Tadić odbacio UN-ov plan za Kosovo - Kosovsko pitanje i BiH

Post Reply

Rješavanje kosovskog pitanja će imati uticaja na razvoj političke situacije u BiH?

da
31
53%
ne
27
47%

Total votes: 58

Jastreb35

Post by Jastreb35 »

barbwire wrote:Cestitke Kosovu i sretan mu put a ako Bog da uskoro cemo slaviti i osamostaljenje RS kao i Herceg Bosne ili njihovo pripojenje drzavama maticama.
Jedina stvar koju vehabije u BiH vole vise od cjelovite BiH je podijeljena BiH. A posto medjunarodna zajednica operise na principu interesa, nece dozvoliti stvaranje drzavice u kojoj bi vehabije mogle preuzeti kontrolu. Bosnjacima se ne moze nametnuti rezervat a zatim odrediti kako da isti urede. Mislim moze, ali rezultat tog vidimo u Palestini. Zato nema podjele BiH. Da steta od podjele nije teza na vagama medjunarodne zajednice, davno bi se separatistima udovoljilo. U tom kontekstu, Dodikovo poredjenje Sarajeva sa Teheranom vise jaca cjelovitu BiH nego bilo sta sto Silajdzic moze uraditi.

Srbija gubi suverenitet nad Kosovom ne zbog volje naroda, nego zbog iznevjerenog povjerenja, jer je umjesto zastite albanske manjine, istu terorisala. Sta ce Dodik reci ; "Previse nam Bosnjaka lezi skriveno po masovnim grobnicama, osjecamo se ugrozeno, pomagaj Evropo .... " ?
zzzzz

Post by zzzzz »

RS postoji dok postoji Dejton, zato su bezveze ova poredjenja sa Kosovom. Medjunarodna zajednica je dala jasnu poruku svima po tom pitanju.

Ono cega je mene strah i sto bi mogli biti ustupci Srbiji su prije svega popustanje u vezi ratnih zlocinaca i medjunarodne tuzbe BiH protiv Srbije.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

barbwire wrote:Cestitke Kosovu i sretan mu put a ako Bog da uskoro cemo slaviti i osamostaljenje RS kao i Herceg Bosne ili njihovo pripojenje drzavama maticama.

jel ovo USKORO neki novi vic???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

Ne znam da li ste zaboravili procjenu CIA-e od prije nekoliko godina da ce na teritoriji Jugoslavije biti ukupno sedam drzava....u medjuvremenu su se osamostalile Crna Gora a evo i Kosovo je na pragu nezavisnosti
vatrogasac

Post by vatrogasac »

....nema mijenjanja granica.....
Isto tako, Kosovo neće imati teritorijalnih pretenzija niti će se pokušavati ujediniti s nekom drugom državom ili dijelom države.
....kompletan tekst nacrta objavljen danas u 16.00....na....

http://www.unosek.org/unosek/rs/index.html

......Ameri za sljedeću sedmicu najavljuju jaku diplomatsku ofanzivu prema Rusiji da je ubijede da promijeni stav o Kosovu........
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

zzzzz wrote:Ono cega je mene strah i sto bi mogli biti ustupci Srbiji su prije svega popustanje u vezi ratnih zlocinaca i medjunarodne tuzbe BiH protiv Srbije.
Ako ista, pozitivan ishod Tuzbe bi opravdao oduzimanje suvereniteta nad Kosovom. Srbija ne gubi Kosovo zato sto to Albanci kao vecina na tom podrucju zele, nego zato sto se Beograd ne umije brinuti o njima. Tacnije, tu se "brigu" o Albancima moralo zaustaviti NATO udarima. A pozitivan ishod tuzbe bi zlocinacku prirodu beogradskog rezima samo potvrdio, cime bi se opravdalo i oduzimanje suvereniteta nad Kosovom.

vatrogasac wrote:
....nema mijenjanja granica.....
Isto tako, Kosovo neće imati teritorijalnih pretenzija niti će se pokušavati ujediniti s nekom drugom državom ili dijelom države.
....kompletan tekst nacrta objavljen danas u 16.00....na....

http://www.unosek.org/unosek/rs/index.html

......Ameri za sljedeću sedmicu najavljuju jaku diplomatsku ofanzivu prema Rusiji da je ubijede da promijeni stav o Kosovu........
a rusiju kao tesko ubjediti... :lol: :lol: :lol:
interesuje me ako neko zna... jel rusija postala clanica svjetske trgovinske organizacije???
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Srbija i srpski narod opcenito..moraju da shvate jednu stvar...

Oni su na Baklanu veliki narod i imaju sve preduslove da budu ekonomski vazan faktor..ALI moraju da shvate da nisu vojna sila i da zaborave jednom za svagda teritorijalne pretenzije prema susjedima i da pocnu gledati na ostale narode kao ravnopravne sugradjane i dobre komsije..

Moraju da shvate da je zapad i Nato taj faktor koji ce upravljati geo-politickim kretanjima na nasim prostorima..Slovenija,Hrvatska,BIH,Makedonija i CG su to odavno shvatile ali Srbija jos nije...nadam se da ce to Srbija shvatiti bez daljnjih komadanja sopstvene zemlje...
vatrogasac

Post by vatrogasac »

Salko sto je u vodu skako wrote: interesuje me ako neko zna... jel rusija postala clanica svjetske trgovinske organizacije???
....ma Rusi i zatežu kobajagi s ciljem da nekakvu fajdu iz ovoga izvuku za sebe......ne bi bilo prvi put.....
celija001

Post by celija001 »

Mislim da BiH nema čega da se boji dok su u njoj prisutne NATO baze (posebno one američke) i institucije Međunarodne zajednice. Šta god da se desi sa Kosovom dok je OHR-a nemamo se čega bojat i vrlo je vjerovatno da je jedan od bitnijih razloga produženja mandata taj što bi političari u RS eventualnu neovisnost Kosova mogli iskoristit za podizanje tenzija i traženje otcjepljenja, pa bi ipak bilo bolje zadržati nekoga ko ima autoritet da ih sasiječe u korijenu. S druge strane, kad jednog dana oni odu, Kosovo neće bit ni najmanje bitno, neće im bit potreban nikakav povod da počnu razradu ideje otcjepljenja.

Btw. pridružujem se ovom antiMZ-izmu i ja uvijek prvo pomislim na Mjesnu Zajednicu. Predlažem MeđuZa.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

zavrzlama wrote:Srbija i srpski narod opcenito..moraju da shvate jednu stvar...

Oni su na Baklanu veliki narod i imaju sve preduslove da budu ekonomski vazan faktor..ALI moraju da shvate da nisu vojna sila i da zaborave jednom za svagda teritorijalne pretenzije prema susjedima i da pocnu gledati na ostale narode kao ravnopravne sugradjane i dobre komsije..

Moraju da shvate da je zapad i Nato taj faktor koji ce upravljati geo-politickim kretanjima na nasim prostorima..Slovenija,Hrvatska,BIH,Makedonija i CG su to odavno shvatile ali Srbija jos nije...nadam se da ce to Srbija shvatiti bez daljnjih komadanja sopstvene zemlje...
kad siledzija shvati nesto??

samo kad ga neko dobro izbuba
tako i srbija
vatrogasac

Post by vatrogasac »

zavrzlama wrote:Srbija i srpski narod opcenito..moraju da shvate jednu stvar...

....stoji....ali oni još pate od kompleksa veće vrijednosti....
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice predlaže zaoštravanje odnosa sa svim zemljama, posebice članicama NATO-a, koje priznaju bilo kakav oblik neovisnosti Kosova, stoji u prijedlogu koji je ta stranka dostavila predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, tvrdi beogradski dnevnik "Blic" od srijede.
...hoće da im uvedu sankcije...šta li.....?....
celija001

Post by celija001 »

Salko sto je u vodu skako wrote: interesuje me ako neko zna... jel rusija postala clanica svjetske trgovinske organizacije???
Jok, posmatrač, kao i mi.

http://www.wto.org/english/thewto_e/wha ... org6_e.htm

celija001 wrote:
Jok, posmatrač, kao i mi.

http://www.wto.org/english/thewto_e/wha ... org6_e.htm
rusi imaju priliku da postanu punopravni clan...eto nek dobro razmisle... :P :P :P
celija001

Post by celija001 »

Ma nije to njima toliko bitno koliko potreba da EU ucijene da okrene ćoravo oko prema Kavkazu.

celija001 wrote:Ma nije to njima toliko bitno koliko potreba da EU ucijene da okrene ćoravo oko prema Kavkazu.
prije par mjeseci je amerika blokirala ruski zahtjev za punopravnim clanstvom u svjetskoj trgovinskoj organizaciji...clanstvo je preduslov za zdravu i stabilnu ekonomiju... :P :P :P

hocemo li rusiji ponuditi clanstvo za nezavisno kosovo???? :P
barbwire

Post by barbwire »

Grom iz vedra neba wrote:
Sezam wrote:
barbwire wrote: Ma sigurno si mislio reci koliko i Bosna i Hercegovina , zar ne ?
Nisam...mislio sam reci Herceg Bosna... :D
Cuj, deckec?! Halo ba, nisu ovo nadrealisti, spostovani priopcenik. Armija RBiH je sastavni dio oruzanih snaga BiH i broji vise vojnika nego srpska i hrvatska komponenta zajedno. Sada su te tri komponente dio OSBiH, prvi, drugi i treci puk, s tim da ukoliko opet Srbija i Hrvatska budu vrsili agresiju, ovaj put ovdje je NATO pakt, a vidjeli smo kako NATO razvaljuje Srbiju za mjesec dana.
a cuj da sam na tvome mjestu ne bih bio tako siguran u tu podrsku nato- a . ti zaboravljas sto je bilo u americi i da to nije ona amerika iz devedesetih. a isto tako ne zaboravi kojoj kulturi i vjeri pripadate. sama rijec musliman ima tako negativmno znacenje i u americi i u velikoj britaniji i njima je svejedno jeste li vi iz bosne ili irana - za njih ste svi isti.

A herceg bosnu ostavi na miru - sa tobom nista zajednicko nema hvala Bogu.pogledajte malo sebe i kakvi ste vi i pokusajte se izdici sa dna na kojemu se nalazite. okrenite se sami sebi i ostavite susjede na miru . puni ste mrznje i zato vas i ne vole. pogledajte samo sto pisete ovuda.
celija001

Post by celija001 »

barbwire wrote: a cuj da sam na tvome mjestu ne bih bio tako siguran u tu podrsku nato- a . ti zaboravljas sto je bilo u americi i da to nije ona amerika iz devedesetih. a isto tako ne zaboravi kojoj kulturi i vjeri pripadate. sama rijec musliman ima tako negativmno znacenje i u americi i u velikoj britaniji i njima je svejedno jeste li vi iz bosne ili irana - za njih ste svi isti.
Pod uvjetom da je tvoja ideja tačna, etnička podjela BiH Americi i Evropi sigurno ne bi odgovarala jer bi se od jednog malog dijela stvorila Islamska zemlja u kojoj bi fundamentalistički momenat znatno ojačao, a pojava 'plavih muslimanskih terorista' koji se izgledom ne razlikuju od bilo kojeg drugog Europljana nije baš poželjna. Ipak, na kraju, srećom, tvoja ideja nije tačna.
pitt

Post by pitt »

barbwire wrote: a cuj da sam na tvome mjestu ne bih bio tako siguran u tu podrsku nato- a . ti zaboravljas sto je bilo u americi i da to nije ona amerika iz devedesetih. a isto tako ne zaboravi kojoj kulturi i vjeri pripadate. sama rijec musliman ima tako negativmno znacenje i u americi i u velikoj britaniji i njima je svejedno jeste li vi iz bosne ili irana - za njih ste svi isti.

A herceg bosnu ostavi na miru - sa tobom nista zajednicko nema hvala Bogu.pogledajte malo sebe i kakvi ste vi i pokusajte se izdici sa dna na kojemu se nalazite. okrenite se sami sebi i ostavite susjede na miru . puni ste mrznje i zato vas i ne vole. pogledajte samo sto pisete ovuda.
e ti nam reci ko koga voli a ko koga ne voli. :-)
barbwire

Post by barbwire »

celija001 wrote:
Pod uvjetom da je tvoja ideja taèna, etnièka podjela BiH Americi i Evropi sigurno ne bi odgovarala jer bi se od jednog malog dijela stvorila Islamska zemlja u kojoj bi fundamentalistièki momenat znatno ojaèao, a pojava 'plavih muslimanskih terorista' koji se izgledom ne razlikuju od bilo kojeg drugog Europljana nije ba¹ po¾eljna. Ipak, na kraju, sreæom, tvoja ideja nije taèna.
E da slazem se da im je to i bio cilj i da su se toga bojali , nisu oni podrzavali muslimane zato sto ih vole , na koncu ne bi ni dopustili da muslimani toliko najebu u ratu kao sto jesu, nego su se bojali jedne islamske drzave u srcu staroga kontinenta. Ali opet kazem ti ukoliko bi trebali se odlucivati za jednu stranu to bi bila krscanska .
Oceania

Post by Oceania »

barbwire wrote:
Grom iz vedra neba wrote:
Sezam wrote: Nisam...mislio sam reci Herceg Bosna... :D
Cuj, deckec?! Halo ba, nisu ovo nadrealisti, spostovani priopcenik. Armija RBiH je sastavni dio oruzanih snaga BiH i broji vise vojnika nego srpska i hrvatska komponenta zajedno. Sada su te tri komponente dio OSBiH, prvi, drugi i treci puk, s tim da ukoliko opet Srbija i Hrvatska budu vrsili agresiju, ovaj put ovdje je NATO pakt, a vidjeli smo kako NATO razvaljuje Srbiju za mjesec dana.
a cuj da sam na tvome mjestu ne bih bio tako siguran u tu podrsku nato- a . ti zaboravljas sto je bilo u americi i da to nije ona amerika iz devedesetih. a isto tako ne zaboravi kojoj kulturi i vjeri pripadate. sama rijec musliman ima tako negativmno znacenje i u americi i u velikoj britaniji i njima je svejedno jeste li vi iz bosne ili irana - za njih ste svi isti.

Decko smiri se , polako , k nozi , e ti jedna koska ...taaakkoooooooo , sad lezi , uvuci jezik ....sta si zapjenio , obrisi tu bijelu slinu i pljuvacku u dnu svojih krivih usta .....ama vidi ga sjor Ante ka bisan pas ....isti si Sranjo Tudjamn ........polako e ovako
Tzv. Herceg Bosnu ti niko ne dira , eno je na smetljistu istorije u kanalizaciji , 1994 u Vasingtonu je na to govno postena voda.To govno se jos jedino zvace po tvojim ustima.Je li ukusno :) Dalje, ne zaborvljamo kojoj pripadamo vjeri i kulturi , ni slucajno , kada zaboravimo tu si ti da nas podjetis.Takodje nismo zaboravili ni Manjacu ni Omarsku ni Dretelj , ni Heliodrom , ni Stari Most ni Srebrenicu , ni Ahmice ........susjede i komsije nikad nismo ni dirali , za razliku od drugih.Pricaj mi jos malo o mrznji i o nasoj kulturu i vjeri.Ne zaboravi da nam nesto kazes i o svojoj kulturi i svojoj ljubavi .Mi jadnici pojma nemamo sta je ljubav :shock: :roll:

zoom66 wrote:i tako barbwire ode u kreku...:D...lozach, pali lokomotivu...:D:D:D
znaci ubaceni provokatorski element ODSTRANJEN!!!! :lol: :lol: :lol:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

rjesenje kosovskog pitanja je nastavak i nadamo se krajnji zavrsetak balkanske sage.

Djecica koja su maloprije otisla u banovice ne mogu nam nista napisati ali ce mi biti drago da ih podsjetim...

Rusija se cjenjka za Kosovo sa SAD-om, lova je u pitanju. Rusiji treba lova...a ako decko mislis da ce odlazak Kosova sprijeciti "vekovni prijatelj" Rusija trebas znati da Rusija vise ni blizu nema moc koju je imala nekad davno, prije nego smo ih fino podijelili pa shebali. A finosu vas ostavili na cjedilu i 1999 kada je NATO bombardovao Srbiju. Tako ce i ovaj put biti.

Grcka faktor - nemoj me nasmijavati, oni ne mogu ni u EU odlucivati.

BiH, Hrvatska, Makedonija i ostali su shvatili da su totalno nevazni u bilo kakvim prilikama samo jos Srbija misli da je bitna, kazem vam, ovo ce je dodatno otrijezniti.

A najjace mi je sto Kostunica kao "prijeti" prekidom diplomatskih odnosa sa zapadnim zemljama koje priznaju Kosovo, e bas su se oni nasekirali.

A to za muslimane, kada spomenes Srbija i dan danas ljudi strecnu, ono kao bad guys :D
krkanko

Post by krkanko »

cinoeye wrote:Svemirski_Jebach-u pa nece nezavisnost Kosovo bit prva pozitivna stvar, tu je i Republika Srpska. ;)
Pa da u pravu si, nezavisnost Kosova i nestanak 'rs' ce biti 2 pozitivne stvari za Balkan i konacno kraj crnim dogadjajima na istom.
senada

Post by senada »

celija001 wrote:
Pod uvjetom da je tvoja ideja tačna, etnička podjela BiH Americi i Evropi sigurno ne bi odgovarala jer bi se od jednog malog dijela stvorila Islamska zemlja u kojoj bi fundamentalistički momenat znatno ojačao, a pojava 'plavih muslimanskih terorista' koji se izgledom ne razlikuju od bilo kojeg drugog Europljana nije baš poželjna. Ipak, na kraju, srećom, tvoja ideja nije tačna.
ne mogu vjerova! bas onima koji su radili na svim podjelama na balkanu i u svijetu, koji rade i koji ce raditi na sigurnoj podjeli, kao glavni inicijatori, medijatori i garanti (dejton i ohr) podjele bih - eto bas njima svjetskim "mirotvorcima podjela ne bi odgovarala"! nisu amerika i evropa bih podijelili tek tako samo radi podjele, nego upravo zato da bi podjelom osigurali otvoren evropski izvor terorizma (sa kojih oni po obicaju napajaju i hrane svoju "demokratiju") koji bi jel ugrozavao neislamsku populaciju a koju bi jel oni stitili od (njihovih) "islamskih terorista"! dakle terorista kojih u povijesti/h/istoriji beiha nikada nije bilo, kazem istinu - islamskih terorista u bih nikada nije bilo - sve dok oni nisu ubacili svoje teroristicke elemente na prostore bih sa ciljem radikalizacije inace miroljubivih bh muslimana.
oni su prave ortodox zlikovace, masovne ubice i teroriste svojom kurvinjskom politikom transformisali u normalne ludake, opste prihvatljive ubice, siledjije , piromane, koljace, bandite, ratne zlocince i zaista prave divlje zvijeri u ljudskom obliku ucinili "malim macama" naspram u bih ubacenog njihovog brenda - "bh.islamskih terorista".dokaz tome su republika zvjerska i zlikovci na slobodi.
Last edited by senada on 03/02/2007 05:24, edited 1 time in total.
Post Reply