Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
- madner
#1576 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Argumentom jakim 
-
damke_85
#1577 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Za sve ove koji se okolo upiru iz petnih zila da nas koji cemo se izjasniti kao bosanci ko biva izlijece od te bolesti i da nas prevedu na bosnjake, srbe ili hrvate e pa:
i praaavo vas je zanimljivo gledati kako gubite zivce
hvala na zabavi u ova teska i krizna vremena
i praaavo vas je zanimljivo gledati kako gubite zivce
hvala na zabavi u ova teska i krizna vremena
Last edited by damke_85 on 24/10/2012 14:57, edited 1 time in total.
-
Diox
#1578 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Posto je tema koju sam otvorio zatvorena, ne znam zbog cega ne moze tu biti, evo ovdje prijedlog za Bosnjake.
Kampanja: Da budete svi Bosnjaci, upisani u sve moguce registre, kao Bosnjaci!
Sandze pod vodstvom uvazenog muftije Zukorlica su odradile popis u Sandzaku 2011 godine gdje se ogromna vecina Bosnjaka sa podrucja Sandzaka tako i popisala.
Medjutim to nije samo od sebe doslo, nego je u Sandzaku prethodno pod vodstvom muftije Zukorlica napravljena kampanja, a bogami pomogli su i bosnjacki vjerski, politicki i intelektualni lideri iz Bosne, tacnije apelirali su na Sandze sta trebaju da rade.
Dosao je red i na Bosnjake Bosne da poloze nacionalni ispit i da se svi Bosnjaci Bosne izjasne kao Bosnjaci i kako rece Tunjo Filipovic u Sandzaku, da budete upisani u sve moguce registre, kao Bosnjaci.
Zato da se ne izmislja topla voda, predlazem da se osnuje kampanja gdje bi se narodu bosnjackom i to onima kojima jos nije jasno, objasnilo zasto je potrebno da se izjasne kao Bosnjaci na popisu, a da cijela kampanja bude pod vjerskim, politickim i intelektualnim pokroviteljstvom na taj nacin da Bosnjacka Akademija Nauka i Umjetnosti (BANU) preuzme vodstvo samom kampanjom i da u nju budu ukljuceni svi Bosnjaci.
Zbog toga sto je odradio maestralno identicnu kampanju u Sandzaku, mislim da je dobra ideja da se na celo te kampanje ispred BANU-a postavi uvazeni muftija Zukorlic i uvazeni profesor Muhamed Tunjo Filipovic, sa ucescem obadva reisa i sa ucescem svih politicara u Bosnjaka.
Isto tako onaj politicar Bosnjak koji ne bi zelio ucestvovati u toj kampanji, se treba obiljeziti tako da se kazni na izborima i on i njegova stranka.
Sto se tice finansiranja, sve se moze finansirati i mislim da ce vodstvo Bosnjackog Instituta rado to prihvatiti, iz ostavstine rahmetli Adila bega Zulfikarpasica cija je zivotna borba upravo isla ka potpunom nacionalnom priznanju i isvjestenju bosnjastva, cija imovina, bankovni racuni itd su pod nadzorom Zlatka Lagumdzije i jos nekih iz SDP-a. Mi smo uvjereni da ce za bosnjacku stvar, Zlaja bej u ime Adila bega, velikodusno izdvojiti velike novce i pomoci toj stvari.
Evo kako je to izgledalo u Sandzaku 2011 godine.
Da budete svi Bosnjaci, upisani u sve moguce registre kao Bosnjaci!
Inace kako nazvati kampanju? Mozda ovako:
Znaci sve je do nas, osnovati kampanju, sve ukljuciti, informirati narod, kontrolirati popis! Sami smo krojaci svoje sudbine. U slozi, niko nam nista ne moze. Moze cijeli Beograd doci i pretvarati se da su "Bosanci", bitno je kako se mi izjasnimo! Ne smijemo dozvoliti da se popis frizira kao sto se radi sa izborima!
Kampanja: Da budete svi Bosnjaci, upisani u sve moguce registre, kao Bosnjaci!
Sandze pod vodstvom uvazenog muftije Zukorlica su odradile popis u Sandzaku 2011 godine gdje se ogromna vecina Bosnjaka sa podrucja Sandzaka tako i popisala.
Medjutim to nije samo od sebe doslo, nego je u Sandzaku prethodno pod vodstvom muftije Zukorlica napravljena kampanja, a bogami pomogli su i bosnjacki vjerski, politicki i intelektualni lideri iz Bosne, tacnije apelirali su na Sandze sta trebaju da rade.
Dosao je red i na Bosnjake Bosne da poloze nacionalni ispit i da se svi Bosnjaci Bosne izjasne kao Bosnjaci i kako rece Tunjo Filipovic u Sandzaku, da budete upisani u sve moguce registre, kao Bosnjaci.
Zato da se ne izmislja topla voda, predlazem da se osnuje kampanja gdje bi se narodu bosnjackom i to onima kojima jos nije jasno, objasnilo zasto je potrebno da se izjasne kao Bosnjaci na popisu, a da cijela kampanja bude pod vjerskim, politickim i intelektualnim pokroviteljstvom na taj nacin da Bosnjacka Akademija Nauka i Umjetnosti (BANU) preuzme vodstvo samom kampanjom i da u nju budu ukljuceni svi Bosnjaci.
Zbog toga sto je odradio maestralno identicnu kampanju u Sandzaku, mislim da je dobra ideja da se na celo te kampanje ispred BANU-a postavi uvazeni muftija Zukorlic i uvazeni profesor Muhamed Tunjo Filipovic, sa ucescem obadva reisa i sa ucescem svih politicara u Bosnjaka.
Isto tako onaj politicar Bosnjak koji ne bi zelio ucestvovati u toj kampanji, se treba obiljeziti tako da se kazni na izborima i on i njegova stranka.
Sto se tice finansiranja, sve se moze finansirati i mislim da ce vodstvo Bosnjackog Instituta rado to prihvatiti, iz ostavstine rahmetli Adila bega Zulfikarpasica cija je zivotna borba upravo isla ka potpunom nacionalnom priznanju i isvjestenju bosnjastva, cija imovina, bankovni racuni itd su pod nadzorom Zlatka Lagumdzije i jos nekih iz SDP-a. Mi smo uvjereni da ce za bosnjacku stvar, Zlaja bej u ime Adila bega, velikodusno izdvojiti velike novce i pomoci toj stvari.
Evo kako je to izgledalo u Sandzaku 2011 godine.
Inace kako nazvati kampanju? Mozda ovako:
Znaci sve je do nas, osnovati kampanju, sve ukljuciti, informirati narod, kontrolirati popis! Sami smo krojaci svoje sudbine. U slozi, niko nam nista ne moze. Moze cijeli Beograd doci i pretvarati se da su "Bosanci", bitno je kako se mi izjasnimo! Ne smijemo dozvoliti da se popis frizira kao sto se radi sa izborima!
- Dozer
#1579 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
E nek' si nam rekN'o. Jos nam samo nisi rekN'o gdje je to "kod nas", tacno i precizno - koje je selo ili zaseok u pitanjuErased
Bosancem se kod nas uglavnom, kao i u susjedstvu, oznacava konj koji je porijeklom iz bosne. Malo se raspitaj pa ces vidjet.
-
damke_85
#1580 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
A zamisli ti sege kad bi ostali bili najbrojniji narod u drzavi
Joj da se hoce to desiti, do kakvih bi to potresa tek dovelo
zivjela BiH i svi njeni "ostali"!
Joj da se hoce to desiti, do kakvih bi to potresa tek dovelo
zivjela BiH i svi njeni "ostali"!
-
Alfa_Ze
#1581 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
"Pjesma Bošnjaku" koju je objavio list "BOŠNJAK" u izdanju od 2. VII, 1891 godine,opisao je i Safvet-beg Bašagic rijecima:
Znaš Bošnjace, nije davno bilo,
Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta,
Kad u našoj Bosni ponositoj,
I junackoj zemlji Hercegovoj,
Od Trebinja do Brodskijeh vrata,
Nije bilo Srba ni Hrvata.
A danas se kroz svoje hire,
Oba stranca ko u svome šire. [...]
Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago,
Naše ime ponosno i drago.
Znaš Bošnjace, nije davno bilo,
Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta,
Kad u našoj Bosni ponositoj,
I junackoj zemlji Hercegovoj,
Od Trebinja do Brodskijeh vrata,
Nije bilo Srba ni Hrvata.
A danas se kroz svoje hire,
Oba stranca ko u svome šire. [...]
Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago,
Naše ime ponosno i drago.
-
Diox
#1582 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Bojim se da smo bosanstvo zapustili i da smo dopustili onim jugoslovencinama kojima je drzava krepala, rahmet joj zlocinacku dusu, da nam hijack-iraju cestito bosanstvo.
Kad citam ove koji se izdaju za "Bosance" nacionaloide, kao kad su Milosevic i njegova srboslovenska bagra pricali o Jugoslovencinama.
Ali sve je poznato, ti koji "zagovaraju" nacionalide "Bosance", znaju vrlo dobro da ce se oni izjasniti kao Srbi i Hrvati, cilj je da bude sto manje Bosnjaka. Naravno to su njihove zelje, i na njihovu zalost, neostvarene zelje.
Ja mislim da ce vam sve jasno biti ako se sjetite ko je bio reformista Ante Markovica, stranke koja je pokupila veliki broj bosnjackih glasova na prvim izborima.
"Reformisti" Ante Markovica su bili Kecmanovic, prvi spijun Srbije i Milorad Ronhil Dodik, prve gusle sumske.
Uglavnom danas nema Yutela, a i da ga ima, druga su vremena, tu je internet, vise se Bosnjaci ne mogu prevariti!
Da budete svi Bosnjaci, upisani u sve moguce registre, kao BOSNJACI!
Kad citam ove koji se izdaju za "Bosance" nacionaloide, kao kad su Milosevic i njegova srboslovenska bagra pricali o Jugoslovencinama.
Ali sve je poznato, ti koji "zagovaraju" nacionalide "Bosance", znaju vrlo dobro da ce se oni izjasniti kao Srbi i Hrvati, cilj je da bude sto manje Bosnjaka. Naravno to su njihove zelje, i na njihovu zalost, neostvarene zelje.
Ja mislim da ce vam sve jasno biti ako se sjetite ko je bio reformista Ante Markovica, stranke koja je pokupila veliki broj bosnjackih glasova na prvim izborima.
"Reformisti" Ante Markovica su bili Kecmanovic, prvi spijun Srbije i Milorad Ronhil Dodik, prve gusle sumske.
Uglavnom danas nema Yutela, a i da ga ima, druga su vremena, tu je internet, vise se Bosnjaci ne mogu prevariti!
Last edited by Diox on 24/10/2012 15:14, edited 1 time in total.
-
Erased
#1583 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Dozer wrote:E nek' si nam rekN'o. Jos nam samo nisi rekN'o gdje je to "kod nas", tacno i precizno - koje je selo ili zaseok u pitanjuErased
Bosancem se kod nas uglavnom, kao i u susjedstvu, oznacava konj koji je porijeklom iz bosne. Malo se raspitaj pa ces vidjet.
U mom selu se kaze "rekao" ili "kazao", kako ti je volja. Mozda je u Rogatici "rek'no".
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1584 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Znaci, zakljucak je, da sam ja Bosanac najveci neprijatelj ovoj zemlji.
koja se zove BOSNOM i Hercegovinom.
Aha, bas fino. Mozda i jesam, ali ovakvog sistema koji i funkcionise na zbijalnju redova etnija, na tome da se pred jedan sasvim normalan, prije svega za ekonomiju i nastavak razvijanja ove zemlje, cin popisa stanovnistva, desavaju takve kampanje mobilizacije, takve osude i fajtovi..i to iskljucivo na teznji da se cijela zemlja etnicki razvrsta u tri vecinska etniciteta.
Oprostite gospodo, ja igram po svojim pravilima. Meni ne trebaju ini intelektualci (a vecinom)i kvazi intelektalci da bi mi plasirali instrukciju i sematski prikaz kako da se na popisu izjasnim.
Gospodo, proslo je doba stavljanja znaka X ispred onoga sto ti neka "intelekualna elita" konstruise i sematski zada.
Bosanac
i pnosan sam zbog toga. I ne dam za pravo bilo kome da dovede u pitanje moj patriotizam i moju privreznost ovoj zemlji. A mozes misliti niti sam prikriveni Srbin ni Hrvat
, kao sto neki ovdje tvrde za nas koji jesmo Bosanci .
Aha, bas fino. Mozda i jesam, ali ovakvog sistema koji i funkcionise na zbijalnju redova etnija, na tome da se pred jedan sasvim normalan, prije svega za ekonomiju i nastavak razvijanja ove zemlje, cin popisa stanovnistva, desavaju takve kampanje mobilizacije, takve osude i fajtovi..i to iskljucivo na teznji da se cijela zemlja etnicki razvrsta u tri vecinska etniciteta.
Oprostite gospodo, ja igram po svojim pravilima. Meni ne trebaju ini intelektualci (a vecinom)i kvazi intelektalci da bi mi plasirali instrukciju i sematski prikaz kako da se na popisu izjasnim.
Gospodo, proslo je doba stavljanja znaka X ispred onoga sto ti neka "intelekualna elita" konstruise i sematski zada.
Bosanac
-
Diox
#1585 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Nije iskljucena ta mogucnost da si ti Bosanac, ako je tako respekt, ali vecina barem ovdje onih hostajl raspolozenih kojima su Bosnjaci najveci neprijatelji, zapravo njima Bosnjaci i jesu najveci neprijatelji, samo sto oni nisu Bosanci, u najboljem slucaju su bivse Jugoslovencine koje su navijale za Srbiju protiv Bosne.-LIBERO- wrote:Znaci, zakljucak je, da sam ja Bosanac najveci neprijatelj ovoj zemlji.koja se zove BOSNOM i Hercegovinom.
Inace nemam nista protiv da se oni iz mjesanih brakova izjasne kao Bosanci, to bi bilo i najbolje prema njihovim roditeljima medjutim oni ciji su roditelji Bosnjaci, i jedan i drugi, tu je stvar jasna, oni se trebaju upisati kao Bosnjaci, kako bi u svakom mogucem registru bili registrovani kao Bosnjaci.
Samo jos jednom ponavlja, popis treba biti kontroliran od strane Bosnjaka kako nikad nista nije bilo kontrolirano, jer ce biti velikih zloupotreba pogotovo od Srba, pogotovo u sumskoj.
Ako to bude slucaj, ako Bosnjaci budu tretirani u popisu u sumskoj nefer i ako postoje neke zamke, onda se svi Bosnjaci trebaju pozvati da u sumskoj bojkotiraju popis!
- Akadi
#1586 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Mi Bošnjaci ćemo svakojako vas Bosance i Muslimane asimilirati kroz narednih nekoliko decenija pa se vi koprcajte dok možete...-LIBERO- wrote:Znaci, zakljucak je, da sam ja Bosanac najveci neprijatelj ovoj zemlji.koja se zove BOSNOM i Hercegovinom.
Bosanaci pnosan sam zbog toga. I ne dam za pravo bilo kome da dovede u pitanje moj patriotizam i moju privreznost ovoj zemlji. A mozes misliti niti sam prikriveni Srbin ni Hrvat
, kao sto neki ovdje tvrde za nas koji jesmo Bosanci .
- Bosnolog
#1587 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Diox wrote:Bojim se da smo bosanstvo zapustili i da smo dopustili onim jugoslovencinama kojima je drzava krepala, rahmet joj zlocinacku dusu, da nam hijack-iraju cestito bosanstvo.
”Probudi se, Bosno, zemljo slavna,
kojano si zaspala odavna,
ter mi kaži bosanske junake,
na oružju vitezove jake,
neka mogu i nji zapjevati,
čast i diku slavnoj Bosni dati!
Ali Bosna lipo odgovara,
Mjelovana ter žestoko kara:
Jer si brežan starče poludio,
putujući pamet izgubio?
Kad si pjeva pjesme od junaka,
najveće si pjeva od Bošnjaka.
Ko je bio Marko Kraljeviću,
ko li vitez Miloš Kobiliću?
Ko bijaše Relja Bošnjanine,
Omućević junak od starine?
Ko je bio Brankoviću Vuče,
ko l’ starinom Kastriotić Jure,
ko li junak Zrinoviću bane,
ko l’ delija Kosarić Stjepane
nego mladi starinom Bošnjaci,
ol Bošnjaci oli Ercegovci,
koji bihu bosanska gospoda
od slavnoga mojega naroda?
Odklem biše Senjanin Ivane
i delija Makar kapetane,
odklem li je Novak i Radivoj
i delija Tomiću Mijate
već od Bosne i Ercegovine,
Kosarića stare banovine?
I ostali uskoci junaci
svi su, starče, starinom Bošnjaci.
Ko bijaše Janko Mitroviću
i Ilija serdar Smiljaniću,
ko li biše Surić don Stipane
i kavalir Janković Stojane,
već uskoci starinom Bošnjaci,
ol Bošnjaci oli Ercegovci, –
i ostali kotarski serdari,
kapetani, alaj – barjaktari?
Odklem biše starina Nakića,
Sinobada i mlada Radnića
već od Bosne i Ercegovine?
Viruj meni, starče do istine.
Odkolem je Vučkoviću Zeče
i kavalir Grčić dom Ivane,
odklem li su ostali serdari
i na glasu cetinski glavari
neg od Bosne i Ercegovine
vitezovi zvani od starine?
Ko je bio Marko Sinovčiću,
silni vitez Petre Kulišiću
neg Bošnjaci, starinom junaci,
Ercegovci ol mladi Ungarci?
Odkolem je Deli – Markoviću,
silni junak Rade Miletiću
neg uskoci mladi Ercegovci,
a starinom svi jesu Bošnjaci?
Ko bijaše Nikoliću Bajo,
ko li vitez Ivanović Marko
nego mladi starinom Bošnjaci,
ol Bošnjaci oli Ercegovci?
Što ti pjevaš Posavce junake,
to ti pjevaš starinom Bošnjake.
Otkuda su Domazetovići,
ljute zmije kano Jankovići,
već starinom od Bosne knezovi,
na oružju silni vitezovi,
kojino su svuda vojevali,
još i turske glave odsicali
od Kandije rata žestokoga
pod barjakom cesara bečkoga?
A kamo ti paše Atlagići,
Atlagići i Kulinovići?
Di su tebi Duratbegovići,
Duagići i Sokolovići?
Kamo tebi sile Bakotići,
Kosarići i Filipovići?
Di su tebi Kopčići junaci,
Ljubovići di su Ercegovci,
Sulagići i Mesiovići,
Lopužići i Vazlinovići
i ostali po izbor junaci
Ercegovci ol silni Bošnjaci,
Dalmaciju koji porobiše,
na stotine glava odsicaše?
Kamo tebi Kuna Asan – aga,
koji mnogo odnese mejdana?
Di je junak Poprženoviću,
Na oružju Marko Kraljeviću?
Kamo li ti Babiću Asane,
di li ti je Lopužić Ćemane?
Kamo tebi Cukarinovići,
Nožinović i Nadžakovići?
Di je tebi Firdusović beže,
Topalović di ti je viteže?
Kamo li ti Zlojić Omer – aga,
di li ti je Šarić dizdar – aga
Di su sile Tataranovići,
Duratović i Tabakovići,
koji svuda čete četovaše,
na stotine glava odsicaše?
Svi su ovo starinom Bošnjaci,
ol Bošnjaci oli Ercegovci,
kojino se tada izturčiše
kada Bosnu Turci osvojiše, –
i ostali bez broja junaci,
vitezovi starinom Bošnjaci,
koji vlaške odsicaše glave
veće neg je u Primorju trave.
I da si mi zdravo, Mjelovane!
Boga moli, ostavi mejdane:
sve je ništa, sve će u prah poći,
grije plači, valja g Bogu doći.
/Andrija Kačić Miošić (1704-1760)
- Dozer
#1588 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Slazem se, ja kao 100%-tni BOSANAC takodjer kazem:
Upisati kao Bosanci, kako bi u svakom mogucem registru bili registrovani kao Bosanci.
I kako bi se znalo da BOSNA pripada BOSANCIMA.
A deklarisani Bosnjaci, Srbi i Hrvati, koji su nam svima, pa i sebi samima, donijeli ovo:
1. 1991, nastanak etno-nacionalistickih stranaka (SDA, SDS i HDZ) = 4 godine krvavog rata. Pitanje: zasto se zastitnici BiH nisu opredijelili za svebosansku opciju odbrane, umjesto muslimanske/Bosnjacke?
Nakon '95, pa do danas:
2. Podijeljena drzava po etnickim principima
3. Podijeljena drzava po ekonomskim principima
4. Unazadjen obrazovni sistem
5. Unazadjen zdravstveni sistem
6. Potpuno narusena sigurnost gradjana
7. Kriminal u stalnom porastu
8. Korupcija u stalnom porastu
9. Enormna pljacka prirodnih resursa
10. Enormna pljacka ekonomskih resursa
11. Konstantno nazadovanje i propadanje privrede
12. Konstantan rast nezaposlenosti
13. Povecan broj samoubistava zbog ekonomske bijede
14. Povecan broj siromasnih i socijalnih slucajeva
15. Neredovne plate i penzije i njihova stalna umanjenja
16. Stalno povecanje administativnih troskova i zaposlenih (drzava jede sama sebe)
17. Totalno otudjenje etnickih vlasti od naroda
18. Pojava "politickih elita" i pripadajucih milionera
19. Stalno prisutan govor mrznje
20. Stalno prisutna tenzija i prijetnja novim ratom
Mogu mi asimilirati samo odredjeni dio tijela. Pri tome moraju biti zaista privlacni

@Erased
A u mom gradu nikad nije bilo konja
. Do '92, pa naovamo 
Upisati kao Bosanci, kako bi u svakom mogucem registru bili registrovani kao Bosanci.
A deklarisani Bosnjaci, Srbi i Hrvati, koji su nam svima, pa i sebi samima, donijeli ovo:
1. 1991, nastanak etno-nacionalistickih stranaka (SDA, SDS i HDZ) = 4 godine krvavog rata. Pitanje: zasto se zastitnici BiH nisu opredijelili za svebosansku opciju odbrane, umjesto muslimanske/Bosnjacke?
Nakon '95, pa do danas:
16. Stalno povecanje administativnih troskova i zaposlenih (drzava jede sama sebe)
Mogu mi asimilirati samo odredjeni dio tijela. Pri tome moraju biti zaista privlacni
@Erased
A u mom gradu nikad nije bilo konja
- Akadi
#1589 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Pa što lijepo od početka ne kažeš šta te muči nego otvaraš ovakve teme i praviš se kao zabrinut što će narodnost i nacionalnost na popisu biti izjednačene...Dozer wrote:Slazem se, ja kao 100%-tni BOSANAC takodjer kazem:
Nakon '95, pa do danas:
Mogu mi asimilirati samo odredjeni dio tijela. Pri tome moraju biti zaista privlacni![]()
@Erased
A u mom gradu nikad nije bilo konja. Do '92, pa naovamo
- Dozer
#1590 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
A sta je to sto mene, kao, muci po tvom misljenju?
-
Diox
#1591 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Ma oni se ne osjecaju kao "Muslimani", radi se najvjerovatnije o Bosancima ortodoksne vjere.Akadi wrote:
Mi Bošnjaci ćemo svakojako vas Bosance i Muslimane asimilirati kroz narednih nekoliko decenija pa se vi koprcajte dok možete...
-
The 51st State
#1592 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Prva tacka, dalje nema potrebe citati, reduciranje Bosnjaka kao na iskljucivo Muslimane. Bosnjaci i Bosanci su cisti sinonimi. Po meni ovo Vase propagiranje Bosanstva vuce na Jugoslovenstvo...Dozer wrote:A sta je to sto mene, kao, muci po tvom misljenju?
- Dozer
#1593 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Prva tacka? Nastanak etno-nacionalistickih stranaka? Gdje li ti izvuce ostatak o Muslimanima, reduciranju, itd...
Ali, nece biti.
Muci me sav ostatak nakon prve tacke, a pocetak prve tacke je samo uvod u sve ostalo. Stvarno treba biti vrhunski zadojen kolektivnom svijescu, pa sam sebe masakrirati na svaki moguci nacin...
@ebo te...k'o da su ovdje sve sami Borgovi iz Zvjezdanih staza... Ima li iko od branilaca ovdje vlastiti mozak...to mene zivo zanima...
Zasto to Bosanstvo nikome od vas ne izgleda kao "vucenje" na Njemastvo, Talijanstvo, Spanstvo, Nizozemstvo, itd.?
Vjerovanto zato sto su to uredjene drzave, dok je ovdje cilj da ovo ostane ovako jos bar 100 godina, pa ako je moguce i da se pogorsa. Koji umovi, mila majko...kao da ste prirodno lobotomizirani...
Ali, nece biti.
Muci me sav ostatak nakon prve tacke, a pocetak prve tacke je samo uvod u sve ostalo. Stvarno treba biti vrhunski zadojen kolektivnom svijescu, pa sam sebe masakrirati na svaki moguci nacin...
@ebo te...k'o da su ovdje sve sami Borgovi iz Zvjezdanih staza... Ima li iko od branilaca ovdje vlastiti mozak...to mene zivo zanima...
Zasto to Bosanstvo nikome od vas ne izgleda kao "vucenje" na Njemastvo, Talijanstvo, Spanstvo, Nizozemstvo, itd.?
Vjerovanto zato sto su to uredjene drzave, dok je ovdje cilj da ovo ostane ovako jos bar 100 godina, pa ako je moguce i da se pogorsa. Koji umovi, mila majko...kao da ste prirodno lobotomizirani...
-
racionalista
#1594 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
koliko je Bosanaca bilo na popisu 90-tih?
- Dozer
#1595 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Apsolutno irelevantno. BiH tada nije bila suverena i nezavisna drzava. Danas jeste. I popis nije bio "90-ih", nego tacno '91, sto opet ne mijenja stvar po pitanju nezavisnosti BiH.
Koliko je Bosnjaka bilo na tom istom popisu?
Koliko je Bosnjaka bilo na tom istom popisu?
-
racionalista
#1596 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Pa dobro to su bila turbulentna vremena ,period skidanja okova srboslavije itd.
A nije bas irelevantno, mislio sam kad sve ovo prođe uporediti brojke. Vjerovatno će nakon završenog popisa broj Muslimana iz 91. procentualno odgovarati broju Bošnjaka( sa određenim rastom, nadam se preko 50%), a broj Jugoslovena će možda biti proporcionalan broju Bosanaca.
Sve u svemu mnoge stvari će biti jasnije.
A nije bas irelevantno, mislio sam kad sve ovo prođe uporediti brojke. Vjerovatno će nakon završenog popisa broj Muslimana iz 91. procentualno odgovarati broju Bošnjaka( sa određenim rastom, nadam se preko 50%), a broj Jugoslovena će možda biti proporcionalan broju Bosanaca.
Sve u svemu mnoge stvari će biti jasnije.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1597 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
NOVI RAZLOZI ZASTO POKRET ZA REPUBLIKU BiH POZIVA NA BOJKOT POPISA STANOVNISTVA
Pise: Enes Eno Besic
Izvor: FB grupa LjutiBosanci
Samo da ponovim neke cinjenice i opet upozorim svoje sugradjane, tako da niko poslije ne kaze: "Nisam znao i nije me niko upozorio."
Uz mnogo drugih protu-ustavnih akata koji ce se sprovesti i biti realizirani popisom stanovnistva, izdvajam jedan kardinalan primjer.
U popisnom obrazcu se otvoreno i direktno gazi USTAV BiH, u kojem se sad NARODI BiH transformisu u NACIJE BiH. Naime Ustavom BiH, cak i ovim dejtonskim su Bosnjaci, Hrvati, Srbi i ostali definisani i kasificirani kao NARODI, odnosno kao etnicke grupe, a ne kao NACIJE. Terminilogija koja se koristi u popisnom obrazcu je iz tog razloga logicno protu-ustavna. Svima bi trebalo biti poznato da je pripadnik NACIJE jednak DRZAVLJANINU. Znaci Nacija=Drzava. Popisom se sad prave tri, odnosno cetiri NACIJE, od kojih su tri "konstutivne". Po toj logici mozemo slobodno postaviti pitanje: "Ako imamo tri NACIJE, imamo li to sad i tri DRZAVE? Odnosno da li je ovaj popis podloga i priprema terena za razdruzivanje triju "NACIJA" u BiH na tri NACIONALNE DRZAVE, jer je pripadnost NACIJI jednaka drzavljanstvu, pa se po definiciji samo sveukupno stanovistvo jedne drzave moze nazvati NACIJA?
Licno, zagovarace transformacije naroda BiH u nacije BiH smatram ili politicki totalno nepismenim i naivnim ili absolutnim neprijateljima BiH koji ciljano i smisljeno zele provesti i podvaliti ovu protu-ustavnu transformaciju pojmova da bi se lakse unistinila i podjelila BiH. Ovim bi se pokazalo Internacionalnoj zajednici da u BiH zive tri NACIJE, a ne da se radi o NARODIMA odnosno etnickim grupama, o sveukupnom stanovnistvu BiH, koje cini samo jednu NACIJU, naime Bosansku odnosno Bosanskohercegovacku.
Kao drugo izdvajam "Clan 7. ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMACINSTAVA I STANOVA U BOSNI I HERCEGOVINI 2013. GODINE" kojim se si prognani Bosanci i Hercegovci isklljucuju iz popisa, tj. iz stanovnistva BiH.
(2) Na osnovu definicije uobicajenog mjesta stanovanja, lica koja su u trenutku popisa odsutna ili ce biti odsutna iz svog uobicajenog mjesta stanovanja krace od godinu dana treba da se smatraju privremeno odsutnim licima, te ih treba ukljuciti u ukupan broj stanovnika tog popisnog podrucja. ...
Popisana lica koja ne zadovoljavaju kriterije koji su postavljeni definicijom uobicajenog mjesta stanovanja u mjestu popisivanja, odnosno ne žive, niti se ocekuje da ce živjeti u mjestu popisivanja, u neprekidnom periodu od barem 12 mjeseci, smatraju se privremeno prisutnim licima, i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.
Znaci dragi moji "dijasporci" koji ne zivite u Bosni neprekidno 12 mjeseci, vi ste privremeno prisutna lica, i stoga ne treba vas racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.
Ovo su krajnje faze genocida i etnickog ciscenja s ciljem podjele i unistenja Republike Bosne i Hercegovine, jer se sa ovom zakonskom odredbom u jednom mahu na papiru olovkom likvidiraju po procjenama preko 1.5 miliona drzavljana BiH, koji su sad definisani i klasificirani kao "privremeno prisutna lica" i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva!
Samo da ponovim neke cinjenice i opet upozorim svoje sugradjane, tako da niko poslije ne kaze: "Nisam znao i nije me niko upozorio."
Uz mnogo drugih protu-ustavnih akata koji ce se sprovesti i biti realizirani popisom stanovnistva, izdvajam jedan kardinalan primjer.
U popisnom obrazcu se otvoreno i direktno gazi USTAV BiH, u kojem se sad NARODI BiH transformisu u NACIJE BiH. Naime Ustavom BiH, cak i ovim dejtonskim su Bosnjaci, Hrvati, Srbi i ostali definisani i kasificirani kao NARODI, odnosno kao etnicke grupe, a ne kao NACIJE. Terminilogija koja se koristi u popisnom obrazcu je iz tog razloga logicno protu-ustavna. Svima bi trebalo biti poznato da je pripadnik NACIJE jednak DRZAVLJANINU. Znaci Nacija=Drzava. Popisom se sad prave tri, odnosno cetiri NACIJE, od kojih su tri "konstutivne". Po toj logici mozemo slobodno postaviti pitanje: "Ako imamo tri NACIJE, imamo li to sad i tri DRZAVE? Odnosno da li je ovaj popis podloga i priprema terena za razdruzivanje triju "NACIJA" u BiH na tri NACIONALNE DRZAVE, jer je pripadnost NACIJI jednaka drzavljanstvu, pa se po definiciji samo sveukupno stanovistvo jedne drzave moze nazvati NACIJA?
Licno, zagovarace transformacije naroda BiH u nacije BiH smatram ili politicki totalno nepismenim i naivnim ili absolutnim neprijateljima BiH koji ciljano i smisljeno zele provesti i podvaliti ovu protu-ustavnu transformaciju pojmova da bi se lakse unistinila i podjelila BiH. Ovim bi se pokazalo Internacionalnoj zajednici da u BiH zive tri NACIJE, a ne da se radi o NARODIMA odnosno etnickim grupama, o sveukupnom stanovnistvu BiH, koje cini samo jednu NACIJU, naime Bosansku odnosno Bosanskohercegovacku.
Kao drugo izdvajam "Clan 7. ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMACINSTAVA I STANOVA U BOSNI I HERCEGOVINI 2013. GODINE" kojim se si prognani Bosanci i Hercegovci isklljucuju iz popisa, tj. iz stanovnistva BiH.
(2) Na osnovu definicije uobicajenog mjesta stanovanja, lica koja su u trenutku popisa odsutna ili ce biti odsutna iz svog uobicajenog mjesta stanovanja krace od godinu dana treba da se smatraju privremeno odsutnim licima, te ih treba ukljuciti u ukupan broj stanovnika tog popisnog podrucja. ...
Popisana lica koja ne zadovoljavaju kriterije koji su postavljeni definicijom uobicajenog mjesta stanovanja u mjestu popisivanja, odnosno ne žive, niti se ocekuje da ce živjeti u mjestu popisivanja, u neprekidnom periodu od barem 12 mjeseci, smatraju se privremeno prisutnim licima, i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.
Znaci dragi moji "dijasporci" koji ne zivite u Bosni neprekidno 12 mjeseci, vi ste privremeno prisutna lica, i stoga ne treba vas racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.
Ovo su krajnje faze genocida i etnickog ciscenja s ciljem podjele i unistenja Republike Bosne i Hercegovine, jer se sa ovom zakonskom odredbom u jednom mahu na papiru olovkom likvidiraju po procjenama preko 1.5 miliona drzavljana BiH, koji su sad definisani i klasificirani kao "privremeno prisutna lica" i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva!
#1598 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
VratijaSeŠame wrote:Bosanska Kraljevska Porodica upozorila BOSANCE na najnoviji Sefardski trik: provokaciju njihovih velikobošnjaka tipa propalog “socijaliste” Tokić Sejfudina kojom narod žele navući na tanak led izjašnjavanjem na popisu kao “Bošnjaci” jer je to kaobajagi “historijski popis” tj. PRVI PUT da se to dopušta; podsjeća da to i jeste problem jer bi se tako ODREKLI Bosne kao jedine i čak 1000-godišnje PRAVNE KATEGORIJE koju imamo (i što nas čini jednom od 9 najstarijih NACIJA Evrope!), pa bi međunarodnopravno postali nekakva NOVA POJAVA na ovom prostoru i obična turska MANJINA (uz Kurde i jedina nepriznata turskim Ustavom iako su obje višemilionske!), a za koju bi onda prirodno u međunarodnim odnosima odgovarala ANKARA, baš kao što za katolike odgovara ZAGREB a za pravoslavce BEOGRAD (zato i jesu supotpisnici Dejtona - a sad zamislite kad bi se još dodala i Ankara da se pita ovdje za bilo šta)! Taj ZOV DIVLJINE Tokića je najobičnija zamka za daljnje podgrijavanje vatre u bosanskom geostrateškom loncu, iz kog bi vrelina tada postala preopasna za čitav region; sjetimo se kako je Alija Izetbegović u početku obećavao da je taj novi narod ustvari “Bošnjaci-muslimani” a da će se "s vremenom i drugi pridružiti", međutim vrlo brzo su upravo on i SDA izbacili onu crticu; ovo je dakle samo finalizacija te patetične prevare Sefarda, i preduslov za stvaranje “Bošnjakistanaca” – palestinsko-kurdskog “rješenja” u Kissingerovom zacrtanom “Bošnjakistanu”; ovo je pitanje toliko ključno da treba podsjetiti još jednom da se dakle stanovnici naše zemlje PRAVNO nisu nikada nazivali “Bošnjaci”, tj. da kao takvi NE POSTOJE ni u jednom međunarodnopravnom dokumentu od bana Boriča (1153) pa do danas, već da postoje isključivo kao Bošnjani ili Bosanci, pa je izraz Bošnjak obična pravna zamka jer se zvaničnim postojanjem Bošnjaka daje povod za svaku buduću intervenciju Turske ovdje – ali ne da bi vas zaštitili već da bi nas sve bacilli u okove kao što su i Kurde (zapamtite: i Bošnjaci i Kurdi su izbačeni iz Ustava Turske iako su to višemilionske zajednice a u njemu su priznate sa svim pravima npr. JEVREJI - eto koliko ovdašnje muslimane uistinu cijene i vole "braća" Turci!); napominje da su Sefardi, kao uzurpatori suvereniteta BOSNE, međunarodnopravno njeni privremeni gospodari pa tako i gospodari BOSANSKOG jezika, i to je jedini razlog zašto im Engleska dopušta npr. da kontrolišu Wikipediju na Bosanskom jeziku i zašto ne postoji Wikipedija na "Bošnjačkom" (jer takav narod međunarodnopravno nije nikad postojao, a Englezima je pisano pravo svetinja!); podsjeća da su izraz Bošnjan upravo Sefardi izgurali iz rječnika, te mu dali kaobajagi "tek historijsko značenje", međutim jasne je da im je smetao kao odlična alternative za Bosanske patriote, pa su njegovim potiskivanjem zapravo ostavili mjesta isključivo za Bošnjake kao, vrijedi opet ponoviti, MEĐUNARODNOPRAVNI NAZIV TURSKE MANJINE naravno nezaštićene turskim ustavom već samo sporadičnim dokumentima koji NE garantuju ništa suštinski (npr. pravo na jezik, kulturu, običaje, škole itd. - pa bi jako brzo TURSKI postao jedan od SLUŽBENIH jezika i u "Bošnjakistanu" i to po MEĐUNARODNOM PRAVU!); podsjeća JOŠ JEDNOM da je 1000 godina državnosti BOSNE jedina PRAVNA kategorija koju svi skupa imamo, a za koju nam sada propalice savjetuju da je se odreknemo – što je klasična podvala tipa S KONJA NA MAGARCA, kako to naš narod lijepo kaže; poziva naš narod da se izjašnjava KAO SVI NARODI SVIJETA tj. prema zemlji u kojoj se rodite dakle BOSANAC!! Samo trebate pogledati ko ustvari provodi tzv. “popis” i sve će vam biti jasno – izraelska paraobavještajna “kompanija”! Možete zamisliti kakvo će to biti prebrojavanje - ove izborne prevare od 1991 do danas ovdje će biti dječija igra u poređenju šta se sprema oko "popisa" koji se kao takav MORA SPRIJEČITI POD SVAKU CIJENU! |#Royal Family calls on BOSNIANS to ignore new Sephardi trick luring Muslims to drop #Bosnia, become Kissinger's “Boshnyakistanis“ in #census (TWITTER)
http://www.facebook.com/---
-
HM 2011
#1599 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Enciklopedije i Bošnjani....
Enciklopedije i Bošnjaci....
Enciklopedije i Bošnjaci....
- crusader
#1600 Re: Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice
Vjerovatno su se Bošnjaci 90-tih povampirili, otvarali logore, ubijali zene, djecu, starce, civile, bombardovali gradove, klali, silovali i cjepali ovu drzavu !!! Tako da smo mi vjerovatno krivi za sve, klasican primjer kad se od zrtve pravi agresor. Procitan si ko bukvarDozer wrote:Slazem se, ja kao 100%-tni BOSANAC takodjer kazem:
Nakon '95, pa do danas:
Mogu mi asimilirati samo odredjeni dio tijela. Pri tome moraju biti zaista privlacni![]()
@Erased
A u mom gradu nikad nije bilo konja. Do '92, pa naovamo