Talasi referenduma

seln

#751 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
madner wrote:
Mister Yes wrote:
Federalni ne bi došao ranije?
Ne, zasto bi? :D
Pa Lukač reće da je očekivao da SIPA i Direkcija reaguju. Tek kad je vidio da neće/ne mogu on je došao. Da nema SIPE ne bi je ni čekao. Došao bi odmah. Elementarna logika.

Niko pametan ne spori da je predsjedništvo gorilo zbog komplikovanog i neuređenog sistema policijskih službi koji nije na vrijeme reagovao jer su se posvađali oko nadležnosti. Samo se još ti koprcaš u interesu internet borbe. :lol:
Kad protjeramo kvislinge, sistem nece biti komplikovan.
Mister Yes

#752 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

seln wrote:Kad protjeramo kvislinge, sistem nece biti komplikovan.
:thumbup: To je cilj. Protjerati kvislinge iz institucija sistema. Na ovaj ili onaj način. Ako ne može silom onda milom :wink:
seln

#753 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
:thumbup: To je cilj. Protjerati kvislinge iz institucija sistema. Na ovaj ili onaj način. Ako ne može silom onda milom :wink:
Radije silom. Preko medjunarodno priznatih granica.
madner

#754 Re: Talasi referenduma

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:
Mister Yes wrote: Federalni ne bi došao ranije?
Ne, zasto bi? :D
Pa Lukač reće da je očekivao da SIPA i Direkcija reaguju. Tek kad je vidio da neće/ne mogu on je došao. Da nema SIPE ne bi je ni čekao. Došao bi odmah. Elementarna logika.

Niko pametan ne spori da je predsjedništvo gorilo zbog komplikovanog i neuređenog sistema policijskih službi koji nije na vrijeme reagovao jer su se posvađali oko nadležnosti. Samo se još ti koprcaš u interesu internet borbe. :lol:
Lukac rece mnogo toga, no da nema SIPE opet bi cekao jer je protest bio u nadleznosti MUP KS-a.
Nakon sto bi nekao zapalio/napao Predsjednistvo mozda bi brze reagovao, no opet bi gorilo.
Prepucavanje FMUP - SIPA traje malo duze i nema veze sa protestima.

Trenutna teorija je da je predsjednistvo gorilo zato sto MUP KS nije bio u stanju da suzbije demonstracije.
Samo ti prestavljas necije misljenje kao cinjenice, u nadi da ce proci.

Taktika ti je da nastupis kao da je tacno, mada znamo da apsolutno pojma nemas sta lupetas. Ono sto me cudi jeste kako to da nikad ne potrefis nesto kod tog silnog lupanja.
Ali Kemal

#755 Re: Talasi referenduma

Post by Ali Kemal »

Naravno, kvisling je relativna kategorija. Za vecinu Hrvata je Zeljko Komsic kvisling, tako da bi Treci rjesio problem kvislinga zauvijek.
seln

#756 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
Naravno, kvisling je relativna kategorija. Za vecinu Hrvata je Zeljko Komsic kvisling, tako da bi Treci rjesio problem kvislinga zauvijek.
Varas se, upravo takvi su MANJINA...10% u vrh glave. A sta je i ko je kvisling, zna se. Ne moze covjek kji je branio svoju zemlju od agresora biti kvisling. Niti ga takvim mogu smatrati oni koji su je napadali. :wink:
Basvod

#757 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

seln wrote: Glede i u svezi teme, tvoj brat po kvislingu @Basvood je izasao sa optuzbom kako Bosnjaci namjeravaju asimilirati srbe i hrvate i pretvoriti ih u tamo neke "Bosance".
Iskreno , vecinu Bosnjaka zaboli osunecenjac kak ce srbi i hrvati sami sebe nazivati. Mozete se zvati tako kako se zovete, mozete se zvati Kelti, Hirkanijanci, Arijevci, Cigani...zaboli nas za tim.
A o lutanju bi mogli danima...npr. o katolickom zivlju u Bosni 19. vijeka, kojem je stigla depesa da se imaju smatrati Hrvatima...ali, kao sto rekoh, zaboli nas za tim.
Ne, nikad nisam napisao “većina Bošnjaka”, naprotiv u pitanju je mala ali u bošnjackom narodu nažalost uticajna skupina velikobošnjaka.
Većinu Bošnjaka čine normalni i pošteni ljudi koji gledaju kako da prežive od danas do sutra i ja navijam da se što prije riješe ološa u sopstvenim redovima, bar u mjeri u kojoj su se Srbi riješili velikosrba i Hrvati velikohrvata.
Basvod

#758 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

seln wrote:
Ali Kemal wrote:
Varas se, upravo takvi su MANJINA...10% u vrh glave. A sta je i ko je kvisling, zna se. Ne moze covjek kji je branio svoju zemlju od agresora biti kvisling. Niti ga takvim mogu smatrati oni koji su je napadali. :wink:
Nije to bas tako jednostavno.
Ti gledas iz jedne pozicije a seljak iz Teslica koji je pucao na Abu Hamzu i sl. iz druge.
I nikad se necete sloziti a i jedan i drugi ste iz svoje pozicije u pravu.
Hafis

#759 Re: Talasi referenduma

Post by Hafis »

I ja sam u onoj gunguli vjerojatno pucao na Abu Hamzu...ili barem neke njegove zemljake...nekako mi nisu djelovali ovdašnje.
Doduše ima Boga da je k'o zrno bibera - manje više sve je to na kraju dobilo šut kartu u jednom pravcu...
Ali osta i ja ''kvisling''...doduše samo u očima patriJota, što opet i nije tako strašno u sredini u kojoj živim....a ne mislim seliti zadugo.
MoodSwingeR

#760 Re: Talasi referenduma

Post by MoodSwingeR »

Kako selit', gluho i daleko bilo? Pa surfamo svi na talasima referenduma, extra nam...
Mister Yes

#761 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

madner wrote: Prepucavanje FMUP - SIPA traje malo duze
Ekši? :D I to je dobro za ljude u ovoj zemlji?
seln

#762 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Hafis wrote:I ja sam u onoj gunguli vjerojatno pucao na Abu Hamzu...
Da si ga pogodio, imao bi pivo.
Mister Yes

#763 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

muha_sa wrote: hajde ba podjeli je više. :D
Koga, zemlju? Pa zemlja je podjeljena u Daytonu. Mene lično fascinira kako je to precizno urađeno. Gledaj ovu preciznost:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... odjela.png

Na ovom plavom području 91-e živjelo 445.450 Srba a na ovom žutom (RS) 440.746 Bošnjaka. Nevjerovatno precizna razmjena teritorija ne samo u smislu kvadrature već dakle i u smislu naseljenosti. Ovo je neko smislio puno prije Daytona.
Skijaš

#764 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
muha_sa wrote: hajde ba podjeli je više. :D
Koga, zemlju? Pa zemlja je podjeljena u Daytonu
Ne onako kako bi ti htio. Niti će biti. Niti to neko uopšte spominje kao opciju.
Mister Yes

#765 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: Ne onako kako bi ti htio.
Ja sam super zadovoljan dosadašnjom podjelom. Ako se steknu uslovi za još jednu liniju dobro i jest. Ako ne opet dobro. I ova jedna je dobra garancija da više nikad ne ratujemo.

Govorio sam ja i svom rahmetli ocu da podjeli zaostavštinu od dede sa amiđama. Ali oni sve nešto "mi se livo ko gabo nema potrebe da dijelimo ovo ono". I sad kad su svi rahmetli ja se moram sa rođacima za vratove fatat. :sad:
Skijaš

#766 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote: Ne onako kako bi ti htio. Niti će biti. Niti to neko uopšte spominje kao opciju.
Ja sam super zadovoljan dosadašnjom podjelom.
Je li to imamo naznake tvog drugog po redu obećanja da više nećeš promovisati dalje podjele ?
Mister Yes

#767 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:
Skijaš wrote: Ne onako kako bi ti htio. Niti će biti. Niti to neko uopšte spominje kao opciju.
Ja sam super zadovoljan dosadašnjom podjelom.
Je li to imamo naznake tvog drugog po redu obećanja da više nećeš promovisati dalje podjele ?
Ja sam zadovoljan i svojom trenutnom platom. Ali to ne znači da ne bih prihvatio i veću platu. :D

A ono prvo obećanje sam ispunio. Mnogo sam suptilniji i nježniji pa su i reakcije samo vas par manipulatora a većina raje ne reaguje. Cilj da se smire tenzije ispunjen, obećanje održano. :oops:
seln

#768 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote: Ne onako kako bi ti htio.
Ja sam super zadovoljan dosadašnjom podjelom. Ako se steknu uslovi za još jednu liniju dobro i jest. Ako ne opet dobro. I ova jedna je dobra garancija da više nikad ne ratujemo.

Govorio sam ja i svom rahmetli ocu da podjeli zaostavštinu od dede sa amiđama. Ali oni sve nešto "mi se livo ko gabo nema potrebe da dijelimo ovo ono". I sad kad su svi rahmetli ja se moram sa rođacima za vratove fatat. :sad:
Sta je, stigle tablete? :wink:
madner

#769 Re: Talasi referenduma

Post by madner »

Mister Yes wrote:
Ljudski karakter se ne moze izbaciti iz jednacine.
Recimo sasvim sigurno i ti znas da veze nemas no ego ti ne dozvoljava da to priznas pa se hvatas za slamke tako sto izdvajas djelove recenica koji ti odgovaraju u nadi da ce ispasti kao da si rekao nesto sto je imalo smisla.
Mister Yes

#770 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
Recimo sasvim sigurno i ti znas da veze nemas no ego ti ne dozvoljava da to priznas pa se hvatas za slamke tako sto izdvajas djelove recenica koji ti odgovaraju u nadi da ce ispasti kao da si rekao nesto sto je imalo smisla.
Bezveze je sada da se ljutiš. Poenta i jeste u tome da te naveden da sam kažeš ono što meni odgovara. Negdje na nebu Sokrat se smješi :-D
madner

#771 Re: Talasi referenduma

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:
Mister Yes wrote:
Bezveze je sada da se ljutiš. Poenta i jeste u tome da te naveden da sam kažeš ono što meni odgovara. Negdje na nebu Sokrat se smješi :-D
Sokrat je imao drugu metodu, po njemu bi ovo bio znak da nemas argumentacije.
Od pocetne teze da je problem prebacivanje ingerencija dosao si do toga da bi bilo dobro da direktori imaju bolje medjuljudske odnose :D
Mister Yes

#772 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

madner wrote:dosao si do toga da bi bilo dobro da direktori imaju bolje medjuljudske odnose :D
Problem i jeste što ih ima više. Gdje je puno baba kilava su djeca :oops:
Mister Yes

#773 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

Ali Kemal wrote:
Da li bi ovakav "treći" bio ok po tvom mišljenju:

Image

U "treći" sam dodao i dio opštine Jajce gdje su Hrvati većina (a gdje su i hidroelektrane Jajce I i Jajce II) te Usoru jer ne smetaju komunikacijama. Dio srednje Bosne koji je sporan sam ostavio u distrikt (recimo da se zove Distrikt Srednja Bosna) i tu su opštine Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Fojnica, Gornji Vakuf i Kreševo (eto mira i za @skijaševu napaćenu dušu) a može se tu dodati i onaj mali dio opštine Travnik sa bolnicom (Nova Bila) ako bi bilo stani pani.

PS: Kada se izračuna u tamno plavom dijelu (Bošnjački entitet) je 91-e živjelo 440 hiljada Srba a u RS-u 440 hiljada Bošnjaka. Da se čovjek naježi zar ne?
webby-x

#774 Re: Talasi referenduma

Post by webby-x »

Otkud ta opsesija sa povezivanjem teritorija i Neumom?
Zašto jednostavno ne pustiti svakog općini da odluči na
referendumu (2/3 većina) u koji će kanton? One koje
nemaju 2/3 većinu ostaju u jednom kantonu.
Mister Yes

#775 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

webby-x wrote:Otkud ta opsesija sa povezivanjem teritorija i Neumom?
Ne postoji narod na svijetu koji bi se mirnim putem odrekao izlaza na more i kompaktnosti teritorija. Bošnjaci Federacijom ostvaruju ta dva cilja i nikada mirnim putem ne bi pristali da se odreknu toga. I ne samo Bošnjaci. Nema naroda na planeti koji bi se odricao toga mirnim putem. Treba biti realan.
Post Reply