u redu. zasto se u bih nije cekalo da srbija ne bude dovoljno jaka? kako to da su crnogorci pametniji od bosanaca?seln wrote:Referendum u CG se desio u vrijeme kad Srbija nije vise bila dovoljno jaka..a i NATO je pred vratima.Heli Kopter wrote:pa taj se referndum desio 15ak godina poslije, pod drugim okolnostima i u crnoj gori i u okruzenju. zar je moguce da ni to ne mozes da skontas?nokia6170 wrote:sto srbi u crnoj gori onda nisu zaratili nakon crnogorskog referenduma? tamo ih procentualno ima vise nego u bosni i hercegovini. i tamo su preglasani...sto nisu trazili pripajanje matici srbiji? i tamo je volja svih, al ama bas svih srba u crnoj gori bila da crna gora ne postane samostalna nezavisna drzava.
ja ti kazem decko, ti imas pogresne osnovne pretpostavke i postulate svoje svijesti, a dovoljno si intelektualno nezreo da prihvatis drugacije misljenje, nego sto ga vec imas izgradjenog.
sto se tice desavanja na ovim prostorima, vidim da nemas blage veze, vec da informacije skupljas i dnevno politickih izdanja jednostranih medija.
sam si rekao da si protjeran, a onda ispade da si pobjegao. tvoje recenice kontriraju jedno drugoj. a meni drzis predavanje o legalizmu, istini i ostalim stvarima.![]()
![]()
crnogorci su znali da im referendum 1992. ne treba. bili su pametni i izbjegli rat. zasto se na taj referendum nije cekalo 15ak godina i u bih, moze da objasni samo glupst tvojih istomisljenika ili njihov ekstremisticki fanatizam.
ZATO i samo zato je proslo bez rata.
mislim da bi fikret abdic, koji je zapravo i imao najvise glasova, vodio mnogo pragmaticniju politiku.