Terorizam u Bosni ??

Post Reply
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#1 Terorizam u Bosni ??

Post by Fair Life »

Tema pod naslovom Terorizam u Bosni koju je digger otvorio 22.04.2005. zatvorena je od strane administratora/moderatora. Najnovije vijesti o hapsenju trojice "terorista" u Sarajevu ponukalo me da temu ponovo aktiviram.

Digger je skontao opasnost od potencijalnih terorista...
Autor: [b]digger[/b] Poslano: 22/04/2005 23:57 wrote:(...)
Za teroriste, BiH je odlicna evropska baza. Za nas je mogucnost ozbiljnih kosmara i poslijedica koje mogu da nastanu oko akcija terorizma. A terorizam je kao bolest raka: sirenje tj. rast istog je tesko zaustaviti, jos teze izlijeciti, a isti moze da dovede do iznenadnih napada obzirom da moze godinama biti pritajen odnosno neaktivan.

Da li se vi slazete sa mogucnoscu gornjeg scenarija? Ako se slazete, da li postoje rjesenja i sta se moze napraviti prije nego sto bude kasno?
Na istoj temi na veoma ruzan nacin jedan od "patriota" se suprostavlja takvoj pretpostavci...
Autor: [b]bosniaque[/b] Poslano: 23/04/2005 00:36 wrote:ma ja samo od islama prijeti opasnost sad ce muslimani doci bjezite spasavajte glave , a jak ti je i izvor inormacija nema sta....kako ih nije stid da pisu ovako nest kad se u bosni i hercegovni svaki dan iskopavaju masovne grobnice pune muslimanskih glava....gdje i kad su to muslimani nekog prvo napali silovali opljackali...pogotovo muslimani iz bosne....vecina tih kretena sto pisu tako te gluposti imaju usta samo da melju govna sa njima i nist drugo, sramota
Poslednja hapsenja pokazuju ispravnost diggerove pretpostavke, dok "patriota" bosniaque koji se danas javlja pod nekim drugim nickom trebao bi bar skontati da se misli glavom, a ne...

Da se odmah razumijemo... o ovom hapsenju ne pisu samo ove "srpske" Nezavisne novine...
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img][color=white]__[/color][size=134]22. 10. 2005.[/size] wrote:
Nakon hapšenja tri osobe zbog sumnje da su pripremale teroristički napad [size=134]Tužilaštvo zatražilo pritvor za dvojicu uhapšenih u Sarajevu[/size] wrote:SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je jednomjesečni pritvor za dvojicu, od trojice državljana BiH, Švedske i Turske koji su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su pripremali teroristički napad u Sarajevu, potvrdila je juče Edita Pejović, glasnogovornica Tužilaštva BiH.

"Tri osobe koje je uhapsio MUP Federacije BiH prebačene su u nadležnost Državnog tužilaštva. Zatražili smo pritvor za dvije uhapšene osobe. Očekujemo da Sud BiH u što skorijem roku donese odluku na osnovu našeg zahtjeva", kazala je jučer Pejovićeva.

Ahmet Halebić, državni tužilac koji vodi ovaj predmet, jučer nije želio govoriti o dosadašnjim rezultatima istrage.

"Osim potvrde da su tri osobe uhapšene zbog postojanja osnovane sumnje da su pripremale određena krivična djela koja se mogu dovesti u vezu s terorizmom, ništa više ne mogu reći", kazao je Halebić.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" juče kasno poslijepodne nismo uspjeli dobiti potvrdu da li je Sud BiH odredio pritvor za ove osobe koje je FMUP uhapsio u srijedu i četvrtak.

Prilikom hapšenja po jednog državljanina BiH, Švedske i Turske, pretresena su i dva objekata na području Kantona Sarajevo u kojima je nađena određena količina eksploziva i vojne opreme.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, Tužilaštvo BiH duže vrijeme radi na ovom slučaju u kojm su uhapšeni navodno pripremali samoubilački napad na ambasadu jedne od zemalja članica EU.

M.Č.
[quote="General Dejvid Liki, komandant EUFOR-a
Hapšenje "sarajevske trojke" dokaz dobrog rada policije"]General Dejvid Liki, komandant EUFOR-a, koji uskoro odlazi iz BiH, vješto skriva detalje koji okružuju hapšenje "trojke", osumnjičene za pripremu terorističkog napada u Sarajevu.

Image

Liki, koji početkom decembra odlazi sa pozicije prvog čovjeka EUFOR-a, tvrdi da nisu bili direktno uključeni u akciju hapšenja i da je ona direktan proizvod rada federalne policije.

U intervjuu za "Nezavisne", ipak, Liki nije isključio mogućnost da je grupa osumnjičenih bila u vezi sa sličnim grupama iz inostranstva.

"Nismo bili direktno uključeni u ovu operaciju, ali smo svakodnevno sa svim bezbjednosnim službama dijelili podatke o tome. To uključuje DGS, OBA, SIPA...", kaže Liki.

NN: Da li ste indirektno bili angažovani?

LIKI: I sami znate da nikada ne iznosimo u javnost podatke o takvim stvarima. Ovu operaciju su vodile bh. vlasti, koje su time pokazale efikasnost rada federalne policije. To je, na kraju, dovelo do ovih hapšenja.

NN: Kakav teroristički napad su pripremali i u kojoj mjeri je cijela stvar ozbiljna?

LIKI: Ne mogu da pričam o tome. Akcija je još u toku i ako bih vam otkrio neke detalje, to bi moglo da ugrozi istragu.

NN: Kažete da se akcija i dalje sprovodi. Da li to, onda, znači da u BiH ima još terorističkih ćelija, ako ovo to i jeste?

LIKI: Opet vam neću ništa reći. Ali, generalno, kada se otkrije neko kriminalno djelo, forenzički ili neki drugi dokazi uvijek istragu odvedu nekim drugim pravcima. Zato je potrebno nekoliko dana ili sedmica da se svi dokazi ispitaju. Možete pretpostaviti da se to događa u ovom slučaju.

NN: Da li ima indicija o drugim ćelijama?

LIKI: Još nijednom, kad govorimo o terorizmu u svijetu, nije bilo slučaja koji je bio izolovan. Uvijek postoje međusobne veze. Ti ljudi su uvijek povezani.

NN: Ne isključujete, onda, mogućnost da su bili povezani s nekim drugim ćelijama?

LIKI: Ne možemo spekulisati o tome u ovoj fazi istrage.

NN: Da li su ovim hapšenjima, na određen način, potvrđene tvrdnje Dragomira Andana, direktora policije RS, o postojanju bijele Al Kaide u BiH?

LIKI: Andan je, kao prvo, povukao te navode. Drugo, u mnogim državama u svijetu možete naći teroriste svih boja. Treće, on je govorio o postojanju terorističkih kampova. Uvjeravam vas da ova hapšenja nemaju veze sa kampovima. Tokom mog mandata, niko nije iznio opipljiv dokaz kojim bi se moglo dokazati postojanje kampova.

NN: Zašto je onda danas trebalo da se nađete sa Andanom?

LIKI:
Taj sastanak je ranije dogovoren. S njim se redovno srećem, jer je on dio bezbjednosnih snaga. S njim, kao direktorom policije, razmjenjujemo obavještajne podatke i radimo na operativnim aktivnostima.
[/quote]
gandhi
Posts: 201
Joined: 23/07/2005 23:11

#2

Post by gandhi »

Ja bogme ovdje vidim samo 'Nezavisne'. :roll:
Jel' ovo opet 'obavještajac' Andan 'pronašao' teroriste?! :roll:
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#3

Post by Fair Life »

gandhi wrote:Ja bogme ovdje vidim samo 'Nezavisne'. :roll:
Jel' ovo opet 'obavještajac' Andan 'pronašao' teroriste?! :roll:
Jeste Andan !!
Sad su ga zaposlili u Tuzilastvu BiH... pa on tjera svoje. Namjestio mu fotelju ovaj iz EUFOR-a.
neutralac
Posts: 266
Joined: 30/06/2003 00:00

#4

Post by neutralac »

Bice da je ovaj Svedjanin :D vodja. Da to nije nas Stari postao radikalan pod stare dane?
halo
Posts: 191
Joined: 17/05/2005 02:52

#5

Post by halo »

gandhi wrote:Ja bogme ovdje vidim samo 'Nezavisne'. :roll:
Jel' ovo opet 'obavještajac' Andan 'pronašao' teroriste?! :roll:
Evo nas dragi AVAZ je potvrdio vijest :o :o :o :o
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#6

Post by manijak1 »

Operaciju i hapšenje terorista je izveo FMUP u saradnji sa ekspoziturama :D službi iz više zemalja Evrope i drage nam SAD :D koje su objedinjene u jednu ......Agenciju za suzbijanje terorizma :D .
Uzrok što je patriota reagirao kako jeste je spomenuti četnik Andan koji je kao direktor MUP-a RS-a u više navrata istupao bez dokaza i bez argumenata u vezi sa islamskim teroristima u BiH ( više politički istup nego profesionalni ) pretpostavljajući da u BiH postoje i djeluju montažno šatorska naselja u BiH koja isključivo služe za obuku budućih živih bombi ne navodeći opet nijedan konkretan dokaz za svoje tvrdnje čime je napravio osnovne dvije stvari ......podigao je halabuku ne bi li sve kočničare razvoja BiH privremeno udaljio iz fokusa EU i ostalih koji žele da BiH bude demokratski uređena članica EU ......a druga stvar je da su sve njegove nadasve ozbiljne i za neophodnu prevenciju , tvrdnje pokazane kao neosnovane i neutemeljene materijalnim dokazima ( on je svakako ostao nesankcionisan zbog namjerno pokušaja stvaranja košmara i haosa ) izazvale buduću reakciju u susjednom entitetu da svaki pomen na islamski terorizam bude popraćen neozbiljno i viđen kao još jedna provokacija upućena ljudima koji islam upražnjuju kao vlastitu religiju .
Na svu sreću navedeni teroristi nisu uspjeli nikoga ubiti jer da jesu prvi bi se pojavio Andan sa još jedno dobro izmišljenom storijom kako je otkrio toplu vodu :D :D ( a opet niđe dokaza) :D a FMUP je dobio zaslužene pohvale koje više nego pozitivno utiču na budući početak pregovora BiH sa EU za kačenje :D i infiltriranje u EU :D .
Dakle opet je riječ nedostatku legala i standarda pogotovo kriterija kako se neke stvari zovu a koji je put i metod da se iste spriječe i sankcioniraju.
Usput za tebe Fair ..........još 2001-e neko je na nekoj konferenciji Islamskih zemalja naglasio da terorizam i radikalizam u ime islama ne može ništa napraviti osim štete i nevino oduzetih života i stvoriti samo sveopštu odbojnost prema navedenoj religiji .
Nema svrhe sada vlastite ideološke razlike dovoditi u poziciju poređenja stavova učesnika foruma :oops: :D .
Sve dobro što se dobro svrši a ovo je bilo više nego dobro i za nas i odjeknulo je kao flaster za usta nedobronamjernih i neučinkovitih boraca protiv , u ovom slučaju , islamskog terorizma .
Naravno da su prošlomjesečni događaji u Sjevernoj Irskoj i Španiji [ (H)ETA :D :D ] iza leđa ..........ovih :D dešavanja.
Za kraj , Andane napuši se .........osušenih listića od borovnice :D :D
rajvosa
Posts: 738
Joined: 06/10/2002 00:00

#7

Post by rajvosa »

" Sumnjivo lice"

Gradjani BiH svako sumnjivo lice prijavite u prvu policijsku postaju ...
Terorizam se krece liniom manjag otpora , sto znaci da ce i nasa zemlja da se nadje na meti..
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#8

Post by Fair Life »

rajvosa wrote:Gradjani BiH svako sumnjivo lice prijavite u prvu policijsku postaju ...
Ovdje u Australiji na svakom koraku mozete vidjeti ovakva upozorenja gradjanima...

Image

Image
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#9

Post by manijak1 »

Kod nas takav program postoji od 1998-e ........... :D :D na svakoj Mjesnoj zajednici :D :D stoji Program sigurnog susjedstva pa drotove zvati ako se šta vidi što nije :oops: :D već viđeno :D :D .
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#10

Post by Fair Life »

manijak1 wrote:Kod nas takav program postoji od 1998-e ........... :D :D na svakoj Mjesnoj zajednici :D :D stoji Program sigurnog susjedstva pa drotove zvati ako se šta vidi što nije :oops: :D već viđeno :D :D .
Program zastite BiH od terorizma?

Ne vjerujem !!
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#11

Post by manijak1 »

:oops: :D Ne moraš :oops: niti je ja moram uvjeravati :oops:
da pamtis
Posts: 1514
Joined: 16/07/2005 14:10

#12

Post by da pamtis »

Image meni je ova u crnom sumnjiva :oops: "mane" if u see something, say sathing!!!
Kod nas takav program postoji od 1998-e jos od dolaska turaka
Image
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#13

Post by Prenj »

Oslobodjenje wrote:
Nakon hapšenja osumnjičenih za pripremu terorističkih napada
Piše: D. PAVLOVIĆ
22/10/05

Sud BiH: uskoro odluka o pritvoru Potraga za saradnicima terorista u Sarajevu

Tužilac Tužilaštva BiH saslušao je prekjučer uhapšenu osobu osumnjičenu za pripremanje terorističkih napada u Sarajevu. Nakon saslušanja, državni tužilac je od Suda BiH zatražio da se odredi pritvor od 30 dana trojici muškaraca koje su policajci FMUP-a uhapsili 19. i 20. oktobra u Sarajevu, saopštila je portparol

Tužilaštva Edita Pejović. Ona nije mogla da saopštiti više detalja o ovoj istrazi.

Iz Uprave policije MUP-a FBiH ističu da policajci i dalje intenzivno rade na otkrivanju saradnika uhapšenih osoba, te da zbog interesa istrage ne smiju otkrivati više pojedinosti.

Stanovnici Sarajeva prekjučer su primijetili prisustvo specijalne jedinice policije na području naselja Aneks, a potom je 5-6 kombija policije, navodno, krenulo ka Ilidži.

Mediji prenose da je jedan od trojice uhapšenih 18-godišnji mladić, koji je odavno interesantan obavještajnim službama i za koga se još provjerava da li ima bosansko, ili državljanstvo SCG.

Nezvanično se može saznati da je ovaj 18-godišnjak, sa malom bradom, porijeklom iz Sandžaka, a da njegov otac živi i radi u Njemačkoj. Mladić je u Sarajevo došao da upiše fakultet. Prijavio je boravište i, navodno, pod lažnim imenom iznajmio stan u Novopazarskoj ulici.

Kao što je Oslobođenje jučer pisalo, pored 18-godišnjaka s bradicom, na temelju prikupljenih operativnih saznanja FMUP je uhapsio i državljanine Švedske i Turske koji su bosanskog porijekla, zbog postojanja osnova sumnje da su pripremali terorističke aktivnosti na području Kantona Sarajevo.

Meta ambasade u Sarajevu

U pretresu dva objekta u Sarajevu pronađeni su određena količina eksploziva, vatreno oružje i druga vojna oprema. Kako se nezvanično moglo čuti, prilikom hapšenja ovih osoba na njima se, navodno, nalazio kilogram eksploziva. Kako mediji prenose, cilj “ljudi bombi” bile su pojedine ambasa
Da su teroristi uspjeli podmetnuti bombe, koliko bi Sarajlija poginulo?
Zar nije bilo dosta sto su nas Radovanovi Srbi bombardovali tri i po godine?
og
Posts: 8
Joined: 24/06/2005 01:09
Location: BiH

#14

Post by og »

Mislim da to nije zajebancija. I da recimo(ako postoje jel) ne kontaju ubiti nas zrtava, tj. Nasih Ljudi, bi u tim slucajevima bilo najvise-stranaca sigurno nebi bilo
mr__bosnjak
Posts: 2890
Joined: 01/06/2005 12:52
Location: Svedska

#15

Post by mr__bosnjak »

manijak1 wrote:Operaciju i hapšenje terorista je izveo FMUP u saradnji sa ekspoziturama :D službi iz više zemalja Evrope i drage nam SAD :D koje su objedinjene u jednu ......Agenciju za suzbijanje terorizma :D .
Uzrok što je patriota reagirao kako jeste je spomenuti četnik Andan koji je kao direktor MUP-a RS-a u više navrata istupao bez dokaza i bez argumenata u vezi sa islamskim teroristima u BiH ( više politički istup nego profesionalni ) pretpostavljajući da u BiH postoje i djeluju montažno šatorska naselja u BiH koja isključivo služe za obuku budućih živih bombi ne navodeći opet nijedan konkretan dokaz za svoje tvrdnje čime je napravio osnovne dvije stvari ......podigao je halabuku ne bi li sve kočničare razvoja BiH privremeno udaljio iz fokusa EU i ostalih koji žele da BiH bude demokratski uređena članica EU ......a druga stvar je da su sve njegove nadasve ozbiljne i za neophodnu prevenciju , tvrdnje pokazane kao neosnovane i neutemeljene materijalnim dokazima ( on je svakako ostao nesankcionisan zbog namjerno pokušaja stvaranja košmara i haosa ) izazvale buduću reakciju u susjednom entitetu da svaki pomen na islamski terorizam bude popraćen neozbiljno i viđen kao još jedna provokacija upućena ljudima koji islam upražnjuju kao vlastitu religiju .
Na svu sreću navedeni teroristi nisu uspjeli nikoga ubiti jer da jesu prvi bi se pojavio Andan sa još jedno dobro izmišljenom storijom kako je otkrio toplu vodu :D :D ( a opet niđe dokaza) :D a FMUP je dobio zaslužene pohvale koje više nego pozitivno utiču na budući početak pregovora BiH sa EU za kačenje :D i infiltriranje u EU :D .
Dakle opet je riječ nedostatku legala i standarda pogotovo kriterija kako se neke stvari zovu a koji je put i metod da se iste spriječe i sankcioniraju.
Usput za tebe Fair ..........još 2001-e neko je na nekoj konferenciji Islamskih zemalja naglasio da terorizam i radikalizam u ime islama ne može ništa napraviti osim štete i nevino oduzetih života i stvoriti samo sveopštu odbojnost prema navedenoj religiji .
Nema svrhe sada vlastite ideološke razlike dovoditi u poziciju poređenja stavova učesnika foruma :oops: :D .
Sve dobro što se dobro svrši a ovo je bilo više nego dobro i za nas i odjeknulo je kao flaster za usta nedobronamjernih i neučinkovitih boraca protiv , u ovom slučaju , islamskog terorizma .
Naravno da su prošlomjesečni događaji u Sjevernoj Irskoj i Španiji [ (H)ETA :D :D ] iza leđa ..........ovih :D dešavanja.
Za kraj , Andane napuši se .........osušenih listića od borovnice :D :D
Evo ti Fair odgovora.
E. Jaganjac
Posts: 359
Joined: 02/07/2005 19:47
Contact:

#16

Post by E. Jaganjac »

Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama. Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija.

Zasto njima treba "terorizam"? Iz istih razloga iz kojih je Milosevicu trebao izdajnicki SDA. Da radikalizuju i indioktriniraju mase, kreiraju neprijatelja, kako bi imali "moralno opravdanje" za rat, genocid, pljacku.

Da nema tih "terorista" rat u Iraku nebi bio moguc, Izrael bi bio primoran da sa nagodi sa Palestincimai td,

Za to vrijeme stvarni teroristi setaju slobodno i po Republici BiH i po svijetu. Spisak od 20000 zlocinaca, ukljucujuci i zvjeri poput Karadzica i Mladica, koji su pocinili najstravicniji genocid poslije drugog svjetskog rata je samo mrtvo slovo na papiru. TI STVARNI TERORISTI nikada nece zaprave odgovarati za svoj terorizam. Neki od njih ce dobiti 5-6 godina u nekom hotelu kurve Evrope i to je sve.

Civilizacija se vraca na pocetak, teska vremena su pred nama.
digger
Posts: 2925
Joined: 03/12/2004 02:10
Location: blizina Toronta

#17

Post by digger »

manijak1 wrote:...Uzrok što je patriota reagirao kako jeste je spomenuti četnik Andan koji je kao direktor MUP-a RS-a u više navrata istupao bez dokaza i bez argumenata u vezi sa islamskim teroristima u BiH ( više politički istup nego profesionalni ) pretpostavljajući da u BiH postoje i djeluju montažno šatorska naselja u BiH koja isključivo služe za obuku budućih živih bombi ne navodeći opet nijedan konkretan dokaz za svoje tvrdnje čime je napravio osnovne dvije stvari ......
Slozicu se s tobom da je Andan licnost koja je, bar sto se mene tice, presla mnoge standarde etike.

Istovremeno, nisam nigdje procitao da hapsenje ove trojice ima veze sa Andanom.
digger
Posts: 2925
Joined: 03/12/2004 02:10
Location: blizina Toronta

#18

Post by digger »

E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama.

Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija...
Razmisljanje izneseno u prvom paragrafu namece zakljucak da ne treba pisati pod uticajem alkohola.

Sto se tice komentara iznijetih u drugom paragrafu, mislim da je uz alkohol veoma opasno konzumirati drogu.
Sarafcina
Posts: 2258
Joined: 19/09/2005 00:59

#19

Post by Sarafcina »

A ko su uopste ljudi?
i ko ih je poslao?
E. Jaganjac
Posts: 359
Joined: 02/07/2005 19:47
Contact:

#20

Post by E. Jaganjac »

digger wrote:
E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama.

Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija...
Razmisljanje izneseno u prvom paragrafu namece zakljucak da ne treba pisati pod uticajem alkohola.

Sto se tice komentara iznijetih u drugom paragrafu, mislim da je uz alkohol veoma opasno konzumirati drogu.
Evo konacno se javio i moj biograf, koji prati u stopu moja stvaralacka dostignuca. Sta ima u SIPA, kada cete zapoceti ponovo...
kub lajkan
Posts: 3514
Joined: 03/12/2004 19:20

#21

Post by kub lajkan »

E. Jaganjac wrote:
digger wrote:
E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama.

Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija...
Razmisljanje izneseno u prvom paragrafu namece zakljucak da ne treba pisati pod uticajem alkohola.

Sto se tice komentara iznijetih u drugom paragrafu, mislim da je uz alkohol veoma opasno konzumirati drogu.
Evo konacno se javio i moj biograf, koji prati u stopu moja stvaralacka dostignuca. Sta ima u SIPA, kada cete zapoceti ponovo...

A fakat su stvaralačka... i fakat dostignuća...
cyberneo
Posts: 19
Joined: 09/03/2005 01:21

#22

Post by cyberneo »

ako se dokaze treba ih u corku sutnut, a sta ako je opet neka patkica kao slucaj sjekirica(napad u madridu)
onda treba ove sto to objavljuju objesit jer nam tako stvaraju negativan imidz u svijetu
jer se zna cim se kaze teror u glavama odma sjevne bijela brigada muslimana iz bosne
ali gdje su ti bijeli dzihad ratnici zasto cekaju
nema ih da budemo iskreni jer mi bosanci i hercegovci ipak volimo da se izvalimo i kazemo:haj ba ko ih je8e sto bi mi pucali za nekog dosta nam je nasih .ovana bilo,cuj da ja ginem.
a sto se tice terorapo meni je mogucnost da u eritreji se prije dogodi nego kod nas
toliko od mene
vozdra
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#23

Post by Fair Life »

cyberneo wrote:ako se dokaze treba ih u corku sutnut, a sta ako je opet neka patkica kao slucaj sjekirica(napad u madridu)
onda treba ove sto to objavljuju objesit jer nam tako stvaraju negativan imidz u svijetu
(...)
Mislis li na novinare... ili Tuzilastvo BiH ?
zzzzz
Posts: 2053
Joined: 27/05/2004 22:30

#24

Post by zzzzz »

digger wrote:
E. Jaganjac wrote:Ta trojka, kao i sve ostale trojke na svih pet kontinenata su dio organizovanog krstaskog rata protiv islama. Sve one su organizovane, obucene, ideoloski nafilovane od strane centara iz kojih se vodi globalni hladno/vruci rat protiv islama.

Postoje indicije da su na celu tih snaga ljudi opsjednuti krstaskim fundamentalizmom u koaliciji sa globalnom mafijom koja ima za cilja da potuno ovlada resursima nafte u arapskom svijetu. UN sve vise postaje njihova agencija...
Razmisljanje izneseno u prvom paragrafu namece zakljucak da ne treba pisati pod uticajem alkohola.

Sto se tice komentara iznijetih u drugom paragrafu, mislim da je uz alkohol veoma opasno konzumirati drogu.
Najlakse se ismijavati. Reci mi zar nije moguce ovo sto govori Jaganjac??? Nisam sklon teorijama zavjere ali cinjenica da je jedini avion koji je poletio iz Njujorka 11. septembra, nakon teroristickih napada, je avion koji je clanove Bin Ladinove familije vratio u Saudiju. Meni je to cudno kao i pritisci koje je u ratu vrsila vlada SAD-a da pojacamo kontakte sa vehabijskim dijelom islamskog svijeta na ustrb dobrih odnosa sa Iranom.

Ne znam ima li smisla objasnjavati ovo nekom ko Izrael zove demokratskom zemljom
mostarac
Posts: 8416
Joined: 03/03/2005 13:47

#25

Post by mostarac »

ja sam rekao na ovoj zatvorenoj temi cini mi se da je pitanje dana kada ce se ta stoka pocet raznosit po tramvajima u Sarajevu. Izgleda da nesto slicno umalo nismo dozivili. I dok se citav muslimanski svijet upire svim silama da se ogradi od ovih idiota i zločinaca i manijaka i bolesnika na ovom forumu postoje "ljudi" koji to pokusavaju strpati u zavjeru protiv islama. Prvo ovi manijaci nisu muslimani, a drugo kakva je to zavejra gdje se neko ogrne eksplozivom i hoce da se raznese.
Ova zemlja bradatim momcima mora najavit skori obrachun gdje ce ih stavit pod strogi nadzor i gdje ce rjesit njihovo pitanje i incidentnu i neprirodnu pojavu medju bosnaskim muslimanima jednom i ZA SVA VREMENA. BiH je Evropa, bosanski muslimani su evropski muslimani i fanaticni oblici arapskog ucenja islama strani Bosni nema sta da traze ovde.
Opet kazem, sada nije uspjelo, ali je pitanje dana kada ce tim manijacima uspjet da se raznesu u Sarajevu ili nekom drugom gradu, ako se odmah i sad ne krene u obrachun sa bradama.
Post Reply