TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post Reply
zambaklija

#76 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by zambaklija »

The__Doctor wrote:Ne zalim faiste sekunde, zao mi samo onih nevinih sto su bili uhvaceni sa njima...
ma nežalim ih ni ja,ali isto želim da kažem da nije ispravno tako postupati,jer po čemu su to oni (partizani) sada bolji od ovih ustaša?Masovna ubistva su činili i jedni i drugi i treći i svi koliko ih je već bilo

ZOOLOŠKI VRT BALKAN!WELCOME!!!
testament

#77 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by testament »

zambaklija wrote:
The__Doctor wrote:Ne zalim faiste sekunde, zao mi samo onih nevinih sto su bili uhvaceni sa njima...
ma nežalim ih ni ja,ali isto želim da kažem da nije ispravno tako postupati,jer po čemu su to oni (partizani) sada bolji od ovih ustaša?Masovna ubistva su činili i jedni i drugi i treći i svi koliko ih je već bilo

Isto ovo se pitaju i ustaše i četnici iz ovog rata,samo što umjesto na partizane udaraju na ARMIJU BiH,pa eto malo mućni glavom i razmisli.
cyprus

#78 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by cyprus »

zambaklija wrote:A što se tiče pitanja da li znam ili neznam šta je genocid?
Za mene je ovaj Bleijburg isto neka vrsta genocida jer su "zarobili" ogroman broj "ljudi"(između ostalog žena i djece) i "ORGANIZOVALI" su njihova ubojstva,pokopali su ih u "masovne grobnice"i šutali su..... [/b]:?
Genocid je pokušaj da se određena etnička, vjerska ili neka druga grupacija na određenoj teritoriji uništi.

Žrtve Blajburga (nevine i one druge) nisu činile nikakvu grupaciju, tj. povod zločina nad njima nije bio ono što oni jesu, nego ono što su prije toga radili ili se predpostavljalo da su radili.
uvjek dobar gost

#79 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by uvjek dobar gost »

testament wrote:
zambaklija wrote:

Isto ovo se pitaju i ustaše i četnici iz ovog rata,samo što umjesto na partizane udaraju na ARMIJU BiH,pa eto malo mućni glavom i razmisli.
koncept Vs incident.....???
I

#80 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by I »

Mene samo zanima zasto ne postoji broj stradalih i Bleiburgu... to je zato sto se manipulise podacima kako bi ionako zaludjene narodne mase jos vise poludile...
mostarac

#81 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by mostarac »

Ovaj narod je totalno poludio, al bas totalno. Ovo je jedina zemlja koja minimizira ulogu antifasista i favorizuje ulogu fasista.
Na bleiburgu je bio minimalan procenat nevinih i okanite se tih prica ZRTVA. tamo nije bilo zrtava ili ih je bilo jako jako malo. Tamo je pravda stizala na naplatu racuna, krvavih racuna. Ko nije radio pizdarije nije bjezao jer nije imao razloga da se plasi. Moje prve komsije u dvije kuce su bili ustase, a nikom dlaka s glave nije falila. Ljudi nisu radili sranja i nisu se plasili, a ovi na bleiburgu su znali zasto su bjezali i tamo je bilo jako jako malo onih za koje se moze reci da su bili zrtve. Tamo su bili uglavnom oni koje je stigla ruka pravde.
Nisam vidio narod da vise zali za fasistickom stokom i uzdize je u nebesa kao sto su to ovi nasi balkanski chobani.
zambaklija

#82 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by zambaklija »

uvjek dobar gost wrote:Ne zalim faiste sekunde, zao mi samo onih nevinih sto su bili uhvaceni sa njima...

ZOOLOŠKI VRT BALKAN!WELCOME!!![/quote]

Isto ovo se pitaju i ustaše i četnici iz ovog rata,samo što umjesto na partizane udaraju na ARMIJU BiH,pa eto malo mućni glavom i razmisli.[/quote]

koncept Vs incident.....???[/quote]

Prijatelju nemam ja što mućkati,ja volim jasan stav,a ko ARBiH u to sada hoće da miješa tome nema pomoći,a ako ima kakvih zlodjela koja su činjena neka se odmah razjasne da nekada poslije nebi bilo ovakog pisanja kao i o partizanima!Samo ko je spreman da prizna greške i da o tome priča biće vječno slavljen i pamćen!(ovo sam negdje pročitao)a ko svoje krije......ničija do zore gorila nije :bih:
Vodenjak

#83 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Vodenjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
corto malteze wrote:Kako to da se u Bosni ne prešućuje sudjelovanje u otomanskoj historiji i a prešućuje se ovo? Jedno je osuda fašizma. To treba i to stoji. Ali čovjek koji je ubijen na Bleiburgu ako je bio nevin a bilo ih je masu ne razlikuje se po svojoj žrtvi od čovjeka iz Srebrenice.
Sta da radimo sa 50.000 mrtvih samo u toku jedne noci saveznickog bombardovanja Dresdena? Mislis da je Bleiburg izuzetak zbog sake nevinih? Sto je Fallujah manji zlocin od Bleiburga? Ako za jedne mozemo reci kolateralna steta ne vidim problem i Bleiburg nazvati istim imenom i po istom arsinu. Kada jedemo govna onda jedimo istom kasikom. :oops:
Bravo @Drvosjeco! :thumbup:
Dodao bih samo Japan i nuklearne bombe...
Sic neka neko skoci na Amere i pocne ih optuzivati zbog genocida koji su ucinili!
Nece niko jer, Ameri su, pobogu, pobili pola miliona ljudi samo sa dvije bombe u ime demokratije a ustashe na Blajburgu su (uz dobar broj i neduznih civila) pobijene u ime komunizma!
I tu je, eto, razlika... :roll:

Nije ovima koji pominju Blajburg zao pobijenih ljudi!
U osudi antifasista iz proslog rata pokusavaju umanjiti sopstveni fashizam i zlocine koje su napravili od 1990. pa na ovamo!
A ako nije to razlog, onda je razlog njihova frustracija prouzrokovana njihovom nesposobnoscu da se suoce kako sa svojom daljom, tako ni sa blizom prosloscu.
Nesposobnoscu da rasciste sami sa sobom i napokon krenu dalje!
Ne, lakse im je zivjeti u ubjedjenju da Vodenjak i slicni po Svedskoj i shire zive i dalje kao komunisti zatvoreni u svoje sobicke na cijim zifdovima se nalaze samo Titove slike! :roll:
Zao mi je, ISKRENO mi je zao mnogih koji nisu svjesni u kojem se mraku njihova sopstvena svijest nalazi!
Mraku mrznje i nepovjerenja...
Budjenje ce, ako i uslijedi, biti tesko i praceno velikom glavoboljom! :oops:
uvjek dobar gost

#84 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by uvjek dobar gost »

samo da se ogradim ja ne rekoh ono što mi je prikačeno kao citat....
Jer mislim da nevini nemaju šta tražiti skupa sa fašistima..... u društvu a kamoli u koloni...!!!
The 51st State

#85 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by The 51st State »

Steta sto partizani nisu temeljitije odradili posao, a ta prica oko Blajburga je svakako iskoristena u svrhu "svehrvatskog pomirenja" partizana i ustasa te mi se kao takva gadi.
laku noć

#86 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by laku noć »

The 51st State wrote:Steta sto partizani nisu temeljitije odradili posao, a ta prica oko Blajburga je svakako iskoristena u svrhu "svehrvatskog pomirenja" partizana i ustasa te mi se kao takva gadi.
Da su ga temeljito odradili sumnjam da bi danas uopšte bilo jednog konstitutivnog :D
pjo

#87 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by pjo »

laku noć wrote:
The 51st State wrote:Steta sto partizani nisu temeljitije odradili posao, a ta prica oko Blajburga je svakako iskoristena u svrhu "svehrvatskog pomirenja" partizana i ustasa te mi se kao takva gadi.
Da su ga temeljito odradili sumnjam da bi danas uopšte bilo jednog konstitutivnog :D

Vasi postovi su uzeti na znanje i mogli bi biti upotrijebljeni kao prilozi za odredjene teze "jednog konstitutivnog".
osa

#88 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

laku noć wrote:
kod nas izgleda sve sama površnost nitko ne odradi sve do kraja, ni ugri, ni turci, ni nijemci, ni ustaše, ni partizani. a možda to tako treba i biti uvijek ostane netko bar za sjeme.
popajic

#89 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by popajic »

Nevini ce uvijek u bilo kakvom sukobu stradati,ali da smo dosli u situaciju da velicamo fashizam to je ....blago je reci nenormalno!
Ispade da je glavna parola u opticaju:dole antifashisti! Doboga zalosno!
osa

#90 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

popajic wrote:Nevini ce uvijek u bilo kakvom sukobu stradati,ali da smo dosli u situaciju da velicamo fashizam to je ....blago je reci nenormalno!
Ispade da je glavna parola u opticaju:dole antifashisti! Doboga zalosno!
velika većina ljudi ne veliča fašizam, već izražava pijetet prema žrtvama, iako uvijek ima i idiota. ali da li su manji idioti oni koji veličaju komunizam, nisu komunisti ubili ništa manje ljudi nego fašisti ( ne mislim samo na naše krajeve, već u svjetskim okvirima), ali su dobili rat i dijelom pisali povijest, da su fašisti dobili rat, vjerovatno bi ovi forumaši koji danas opravdavaju ubijanje ljudi bez suda, veličali fašizam i pljuvali po komunistima, jer to je ista bagra, slična ideologija.
The 51st State

#91 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by The 51st State »

osa wrote:
laku noć wrote:
kod nas izgleda sve sama površnost nitko ne odradi sve do kraja, ni ugri, ni turci, ni nijemci, ni ustaše, ni partizani. a možda to tako treba i biti uvijek ostane netko bar za sjeme.
Da Tudjman nije blagonaklono gledao na zatiranje partizanskih spomenika, mozda bi mu prica i prosla, no posto je otvoreno koketiro sa nacizmom, sav pijetet za te zrtve blajburga je u najmanju ruku licemjeran.
The 51st State

#92 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by The 51st State »

pjo wrote:
laku noć wrote:

Vasi postovi su uzeti na znanje i mogli bi biti upotrijebljeni kao prilozi za odredjene teze "jednog konstitutivnog".
A jebe mi se za teze, dokle god je jedna od ulica u Mostaru nazvana recimo po "Miletu Budaku" i slicnim.
osa

#93 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

quote="osa"]
laku noć wrote:
kod nas izgleda sve sama površnost nitko ne odradi sve do kraja, ni ugri, ni turci, ni nijemci, ni ustaše, ni partizani. a možda to tako treba i biti uvijek ostane netko bar za sjeme.[/quote]

Da Tudjman nije blagonaklono gledao na zatiranje partizanskih spomenika, mozda bi mu prica i prosla, no posto je otvoreno koketiro sa nacizmom, sav pijetet za te zrtve blajburga je u najmanju ruku licemjeran.[/quote]

on je u datom trenutku vjerovatno radio ono što je smatrao za najkorisnije za postizanje krajnjeg cilja, samostalne hrvatske države.
The 51st State

#94 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by The 51st State »

osa wrote:quote="osa"]
laku noć wrote:
Da Tudjman nije blagonaklono gledao na zatiranje partizanskih spomenika, mozda bi mu prica i prosla, no posto je otvoreno koketiro sa nacizmom, sav pijetet za te zrtve blajburga je u najmanju ruku licemjeran.[/quote]

on je u datom trenutku vjerovatno radio ono što je smatrao za najkorisnije za postizanje krajnjeg cilja, samostalne hrvatske države.[/quote]

Ne sporim, samo me onda postedi laznog humanizma i brige za sve zrtve, kako je se on popisao na partizanske i ostale zrtve ustasko-nacistickog terora, dozvoli i meni da ucinim isto za blajburske...
osa

#95 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

quote="osa"]quote="osa"]
laku noć wrote:
kod nas izgleda sve sama površnost nitko ne odradi sve do kraja, ni ugri, ni turci, ni nijemci, ni ustaše, ni partizani. a možda to tako treba i biti uvijek ostane netko bar za sjeme.[/quote]

on je u datom trenutku vjerovatno radio ono što je smatrao za najkorisnije za postizanje krajnjeg cilja, samostalne hrvatske države.[/quote]

Ne sporim, samo me onda postedi laznog humanizma i brige za sve zrtve, kako je se on popisao na partizanske i ostale zrtve ustasko-nacistickog terora, dozvoli i meni da ucinim isto za blajburske...[/quote]

imao sam jednom priliku na htv-u gledati nekakvu seljakušu na kordunu kako piša po spomeniku žrtvama fašizma, jako ružna slika, zato nemoj, pogotovo ako moraš čučnuti kad pišaš.
The 51st State

#96 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by The 51st State »

imao sam jednom priliku na htv-u gledati nekakvu seljakušu na kordunu kako piša po spomeniku žrtvama fašizma, jako ružna slika, zato nemoj, pogotovo ako moraš čučnuti kad pišaš.

Pa to je neka tudjmanova pulenka, sjecam se tog videa, a ti nisi toliko glup da si bukvalno shvatio moje rijeci. Doduse i to pisanje je napredak u odnosu na tnt i tako vise od 2000 puta...
pjo

#97 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by pjo »

The 51st State wrote:
pjo wrote:
laku noć wrote: Vasi postovi su uzeti na znanje i mogli bi biti upotrijebljeni kao prilozi za odredjene teze "jednog konstitutivnog".
A jebe mi se za teze, dokle god je jedna od ulica u Mostaru nazvana recimo po "Miletu Budaku" i slicnim.

Kakve veze ima naziv nekakve ulice u usporedbi sa tvojim aluzijama na "nedovrsen posao" ?

U Italiji ne postoji nikakva defasizacija, da li to znaci da talijane treba pobiti ?
pjo

#98 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by pjo »

The 51st State wrote:

Pa to je neka tudjmanova pulenka, ...

To pisanje se desilo nakon sto je Tudjman umro.

Inace, u zadnje vrijeme primjecujem poplavu zaglupljivanja na ovom forumu. Izgleda da je nepogodna biometeoroloska prognoza.
osa

#99 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

The 51st State wrote:

Pa to je neka tudjmanova pulenka, sjecam se tog videa, a ti nisi toliko glup da si bukvalno shvatio moje rijeci. Doduse i to pisanje je napredak u odnosu na tnt i tako vise od 2000 puta...
bitna stvar je što se ti svojim shvaćanjem nimalo ne razlikuješ od tuđmana, popišao se on, pa hoćeš i ti, oboje po žrtvama, nema između vas razlike, kao što već napisah fašizam i komunizam, što se mene tiče mogu ruku pod ruku, oba totalitarizmi, oba ubijaju bez suda, oba vole ljude bez mišljenja itd.itd.
feral.tribune

#100 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by feral.tribune »

osa wrote:quote="osa"]quote="osa"]
laku noć wrote:

Ne sporim, samo me onda postedi laznog humanizma i brige za sve zrtve, kako je se on popisao na partizanske i ostale zrtve ustasko-nacistickog terora, dozvoli i meni da ucinim isto za blajburske...[/quote]

imao sam jednom priliku na htv-u gledati nekakvu seljakušu na kordunu kako piša po spomeniku žrtvama fašizma, jako ružna slika, zato nemoj, pogotovo ako moraš čučnuti kad pišaš.[/quote]
----------------------------------------------
Kakve veze imaju zrtve fasizma sa fasistima .Sada si izjednacio Hitlera i one jadnike iz ausvica iz Ausvica .Izjednacio si Pavelica i njegove zrtve iz Jasenovca .Sta se pravite ludi .U Zagrebu je po dolasku HDZ a na vlast i Franje tudjmana odmah skinut naziv " Trg zrtava fasizma " i prominjen u nekakv Trg hravtaskih velikana .Ti velicas fasiste .Hajde za mnom ponovi ovu recenicu > Smrt fasizmu sloboda naroda <
Oni koji su prezivjeli Bjlaburg naparavili su sve ovo od 91 pa naovamo .
Last edited by feral.tribune on 20/05/2008 16:29, edited 1 time in total.
Post Reply