SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post Reply
kijameta

#201 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kijameta »

MaliJastreb wrote:
Murat Sabanovic wrote:neka,neka, treba nama sve ovo....zasuzili smo i da nam ocevima (koje nisu uspijeli da ubiju) i majkama (koje nisu uspijeli da siluju) sude .......MI bosnjaci nista drugo nismo nego BALIJE....stoka primitivna...sve znamo ,ali nista ne znamo...neka, i dalje mi palamudimo na ovom odvratnom forumu i nista ne poduzimajmo...
Otkad je Ilija Jurisic Bosnjak
Ilija nije Bosnjak.On je Hrvat,katolik,Bosanac.Zato nece niko ni da se pocese za njega. Nije dio halke,nije 'mladi musliman'. Da je neko od 'mladomuslimana-halkasa' uhapsen vristalo bi se do neba.
Tuzno i zalosno.
bhxxl

#202 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by bhxxl »

kijameta wrote:
MaliJastreb wrote:
Murat Sabanovic wrote:neka,neka, treba nama sve ovo....zasuzili smo i da nam ocevima (koje nisu uspijeli da ubiju) i majkama (koje nisu uspijeli da siluju) sude .......MI bosnjaci nista drugo nismo nego BALIJE....stoka primitivna...sve znamo ,ali nista ne znamo...neka, i dalje mi palamudimo na ovom odvratnom forumu i nista ne poduzimajmo...
Ilija nije Bosnjak.On je Hrvat,katolik,Bosanac.Zato nece niko ni da se pocese za njega. Nije dio halke,nije 'mladi musliman'. Da je neko od 'mladomuslimana-halkasa' uhapsen vristalo bi se do neba.
Tuzno i zalosno.

dosta nam je onaj genocidni , nemoj i ti zivotati ...
pustopoljina

#203 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by pustopoljina »

ne mislim ni da bi se za muslimana vrtilo do neba. vlast se u pogledu ratnih zlocina ponasa kao "au, sranja u ruandi".kao da se ne radi o nama. kao da nije bio rat. malo u novinama kad je sta bas onako zanimljivo i to je to.
pa ni u hagu,sve anemicno,sve ko preko neke stvari.
srbija dize optuznice,montira video-snimke...a nasi ne kontaktiraju ni zive svjedoke.izjave prasinu skupljaju. a mahom muslimani.
izdali smo BiH.
kijameta

#204 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kijameta »

bhxxl wrote:
kijameta wrote:
MaliJastreb wrote:b]neka,neka, treba nama sve ovo....zasuzili smo i da nam ocevima[/b] (koje nisu uspijeli da ubiju) i majkama (koje nisu uspijeli da siluju) sude .......MI bosnjaci nista drugo nismo nego BALIJE....stoka primitivna...sve znamo ,ali nista ne znamo...neka, i dalje mi palamudimo na ovom odvratnom forumu i nista ne poduzimajmo...

Tuzno i zalosno.

dosta nam je onaj genocidni , nemoj i ti zivotati ...
Ovo sto sam rekao ti je sustina. Da je neko iz sarajevske mladomuslimanske halke uhapsen,gorilo bi Sarajevo,ljudi bi pod oruzjem hodali,BiH bi bila na rubu rata. Ovako uhapsen Hrvat-Bosanac SDP-eovac. Veca sreca sto su ga uhapsili u Sarajevu,nego u Beogradu.
Malo nas je ali smo govna. I to velika.
jefferson

#205 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by jefferson »

kijameta wrote:
MaliJastreb wrote:
Tuzno i zalosno.
hehe, da je jedan od mladomuslimana Reis bi prvi digo frku! O Avazu da ne pricam!
Zalosno, ali nemojmo kriviti politicare, oni su produkt glasanja "pametnog," "najboljeg," uvijek "pravicnog" naroda, raje itd, itd!
BajrinNajmladji

#206 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by BajrinNajmladji »

Htio bih upozoriti sve koji su se borili za domovinu RBiH, a nalaze se na ovim javnim spiskovima RVI:

http://www.fmbi.gov.ba/bosanski/spiskovi/index.php

da razmisle, dobro razmisle gdje i kako putuju!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#207 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by -LIBERO- »

Cinjenica je da se na sve osudjenike ne gleda istim ocima.
Recimo Delic,Hadzihasanovic....su imali potporu drzave,isle su im delegacije u Hag,podrska porodici od insittucija i slicno.

A sada pogledajte kako se odnosilo prema Seferu i Iliji???

Isto kao da nisu ni bili branioci drzave,isto kao da nisu ni bili dio ARBIH,isto kao da nisu bili u ratu dio nas.

Svima je jasno,i coravim od navionalizma,a svima ostalim jos puno jasnije,ova druga dvojica nisu imali ni priblizno adekvatnu podrsku drzavnih institucija jer su Sefer lider jedne opozicione strank,a Ilija poslanik druge opozicione stranke.

Ko do sada nije skontao da je BiH strogo stranacka drzava,i drzava u kojoj mozes imati sta zelis ako si dio klanova,familijarno ili stranacki vezan za vladajuce strukture,taj je ili mentalno hendikepiran,il "samo" zlonamjeran :run:
Last edited by -LIBERO- on 28/09/2009 18:00, edited 1 time in total.
Bosnolog

#208 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Bosnolog »

Da smo normalna zemlj taj politicki montirani proces pranja genocidne ideologije Srbizma se ne bi desio ,da je BH diplomatija preko suda u Hagu i Strazburu trazila da se ova politicka farsa ospori u startu jer od kuda Serbiji krvavih ruku i tragova rijeka krvi natopljnie BH zemlje,koa irazaranja i progona pravo da sudi drzavljanima zemjlje koje je ista napala i zeljela u svoje granice Serboslavije.

Da smo normalna zemlja mi bi odavno protjerali njihovog Ambasadora ,pa ista nam nedozvoljava imati naseg gotovo 4 godine ,omalovazavjuci nas i nasu drzavu.Sta radi onaj ministar za spoljne ublehe Sven ubleahas ?,on trazi zeleni karton da se useli u Ameriku a nakon sto je trazio Hrvatski pasos.Eto nam sefa diplomatije .Tome imbicilu je stalo do Jurisica kao do lanjskog snijega.

Zemlja genocidno velikosrpsko hegemonisticke SANU ideologije je ovom farsom porucila da je svako ko ude u taj brlog zla potencijalni Jurisic.Zasto nasa diplomatija i sudstvo ne podignu optuznice za svakog genocidnog stakora koji je prljao Bh zemlju ,znam da je nemoguce sve te bolesnike pohapsiti ali neka zanju da ce njihov povratak u BiH biti prilika za lov.Takode nama treba nas Mosad da se Serbiji naplacuju racuni za sve dugove koje nam duguju.

Lijecenje izgubljene i propale ideologije zla nece stati na presudi Jurisicu,oni ce ici dalje u ponizavanju zrtve.Dok ista sve godine stiti i cuva genocidne stakore poput Mladica ista ta zlocesta Serbija sudi zrtvama njegovih falangi.

Saveznici su porazili u WWII Njemacki Nacizam,kod nas nazoalost jos nije porazen genocidni Srbizam izvor svih nesreca i ideologije SANU zla koja ce se morati kad tad poraziti.Pitanje je kada i koliki broj zrtava ce isti izazvati.Nista jos nije rijeseno i nece biti zavrseno dok se sjeme zala ne iskorjeni tamo gdje je sijano i odakle je rasdnik gajen i podrzavan.Ovi sto likuju nad presudom Jurisicu su najobicniji bijednici koji iscekuju zagrljaj majcice genocidne da svoje sludene mitolomane zaokruzi u svoj genocidni brlog.Samo su se presli u kalkulaciji otpora i onog sto ih ceka na duge staze.Nece se genocidni Srbizam poraziti dok se Serbija ne vrati u svoje izvorne granice beogradskog brloga i tamo ostane zauvijek.Proces odumiranja genocidne ideologije ce potrajati generacijama i to je mnogo duzi proces ukoliko ne dode do sirih tektonskih sudara mocnih sila koje su odavno isrctale svoj interesne mape na ovim prostorima.

Mnogi toga nisu svjesni a drzanje glave u pijesku nece pomoci razbistravanju pomucenih umova koji i dalje sanjaju nedosanjanu Serboslaviju.

Trijeznjenje ce biti bolno ali ce se desiti ,i krajnje je vrijeme da se pravda zadovolji.
Sezam

#209 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Sezam »

MaliJastreb wrote:[Nemam ja sta "kontat", bio si jasan, presudu Iliji Jurisicu si stavio u ironicni kontekst bosnjacke inertnosti. Pa ne "kontam" kakve veze presuda Iliji Jurisicu ima sa Bosnjacima kao narodom.

Uspout receno, ne "kontam" sto se i na ovoj temi prozivaju Hrvati, jesu to opet Hrvati krivi za nesto.. sa pozicije jednog Hrvata, a u duhu postova "Hrvatska je napala JNA u kasarnama, koja se samo branila, a onda je Hrvatska izvrsila genocid nad Srbima" od strane mnogih bosnjackih forumasa ovdje, mogu samo reci, pravda je pobijedila. Ipak je Ilija ubijao nevine srpske vojnike u Tuzli, a svi znamo da se JNA samo branila u kasrnama, zar ne.
Jadan si ti kad svoje misljenje zasnivas na tome sta odredjeni Bosnjaci pisu na ovom forumu. Vala se nisi ni trebo javljat.

Sto se prresude tice: na zalost, potpuno ocekivano. Zar ima jos neko (osim Srba) ko vjeruje u srpsku pravdu?

Sta uraditi: ne znam, ali nadam se da ima jos pametnih i odlucnih koji ce nesto poduzeti. Mozda angazovati bolje branitelje, skupiti pare, pa mu platiti najbolje advokate...ali to smo sv trebali raditi prije dve godine, a ne danas...
Bosnolog

#210 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Bosnolog »

Chmoljo wrote:
FantomDOTba wrote:Ovo ovdje isto ona glupost kad hodzi neko mazne novcanik, i hodza porucuje, ako ga je ukrao musliman neka udje u dzamiju i ostavi necu mu nista, ako ga je ukrao hrvat neka dodje ispred dzamije i vrati necu mu nista, a ako ga je ukrao srbin, dzaba ja ovdje jedem govna :bih:

@laughingman:
Malo se raspitaj, agresija je dokazana i potvrdjena, pa ti pricaj sta hoces
dokazana, kako kome. potvrđena nije nigdje. smiri doživljaj
Trebat ce pokrenuti reviziju tuzbe BiH protiv Serbije kada se okonca presuda Dabic pisopiji , Mladic Ratku kalnovackom Kamenjarku kao i Perisicu uz vec postojece presude ,kada ce biti nepobitnih dokaza o direktnoj agresiji zlocinacko genocidne Serbije koja soli rane i gura prste u oci sudenjem prezivjelim na sto nema pravo u ratu koji je vodila u stranoj zemlji.

Samo treba izbaciti onog Softic trabant pravnika i nedozvoliti SDA izdajnicima da nas prodaju kao i uvijek do sada.

Gdje je Suljo svemirac ima li izjave od tog dvonogog ljigavca ?,da li ga je stid pomoliti izdajnicko lice .......
MokeQc

#211 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by MokeQc »

Mi smo samo lijena, nezahvalna stoka bez ponosa.
kmirsad

#212 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

U neko davno vrijeme, ulice i gradski trgovi bi već bile pune ljudi, studenata, srednjoškolaca, rudara...ne bi pravili sranja...ali bi jasno stavili na znanje...da neče i da ne daju da ih guzi ko stigne...ministarsvo vanjskih poslova bi, kad več nema ambasadora, pozvalo na konsultacije u Sarajevo prvog konzula, a srpskog protjeralo, predsjedavajuči predsjedništva bi uputio žestok protest Srbiji, UN-u, EK-u, OSCU-u... a premijer vlade bi se hitno vratio iz Turske i smirivao narod od ekscesa, da vlada poduzima sve mjere da nevinog čovjeka vrati gdje mu je mjesto...u njegovu državu, grad i porodicu... ministarstvo pravde... sudovi... MUP ili ko već treba, bi raspisalo potjernice za Kačavendom, kojim političarem iz Srbije i nekoliko sličnih četničina...al' bilo nekog ponosa...sada su prepuni forumi...revolta bunta.prijetnji...na ulicama, sad se vratih... niđe nikog... kao da nam se jebačina u dupe počela dopadati...
Lincoln-Burrows

#213 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Lincoln-Burrows »

Sezam wrote: Sto se prresude tice: na zalost, potpuno ocekivano. Zar ima jos neko (osim Srba) ko vjeruje u srpsku pravdu?

Sta uraditi: ne znam, ali nadam se da ima jos pametnih i odlucnih koji ce nesto poduzeti. Mozda angazovati bolje branitelje, skupiti pare, pa mu platiti najbolje advokate...ali to smo sv trebali raditi prije dve godine, a ne danas...
Nisam mišljenja da Srbija nije pravna država u kojoj pravosuđe nema samokontrolu,
zato bih za ovaj slučaj pripisao odgovornost obrani IJ-a, jer što reći na činjenicu da
nijedan svjedok ne poznaje Iliju, a postoje ih stotine koje ga poznaju i mogli su da
svjedoče. Očito je da obrana nema odgovor na optužbe, pa vidimo Haag, obrane se i stvarni zločinci.
Last edited by Lincoln-Burrows on 28/09/2009 18:33, edited 1 time in total.
Sensei

#214 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Sensei »

don_emir wrote:Image

dopuni i šalji dalje....

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#215 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Chmoljo »

FantomDOTba wrote: Zbog te tvoje petokrake na avataru i jeste ovakva situacija, tebi je jos SFRJ u glavi, a mozda i JNA, a igrice sam prestao da igram jos prije 4 godine, za razliku od tebe koji vjerovatno jos igras tetrisa :bih:
auh, prije četiri godine. pa ti si veliki momak. :roll: al' izgleda slabo šta u glavu ulazi s godinama...

a petokraka... ona je samo omaž ljudima bez koje ne bi imao ni ovakvu Bosnu a i Hercegovinu... zato, kapak.
Murat Sabanovic

#216 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Murat Sabanovic »

MaliJastreb wrote:
MaliJastreb wrote:

Nemam ja sta "kontat", bio si jasan, presudu Iliji Jurisicu si stavio u ironicni kontekst bosnjacke inertnosti. Pa ne "kontam" kakve veze presuda Iliji Jurisicu ima sa Bosnjacima kao narodom.

Uspout receno, ne "kontam" sto se i na ovoj temi prozivaju Hrvati, jesu to opet Hrvati krivi za nesto.. sa pozicije jednog Hrvata, a u duhu postova "Hrvatska je napala JNA u kasarnama, koja se samo branila, a onda je Hrvatska izvrsila genocid nad Srbima" od strane mnogih bosnjackih forumasa ovdje, mogu samo reci, pravda je pobijedila. Ipak je Ilija ubijao nevine srpske vojnike u Tuzli, a svi znamo da se JNA samo branila u kasrnama, zar ne.
nisam ironican !!!bosnjacka "elita" je najvece zlo bosnjacima, i ko zna koji put izostaju reakcije.prema tome,kritikujem svakog bosnju(prvog sebe,pa onda druge)sto sve ovo dopusta.gdje nam je ponos,dostojanstvo? da li to jos u opste imamo? danas je bio ilija...sutra ce biti safet...prekosutra ce biti neko od moje rodbine..i sta mislis ko je kriv??? MI,jer ce nam biti svejedno, sve dok se ne bude o nasoj guzici radilo.
doduse cini mi se da ti ne spadas u ovo"MI"....
kusur

#217 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kusur »

Jedino sto preostaje kao reakcija jeste izlazak ljudi na ulice, jer ce srpski predstavnici blokirati sve moguce institucionalne odgovore i reakcije drzave BiH na ovu sramnu presudu. Znaci, ljudi moraju uzeti stvar u svoje ruke. :bih:
pustopoljina

#218 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by pustopoljina »

treba zaboraviti da je hrvat bio u Armiji,treba zaboraviti da je srbin bio u Armiji. treba svijet postaviti na :srbi,bosnjaci i hrvati ne mogu zajedno,nisu nikad mogli zajedno. treba svijet da postoji na principu:tihic,dodik,covic. podijelimo se. svako svome.
a ove kao jurisic treba sakriti-ucinilo nam se. nije to nikad bilo. ne moze biti.
nije ni potrebno suditi za ratne zlocine-sve treba ostati nedoreceno,treba goriva za hraniti mrznju. na cem' ce rasti novi mitovi? na cem' ce se podgrijavati novi sukobi? na 3 istine,naravno.
kmirsad

#219 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kmirsad »

...ah...da...zaboravih...današnji brojevi Dnevnog Avaza i Oslobođenja bi osvanuli sa ogromnom naslovnicom preko čitave stranice :
SRBIJANSKI REŽIM DANAS IZRIČE PRESUDU NEVINOM BOSANCU NAŠEM SUGRAĐANINU I VELIKOM BORCU ZA BIH....
jefferson

#220 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by jefferson »

Trla_baba_lan wrote:Jedan veoma POUČAN komentar na B92....Pročitajte ga....

Sluzio sam vojsku u Bosni i nemoguce je da se preko noci od domaceg vojnika pretvorim u agresora, zato sto je neko doneo odluku da je tako. Zaspis kao domaci, probudis se kao stranac i agresor. U takvoj situaciji samo zelis da odes kuci, a paradoksalno je da ti to ne dozovljavaju bas oni koji su te proglasili za agresora.

Nije ta vojska usla tamo da osvaja, nego je vec bila tamo i pokusala da se povuce, to je drasticna razlika.

Medjutim, ako je vojska JNA/JA vec bila tako ratoborna kako ispada, otkuda onda nonsens: nezasticena grupa dobrovoljaca koja nije bila organizovana, napada dobro naoruzanu i organizovanu agresorsku kolonu i pritom strada 51 covek kod "agresora", a 50 njih biva ranjeno.

Inace, 12 godina za ucesce u ovome je sve, samo ne pravda, a pogotovu ne satisfakcija za ztrve.
(sivle, 28. septembar 2009 15:36)
BiH je referendumom proglasila nezavisnost 1. Marta 1992, zato pitanje tom gospodinu je: Sta je JNA radila u Tuzli u Aprilu?
Andrej4MRN7H

#221 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Andrej4MRN7H »

Boze sacuvaj koja nepravda! A nije ni za ocekivati bilo nista normalnije,u Srbiji(u Beogradu) sjede isti oni u vlasti koji su BiH ubijali..Nasa politika i politicari nisu ni sposobni niti imaju ponosa ni casti,njih se licno ne tice i ostaju mrtvi hladni.A ovako se vise ne moze!Nasi nisu podnijeli optuzbe za one koji su 4 godine gruhali topovima na grad i ubijali svakodnevno djecu i gradjane Sarajeva,ubice normalno setaju kud zele.Vodja im Dodik laje ko pas,fasistickim izlivima mrznje,niko ga ne optuzuje ili mu niko nista ne moze...pa zamislim se,Boze u kakvoj drzavi se zivi...uf...
zbog ovakvog sudjenja bosancu Iliji i drugima koji BiH imaju kao jedinu drzavu,za nase politicare je ovo je dno dna,oni ne reaguju ko kurvini sinovi,ucutali se...sve da je Ilija i zlocinac trebalo mu se pruziti pomoc i zastita...sramota da crnja ne moze biti.

zato nemojte mi molim vas da ovdje klevecete gospodina Daltona kad on istom mjerom uzvrati na fasizam iz Srbije! :D :D :D :D :D :D :D :D :D
pustopoljina

#222 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by pustopoljina »

mislis:
poredala prage i tenkove oko gradova,tukla po civilima?
upotrebljavala avijaciju (dok je nisu nekom rezolucijom zabranili).
sve i jedna civilna zrtva rata ubijena vatrenim oruzjem -je ubijena metkom/granatom JNA.
CimBomBom
Location: Saraybosna / Her zaman her yerde, Ali Sami Yen'de, en büyük sensin alemde

#223 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by CimBomBom »

Miloševićev duh je živ i nikad umrijet neće. To svima mora biti jasno.

Dobrica Cosic: "Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu", .
Last edited by CimBomBom on 28/09/2009 19:06, edited 1 time in total.
Soul_Sista

#224 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by Soul_Sista »

Plaviscka izlazi iz zatvora poslije haman 11 godina a Jurisic dobija 12 godina od Srbijanskog suda. Srbija je isto dobila tuzbu u Hagu a sad sudi Jurisicu zbog ucesce u ratu protiv agresije tadasnje JNA koja je bila vodjena od Srbije ...da bog zna da ovde nisto nije regularno :D
kusur

#225 Re: SVJEDOCI NISU ZNALI KO JE BIO ILIJA JURIŠIĆ

Post by kusur »

Trla_baba_lan wrote:
jefferson wrote:
Trla_baba_lan wrote:Jedan veoma POUČAN komentar na B92....Pročitajte ga....

Sluzio sam vojsku u Bosni i nemoguce je da se preko noci od domaceg vojnika pretvorim u agresora, zato sto je neko doneo odluku da je tako. Zaspis kao domaci, probudis se kao stranac i agresor. U takvoj situaciji samo zelis da odes kuci, a paradoksalno je da ti to ne dozovljavaju bas oni koji su te proglasili za agresora.

Nije ta vojska usla tamo da osvaja, nego je vec bila tamo i pokusala da se povuce, to je drasticna razlika.

Medjutim, ako je vojska JNA/JA vec bila tako ratoborna kako ispada, otkuda onda nonsens: nezasticena grupa dobrovoljaca koja nije bila organizovana, napada dobro naoruzanu i organizovanu agresorsku kolonu i pritom strada 51 covek kod "agresora", a 50 njih biva ranjeno.

Inace, 12 godina za ucesce u ovome je sve, samo ne pravda, a pogotovu ne satisfakcija za ztrve.
(sivle, 28. septembar 2009 15:36)
BiH je referendumom proglasila nezavisnost 1. Marta 1992, zato pitanje tom gospodinu je: Sta je JNA radila u Tuzli u Aprilu?
Radila je ono za šta je i služila....branila je USTAV SFRJ-a........sviđalo se to nekome ili ne......
BiH kao drzavu je priznao UN i citav svijet. SFRJ nije priznala tu istu BiH. Dakle, SFRJ je u pravu :run:
Post Reply