Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Locked

Na konfuzno popisno pitanje "Etnicko/nacionalno izjasnjavanje" izjasnicu se kao:

Bosnjak
190
51%
Hrvat
15
4%
Srbin
13
3%
Ne izjasnjavam se
9
2%
Upisacu "Bosanac" ili ekvivalentno
130
35%
Upisacu nesto drugo
16
4%

Total votes: 373

udrch

#126 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by udrch »

by Madner
Sta me boli kurac gdje ce neko skupiti 50% ako se ustav mora promjeniti tako da pingvini budu ravnopravni. :D
Pingvina kao i Bosanaca neće biti više od 5% u najboljem slučaju, tako da se Ustav neće mijenjati ni zbog jednih ni drugih..svi osim BSH će biti svrstani u nacionalne manjine bez obzira šta vi o tome mislili..a razlog će biti jer vas je malo..
Comrad

#127 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Comrad »

Problem je sto su degeni Bosnjak izjednacili sa muslimanima i islamom, sto je suludo. Jer ta sama rijec koja je nastala od rijeci Bosnjanin oznacava upravo suprotno - podanika krscanske vjeroispovijesti. Zato i dan danas imate brdo ljudi u hercegovini i Hrvatskoj koji se prezivaju Bošnjak.

I sad ce dosta ljudi kojima je vjera i reis dosao vise do qrca, namjerno staviti da su Bosanci i time ce napraviti sranje, jer zapamitite da Hrvati i Srbi uopste i ne razmisljaju o tome, ok mozda ima i kod njih odredjeni broj ljudi koji ce staviti bosanac i hercegovac, ali su sigurno minorne cifre u pitanju.

Glupost jeste, ali jos cemo vecu glupost napraviti ako budemo svrljali bosanac, bosanac i hercegovac, jugosloven i slicne budalastine...sutra ce doci do toga da ce srbi imati crno na bijelo da su vecinski narod. A danas se samo papir pika, tako smo uredili ovu nakaradnu drzavu.
Last edited by Comrad on 15/10/2012 14:12, edited 2 times in total.
Orahovo lišće

#128 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Orahovo lišće »

cilj ovog popisa je smanjenje broja Bošnjaka !

pa nije slucajno "sabirni centar" u Lukavici !!

Bosnjaci samo pametno !!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#129 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by JoseMujica »

udrch wrote: mi računamo da će se trećina prijeratnih Bošnjaka i Hrvata koji su razasuti širom svijeta popisati u domovini..to bi bilo dovoljno da zauvijek ubije ideju velikosrbstva u ovoj zemlji..tek tad bi mogli da likujemo na Dodikovo ekenomsko uništavanje PC-a..
to bi bilo dobro...

ali sam skeptičan da će se to desiti...baš će neko mahzus ostaviti i posao i kuću u npr. Norveškoj i doći 2-3 hefte u BiH da čeka da ga popišu...samo da bi Suljo, Zlaja i ostala jaja imali fotelje

još jednom pasivna i kasna reakcija tvz. probosanskih snaga...amatersko i pogrešno razmišljanje, ali to me više i ne čudi :-)
metronom

#130 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by metronom »

madner wrote:
palermo wrote:
madner wrote:
Pa sta znaci / ? :roll:

Ako pise da se izjasnis o boji kosi/autu i ti upises golf da li ti boja kose golfasta?
/ znači sinonimi......septembar/rujan......nivo/razina......etnička pripadnost(nacionalnost.....i tako dalje
Sinonimi se pisu u zagradi septembar (rujan) hiljada (tisuca)
/ je ili.
I u koju kategoriju te svrstaju ako upises npr. "Hrvat"? Je li to etnicka ili nacionalna pripadnost? To sto pises je totalna nebuloza, protivi se logici i principima dobro postavljenog upitnika jer ovako dobiven podatak ne bi vrijedio 5 para.

Ovdje se radi o namjernom podvaljenom pitanju, da bi se stvorila zabuna kod neukih pripadnika Bosnjackog naroda, sto bi moglo dovesti do rasipanja Bosnjaka na Bosnjake, Muslimane, muslimane, Bosance, Hercegovce i sl.

Iako mislim da oko ovoga uopste nece biti dileme kad do pravog popisa i dodje. Odradice to medijska masinerija sve na vrijeme. A ni Islamska zajednica nece stajati po strani, a znamo da oni imaju najjaci komunikacioni kanal u drzavi.
madner

#131 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by madner »

udrch wrote:
by Madner
Sta me boli kurac gdje ce neko skupiti 50% ako se ustav mora promjeniti tako da pingvini budu ravnopravni. :D
Pingvina kao i Bosanaca neće biti više od 5% u najboljem slučaju, tako da se Ustav neće mijenjati ni zbog jednih ni drugih..svi osim BSH će biti svrstani u nacionalne manjine bez obzira šta vi o tome mislili..a razlog će biti jer vas je malo..
Bice koliko bidne, a nema promjene ustava dok se samo mjenja procenat unutar BHS.
fiza

#132 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by fiza »

Moja nene mi je pricala da je ovako nesta slicno bilo i prije rata...s tim sto su se vecina opredjelila kao srbin, a zene kao ostalo.. slabo ko je smio rec da je bosanac.
udrch

#133 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by udrch »

Comrad wrote:Problem je sto su degeni Bosnjak izjednacili sa muslimanima i islamom, sto je suludo.
Nije ba Komrad tako.
Rečeno je da su Muslimani - Bošnjaci.
Niko nije spominjao muslimane i Islam.
Gledajte redoslijed napisanog i početno slovo, jeli veliko ili malo.
madner

#134 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by madner »

metronom wrote:
madner wrote:
palermo wrote: / znači sinonimi......septembar/rujan......nivo/razina......etnička pripadnost(nacionalnost.....i tako dalje
Sinonimi se pisu u zagradi septembar (rujan) hiljada (tisuca)
/ je ili.
I u koju kategoriju te svrstaju ako upises npr. "Hrvat"? Je li to etnicka ili nacionalna pripadnost? To sto pises je totalna nebuloza, protivi se logici i principima dobro postavljenog upitnika jer ovako dobiven podatak ne bi vrijedio 5 para.

Ovdje se radi o namjernom podvaljenom pitanju, da bi se stvorila zabuna kod neukih pripadnika Bosnjackog naroda, sto bi moglo dovesti do rasipanja Bosnjaka na Bosnjake, Muslimane, muslimane, Bosance, Hercegovce i sl.

Iako mislim da oko ovoga uopste nece biti dileme kad do pravog popisa i dodje. Odradice to medijska masinerija sve na vrijeme. A ni Islamska zajednica nece stajati po strani, a znamo da oni imaju najjaci komunikacioni kanal u drzavi.

Pa nisam ja pravio upitnik, vec je receno da je to glupost. Etnicka i nacionalna pripadnost nisu ista stvar. Ali kako stvari stoje, tako stoje. :D
Alfons Kauders

#135 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Alfons Kauders »

Ja cu se izjasniti kao Supak, cisto da im vidim lica.
JoseMujica

#136 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:

etnička pripadnost i nacionalnost nisu isto....sad što mi imamo nepismenu državu kreiranu za nepismene Bošnjake Hrvate i Srbe koji sebe ufuravaju da su nacije, to je druga priča
pa jebo ga mujica, pa ne kažem ja da su sinonimi, to kaže anketni listić.......ja se slažem sa Dozerom, nacionalnost BiH, etnička pripadnost kurac palac...........ali tako ne kaže anketni listić......
sorry drug.....nisam ovo tebi uputio nego listiću :-)
udrch

#137 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by udrch »

JoseMujica wrote:
udrch wrote: mi računamo da će se trećina prijeratnih Bošnjaka i Hrvata koji su razasuti širom svijeta popisati u domovini..to bi bilo dovoljno da zauvijek ubije ideju velikosrbstva u ovoj zemlji..tek tad bi mogli da likujemo na Dodikovo ekenomsko uništavanje PC-a..
to bi bilo dobro...

ali sam skeptičan da će se to desiti...baš će neko mahzus ostaviti i posao i kuću u npr. Norveškoj i doći 2-3 hefte u BiH da čeka da ga popišu...samo da bi Suljo, Zlaja i ostala jaja imali fotelje

još jednom pasivna i kasna reakcija tvz. probosanskih snaga...amatersko i pogrešno razmišljanje, ali to me više i ne čudi :-)
ako Bog da popis će biti odgođen 90 dana, tako da dođe u vrijeme odmora, a jeftini avionski letovi obezbjeđeni..
JoseMujica

#138 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:Ja cu se izjasniti kao Supak, cisto da im vidim lica.
nedavno sam u jednom satističkom obrascu s merakom upisao KONJ i to baš vako velikim slovima :D

ps

onio što mene zanima sad se npr. izjasnim kao Bosanac, Eskim ili whatever....sve ovo što nije pod one tri nacističke odrednice će se zbirno prikazati pod OSTALI?

jesam li u pravu ili ?
Last edited by JoseMujica on 15/10/2012 14:16, edited 1 time in total.
fiza

#139 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by fiza »

udrch wrote:
Comrad wrote:Problem je sto su degeni Bosnjak izjednacili sa muslimanima i islamom, sto je suludo.
Nije ba Komrad tako.
i srbi mogu biti muslimani, eno vam onog zukolica, kako se preziva :D
Dozer

#140 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Dozer »

Nisu te odma' upregli i zaularili,a :D
Last edited by Dozer on 15/10/2012 14:16, edited 1 time in total.
Comrad

#141 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Comrad »

Bosanac ne postoji u nasem ustavu. Mozete to pisati do sutra, ali to ne postoji. Srbin, Hrvat ili Bosnjak i ostali.

Glupost je sto su dozvolili uopste drugacije izjasnjavanje, ali to je namjerno ucinjeno da bi se pokusao sto vise umanjiti broj bosnjaka, jer se zna da ce jedino oni i manji dio drugih naroda izjasnjavati kao bosanac i sl.

Meni je ovo glupost, ostaviti takve mogucnosti za manipulacije.
Akadi

#142 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Akadi »

Dozer wrote:I upravo je ovo poenta - napad je na nas koji zelimo da se NACIONALNO izjasnimo kao Bosanci da to ne radimo, nego da se izjasnimo kao Bosnjaci.
Ti si taj koji je otvorio temu gdje savjetuješ Bošnjacima da se izjasne kao Bosanci, odnosno "Bosanskohercegovci" ili šta već misliš da je ispravno... :roll:

Ko koga napada?
Bodkin

#143 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Bodkin »

udrch wrote:
Nije ba Komrad tako.
to mozda nije na papiru tako ali u stvarnosti jeste. bosnjak=musliman i gotovo
Alfons Kauders

#144 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:Ja cu se izjasniti kao Supak, cisto da im vidim lica.
nedavno sam u jednom satističkom obrascu s merakom upisao KONJ i to baš vako velikim slovima :D

ps

onio što mene zanima sad se npr. izjasnim kao Bosanac, Eskim ili whatever....sve ovo što nije pod one tri nacističke odrednice će se zbirno prikazati pod OSTALI?

jesam li u pravu ili ?
Da
Dozer

#145 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Dozer »

E nek' postoji "OSTALI", u pi*ku materinu i termin...
Sta znaci "soatali", hajd', metere vam, da mi neko ovako blesavom pojasni tu etno-nacionalno-vjersku kategoriju?!

Gdje na svijetu jos, u bilo kojoj drzavi, ukljucujuci i Mauritaniju, postoje neki "OSTALI" u Ustavu?!
JoseMujica

#146 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by JoseMujica »

udrch wrote: ako Bog da popis će biti odgođen 90 dana, tako da dođe u vrijeme odmora, a jeftini avionski letovi obezbjeđeni..
e ako se ljudima osigura i prevoz onda svaka čast...tako je trebalo odma 1996 vraćati ljude u njihove kuće
madner

#147 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by madner »

Comrad wrote:Bosanac ne postoji u nasem ustavu. Mozete to pisati do sutra, ali to ne postoji. Srbin, Hrvat ili Bosnjak i ostali.

Glupost je sto su dozvolili uopste drugacije izjasnjavanje, ali to je namjerno ucinjeno da bi se pokusao sto vise umanjiti broj bosnjaka, jer se zna da ce jedino oni i manji dio drugih naroda izjasnjavati kao bosanac i sl.

Po toj logici nikad ne bi uveli Musliman kao kategoriju. Imas Hrvate i Srbe, sta se zalis?
karanana

#148 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by karanana »

zasto su bosnjacke placene duse dozvolile da se pitanje 24 postavi kao jedno, odnosno da se etnija i nacionalnost poistovecuju?
koju poziciju su dobili od rs-a da se ovo prihvati? mvp? sigurnost?......?
fiza

#149 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by fiza »

Comrad wrote:Bosanac ne postoji u nasem ustavu. Mozete to pisati do sutra, ali to ne postoji. Srbin, Hrvat ili Bosnjak i ostali.

Koliko se ustav u BiH mijenjao? i niko se nije sjetio to promijeniti..
JoseMujica

#150 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
Da
:D onda ću se prilikom popunajvanja ovog upitnika pustiti mašti na volju :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked