TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
dobojlija81

#2751 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by dobojlija81 »

apelujem na vladu fbih da pored dana zalosti i zlatne ljiljane podijeli,ne bi me zacudilo nista :run:
Drinski

#2752 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

GeeTnT wrote:
Drinski wrote:ja ocekujem da oni koji su bili pristalice paljevina zgrada prošle godine podrze ovaj akt Nerdina, jer kada je njima dopizdilo, moglo je Nerdinu koji nije znao da hoda po povratku iz srpskog logora.
..bilo je slucajeva u tuzli.....momak jede cevape u limenci a preko puta prolaznici idu u pravcu autobuske stanice (poznatije kao kajmak-stanica)...najednom momak skace iz baste i hvata za grlo jednog starijeg covjeka...tu su bili neki taxisti i pokusavali su ih da rastave...

...uglavnom ovaj mladji koji je skocio vikao je naglas da je covjek kojeg je oborio cetnik i da ga je kao dijete vidio u selu kako pali i ubija..

Bice jos mnogo slicnih situacija....pogotovo djeca onih koji su bili u logoru, a koje ti spominjes...

Cuvaj se Drinski....metak nema oci..
ako je suđeno da se umre, umrijeće se, tu se ne može nista uciniti. Poenta je ono sto se ucini za zivota.
The BEN10

#2753 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by The BEN10 »

kakotakonikako wrote:
Drinski wrote:ja ocekujem da oni koji su bili pristalice paljevina zgrada prošle godine podrze ovaj akt Nerdina, jer kada je njima dopizdilo, moglo je Nerdinu koji nije znao da hoda po povratku iz srpskog logora.
mozda previse ocekujes. kada radoncic ( tada ministar sigurnosti drzave bih ) akt paljevine i napada na zgradu predsjednistva ne okarakterisa kao (drzavni) terorizam, a ovaj akt u zvorniku ( koga osudujem - da se zna, kao i paljenje zgrade predsjednistva ) u njegovim novinama ( dnevnom avazu ) okarakterisase kao drzavni terorizam, sta reci koju poslugu porat.
Nemoj te na Fahra, on je stio dati podršku opravdanom buntu naroda, kake veze ima on sa paljevinom čarugo!?
Drinski

#2754 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

...
Last edited by Drinski on 29/04/2015 13:39, edited 1 time in total.
GeeTnT

#2755 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by GeeTnT »

Drinski wrote:
GeeTnT wrote:
..bilo je slucajeva u tuzli.....momak jede cevape u limenci a preko puta prolaznici idu u pravcu autobuske stanice (poznatije kao kajmak-stanica)...najednom momak skace iz baste i hvata za grlo jednog starijeg covjeka...tu su bili neki taxisti i pokusavali su ih da rastave...

...uglavnom ovaj mladji koji je skocio vikao je naglas da je covjek kojeg je oborio cetnik i da ga je kao dijete vidio u selu kako pali i ubija..

Bice jos mnogo slicnih situacija....pogotovo djeca onih koji su bili u logoru, a koje ti spominjes...

Cuvaj se Drinski....metak nema oci..
ako je suđeno da se umre, umrijeće se, tu se ne može nista uciniti. Poenta je ono sto se ucini za zivota.
Poenta je da bih iskreno volio da u svom zivotu susretnes bilo koga ko je bio u logoru....i da te ovaj ono pljune momacki...da zahrdjas.

Siguran sam da nikad vise ne bi spominjao logor...nego bi se stidio.
Drinski

#2756 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

GeeTnT wrote: Poenta je da bih iskreno volio da u svom zivotu susretnes bilo koga ko je bio u logoru....i da te ovaj ono pljune momacki...da zahrdjas.

A čega bih se stidio?
aldinjo

#2757 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by aldinjo »

kamen spoticanja wrote:spomenem rodbinu fadilu novalicu i cijeloj federalnoj vladi zbog zastava na pola koplja...eto toliko
gubari bezmudanski
Kada su oni nas žalili u Federaciji BiH? Poltroni.
Last edited by aldinjo on 29/04/2015 13:50, edited 1 time in total.
GeeTnT

#2758 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by GeeTnT »

Drinski wrote:
GeeTnT wrote: Poenta je da bih iskreno volio da u svom zivotu susretnes bilo koga ko je bio u logoru....i da te ovaj ono pljune momacki...da zahrdjas.

A čega bi se stidio?
Svojih rijeci..jer za djela siguran sam nisi sposoban...100 %siguran.

aj sad caos...i razmisljaj malo!
Duka Dizel

#2759 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Duka Dizel »

Walther wrote:
Da se 810 ljudi sudski procesuira treba bar 20 godina, ako uzmemo da je vecina stara oko 40 znaci da sve svi proci gotovo citav zivot nekaznjeno.
Spiskovi nisu pravljeni prema gatanju AlDzerire vec pod vojnoj arhivi "VRS".
Čisto sumnjam da je vojna arhiva VRS imala spiskove "ratnih zločinaca" u svojim redovima.
Biće najpre da je neko neke spiskove iz vojne arhive VRS proizvoljno imenovao u spiskove ratnih zločinaca i onda ih pustio u javnost.
Drinski

#2760 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

GeeTnT wrote: Svojih rijeci..jer za djela siguran sam nisi sposoban...100 %siguran.

aj sad caos...i razmisljaj malo!
Kakvih riječi? Ja mislim da ti pricas onako samo da se nesto kaze.
aldinjo

#2761 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by aldinjo »

Drinski wrote:
aldinjo wrote:
Nemoj ti ništa očekivati. Gluposti pišeš.
slazem se. Vidis kako postoje razliciti arsini u bosnjackim glavama i guzici.
Početak rečenice se piše velikim slovom. A postoje Bošnjaci i poltroni. A vidim da je tebi dobro bilo do 7. februara čim ti se ne sviđaju tadašnja dešavanja.
Last edited by aldinjo on 29/04/2015 16:07, edited 1 time in total.
klixo

#2762 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by klixo »

Razlika izmedju njih i nas , takodjer politicki dobra odluka Vlade FBiH... vakat je i bio da se i mi igramo politike.
Drinski

#2763 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

aldinjo wrote:
Početak rečenice ide velikim slovima. A postoje Bošnjaci i poltroni. A vidim da je tebi dobro bilo do 7. februara čim ti se ne sviđaju tadašnja dešavanja.
pusti ti pravopis.

Sto se tice 07.02., pa vidi, meni je i sada i tada bilo lično dobro, postoje neke stvari koje zamjeram, ali mislim da je tu kriv narod (u politickom smislu) jer on određuje svoje politicke elite (a ne obratno). Ne zalim se. A i ovo sto imam, sam sam svojim radom stvorio, a babo mi nije bio "profesionalni" borac ili politicar.
Međutim, ovo sa 07.02. je samo dobro poređenje (čim ste se upalili), ako je narodu moglo prekipjeti, onda je Nerdinu moglo prekipjeti a svakako je prezivio gore nego 90 % revolucionara koji ga uzgred kritikuju.
Last edited by Drinski on 29/04/2015 13:51, edited 1 time in total.
Thorgerson

#2764 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Thorgerson »

Ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji bi i sirili nacionalnu netrpeljivost.

Ja kazem svaka casta za pola koplja FBiH, napokon i oni skontali kako se vodi politika danas, i za izjave politicara i smirivanje situacije. :thumbup:

Pa vi ne shvatate koliko je ovo opasno i koliko moze eskalirati.
Samo najveca budala moze reci da nije normalno ovo sto se radi. Samo budala ili osoba koja uopste ne zivi ovdje.

Ko god je prozivio rat sve ce uraditi da se ne ponovi. SVE.
Duka Dizel

#2765 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Duka Dizel »

joint union wrote:
Pa to sam i pitao u prvom postu, da li je iko sa ovog spiska tuzio nekog za klevetu, trazio da mu se ime skine sa istog ili slicno. Da li je iko do juce uopste znao za ovaj spisak? Da li se na tom spisku nalaze imena pravosnazno osudjenih za ratne zlocine? Ako ga je pravila vlada rs-a, kako da im vjerujem da su na njega stavili ratne zlocince, a na npr politicke protivnike? Da ista vlada taj spisak pravi danas, vjerujem da bi mjesto na njemu nasao jedan Bosic recimo. Da li je ijedan "bosnjacki" politicar ikad iznio ovaj spisak kao argument za nesto itd, itd.
Znalo se za taj spisak od ranije. Problem je što se ne zna ko ga je pustio u javnost.
Ne znam tačno kad je objavljen, ali znam da su reagovale neke institucije i udruženja iz RS.
Tražili su reakciju tužilaštva i državnih organa, jer je neko neovlašteno objavio lične podatke ljudi i stavio ih na spisak ratnih zločinaca.
A navodno je u pitanju nekakav spisak zaposlenih.

Evo ovde sam to čitao.
http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 78892.html
Last edited by Duka Dizel on 29/04/2015 13:52, edited 1 time in total.
Drinski

#2766 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Thorgerson wrote:
Nadam se da ce onda pohapsiti i ove sa spiska za Srebrenicu i da ce to biti prva naredna tacka dnevnog reda na sjednici VM i PRBIH. Mislim da ne trazim puno.
Walther

#2767 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

Duka Dizel wrote:
Walther wrote:
Da se 810 ljudi sudski procesuira treba bar 20 godina, ako uzmemo da je vecina stara oko 40 znaci da sve svi proci gotovo citav zivot nekaznjeno.
Spiskovi nisu pravljeni prema gatanju AlDzerire vec pod vojnoj arhivi "VRS".
Čisto sumnjam da je vojna arhiva VRS imala spiskove "ratnih zločinaca" u svojim redovima.
Biće najpre da je neko neke spiskove iz vojne arhive VRS proizvoljno imenovao u spiskove ratnih zločinaca i onda ih pustio u javnost.
Nema potrebe da sumnjas, ima... Svaki pripadnik je zaduzivao oruzje, primao platu, itd, itd. Zavedena je cak i nafta koristena za ukopovanje/prekopavanje mrtvih koja je ekstra racuna. Uostalom i "Skorpioni" su identifikovani po spiskovima vojne arhive.
zvucnikk

#2768 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by zvucnikk »

Da je Nerdin htio da ubija u ime vjere,da ubija "nevernike,kjafire" on bi jednostavno otiso u u crkvu i pobio ljude,ili u skolu,ili u dom zdravlja ili na ulici.
Ko zna sta je ovo bilo,a poznavajuci propagandu fasista,cetnika,ne bi me cudilo nista od njih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2769 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Tomahawk11 »

Thorgerson wrote:Ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji bi i sirili nacionalnu netrpeljivost.

Ja kazem svaka casta za pola koplja FBiH, napokon i oni skontali kako se vodi politika danas, i za izjave politicara i smirivanje situacije. :thumbup:

Pa vi ne shvatate koliko je ovo opasno i koliko moze eskalirati.
Samo najveca budala moze reci da nije normalno ovo sto se radi. Samo budala ili osoba koja uopste ne zivi ovdje.

Podvuceno - Onda si ti veoma naivan. Takvih je na sve strane.

Bold - Samo nek jave na vrijeme ako namjeravaju. :run: Jedan rat mi je dosta za cijeli zivot. I previse.
Duka Dizel

#2770 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Duka Dizel »

Walther wrote:
Duka Dizel wrote:
Nema potrebe da sumnjas, ima... Svaki pripadnik je zaduzivao oruzje, primao platu, itd, itd. Zavedena je cak i nafta koristena za ukopovanje/prekopavanje mrtvih koja je ekstra racuna. Uostalom i "Skorpioni" su identifikovani po spiskovima vojne arhive.
Ne sumnjam ja uopšte da vojna arhiva poseduje spiskove pripadnika koji su zadužili oružje i primili platu.
Nego sumnjam da su u toj istoj arhivi označeni kao ratni zločinci.
aldinjo

#2771 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by aldinjo »

Drinski wrote:
aldinjo wrote:
Početak rečenice ide velikim slovima. A postoje Bošnjaci i poltroni. A vidim da je tebi dobro bilo do 7. februara čim ti se ne sviđaju tadašnja dešavanja.
pusti ti pravopis.

Sto se tice 07.02., pa vidi, meni je i sada i tada bilo lično dobro, postoje neke stvari koje zamjeram, ali mislim da je tu kriv narod (u politickom smislu) jer on određuje svoje politicke elite (a ne obratno). Ne zalim se. A i ovo sto imam, sam sam svojim radom stvorio, a babo mi nije bio "profesionalni" borac ili politicar.
Međutim, ovo sa 07.02. je samo dobro poređenje (čim ste se upalili), ako je narodu moglo prekipjeti, onda je Nerdinu moglo prekipjeti a svakako je prezivio gore nego 90 % revolucionara koji ga uzgred kritikuju.

Naravno da ti je bilo dobro. Bio si sit i u toplom, a oni tamo gladni i obezpravljeni. Mala razlika.
Last edited by aldinjo on 29/04/2015 14:06, edited 1 time in total.
Walther

#2772 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

Duka Dizel wrote:
Walther wrote:
Duka Dizel wrote:
Ne sumnjam ja uopšte da vojna arhiva poseduje spiskove pripadnika koji su zadužili oružje i primili platu.
Nego sumnjam da su u toj istoj arhivi označeni kao ratni zločinci.
Na listi Skorpiona nije bio crtez pripadnika jedinice sa puskom u toku streljanja... Bio si pripadnik jedinice odredjenog dana i odredjenoj lokaciji na kojoj je izvrsen zlocin. Jesi li nekome pucao u glavu, stomak ili "samo" ukopavao" je sasvim nebitno za citavu pricu. Ovi sa spiska su bili u jedinicima koje su odradile Srebrenicu.
Last edited by Walther on 29/04/2015 14:06, edited 1 time in total.
seldzuk

#2773 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by seldzuk »

može se o ovome pričati i na drugi način
http://forum.klix.ba/nerdin-ibric-infor ... #p11329272
ljevoruki

#2774 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by ljevoruki »

Jadni mi kao narod i zajednica kad moramo slusati Dacica i njegova predavanja.
Da imamo, kao sto nemamo, politicara i vodju koji bi odmah nakog ovoga ubistva prebacio odgovornost na Dodika i njegovu retoriku protiv Bosnjaka i BiH, status povratnika u taj entitet, zastupljenost Bosnjaka u vlasti, mogucnosti zaposljavanja i slicne fraze nas trezorski princ se posipa pepelom i pominje nekakvo pomirenje Srba i Bosnjaka.
Kakav mazlum, odvesce nas u provaliju, i on i SDA demokratija.
Tako je trebao reci medijima a to sto smo mi dobrano zakasnili da pometemo svoju avliju od brada bez brkova i kratkih pantola polako dolazi na naplatu.
Drinski

#2775 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

ljevoruki wrote:Jadni mi kao narod i zajednica kad moramo slusati Dacica i njegova predavanja.
Da imamo, kao sto nemamo, politicara i vodju koji bi odmah nakog ovoga ubistva prebacio odgovornost na Dodika i njegovu retoriku protiv Bosnjaka i BiH, status povratnika u taj entitet, zastupljenost Bosnjaka u vlasti, mogucnosti zaposljavanja i slicne fraze nas trezorski princ se posipa pepelom i pominje nekakvo pomirenje Srba i Bosnjaka.
Kakav mazlum, odvesce nas u provaliju, i on i SDA demokratija.
Tako je trebao reci medijima a to sto smo mi dobrano zakasnili da pometemo svoju avliju od brada bez brkova i kratkih pantola polako dolazi na naplatu.
:thumbup:
Locked