Tadić odbacio UN-ov plan za Kosovo - Kosovsko pitanje i BiH

Post Reply

Rješavanje kosovskog pitanja će imati uticaja na razvoj političke situacije u BiH?

da
31
53%
ne
27
47%

Total votes: 58

naucnik

Post by naucnik »

Jedini logicni izlaz iz svih problema je da Albanci dobiju nezavisno Kosovo...
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

nezavisnost kosova ce imati pozitivan efekat na bih. separatisti ce dici glas a potom ce biti usutkani za sva vremena. (i tako ce bosna postati jedna sretna i prosperitetna zemlja.)
Oceania

Post by Oceania »

Kosovo ce biti nezavisno .Mozda ce biti jos milion novih drzava na svijetu od Pirineja pa do Svjevernog pola , ali nikad ali nikad republika zvijerska nece biti nista doli Bosna i Hercegovina.Bosna je svoje suze isplakala , Bosni se nista gore od Srebrenice vise ne moze dogoditi.Niko na ovom svijetu nema pravo da kaze majkama Srebrenice , da ce , kada budu isle na mezarja svoje djece i brace i oceva .....da ce morati vaditi vizu kod dzelata.To niko , ama bas niko nikada niti smije pomisliti a kamoli napraviti.
Oceania

Post by Oceania »

Opcenito na o Kosovu jako se cesto culo od nasih gostiju preko drine i domicilinih Srba kako su Bosanci pakosni i zlobni jer se sa nezavisnoscu Kosova, raduju tudjoj nesreci i nevolji .To biva srpskoj . Ona otrcana fraza o crknutoj kravi :? :? :? :? Salu na stranu najozbiljnije vam kazem da se ne radujem nicijoj nesreci pa cak ni nesreci te nesretne drzave Srbije koja je upropastila i moju zemlju i moj narod i moj zivot.Radujem se istinski i ljudski samo ljudskoj sreci jer tudja sreca i mene cini sretnim i obrnuto.Zar nije cinjenica drugovi i drugarice da je nasilje i rat na Kosovu prestao 1999 goidine sa reakcijom NATO pakta.Od tada pa do danas osim sporadicnih incidenata na Kosovu vlada mir.Nezavisno Kosovo donosi i Srbima i Albancima i cijelom regoinu mir, rad , red ...prosperitet.Radujuci se nezvisnosti Kosova ja se radujem miru.Pa zasto sam onda ja zao i pakostan :? :? :? :? :? Nema logike dragi Srbi.Nema !!!!!!!!!!
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Grom iz vedra neba wrote:
Danko_Bananko wrote: Ovo ne bi valjalo nikako. Ako se izbori ponove, mogao bih se kladiti da radikali i Kostunica dobijaju vecinu, sad kad je plan o Kosovu iznesen u javnost.
To bi bio najveci plus za nezavisno Kosovo. Niko u Evropi ne bi predao Kosovo deklarisanim fasistima Draza - Seselj.
Ma Kosovo je rijeseno buraz, ja u to ne sumnjam vise. Samo se trazi nacin da se najbezbolnije obavi amputacija.

Ali ja nikako ne bih volio imati Srbiju pod vlascu radikala u komsiluku. Ne znam, jednostavno mi nije srcu ugodna ta pomisao.
MuaDib

Post by MuaDib »

Dobro MuaDib skontali smo tvoje prosrpske propagandne folove, ali bih dodao dvije ispravke:

Prvo ono sto si naveo za evropske zemlje nema veze s kosovom niti je u bilo kojoj mjeri povezano, jer Srbija je cinila masovne zlocine nad Albancima (ti si ih nazvao siptarima u jednom postu, tako rade i radikali u Srbiji, aferim), a zbog tih masovnih zlocina, uletio je NATO. UN nece dati zemlji koja nikada nije ni osudila te masovne zlocine, a kamoli ih kaznila, da ponovo upravljaju Kosovom.

Drugo, prica sa RS nije zavrsena, jer ishod tuzbe za genocid je moze ugasit ko svijecu.
Činjenje zločina nije nikakvo opravdanje da se Kosovu da nezavisnost. Jer je na istom tom Kosovo od 1941-1945 počinjen genocida nad 70-100 000 Srba, od Balista - albanskih fašista.. Dalje večina albanskog stanovništva je na Kosovo došla iz Albanije, bježeći pred režimom Envera Hodže. A ako ja kažem Šiptar to nije tvoj stvar, jer sami sebe tako zovu.

Za RS sam mislio u sadašnjem Daytonskom okviru. A moj lični stav je da RS treba što prije ukinuti. Pozitivan ishod tužbe automatski znači vračanje ustava iz 1990. ili raspisivanje izbora za Ustavotvornu Skupštinu. Pa vidjet ćemo. :oops:
krkanko

Post by krkanko »

MuaDib wrote:
Dobro MuaDib skontali smo tvoje prosrpske propagandne folove, ali bih dodao dvije ispravke:

Prvo ono sto si naveo za evropske zemlje nema veze s kosovom niti je u bilo kojoj mjeri povezano, jer Srbija je cinila masovne zlocine nad Albancima (ti si ih nazvao siptarima u jednom postu, tako rade i radikali u Srbiji, aferim), a zbog tih masovnih zlocina, uletio je NATO. UN nece dati zemlji koja nikada nije ni osudila te masovne zlocine, a kamoli ih kaznila, da ponovo upravljaju Kosovom.

Drugo, prica sa RS nije zavrsena, jer ishod tuzbe za genocid je moze ugasit ko svijecu.
Činjenje zločina nije nikakvo opravdanje da se Kosovu da nezavisnost. Jer je na istom tom Kosovo od 1941-1945 počinjen genocida nad 70-100 000 Srba, od Balista - albanskih fašista.. Dalje večina albanskog stanovništva je na Kosovo došla iz Albanije, bježeći pred režimom Envera Hodže. A ako ja kažem Šiptar to nije tvoj stvar, jer sami sebe tako zovu.

Za RS sam mislio u sadašnjem Daytonskom okviru. A moj lični stav je da RS treba što prije ukinuti. Pozitivan ishod tužbe automatski znači vračanje ustava iz 1990. ili raspisivanje izbora za Ustavotvornu Skupštinu. Pa vidjet ćemo. :oops:
Ma kojih 100.000, milion jebote.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Dalje večina albanskog stanovništva je na Kosovo došla iz Albanije, bježeći pred režimom Envera Hodže.
Na cemu si ti sinko ?
A ako ja kažem Šiptar to nije tvoj stvar, jer sami sebe tako zovu
Da, ali im je uvreda kad ih drugi tako zovu, i to bi ti trebao postovati.[/quote]
celija001

Post by celija001 »

MuaDib wrote:Dalje večina albanskog stanovništva je na Kosovo došla iz Albanije, bježeći pred režimom Envera Hodže.
Interesantno. Samo se pitam otkud im toliki Albanci na Kosovu za onaj ustanak 1910. godine. Enver je tad imao dvije godine.
Oceania

Post by Oceania »

Danko_Bananko wrote:
Dalje večina albanskog stanovništva je na Kosovo došla iz Albanije, bježeći pred režimom Envera Hodže.
Na cemu si ti sinko ?
A ako ja kažem Šiptar to nije tvoj stvar, jer sami sebe tako zovu
Da, ali im je uvreda kad ih drugi tako zovu, i to bi ti trebao postovati.
[/quote]

Crnac crnca u americi u sali zove Niger, vrlo cesto , ako to kaze bijeli covjek ode mu glava.Kos je nas je isto ....istina je da albanci sebe zovu "Siftaro " ja sam ih isto tako zvao jer sam sa njima radio , .....u svakom slucaju zavisi ko im to kaze i sa kakvim tonom .
WV

Post by WV »

Pardon gosn turci.............
Sto se vi brinete u vezi Kosova? To je stvar Srbije i njenih gradjana. Kosovo ce 90% dobiti nezavisnos, ali to je nas problem. kakve vi veze imate stim?
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

WV wrote:Pardon gosn turci.............
Sto se vi brinete u vezi Kosova? To je stvar Srbije i njenih gradjana. Kosovo ce 90% dobiti nezavisnos, ali to je nas problem. kakve vi veze imate stim?
Vecinu to raduje jer se smanjuje potencijal Srbije za ponovne pohode na okolne zemlje. Ne radi se dakle o zluradim emocijama, nego interesu.
Vertigo

Post by Vertigo »

A kakve vi imate veze sa BiH pa postoji rs?
branimir_s

Post by branimir_s »

ZIVIO TITO
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

kosovo nije stvar srbije i njenih gradjana...kosovo je stvar medjunarodne zajednice... :P :P :P

ps. i mi smo dio medjunarodne zajednice...
Oceania

Post by Oceania »

1) Turci zive u turskoj , koliko ja znam.
2) Ne brinem se u vezi sa Kosovom !
3) To je izgleda najmanje stvar Srbije , koliko ja vidim to je stvar MZ i Alabanca.
4) Mi nemao veze s tim , Njemci jos manje ali bas jucer njemacke novine se pravo raspisale o tome.Ovo je forum , burazeru mi ovdje razgovaramo i o Senegalu i o fosilinim gorivima , pa i o Kosovu, onako usput.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Oceania wrote:
1) Turci zive u turskoj , koliko ja znam.
2) Ne brinem se u vezi sa Kosovom !
3) To je izgleda najmanje stvar Srbije , koliko ja vidim to je stvar MZ i Alabanca.
4) Mi nemao veze s tim , Njemci jos manje ali bas jucer njemacke novine se pravo raspisale o tome.Ovo je forum , burazeru mi ovdje razgovaramo i o Senegalu i o fosilinim gorivima , pa i o Kosovu, onako usput.

da je ovo 1991 on bi nama jos i prijetio... 8-) 8-) 8-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Pa Turci su emotivno vezani za Kosovo, remember 1389. junačka pobjeda Turaka :D Gosn sultan Murat i gosn Bajazit su održali lekciju iz strategije ratovanja rulji koja se iskupila s motikama i vilama :D Ne možemo tako u Evropu gosn Independent Kosovo :D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Kamo srece da su se susjedne zemlje manje za Bosnu brinule, nebi bilo etnickog ciscenja, logora, ... :x
Oceania

Post by Oceania »

zoom66 wrote:misha vam vasheg, gosn wv je u baanovicima i ne moze odgovoriti...:D...ne citirajte ga vishe...:x:D
Ako ne moze odgovoriti moze barem procitati sta je dobio za uzvrat na omiljeni Mladicev izraz za bosanske muslimane.
lindjo

Post by lindjo »

8)
liberal

Post by liberal »

Problem koji nastaje sa Kosovom i dobijanjem nezavisnosti ( a dobit ce je ) je presedan koji moze uticat ne samo na nase prostore nego i na sire. Kad Kosovo dobije nezavisnos mozemo reci da je ta nezavisnost dobijena cistom vojnom silom (udarima Nato snaga) Po tom obrazcu nemozemo nista ni pricat o jevrejima i Izraelu ( bez paljenja i muslimanske solidarnosti molim )I oni su protjerali domicilno stanovnistvo pa napravili drzavu gdje je nikad nije bilo, Tako se isto daje mogusnost osnivanja kurdske drzave na sjeveru Iraka a koja de facto funkcionise od prvog zalivskog rata ( u tom slucaju postoji mogusnost direktnog uplitanja Turske i Irana koji to nezele). Onda mozemo reci da pojedini pokreti u bivsim sovjetskim republikama imaju opravdanje za svoje "freedom" pokrete .Po tom istom obrazcu i Korzika moze da trazi svoju nezavisnost od Francuske, Baskija u Spaniji , Sjeverna Irska od Engleske itd. Sad da se vratimo na Kosovo i nasu okolicu . Ako je Kosovo bilo dio Srbije (koja je medjunarodno priznata kao jedna od nasljednica bivse Jugoslavije) i ako se tom Kosovu da nezavisnost po cemu onda srbi u Bosni nebi imali pravo da traze otcepljenje. RS je dobijena vojnim putem ( isto kao i Kosovo) u RS se desavali brojni zlocini prema muslimanskom dijelu stanovnista isto kao sto su se desavali na Kosovu prema Albancima a kasnije prema srbima (sad je Kosovo vise etniski ocisceno nego RS). Srbija je bila medjunarodno priznata u njenim granicama isto kao i Bosna. Nemojte da pomislite da sam zagovornik cijepanja ali pitanje je teoretsko pa ako imate komentar volio bih da cujem vase misljenje ali po mogucnosti postedite nas lazog internet patriotizma
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

To sto si sve naveo stoji 1/1....samo znas kakva je tipologija Balkana, nikad se ne zna sta bi trebalo da se zna, kad neko zna, da taj ne zna shto bi trebao znati da ovaj zna shtoovaj drugi ne bi trebao znati... :-) :-)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

:shock:
Last edited by karabaja-x on 19/10/2007 16:33, edited 1 time in total.
Oceania

Post by Oceania »

liberal wrote:Problem koji nastaje sa Kosovom i dobijanjem nezavisnosti ( a dobit ce je ) je presedan koji moze uticat ne samo na nase prostore nego i na sire. Kad Kosovo dobije nezavisnos mozemo reci da je ta nezavisnost dobijena cistom vojnom silom (udarima Nato snaga) Po tom obrazcu nemozemo nista ni pricat o jevrejima i Izraelu ( bez paljenja i muslimanske solidarnosti molim )I oni su protjerali domicilno stanovnistvo pa napravili drzavu gdje je nikad nije bilo, Tako se isto daje mogusnost osnivanja kurdske drzave na sjeveru Iraka a koja de facto funkcionise od prvog zalivskog rata ( u tom slucaju postoji mogusnost direktnog uplitanja Turske i Irana koji to nezele). Onda mozemo reci da pojedini pokreti u bivsim sovjetskim republikama imaju opravdanje za svoje "freedom" pokrete .Po tom istom obrazcu i Korzika moze da trazi svoju nezavisnost od Francuske, Baskija u Spaniji , Sjeverna Irska od Engleske itd. Sad da se vratimo na Kosovo i nasu okolicu . Ako je Kosovo bilo dio Srbije (koja je medjunarodno priznata kao jedna od nasljednica bivse Jugoslavije) i ako se tom Kosovu da nezavisnost po cemu onda srbi u Bosni nebi imali pravo da traze otcepljenje. RS je dobijena vojnim putem ( isto kao i Kosovo) u RS se desavali brojni zlocini prema muslimanskom dijelu stanovnista isto kao sto su se desavali na Kosovu prema Albancima a kasnije prema srbima (sad je Kosovo vise etniski ocisceno nego RS). Srbija je bila medjunarodno priznata u njenim granicama isto kao i Bosna. Nemojte da pomislite da sam zagovornik cijepanja ali pitanje je teoretsko pa ako imate komentar volio bih da cujem vase misljenje ali po mogucnosti postedite nas lazog internet patriotizma
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll: :-D :-D :-D :P :P :P :P Hiljade stranica i na ovom forumu i tone papira u Hagu svjedoce da su Kosovo i republika zvijerska neuporedivi.Albanci bjeze konacno od cetnicke kame.Od koga bjezi republika sumska? Jedino stanovnici tzv rs mogu da pobjegnu jer su im ruke krvave od genocida nad svojim komsijama.r sumska lezi na stotinu hiljada nevino i okrutno umorenih ljudi.
Tamo je sruseno hiljadu dzamija i otoreno 400 koncetracionih logora za bosanske muslimane .u tzv rs je Srebrenica.8 000 hiljada monstruozno ubijenih ljudi , djece ....za svega par dana. U tzv rs je silovano izmedju 20 i 30 000 zena , djevojcica .repubilka zvijerska nema istorijsko i politicko pravo na bilo sta osim da bude dio Bosne kako stoji u sporuzamu kojim je nastala .Onim iz Daytona.republika zvijerska je groblje bosanskih muslimana.Gdje god zabodes kramp i lopatu sekundarne grobnice pune kostiju.tzv rs nikad nije ni postojala u istoriji.Ona nije bila Autonomija kao Kosovo.U njoj nije bilo 90 % Srba koje su ugnjetavali i ubijali drugi.Na Kosovu je bilo 90 % Alabanca u SAP koje su srpske snage gazile i sa njima punile hladnjace.tzv rs setaju ratni zlocinci , ubice , silovatelji , monstrumi.Kosovom setaju zrtve.
samo postojanje ta dva slova "rs" je najvece bescasce i najveci anticiivizacijski cin ove usrane planete . Ti imas pravo , sada moze svako traziti nezavisnost.Pa neka trazi.Mozda ce ga i dobiti Korzika , Baskija i sta si sve ti nabrojao da bi na kraju dosao do republike zvijerske.Sada cu reci nesto posto tebi i slicnima nista ne pomaze.republika zvijerska se ne moze niti hoce ocijepiti zarto sto joj to ne daju bosanski muslimani.Je li sada jasno zasto.A moze traziti , to trazi evo 15 godina .i Karadzic je pravio referndum.Nije to Dodikova ideja.Pa hajde sta cekate.Sto ne proglasite nezavisnost kao Albanci.Proglasite cete moj kurac.Pa mi jedva cekamo da vi konacno krenete u to vase odvajanje.Hajde , haaaaajdeeeeeeeeee , da vidim :x :P :P :P :P :P :razz: :razz: :razz:
Post Reply