Terorizam nad muslimanima

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sekretar wrote:Allahu dragi daj da i ova tema zaglavi u "Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in.."

amin
pa sta sad hocete? Da tema ostane ili da ide pod kljuc?
ja sve, ko velika cafirka, cekam da se neko smiluje i kaze nesto....
halo_ba

#77 Re: Terorizam nad muslimanima

Post by halo_ba »

Hattab72 wrote:
Ja sam placenik..........

Allahov...
Ti si asli stariji maloljetnik. Mladji maloljetnici mastaju da budu Keljmendi...
halo_ba

Post by halo_ba »

mIRCerka wrote:
sekretar wrote:Allahu dragi daj da i ova tema zaglavi u "Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in.."

amin
Ma ne diraj ni slucajno. :D
Bila sam depresivna (pada kisa), ali ova tema me pravo nasmijala.
Sto rekli kjafiri "blazeni su siromasni duhom...."
seansarah

Post by seansarah »

Prozor wrote:
Fair Life wrote:"Mi smo vojska Allahova za islam se borimo,
dati život za slobodu, nikog se ne bojimo.
Borimo se sve do zadnjeg, smrti se ne bojimo,
ako treba život dati za šehadet poginuti...''
"...Poginuti cista srca bez grijeha jednoga,
to je zelja mudzahida vojnika Allahova..."
Koliko ja znam, grijeh je samoubistvo...grijeh je ubijati sebe i neduzne...
nezeljeni nadimak

#80 Re: Terorizam nad muslimanima

Post by nezeljeni nadimak »

Saian wrote: tobe Jarabi banujte ovo :roll: :roll: :roll: :-) :-) :(
Neka ga, da cujemo sta jos ima da kaze.
halo_ba

Post by halo_ba »

seansarah wrote:
Prozor wrote:
Nije, ako se ovce tako mogu drzati u toru.....

P.S. Znas ono: vama dzennet, meni cash....
obuca

Post by obuca »

sace hatab da se vrne. ošo šibu ubrat da nas nevjernike s njom izvede na pravi put. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

halo_ba wrote:
mIRCerka wrote:

amin
Ma ne diraj ni slucajno. :D
Bila sam depresivna (pada kisa), ali ova tema me pravo nasmijala.
Sto rekli kjafiri "blazeni su siromasni duhom...."
oki doki ....

zovite ako preCera...

odo ja na LJiS :D
halo_ba

Post by halo_ba »

mIRCerka wrote:
Estagfirullah....a ramazan?
:shock:
obuca

Post by obuca »

halo_ba wrote:
mIRCerka wrote:
Estagfirullah....a ramazan?
saće šiba pa će se ona vratit :lol:
nezeljeni nadimak

obuca wrote:sace hatab da se vrne. ošo šibu ubrat da nas nevjernike s njom izvede na pravi put. :D

Bilo bi zanimljivo cuti njegovo misljenje na ovoj temi

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41822
obuca

Post by obuca »

nezeljeni nadimak wrote:
obuca wrote:sace hatab da se vrne. ošo šibu ubrat da nas nevjernike s njom izvede na pravi put. :D

e pa o ovisi kolko cafira izvede na pravi put. mislim da na sa-x nece nista zaradit :lol: :lol: :lol:
nezeljeni nadimak

obuca wrote:
nezeljeni nadimak wrote:

e pa o ovisi kolko cafira izvede na pravi put.
mislim da na sa-x nece nista zaradit :lol: :lol: :lol:

Ne bi rekao. Mislim da mu je zadaca drugacija i prije ce biti da visina "plate" zavisi od nekog drugog ucinka :oops:
kijameta

#89 Re: Terorizam nad muslimanima

Post by kijameta »

Hattab72 wrote:Posto svjetska politika kroji po svome i pripisuje terorizam ljudima koji danas najvise pate i stradaju, imam osjecaj da svjetski imperijalisti i krstasi nastoje da njihove zrtve prikazu teroristima, tako da te zrtve nemaju nikakvu cijenu, niti znacaj...

Citava se hajka digla posebno poslije 11.9. kad je blizu 3000 izgubilo zivote u USA...Isti dan su muslimani postali teroristi i optuzeni za nesto sto im se jos nemoze dokazati...

Ne omalovazavam 3000 zivota u USA, ali od tog datuma, kao posljedicu 3000 ubijenih amera, imamo stotine hiljada ubijenih muslimana, zena djece, nemocnih...Protjeranim i bez krova nad glavom se ni broj ne zna...

Cekaj, ko to ima ekskluzivno pravo na zivot...Ko ima pravo da hara i kaznjava po svijetu kako mu je cejf...Koja je drskost optuziti nekoga bez istrage i dokaza, a jos pored svega napasti na nevin narod i masakrirati ga iz dana u dan i zlostavljati po bjelosvjetskim zatvorima...

To je pravi terorizam i treba ga imenovati...

Holokaust koji nam se pred ocima desava, a mi sutimo, kao da se nista ne desava...

Slijedi jedan veoma dobar video, koji na jedan hrabar nacin baca svjetlo na istinu i pozadinu svih zbivanja u posljednje vrijeme...

http://youtube.com/watch?v=DQgTr1AmAls

http://youtube.com/watch?v=phkXtEWC0mQ

http://youtube.com/watch?v=3ses0SzpvDE
Slusaj,mili,ja ne zelim da te napadam i psujem i vredzam,kao sto mnogi na forumu rade.Niti da histerisem,da nesto treba zabraniti i banovati.Treba diskutovati o svemu.Sloboda i tolerancija su najvaznije.
Medzutim,kako ti siris dawu i mislis da radis korisnu stvar,propagiranjem tih tvojih pogleda na svijet,teko i ja mislim da mi je sevap da ti kazem da si potpuno u krivu.
Mogu ti reci kao neko ko je bio 3 godine u Afghanistanu i Iraku,ko je radio,zivio,jeo,prijateljevao sa domacim ljudima.U Afghanistanu je 99 % posto stanovnistva fanaticno uz Amere.Zasto ? Od dolaska Amera,prestala je strahovlada talibana,koji su bili omrazeni kod naroda.Zasto ? Ne znam,tada nisam bio tamo ali jedan razlog naprimjer;zabranili su muziku,posebno indijsku.A Afghanima je indijska muzika sve,nacin zivota,isto kao u Srbiji turbo-folk.Drugo,zemlja je dozivjela gospodarski rascvjet,napravili su na hiljade kilometara auto-ceste,mobilnu telefoniju koja nije postojala su za godinu dana rasirili po cijeloj zemlji.Otvorili su dvije avio-kompanije i na hiljade radnih mjesta.Trece nacionalni napredak,spojili su svoje izbjeglice i dijasporu iz Pakistana sa zemljom kao i izbjeglice u arapskim zemljama a oni su donijeli ogroman kapital sa sobom.Cetvrto,vjerske slobode su potpune,ko zeli da islamuje moze to ciniti.Ameri se ne mjesaju u njihove zakone.
Jedini problem tamo su nacionalne-plemenske razmirice(tamo zivi 6-7 naroda) sa tim da je najveci narod strogo podjeljen na plemena,naravno problem su i izuzetno jaka,narko,prevozna i sverc-mafija,koji destabilizuju zemlju.
U Iraku je podrska Amerima malo manja ali da im se Bush kandiduje za predsjednika,dobio bi izbore u sekundi(da pojasnim kao naprimjer Klinton u Bosni 95,mada ga je 30% stanovnistva mrzilo).Kao i u Afganistanu,skupa sa bombama,veca je sloboda nego dok su Sadamovi doglavnici sijali harac okolo a te Sadamove sluge kojima je zivot sada propao su i glavni izvor problema tamo.Drugo ekonomija je isto procvjetala.O islamskim vjerskim slobodama ne treba trositi rijeci.Jedino sto ljudi u Iraku zele je mir,stabilna centralizovana drzava,koja bi imala podsku velikh prijatelja(Amerike),pa da bi onda se mogli posvetiti vlastitim zivotima.
Na ovo mi nemoj odgovarati,ako nisi bio tamo bar koju godinu,jer nemamo o cemu pricati.
Nego,sto mi mozes reci je,zasto tebe kao muslimana iz Bosne,toliko brinu braca iz drugih zemalja.Oni ce se snaci kako je njima najbolje,nisu maloumni,nimalo.
Kad jedan musliman u Bosni ima hiljadu zadaca;narod nam je pobijen,ubice setaju Sarajevom,sjede nam u vladi.Sela su nam popaljena i napustena,srbski cobani nam seru po srusenim dzamijama.Kosti nase brace pokrivaju sume istocne Bosne.Nad mslimanima u Bosni se vrsi teror i nasilje.I radi se na tome da taj teror bude jos veci,ostre se nozevi,ciste se puske a ti brines o iracanima i afghanima kojima nista ne fali.Poradi na nekoj od gore navedenih stvari,to je dawa,to je sevap,za to se treba boriti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nezeljeni nadimak wrote:
obuca wrote:
nezeljeni nadimak wrote:

e pa o ovisi kolko cafira izvede na pravi put.
mislim da na sa-x nece nista zaradit :lol: :lol: :lol:

Ne bi rekao. Mislim da mu je zadaca drugacija i prije ce biti da visina "plate" zavisi od nekog drugog ucinka :oops:
such as?
slayerVares

Post by slayerVares »

ti bi i guzice dao za americki pasos..
nezeljeni nadimak

#92 Re: Terorizam nad muslimanima

kijameta wrote:
Slusaj,mili,ja ne zelim da te napadam i psujem i vredzam,kao sto mnogi na forumu rade.Niti da histerisem,da nesto treba zabraniti i banovati.Treba diskutovati o svemu.Sloboda i tolerancija su najvaznije.
Medzutim,kako ti siris dawu i mislis da radis korisnu stvar,propagiranjem tih tvojih pogleda na svijet,teko i ja mislim da mi je sevap da ti kazem da si potpuno u krivu.
Mogu ti reci kao neko ko je bio 3 godine u Afghanistanu i Iraku,ko je radio,zivio,jeo,prijateljevao sa domacim ljudima.U Afghanistanu je 99 % posto stanovnistva fanaticno uz Amere.Zasto ? Od dolaska Amera,prestala je strahovlada talibana,koji su bili omrazeni kod naroda.Zasto ? Ne znam,tada nisam bio tamo ali jedan razlog naprimjer;zabranili su muziku,posebno indijsku.A Afghanima je indijska muzika sve,nacin zivota,isto kao u Srbiji turbo-folk.Drugo,zemlja je dozivjela gospodarski rascvjet,napravili su na hiljade kilometara auto-ceste,mobilnu telefoniju koja nije postojala su za godinu dana rasirili po cijeloj zemlji.Otvorili su dvije avio-kompanije i na hiljade radnih mjesta.Trece nacionalni napredak,spojili su svoje izbjeglice i dijasporu iz Pakistana sa zemljom kao i izbjeglice u arapskim zemljama a oni su donijeli ogroman kapital sa sobom.Cetvrto,vjerske slobode su potpune,ko zeli da islamuje moze to ciniti.Ameri se ne mjesaju u njihove zakone.
Jedini problem tamo su nacionalne-plemenske razmirice(tamo zivi 6-7 naroda) sa tim da je najveci narod strogo podjeljen na plemena,naravno problem su i izuzetno jaka,narko,prevozna i sverc-mafija,koji destabilizuju zemlju.
U Iraku je podrska Amerima malo manja ali da im se Bush kandiduje za predsjednika,dobio bi izbore u sekundi(da pojasnim kao naprimjer Klinton u Bosni 95,mada ga je 30% stanovnistva mrzilo).Kao i u Afganistanu,skupa sa bombama,veca je sloboda nego dok su Sadamovi doglavnici sijali harac okolo a te Sadamove sluge kojima je zivot sada propao su i glavni izvor problema tamo.Drugo ekonomija je isto procvjetala.O islamskim vjerskim slobodama ne treba trositi rijeci.Jedino sto ljudi u Iraku zele je mir,stabilna centralizovana drzava,koja bi imala podsku velikh prijatelja(Amerike),pa da bi onda se mogli posvetiti vlastitim zivotima.
Na ovo mi nemoj odgovarati,ako nisi bio tamo bar koju godinu,jer nemamo o cemu pricati.
Nego,sto mi mozes reci je,zasto tebe kao muslimana iz Bosne,toliko brinu braca iz drugih zemalja.Oni ce se snaci kako je njima najbolje,nisu maloumni,nimalo.
Kad jedan musliman u Bosni ima hiljadu zadaca;narod nam je pobijen,ubice setaju Sarajevom,sjede nam u vladi.Sela su nam popaljena i napustena,srbski cobani nam seru po srusenim dzamijama.Kosti nase brace pokrivaju sume istocne Bosne.Nad mslimanima u Bosni se vrsi teror i nasilje.I radi se na tome da taj teror bude jos veci,ostre se nozevi,ciste se puske a ti brines o iracanima i afghanima kojima nista ne fali.Poradi na nekoj od gore navedenih stvari,to je dawa,to je sevap,za to se treba boriti.

Pa daj zovi te Gringose da i nas bombarduju i okupiraju kada sve to donosi takvo blagostanje. Oprosticemo im svu kolateralnu stetu. :roll:
nezeljeni nadimak

slayerVares wrote: ti bi i guzice dao za americki pasos..
Kako znas da vec nije?
luciferino

Post by luciferino »

Nemamo naftu, pa nas neće. :(
lady midnight

Post by lady midnight »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne zeleci pravdati vjerske fanatike na strani muslimana, smtram da i od strane zapada postoji organizovani institucionalni fanatizam umotan u obliku nepostojece demorkatije, sloboda govora, tolerantosti i slatkorjecivih fraza. Kakva je to demokratija i sloboda kada se ljudi tajno hapse, transportuju od tacke A do tacke B i drze godinama zatvoreni bez sudjenja?! E to je mnogo gore nego kada anonimni coban u Avganistanu podrzava Bina Ladena i puca po US trupama.

slushaj @Drvosjecha, sve to stoji. kad se malo procheshlja ovaj forum, da se primijetiti da je to shto si rekao manje-vishe konzensus medju forumashima ovdje.
znamo mi veoma dobro shta ameri rade, koliko je pricha o demokratiji iskrena, kakve su slobode u americi, pogotovo ako si im "sumnjiv" na osnovu porijekla, znamo za postojanje tajnih zatvora i torture i muchenja, znamo za guantanamo, a vjeruj mi da su neki od nas ovdje chak i bili aktivno ukljucheni u organizovane proteste protiv svega toga.

ali, ovaj hattab72 nije zainteresovan (niti je sposoban) da chuje i da shvati shta se ZAISTA deshava u svakoj pojedinachnoj situaciji koju je naveo.
svaki od ovih konflikata ima svoje uzroke, svoj vlastiti tok i posljedice, i svaki je toliko kompleksan da ta redukacija na shemu "muslimani vs. krstashi" ne pali.

a znahs li kod koga ovakva pricha pali?
pali kod onih amerikanaca koji podrzhavaju busha, i pali kod onih muslimana koji podrzhavaju bin ladena.
i znash shta to pokazuje: da su te dvije strane u stvari jako blizu jedna drugoj.

jer hoce da nam prichaju o nekakvom sukobu civilizacija - kojeg NEMA (valjalo bi prochitati onaj horvatov tekst na onoj temi o chomskom i o terorizmu kao jednoj rekaciji na globalizaciju). ako bush kazhe da vodi krstashki rat, to ne dokazuje nishta, osim da hoce da prikrije stvarne motive svoje politike. isto tako vazhi i za bin ladena i za dzhihad.

a od toga da njih dvojica nagone vodu na isti mlin - bash kao shto hattab nagoni vodu na isti mlin na kojeg ga navode oni amerikanci koji bezrezervno podrzhavaju busha, i od kojih sam se do povracanja naslushala ovih pricha o tome kako se ovdje radi o sukobu izmedju "zapadne" i "islamske" civilizacije. jeste malo sutra.

a znash ko najvishe posljedica snosi od ove priche, nakon onih koji su kao direktne zhrtve sukoba pogodjeni?
mi muslimani evropljani (ili amerikanci), kojima se non-stop na nos nabija kako nismo dio "evropske" civilizacije (pa se prema tome u nekim zemljama i pochinju primjenjivati mjere) - a jesmo. ja i moje kulturno naslijedje smo onoliko dio zapada i evrope koliko i naslijedje svakog drugog evropljanina druge vjeroispovjesti. i necu dopustiti da me neki priglupi, zlochinachki americhki tatin sin koji se mutnim metodama domogao vlasti niti neki mozhda ne priglupi, ali zato isto tako zlochinachki babin sin iz saudijske arabije strpaju u kategorije koje oni za mene definishu i prema tome mi odredjuju kako bih trebala zhivjeti.
Prozor

Post by Prozor »

seansarah wrote:
Prozor wrote:
Ko spominje samoubistvo i neduzne? Mislim da smo ja i @Fair otvorili pod-temu u temi... :oops:
nezeljeni nadimak

luciferino wrote:Nemamo naftu, pa nas neće. :(
A cumur?

Nista?

Ne bi zalio odmah umrijeti kada bi znao da ce moja djeca biti tako sretna i zivjeti u takvom blagostanju kao ona u Iraku i Afganistanu :oops: :-?
luciferino

Post by luciferino »

nezeljeni nadimak wrote:
luciferino wrote:Nemamo naftu, pa nas neće. :(
A cumur?

Nista?

Ne bi zalio odmah umrijeti kada bi znao da ce moja djeca biti tako sretna i zivjeti u takvom blagostanju kao ona u Iraku i Afganistanu :oops: :-?
Nita ćumur, traži se crno zlato. Mi toga nemamo i nismo interesantni.
slayerVares

Post by slayerVares »

nezeljeni nadimak wrote:
slayerVares wrote: ti bi i guzice dao za americki pasos..
Kako znas da vec nije?
:D ne vjerujem da bi mogao sjediti na stolici i pisati tolike gluposti, da ga je nategao kakav americki crnac sa makinjom!
sekretar

#100 Re: Terorizam nad muslimanima

Post by sekretar »

nezeljeni nadimak wrote:

Pa daj zovi te Gringose da i nas bombarduju i okupiraju kada sve to donosi takvo blagostanje. Oprosticemo im svu kolateralnu stetu. :roll:
Baš...

:oops:
Post Reply