niđe veze!!!! pa ne treba da dolazi hrvatski predsjednik da isprati Bosanca katoličke vjeroispovjesti!!!PipiDugaDevetka wrote:Josipović, izmedju ostalog, dolazi da isprati Rudolfa Hrena, Srebreničku žrtvu velikosrskih zločina genocida.
Tadić u Potočarima???
-
parazit47
#201 Re: Tadić u Potočarima???
- parkaš
#202 Re: Tadić u Potočarima???
parazit47 wrote:niđe veze!!!! pa ne treba da dolazi hrvatski predsjednik da isprati Bosanca katoličke vjeroispovjesti!!!PipiDugaDevetka wrote:Josipović, izmedju ostalog, dolazi da isprati Rudolfa Hrena, Srebreničku žrtvu velikosrskih zločina genocida.
Procitaj Ustav i vidjeces da ovdje zive Hrvati Bosnjaci i Srbi a ne Bosanci katolici pravoslavci i muslimani...
- parkaš
#203 Re: Tadić u Potočarima???
Ja se nadam da je malo onih koji misle da je bilo kom politicaru zao zrtava. Zao je jedino porodicama i obicnim normalnim ljudima koji jos imaju morala i obraza.Noddle wrote:parazit47 wrote:OK! eto tadić dolazi u Srebrenicu. a tu će izgleda da bude i predsjednik hrvatske - josipović! isti taj josipović se nedavno poklonio franji tuđmanu! tuđman nema veze sa Srebrenicom, ali je surađivao sa miloševićem, koji itekako ima veze. zajedno su uništili i podjelili Bosnu! "nije ukrao, samo mu je držao stražu"!!!
Sve ja ovo citam, gledam, slusa i sve se vise nerviram... Onda kazem sebi: "To je politika, oni samo zele moc, poziciju i pare... I nije ih briga za nas smrtnike. Nemoj se nervirati, opusti se..."
Pozitivno je sto ce doci i Tadic i Josipovic... Svaka im cast, ali nemoj mo se zavaravati da dolaze jer im je zao, doci ce da dobiju sto vise pluseva, a onda ce obojca opet da cuvau svoje... Tadic ce cuvati Mladic, a Josipovic obilaziti svoga prvog predsjednika.
Politicari to nemaju jer ne bi se bavili politikom da imaju obraza i da im je stalo do obicnog covjeka. Samo jeftina dnevna politika...
-
parazit47
#204 Re: Tadić u Potočarima???
malo mješaš vjeroispovjest i nacionalnost!!!! može samo biti-hrvat,bosanac(hercegovac) i srbin!!! ili ti - katolik, bošnjak(musliman) i pravoslavac!!!parkaš wrote:parazit47 wrote:niđe veze!!!! pa ne treba da dolazi hrvatski predsjednik da isprati Bosanca katoličke vjeroispovjesti!!!PipiDugaDevetka wrote:Josipović, izmedju ostalog, dolazi da isprati Rudolfa Hrena, Srebreničku žrtvu velikosrskih zločina genocida.
Procitaj Ustav i vidjeces da ovdje zive Hrvati Bosnjaci i Srbi a ne Bosanci katolici pravoslavci i muslimani...
- haubica_i_to_teshka
#205 Re: Tadić u Potočarima???
@Suti i trpi ...izgleda da si preozbiljno shvatio svoj nick na forumu.
-
samo malo
#206 Re: Tadić u Potočarima???
Parazit buraz, haj malo odmori, koji ti je penis.
Nego, jak mi je Ibran, nisu dobrodosli oni koji priznaju Republiku Srpsku, a onda se srdacno rukuje sa politicarem koji je potpisao legitimitet RS-a
Nego, jak mi je Ibran, nisu dobrodosli oni koji priznaju Republiku Srpsku, a onda se srdacno rukuje sa politicarem koji je potpisao legitimitet RS-a
- Suti i trpi
#207 Re: Tadić u Potočarima???
Ovi prvi nemaju opravdanje, a ovi drugi imaju. Ta logika.samo malo wrote:Parazit buraz, haj malo odmori, koji ti je penis.
-
parazit47
#209 Re: Tadić u Potočarima???
and wrote:u isto vrijeme kada u potočarima budu tadić i jeremić pojaviće se i udruženje žena u crnom,gospođe koje dolaze iz srbije,koje jasno osuđuju genocid i iskreno svake godine budu na komemoraciji u potočarima.u zemlji iz koje dolaze,a čiji je predsjednik tadić,te gospođe obezbjeđuju kordoni policije kada u beogradu žele podsjetiti na zločine.da li im se nekad tadić priključio i dao im podršku.nije mu bilo daleko,pred nosom.te žene se osjećaju sigurnije u srebrenici,nego u srbiji i beogradu.puno toga se još treba promijeniti u srbiji da bi tadić svijetla obraza došao u potočare kao predsjednik srbije.ako lično osjeća da želi doći,mogao bi to učiniti u svoje ime,privatnom posjetom.
poruke koje misli poslati treba poslati iz beograda,jače će odjeknuti.
- Suti i trpi
#210 Re: Tadić u Potočarima???
Svaka cast na komentaruparazit47 wrote:u isto vrijeme kada u potočarima budu tadić i jeremić pojaviće se i udruženje žena u crnom,gospođe koje dolaze iz srbije,koje jasno osuđuju genocid i iskreno svake godine budu na komemoraciji u potočarima.u zemlji iz koje dolaze,a čiji je predsjednik tadić,te gospođe obezbjeđuju kordoni policije kada u beogradu žele podsjetiti na zločine.da li im se nekad tadić priključio i dao im podršku.nije mu bilo daleko,pred nosom.te žene se osjećaju sigurnije u srebrenici,nego u srbiji i beogradu.puno toga se još treba promijeniti u srbiji da bi tadić svijetla obraza došao u potočare kao predsjednik srbije.ako lično osjeća da želi doći,mogao bi to učiniti u svoje ime,privatnom posjetom.
- black
#211 Re: Tadić u Potočarima???
tako nekako, i ja se samo nerviram..Noddle wrote:parazit47 wrote:OK! eto tadić dolazi u Srebrenicu. a tu će izgleda da bude i predsjednik hrvatske - josipović! isti taj josipović se nedavno poklonio franji tuđmanu! tuđman nema veze sa Srebrenicom, ali je surađivao sa miloševićem, koji itekako ima veze. zajedno su uništili i podjelili Bosnu! "nije ukrao, samo mu je držao stražu"!!!
Sve ja ovo citam, gledam, slusa i sve se vise nerviram... Onda kazem sebi: "To je politika, oni samo zele moc, poziciju i pare... I nije ih briga za nas smrtnike. Nemoj se nervirati, opusti se..."
Pozitivno je sto ce doci i Tadic i Josipovic... Svaka im cast, ali nemoj mo se zavaravati da dolaze jer im je zao, doci ce da dobiju sto vise pluseva, a onda ce obojca opet da cuvau svoje... Tadic ce cuvati Mladic, a Josipovic obilaziti svoga prvog predsjednika.
- drndalo
#212 Re: Tadić u Potočarima???
Malo ti mjesas te stvari...parazit47 wrote:malo mješaš vjeroispovjest i nacionalnost!!!! može samo biti-hrvat,bosanac(hercegovac) i srbin!!! ili ti - katolik, bošnjak(musliman) i pravoslavac!!!
Koliko ja znam, ovdje pojednostavljeno postoje glavne Nacije: Hrvatska, Bosnjacka, Srpska, a od glavnih vjeroispovjesti: Katolicka, Muslimanska, Pravoslavna...
- Banksy
#213 Re: Tadić u Potočarima???
Poruka je poruka, odakle god je poslao.parazit47 wrote: u isto vrijeme kada u potočarima budu tadić i jeremić pojaviće se i udruženje žena u crnom,gospođe koje dolaze iz srbije,koje jasno osuđuju genocid i iskreno svake godine budu na komemoraciji u potočarima.u zemlji iz koje dolaze,a čiji je predsjednik tadić,te gospođe obezbjeđuju kordoni policije kada u beogradu žele podsjetiti na zločine.da li im se nekad tadić priključio i dao im podršku.nije mu bilo daleko,pred nosom.te žene se osjećaju sigurnije u srebrenici,nego u srbiji i beogradu.puno toga se još treba promijeniti u srbiji da bi tadić svijetla obraza došao u potočare kao predsjednik srbije.
ako lično osjeća da želi doći,mogao bi to učiniti u svoje ime,privatnom posjetom.
Neka ga u Potočarima, treba da dođe, svake godine, pa makar ni riječ ne rekao.
Njegov dolazak ne odgovara samo Dodiku i huškačkoj bratiji iz RS-a.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
- granap
#215 Re: Tadić u Potočarima???
Bosanci i Hercegovci su "Ostali" a postoje samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati sve dok se Ustav ne promjeni! Žalosno je to što veliki broj gradjana BiH ne zna osnovne stvari iz ustava BiH.drndalo wrote:Malo ti mjesas te stvari...parazit47 wrote:malo mješaš vjeroispovjest i nacionalnost!!!! može samo biti-hrvat,bosanac(hercegovac) i srbin!!! ili ti - katolik, bošnjak(musliman) i pravoslavac!!!
Koliko ja znam, ovdje pojednostavljeno postoje glavne Nacije: Hrvatska, Bosnjacka, Srpska, a od glavnih vjeroispovjesti: Katolicka, Muslimanska, Pravoslavna...
Mislim da je dobro ako Tadić dodje, mislim da je dobro što je Srbija usvojila rezoluciju o Srebrenici jer jedino na taj način možemo graditi zdrave odnose sa našim komšijama. Sve do tada ovde nema normalnog života.
-
Savjetnik Premijera
#216 Re: Tadić u Potočarima???
Premalo je zena u crnom, da bi njihovim glasovima pobjedio na izborima, a samo izbori su vazniSuti i trpi wrote:Svaka cast na komentaruparazit47 wrote:u isto vrijeme kada u potočarima budu tadić i jeremić pojaviće se i udruženje žena u crnom,gospođe koje dolaze iz srbije,koje jasno osuđuju genocid i iskreno svake godine budu na komemoraciji u potočarima.u zemlji iz koje dolaze,a čiji je predsjednik tadić,te gospođe obezbjeđuju kordoni policije kada u beogradu žele podsjetiti na zločine.da li im se nekad tadić priključio i dao im podršku.nije mu bilo daleko,pred nosom.te žene se osjećaju sigurnije u srebrenici,nego u srbiji i beogradu.puno toga se još treba promijeniti u srbiji da bi tadić svijetla obraza došao u potočare kao predsjednik srbije.ako lično osjeća da želi doći,mogao bi to učiniti u svoje ime,privatnom posjetom.
- Noddle
#217 Re: Tadić u Potočarima???
Dio teksta koji je napisao Eldin Hadžović u tekstu "Nadgrobna politika" (http://www.e-novine.com/stav/38979-Nadg ... itika.html)
Mislim da je svaki komentar na ovo suvisan.Tačan kao godišnjica, rekao bi tuzlanski pjesnik Damir Avdić, i Boris Tadić će doći u Potočare. Na tom istom mjestu je prije pet godina, na desetu godišnjicu genocida, položio cvijeće, šutke. Sada će dobiti riječ. Priliku da objasni da nije došao da uputi iskreno izivinjenje žrtvama i njihovim porodicama: Boris Tadić dolazi u Srebrenicu, kako je javljeno iz njegovog kabineta, na “obeležavanje 15. godišnjice zločina počinjenog nad Bošnjacima u toj istočnobosanskoj opštini“.
U besmislenom paradiranju i govorancijama nad humkama, predsjednici država “regije”, kako to Nikola Samardžić podrugljivo kaže, sve više podsjećaju na mrtvozornike, koji ozbiljnih i usukanih lica demonstriraju regionalnu trendy-nadgrobnu politiku. “To je u svrhu okončavanja procesa pomirenja”, reći će Tadić, priključujući se sada – od grobnice do spomenika, od godišnjice do Memorijalnog centra – svojim “regionalnim partnerima”, grčeći lice u bolu i suosjećanju sa svim žrtvama. Ista stvar je i s Ivom Josipovićem, hrvatskim nadgrobnim predsjednikom, vođom među čempresima, liderom do kosti, kako ga je precizno prepoznao žilet Viktora Ivančića. “U prvih nekoliko mjeseci svog mandata Ivo Josipović obišao je mnogo više mrtvih nego živih. Susreti, druženja i razmjene iskustava praktički nisu prestajali. Gotovo da nema stratišta, jame, spomen-kosturnice ili masovne grobnice nad kojom nije položio vijenac, dostojanstveno se ukočio i iskazao zasluženu počast palima. Groblja su se ispostavila poprištem njegove najživlje političke aktivnosti”, piše Ivančić, zbrajajući saldo mortale Ive Josipovića u posljednja dva mjeseca od Ahmića do Mirogoja.
-
parazit47
#218 Re: Tadić u Potočarima???
možeš biti i kinez , al si ono gdje si rođen!!!! hrvati su u hrvatskoj, srbi u srbiji....na 100 načina možeš dobiti domovnicu, pa si kao hrvat!!! ono si što jesi!!! budi ono što jesi-ali budi!!!granap wrote:Bosanci i Hercegovci su "Ostali" a postoje samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati sve dok se Ustav ne promjeni! Žalosno je to što veliki broj gradjana BiH ne zna osnovne stvari iz ustava BiH.drndalo wrote:Malo ti mjesas te stvari...parazit47 wrote:malo mješaš vjeroispovjest i nacionalnost!!!! može samo biti-hrvat,bosanac(hercegovac) i srbin!!! ili ti - katolik, bošnjak(musliman) i pravoslavac!!!
Mislim da je dobro ako Tadić dodje, mislim da je dobro što je Srbija usvojila rezoluciju o Srebrenici jer jedino na taj način možemo graditi zdrave odnose sa našim komšijama. Sve do tada ovde nema normalnog života.
- spreca
#219 Re: Tadić u Potočarima???
Ja bih u Srebrenici na taj dan zabranio svakome da kaze bilo koju rijec,osim rijeci koje su vezane iskljucivo za dzenazu.
jer se lesinari skupe 11.07.svake godine samo da se pokazu isto bi zabranio i onom nase duhovnom vodji Sericu.
Svi oni moraju da znaju da Srebrenica postoji jos i onih ostalih 364/365 dana u godini
jer se lesinari skupe 11.07.svake godine samo da se pokazu isto bi zabranio i onom nase duhovnom vodji Sericu.
Svi oni moraju da znaju da Srebrenica postoji jos i onih ostalih 364/365 dana u godini
Last edited by spreca on 09/07/2010 15:06, edited 1 time in total.
-
parazit47
#220 Re: Tadić u Potočarima???
čuj, dok se ustav ne promjeni!!! tebi, da su napisali da si crnac, ti bi se deklarisao kao crnac!!!granap wrote:Bosanci i Hercegovci su "Ostali" a postoje samo Bosnjaci, Srbi i Hrvati sve dok se Ustav ne promjeni! Žalosno je to što veliki broj gradjana BiH ne zna osnovne stvari iz ustava BiH.drndalo wrote:Malo ti mjesas te stvari...parazit47 wrote:malo mješaš vjeroispovjest i nacionalnost!!!! može samo biti-hrvat,bosanac(hercegovac) i srbin!!! ili ti - katolik, bošnjak(musliman) i pravoslavac!!!
- exliberal
#221 Re: Tadić u Potočarima???
Kao sto vidis nepostoji....Srebrenica se spomene samo u Julu da bi se pokupili jetini poeni, ponovo baci kost medju narod i gospoda odose dalje da uzivaju ....a ti stoko pasi i dalje.... pasi....spreca wrote:Ja bih u Srebrenici na taj dan zabranio svakome da kaze bilo koju rijec,osim rijeci koje su vezane iskljucivo za dzenazu.
- Bosnolog
#222 Re: Tadić u Potočarima???
Svaka rijec je suvisna,
Ljigavi i licimjerni Tadic sve godine cuva Mladica i ima karakter doci u Srebrenicu petnest godina nakon sto je izvrslac istog u njegovoj zemlji koju predstavlja a kojeg ga cuva jos od vremena kao ministar odbrane u Kostunicinoj vladi,......Treba popljuvati tog ljigavca i reci mu sikter iz Srebrenice velikosrpski ciniku koji podrzavas tvorevinu nastalu ideologijom velikosrbizma nad cijim rezultatima cinik likuje dolaskom u Srebrenicu sa Mladicem u Srbiji,.....
Ljigavi Tadija nerado dolaziu Srebrenici da bi pokupio koji poen u laznom predstavljanju prem staroj kurvi Evropi, kolijevki rasizma,fasizma,genocida, i Holokasuta.
- Suti i trpi
#223 Re: Tadić u Potočarima???
Evo na RTSu dokumentarac o Srebrenici... Mislim da je ovo jako pozitivno i da se treba jos cesce prikazivat da narod u Srbiji shvati kakva su zvjerstva cinili monstrumi iz njihovog naroda. Stvarno odlican dokemntarac i ko ne osjeti tugu za mene nije covjek.
Sribija ide naprijed, malim koracima, ALI IDE NAPRIJED.
Sribija ide naprijed, malim koracima, ALI IDE NAPRIJED.
-
JBL
#224 Re: Tadić u Potočarima???
Sve si rekao. I previse....exliberal wrote:Za mene nema razlike izmedju Tadica, Harisa ili Cerica.....svi su isti.
-
staza
#225 Re: Tadić u Potočarima???
Imamo u beskonačnoj budućnosti najopasnije moguće susjede.Suti i trpi wrote:Sribija ide naprijed, malim koracima, ALI IDE NAPRIJED.
Koji nikada neće shvatiti svoju krivicu.
Ali meni je sasvim dovoljno da uđu u EU, i da ne bude više rat.