Anex broj: 9 DMS, pa dok se boje ne rastope!Komrad wrote:Pa neka se otvori i Grcka posta u BiH i?stari grad Visegrad wrote:Sad se to sve povezuje nekim nacionalizmom. Poste su drzavne firme, pa je meni logicno da je posta drzavna firma a ne narodna. ako je tebi logicno da je drvana posta narodna onda nema problema.
Je li moram ubaciti pismo u bosnjacku postu? Mozda sma ja ugrozen jer nijedna posta se ne zove bosnjacka posta.
Uskro ce se u BiH otvoriti grcka posta.
Ako cemo vec bukvalno sve shvacati onda BiH nem DRZAVNU postu
Evo u BiH postoji Elektroprivreda BIH a ona u sustini stvari nije EP BiH nego EP Federacije
Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#26 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
- Komrad
#27 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
i? potencira li ga ko od nasih?PipiDugaDevetka wrote: Anex broj: 9 DMS, pa dok se boje ne rastope!
hoce li biti sta od toga ?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Do političara je, čim se oforme kao vlast svake vrste, zakonodavna, izvršna,...Komrad wrote:i? potencira li ga ko od nasih?PipiDugaDevetka wrote: Anex broj: 9 DMS, pa dok se boje ne rastope!
hoce li biti sta od toga ?
Vidjećemo šta će biti,...Ja navijam za one koji će M.D. reći stop, pa taman se ''povratili'' na Ustav koji je vrijedio 1992.g.
- Komrad
#29 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Pa ovo je potpisano prije 15 godina zasto mislis da ce sad bas biti ? A kako se to vraca na Ustav iz 1992.. i zasto bas na taj?PipiDugaDevetka wrote: Do političara je, čim se oforme kao vlast svake vrste, zakonodavna, izvršna,...
Vidjećemo šta će biti,...Ja navijam za one koji će M.D. reći stop, pa taman se ''povratili'' na Ustav koji je vrijedio 1992.g.
- PipiDugaDevetka
#30 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Ja nisam rekao kada će biti to, pod broj 1.Komrad wrote:Pa ovo je potpisano prije 15 godina zasto mislis da ce sad bas biti ? A kako se to vraca na Ustav iz 1992.. i zasto bas na taj?PipiDugaDevetka wrote: Do političara je, čim se oforme kao vlast svake vrste, zakonodavna, izvršna,...
Drugo, vraćanje na Ustav koji je vrijedio 1992.g. će se desiti kada to političari na vlasti odluče, ako odluče,...
Kako se to vraća na stari Ustav? Ne znam, valjda piše u prethodnom koji je postojao jer kontinuitet države BiH postoji. Vidi @bosnologove tekstove, on je spominjao povratak na prethodni Ustav BiH.
Valjda će za najnoviji budući Ustav biti određeno da ga narod potvrdi glasanjem na referendumu. Međutim,...slaba fajda...
-
panorama
#31 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Puno toga ti ne znaš i najbolje bi bilo da se onda suzdržiš komentara i da ne lupaš.PipiDugaDevetka wrote:Ja nisam rekao kada će biti to, pod broj 1.Komrad wrote:Pa ovo je potpisano prije 15 godina zasto mislis da ce sad bas biti ? A kako se to vraca na Ustav iz 1992.. i zasto bas na taj?PipiDugaDevetka wrote: Do političara je, čim se oforme kao vlast svake vrste, zakonodavna, izvršna,...
Drugo, vraćanje na Ustav koji je vrijedio 1992.g. će se desiti kada to političari na vlasti odluče, ako odluče,...
Kako se to vraća na stari Ustav? Ne znam, valjda piše u prethodnom koji je postojao jer kontinuitet države BiH postoji. Vidi @bosnologove tekstove, on je spominjao povratak na prethodni Ustav BiH.
Valjda će za najnoviji budući Ustav biti određeno da ga narod potvrdi glasanjem na referendumu. Međutim,...slaba fajda...
- Komrad
#32 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Doduse nisi ... a ta prica o povratku Ustava 1992 meni je smijesna ... jer da ima ikakvog osnova do sad bi se to uradilo...PipiDugaDevetka wrote: Ja nisam rekao kada će biti to, pod broj 1.
- bogoljub
#33 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
A šta kaže te na Turkish Ziraet Post BiH!? 
- Komrad
#34 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
A sto da nebogoljub wrote:A šta kaže te na Turkish Ziraet Post BiH!?
- felipe kajetano
#35 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Pod broj 1 ti vise ne podlijezes vojnoj obavezi, @bosnolog je u Mineapolisu, i vas dvojica nemate bas moralno pravo na pricu o kojekakvim referendumima cak i ako se radi o supljari.PipiDugaDevetka wrote: Ja nisam rekao kada će biti to, pod broj 1.
A Poste treba(bi trebalo) organizovati da ljudi u cijeloj BiH imaju sto kvalitetniju uslugu, bez obzira na broj tih kodova.Prije svega sto se tice unutrasnjeg postanskog saobracaja, mada Poste vise i nisu toliko bitne, sto zbog novih tehnologija, a danas imaju i jaku konkurenciju u firmama koje se bave slicnom djelatnoscu.
Cijela ova stvar i nije toliko bitna, sem sto dira patriotsku zicu , podjednako kod "separatista" i "unitarista", svakog sa svojim tumacenjima ove postanske ujdurme.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#36 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
ma nek otvara ko šta hoće i zove to kako hoće...meni to ne smeta sve dok se ove stranačko-privatne firme ne kače na državni budžet, što je npr. slučaj sa Bošnjačkom gimnazijom, KŠC-om i onom jordanskom školom na Mojmilu u SA.
nek otvore i NSDAP poštu ako hoće al nek je plaćaju iz svoga džepa
nek otvore i NSDAP poštu ako hoće al nek je plaćaju iz svoga džepa
- casper_
#37 RS dobila svoj medjunarodni postanski broj
tako pise oslobodjenje
znaci, oni malo po malo stvaraju drzavu
a ovi nasi sugavi politicari samo nek spavaju
- Troll_Happens
#38 Re: RS dobila svoj medjunarodni postanski broj
casper_ wrote:tako pise oslobodjenje
ma sta ce nasi politicari bice kako EU i Amerika kaze... ko jos pita nase politicare oni samo da pohapaju dok jos mogu dok ne odu u mirovinu...
- casper_
- PipiDugaDevetka
#40 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Sa boldiranim se slažem, te isto tako da bi bile efikasne organizovati i EP BiH, i Željeznice, i fondove PIO/MIO, i Meteorološku i protivgradnu službu, i Geološke zavode, i veterinarstvo, i zaštitu od poplava, i zdravstvo, i trgovinu,i šumarije,...Ma skoro sve...felipe kajetano wrote: Pod broj 1 ti vise ne podlijezes vojnoj obavezi, @bosnolog je u Mineapolisu, i vas dvojica nemate bas moralno pravo na pricu o kojekakvim referendumima cak i ako se radi o supljari.
A Poste treba(bi trebalo) organizovati da ljudi u cijeloj BiH imaju sto kvalitetniju uslugu, bez obzira na broj tih kodova.Prije svega sto se tice unutrasnjeg postanskog saobracaja, mada Poste vise i nisu toliko bitne, sto zbog novih tehnologija, a danas imaju i jaku konkurenciju u firmama koje se bave slicnom djelatnoscu.
Cijela ova stvar i nije toliko bitna, sem sto dira patriotsku zicu , podjednako kod "separatista" i "unitarista", svakog sa svojim tumacenjima ove postanske ujdurme.
Eh, prisjeti se ko je započeo priču o ''kojekakvim referendumima'', uh, čak ste entitetski i Zakon o referendumu donijeli. Ti si antientitetski raspoložen=antidejtonski=da je kojim slučajem Peddy Ashdown ovdje vidio bi ti kako SIPA pipa,...
Ovo je Sarajevo - x Forum, pa svako smije pisati šta god hoće ako se pridržava pravila. Svako pozivanje na moral ili savjest na podforumu Politika,..smiješno.
p.s.
@bosnolog je poslovan čovjek, čas je u Mineapolisu, čas u Sarajevu i širom EU. Nadam se samo da nije trajno otišao u banoviće.
- 1gorstak
#41 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Njima ocigledno nije. Steta.Mihaelj wrote:Iskreno nije to dobro jer znam kud to vodi, a jednom je bilo dosta
- armin071
#42 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Samo me zanima koliko je poreznike u PC kostao ovaj KOD tj. "jos jedna u nizu srpskih pobeda" na medjunarodnoj sceni.... I jel sad ide referendum ili se mora jos cekati??
-
VjecitiStudent
#43 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Ko se god dovoljno potrudio da potrazi sta ti kodovi zaista znace i kako se dodjeljuju, lako je mogao zakljuciti da je clanak citiran na pocetku teme povrsan, tendenciozan, da se novinar nije uopste potrudio da bilo sta provjeri... tj. sasvim u duhu savremenog bh. novinarstva 
http://www.upu.int/en/activities/standa ... lists.html
Preporucujem temu za zakljucavanje.
http://www.upu.int/en/activities/standa ... lists.html
Preporucujem temu za zakljucavanje.
- SadaMeHuseine
#44 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Konvoj kren'ooooooo, ma nije kren'o..........

-
stari grad Visegrad
#45 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
U vzi ovih Posti, mene zanima ko je ispred drzave Bosne i Hercegovine odobrio cijepanje jedne drzavne poste na dvije poste?
Ko je podpisao ispred drzvave BiH ovu podjelu?
Ko je podpisao iz federacije ovu podjelu?
Ko je podpisao iz rs ovu podjelu?
Ne moze se drzvana posta dijeliti samo ako 1 zeli, na to mora drzvna posta pristati.
Ko je u tom ministarstvu?
Ko je podpisao ispred drzvave BiH ovu podjelu?
Ko je podpisao iz federacije ovu podjelu?
Ko je podpisao iz rs ovu podjelu?
Ne moze se drzvana posta dijeliti samo ako 1 zeli, na to mora drzvna posta pristati.
Ko je u tom ministarstvu?
- mO k3
#46 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Kontaktiro sam moga starog prijatelja, velikog filateliste i dokazanog prijatelja bosne Berlisava Sekelja i on ja to napisao
St
Malo je ovo raspirivanje vatre i nista ne znaci...
St
o se ovog UPU koda tice, to je doneseno na osnovu dviju posta, koje vec
skoro 18 godina rade odvojeno. To nista ne prejudicira
Malo je ovo raspirivanje vatre i nista ne znaci...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#47 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
joj kad se pojave markice s dodikom
ko ce te markice lizati

ko ce te markice lizati
- mO k3
#48 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
E kada smo kod postanskih marki...
Mozda neki ne znaju,ali postanske marke iz BiH za vrijeme KuK su jedna od najzanimljivih filatelistickih podrucja sto postoji
Mozda neki ne znaju,ali postanske marke iz BiH za vrijeme KuK su jedna od najzanimljivih filatelistickih podrucja sto postoji
- veljaca
#49 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
Ama donijece zakon da se ne smiju lijepiti udarajuci sakom o markicu ( jerbo se time udara po liku dodinome ) ....plain vanilla wrote:joj kad se pojave markice s dodikom
ko ce te markice lizati![]()
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#50 Re: Svjetska poštanska unija dala međunarodni kod Poštama RS-a
samo se ti smiji a mi ih već ližemoplain vanilla wrote:joj kad se pojave markice s dodikom
ko ce te markice lizati![]()
![]()