SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post Reply
kmirsad

#51 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

draganbl wrote:Evo, prije nego što bude donesena, da kažem da ću presudu poštovati, kakva god ona bude.
...poštuješ li je...
jasko_ba

#52 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by jasko_ba »

nevjerovatno :x
izvinite četnici što smo se branili, trebali ste nas sve pobiti :x
i mater i špiriću, i dodiku, i radmonoviću i koštunici i tadiću i svim velikosrbima :x :x :x
Abacija

#53 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Abacija »

seln wrote:
draganbl wrote:
seln wrote: Nataknem ja i sud i presudu...jesi li pratio sudjenje?
kakva farsa, nevjerovatno....niko od svjedoka nema pojma ko je optuzeni.
Ali velikosrbima treba zrtveni jarac, sjeme im se zatrlo...
Možeš li objasniti šta si mislio pod posljednjom rečenicom?
Upravo to sto pise....velikosrbima treba zrtveni jarac, sjeme im se zatrlo. Jesi li se pronasao u tome?
Ocigledno jeste. :roll:
ultima_palabra

#54 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by ultima_palabra »

stochar wrote:nataknem ja ovu drzavu i ovaj pasivni narod! ni protestne note, ni adekvatne pravne reakcije, ni skupa podrske, ni adekvatne odbrane - gdje su jebeni advokati da odu i spasu covjeka iz patriotizma iz kojeg je on spasav'o njihove guzice? stidim se!
:sad: Zaslužuje li ovaj narod da se neko žrtvuje za njega?
UndergroundMan

#55 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by UndergroundMan »

Mater im chetnichku
arzuhal

#56 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by arzuhal »

Iako sam mislio da će presuda biti oslobađajuća jer time Srbija ubire više političkih poena nego ovim što su učinili, ipak...Možda će ih baš Mladić voditi u novi krug pakla, inša-Allah. Žao mi je gospodina Jurišića i porodice, a ona paščad će se o svom jadu zabavit. Odavno više ništa nije kao nekad niti će biti...
jazzer

#57 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by jazzer »

12 godina??' :shock: :shock:

Uzas...

Al' kakva nam je drzava nije ni cudo. Da imamo imalo ozbiljnije i odgovornije politicare
ne bi nam druga drzava mogla otimati ljude i osudjivati za sta pozele. Ovako neka je Bog na pomoci
i Iliji i njegovoj porodici.
Drvosjeca iz Dejcica

#58 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da smo normalna zemlja danas bi se sa Srbijom prekunili svi diplomatski odnosi, protjeran ambasador i obustavio sav protok ljudi na granici. Da smo normalna zemlja danas bi se podigla borbena gotovost nasih oruzanih snaga, vise simbolicno, kao sto je to uradila Slovenija u sporu sa Hrvatskom. Posto normalna drzava nismo i dalje cemo slusati poruke u kojima nasi politicari suosjecaju sa Ilijom Jurisicem, izrazavat ce note portesta...sve prdimahovina.
veliki štrumf

#59 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by veliki štrumf »

Zlo i sramota!!!
stochar

#60 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by stochar »

ultima_palabra wrote:
stochar wrote:nataknem ja ovu drzavu i ovaj pasivni narod! ni protestne note, ni adekvatne pravne reakcije, ni skupa podrske, ni adekvatne odbrane - gdje su jebeni advokati da odu i spasu covjeka iz patriotizma iz kojeg je on spasav'o njihove guzice? stidim se!
:sad: Zaslužuje li ovaj narod da se neko žrtvuje za njega?
NE! Izdali smo covjeka radeci ono sto smo najbolje znali - sutjeli! FUJ; FUJ; FUJ!!!
primus-1

#61 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by primus-1 »

na granici zaustavit ulaz savkog litra vode,mlijeka,zvake cipsa,zeljeza sta vec sve ulazi,sve treba zaustavit,....pa da vidimo kako stvari stoje...
svakog naseg hinju koji nista vise osim mlake osude i zgrazanja ne poduzme, za jaja i na prvu banderu....
nasi politicari...fuj mrako jedna nesposobna,podanicka...
uhapsite im ambasadora,pljunite im na zaastavu.....bilo šta stoko jedna... :x :x :x
veliki štrumf

#62 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by veliki štrumf »

seln wrote:Osudjen na 12 godina...
Zlo i sramota!!
jazzer

#63 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by jazzer »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da smo normalna zemlja danas bi se sa Srbijom prekunili svi diplomatski odnosi, protjeran ambasador i obustavio sav protok ljudi na granici. Da smo normalna zemlja danas bi se podigla borbena gotovost nasih oruzanih snaga, vise simbolicno, kao sto je to uradila Slovenija u sporu sa Hrvatskom. Posto normalna drzava nismo i dalje cemo slusati poruke u kojima nasi politicari suosjecaju sa Ilijom Jurisicem, izrazavat ce note portesta...sve prdimahovina.
Upravo tako. I ko je slijedeci? Ja, ti, neko sa ovog foruma?? :x :x
kmirsad

#64 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

Iskreno saočešće BiH političarima, narodima i narodnostima BiH, ... za umrli ponos.
karanana

#65 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by karanana »

kmirsad wrote:
draganbl wrote:Evo, prije nego što bude donesena, da kažem da ću presudu poštovati, kakva god ona bude.
...poštuješ li je...
....naravno. zato sto je on kao sto smo i svi mi znali koja ce to presuda da bude cim je izasla vijest da je uhapsen na nikoli tesli, jer se sudilo ne njemu nego svima nama i kao utjeha pravim zlocincima.

ali sto je najgore, ne mozemo nista uraditi, ni ovo hapsenje nasumichnog beogradjanina koji prolazi kroz sarajevo, niti zaustavljanje na granici, jer nam drzavu kontrolisu isti oni koji osudise iliju danas.
presley_sa

#66 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by presley_sa »

Bez obzira što ova presuda nije pravosnažna,ovo je dokaz da se žrtva nije smjela braniti,nego se trebalo dopustiti da nas sve pobiju i da se sprovede karadžićev naum...ovo je poruka svim onim koji su branili ovu zemlju da,ukoliko se slučajno nađu na teritoriji manjeg blentiteta ili susjedne,pasje,četničke države,mogu da očekuju sličnu sudbinu kao Ilija Jurišić.
Sramotno i skandalozno će biti ukoliko naši političari sada ne reaguju i ne upotrijebe sva zakonska sredstva kako bi vratili milo za drago.Pod hitno prekinuti sve diplomatske odnose sa zločinačkom državom.
Drugačije ne može sa zločincima,klin se klinom izbija,vratiti milo za drago,uzeti par četnika i suditi im baš onako kako je suđeno Iliji.
"Pravično".

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
nokia6170

#67 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by nokia6170 »

Zanimljivo je da Bosnjaci vriste za Ilijom Hrvatom, a da Hrvate boli k....za Ilijom. Zanimljivo je da Srbi svrsavaju zbog ove presude, a svrsavaju jer Bosnjaci vriste.

Nista neobicno i nista nenormalno u gore navedenoj konstelaciji odnosa.

p.s. Bosnjacka politika ustvari ne vristi za Ilijom, i predstavnike bosnjacke politike zaboli k....za Ilijom, jer njima Ilija sluzi za potkusirivanje, jer Iliji nisu obezbjedili nikakvu pravnu pomoc i jer se oko Ilije podigla prasina tek kad je Srbija zaprijetila podizanjem optuznica protiv mahalaskih velikih muslimana sa Vratnika i Bistrika i dobrovoljacke ulicine....e tek tad i Ceric poce pricati o Iliji, ali opet ne zbog Ilije samog kao covjeka, vec zato sto Cericu pocese dahtati za vratom oni veliki muslimani...a kad Cericu pocese dahtati za vratom, onda i Ceric poce dahtati bosnjackim politicarima, secijasima koji su nesposobni, al bas nesposobni i zas sta drugo nego sebi namaknuti u svoju avliju para, auta, cigli, namjestaja i sehara.
seln

#68 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by seln »

Image

Kako ono rekose..."pravda za Jurisica"
wrrroongg! pravda vec odavno ne stanuje u Srbiji.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#69 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by bordo gandalf »

draganbl

#70 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
Posto smo i ti i ja tuzili tu Srbiju, trebao bi da procitas i da prihvatis neke najosnovnije cinjenice i zakljucke iz te presude...a ti su da: je tuzba iz 1993. godine nije samo muslimanska tuzba protiv srba, vec ujedno i tuzba bh. hrvata i bh. srba ispred ne one bivse i nikad sastavljene bosne i hercegovine vec postojece i medj. priznate drzave bosne i hercegovine;
Pravno gledano, to je tačno. Slažem se da je i ta tužba bila tužba države BiH, samim tim i moja tužba. Paradoksalno je, ali istinito. Slažem se.
nokia6170 wrote: da rat nije bio samo gradjanski u bosni i hercegovini jer je potvrdjeno presudom da su u ratnim operacijama koje su prethodile srebrenici zvanicna vojska jugoslavije direktno i indirektno ucestvovala u ratnim operacijama zajedno sa vrs;
Tačno je. Ali nije bila ni agresija.
nokia6170 wrote: da se u bosni opak desio genocid...jer srebrenica jeste u bosni, nije zasigurno na marsu ili jupiteru, da je za genocid odgovorna vojska i policija rs-a, i da Srbija jos uvijek krsi Konvenciju za sprijecavanje i kaznjavanje genocida (vidis kako u samom nazivu Srbija jeste presudjena za sam naziv te konvencije) jer niti je usvojila rezoluciju kojom osudjuje genocid u Srebrenici, niti je uhapsila Ratka Mladica.
Tačno je da se desio genocid koji nije počinila Srbija. Niti je zato kažnjena niti će biti. Srbija je, praktično gledano, presudom oslobođena krivice. Srbija jeste kriva što još nije uhapsila Mladića (isto kao i ti i ja se nadam da će ga uhapsiti) i smatram da treba da usvoji rezoluciju. Znači, prihvatam to što kažeš.
nokia6170 wrote: S druge strane, ja kazem da Srbija ima pravo da sudi za ratne zlocine Iliji Jurisicu...jer tako kaze medj. pravo kroz institut "univerzalne jurisdikcije" za ratne zlocine...ali sada ja tebi postavljam pitanje...jeli znas da su njemacki sudovi presudili bh Srbima da su u doboju i kotor varosi pocinili zlocin genocida nad bosnjacima?

Da li priznajes te presude njemackih sudova, posto kazes da priznajes presude i da li legalista?
Definitivno priznajem sve odluke suda. Ne znam kakve pravne konsekvence imaju te odluke u smislu dokazivanja genocida na nivou BiH, (ne znam sadržaj presuda, znam samo da su bila suđenja).
Da ponovim, presuda je takva kakva jeste i morate je prihvatiti, ako ništa drugo, zbog mene.
U ovakvim trenucima pokazujete da li ste i koliko - ljudi.
kmirsad

#71 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

karanana wrote:
kmirsad wrote:
...poštuješ li je...
....naravno. zato sto je on kao sto smo i svi mi znali koja ce to presuda da bude cim je izasla vijest da je uhapsen na nikoli tesli, jer se sudilo ne njemu nego svima nama i kao utjeha pravim zlocincima.

ali sto je najgore, ne mozemo nista uraditi, ni ovo hapsenje nasumichnog beogradjanina koji prolazi kroz sarajevo, niti zaustavljanje na granici, jer nam drzavu kontrolisu isti oni koji osudise iliju danas.
Tačno...ali možemo im pljunuti na državu... iako to jadnom Iliji... neče pomoči da preživi ovaj užas... pokušajmo sebe zamisliti u njegovoj situaciji...
...a možda su akademici i smislili ovo ciljano...da izazovu bunt... nerede...čime bi dalje opravdali secesiju BiH...taktiku su več isprobali u Zvorniku, Bjeljini...pobij na naj svirepiji način par stotina nevinih...hiljade njih će sami otići...
Trebamo se čuvati ishitrenih poteza, uzvračanja na zločin, novim zločinom...nego organizovanje kontrolisanih protesta...diplomatske mjere i ekonomske mjere... lobiranje...ma ne znam bjesan sam... i zbunjen...
blue_sky

#72 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by blue_sky »

Sramota! U "tamosnju" pravdu odavno ne vjerujem,ali je zalosno ako se obicni gradjani ne dignu vec jednom,da ne budu k'o oni na vlasti,koje ce ova vijest tangirati samo dok sastave kakvo saopstenje za javnost.
gold'n'brown

#73 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by gold'n'brown »

Za pocetak mozemo pozvati na bojkot srpskih proizvoda, barem u federaciji.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#74 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by bordo gandalf »

gold'n'brown wrote:Za pocetak mozemo pozvati na bojkot srpskih proizvoda, barem u federaciji.
slazem se
nokia6170

#75 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:
Posto smo i ti i ja tuzili tu Srbiju, trebao bi da procitas i da prihvatis neke najosnovnije cinjenice i zakljucke iz te presude...a ti su da: je tuzba iz 1993. godine nije samo muslimanska tuzba protiv srba, vec ujedno i tuzba bh. hrvata i bh. srba ispred ne one bivse i nikad sastavljene bosne i hercegovine vec postojece i medj. priznate drzave bosne i hercegovine;
Pravno gledano, to je tačno. Slažem se da je i ta tužba bila tužba države BiH, samim tim i moja tužba. Paradoksalno je, ali istinito. Slažem se.
nokia6170 wrote: da rat nije bio samo gradjanski u bosni i hercegovini jer je potvrdjeno presudom da su u ratnim operacijama koje su prethodile srebrenici zvanicna vojska jugoslavije direktno i indirektno ucestvovala u ratnim operacijama zajedno sa vrs;
Tačno je. Ali nije bila ni agresija.
nokia6170 wrote: da se u bosni opak desio genocid...jer srebrenica jeste u bosni, nije zasigurno na marsu ili jupiteru, da je za genocid odgovorna vojska i policija rs-a, i da Srbija jos uvijek krsi Konvenciju za sprijecavanje i kaznjavanje genocida (vidis kako u samom nazivu Srbija jeste presudjena za sam naziv te konvencije) jer niti je usvojila rezoluciju kojom osudjuje genocid u Srebrenici, niti je uhapsila Ratka Mladica.
Tačno je da se desio genocid koji nije počinila Srbija. Niti je zato kažnjena niti će biti. Srbija je, praktično gledano, presudom oslobođena krivice. Srbija jeste kriva što još nije uhapsila Mladića (isto kao i ti i ja se nadam da će ga uhapsiti) i smatram da treba da usvoji rezoluciju. Znači, prihvatam to što kažeš.
nokia6170 wrote: S druge strane, ja kazem da Srbija ima pravo da sudi za ratne zlocine Iliji Jurisicu...jer tako kaze medj. pravo kroz institut "univerzalne jurisdikcije" za ratne zlocine...ali sada ja tebi postavljam pitanje...jeli znas da su njemacki sudovi presudili bh Srbima da su u doboju i kotor varosi pocinili zlocin genocida nad bosnjacima?

Da li priznajes te presude njemackih sudova, posto kazes da priznajes presude i da li legalista?
Definitivno priznajem sve odluke suda. Ne znam kakve pravne konsekvence imaju te odluke u smislu dokazivanja genocida na nivou BiH, (ne znam sadržaj presuda, znam samo da su bila suđenja).
Da ponovim, presuda je takva kakva jeste i morate je prihvatiti, ako ništa drugo, zbog mene.
U ovakvim trenucima pokazujete da li ste i koliko - ljudi.

Vrlo rado cu je prihvatiti, ali kad bude konacna i pravosnazna...a posto to nije, niti ce biti jos dugi niz godina, otom potom onda.

Evo ja ti garantujem da je ova presuda donesena pod pritiskom javnosti i garantujem ti da ce Vrhovni sud Srbije ponistiti ovu presudu, ne zato sto Ilija jeste ili nije kriv, vec zato sto prvostepeni sud napravio milion "malih" propusta...dakle Vrhovni sud ce da ponisti ovu presudu i vrati je na ponovno sudjenje iz proceduralnih razloga. Tuzilastvo Srbije je to znalo i zato je izmijenilo optuznicu pred sam kraj postupka kako bi sebi dali vremena u zalbenom i ponovnom sudjenju da se pripreme bolje.

Pitaj bilo kojeg pravnika u Srbiji za ovo sto sam ti ja rekao i sve ijedan ce ti ovo potvrditi.

p.s. opet cu da naglasim da Iliju ne brane najbolji advokati, ne zanimaju me njihove reference, ali za mene nije najbolji onaj advokat koji ne iskoristi mogucnost da se zali Ustavnom sudu Srbije i Evropskom sudu za ljudska prava u pogledu zakonitosti i opravdanosti pritvora u smislu Evropske konvencije za ljudska prava.
Post Reply