Talasi referenduma

Post Reply
seln

#651 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
seln wrote:Ok, a mozes li nam ti (ili neko od tvojih 76 klo...ovaj, fanova) prognozirati kad ce to biti?
Da odredimo neki rok, recimo do 2040, jer racunam da cu bar toliko zivjeti...
i da nam se konacno skines s qrtza sa tvojim nebulozama.
Cilj je da na osnovu aktuelnih pokazatelja i trendova prognoziraš kretanja u budućnosti a sve kako ne bi uzalud trošio vrijeme, energiju, ljudstvo i ostale resurse. Na taj način se fokusiraš na ostvarljive ciljeve čime ti ostaje višak resursa koje onda upotrebljavaš za jačanje društva i nacije.
Ma bombona... hajde ti nama sad iskreno reci (znas ono prijeratno "hebo mater ko laze") cime se bavis i koje si skole zavrsio.
Na osnovu toga moci cemo zakljuciti koliko si kvalifikovan za sistemskog analiticara ili futurologa.
djonko brajs

#652 Re: Talasi referenduma

Post by djonko brajs »

LBVIEW wrote:
djonko brajs wrote: znacxi, priznajes da si crnokošuljaš? lijepo bogami...
Opcepoznata je stvar da su vama sve komsije i susjedi ustase,crnokosuljasi, mudhahedini i sl, pa je svaki zlocin protiv njih opravdan, a pozeljno je iste na svakom koraku minimizirati i relativizirati, a na smotrama srpskog folklora i slaviti. :oops:
Na vasu zalost, ostatak planete(s izuzetkom slavenske brace) je odavno skontao s kim ima posla, a vi ste neslavno ponijeli titulu jedinog naroda nakon II Svjetskog rata u cije ime je pocinjen genocid u UZP i cije kompletno vojno i politicko rukovodtsvo je ili osudeno ili na optuzenickoj klupi za isti. :izet:
Ti mozes(jos uvijek) trolati na ovom forumu ali tu historijsku cinjenicu ma koliko se trudio pobiti ne mozes.
kome nama? ovo sto pricas je cisti fasizam. starsno...
djonko brajs

#653 Re: Talasi referenduma

Post by djonko brajs »

Mister Yes wrote:
seln wrote:Ok, a mozes li nam ti (ili neko od tvojih 76 klo...ovaj, fanova) prognozirati kad ce to biti?
Cilj je da na osnovu aktuelnih pokazatelja i trendova prognoziraš kretanja u budućnosti a sve kako ne bi uzalud trošio vrijeme, energiju, ljudstvo i ostale resurse. Na taj način se fokusiraš na ostvarljive ciljeve čime ti ostaje višak resursa koje onda upotrebljavaš za jačanje društva i nacije.

Istorija je puna vladara koji to nisu dobro radili a osnovna karakterna mana koja ih je u tome omela je najčešće bila megalomanija. Dovoljno je pogledati naše istočne susjede gdje imama dva izvrsna primjera. Prvo kralj koji umjesto da se fokusira na područja gdje su živjeli Srbi zbog megalomanije pokuša asimilirati i Hrvate i Slovence. Da je bio pametniji cijela BiH bi bila Srbija još od prvog svjetskog rata. Zatim Milošević koji umjesto da se dogovori sa Albancima da podjeli Kosovo i dobije sjeverni dio zbog megalomanije izgubi cijelo Kosovo. A takvih primjera je koliko hoćeš. Megalomanija je najveći neprijatelj vladara odkada je svijeta i vijeka.

normalno, samo sto oni zaslijepljeni nacionalizmom, ne vide nigje megalomaniju, nego ispravnu i pravednu borbu za tisucljetnu gradjansku drzavu.
seln

#654 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

djonko brajs wrote:
LBVIEW wrote:
djonko brajs wrote: znacxi, priznajes da si crnokošuljaš? lijepo bogami...
Opcepoznata je stvar da su vama sve komsije i susjedi ustase,crnokosuljasi, mudhahedini i sl, pa je svaki zlocin protiv njih opravdan, a pozeljno je iste na svakom koraku minimizirati i relativizirati, a na smotrama srpskog folklora i slaviti. :oops:
Na vasu zalost, ostatak planete(s izuzetkom slavenske brace) je odavno skontao s kim ima posla, a vi ste neslavno ponijeli titulu jedinog naroda nakon II Svjetskog rata u cije ime je pocinjen genocid u UZP i cije kompletno vojno i politicko rukovodtsvo je ili osudeno ili na optuzenickoj klupi za isti. :izet:
Ti mozes(jos uvijek) trolati na ovom forumu ali tu historijsku cinjenicu ma koliko se trudio pobiti ne mozes.
Kao sto se vehabije zale na nedostatak demokratije, tako se i fasisti zale na neki navodni fasizam.
Sta je netacno od ovog sto je @LBVIEW naveo?
Je li bila presuda za genocid? Jeste.
Je li kompoletno vojno i politicko rukovodstvo zaglavilo u 'aagu? Jeste.
Mister Yes

#655 Re: Talasi referenduma

Post by Mister Yes »

seln wrote:Ma bombona... hajde ti nama sad iskreno reci (znas ono prijeratno "hebo mater ko laze") cime se bavis i koje si skole zavrsio.
Na osnovu toga moci cemo zakljuciti koliko si kvalifikovan za sistemskog analiticara ili futurologa.
Koliko članova ovog podforuma ima diplomu da priča o politici? Haj ti malo proguglaj šta je to forum i čemu služi.

A to da razmjenjujemo lične podatke može ali prvo ti. :wink:
djonko brajs

#656 Re: Talasi referenduma

Post by djonko brajs »

seln wrote:
djonko brajs wrote:
LBVIEW wrote: Opcepoznata je stvar da su vama sve komsije i susjedi ustase,crnokosuljasi, mudhahedini i sl, pa je svaki zlocin protiv njih opravdan, a pozeljno je iste na svakom koraku minimizirati i relativizirati, a na smotrama srpskog folklora i slaviti. :oops:
Kao sto se vehabije zale na nedostatak demokratije, tako se i fasisti zale na neki navodni fasizam.
ja i? kakve veze ja imam s tim? to sto kontam bosnjacke zablude i nacionalizam automatski sam cetnik? ili jos bolje, ako je rukovodstvo u hagu - svi srbi su zlocinci?

i jedna i druga tvrdnja je racionalno utemeljena isto kao kad bih ja rekao,"e zato sto je pala kisa u mozambiku u bosni ce poskupiti brasno." mogu ja ponavljati demagogiju da je to tako, ali to nema veze sa naukom.
Itakoto

#657 Re: Talasi referenduma

Post by Itakoto »

Ne da(j) se cedomir(e) :D
Skijaš

#658 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
Cilj je da na osnovu aktuelnih pokazatelja i trendova prognoziraš kretanja u budućnosti
Kud ćeš boljeg pokazatelja od činjenice da tvoj prijedlog rješenja niko ne samo da ne zagovara, nego uopšte ne spominje :-D
LBVIEW

#659 Re: Talasi referenduma

Post by LBVIEW »

Itakoto wrote:Ne da(j) se cedomir(e) :D
Ziku mu spike majke ti,ono se naslo prozivati nekog za toboznje zablude i nacionalizam te pozivati na racionalno utemeljenje svojih stavova. :D
seln

#660 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Mister Yes wrote:
seln wrote:Ma bombona... hajde ti nama sad iskreno reci (znas ono prijeratno "hebo mater ko laze") cime se bavis i koje si skole zavrsio.
Koliko članova ovog podforuma ima diplomu da priča o politici? Haj ti malo proguglaj šta je to forum i čemu služi.

Ja nigdje ne tvrdim da sam strucnjak niti da imam fanove, niti da ce forum izgubiti kvalitet ako ga napustim.
Takodje ne dajem prognoze za buducnost, na odrzivost sistema, niti laprdam o stvarima o kojima nemam pojma, samo da bih maskirao moje politicke pozicije.
Ja npr. znam samo toliko, da cemo vam jebati cetnicko dupe ako nesto pokusate pa bujrum.
A sto se tice laprdanja po forumu, uvijek dobro dodje neki tip sa vizijama a la Deretic....bar se imamo cemu smijati.
Samo, ziv bio, ne provaljuj se vise da si Bosnjak. Ili, mozda jesi, kao nemanja kusturica.
seln

#661 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

djonko brajs wrote:
seln wrote:
djonko brajs wrote:
ja i? kakve veze ja imam s tim? to sto kontam bosnjacke zablude i nacionalizam automatski sam cetnik? ili jos bolje, ako je rukovodstvo u hagu - svi srbi su zlocinci?

i jedna i druga tvrdnja je racionalno utemeljena isto kao kad bih ja rekao,"e zato sto je pala kisa u mozambiku u bosni ce poskupiti brasno." mogu ja ponavljati demagogiju da je to tako, ali to nema veze sa naukom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jarane, ti imas vecih problema od nemogucnosti podjele Bosne. Potrazi kakvog kiraetli hodzu da ti prouci rukju.
srbovanje i nauka....
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ali Kemal

#662 Re: Talasi referenduma

Post by Ali Kemal »

Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:
Cilj je da na osnovu aktuelnih pokazatelja i trendova prognoziraš kretanja u budućnosti
Kud ćeš boljeg pokazatelja od činjenice da tvoj prijedlog rješenja niko ne samo da ne zagovara, nego uopšte ne spominje :-D
Sasvim logicno sto se to sada ne spominju politicari, jer to bi znacio kraj njihove imperije vladanja na bazi vjecitih tenzija, koje su vecinom potpuno besmislene.
Oni su potrosili godine na JBMG i pitanju da li ce taj broj pocinjati sa 7 ili 8 :oops:
To nema ni u Alan Fordu :D Ti ljudi su apsolutno nesposbni da racionalno razmisljaju osim ako nije u pitanju licna korist, pljacka preduzeca i slicno. Totalna devijacija uma i znajuci da imaju u svojim rukama medije, kojima ispiraju mozak stanovnistvu vec 20+ godina, a neki cak ni nisu Bosanci, sto je poseban problem, onda nije ni cudo sto ljudi sada tesko mogu da prihvate racionalne prijedloge.
seln

#663 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

Ali Kemal wrote:
Sasvim logicno sto se to sada ne spominju politicari, jer to bi znacio kraj njihove imperije vladanja na bazi vjecitih tenzija, koje su vecinom potpuno besmislene.
Oni su potrosili godine na JBMG i pitanju da li ce taj broj pocinjati sa 7 ili 8 :oops:
To nema ni u Alan Fordu :D Ti ljudi su apsolutno nesposbni da racionalno razmisljaju osim ako nije u pitanju licna korist, pljacka preduzeca i slicno. Totalna devijacija uma i znajuci da imaju u svojim rukama medije, kojima ispiraju mozak stanovnistvu vec 20+ godina, a neki cak ni nisu Bosanci, sto je poseban problem, onda nije ni cudo sto ljudi sada tesko mogu da prihvate racionalne prijedloge.
I taj problem sa politicarima ce se rijesiti ako se podijelimo?
LBVIEW

#664 Re: Talasi referenduma

Post by LBVIEW »

seln wrote:
Mister Yes wrote:

Ja nigdje ne tvrdim da sam strucnjak niti da imam fanove, niti da ce forum izgubiti kvalitet ako ga napustim.
Takodje ne dajem prognoze za buducnost, na odrzivost sistema, niti laprdam o stvarima o kojima nemam pojma, samo da bih maskirao moje politicke pozicije.
Ja npr. znam samo toliko, da cemo vam jebati cetnicko dupe ako nesto pokusate pa bujrum.
A sto se tice laprdanja po forumu, uvijek dobro dodje neki tip sa vizijama a la Deretic....bar se imamo cemu smijati.
Samo, ziv bio, ne provaljuj se vise da si Bosnjak. Ili, mozda jesi, kao nemanja kusturica.
Nemoj tako, covjek ce jos malo doktorirati na ovom podforumu analizirajuci postove drugih.Jos da
ima formalno obrazovanje poput doktora Hafiza s prestiznog Sveucilista gdje bi mu kraj bio. :D
seln

#665 Re: Talasi referenduma

Post by seln »

LBVIEW wrote:
seln wrote:
Mister Yes wrote:

Nemoj tako, covjek ce jos malo doktorirati na ovom podforumu analizirajuci postove drugih.Jos da
ima formalno obrazovanje poput doktora Hafiza s prestiznog Sveucilista gdje bi mu kraj bio. :D
Pitam se, jesu li ovi vizionari i samouki sociolozi prolazna pojava ili ce ostati trajno, ko Munirina frizura?
LBVIEW

#666 Re: Talasi referenduma

Post by LBVIEW »

Ali Kemal wrote:

A ti k'o biva imas racionalne prijedloge koji ce "relaksirati" politicku napetost? :D
Hebo te sve mesija do mesije,od "doktora"Hafiza preko mister "kupim informacije iz postova drugih forumasa i mislim kako sam pametan", onog "racionalnog" revizioniste bliske nam proslosti donka brajsa pa do "ja sam Ali Kemal i znam sta je za Bosnjake nabolje-rasturiti BiH".
Skijaš

#667 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Ali Kemal wrote:
Skijaš wrote:
Mister Yes wrote:

Sasvim logicno sto se to sada ne spominju politicari, jer to bi znacio .....
manje je bitno zašto ne spominju, ovdje bode oči to da uopšte ne spominju. I ne samo da ne spominju političari, nego ne spominje ni NVO, ne spominju ni intelektualci, analitičari, niko živ ne promoviše rješenje koje kolega predstavlja kao neizbježno.
mirsek

#668 Re: Talasi referenduma

Post by mirsek »

Tvoj/vaš problem je sto bez obzira sto je rukovodstvo u Hagu osudjeno za razne zlocine pa i genocid i dalje zelite da se distancirate od odgovornosti i uzivate u rezultatima istih zlocina bez imalo moralne kritike a koliko vidim i griznje savjesti ,nimalo ne pokusavajuci da ublazite te zlocine vaseg vodstva sa nekim ljudskim gestom tipa priznavanja genocida i ukidanja obiljezja i naziva samo jednog naroda i time pokusate da se iskupite svima onima koji su zbog toga najvise ispastali a to su protjerani i pobijeni narodi u RS, cime bi se relaksirali odnosi i krenulo bi se u bolje sutra na koliko toliko zdravim temeljima.
Šta više, u entitetskoj organizaciji se docekuju zlocinci sa cvjecem na trgovima, cak i oni sto su priznali svoje zlocine, salju se avioni po njih i negira se genocid u Srebrenici uz gromoglasan pljesak u salama i javno izrazavanje podrske onima koji to izjavljuju.
I vi hocete tako da vas neko prihvati i postuje.? Poslije svega sto su vasi predstavnici uradili u vase ime i za vas racun.?
Bez ikakve zelje da se iskupite ili pokazete pokajanje ?
Vi stvarno zivite u paralelnom svijetu iz kojeg cete izaci usranih gaca jer niste ni zasluzili nista bolje. Pa onda placite kako je ceo svet protiv vas.
Ali Kemal

#669 Re: Talasi referenduma

Post by Ali Kemal »

LBVIEW wrote:A ti k'o biva imas racionalne prijedloge koji ce "relaksirati" politicku napetost? :D
Hebo te sve mesija do mesije,od "doktora"Hafiza preko mister "kupim informacije iz postova drugih forumasa i mislim kako sam pametan", onog "racionalnog" revizioniste bliske nam proslosti donka brajsa pa do "ja sam Ali Kemal i znam sta je za Bosnjake nabolje-rasturiti BiH".
BiH je vec rasturena i ja se kao Bosanac zalazem da se digne na noge i krene putem prosperiteta, sto se ne postize idejama kako da Bosnjaci preglasaju Hrvate, a da je sve po zakonu ili ispiranjem mozga gradjanima kako je vazno da JMBG pocinje sa 7 umjesto sa 8, tipa ministarstva za istrazivanja ruda i gubljenje vremena.
Skijaš

#670 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Ali Kemal wrote:
LBVIEW wrote:A ti k'o biva imas racionalne prijedloge koji ce "relaksirati" politicku napetost? :D
BiH je vec rasturena i ja se kao Bosanac zalazem da se digne na noge i krene putem prosperiteta
stvaranjem Trećeg čije granice nije moguće dogovoriti ?
Ali Kemal

#671 Re: Talasi referenduma

Post by Ali Kemal »

Skijaš wrote:
Ali Kemal wrote:
BiH je vec rasturena i ja se kao Bosanac zalazem da se digne na noge i krene putem prosperiteta
Sve se moze, kad se hoce!
Skijaš

#672 Re: Talasi referenduma

Post by Skijaš »

Ali Kemal wrote:
Skijaš wrote:
Ali Kemal wrote:
Sve se moze, kad se hoce!
Slažeš li se ti sa modelom podjele kojeg kao neminovnost predstavlja kolega @MisterYes, dakle Treći ali bez Kiseljaka, Viteza, Busovače, Kreševa, Novog Travnika, Jajca, Gornjeg Vakufa itd ? I šta na taj prijedlog kaže ekipa sa drugih, HDZ-u bližih foruma ?
Ali Kemal

#673 Re: Talasi referenduma

Post by Ali Kemal »

Skijaš wrote:Slažeš li se ti sa modelom podjele kojeg kao neminovnost predstavlja kolega @MisterYes, dakle Treći ali bez Kiseljaka, Viteza, Busovače, Kreševa, Novog Travnika, Jajca, Gornjeg Vakufa itd ? I šta na taj prijedlog kaže ekipa sa drugih, HDZ-u bližih foruma ?
Ne pratim te forume.

Sto se tice tvoje liste gradova, mislim da prvo treba da se prihvati koncept, pa bi onda lako bilo i povuci crtu, koja bi u skoroj buducnosti postala samo simbolicna.
Ne mislim da bilo ko treba da se preseljava, iseljava i slicno.
zavrzlama

#674 Re: Talasi referenduma

Post by zavrzlama »

dakle Treći ali bez Kiseljaka, Viteza, Busovače, Kreševa, Novog Travnika, Jajca, Gornjeg Vakufa itd ? I šta na taj prijedlog kaže ekipa sa drugih, HDZ-u bližih foruma ?
Sutra osiguraj treci entitet kao ustavnu kategoriju u BIH ustavu ,bez svih navedenih mjesta u istom ,bio bih ekspresno prihvacen od hrvatskih stranka....ZASTO?..U pitanju je pragmatizam,a on se bazira na sledecem...hrvati kontrolisu nekih 35% federacije ALI nemaju svoju policiju,sudstvo,sa kojim ce na toj teritoriji oni vladati i drugim odredjivati jesu li tu dobrodosli ili nisu(kao mali ausvic npr.)...pa se konta daj i 15% federacije u treci entitet jer je to samo nase,a ostatak fedracije ce biti svaciji,i druga stvar kad bi se fedracija podijelila na dva entiteta i imali tri entiteta na nivou BIH,tad bi uvijek dva entitata preglasavali jedan i doveli bi i ovako politicki slabu BIH u jos nezavidniji polozaj....treci entitet ne treba hrvatima za njihovu neku toboze zastitu ,nego iskljucivo za trajno etnicko cementiranje BIH,gdje bi ideja podjele BIH bila veoma izgledna..zato zapad i nece dozvoliti treci entitet jer obesmisljava postrojanje BIH,jer ista nicemu ne bi sluzila(DC Brcko je stvoren da se obesmisli podjela BIH,zasto bi se stvarao treci entitet kao smetnja ovom prvom)...
Basvod

#675 Re: Talasi referenduma

Post by Basvod »

LBVIEW wrote:
Ali Kemal wrote:

A ti k'o biva imas racionalne prijedloge koji ce "relaksirati" politicku napetost? :D
Bosnjaci ce vremenom sami shvatiti sta je za njih najbolje.
To je dugorocan proces.
Za pocetak Bosnjaci moraju biti uvjereni da nece doci neko sa strane i napraviti im drzavu po zelji, da nece Srbi i Hrvati ispariti iz BiH, da FBiH ne moze postati Zapadna Njemacka, da Bosna nije majka tj. da nije zivo bice :-D itd.... i kad se rijese tih i slicnih mitomanija Bosnjaci ce moci odluciti sta i kako dalje. Mozda ce se latiti puske, mozda nece, bog zna sta ce biti. Vrijeme ce pokazati.
Post Reply