Dozer wrote:Da nisi samo malkice fulio vezano za legitimitet suda u BG? Tacno je da je Haski sud dao legitimitet srbijasnkom sudu da procesuira zlocince, ali zlocince sa svoje teritorije, svoje drzavljane koji su optuzeni za ratne zlocine u drugim drzavama (BiH, HR, KOS), ne drzavljane druge zemlje i za zlocine koje su oni pocinili u drugoj zemlji.
Nisam fulio, možeš provjeriti, ili nastaviti sebe ubjeđivati da si u pravu. Mene ne možeš.
Dozer wrote:
Da je kako treba, Srbija bi podigla uptuznicu i od Suda BH trazila da se Ilija procesuira. Ovako, i pticama na grani, bez obzira na njihov subjektivitet, jasno je da je cijeli ovaj proces montiran.
Rekoh vec, manipulacije sa optuznicom koja je mijenjana u skladu sa tokom sudjenja, stalno nesto doradjivana i prepravljana kako bi bar donekle zadovoljila neke potrebe, i koja je, na kraju krajeva prezentovana javnosti, sve govori.
Tim pticama na grani je takođe jasno da pričaš kao advokat koji je izgubio slučaj i sada su mu krivi i tužilaštvo i sud i optužnica i ko zna ko još. Rekao sam, ko gubi, ima pravo da se ljuti, s tim što ne vidim šta si ti izgubio.
Dozer wrote:
Ja nisam subjektivan, a vjeruj - ni laik

, i slazem se da svaki zlocinac ako mu se nesto dokaze treba to i da odlezi. U ovom slucaju, to je sve promaseno.
Ali, vidjecemo sta ce reci Strazbur, jer evidentno je da ce se do njega i doci na kraju.
Da, za tebe je promašeno kada osude nekoga ko za tebe nije kriv. Upravo to ti i govorim. Zato sude sudovi, a ne takvi kao što si ti.
Ako je evidentno da će doći do Strazbura, super, hajde da dočekamo. Ja ne volim pretpostavke.
Za mnoge je bilo evidentno i da će Silajdžić podići tužbu protiv naziva škole Srbija, pa opet ne bi ništa od toga.
Dozer wrote:
Da se kladimo da ce presuda biti oslobadjajuca? Ali znas sta onda slijedi? Odstetni zahtjev, kontratuzba koja ce biti pozitivna, i masa dodatnih problema, zategnutih medjudrzavnih odnosa, itd. itd.
Ne želim da se kladim, jer ovaj proces nije fudbalska utakmica. Ako se pokaže da nije kriv, neka traži svoju pravdu i odštetom i kontratužbom i masom dodatnih problema i zatezanjem odnosa. Do tada, hajde brale u zatvor.