TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
skafiskafsnjak

#2476 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by skafiskafsnjak »

reis1 wrote:
sinuhe wrote:Bosnjaci su sami krivi sto pored svih problema imaju jos i ovaj nimalo bezazlen. Tesko je bilo sta reci kad je kriv uvijek Neko Drugi.
I onda drustvo geografa posegne za Sutorinom :-)
Zasto bi vehabije bili problem BiH? Hjooo shege... :razz:

Inshallah, i do Beograda ako treba, za jedno 20 godina! :run:
Znaci, ti podrzavas ubijanje ?
znas ti sta kaze vjera o tome ...? ono, ko ubije jednog ko da je ubije covjecanstvo ...?
reis1

#2477 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by reis1 »

OffTheWall wrote:
reis1 wrote:
Normalno da podrzavam vehabije. Pa necu valjda cetnike... :-)
Pa super, podržavaj, sve do dana kada ti SIPA ne zakuca na vrata.
No onda u isto vrijeme kada taj isti vehabija počini terorističko djelo, nemoj kukati i tužiti ćetnike nego fino reci da ti je brat šehidio za pravu stvar ;)

Ja se samo Allaha bojim, a kad je to tako, onda mi ne mogu ni SSSR ni USA nista!

A ti nas'o SIPA-u, hjooo shege Allaha mi... :razz:
OffTheWall

#2478 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by OffTheWall »

skafiskafsnjak wrote: Znaci, ti podrzavas ubijanje ?
znas ti sta kaze vjera o tome ...? ono, ko ubije jednog ko da je ubije covjecanstvo ...?
Sve mi se čini da ti i on nemate isto shvaćanje vjere ;) Njegova vjera je ipak malo drugačija od tvoje :)
kakotakonikako

#2479 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by kakotakonikako »

OffTheWall wrote:
kakotakonikako wrote:
ne laprdaj ti i tako razgovaraj sa sebi slicnim. ja ti govorim o apsolutnom iznosu a ti o procentualnom. ti si u mome citiranom tvog posta rekao da smo zemlja sa najvecim brojem vojnika u isis-u. a kada to nije tacno, onda uvodis u igru procente. to je kao da si rekao da je, recimo, svajcarska sa 2 ubistva nesigurnija od kine gdje se desi 100.000 ubistava ( a u prvoj ubijena 2 a u drugoj 100.000 ljudi ). valjda skontas sada. i opominjem te da ne koristis reci mene upucene, kao sto se mozda obracas nekima sebi bliskim. ja se tebi tako nisam obracao, nego sam ti samo na tvoj nacin odgovorio.
Pa ja sam upravo to i rekao, BiH sa obzirom na broj stanovnika daje najveći broj boraca Islamske države (ovo je treći put u 5 minuta da ovo pišem).
opet ne govoris istinu. procitaj sta si rekao u postu koji sam ti citirao. nisi govorio s obzirom na broj stanovnika, a kada si uvidjeo gresku, onda se pokusavas vaditi. ( i to 3 puta u 5 minuta ).
da ti jos pokusam objasniti, te procente: imas dvije porodice, jedna ima 2 clana i jedan ubije 1 covjeka. druga porodica od 100 clanova, 49 njih ubije 49 drugih ljudi. koja je porodica vise ubila. po tvome rezonu prva jer je 50% vece od 49%. nadam se da vidis o cemu ti pokusavam objasniti.
Last edited by kakotakonikako on 29/04/2015 09:54, edited 1 time in total.
reis1

#2480 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by reis1 »

skafiskafsnjak wrote:
reis1 wrote:
sinuhe wrote:Bosnjaci su sami krivi sto pored svih problema imaju jos i ovaj nimalo bezazlen. Tesko je bilo sta reci kad je kriv uvijek Neko Drugi.
I onda drustvo geografa posegne za Sutorinom :-)
Zasto bi vehabije bili problem BiH? Hjooo shege... :razz:

Inshallah, i do Beograda ako treba, za jedno 20 godina! :run:
Znaci, ti podrzavas ubijanje ?

To ne vrijedi za cetnike, samo za normalne insane... :D
piupiu

#2481 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by piupiu »

mirza_15 wrote:
piupiu wrote:
Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?

Ali, mozda nama ipak fali malo odmjerenosti, kontrole, zelje za postivanjem zakona bilo koje vrste - u najmanju ruku civlizacijskih.

Na primjer, ova lista koju vrtite po temi sve vrijeme nema nikakvo zaglavlje, nikakav izvor, nista. Samo imena ljudi, njihovi maticni brojevi, imena njihovih oceva ... Jesu li optuzeni? Pravosnazno osudjeni? Pod istragom? Na Interpolovoj potjernici? Kakva je to lista? Ko ju je objavio? Po kojoj zakonskoj osnovi? Je li svako ovdje moze doci i postaviti licne podatke ljudi i napisati 'ratni zlocinci' u naslov? Je li se Tuzilastvo BiH oglasilo po pitanju te liste? Jesu li vam jasne implikacije objavljivanje bilo kakve liste na kojoj se nalaze imena nevinih ljudi u ovom kontekstu? Je l' treba neko da podigne krivicnu prijavu protiv vas da biste poceli razmisljati i odgovorno se odnosili prema informacijama ove vrste? Ovo nije djeciji vrtic - vec zivot, javna rijec, javni forum.

I, za kraj jedno pitanje - koje to zakone BiH treba ukinuti s obrazlozenjem da je 'u Srebrenici pocinjen genocid'? Ozbiljno pitanje - koje proizilazi iz ove, jos jednom, javne rasprave.
Mislim da se radi o izvjestaju komisije za Srebrenicu Vlade RS. Sjecas se toga? Kada su ih stranci pritisli. Cavic bio predsjednik. Na spisku se nalazi 810 imena.
Moguce. Isto tako je prije mjesec dana izaslo nekih clanaka o tome kako je neko uzeo listu svih zaposlenih MUP-a RS sa imenima, maticnim brojevima, itd, i poceo je postavljati po Interntu sa naslovom 'Lista ratnih zlocinaca bla, bla, bla', mislim da je bila i neka javna rasprava po tom pitanju, ne mogu se tacno sjetiti. Je l' se neko toga sjeca? Generalno, nisam pristalica javnog linca. Pojavi se spisak - nigdje nikakvih izvora, navoda kako su dosli do licnih podataka ljudi, na koji nacin su oni 'ratni zlocinci', otkud da se takva lista slobodno seta Internetom - nista. To je ... :-)
OffTheWall

#2482 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by OffTheWall »

reis1 wrote:
OffTheWall wrote:
reis1 wrote:
Normalno da podrzavam vehabije. Pa necu valjda cetnike... :-)
Pa super, podržavaj, sve do dana kada ti SIPA ne zakuca na vrata.
No onda u isto vrijeme kada taj isti vehabija počini terorističko djelo, nemoj kukati i tužiti ćetnike nego fino reci da ti je brat šehidio za pravu stvar ;)

Ja se samo Allaha bojim, a kad je to tako, onda mi ne mogu ni SSSR ni USA nista!

A ti nas'o SIPA-u, hjooo shege Allaha mi... :razz:
Ne čudi me, ne radi SIPA baš dobro svoj posao pa shvaćam kako se možeš zajebavati.
No, vremena se mijenjaju kao što vidiš, za koju godinu će i BiH prema EU, a onda da vidiš kada Europa krene uvoditi red ;)

Čujem da Sirija postaje dobra turistička destinacija, mogao si na vrijeme bježati
skafiskafsnjak

#2483 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by skafiskafsnjak »

reis1 wrote:

A ti si izgleda neki trol . Od Allaha smo svi , On zivot daje i On uzima, niko vise na to pravo nema . A bradonje i takvi kao ti samo sramote i krive sliku o lijepoj vjeri nasoj .
Herr Flick

#2484 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Herr Flick »

Cuj dan zalosti u Federaciji :-) :-)
The BEN10

#2485 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by The BEN10 »

piupiu wrote:Moguce. Isto tako je prije mjesec dana izaslo nekih clanaka o tome kako je neko uzeo listu svih zaposlenih MUP-a RS sa imenima, maticnim brojevima, itd, i poceo je postavljati po Interntu sa naslovom 'Lista ratnih zlocinaca bla, bla, bla', mislim da je bila i neka javna rasprava po tom pitanju, ne mogu se tacno sjetiti. Je l' se neko toga sjeca? Generalno, nisam pristalica javnog linca. Pojavi se spisak - nigdje nikakvih izvora, navoda kako su dosli do licnih podataka ljudi, na koji nacin su oni 'ratni zlocinci', otkud da se takva lista slobodno seta Internetom - nista. To je ...
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=5516
Spisak ratnih zločinaca koji rade na visokim funkcijama u zemlji i u policiji, a učestvovali su u genocidu u Srebrenici sačinila je mješovita Komisija Vlade RS, Vlade Federacije BiH i međunarodne zajednice još 2004. godine.

Na tom spisku nalazi se 810 osumnjičenih za zločine. No, teret koji nose zbog onoga što su radili nad bošnjačkim stanovništvom tokom najvećeg genocida u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, nije im predstavljao problem da se nakon okončanja agresije, zaposle u razne institucije vlasti BiH, a neki od njih se nalaze čak i na rukovodećim pozicijama, piše NAP.
llull

#2486 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by llull »

sinuhe wrote:Ubijeni je valjda iz Banovica.
Kako mozemo znati da Nerdina nije ubio ubica njegovog oca? Mozemo i tako :?
Ili da je policajcevog oca ubio neko iz Nerminove familije ... ne mozemo znati... Ovo je bosna, zacarani krug, zemlja u cijoj je clan necije porodice nekada nekako ubio clana necije druge porodice... u zadnjih 100 godina vjerujem da nema porodice koja na ovaj ili onaj nacin nije ucinila nesto lose.
Zamislite da sada krene osveta, da djecaci i djevojcice zrtava istocne Bosne pocnu da ulaze sa bombama ili puskama u lokale u Banja Luci, Bratuncu, Zvorniku, Visegradu... Da se svete necijim porodicama, pa da onda ovi krenu da vracaju...

Otvorila bi se Pandorina kutija za sve nas
sinuhe

#2487 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by sinuhe »

Herr Flick wrote:Cuj dan zalosti u Federaciji :-) :-)
Pa usrali se. Ne moze se sad mnogo toga uraditi. Sad ce Srbima davati vece ovlasti i u obavjestajnim sluzbama, policiji... Eto vec ne vazi taj spisak pripadnika policije oko Srebrenice 95. Niko to vise nece ni spomenuti.
travnik

#2488 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by travnik »

Koji debilizam i tupavo opravdavanje ubojstva, odnosno terorističkog akta. Doista neki nacionalizmom zadojeni umovi postaju tragikomični u svom nastojanju da nađu opravdanje za nešto za što nema opravdanja. Po toj njihovoj izvitoperenoj logici, da ostavimo za trenutak RS i uzmemo u obzir FBiH, svaki B čiji je neki član obitelji stradao u Ahmićima, Heliodromu ili Stocu bi mogao onako komotno ubiti nekog policajca H koji je bio ratu u Vitezu, Stocu ili Mostaru, ili svaki H čiji neki član obitelji stradao u Križančevom selu, Bugojnu ili Trusini, mogao bi ubiti nekog policajca B koji je bio u ratu u Vitezu, Bugojnu ili Konjicu. Po ovim likovima koji opravdavaju teorizam imali bi puno pravo. Onda, gdje bi nas ta ubojstva odvela? Šta bi se tim postiglo? To što je neko bio pripadnik VRS ili MUP RS-a ne znači da je isti po automatizmu ratni zločinac. Nitko ne spori zločine VRS i MUP RS-a, ali proglasiti ili smatrati svakog pripadnika istih ratnim zločincem je idiotizam. Uostalom, sada ispada čudno što je neki S iz Zvornika bio u VRS ili MUP RS-a. Eto kao on izuzetak. Pa gdje su mislili da je bio 90-ih, na putovanju oko svijeta ili u humanitarnim misijama u Africi!?
The BEN10

#2489 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=5516
Spisak ratnih zločinaca koji rade na visokim funkcijama u zemlji i u policiji, a učestvovali su u genocidu u Srebrenici sačinila je mješovita Komisija Vlade RS, Vlade Federacije BiH i međunarodne zajednice još 2004. godine.

Na tom spisku nalazi se 810 osumnjičenih za zločine. No, teret koji nose zbog onoga što su radili nad bošnjačkim stanovništvom tokom najvećeg genocida u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, nije im predstavljao problem da se nakon okončanja agresije, zaposle u razne institucije vlasti BiH, a neki od njih se nalaze čak i na rukovodećim pozicijama, piše NAP.
Ubijeni policajac je na broju....
http://www.nap.ba/images/file/ratnizlocinci.pdf
Walther

#2490 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

shbc wrote:
Walther wrote:
piupiu wrote:Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?
Vise manje svaki pripadnik "VRS" iz toga doba je ratni zlocinac. A kod ovog je citava porodica bila u VRS. Provjeri pricu brata... U tom dijelu BiH nije bilo klasicnog rata ili potrebe za neko "brani" Srbe. Ko je usao u VRS sigurno to nije uradio je bio ugrozen.
Kao Srdjan Aleksic i bog zna koliko jos Srdjana. Sjeme im se zatrlo cetnicko. Jelde? :roll:

A sa druge strane sve posteni ratnici u ABiH. Od Cace pa do ostalih Caca. Nismo mi nista, oni su.

Sto prije shvatite sa sve tri strane da nijedna nije crno-bijela, da je na sve tri bilo dobrih ljudi i monstruma to ce nam svima biti bolje.
Da... svi smo bre isti... i ko nas zavadi... inace koliko muslimana je proslo mimo Srdjana a da nisu bili njegovi "prijatelji"? Retoricko pitanje btw.
OffTheWall

#2491 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by OffTheWall »

travnik wrote:Koji debilizam i tupavo opravdavanje ubojstva, odnosno terorističkog akta. Doista neki nacionalizmom zadojeni umovi postaju tragikomični u svom nastojanju da nađu opravdanje za nešto za što nema opravdanja. Po toj njihovoj izvitoperenoj logici, da ostavimo za trenutak RS i uzmemo u obzir FBiH, svaki B čiji je neki član obitelji stradao u Ahmićima, Heliodromu ili Stocu bi mogao onako komotno ubiti nekog policajca H koji je bio ratu u Vitezu, Stocu ili Mostaru, ili svaki H čiji neki član obitelji stradao u Križančevom selu, Bugojnu ili Trusini, mogao bi ubiti nekog policajca B koji je bio u ratu u Vitezu, Bugojnu ili Konjicu. Po ovim likovima koji opravdavaju teorizam imali bi puno pravo. Onda, gdje bi nas ta ubojstva odvela? Šta bi se tim postiglo? To što je neko bio pripadnik VRS ili MUP RS-a ne znači da je isti po automatizmu ratni zločinac. Nitko ne spori zločine VRS i MUP RS-a, ali proglasiti ili smatrati svakog pripadnika istih ratnim zločincem je idiotizam. Uostalom, sada ispada čudno što je neki S iz Zvornika bio u VRS ili MUP RS-a. Eto kao on izuzetak. Pa gdje su mislili da je bio 90-ih, na putovanju oko svijeta ili u humanitarnim misijama u Africi!?
Tako sam i ja mislio, no čini se da nije tako.
Kako mi je par forumaša reklo, Hrvat čiju su obitelj pobili pripadnici Armije BIH u Trusini to ne bi smjeli uraditi, jer je Hrvat agresor na finu Bosnu i Bošnjake.Dok Bošnjaci imaju pravo suditi i ubijati bez ikakvih dokaza.
To ti je to u najkraćim crtama
The BEN10

#2492 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:

Ubijeni policajac je na broju....
http://www.nap.ba/images/file/ratnizlocinci.pdf
137...
Đurić Nikole Dragan, JMBG se poklapa sa datumom rođenja...
Last edited by The BEN10 on 29/04/2015 10:05, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#2493 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by skafiskafsnjak »

OffTheWall wrote:Tako sam i ja mislio, no čini se da nije tako.
Kako mi je par forumaša reklo, Hrvat čiju su obitelj pobili pripadnici Armije BIH u Trusini to ne bi smjeli uraditi, jer je Hrvat agresor na finu Bosnu i Bošnjake.Dok Bošnjaci imaju pravo suditi i ubijati bez ikakvih dokaza.
ko ti je bola to rekao ? to si sam zakljucio ! Niko nema pravo da ubije drugog covjeka , ali isto tako u ovoj nam drzavi vlada nepravda nevidjena.
Eto nepravda prema onim koji gledaju ubice svojih oceva na sluzbenim poslovima .

Ko je poceo rat ? Da nismo mi otisli u Srbiju da ratujemo?
reis1

#2494 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by reis1 »

OffTheWall wrote: Ne čudi me, ne radi SIPA baš dobro svoj posao pa shvaćam kako se možeš zajebavati.
No, vremena se mijenjaju kao što vidiš, za koju godinu će i BiH prema EU, a onda da vidiš kada Europa krene uvoditi red ;)

Čujem da Sirija postaje dobra turistička destinacija, mogao si na vrijeme bježati
:lol:

Sirija Srbija, tu je to negdje... :-D

Dobro, mogli bismo shebat turizam i zapadnim susjedima = - 10 milijardi svake godine! A ne moze nam niko nista, ni NATO, mo-sa A.Dz.sch.! Vehabije su sila! :bih:
travnik

#2495 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by travnik »

Pa ljudi (najvjerojatnije s obzirom na dosadašnje informacije o ubojici) da ovaj terorista nije ubio policajca za to što je on bio u MUP RS-a u ratu već zato što je policajac u RS-u danas. On je tamo otišao da ubije policajca, a žrtva je mogao biti i neki policajac Bošnjak (nacionalisti trebaju shvatiti da ne piše nekom na čelu koje je nacionalnosti) ili neki policajac S koji je godište teroriste (91.) i koji samim tim nema apsolutno nikakve veze sa ratom i ratnim zločinima. Kao da je ovaj ubojica profesionalac i zna koga i zašto ubiti. On je otišao u policiju da ubije što više policajaca.
mirza_15

#2496 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by mirza_15 »

piupiu wrote:
Moguce. Isto tako je prije mjesec dana izaslo nekih clanaka o tome kako je neko uzeo listu svih zaposlenih MUP-a RS sa imenima, maticnim brojevima, itd, i poceo je postavljati po Interntu sa naslovom 'Lista ratnih zlocinaca bla, bla, bla', mislim da je bila i neka javna rasprava po tom pitanju, ne mogu se tacno sjetiti. Je l' se neko toga sjeca? Generalno, nisam pristalica javnog linca. Pojavi se spisak - nigdje nikakvih izvora, navoda kako su dosli do licnih podataka ljudi, na koji nacin su oni 'ratni zlocinci', otkud da se takva lista slobodno seta Internetom - nista. To je ... :-)
Evo pokusavam da guglam i trazim tekstove sa starijim datumom. Evo link na tekst iz 2006. (komisija je izasla sa izvjestajem 2004. godine). Na spisku se nalazi i ubijeni Djuric. Ne ulazeci u tacnost informacije (da li je to stvarno spisak imena koje je dala ta komisija), cinjenica je da je Djuric bio na spisku koji je vec 2006 bio dostupan javnosti:

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=18778
OffTheWall

#2497 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by OffTheWall »

skafiskafsnjak wrote:
OffTheWall wrote:Tako sam i ja mislio, no čini se da nije tako.
ko ti je bola to rekao ? to si sam zakljucio ! Niko nema pravo da ubije drugog covjeka , ali isto tako u ovoj nam drzavi vlada nepravda nevidjena.
Eto nepravda prema onim koji gledaju ubice svojih oceva na sluzbenim poslovima .

Ko je poceo rat ? Da nismo mi otisli u Srbiju da ratujemo?
Nisam rekao da si ti, prelistaj par stranica unatrag ;)
Totalno si u pravu, koliko samo zločinaca hoda slobodno (https://frayo.cartodb.com/viz/2009c47a- ... cation=ufi).
The BEN10

#2498 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by The BEN10 »

mirza_15 wrote:
piupiu wrote:
Evo pokusavam da guglam i trazim tekstove sa starijim datumom. Evo link na tekst iz 2006. (komisija je izasla sa izvjestajem 2004. godine). Na spisku se nalazi i ubijeni Djuric. Ne ulazeci u tacnost informacije (da li je to stvarno spisak imena koje je dala ta komisija), cinjenica je da je Djuric bio na spisku koji je vec 2006 bio dostupan javnosti:

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=18778
Ne moraš guglati, već sam dva puta postavio odgovarajući tekst:

reis1

#2499 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by reis1 »

skafiskafsnjak wrote:
reis1 wrote:

A ti si izgleda neki trol . Od Allaha smo svi , On zivot daje i On uzima, niko vise na to pravo nema . A bradonje i takvi kao ti samo sramote i krive sliku o lijepoj vjeri nasoj .
Osim vehabija, oni imaju pravo zato sto su pravi muslimani, najblizi i u vjeri! :oops:
skafiskafsnjak

#2500 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by skafiskafsnjak »

OffTheWall wrote:
Nisam rekao da si ti, prelistaj par stranica unatrag ;)
Totalno si u pravu, koliko samo zločinaca hoda slobodno (https://frayo.cartodb.com/viz/2009c47a- ... cation=ufi).
A da ti meni malo odgovoris na ova dva zadnja pitanja ?
bil' se ista od toga dogoodilo da ne dodjose u nasu zemlju da ratuju ?
Locked