SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post Reply
felipe kajetano

#251 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by felipe kajetano »

salihh wrote:mi nazalost nemamo drzavu koja bi mogla odgovoriti reciprocitetom... ali, to ne sprjecava nas kao gradjane da ucinimo nesto... bojkot proizvoda je nesto sto se moze uciniti sada i odmah... moja porodica i ja ne kupujemo prekodrinske proizvode, a ja ne kupujem ni ono sto uvoze dodickovi puleni... ako nista drugo ne mogu kontrolisati, mogu barem kontrolisati kome svoje pare dajem...
doduse, vecina bosanaca ce svoju drzavu i narod prodati za smoki i eurokrem... a za cecu i seku, uffffff, bolje da ne govorim

Svaka cast na standardu..ima se moze se jbg :D
kmirsad

#252 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

K-1 wrote:prvi prijedlozi za tužbu dodika bili su uspješni, tužba podignuta, zato evo još prijedloga:

1. Podignuti tužbu protiv Mileta Dubajića, komandanta kasarne 1992 g u Tuzli, i vršiti pritisak na tužilaštvo da se raspiše Interpolova potjernica a od srbije traži izručenje.

2. zaustaviti nekoliko vozila srbijanskih tablica i zadržati građane dok se ne provjeri jesu li bili rezerviste ako jesu pokrenuti sudske postupke, razvući ih do iznemoglosti

3. Promovirati da se ne kupuju proizvodi iz srbije, inspekcije slati da pronađu bilo kakve nepravilnosti (nema bosankog natpisa asdržaja, nema zastupnika za BiH,nedozvoljeni emulgatori, neka izmisle, samo da se uklone njihovi proizvodi sa polica)

4. Ako srbija neda agremane za našeg ambasadora u roku 7 dana, srbijanskom ambasadoru diplomatski ukazati da se vrati u srbiju
konačno konstruktivan prijedlog...iznijeti ga vladi na mirnim demonstracijama...na koridoru kod Lončara...na samoj raskrsnici B,Luka Orašje, Tuzla, Brčko...do ispunjenja zahtjeva... :thumbup:
salihh

#253 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by salihh »

felipe kajetano wrote:
salihh wrote:mi nazalost nemamo drzavu koja bi mogla odgovoriti reciprocitetom... ali, to ne sprjecava nas kao gradjane da ucinimo nesto... bojkot proizvoda je nesto sto se moze uciniti sada i odmah... moja porodica i ja ne kupujemo prekodrinske proizvode, a ja ne kupujem ni ono sto uvoze dodickovi puleni... ako nista drugo ne mogu kontrolisati, mogu barem kontrolisati kome svoje pare dajem...
doduse, vecina bosanaca ce svoju drzavu i narod prodati za smoki i eurokrem... a za cecu i seku, uffffff, bolje da ne govorim

Svaka cast na standardu..ima se moze se jbg :D
nije pitanje standarda nego principa... a izbora ima, nije valjda da bi pomrli od gladi da nema srbijanskih proizvoda
Ne pada mi na pamet

#254 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Ne pada mi na pamet »

felipe kajetano wrote:Gdje ces ba dijete prislilit da ne kupi Smoki il' nekog ko voli eurokrem Takovo(mada vise voli Nuttelu)al' mane rapa jbg da se u tom momentu sjeti heroja sa Brcanske malte..Prvo materijalna osnova pa onda duhovna nadgradnja :D Otpada bojkot robe tako da treba nesto isto tako dosjetljivo smisliti al' da pije vode...
Jesi ga u ratu imao?
felipe kajetano

#255 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Ne pada mi na pamet wrote:
felipe kajetano wrote:Gdje ces ba dijete prislilit da ne kupi Smoki il' nekog ko voli eurokrem Takovo(mada vise voli Nuttelu)al' mane rapa jbg da se u tom momentu sjeti heroja sa Brcanske malte..Prvo materijalna osnova pa onda duhovna nadgradnja :D Otpada bojkot robe tako da treba nesto isto tako dosjetljivo smisliti al' da pije vode...
Jesi ga u ratu imao?

Ne bas stalno al' znalo je i toga nekad biti :D

Poenta je da od toga nema nista jer ne mozes ljude u ovakvom beznadju i bijedi motivisati da ne kupuje jeftinije zbog Ilije Jurisica!Lako je sa nekog minderluka pozivat na glad i dostojanstvo :-)
Van Halen

#256 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Van Halen »

Dosta je više bilo, ovo je kap koja je prelila čašu. Moramo uzvratiti istom mjerom jer mi smo zemlja u ratu :x
nigdje.nikog

#257 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by nigdje.nikog »

Nisam se ranije ukljucivao u ovo, stvarno sam vjerovao da ce se danas ova farsa zavrsiti kako treba - oslobadjanjem ovog covjeka za kojega sam (eto koliki je on faktor) cuo tek kad su ga Srbi kidnapovali!
Ali moram priznati da sam tek danas shvatio da je u Tuzli STVARNO BILA PIZDARIJA.

Mislim, yebiga, ako je istina da je onaj dan 50 vojnika ubijeno prilikom evakuacije iz grada...hm

Tu bi trebalo naci nekog krivca, ako cemo posteno.

I ja zapravo hocu da vjerujem da je najbrzi put ka Ilijinom oslobadjanju - pronalazenje onog (onih) koji su zaista krivi.

Ili mislite da niko nije kriv?
draganbl

#258 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by draganbl »

Dozvoliću sebi slobodu da komentarišem ovaj post iako ga je poslao administrator, bez želje da komentarišem rad administratora. Komentarisaću samo post.
pape wrote:Sa zatvorene teme - "Sta je nama Ilija"
by mate bosnjak on 28. Sep. 2009. 20:37

Sta mislite zasto sada suti HDZ, HDZ-1990, NHI i ostali koji toliko "skrbe " za sve Hrvate...
Stoli suti "velicanstveno-glu.." Ivo Miro i svi ostali "cimbenici".
Zato , pobogu braco, sto Ilija nije "pravi Hrvat" po njihovim kriterijima.
Jer po njima bi Ilija trebao da se bori protivBiH, a ne za BiH, da saradjuje sa cetnicima a ne da ih
tjera iz Bosne-jel tako Dragane Covicu.Pa Dodik ima isti cilj kao i ti a i mnogo je jaci nego ti.
...
A možda su ipak manje subjektivni, pa smatraju da odluke suda treba poštovati.
pape wrote: A sto se nas Bosnjaka tice-dobar komentar iz danasnjeg OSLOBODJENJA:
varcar03:20:4428/09/2009Ovo je dan velike sramote i poniženja za državu BiH, za sve njene istinske građane i patriote. Država i njeni građani su se pokazali u svojem najružnijems svjetlu ne čineći išta kako bi se onemogućila ova sudanija čovjeku koji je branio RBiH!
Nemate pravo da u usta uzimate sve nas i u ime svih nas govorite da je danas dan velike sramote i poniženja. Ja jesam istinski građanin i patriota, ali ja niti sam trebao šta raditi da spasem ovog optuženog (a od danas i osuđenog) ratnog zločinca od suda, niti ću spašavati niti bilo kog drugog.
pape wrote: Da je bilo imalo države, ta država bi stala iza g.Jurišića i po cijenu prekida svih odnosa sa državom koja je počinila genocid u Bosni (svi to znamo)
Kad kažeš "svi to znamo", to znači: svi vi Bošnjaci znate to u svojim glavama. U Hagu nije dokazano da je Srbija počinila genocid.
pape wrote: i koja nije spriječila genocid u Bosnu (kakokažu dva sudska naloga i Presuda Međunarodnog suda pravde)
Ovo je tačno.
pape wrote: sada neometano sudi državljanima RBiH koji su stali u njenu obranu! Da je bilo iamlo državotvorne, građanske i ljudske svijjesti, osjećaja za pravdu, građani bi svojim masovnim protestima natjeali tu neodgovornu vlast da nešto učine i izbavi g. Jurišića iz četničkog zatvora!
Nema šta da sudi neometano ili ometano. Srbijanski sudovi (isto kao i BH sudovi) imaju legitimitet za suđenje ratnih zločina (taj legitimitet je dobio od Haškog suda). I Jurišić nije u četničkom zatvoru, već u zatvoru države Srbije.
pape wrote: Kako je krenulo, uskoro nećeš smjeti reći da si državaljanin BiH, a kamo li da si učestvovao u njenoj obrani.
Ne znam gdje nećeš smjeti reći da si državljanin BiH. A što se tiče odbrane, vaše je legitimno pravo da smatrate da ste je branili. I većina ljudi u RS smatra da je branila svoju zemlju. Ja nisam niti branio BiH niti sam je napadao, niti sam branio RS niti sam je napadao. A ako bi nedaj bože ponovi izbio rat, pobjegao bih u Novi Zeland.
pape wrote: U RS ne postoji išta što bi podjećalo na RBiH, čak i nazivi mjesta sa predznakom "Bosanski" se smatraju nepriajteljskim, nepoželjnim i opasnim.
Pogrešno i zlurado.
pape wrote: Ne krivim (samo) četnike.
Najveća odgovornost pada na Izetbegovića, Tihića, Silajdžića, Lagumdžju..., na čelu sa Cerićem, koji su pogazili ili gaze, Ustav RBiH, koji su priznali ili priznaju RS, odnosno rezultate genocida. Oni su ti koji su prvi priznali RS, oni su ti koji su zajedno dijelili RBiH grubo gazeći njen Ustav, oni su ti koji su priznali RS, oni je nastoje legalizirati.
Da li možda ovdje leži problem. Razmislite ko vam je onda dobar? Ti ljudi imaju puni legitimitet kod Bošnjaka.
pape wrote: Izetbegvuć je mogao i pregovrati sa notornim ratnim zločincem Karadžićem i nakon počinjenig genocida o podjeli Bosne i priznanju RS.
Izetbegovića nije bilo sram odbiti Clintonov zahtjev da se ukine SDS, njemu nije bio mrzak Krajišnik, ratni zločinac, s kojim je dijelio prostorije u Predsjednštvu i zajedno upravljao Bosnom.
Tihić se iz petnih sila upinje kako bi legalizirao RS, genocidnu tvorevunu koji su inagurirali Izetbegović i Silajdžić, a koju je aminovao Cerić.
Tihić kliče kako je RS neupitna.
Tihić je svjesno i planski opstrirao Tužbu RBiH protiv SRJ, sada planski i svjesno on i svi ti srboslavi na čelu sa Cerićem opstriraju izvršenje Presude MSP kojom se može dohakati RS.
Tihiću ne smeta Sredoje Nović, niti ostala četnička bagra i bratija po isntitucijama BiH, u Vladi i Parlamentu, u medijima, prvesntveno na RVTVBH1. Tihiću ne smeta što po Bosni nekažnjeno šeta oko 20.000 manjih i većih ratnih zločinaca, uglavnom četnika, onih koje preživjele žrtve mogu sresti kao slobodne građane u Prijedoru, Banjoj Luci, Varcar Vakufu, Sarajevu, Višegradu, Zvorniku...
Tihiću je najvažniji zagrljaj sa Tadićem!
Pa kad se Tihić i najde na Tribunalu kao svjedok protiv notornog ratnog zločinca Šešelja, on kao svjedok Tužilaštva sjedoči u korost optuženog Šešelja! Džaba što je bio i seksualna žrtva u četničkim logorima i kazamatima, ili baš zato!
Šta očekivati od Tihića, te insanske bagre, te elementarne nepogode koja nas je zadesila i koja ne jenjava godinama, glede g. Ilije Jurišića kada je Tihić spreman otpisati sve nas i državu Bosnu na račun srpskog projekta.
Sjećam se jednoga grafita ispisnaog negdje u predvečerje rata u Sarajevu, koji je u dvije riječi iskazao ono što ne mogu čitavi tomovi knjiga opisati - ko su i što su ti naši velezidajnike, licmjeri, lažovi, srbofili.
"Aljo, Srbine!" napisao je narodni genije na nekom zidu u Sarajevu nakon još jednog pokušaja Alije Izetbegovića da podijeli Bosnu sa Karadžićem.
Ta precizno tačna ocjena narodnog genija, odnosi se i na Tihića, Silajdžića, Cerića, Lagzmdžiju i sve njihove prirepke u vlasti i medijima.
Na ovo nemam komentar, ali ako ti kažeš da je tako, poštujem.
pape wrote: Poslije izricanja presude g. Iliji Jurišiću, da imalo imaju obraza, i Silajdžić i Tihić, i Lagumdžija i Cerić bi se trebali pobojati Boga Dragoga - kada se već ljudi ne stide!
Isto nemam komentar.
pape wrote: Da je pravde, da je RBiH, oni bi svi trebali biti na doživotnoj robiji. Tada g. Ilija Jurišić i drugi patriori ne bi bili ni u zatvoru, niti bi strijepila kada će četnici doći po njih.
Četnici nisu došli ni po koga, već je čovjek uhapšen u Srbiji na aerodromu. A koji su to drugi patrioti u zatvoru?
pape wrote: Ova ekipa muslimanskoh srbofila ne zvarcar03:22:3428/09/2009nastavak
ne zaslužuje ni prezir, toliko su na mizerrno niske grane pali.mate bosnjak
Svoj komentar završavam pozdravom svima onima koji su danas na forumu ispali ljudi i nisu svoj subjektivan osjećaj ljutnje i nezadovoljstva ispoljili na nama, koji mislimo drugačije.
trofej

#259 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by trofej »

Koliko su ratno i poratno pravo i pravda pravi i pravedni, indikativan je primjer Dragana Vasiljkovića.
Međunarodni sud za zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije (ICTY) smatra da je kapetan Dragan (Vasiljković) bio jedan od sudionika 'zajedničkog kriminalnog pothvata', ali ICTY protiv njega nije podigao optužnicu.
Sudsko vijeće Saveznog suda Australije presudilo u Vasiljkovićevu korist, zaključivši kako postoji 'bitna ili realna šansa za pristranost' na njegovu štetu ako bude izručen Hrvatskoj
Suci Geoffrey Flick, Neil McKerracher i Annabelle Bennett usvojili su njegovu žalbu rekavši da je Vasiljković pokazao da je utemeljeno vjerovanje da bi on mogao biti kažnjen ili zatvoren 'zbog svoje nacionalnosti ili političkog mišljenja'. Osim toga, sudsko vijeće Saveznog suda presudilo je u Vasiljkovićevu korist zaključivši kako postoji 'bitna ili realna šansa za pristranost' na njegovu štetu pred hrvatskim pravosuđem ako bude izručen Hrvatskoj. 'Bez obzira na to koliko bi mogli biti ozbiljni navodi zemlje koja traži njegovo izručenje, svaka osoba čije izručenje se traži ima pravo na pažljivu primjenu zakona prema činjenicama' ( Associated Press).
Šta, onda, reći za „domaće“ sudove, nacionalno ustrojene od strane političkih vrhuški najodgovornijih za rat, te ratna i poratna zlodjela. Skoro je neupitno da oni neće pokrenuti inicijativu da se redefinira uloga ICTY-a, u smislu da se ne odriče ZLOČINA PROTIV MIRA i ne pravi cirkuz od ratnog prava i pravde, svodeći ih na procesuiranje pojedinaca u korist amnestije političkih sistema isključivo odgovornih kako za mir tako i za rat.

U okruženju, gdje se od „domaćih“ sudova osuđeni i pogubljeni okorjeli ratni zločinci naknadno politički rehabilitiraju i proglašavaju herojima i svetinjama, te gdje je skoro sve getoizirano u ime sveopće destrukcije - suludo je očekivati „pravo na pažljivu primjenu zakona prema činjenicama“. Stoga, ma koliko se trudio da se bori za pravo i pravdu, čovjek mora sumnjati u iskrenost institucija prava i pravde, što je jedan od značajnih ustupaka silama sveopće destrukcije. I to neposredno učinjenih sa nivoa OUN i EU.
jefferson

#260 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by jefferson »

draganbl wrote:Dozvoliću sebi slobodu da komentarišem ovaj post iako ga je poslao administrator, bez želje da komentarišem rad administratora. Komentarisaću samo post.
pape wrote:Sa zatvorene teme - "Sta je nama Ilija"
by mate bosnjak on 28. Sep. 2009. 20:37

Sta mislite zasto sada suti HDZ, HDZ-1990, NHI i ostali koji toliko "skrbe " za sve Hrvate...
Stoli suti "velicanstveno-glu.." Ivo Miro i svi ostali "cimbenici".
Zato , pobogu braco, sto Ilija nije "pravi Hrvat" po njihovim kriterijima.
Jer po njima bi Ilija trebao da se bori protivBiH, a ne za BiH, da saradjuje sa cetnicima a ne da ih
tjera iz Bosne-jel tako Dragane Covicu.Pa Dodik ima isti cilj kao i ti a i mnogo je jaci nego ti.
...
A možda su ipak manje subjektivni, pa smatraju da odluke suda treba poštovati.
pape wrote: A sto se nas Bosnjaka tice-dobar komentar iz danasnjeg OSLOBODJENJA:
varcar03:20:4428/09/2009Ovo je dan velike sramote i poniženja za državu BiH, za sve njene istinske građane i patriote. Država i njeni građani su se pokazali u svojem najružnijems svjetlu ne čineći išta kako bi se onemogućila ova sudanija čovjeku koji je branio RBiH!
Nemate pravo da u usta uzimate sve nas i u ime svih nas govorite da je danas dan velike sramote i poniženja. Ja jesam istinski građanin i patriota, ali ja niti sam trebao šta raditi da spasem ovog optuženog (a od danas i osuđenog) ratnog zločinca od suda, niti ću spašavati niti bilo kog drugog.
pape wrote: Da je bilo imalo države, ta država bi stala iza g.Jurišića i po cijenu prekida svih odnosa sa državom koja je počinila genocid u Bosni (svi to znamo)
Kad kažeš "svi to znamo", to znači: svi vi Bošnjaci znate to u svojim glavama. U Hagu nije dokazano da je Srbija počinila genocid.
pape wrote: i koja nije spriječila genocid u Bosnu (kakokažu dva sudska naloga i Presuda Međunarodnog suda pravde)
Ovo je tačno.
pape wrote: sada neometano sudi državljanima RBiH koji su stali u njenu obranu! Da je bilo iamlo državotvorne, građanske i ljudske svijjesti, osjećaja za pravdu, građani bi svojim masovnim protestima natjeali tu neodgovornu vlast da nešto učine i izbavi g. Jurišića iz četničkog zatvora!
Nema šta da sudi neometano ili ometano. Srbijanski sudovi (isto kao i BH sudovi) imaju legitimitet za suđenje ratnih zločina (taj legitimitet je dobio od Haškog suda). I Jurišić nije u četničkom zatvoru, već u zatvoru države Srbije.
pape wrote: Kako je krenulo, uskoro nećeš smjeti reći da si državaljanin BiH, a kamo li da si učestvovao u njenoj obrani.
Ne znam gdje nećeš smjeti reći da si državljanin BiH. A što se tiče odbrane, vaše je legitimno pravo da smatrate da ste je branili. I većina ljudi u RS smatra da je branila svoju zemlju. Ja nisam niti branio BiH niti sam je napadao, niti sam branio RS niti sam je napadao. A ako bi nedaj bože ponovi izbio rat, pobjegao bih u Novi Zeland.
pape wrote: U RS ne postoji išta što bi podjećalo na RBiH, čak i nazivi mjesta sa predznakom "Bosanski" se smatraju nepriajteljskim, nepoželjnim i opasnim.
Pogrešno i zlurado.
pape wrote: Ne krivim (samo) četnike.
Najveća odgovornost pada na Izetbegovića, Tihića, Silajdžića, Lagumdžju..., na čelu sa Cerićem, koji su pogazili ili gaze, Ustav RBiH, koji su priznali ili priznaju RS, odnosno rezultate genocida. Oni su ti koji su prvi priznali RS, oni su ti koji su zajedno dijelili RBiH grubo gazeći njen Ustav, oni su ti koji su priznali RS, oni je nastoje legalizirati.
Da li možda ovdje leži problem. Razmislite ko vam je onda dobar? Ti ljudi imaju puni legitimitet kod Bošnjaka.
pape wrote: Izetbegvuć je mogao i pregovrati sa notornim ratnim zločincem Karadžićem i nakon počinjenig genocida o podjeli Bosne i priznanju RS.
Izetbegovića nije bilo sram odbiti Clintonov zahtjev da se ukine SDS, njemu nije bio mrzak Krajišnik, ratni zločinac, s kojim je dijelio prostorije u Predsjednštvu i zajedno upravljao Bosnom.
Tihić se iz petnih sila upinje kako bi legalizirao RS, genocidnu tvorevunu koji su inagurirali Izetbegović i Silajdžić, a koju je aminovao Cerić.
Tihić kliče kako je RS neupitna.
Tihić je svjesno i planski opstrirao Tužbu RBiH protiv SRJ, sada planski i svjesno on i svi ti srboslavi na čelu sa Cerićem opstriraju izvršenje Presude MSP kojom se može dohakati RS.
Tihiću ne smeta Sredoje Nović, niti ostala četnička bagra i bratija po isntitucijama BiH, u Vladi i Parlamentu, u medijima, prvesntveno na RVTVBH1. Tihiću ne smeta što po Bosni nekažnjeno šeta oko 20.000 manjih i većih ratnih zločinaca, uglavnom četnika, onih koje preživjele žrtve mogu sresti kao slobodne građane u Prijedoru, Banjoj Luci, Varcar Vakufu, Sarajevu, Višegradu, Zvorniku...
Tihiću je najvažniji zagrljaj sa Tadićem!
Pa kad se Tihić i najde na Tribunalu kao svjedok protiv notornog ratnog zločinca Šešelja, on kao svjedok Tužilaštva sjedoči u korost optuženog Šešelja! Džaba što je bio i seksualna žrtva u četničkim logorima i kazamatima, ili baš zato!
Šta očekivati od Tihića, te insanske bagre, te elementarne nepogode koja nas je zadesila i koja ne jenjava godinama, glede g. Ilije Jurišića kada je Tihić spreman otpisati sve nas i državu Bosnu na račun srpskog projekta.
Sjećam se jednoga grafita ispisnaog negdje u predvečerje rata u Sarajevu, koji je u dvije riječi iskazao ono što ne mogu čitavi tomovi knjiga opisati - ko su i što su ti naši velezidajnike, licmjeri, lažovi, srbofili.
"Aljo, Srbine!" napisao je narodni genije na nekom zidu u Sarajevu nakon još jednog pokušaja Alije Izetbegovića da podijeli Bosnu sa Karadžićem.
Ta precizno tačna ocjena narodnog genija, odnosi se i na Tihića, Silajdžića, Cerića, Lagzmdžiju i sve njihove prirepke u vlasti i medijima.
Na ovo nemam komentar, ali ako ti kažeš da je tako, poštujem.
pape wrote: Poslije izricanja presude g. Iliji Jurišiću, da imalo imaju obraza, i Silajdžić i Tihić, i Lagumdžija i Cerić bi se trebali pobojati Boga Dragoga - kada se već ljudi ne stide!
Isto nemam komentar.
pape wrote: Da je pravde, da je RBiH, oni bi svi trebali biti na doživotnoj robiji. Tada g. Ilija Jurišić i drugi patriori ne bi bili ni u zatvoru, niti bi strijepila kada će četnici doći po njih.
Četnici nisu došli ni po koga, već je čovjek uhapšen u Srbiji na aerodromu. A koji su to drugi patrioti u zatvoru?
pape wrote: Ova ekipa muslimanskoh srbofila ne zvarcar03:22:3428/09/2009nastavak
ne zaslužuje ni prezir, toliko su na mizerrno niske grane pali.mate bosnjak
Svoj komentar završavam pozdravom svima onima koji su danas na forumu ispali ljudi i nisu svoj subjektivan osjećaj ljutnje i nezadovoljstva ispoljili na nama, koji mislimo drugačije.
Sad cu ja sebi dozvoliti da te uputim na ovaj link:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=250

Tu imas dva posta u kojem sam ja postirao cinjenice o Perisicu i Milosevicu.
1. BiH je referendumom 1. marta 1992 proglasila nezavisnost. Ti ne mozes to osporiti jer niko ne zna koliko je srba glasalo za Nezavisnost. Ja znam bar 10 koji jesu glasali ZA! To je kao da je neko Barack Obami osporio mjesto Predsjednika jer su za njega u 99% slucajeva glasali Hispano-Amerikanci, Crnci i ostale manjine!
2. Onda kada je proglasena nezavisnost JNA je strana vojska na teritoriju druge drzave! To kako cemo mi rjesiti unutrasnje pitanje nije stvar JNA!
3. U onom linku koji sam ti postirao, vidi se da je napad na BiH organizovan u beogradu! Srbija i tadasnja Jugoslavija (Srbija i Crna Gora) nije tvoja drzava. Ako smatras Srbiju svojom drzavom niko ti ne uskracuje tvoje demokratsko pravo na slobodu kretanja, tako da se mozes tamo preseliti! Ali, vojska te drzave nema sta raditi na teritoriju druge Medjunarodno priznate drzave!
4. Oruzan sukob je izazvala JNA! Koliko je vojnika poginulo u koloni je nebitno, jer ako isprovociras oruzani sukob onda tu padaju sve maske. To je bio sukob izmedju dvije uniformisane vojske (jer u koloni nije bilo civila) i posto je sukob isprovociran tu je zavrsena prica. Mozemo mi pricati o kazanima, ustvari nemamo sta pricati, zna se sta se desilo, ali ovo je drugi par rukava.

Presuda koja je donesena u BG nema veze sa vojnicima, nego je u svrhu daljnje destabilizacije prilika u BiH! Tadic nece da ostane u Istoriji kao neko ko je Srbiju skoro sveo na Beogradski pasaluk, i uradit ce sve da dodje do toga da se RS pripoji Srbiji kad tad. Problem u ovome je sto vise nema JNA, i sto je fitilj danas daleko kraci nego 1992 godine.
Ako se analiziraju postupci Tadica i Dodika, vidi se da je sve koordinirano i isplanirano. Problem u svemu ovome je sto ni sam Dodik nije siguran u taj plan. Da jeste ne bi kupovao zemlju u Srbiji nego bi uzeo negdje u RS (tj. prisvojio).
kmirsad

#261 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

nigdje.nikog wrote:Nisam se ranije ukljucivao u ovo, stvarno sam vjerovao da ce se danas ova farsa zavrsiti kako treba - oslobadjanjem ovog covjeka za kojega sam (eto koliki je on faktor) cuo tek kad su ga Srbi kidnapovali!
Ali moram priznati da sam tek danas shvatio da je u Tuzli STVARNO BILA PIZDARIJA.

Mislim, yebiga, ako je istina da je onaj dan 50 vojnika ubijeno prilikom evakuacije iz grada...hm

I ja zapravo hocu da vjerujem da je najbrzi put ka Ilijinom oslobadjanju - pronalazenje onog (onih) koji su zaista krivi.

...kompletne transkripte sa sudzenja možeš naći na stanici UG Istina i pravda...u Tuzli jeste bila pizdarija za koju su krivi isključivo ti jadni vojnici, nekolicina regruta i a ostalo pijani, bradati rezervisti iz užica, čaćka. kraljeva...mladici od 50-60 godina sa ukrštenim redenicima...koji su prilikom "evakuacije" iz mitraljeza rešetali fasade i prozore okolnih zgrada...dok nisu počeli pucati i po redovnom i rezervnom sastavu policije koja je stojala kraj ceste da im obezbjedi siguran prolaz...dvojica policajaca su ranjeni prije nego što su uspjeli zaleči(jedan od njih je kasnije podlegao...) i prije nego je jedno od vozila u pratnji drugih iza njega pokušalo da skrene sa utvrdjene maršrute prema gradu...komandiri jedinica su radio vezom obavjestili komandu o događanjima i pucanju na njih,načelnik MUP-a Meša Bajrić je izvršio provjeru navoda preko postavljenih osmatraća i preko centra veze. u kojoj je iz rezervnog sastava milicije podignut Ilija Jurišić,i izdao naredbu : Na vatru. uzvrati vatrom...što je i učinjeno...vatra je trajala kratko...jer su počele eksplozije minskoeksplozivnih sredstava na kojoj su sjedili, protiv svih propisa, rezervisti i vojnici...skoro svi poginli i ranjeni su stradali u detonacijama sopstvenih mina, granata, na koje ih je posadio njihov tadašnji komadant Dubajić...koji je sada u Beogradu...živ i zdrav...pa ako imaš namjeru tražiti krivca...izvoli...autobusi za Beograd...idu redovno...svski dan ako ga nađeš da mu u optužnicu prikačimo i poginule i ranjene policajce i civile ...
felipe kajetano

#262 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

kmirsad wrote:
nigdje.nikog wrote:Nisam se ranije ukljucivao u ovo, stvarno sam vjerovao da ce se danas ova farsa zavrsiti kako treba - oslobadjanjem ovog covjeka za kojega sam (eto koliki je on faktor) cuo tek kad su ga Srbi kidnapovali!

...kompletne transkripte sa sudzenja možeš naći na stanici UG Istina i pravda...u Tuzli jeste bila pizdarija za koju su krivi isključivo ti jadni vojnici, nekolicina regruta i a ostalo pijani, bradati rezervisti iz užica, čaćka. kraljeva...mladici od 50-60 godina sa ukrštenim redenicima...koji su prilikom "evakuacije" iz mitraljeza rešetali fasade i prozore okolnih zgrada...dok nisu počeli pucati i po redovnom i rezervnom sastavu policije koja je stojala kraj ceste da im obezbjedi siguran prolaz...dvojica policajaca su ranjeni prije nego što su uspjeli zaleči(jedan od njih je kasnije podlegao...) i prije nego je jedno od vozila u pratnji drugih iza njega pokušalo da skrene sa utvrdjene maršrute prema gradu...komandiri jedinica su radio vezom obavjestili komandu o događanjima i pucanju na njih,načelnik MUP-a Meša Bajrić je izvršio provjeru navoda preko postavljenih osmatraća i preko centra veze. u kojoj je iz rezervnog sastava milicije podignut Ilija Jurišić,i izdao naredbu : Na vatru. uzvrati vatrom...što je i učinjeno...vatra je trajala kratko...jer su počele eksplozije minskoeksplozivnih sredstava na kojoj su sjedili, protiv svih propisa, rezervisti i vojnici...skoro svi poginli i ranjeni su stradali u detonacijama sopstvenih mina, granata, na koje ih je posadio njihov tadašnji komadant Dubajić...koji je sada u Beogradu...živ i zdrav...pa ako imaš namjeru tražiti krivca...izvoli...autobusi za Beograd...idu redovno...svski dan ako ga nađeš da mu u optužnicu prikačimo i poginule i ranjene policajce i civile ...

Ti si pretpostavljam bio na licu mjesta pa je ovo 100% vjerodostojno?Bas kraj Avdica u stabu?
Ivo Lola

#263 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Ivo Lola »

niko nije spomenuo da je Jurisic osudjen zato sto je prenio naredbu NA VATRU ODGOVORI VATROM

ne poznajem pravila ratovanja, ali mi cista logika govori da je dozvoljeno na vatru odgovarati vatrom, jer je to ustvari odbrana istom upotrebom sile koju koristi i napadac

da li grijesim ili je ovo sto sam rekao tacno ali je bezobrazluk suda presao i preko zdrave pameti ???
kmirsad

#264 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

felipe kajetano wrote:
kmirsad wrote:

Ti si pretpostavljam bio na licu mjesta pa je ovo 100% vjerodostojno?Bas kraj Avdica u stabu?
za ovu tužnu priču o farsi stolječa u režiji srbijanskog pravosuđa...potuno je nebitno kdje i kraj koga sam ja stojao... sve navedeno stoji u transkriptima sa sudjenja... i beogradski beskrupulozni mangup Vukčević, što su mu Ljuba Zemunac i Giška s Voždovca bili životni idoli...kao i kompletno vlastoljubivo sudsko viječe... uključujuči i vješticu predsednicu, zna ove činjenice...i to puno bolje od mene...
A i ti si , čini mi se, dobro informisan....iako si se ko i rafaelo...tek nedavno uključio na forum...
vedrim i oblacim

#265 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by vedrim i oblacim »

nije ovo u srbiji pokrenuto bez razloga, moraju ljudi koji pare primaju opravdati svoj rad. nasli su tog iliju i od kad su ga uhapsili znalo se da e coek dobiti zatvor. ko bi sebi dopustio da prvi kojeg uhapsih i sudis u sbiji bude olobodjen????
sto se brcanske malte tice, to ti je bilo tipicno opravdanje za pocinjanje oruzanog sukoba u tuzli. ono ko napi neke nepismene kretene, stavi par vojnika mladih s njima(da tragedija bude veca) i zrtvuj ih pa da poslije mozes raditi sta hoces s okolnih brda.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#266 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by dr.gog »

Očišćeno.

Pridržavajte se pravila foruma.

optimus-1

Laughing Man

banned.

ostala isključenja će biti objavljenja naknadno.
draganbl

#267 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by draganbl »

jefferson wrote:...

Sad cu ja sebi dozvoliti da te uputim na ovaj link:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=250

Tu imas dva posta u kojem sam ja postirao cinjenice o Perisicu i Milosevicu.
1. BiH je referendumom 1. marta 1992 proglasila nezavisnost. Ti ne mozes to osporiti jer niko ne zna koliko je srba glasalo za Nezavisnost. Ja znam bar 10 koji jesu glasali ZA! To je kao da je neko Barack Obami osporio mjesto Predsjednika jer su za njega u 99% slucajeva glasali Hispano-Amerikanci, Crnci i ostale manjine!
2. Onda kada je proglasena nezavisnost JNA je strana vojska na teritoriju druge drzave! To kako cemo mi rjesiti unutrasnje pitanje nije stvar JNA!
3. U onom linku koji sam ti postirao, vidi se da je napad na BiH organizovan u beogradu! Srbija i tadasnja Jugoslavija (Srbija i Crna Gora) nije tvoja drzava. Ako smatras Srbiju svojom drzavom niko ti ne uskracuje tvoje demokratsko pravo na slobodu kretanja, tako da se mozes tamo preseliti! Ali, vojska te drzave nema sta raditi na teritoriju druge Medjunarodno priznate drzave!
4. Oruzan sukob je izazvala JNA! Koliko je vojnika poginulo u koloni je nebitno, jer ako isprovociras oruzani sukob onda tu padaju sve maske. To je bio sukob izmedju dvije uniformisane vojske (jer u koloni nije bilo civila) i posto je sukob isprovociran tu je zavrsena prica. Mozemo mi pricati o kazanima, ustvari nemamo sta pricati, zna se sta se desilo, ali ovo je drugi par rukava.

Presuda koja je donesena u BG nema veze sa vojnicima, nego je u svrhu daljnje destabilizacije prilika u BiH! Tadic nece da ostane u Istoriji kao neko ko je Srbiju skoro sveo na Beogradski pasaluk, i uradit ce sve da dodje do toga da se RS pripoji Srbiji kad tad. Problem u ovome je sto vise nema JNA, i sto je fitilj danas daleko kraci nego 1992 godine.
Ako se analiziraju postupci Tadica i Dodika, vidi se da je sve koordinirano i isplanirano. Problem u svemu ovome je sto ni sam Dodik nije siguran u taj plan. Da jeste ne bi kupovao zemlju u Srbiji nego bi uzeo negdje u RS (tj. prisvojio).
Ma nemoj mi reći. Ne vidim potrebu da mene ubjeđuješ u svoje konstrukcije.
Samo ću reći jedno: I Bosna i Hercegovina i Srbija su moje države i iako smatram Srbiju svojom državom, ne planiram se seliti tamo, jer već živim u svojoj državi, a to je Bosna i Hercegovina.
Zbog rečenice da nije bitno koliko je momaka ubijeno (ubijeno ih je 50) molim te da se izviniš, jer si tako uvrijedio nevine žrtve i njihove porodice.
muha_sa

#268 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by muha_sa »

Fakat vas ne kontam :-) šta li ste ocekivali od ovog sudjenja--da ga oslobode :? zar se može išta pozitivno ocekivat iz fabrike zla :?
-samo naivne i one koji su prespavali predhodnih 25.godina ova presuda je iznenadila.
Nek desetine ratnih zlocinaca slobodno šparta Sarajevom--nek se Vasilije-djavolji popo-slobodno šepuri Tuzlom.
Nije mi BG. za to kriv--krive su domace ,nesposobne, minderpuze-iste minderpuze kojih zaboli neka stvar za Ilijom.
primus-1

#269 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by primus-1 »

Dzabe ovde filozofiramo i lelemudamo.-...
Nema s njima price,sto njima godi koriste i uvrću ko sarafcigerom u svjezu ranu(mislim na četnike)
A sto im ne godi prave se budale,ignorisu,podmecu,relativiziraju,izvrću cinjenice...
Koliko god vi sa njima pokusavali fino kulturno i civilizirano diskutovat i polemizirat,njihova zelja je samo jedna,da vas provociraju,i zajebaju dokle god im to dopustite,a sve zarad svog vekovnog sna pripojenja majčici...,a zna se da je kod nas(BOSANACA)visok prag drazi,...Mozes nas i zajahat mi opet vicemo ,ma haj ba nije to nista,izdrzo je dorat i gore.
Pa onda jos dodju ovi fini kulturni neukaljani tipa draganbl,ko pokusavaju nesto argumentovano,o ratu,o zrtvama,svi su isti,folovi golovi,bla bla,postuj pravdu.
A "mi" (vecina kako forumasa,tako i ljudi u stvarnom zivotu) jedva cekamo da se sagnemo,nebil nas prihvatili,a po mogucnosti jos da nas i nagu.e ako treba,sve za raju...
Znas nas,je.bo nas....
Ako hocemo naciju(bosansko hercegovacku),moramo onda pocet djelovat,radit,pricat i ponasat se kao neko ko to zeli.Znaci NEMA PRICE,NEMA RASPRAVE, o ratu,o zrtvama,o genocidu,sarajvu,srebrenici,markalama,kapiji,...
To NIKO al niko nema pravo da dovodi u pitanje,ma ni da mu nadodje na jezik.U nasoj sredini,ban,protjer i zdraaaaao.
Nema price....
Četnici su fasisti,agresori,teroristi,i bar na podrucju pederacije,svaki spomen na njih je haps,ban,pendrek.NEMA PRICE....
Izjednjacavanje zrtava i agresora je haps,ban ,pendrek.ONako partizanski snjima treba po kratkom postupku...
Eh tako se to radi dragei moji forumasi,a vi se opet povucite u sigurnost svoje neutralnosti i zabrinutosti za humanost i multi kulti... i nemojte nista protiv ČETNIKA,AGRESORA,TERORISTA,nego im se po mogucnosti uvucite u guzicu,mozda vam i upute koju lijepu.Nego nastavite konformistički ismijavati,svakog ko kaze da su cetnici,fasisti,agresori teroristi,genocidlije, i da je rs genocidna tvorevina, i da projekat velke majcice jos uvijek zivi i sprovodi se u djelo,korak po korak..

Drugovi i drugarice,pozdrav iz Ilijine Tuzle.
kiky

#270 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kiky »

ilija nije uhapšen nego otet ...
srbija nema prvao da hapsi građane druge zemlje za slučajeve koji su se i desili u drugoj zemlji ...
za to netreba nikakav pravni fakultet da bi se znalo ...
ilija je otet i to ono pravo hajdučki ...
al šta drugo očekivat od lopovske, hajdučke, banditske države i naroda ...
suđenje i osuda su samo žalosni, jadni epilog prljavog, lopovskog čina ...
međutim, od srbije nemožemo ništa drugo očekivat ....
tuzlaci bi trebali tužit srbiju sudu u strazburu ... ( država nemože jer je i tako blokirana ) ...
kmirsad

#271 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

ne znam za ostale...ali ja sa cijelom porodicom idem na proteste ...prvo pred BKC, a potom na Brčansku Maltu... nadam se da će sve proteći mirno i bez incidenata...i da nam KOS neće poslati provokatore da izazovu kakave incidente... koji im nikad nisu bili potrebniji nego sada...nadam se da će i organizatori,policija i EUPM poduzeti sve mjere da takve pokušaje u korjenu sprijeće...
primus-1

#272 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by primus-1 »

Vezano za Iliju,fakat mi zao covjeka,nadrlja ni kriv ni duzan.
Ako je vec neko trebao odgovoarati,zna se ko je bio glavni...Selim i Meša,i hvala im!!!Da oni ne uradise ono sto uradise,sad bi bila mnogobrojna TZ dijaspora u svedskoj,americi,i gdje sve ne...
Posto su agresori nadaleko poznati po svojoj humanosti, i zejlom za ocuvanjem ljudskog zivota i dostojanstva...
primus-1

#273 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by primus-1 »

kiky wrote:ilija nije uhapšen nego otet ...
srbija nema prvao da hapsi građane druge zemlje za slučajeve koji su se i desili u drugoj zemlji ...
za to netreba nikakav pravni fakultet da bi se znalo ...
ilija je otet i to ono pravo hajdučki ...
al šta drugo očekivat od lopovske, hajdučke, banditske države i naroda ...
suđenje i osuda su samo žalosni, jadni epilog prljavog, lopovskog čina ...
međutim, od srbije nemožemo ništa drugo očekivat ....
tuzlaci bi trebali tužit srbiju sudu u strazburu ... ( država nemože jer je i tako blokirana ) ...
ma kakva ba dragi kiky tuzba..
sta su nam dosad donjele ove silne tuzbe....
tip prizna da je ubio 1000 i izadje za 5 godina...
ona koza (B.P)sta sve nije radila i eto je izlazi,ko narodni heroj...
srbija nije nista kriva..
eto to su tuzbe i kurva europa ....
kiky

#274 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kiky »

neznam, primuse, šta bih ti reko ...
muha_sa

#275 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by muha_sa »

dragane--na ovoj temi si jucer napisao da nije bila agresija.
jest da nije tema al da te upitam--jesil se zezo il fakat tako misliš :?
Post Reply