Sudeći po glasanju, ne bih baš rekao da im je grad syeb*n od strane stare vlasti na nivou Federacije.Šifra Naziv stranke Broj glasova
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 5916
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 2851
01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 2287
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1293
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 923
00513 STRANKA PENZIONERA - UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE 386
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 384
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 370
00882 STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 366
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 205
01177 STRANKA ZA NAROD BOSNE I HERCEGOVINE 139
01185 STRANKA KOKUZA - SKOK 111
01183 PARTIJA PRAVOG PUTA 108
01203 NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ 97
00515 САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД - МИЛОРАД ДОДИК 51
01210 KOALICIJA PREOKRET: GDS BIH I NEP BIH 45
01206 HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 42
00028 DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 27
00032 DEMOKRATSKA STRANKA INVALIDA BIH 21
00730 SDU BIH - SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA BOSNE I HERCEGOVINE 21
01209 LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA - EVROPSKA EKOLOŠKA STRANKA E-5 8
00366 HSS - NHI 5
00866 STRANKA UDRUŽENIH NEZAVISNIH DEMOKRATA BOSNE I HERCEGOVINE 3
Opis šifre
00008 - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
00090 - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
01182 - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ
00004 - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
00502 - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
- ja.neron
#2 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
da odeš u Zavidoviće jedno na sedmicu dana i popričaš sa ljudima kakvih su se oni sranja naslušali, nagledali, učestvovali( bez mogućnosti da išta promijene) pao bi u depresiju ili bi postao taliban i ss-ovac i krenuo po gradu i državi ubijati krivce za sve što im se desilo i dešava
Krivaja je imala do rata 14 000 radnika i radila kao malo koja firma na području Balkana, ali nakon rata se sve okrenulo..
primjer 1. krenula privatizacija Krivaje i skupili se radnici da otkupe dio firme - odjel varionice ( ne znam kako se tačno zove i to nije bitno baš toliko) skupili potpise i registrovali se kao zainteresovana strana za otkup dijela Krivaje za 900 000 KM, ali ne lezi vraže tad na scenu stupaju konjanici iz "naroda" čitaj stranke te potkupljuju (ucjenjuju) dio ove grupe radnika da odustanu (pogrešno prikupe dokumentaciju za učestvovanje na tenderu) od otkupa.
Firmu kupuje direktor toga odjela Krivaje, srbin koji je napustio istu firmu u ratu i otišao na Ozren u četnike... sada taj privatizovani dio Krivaje radi k´o flak i jednu cisternu za gorivo prodaju za 30 000 KM za ostali asortiman koji imaju neću navoditi cijene.
primjer 2. u Ferimpex-u jedan radnik se buni oko nekih stvari i na sljedećoj platnoj listi odbija mu se 18 KM od plate koja je čitavih nevjerovatno lako zarađenih 180 KM
sad je taj radnik na čekanju i pitanje hoće li ga pozvati da radi i kad ?!?!
Krivaja je imala do rata 14 000 radnika i radila kao malo koja firma na području Balkana, ali nakon rata se sve okrenulo..
primjer 1. krenula privatizacija Krivaje i skupili se radnici da otkupe dio firme - odjel varionice ( ne znam kako se tačno zove i to nije bitno baš toliko) skupili potpise i registrovali se kao zainteresovana strana za otkup dijela Krivaje za 900 000 KM, ali ne lezi vraže tad na scenu stupaju konjanici iz "naroda" čitaj stranke te potkupljuju (ucjenjuju) dio ove grupe radnika da odustanu (pogrešno prikupe dokumentaciju za učestvovanje na tenderu) od otkupa.
Firmu kupuje direktor toga odjela Krivaje, srbin koji je napustio istu firmu u ratu i otišao na Ozren u četnike... sada taj privatizovani dio Krivaje radi k´o flak i jednu cisternu za gorivo prodaju za 30 000 KM za ostali asortiman koji imaju neću navoditi cijene.
primjer 2. u Ferimpex-u jedan radnik se buni oko nekih stvari i na sljedećoj platnoj listi odbija mu se 18 KM od plate koja je čitavih nevjerovatno lako zarađenih 180 KM
sad je taj radnik na čekanju i pitanje hoće li ga pozvati da radi i kad ?!?!
- jasko_ba
#3 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
dosad su sda, sbih vladali gradom, imali vecinu u opstinskom vijecu, nacelnik uvijek sda-ovac
narod je, valjda, dosao sebi i izabrao nesto drugacije, sad je na sdp-u da uradi sto moze
narod je, valjda, dosao sebi i izabrao nesto drugacije, sad je na sdp-u da uradi sto moze
- kurty
#4 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
nema SDP nikakve veze sa stanjem u vijecu..ono ce ostati jos dvije godine, kakvo je takvo je... Osim ako neko od vjecnika nije prosao na ovim izborima...a tada dolazi opet neko iz njegove strankejasko_ba wrote:dosad su sda, sbih vladali gradom, imali vecinu u opstinskom vijecu, nacelnik uvijek sda-ovac
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
Nije mi jasno kako je iko mogao da udijeli i jedan glas za SDA kada su ''sh.Y.eb*li'' čitav grad, a posredno i sve ove koji su glasali za njihA na ''federativnom'' nivou?Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine -> 405 - IZBORNA JEDINICA 5 -> 077 - ZAVIDOVIĆI:
OPĆINA ZAVIDOVIĆI wrote:OPĆE INFORMACIJE
Ukupan broj glasača 32180
Ukupno važećih glasova 15659
Ukupno nevažećih glasova 874
Obrađena biračka mjesta 48/52(92,31%)
Šifra Naziv stranke Broj glasova
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 5916
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 2851
01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 2287
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1293
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 923
00513 STRANKA PENZIONERA - UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE 386
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 384
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 370
00882 STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 366
00027 HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 205
01177 STRANKA ZA NAROD BOSNE I HERCEGOVINE 139
01185 STRANKA KOKUZA - SKOK 111
01183 PARTIJA PRAVOG PUTA 108
01203 NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ 97
00515 САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД - МИЛОРАД ДОДИК 51
01210 KOALICIJA PREOKRET: GDS BIH I NEP BIH 45
01206 HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 42
00028 DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 27
00032 DEMOKRATSKA STRANKA INVALIDA BIH 21
00730 SDU BIH - SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA BOSNE I HERCEGOVINE 21
01209 LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA - EVROPSKA EKOLOŠKA STRANKA E-5 8
00366 HSS - NHI 5
00866 STRANKA UDRUŽENIH NEZAVISNIH DEMOKRATA BOSNE I HERCEGOVINE 3
-
michio
#6 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
Bolje da su otišli u Italiju po kakvog dizajnera nego što su uopšte glasali.
PS: Ok to su trebali uraditi 95, sad je kasno.
PS: Ok to su trebali uraditi 95, sad je kasno.
-
Prijava
#7 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
ja.neron wrote: Krivaja je imala do rata 14 000 radnika i radila kao malo koja firma na području Balkana, ali nakon rata se sve okrenulo..
Broj radnika jednog "kolektiva" ili firme iz perioda bivse SFRJ nije nikakav dokaz uspjeha. I bivsa zenicka zeljezara je imala oko 24.000 a danas oko 4.000 a opet imaju istu visinu proizvodnje. Ogroman broj "radnika" je bio visak i teret.
To su dva potpuno drugacija socioekonomska sistema. Firma uredena po uzoru na prosli sistem nema nikakvih sansi za opstanak u otvorenom i konkurentom trizstu.
Medutim to ne moze opravdati trenutni krah Krivaje. Samo sam zelio skrenuti paznju na to "kako je bilo prije" i "kako je danas" je nesto, sto se tesko moze uporedivati.
- Jara
#8 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
Ne znam da imaju istu "visinu prouzvodnje". Zanimljivo bi bilo uporediti podatke.Prijava wrote:ja.neron wrote: Krivaja je imala do rata 14 000 radnika i radila kao malo koja firma na području Balkana, ali nakon rata se sve okrenulo..
Broj radnika jednog "kolektiva" ili firme iz perioda bivse SFRJ nije nikakav dokaz uspjeha. I bivsa zenicka zeljezara je imala oko 24.000 a danas oko 4.000 a opet imaju istu visinu proizvodnje. Ogroman broj "radnika" je bio visak i teret.
To su dva potpuno drugacija socioekonomska sistema. Firma uredena po uzoru na prosli sistem nema nikakvih sansi za opstanak u otvorenom i konkurentom trizstu.
Medutim to ne moze opravdati trenutni krah Krivaje. Samo sam zelio skrenuti paznju na to "kako je bilo prije" i "kako je danas" je nesto, sto se tesko moze uporedivati.
Ipak je radnicima bilo bolje - imali su na moru odmaralište "Zenit", zapravo hotel visoke kategorije u ono doba.
- ja.neron
#9 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
ta ista Krivaja je čitav rat radila doduše sa smanjenim kapacitetom ali je radila i zarađivala te izašla iz rata sa nekoliko uništenih krovova na proizvodnim halama i neoštečenim mašinama, nikome nije dugovala ni feninga već su njoj dugovali nakon rata počinje pljačka bez premca od strane koga to svi znaju u ZavidovićimaPrijava wrote:ja.neron wrote: Krivaja je imala do rata 14 000 radnika i radila kao malo koja firma na području Balkana, ali nakon rata se sve okrenulo..
primjer 3. nakon rata radnik dolazi u Krivaju da se javi na radno mjesto sa vojnom knjižicom ali ne zatiće tamo nekoliko kolega hrvata i srba koji su čitav rat ostali u Zavidovićima već nekoliko nepoznatih ljudi kojima je rečeno doslovice da se jave na posao u Krivaju iako nikad tamo nisu radili dok je jedan rekao kako nikad nije htio da radi ali eto mora
- snaga_znanja
#10 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
Ako i ne prebacuju prijeratnu proizvodnu celika. I nema 4000 zaposlenih, vec nesto oko 3000 s tim da odredjeni broj radnika u posljednjih godinu zbog recesije ide na cekanje po par mjeseci! S tim i kad su na cekanju dobijaju oko 500 KM.Jara wrote:Ne znam da imaju istu "visinu prouzvodnje". Zanimljivo bi bilo uporediti podatke.Prijava wrote:ja.neron wrote: Krivaja je imala do rata 14 000 radnika i radila kao malo koja firma na području Balkana, ali nakon rata se sve okrenulo..
Ipak je radnicima bilo bolje - imali su na moru odmaralište "Zenit", zapravo hotel visoke kategorije u ono doba.
-
Prijava
#11 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
Haj' dobro. I tako tesko naci sagovornika medu nasim narodm. Samo kme kme... Mogli bi se komotno nazvati nacija kmecavaca
- Jara
#12 Re: Tako su glasali građani tužnih Zavidovića za PFBiH
Ako je tako, nije loše. Jesu li oni štrajkovi bili prije ili za vrijeme recesije?snaga_znanja wrote:Ako i ne prebacuju prijeratnu proizvodnu celika. I nema 4000 zaposlenih, vec nesto oko 3000 s tim da odredjeni broj radnika u posljednjih godinu zbog recesije ide na cekanje po par mjeseci! S tim i kad su na cekanju dobijaju oko 500 KM.Jara wrote:Ne znam da imaju istu "visinu prouzvodnje". Zanimljivo bi bilo uporediti podatke.Prijava wrote: