Terorizam nad muslimanima

Post Reply
Hattab72

Post by Hattab72 »

obuca wrote:sace hatab da se vrne. ošo šibu ubrat da nas nevjernike s njom izvede na pravi put. :D
U islam se ne ugoni sibom...

La ikrahe fid-din...Nema prisile u vjeri...To se odnosi na ljude drugih vjera, dok nad onim ko za sebe kaze da je musliman, a radi suprotno, takodje se siba ne upotrebljava, vec kolac (ne kolach)... :)
sekretar

Post by sekretar »

TareSA wrote:Sta etimoloski znaci MUDZAHID, a sta MUDZAHEDIN, nek me neko prosvjetli, ne znam majke mi:-)
Mudzahid je jednina. Množina bi bila mudžahidun, al et kod nas nekako množina iskrivila i postade mudžahedin.
liberal

Post by liberal »

da se kladimo koiko ce stranica da napuni ova "rasprava" :)
ja tipujem do 10 max
Hattab72

Post by Hattab72 »

nezeljeni nadimak wrote:
obuca wrote:sace hatab da se vrne. ošo šibu ubrat da nas nevjernike s njom izvede na pravi put. :D

Bilo bi zanimljivo cuti njegovo misljenje na ovoj temi

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=41822

Onoliko koliko ja zaradim, inshaAllah, ti neces nikada dok si ziv sa takvom pameti...
obuca

Post by obuca »

hatab odgovori molim te na moje pitanje. zasto
stvarno me zanima. zasto klanjaju drugacije, zasto u svemu kontriraju, zasto nose onolike brade, zasto, zasto, sta se desi pa prelome, .......
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Hattab72 wrote:
obuca wrote:sace hatab da se vrne. o¹o ¹ibu ubrat da nas nevjernike s njom izvede na pravi put. :D
U islam se ne ugoni sibom...

La ikrahe fid-din...Nema prisile u vjeri...To se odnosi na ljude drugih vjera, dok nad onim ko za sebe kaze da je musliman, a radi suprotno, takodje se siba ne upotrebljava, vec kolac (ne kolach)... :)

ali je bitno ko uoptrebljava :P
nije svacije ... po putu.. ;)
Hattab72

#132 Re: Terorizam nad muslimanima

Post by Hattab72 »

kijameta wrote:
Hattab72 wrote:Posto svjetska politika kroji po svome i pripisuje terorizam ljudima koji danas najvise pate i stradaju, imam osjecaj da svjetski imperijalisti i krstasi nastoje da njihove zrtve prikazu teroristima, tako da te zrtve nemaju nikakvu cijenu, niti znacaj...

Citava se hajka digla posebno poslije 11.9. kad je blizu 3000 izgubilo zivote u USA...Isti dan su muslimani postali teroristi i optuzeni za nesto sto im se jos nemoze dokazati...

Ne omalovazavam 3000 zivota u USA, ali od tog datuma, kao posljedicu 3000 ubijenih amera, imamo stotine hiljada ubijenih muslimana, zena djece, nemocnih...Protjeranim i bez krova nad glavom se ni broj ne zna...

Cekaj, ko to ima ekskluzivno pravo na zivot...Ko ima pravo da hara i kaznjava po svijetu kako mu je cejf...Koja je drskost optuziti nekoga bez istrage i dokaza, a jos pored svega napasti na nevin narod i masakrirati ga iz dana u dan i zlostavljati po bjelosvjetskim zatvorima...

To je pravi terorizam i treba ga imenovati...

Holokaust koji nam se pred ocima desava, a mi sutimo, kao da se nista ne desava...

Slijedi jedan veoma dobar video, koji na jedan hrabar nacin baca svjetlo na istinu i pozadinu svih zbivanja u posljednje vrijeme...

http://youtube.com/watch?v=DQgTr1AmAls

http://youtube.com/watch?v=phkXtEWC0mQ

http://youtube.com/watch?v=3ses0SzpvDE
Slusaj,mili,ja ne zelim da te napadam i psujem i vredzam,kao sto mnogi na forumu rade.Niti da histerisem,da nesto treba zabraniti i banovati.Treba diskutovati o svemu.Sloboda i tolerancija su najvaznije.
Medzutim,kako ti siris dawu i mislis da radis korisnu stvar,propagiranjem tih tvojih pogleda na svijet,teko i ja mislim da mi je sevap da ti kazem da si potpuno u krivu.
Mogu ti reci kao neko ko je bio 3 godine u Afghanistanu i Iraku,ko je radio,zivio,jeo,prijateljevao sa domacim ljudima.U Afghanistanu je 99 % posto stanovnistva fanaticno uz Amere.Zasto ? Od dolaska Amera,prestala je strahovlada talibana,koji su bili omrazeni kod naroda.Zasto ? Ne znam,tada nisam bio tamo ali jedan razlog naprimjer;zabranili su muziku,posebno indijsku.A Afghanima je indijska muzika sve,nacin zivota,isto kao u Srbiji turbo-folk.Drugo,zemlja je dozivjela gospodarski rascvjet,napravili su na hiljade kilometara auto-ceste,mobilnu telefoniju koja nije postojala su za godinu dana rasirili po cijeloj zemlji.Otvorili su dvije avio-kompanije i na hiljade radnih mjesta.Trece nacionalni napredak,spojili su svoje izbjeglice i dijasporu iz Pakistana sa zemljom kao i izbjeglice u arapskim zemljama a oni su donijeli ogroman kapital sa sobom.Cetvrto,vjerske slobode su potpune,ko zeli da islamuje moze to ciniti.Ameri se ne mjesaju u njihove zakone.
Jedini problem tamo su nacionalne-plemenske razmirice(tamo zivi 6-7 naroda) sa tim da je najveci narod strogo podjeljen na plemena,naravno problem su i izuzetno jaka,narko,prevozna i sverc-mafija,koji destabilizuju zemlju.
U Iraku je podrska Amerima malo manja ali da im se Bush kandiduje za predsjednika,dobio bi izbore u sekundi(da pojasnim kao naprimjer Klinton u Bosni 95,mada ga je 30% stanovnistva mrzilo).Kao i u Afganistanu,skupa sa bombama,veca je sloboda nego dok su Sadamovi doglavnici sijali harac okolo a te Sadamove sluge kojima je zivot sada propao su i glavni izvor problema tamo.Drugo ekonomija je isto procvjetala.O islamskim vjerskim slobodama ne treba trositi rijeci.Jedino sto ljudi u Iraku zele je mir,stabilna centralizovana drzava,koja bi imala podsku velikh prijatelja(Amerike),pa da bi onda se mogli posvetiti vlastitim zivotima.
Na ovo mi nemoj odgovarati,ako nisi bio tamo bar koju godinu,jer nemamo o cemu pricati.
Nego,sto mi mozes reci je,zasto tebe kao muslimana iz Bosne,toliko brinu braca iz drugih zemalja.Oni ce se snaci kako je njima najbolje,nisu maloumni,nimalo.
Kad jedan musliman u Bosni ima hiljadu zadaca;narod nam je pobijen,ubice setaju Sarajevom,sjede nam u vladi.Sela su nam popaljena i napustena,srbski cobani nam seru po srusenim dzamijama.Kosti nase brace pokrivaju sume istocne Bosne.Nad mslimanima u Bosni se vrsi teror i nasilje.I radi se na tome da taj teror bude jos veci,ostre se nozevi,ciste se puske a ti brines o iracanima i afghanima kojima nista ne fali.Poradi na nekoj od gore navedenih stvari,to je dawa,to je sevap,za to se treba boriti.

Cekaj ba o cemu ti...Jesi li pogledala videa i vidjela o cemu se radi na zadatoj temi??????

Kakvo sirenje dawe???Pricas na temi, a ne znas o cemu se prica...kakvo sirenje dawe na politici...Ovdje se trenutno prica o zlocinima i holokaustu nad muslimanima...A ti meni supljake prosipas...

A to sto pricas je cista nebuloza i nema veze sa stvarnoscu i istinom....
halo_ba

Post by halo_ba »

Hattab72 wrote:
halo_ba wrote:halalite Hattabu..... :-D
sejh mu je za domacu zadacu dao da otvori deset tema protiv kjafira.
P.S. Bar ne pise "Bismillah" na pocetku svakog posta.
BISMILLAHI I WALLAHI :)

Ne radi se o temema protiv kafira, vec o stradanju ljudi, djece, zena,...

kako mozete biti tako bezkarakterni i bezosjecajni...Svodite sve na kafire, mudzahide, a tema je holokaust nad onima koji se zovu muslimanima...Htjeli vi to priznati ili ne...
davno je receno da zaljubljeni vide jednu istinu koja je drugima nevidljiva.
hattab je u ljubavi (ashku), ma koliko ta ljubav bila usmjerena u pogresnom pravcu.
Hattab72

Post by Hattab72 »

nezeljeni nadimak wrote:
slayerVares wrote: ti bi i guzice dao za americki pasos..
Kako znas da vec nije?

bas ste jadnici...Pocnem temu terorizma nad muslimanima i onda vi uz nedostatak zdrave diskusije i argumenata posezete za seljastvom, primitivizmom i ogavnostima...

jadnice...
sekretar

Post by sekretar »

obuca wrote:ali me zanima sta se desi kod raje koja se povedu za vehabijama. ovo te stvarno pitam. sta im daju. sta im rade. sta je razlog da se nasa fina tradicija i BiH islam odbaci i da se prihvati onaj agresivni vid vehabijskog tumacenja islama. cemu ono zamotavanje zena (nikab)? pa zasto covjece :? :? :? :? :? :? :?
Mišljenja sam da nikab nije obavezan, čak mislim da nije za ovog podneblja, kao što nisu i pakistanske hlače, ni gelabija, nit marama palestinka.

Ali isto ka što se niko ne pita odakle ljudima pravo da budu pankeri i darkeri, tako žene imaju pravo da stave nikab, muškarci da puste bradu iz svojih vjerskih ubjeđenja. I poštujem to, mada ne propagiram :D.

A šta znači agresivni vid vehabijskog tumačenja?
Hattab72

Post by Hattab72 »

"jer hoce da nam prichaju o nekakvom sukobu civilizacija - kojeg NEMA"

To govori o tebi i tvojoj informisanosti...Niko ne tvrdi da se radi o sukobu civilizacija, vec je ovo borba protiv globalizma, koji prijeti da siromasne i one srednje razvijene zemlje budu sluge razvijenim zemljama...

I nema tog opravdanja za 650 000 ubijenih iracana...
sekretar

Post by sekretar »

obuca wrote:hatab odgovori molim te na moje pitanje. zasto
stvarno me zanima. zasto klanjaju drugacije, zasto u svemu kontriraju, zasto nose onolike brade, zasto, zasto, sta se desi pa prelome, .......
A de mi reci u čemu je različito klanjanje?
Šta to (ne)rade prema onom kako si ti obavljaš namaz?
pitt

Post by pitt »

A meni je glavno ono ko jos se ne moze dokazati ko je odgovoran za 9/11 a onaj uhljup bin laden se svake godine javi na godisnjicu da se pohvali i prikaze koju kasetu od 'heroja" koji su ucestvovali. A sto se terorizma nad muslimanima tice........sprovode ga najvise extremni muslimani......braca koja zele da sve bude po njihovom.
obuca

Post by obuca »

sekretar wrote:
obuca wrote:hatab odgovori molim te na moje pitanje. zasto
A de mi reci u čemu je različito klanjanje?
Šta to (ne)rade prema onom kako si ti obavljaš namaz?
sekretar ne znam jer ne klanjam, ali culi smo milion puta da se vjernici u BiH zale da oni klanjaju drugacije. opet kazem nikad mi nece biti jasno sta se prelomi u mladima pa se povedu za vehabijama.
Hattab72

Post by Hattab72 »

slayerVares wrote:
nezeljeni nadimak wrote:
slayerVares wrote: ti bi i guzice dao za americki pasos..
Kako znas da vec nije?
:D ne vjerujem da bi mogao sjediti na stolici i pisati tolike gluposti, da ga je nategao kakav americki crnac sa makinjom!

Ti si budala bez mozga, kad nemas sta pametno reci, vec se smijes i izigravas sa temom koja ima za cilj da ukaze na zlocin nad muslimanima...

Pravdate zlocine time da se to desava zbog mudzahida...A ja u Bosni 92 ne vidjeh ni jednog, pa sta se desi???

A svoje prostacke komentare sacuvaj za svoju mamicu...
sekretar

Post by sekretar »

obuca wrote:sekretar ne znam jer ne klanjam, ali culi smo milion puta da se vjernici u BiH zale da oni klanjaju drugacije.
Pa kako onda da ti čovjek objasni u čemu je razlika, ako ne znaš ni kako treba da bude?

PS
Nego na mene se ne žale sigurno, ne odudaram u safu, al' mi i ne smetaju "sitnice".
Hattab72

Post by Hattab72 »

Amazonka27 wrote:ovo je neki M92.
Koji god da sam, elhamdulillah pa sam...

A grijesis...
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Pratim diskusiju od početka i moram drage volje priznati da

VAS JE HATTAB ODER'O!!! :lol: :lol: :lol:

Skoro svi postovi su puni nebuloza i mržnje, a tek što su off topic. Onaj jedan spominje autobombe po Sarajevu, a tema je terorizam nad muslimanima. Drugi agresivni vid vehabijskog tumacenja islama (sintagma samo takva). Treći citira ilahiju kako bi se ismijao tekstu, itd, itd.

Sve je to naš Hattab izdurao, malo je izgubio živce sa onim dronjkom ali je zatražio halala. Na skoro svaki post je odgovorio sa argumentima, koje doduše većina vas ne uzima ozbiljno jer proizilaze iz islamskog učenja. Priznat ćete da većina "nabrijanih" forumaša slabo šta zna o islamu, ali zato im nije mrsko pljuvati i vrijeđati po svemu što je sveto muslimanima. Čak se i nadmeću u tome.

Prema tome mislim da je svaka daljna diskusija samo gubitak vremena.
sekretar

Post by sekretar »

Hattab72 wrote:Ti si budala bez mozga, kad nemas sta pametno reci, vec se smijes i izigravas sa temom koja ima za cilj da ukaze na zlocin nad muslimanima...
Pravdate zlocine time da se to desava zbog mudzahida...A ja u Bosni 92 ne vidjeh ni jednog, pa sta se desi???
A svoje prostacke komentare sacuvaj za svoju mamicu...
Popusti momak... popusti...
Hattab72

Post by Hattab72 »

_BosanaC wrote:
Hattab72 wrote:
_BosanaC wrote: Mislim da je malo glupo porediti '44. i danasnji vakat.

Kao sto neko rece na jednoj drugoj temi - da Amerikancima ne valja ne bi birali konja koji radi to sto radi. Isti ti Amerikanci mogu to i zaustvati, ali ocito nece, jer cim se pokrene prica o zaustavljanju svih tih sranja pokrene se i prica o padu Americke ekonomije, pa padu svjetske ekonomije... I licemjerno je, slazem se u potpunosti. Ali isto tako mi je licemjerno i pravdati Saudijce kao sto to autor ove teme radi, i Turke koji su isto tako muslimani, kojim smo hvalospjeve citali ovdje o novoizabranom predsjedniku i njegovoj borbi za Islam... Nema ovdje govora o islamu, o pokrstavanju bilo koga, o bilo cemu... Cisti interes velikih. Ili ti ga hoce im se - moze im se.

A na kraju - sve to meni nije opravdanje ni za jedan jedini izgubljeni civilni zivot.

Bosanac ti mene ne shvatas...

Ja saudijce, niti turke ne uzdizem nikako...Ne mislim time na narod, ali rezimi su ti koji su zlo veliko u tom muslimanskom svijetu, pa tako i saudijski rezim, za kojeg imam samo rijeci prezira, zbog onoga sto radi...

O tome imas na temi "Sta se ovo desava ummetu?"
Ja se slazem da su ti rezimi zlo, s tim sto to gledam samo i iskljucivo kao covjek u odnosu na ostale ljude, a ne kao vjernik ili pripadnik neke religije.

Ali bas ljudi su izabrali te i takve rezime, tako da ne vidim sta mi tu mozemo promjeniti i kako.

Rezimi se ne biraju, oni se namecu i veoma ih je se tesko rijesiti bez zrtava...
obuca

Post by obuca »

deset_u_pola wrote:Pratim diskusiju od početka i moram drage volje priznati da

Skoro svi postovi su puni nebuloza i mržnje, a tek što su off topic. Onaj jedan spominje autobombe po Sarajevu, a tema je terorizam nad muslimanima. Drugi agresivni vid vehabijskog tumacenja islama (sintagma samo takva). Treći citira ilahiju kako bi se ismijao tekstu, itd, itd.

Sve je to naš Hattab izdurao, malo je izgubio živce sa onim dronjkom ali je zatražio halala. Na skoro svaki post je odgovorio sa argumentima, koje doduše većina vas ne uzima ozbiljno jer proizilaze iz islamskog učenja. Priznat ćete da većina "nabrijanih" forumaša slabo šta zna o islamu, ali zato im nije mrsko pljuvati i vrijeđati po svemu što je sveto muslimanima. Čak se i nadmeću u tome.

e sad: nek ti znas svasta o islamu. a za ovo boldirano gore ga se dobro **pusi. Nisam ja njega uvrijedila vec on mene, pa trazio oprost.
Last edited by obuca on 18/09/2007 16:03, edited 1 time in total.
Hattab72

#147 Re: Terorizam nad muslimanima

Post by Hattab72 »

Amazonka27 wrote:
Hattab72 wrote:
Ne znam kako te nije stid da vrijedjas skolovanijeg i pametnijeg od tebe u svakom pogledu...

Zasluzujes svaki prezir i gadjenje...

I niko da reaguje na tvoje gnusne urede jednog covjeka...
1. ti si nasu prijateljicu nazvao dronjkom...jel to gnusno?Ili...posto je zena, samim tim i nije covjek?
2. Jesul tebi drazi braca i sestre muslimani u iraku ili braca i sestre muslimani u bosni? Ako su ti oni drazi, bujrum jaro idi njima, Lati se puske a ne tastaure, Pusti nas da uzivamo u ovom prividnom miru i da se borimo za svoj komad hljeba. Nama je pun kliac ratovanja. Uostalom...islamske zemlej su toliko bogate, da su svake sekunde mogli zaustaviti rat...ne...slali su hurme. A o hurmam se zna dosta toga...ali nisu poslali nekog da nas ZENE DJECU STARCE izbave. Hurme jaro. Pa eto...ja kao muslimanka...pomocicu cu iraku...evo...gdje treba donjeti paket hurmi?
3. Jesi li svjesni koliko gadno izgledate sa tim bradama...ko chetnici...samo vam shubare fale. PU.

Sto si ba zapela, Irak, Bosna...Zaboravimo tu rijec musliman, hajde budi covjek i zali covjeka koji je u nevolji, kojeg ubijaju...kako ste samo licemjerni...Zalim svakoga nad kome se nepravda cini, bilo to u Bosni ili bilo gdje...Sad mi se hoce nametnuti da ne zalim ove u Bosni, kao one u Iraku...Koja podlost...

U Iraku se gine, dok u Bosni je stanje za sad normalno...I naravno da cu da zalim ubijanje ljudi nasumice, kao da su predmeti...

Bas ste licemjerni....
halo_ba

Post by halo_ba »

deset_u_pola wrote:Pratim diskusiju od početka i moram drage volje priznati da

je li ovo joker ili neki bradati joker?
sekretar

Post by sekretar »

deset_u_pola wrote:VAS JE HATTAB ODER'O!!! :lol: :lol: :lol:
Nije pitanje ko je koga odero nego ko se okoristio od ovoga.
Imal hajra kakvog? Men' se čini da nema, samo su dežurni pljuvači rukave zasukali, a Hattab72 opet pokazao svoje neumjeće da vodi kulturan dijalog (halali buraz al tako je).

Valja ljudi sve ovo razmotat' ko ponjavu i raskusurat' se. jednog dana...

Mene izbaci iz takta da se najviše pale i bljuju oni koji osnove stvari ne znaju. Isto kao da je o SUS motoru pođem tabiriti.
forUMASH

Post by forUMASH »

Hattab72 wrote:Ovo je Allahova zemlja i nije stara samo 1000 godina...
....ako je zemlja alahova, ko je onda gospodar svih semafora u BH.... :oops:
Post Reply