TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
Sezam

#3051 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Sezam »

Ajatolah_ wrote:Vidim na TV-u u Sarajevu osvanuli grafiti "svi smo mi Nerdin Ibrić" :run: , "kalaš nosim - Srbe kosim" :-) i neizostavno "Srbe na vrbe". Fakat, kad budaletina ubije čovjeka iz čista mira, a narod i tu opet masovno zauzme stav vaši/naši, raspe ti se i ono malo nade da bi nekad u BiH možda moglo biti normalnog života.
Ima sad onaj pjevac iz Velahavle sta da radi.
Bodkin

#3052 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Bodkin »

jao_situacije wrote:
Bodkin wrote:
inace je rs nesto za uzor. jako jako
jel ima ili nema ?
ima li smrtne kazne u sjevernoj koreji?
Tvrtko II Kotromanić

#3053 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ovo mi je najgore kod nas

ta logika "ako su oni onakvi, sto da i mi ne budemo isti"
fino neko rece gore
zar da nam rs bude civilizacijska mjera
VjecitiStudent

#3054 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by VjecitiStudent »

Sezam wrote:
Ajatolah_ wrote:Vidim na TV-u u Sarajevu osvanuli grafiti "svi smo mi Nerdin Ibrić" :run: , "kalaš nosim - Srbe kosim" :-) i neizostavno "Srbe na vrbe". Fakat, kad budaletina ubije čovjeka iz čista mira, a narod i tu opet masovno zauzme stav vaši/naši, raspe ti se i ono malo nade da bi nekad u BiH možda moglo biti normalnog života.
Ima sad onaj pjevac iz Velahavle sta da radi.
Za razliku od ovih miševa iz mraka, pjevaču svaka čast, po danu, sa svojim imenom i prezimenom se uhvatio posla.
jao_situacije

#3055 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by jao_situacije »

Bodkin wrote:
jao_situacije wrote:
Bodkin wrote:
inace je rs nesto za uzor. jako jako
jel ima ili nema ?
ima li smrtne kazne u sjevernoj koreji?
možda ima, nisam upućen u pravne sisteme dalekog istoka

ali znam da 'murici ima
PM72

#3056 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by PM72 »

Kad Gavrilo puca onda je heroj i borac za slobodu.Terorista ni slučajno jer je to termin rezervisan na pripadnike islamske vjeroispovjesti.Gavrilo nas je sjebao prije 100 godina i išćerao iz europske unije.Nerdin je Miloradu naletio na volej.Katarina je odlično opisala stanje u manjem BH entitetu.Duge cijevi,četništvo,ezan utišan,pokrivene nane i dede sa francuzicama ne smiju do granapa...

Šta god mi ovdje tumačili,pričali,objašnjavali ili diskutovali,napad na policijsku stanicu sa tekbirom ili bez njega jeste opasan i destruktivan čin.Sloodno mogu reći - terorizam.Policijska stanica je državna institucija i svaki udar na državu je terorizam.Ne interesuje me je li taj ubijeni policajac bio ubica srebreničana ili je bio na nekakvom spisku.On je bio policajac na dužnosti.Ako je bilo kakvih dokaza protiv njega to je trebalo odraditi sa SIPOM,unutrašnjom kontrolom MUP-ova,udruženjima srebreničana i tome slično.Nikako napadom na policiju i na stanicu.Ako je imao nešto privatno protiv njega,što ga ne ubi kod kuće,u štali,u šumi ili u trenerci,bez tekbira i medija a ovako ispaštaju svi .Što se nije zaletio sa bombom ili kalašom na one ravnogorske krmke u Višegradu,bio bi heroj i direkt bi u dženet.Ovako je otišao u vražiju mater.I mi s njim.
Drinski

#3057 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Pa i trebaju nebosnjaci biti sretni sto smo im mi susjedi. Oni zasluzuju da im susjedi budu nacisti i teroristi. Naravno, da drzava treba pohapsiti ove sto pisu grafite, ako nista drugo zasto da ja placam da se to opet farba, al sa ovom pricom o tome da treba sutjeti i ciniti neku ustupke stvorice se jos vece nezadovoljstvo. Inace, ko god je 92 pokusao da organizuje otpor u RS (a takvih jos ima pa ce se sjetiti) cuo je iste poruke koje se ovdje proturaju: nemoj da se organizujemo, zamjericemo se Srbima. Oni koji se nisu orfanizovali su zavrsili tako kako su zavrsili. Na zalost, takve poruke da ne treba reagirati danas cujemo od politicara. Reagirati ipak treba i to u okviru sistema koji mi skupo placamo .
budza

#3058 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by budza »

VjecitiStudent wrote:Za razliku od ovih miševa iz mraka, pjevaču svaka čast, po danu, sa svojim imenom i prezimenom se uhvatio posla.

ima muda jer silja patku na bosnjackim fukarama i merhametlijama.
neka ode kantom katrana 300 m navise i neka prefarba ime zlikovca mladica ako ima muda. ne mora po danu. neka uradi nocu.
PM72

#3059 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by PM72 »

I šta predlažeš? Da se "organizujemo na vakat"?
Drinski

#3060 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Pm 72
Pa i jeste problem sto SIPA I MUP ne rade.
Bodkin

#3061 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Bodkin »

PM72 wrote:Kad Gavrilo puca onda je heroj i borac za slobodu.Terorista ni slučajno jer je to termin rezervisan na pripadnike islamske vjeroispovjesti.Gavrilo nas je sjebao prije 100 godina i išćerao iz europske unije.Nerdin je Miloradu naletio na volej.Katarina je odlično opisala stanje u manjem BH entitetu.Duge cijevi,četništvo,ezan utišan,pokrivene nane i dede sa francuzicama ne smiju do granapa...

Šta god mi ovdje tumačili,pričali,objašnjavali ili diskutovali,napad na policijsku stanicu sa tekbirom ili bez njega jeste opasan i destruktivan čin.Sloodno mogu reći - terorizam.Policijska stanica je državna institucija i svaki udar na državu je terorizam.Ne interesuje me je li taj ubijeni policajac bio ubica srebreničana ili je bio na nekakvom spisku.On je bio policajac na dužnosti.Ako je bilo kakvih dokaza protiv njega to je trebalo odraditi sa SIPOM,unutrašnjom kontrolom MUP-ova,udruženjima srebreničana i tome slično.Nikako napadom na policiju i na stanicu.Ako je imao nešto privatno protiv njega,što ga ne ubi kod kuće,u štali,u šumi ili u trenerci,bez tekbira i medija a ovako ispaštaju svi .Što se nije zaletio sa bombom ili kalašom na one ravnogorske krmke u Višegradu,bio bi heroj i direkt bi u dženet.Ovako je otišao u vražiju mater.I mi s njim.
dobar post. ali nema sanse da na ovoj temi bude ikakve normalne diskusije. pisaj ga :)

nego ja mislim da su chmolji pregorila dva laptopa od notifikacija koliko je ljudi prijavljeno na ovoj temi.

i da, minuta sutnje za prave forumase sto su zavrsili u banovicima ili trajnom banu :sax:
oridjidji

#3062 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by oridjidji »

Napadac nije rodjen u Norveskoj, vec u BiH u kojoj su se narodi zbog mrznje, nacionalizma i opceg fasizma poubijao prije 20 godina. Ne mozemo otkriti motiv napadaca, ubijen je pred stranicom, ali ne mozemo isto tako izuzeti njegovu zivotnu pricu kao jedan od mogucih uzroka. Dok se ne zavrsi istraga Tuzilastva BiH koji su glavne baje u drzavi sto se tice terorizma jer oni imaju nadleznost da se njime iskljucivo bave, mi mozemo samo da se bavimo medijskim spekulacijama i spekulisemo jos vise o samome dogadjaju.

Mozda je napadac namjerno, a mozda slucajno upucao bas tu dvojicu policajaca koji su na spisku ucesnika genocida u Srebrenici, ali to sto se desilo otvara nova pitanja kao npr. otkud takvi ljudi u policiji i u sistemu BiH.

Jedno je jasno, dovukao se sam autom pred stanicu i sam je ucinio svoje nedjelo. Da li je indoktriniran? Moguce, medjutim takvo sto treba dokazati.Do okoncanja istrage samo cemo gatati.
VjecitiStudent

#3063 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by VjecitiStudent »

budza wrote:
VjecitiStudent wrote:Za razliku od ovih miševa iz mraka, pjevaču svaka čast, po danu, sa svojim imenom i prezimenom se uhvatio posla.

ima muda jer silja patku na bosnjackim fukarama i merhametlijama.
neka ode kantom katrana 300 m navise i neka prefarba ime zlikovca mladica ako ima muda. ne mora po danu. neka uradi nocu.
Što onda ovi heroji iz mraka ne odoše 300m naviše?
Drinski

#3064 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

PM72 wrote:I šta predlažeš? Da se "organizujemo na vakat"?
Ne mogu vise objasnjavati. Imaju moji postovi od prije dva sata pa citaj. Treba traziti samo da organi vlasti rade svoj posao, umjesto mindera i talova.
Bodkin

#3065 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Bodkin »

oridjidji wrote:Napadac nije rodjen u Norveskoj, vec u BiH u kojoj su se narodi zbog mrznje, nacionalizma i opceg fasizma poubijao prije 20 godina. Ne mozemo otkriti motiv napadaca, ubijen je pred stranicom, ali ne mozemo isto tako izuzeti njegovu zivotnu pricu kao jedan od mogucih uzroka. Dok se ne zavrsi istraga Tuzilastva BiH koji su glavne baje u drzavi sto se tice terorizma jer oni imaju nadleznost da se njime iskljucivo bave, mi mozemo samo da se bavimo medijskim spekulacijama i spekulisemo jos vise o samome dogadjaju.

Mozda je napadac namjerno, a mozda slucajno upucao bas tu dvojicu policajaca koji su na spisku ucesnika genocida u Srebrenici, ali to sto se desilo otvara nova pitanja kao npr. otkud takvi ljudi u policiji i u sistemu BiH.

Jedno je jasno, dovukao se sam autom pred stanicu i sam je ucinio svoje nedjelo. Da li je indoktriniran? Moguce, medjutim takvo sto treba dokazati.Do okoncanja istrage samo cemo gatati.
narodi se zbog mrznje, nacionalizma i opceg fasizma ubijaju ovdje jako cesto. reci ti meni, znas li koliko je bilo ubistava iz osvete 45-90?
Bosanski_kralj

#3066 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Bosanski_kralj »

Momak je pogriješio u tome što ih je išao likvidirati dok su još bili na poslu. Da je ovo uradio dok su bili mimo radnog vremena, sve bi bilo jednostavnije
Drinski

#3067 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Mozda nas namjerno pustaju da pisemo. :))
budza

#3068 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by budza »

VjecitiStudent wrote:Što onda ovi heroji iz mraka ne odoše 300m naviše?

ja te pitam da mi odgovoris o tvom junaku zasto silja patku na bosnjackoj muci?
VjecitiStudent

#3069 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by VjecitiStudent »

Brinem se malo, ako osvetnici masovno krenu put RS-a, ko će onda pljačkati ovo jada od Federacije?
Ubiše se ovih dvadeset godina da nas ojačaju.
PM72

#3070 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by PM72 »

U jednom mjestu na istoku Bosne (genocidni entitet) u ratu su stradala dva čovjeka.Ubile ih komšije na pravdi Boga,došli iznad sela i izrešetali ljude.Par njih je vidjelo ubicu ali NEĆE da svjedoče.Jedan je u skandinaviji a dvojca u Sarajevu.Inspektori SIPE u nekoliko navrata dolazili im kući,pokazivali slike,nudili saradnju ali bošnje neće.Bilo je dovoljno da potpisšu zapisnik i da onaj zlikovac završi iza rešetaka.Pa minutu - minutu.

dakle,nemoj mi reći da SIPA ne radi svoj posao.Nego glupi merhamet i nezamjeranje.Sabur pa u kabur.
animals

#3071 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by animals »

Nesto je trulo u drzavi BIH..
Walther

#3072 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

Duka Dizel wrote:
Walther wrote: Na listi Skorpiona nije bio crtez pripadnika jedinice sa puskom u toku streljanja... Bio si pripadnik jedinice odredjenog dana i odredjenoj lokaciji na kojoj je izvrsen zlocin. Jesi li nekome pucao u glavu, stomak ili "samo" ukopavao" je sasvim nebitno za citavu pricu. Ovi sa spiska su bili u jedinicima koje su odradile Srebrenicu.
Kako može biti nebitno za priču?
Možda je tebi nebitno, ali svaki normalan sud itekako vrednuje takve činjenice.
Ti se pak baviš špekulacijama i nagadjanjem.
Nigde ne piše u kojim su jedinicama ti ljudi sa spiska bili, niti da li su uopšte prošli pored Srebrenice. A kamoli da li su nekog ubili.
Kako to možeš ti da znaš?
Pa nebitno je... Ako ti vodis 5 djecaka na streljanje generalno je isti k. jel ga dovedes pred zid, okrenes ili pucas u njega. To su nebitni detalji. Jedan dan je pucao jedan, drugi dan drugim, treci dan treci. Ako je pucalo vise ljudi istovremeno onda u biti niko nije kriv jer nikome nije moguce dokazati da je bas njegov metak ubio nekog. Zar ne? Lista nije spekulacija i nagadjanja vec produkt rada mjesovite komsije.
budza

#3073 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by budza »

Bosanski_kralj wrote:Momak je pogriješio u tome što ih je išao likvidirati dok su još bili na poslu. Da je ovo uradio dok su bili mimo radnog vremena, sve bi bilo jednostavnije

ako je istinita prica o njegovom ocu i dvojcu iz policije...
sve ovo kako je uradio, ima jacu simboliku osvete.
VjecitiStudent

#3074 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by VjecitiStudent »

budza wrote:
VjecitiStudent wrote:Što onda ovi heroji iz mraka ne odoše 300m naviše?

ja te pitam da mi odgovoris o tvom junaku zasto silja patku na bosnjackoj muci?
Na ovoj temi više neću odgovarati ovim sa engleskim tastaturama.
Vratite se, pa serite.
Drinski

#3075 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

PM72 wrote:U jednom mjestu na istoku Bosne (genocidni entitet) u ratu su stradala dva čovjeka.Ubile ih komšije na pravdi Boga,došli iznad sela i izrešetali ljude.Par njih je vidjelo ubicu ali NEĆE da svjedoče.Jedan je u skandinaviji a dvojca u Sarajevu.Inspektori SIPE u nekoliko navrata dolazili im kući,pokazivali slike,nudili saradnju ali bošnje neće.Bilo je dovoljno da potpisšu zapisnik i da onaj zlikovac završi iza rešetaka.Pa minutu - minutu.

dakle,nemoj mi reći da SIPA ne radi svoj posao.Nego glupi merhamet i nezamjeranje.Sabur pa u kabur.
Ima tih pojava al je cijela slika komplikovanija.
Locked