAJBOLJOJ stranci.

I njenom lideru TIHICU.

Zato, jos jednom...ZIVJELA SDA - ZIVIO TIHIC!!!
dustaban

#31 Re: TIHIC

Post by dustaban »

jazzer wrote:
dustaban wrote:..NEMA, shvatite vec jednom, NEMA BOLJE STRANKE, postoje samo stranke koje se POPRAVLJAJU.
Ili da se jos efektnije izrazim - dobra je samo ona stranka koja vremenom postaje BOLJA OD SAME SEBE!

A to je trenutno jedino SDA, zahvaljujuci iskljucivo TIHICU.
Pa shvatamo da nema bolje stranke, ne moras nas dodatno uvjeravati. Ja prosto vidim golim okom koliko nam je
dobra donijela. Na svakom koraku. Samo slijep ili ne dobronamjeran covjek ce naci mahanu ovoj NAJBOLJOJ stranci.

I njenom lideru TIHICU.

Zato, jos jednom...ZIVJELA SDA - ZIVIO TIHIC!!!
:thumbup:
volem i ja cinizam!

Ali hajde da zamislimo jedan prost test: Imamo cetiri vodece BH stranke: SNSD, HDZ, SDA i SDP, pa evo neka bude i peta - SBB. U svim Glavnim odborima nadjemo nekoga ko ce da stavi na dnevni red neki konkretan gaf sefa stranke (da se razumijemo, svi ih imaju), postavi pitanje odgovornosti i predlozi glasanje o smjeni shefa.

Sto bi se desavalo u svakom konkretnom slucaju ?

Ja pretpostavljam sljedece:

SNSD - taj provokator bi bio ignorisan (mrko pogledan), ali bi mu isto vece eksplodirao automobil (s njim u njemu). Istraga bi se zavrsila identicno kao i u onom prethodnom slucaju (onaj gradjevinski inspektor);
HDZ - prihvacen bi bio prijedlog o smjeni Boze Ljubica;
SDP - saljivdziji koji bi pokrenuo pitanje odgovornosti ZL-a bi se ponudile dvije opcije: suicid ili da mu Hakija Meholjic objasni neke stvari;
SBB - ne bi se desilo nista na sastanku samo bi naredni dan Avaz otkrio kako je doticni provokator ubacen od strane SDA, a inace se radi o ratnom zlocincu cija je majka promiskuitetna;

Jedino bi u SDA bilo napeto, jer bi se stvarno otvorila ta tema, na Tihicevo insistiranje!
FOČANSKI PROPISI

#32 Re: TIHIC

dustaban wrote: Ali hajde da zamislimo jedan prost test: Imamo cetiri vodece BH stranke: SNSD, HDZ, SDA i SDP, pa evo neka bude i peta - SBB. U svim Glavnim odborima nadjemo nekoga ko ce da stavi na dnevni red neki konkretan gaf sefa stranke (da se razumijemo, svi ih imaju), postavi pitanje odgovornosti i predlozi glasanje o smjeni shefa.

Sto bi se desavalo u svakom konkretnom slucaju ?

Ja pretpostavljam sljedece:

SNSD - taj provokator bi bio ignorisan (mrko pogledan), ali bi mu isto vece eksplodirao automobil (s njim u njemu). Istraga bi se zavrsila identicno kao i u onom prethodnom slucaju (onaj gradjevinski inspektor);
HDZ - prihvacen bi bio prijedlog o smjeni Boze Ljubica;
SDP - saljivdziji koji bi pokrenuo pitanje odgovornosti ZL-a bi se ponudile dvije opcije: suicid ili da mu Hakija Meholjic objasni neke stvari;
SBB - ne bi se desilo nista na sastanku samo bi naredni dan Avaz otkrio kako je doticni provokator ubacen od strane SDA, a inace se radi o ratnom zlocincu cija je majka promiskuitetna;

Jedino bi u SDA bilo napeto, jer bi se stvarno otvorila ta tema, na Tihicevo insistiranje!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kiky

#33 Re: TIHIC

Post by kiky »

u kakvom je srodstvu tihić sa rahmetli alijom ...
koliko dugo je tihić šef sda ...
šta i gdje je tihi bio prije rata ...
:?
dustaban

#34 Re: TIHIC

Post by dustaban »

kiky wrote:u kakvom je srodstvu tihić sa rahmetli alijom ...
koliko dugo je tihić šef sda ...
šta i gdje je tihi bio prije rata ...
:?
ne znam sta si htio sa ovim (priglupim) pitanjima...
ali kad vec pomenu srodstvo, cinjenica da je Tihic bio Alijin izbor za njegovog nasljednika, a ne njegovi sin... to je po meni najveci Alijin potez!
Kasnije se ispostavilo i jedan od rijetkih mudrih poteza rahmetli Alije.
kiky

#35 Re: TIHIC

Post by kiky »

svašta ...
Diox

#36 Re: TIHIC

Post by Diox »

dustaban wrote: ne znam sta si htio sa ovim (priglupim) pitanjima...
ali kad vec pomenu srodstvo, cinjenica da je Tihic bio Alijin izbor za njegovog nasljednika, a ne njegovi sin... to je po meni najveci Alijin potez!
Kasnije se ispostavilo i jedan od rijetkih mudrih poteza rahmetli ALije.
Veza izmedju Tihica I Alije je u tome sto su obadvojici roditelji iz Srbije protjerani u Samac. Sto znaci, obdavojici je porijeklo srbijansko.

A to da je "mudrost" Alije sto nije izabrao sina, pa ako je Alija Asad ili Gadafi, to je mogao tako nesto uraditi. Sta se sad trebamo njemu diviti sto tako nesto nije uradio, sto je odlika najvecih svjetskih diktatora?

Inace to sto je izabrao Tihica, sumnjivo da ne moze biti sumnjivije. Ako ga vec nije izabrao da bude princu lakse da ga skine sa SDA trona, nakon njegovo smrti, svejedno, Tihic ima sumnjivu proslost, bio zarobljen pa pusten kad su njegove kolege masakrirane i ubijane da nisu stigli zucnuti ni rijec, a i Alija ima dosta veoma sumnjivih odluka.

Ne bi se mogao kladiti da i jedan i drugi nisu bili vrbovani od KOS-a. U krajnjem slucaju, Srbi su pored jednog postigli sve sto su zacrtali, a sa drugim to sad ozvanicavaju.
iz zadnje klupe

#37 Re: TIHIC

Post by iz zadnje klupe »

Ja ljude gledam po rezultatima a ne po izgledu, rezultat Tihica je jedna velika nula.

slican je Izetbegovicu, nije egomanijak, ali to ga, kao ni Izetbegovica ne kvalifikuje za sposobnog politicara, Tudjman je bio nevidjena gnjida, ali je Hrvatima dao drzavu.

Ako moram birati izmedju dva zla, a takva nam je sudbina da u opcijama nemamo dobrog, izabrao bi njega naspram Zlaje, ali to ne znaci da nas taj covjek nece debelo zajebati i potpisati nesto jos i gore od Dejtona

PS> Ja mu onu lopovcinu Dzaferagica nikad necu oprostiti !!
ultima_palabra

#38 Re: TIHIC

Post by ultima_palabra »

Što se tiče političkih igara i spletki, nema mu ravnog. Mačka sa devet života.

Ali po ovoj temi se vidi koliko se ta iskvarena vizija politike uvukla u ljude... iza Tihića neće ostati nikakvo naslijeđe, ništa trajno po čemu bi ga ljudi pamtili. Vještina spletkarenja i borbe za fotelje nisu nešto zbog čega nekoga treba slaviti.
dustaban

#39 Re: TIHIC

Post by dustaban »

iz zadnje klupe wrote: Ja mu onu lopovcinu Dzaferagica nikad necu oprostiti !!
Vidis, ima tu jedan mali detalj koji opet razlikuje Tihica od ostalih Lidera.

Iza Dzaferagica ne stoji samo Tihic kao sto je to slucaj sa, recimo, Grabovicom kojeg je postavio Lagumdzija na cudzenje (ali, naravno, cudzenje u sebi bez ijedne glasne rijeci) svih SDP-ovaca.
Preispoljna LOPINA Dzaveragic je uspio da obezbjedi podrsku ne samo cijele stranke SDA, vec i svih ostalih koje je, naravno, necim zaduzio. Iza njega stoji i Radoncic (koji inace razvaljuje sve sto dolazi iz SDA) a stoje i HDZ i SDP. Iza njega ocito stoje i mnogi drugi jer je on na kraju oslobodjen od optuzbi. Taj lopov je ocito znao kako da se obezbjedi.

Ta cinjenica,medjutim, ne oslobadja Tihica od odgovornosti sto i on stoji iza preispoljnog lopova, ali ipak ima tu neke razlike naspram onoga kako to rade drugi.
Konacno, ona odluka stranke SDA da njeni izabranici ne mogu biti osobe protiv kojih je podignuta krivicna prijava... je detalj koji razlikuje SDA od drugih stranaka i to je iskljucivo Tihicev "proizvod".
brezan

#40 Re: TIHIC

Post by brezan »

iz zadnje klupe wrote:
slican je Izetbegovicu, nije egomanijak, ali to ga, kao ni Izetbegovica ne kvalifikuje za sposobnog politicara, Tudjman je bio nevidjena gnjida, ali je Hrvatima dao drzavu.
Uporedjivati Tudjama i Izetbegovica po bilo kojim parametrima je bezobrazno i nehumano.

Tudjman je vodio jedan mali i kratki rat pri cemu je imao otvorene granice i podrsku EU. Alija je vodio petogodisnji rat i borbu za goli opstanak napadnut sa dvije strane i izdan iznutra i bez otvorenih granica sa embargom za vratom. I unatoc tome BiH je ostala i opstala kao drzava a velika srbija ne postoji. Dakle, kada se uzmu otezavajuci faktori moze se zaljuciti da je Alija itekako bio sposoban. Jer goloruko se braniti od daleko jaceg je ipak veliki podvig. Alija je ucinio onoliko koliko se moglo i svako ko kaze da bi uradio bolje on laze i mlati praznom slamom.
Diox

#41 Re: TIHIC

Post by Diox »

ultima_palabra wrote:Što se tiče političkih igara i spletki, nema mu ravnog. Mačka sa devet života.

Ali po ovoj temi se vidi koliko se ta iskvarena vizija politike uvukla u ljude... iza Tihića neće ostati nikakvo naslijeđe, ništa trajno po čemu bi ga ljudi pamtili. Vještina spletkarenja i borbe za fotelje nisu nešto zbog čega nekoga treba slaviti.
Hoce ostati jedno naslijedje, to ce biti covjek kojem je u historiji prvom poslo za rukom da kompletno sjebe Bosnjake. Tip ama bas s nicim, ama bas nicim ne zasluzuje da bude predsjednik mjesne zajednice, totalno nesposoban za bilo sta stvoriti, jedino sto radi je spletkari, ali i to zato sto ga neko jak drzi na povrsini.

Ako ne spletkari protiv Silajdzica, spletkari protiv Lagumdzije, a u totalu najvise spletkari protiv Bosnjaka.
ultima_palabra

#42 Re: TIHIC

Post by ultima_palabra »

Diox wrote:
ultima_palabra wrote:Što se tiče političkih igara i spletki, nema mu ravnog. Mačka sa devet života.

Hoce ostati jedno naslijedje, to ce biti covjek kojem je u historiji prvom poslo za rukom da kompletno sjebe Bosnjake. Tip ama bas s nicim, ama bas nicim ne zasluzuje da bude predsjednik mjesne zajednice, totalno nesposoban za bilo sta stvoriti, jedino sto radi je spletkari, ali i to zato sto ga neko jak drzi na povrsini.

Ako ne spletkari protiv Silajdzica, spletkari protiv Lagumdzije, a u totalu najvise spletkari protiv Bosnjaka.
Ma spletkare i oni protiv njega, nije to problem.

Ono što ne kontam je kako neko to može predstavljati kao uspjeh, kad od toga hajra imaju samo visokopozicionirani članovi SDA, što pokretač teme vjerovatno nije.
Diox

#43 Re: TIHIC

Post by Diox »

brezan wrote:
iz zadnje klupe wrote:
Uporedjivati Tudjama i Izetbegovica po bilo kojim parametrima je bezobrazno i nehumano.
Nehumano i bezobrazno? Da vidis Tudjmanovo naslijedje, sve bi mu oprostio. Kad je Tudjman preuzimao Hrvatsku, Hrvatska je bila totalno razjedinjena drzava, nesto slicno kao Bosna, na svim funkcijama su bili vecinom Srbi, direktori vecinom Srbi, policija vecinom Srbi, balvani na cesti koja je dijelila Hrvatsku na vise dijelova, iz Rijeke i Zagreba nisi mogao doci autom u Zadar, Sibenik, Split i Dubrovnik, a pogledaj je danas, autocesta i to jedna od najboljih u Europi, prolazis tim krajem, kao da si u Austriji, a ne na Balkanu, da ne govorim da niko vise i da zucne o dijeljenju Hrvatske, turizam cvijeta. Samo da srede korupciju, oni su na konju.

A sta je iza Izetbegovica ostalo? Ozvanicena podjela koju je on nelegalno i bez ovlasti potpisao, i sta je on jos ostavio? Ostavio je Sulju, Poljine i Bakira. Sve ostalo na europskom dnu.

A ako nije znao organizovati odbranu, trebao je vodjenje SDA prepustiti Adilu Begu, bar je Adil imao iskustva kako kupiti oruzje, osim toga, Adil je znao Europu, znao je da ce SDA koketiranje sa klerikalizmom donjeti tragediju Bosnjacima, na tome je upravo Aliju i upozoravao na skupu u Velikoj Kladusi, i to je upravo Alijina greska, koketirao je sa Islamom, i vise se ponasao kao jedan reis, a manje kao jedan politicar, u vrijeme kad mu je jedino na umu trebalo biti kako odbraniti gole zivote, imovinu i Bosnu, ali ne, religijski "preodgoj" Bosnjaka je za njega bio vazniji.

A sta je konsekvenca toga bila? Europa je jednostavno blokirala na svim nivoima da Bosnjaci se odbrane i pobijede, upravo zbog te klerikalizacije Alije Izetbegovica i SDA, embargo je uveden i prije rata u Bosni, cilj je jedino bio da se Bosnjaci ne dokopaju oruzja. Onda i kad su Ameri se upetljali, pazili su dobro da Hrvatima isporuce tesko oruzje, a da Bosnjaci samo budu zivo meso u ofanzivi protiv Srba i kad su Srbi poceli pucati po svim savovima na frontu, onda je organizovan Dayton, a i to sve da Bosnjaci ne bi ojacali i da ne bi zauzeli dosta teritorija. U Daytonu su dobili gheto u kojem nema sanse za nekakvim prosperitetom.

Naravno svi smo mislili da je to antimuslimanska kampanja Europe i SAD koja ne voli Bosnjake, a onda se desilo Kosovo, isti ti su Albancima sa Kosova isporucili drzavu za koju nikakve sanse nisu imali prije toga. Razlika? Kosovari i pogotovo njihove vodje nisu marile za klerikalizmom, nego kako da prezive i poraze Srbiju. Zapad im je u tome pomogao koliko im je trebalo za pobijedu.
dustaban

#44 Re: TIHIC

Post by dustaban »

ultima_palabra wrote: Ma spletkare i oni protiv njega, nije to problem.

Ono što ne kontam je kako neko to može predstavljati kao uspjeh, kad od toga hajra imaju samo visokopozicionirani članovi SDA, što pokretač teme vjerovatno nije.
Pokretac teme definitivni nije "visokopozicionirani clan SDA", nisam ni blizu te stranke (mozda bi i bio da me ne diskvalifikuje me par detalja :mrgreen: ), htio sam samo da u ovom opcem sranju od demokratije nadjemo nekoga ko makar pokusava da je aplicira, mislim nju - demokratiju.

I evo ja se usudjujem reci da je Tihic haman jedini lider neke relevantne stranke ovdje ko PRAKTICNO primjenjuje neka demokratska rjesenja, jedno od njih je i NEAUTOKRATSKO vodjenje stranke.
Ja sam tom covjeku neizmjerno zahvalan na onom kongresu stranke kad se glasalo izmedju njega i Izetbegovica (bilo je i drugih, ali ovo je bilo napeto). To je definitivno jedini demokratski moment u postratnoj Bosni i Hercegovini, a da je Htio, Tihic je mogao napraviti isto ono sto rade svi drugi - mogao je napraviti situaciju "jednog kandidata".

Prema tome, ne govorim o Tihicu kao o vrhunskom intelektualnom kapacitetu vec o Tihicu kao jedinom stranackom lideru koji djelom dokazuje da je drukciji od ovih malih diktatora.
ultima_palabra

#45 Re: TIHIC

Post by ultima_palabra »

Demokratija je sranje sama po sebi... forma koja dobiva na težini samo ako ima sadržine.

Šta običan čovjek ima od toga što strankom ne upravlja jedan lopov, nego 10, 100 ili 1000 lopova? Je li zbog toga neko zaposlen, nešto sagrađeno ili pokrenuto sa mrtve tačke? Hajmo pričati o opipljivim stvarima...
brezan

#46 Re: TIHIC

Post by brezan »

Diox wrote: A sta je iza Izetbegovica ostalo? Ozvanicena podjela koju je on nelegalno i bez ovlasti potpisao, i sta je on jos ostavio? Ostavio je Sulju, Poljine i Bakira. Sve ostalo na europskom dnu.
Ostala je drzava BiH a Velika srbija ne postoji. Mi se nismo borili da protjeramo srbe vec smo se borili da odbranimo drzavu i u tome smo uspjeli. Alija kao legalni predsjednik je imao ovlasti da potpise dejtonski sporazum.

A sada pitanje za tebe: Kada si vec tako hrabar i mislis da se trebalo nastaviti ratovati, da li bi podrzao da se veceras tacno u ponoc skine potpis sa djetona i ponovo zapuca i nastavi tamo gdje se stalo 95 ili bi radije zadrzao ovj mir?? Molim te odgovori mi bez zabusavanja i kukavickog zamazivanja. Rat veceras u ponoc, da ili ne??
brezan

#47 Re: TIHIC

Post by brezan »

ultima_palabra wrote:Demokratija je sranje sama po sebi... forma koja dobiva na težini samo ako ima sadržine.

Šta običan čovjek ima od toga što strankom ne upravlja jedan lopov, nego 10, 100 ili 1000 lopova? Je li zbog toga neko zaposlen, nešto sagrađeno ili pokrenuto sa mrtve tačke? Hajmo pričati o opipljivim stvarima...
Dakle ti bi radije da ti neko oduzme slobodu i da te hrani na infuziju, ti samo da zijevas i uzimah hapu u usta? Ili bi radije cuvao svoju slobodu?
FOČANSKI PROPISI

#48 Re: TIHIC

Diox wrote:
dustaban wrote: ne znam sta si htio sa ovim (priglupim) pitanjima...
Kasnije se ispostavilo i jedan od rijetkih mudrih poteza rahmetli ALije.
Veza izmedju Tihica I Alije je u tome sto su obadvojici roditelji iz Srbije protjerani u Samac. Sto znaci, obdavojici je porijeklo srbijansko.

A to da je "mudrost" Alije sto nije izabrao sina, pa ako je Alija Asad ili Gadafi, to je mogao tako nesto uraditi. Sta se sad trebamo njemu diviti sto tako nesto nije uradio, sto je odlika najvecih svjetskih diktatora?

Inace to sto je izabrao Tihica, sumnjivo da ne moze biti sumnjivije. Ako ga vec nije izabrao da bude princu lakse da ga skine sa SDA trona, nakon njegovo smrti, svejedno, Tihic ima sumnjivu proslost, bio zarobljen pa pusten kad su njegove kolege masakrirane i ubijane da nisu stigli zucnuti ni rijec, a i Alija ima dosta veoma sumnjivih odluka.

Ne bi se mogao kladiti da i jedan i drugi nisu bili vrbovani od KOS-a. U krajnjem slucaju, Srbi su pored jednog postigli sve sto su zacrtali, a sa drugim to sad ozvanicavaju.
Šta rekoste,ko bira predsjednika SDA?
KOS?
Ja mislio demokratska stranka.
brezan

#49 Re: TIHIC

Post by brezan »

Diox wrote: Europa je jednostavno blokirala na svim nivoima da Bosnjaci se odbrane i pobijede, upravo zbog te klerikalizacije Alije Izetbegovica i SDA, embargo je uveden i prije rata u Bosni,
Dakle, mi smo krivi sto nam je uveden embargo. :roll:

Molim te navedi nam primjere klerikalizacije 1991 godine zbog koje nam je tada uveden embargo?? :roll: I kada vec spominjes tu navodnu klerikalizaciju, i opravdavas srpsku toboznju ugrozenost i strah od islamizacije, navedi nam masovne zlocine i genocide koje je pocinila ta strasna klerikalna Armija BiH??

Hoces li sledece reci da je na nas izvrsena agresija nasom krivicom? :roll:
ultima_palabra

#50 Re: TIHIC

Post by ultima_palabra »

brezan wrote:
ultima_palabra wrote:Demokratija je sranje sama po sebi... forma koja dobiva na težini samo ako ima sadržine.

Dakle ti bi radije da ti neko oduzme slobodu i da te hrani na infuziju, ti samo da zijevas i uzimah hapu u usta? Ili bi radije cuvao svoju slobodu?
Kakve to veze ima mojim pitanjem? Hajmo opet: kakve društvo ima koristi što SDA ima tri kandidata za predsjednika? Da li bi išta drugačije bilo da je izabran Bakir ili Terzić?
Post Reply