Svi su oni ista banda....
- uvjek dobar gost
Nemojmo tako... Jakub je tu da popuni kvotu.... on je jedan od onih koji su dio tala i koji ne talasaju... nema potreba za ..... sado-mazo komentarima...
- Maraschino
Ko je mako - mako je
Idemo iz pocetka
Za koga si glasao zitelju/gradjaninu BiH
E tako ti je,kako ti je

Idemo iz pocetka
Za koga si glasao zitelju/gradjaninu BiH
E tako ti je,kako ti je
- chuchumbamayumbe
Neka te tamo gdje jesi jarane, ne budali i ne pomisljaj da dolazis. Osim na godisnji, cevapi, cuga, a onda trk nazad, jer ovo sve polako tone u mrak.Santos wrote:Nisam bas skroz upucen nisam dole ali podrzavam ovog momka jer je pametan.Nesto pokrece.Ja sam isti radi tih hostlopera moro napustit zemlju a i ranjavan i svasta nesta.Sto sam moro napustit zato sto su mi ti isti odredili kao ratnom vojnom invalidu invalidninu od cijelih 35 maraka.Zamislite taj zivot.Snaso bi se ja da radim i u Sarajevu razne poslove ali nemogu ranjavan bole noge ledja.Onda odes u drugu drzavu skojom veze nemas ljudi ti sve priznaju saslusaju te i dadnu ti sasvim dovoljno da zivis cak i vise vod toga.Jos koja godinica i imam pravo na prijevremenu penziju i eto mene dole da se istresem svakom u lice mislim na ovu bandu jer necu zavisit od njihovim 35 maraka.
-
zzzzz
Problem je sto narod ne vidi da postoji neko ko je drugaciji, neko ko se izdvaja iz ovog sivila.uvjek dobar gost wrote: Da ne dužim monolog.... sva krivica našeg trenutnog stanja je na političarima svih boja i nacija koji se rotiraju po foteljama i kradu zadnjih 15. godina... a krivica je na narodu jer glasa po uputstvu... svojih pastira......
Cinjenica je da su sve sfere drustva truhle do srzi, od ljekara pa nadalje. Kako u takvoj sredini gdje je lopovluk sasvim normalna pojava ocekivati da politika bude zdrava? Svi se trebamo mijenjati da bi drustvo ozdravilo.
- uvjek dobar gost
... Donekle se slaguvam... sa svima... no nekako mi se čini da narod glasa za slične sebi, recimo Dodik je briljirao pjevajući pod šatrom i .... nedugo zatim dostigao je vrh...
Sivilo je fakat svuda oko nas.... svi se i zaklanjaju iza te boje i njom se i čupaju.... energija nama fali, fali nam vizija i koncept.... poslije toga akcioni plan... no mi nikako da motivišemo dijasporu da se vrati, a mladost da ostane... ovi vampiri-mafijaši-političari kradu i rastjeruju ljude dok ih sudstvo i policija puštaju jer su i oni u istoj stranci, za to vrijeme i nadležne inspekcije žmire dok nam država postaje deponija.... jer za ime boga svi su oni ista stranka.... ista banda..... BANDA... dok mi postajemo stranci u vlastitoj zemlji....
Sad ja Vas pitam jesmo li i mi ista stranka.... jel i mi hajrujemo na ovom anarho-pseudo nacionalističkom-nazadnom stanju ... jer ne vidim ni ljude, raju običnu da galami i talasa.... da se stvaraju neki ogranci nezavisnih sindikata koji nastupaju krajnje reacionalno i agresivno... ne vidim da nastaju neka studentska udruženja koja imaju svoje ja.....
Ma nekako vidim samo da su puni tržni centri i da raja bjesomučno grabi i ne gleda oko sebe... svi su kvazi-veliki vijernici... ,a nisu ni svjesni da je najveći grijeh il haram kad ti imaš i rasipaš se dok ti komšija za germe nema.....
Za kraj .... svak sam ide bogu na istinu... i kad isti nas bude pitao šta smo radili..... šta mi reći ćemo mu.... neće nas pitati šta su radili oni drugi il šta je grupa ljudi radila..... pitaće nas šta smo mi kao pojedinci radili i uradili.....
Sivilo je fakat svuda oko nas.... svi se i zaklanjaju iza te boje i njom se i čupaju.... energija nama fali, fali nam vizija i koncept.... poslije toga akcioni plan... no mi nikako da motivišemo dijasporu da se vrati, a mladost da ostane... ovi vampiri-mafijaši-političari kradu i rastjeruju ljude dok ih sudstvo i policija puštaju jer su i oni u istoj stranci, za to vrijeme i nadležne inspekcije žmire dok nam država postaje deponija.... jer za ime boga svi su oni ista stranka.... ista banda..... BANDA... dok mi postajemo stranci u vlastitoj zemlji....
Sad ja Vas pitam jesmo li i mi ista stranka.... jel i mi hajrujemo na ovom anarho-pseudo nacionalističkom-nazadnom stanju ... jer ne vidim ni ljude, raju običnu da galami i talasa.... da se stvaraju neki ogranci nezavisnih sindikata koji nastupaju krajnje reacionalno i agresivno... ne vidim da nastaju neka studentska udruženja koja imaju svoje ja.....
Ma nekako vidim samo da su puni tržni centri i da raja bjesomučno grabi i ne gleda oko sebe... svi su kvazi-veliki vijernici... ,a nisu ni svjesni da je najveći grijeh il haram kad ti imaš i rasipaš se dok ti komšija za germe nema.....
Za kraj .... svak sam ide bogu na istinu... i kad isti nas bude pitao šta smo radili..... šta mi reći ćemo mu.... neće nas pitati šta su radili oni drugi il šta je grupa ljudi radila..... pitaće nas šta smo mi kao pojedinci radili i uradili.....
-
ThePoliglot
#31 Re: Svi su oni ista banda....
Joj, brate, nemoj dzaba mlatit praznu slamu. Bezveze si otvorio thread bez da se koncentrises na odredjeni problem. Otkrivas toplu vodu.....uvjek dobar gost wrote:Osvrnuti se oko sebe ,a živjeti u Bosni i Hercegovini.
Biti svjestan svih lopovluka, agresije i njenih reperkusija, prevare nad borcima, izdaje žrtava i logoraša.... i čega sve ne.... pa ovo sadašnje stanje.štediše su prevarene za 3.5 milijardi km.. silni štrajkovi i sve te stvari... mene tjeraju da mislim da su svi ista banda...
Naime vlast još nije formirana na fereralnom nivou, za to vrijeme država se rasprodaje, Dodik radi šta hoće, ovi neki kao naši šute kao zaliveni jer i oni hajruju na drugim stvarima...
Stranci su bagra koja sve gleda sa strane dok naravno hajruju plate, dnevnice dok koriste naše resurse i časte se našim momčićima i djevojkama....
Šutili smo dok su nam rasprodavali i dijelili pošte, telekome, elektroprivrede i sve ostalo... sad opet šutimo kad se sve to privatizira......
Dok banda hajruje mi smo nepismeni, nekulturni, uskogrudi i nikakvi....zatvoreni u ovaj svoj pašaluk..... bez viza i svega......
Svi naši političari hajruju na svoj način i šepure se tuđim perjem..... dok raja nema za germe....
SVI SU ONI ISTA BANDA................
- uvjek dobar gost
Čitaj između redova i osvrni se oko sebe.....to je najveći problem, jesi li ti znao da su u toku agresije na BiH linije padale i vraćale se zbog kamiona kafe i pića ili cigara i šećera....
Ili to da su šverceri bezbjedno prelazili linije razgraničenja ili ili.... za to vrijeme u BiH je bilo oko 500. koncetracionih logora......
Ili to da su šverceri bezbjedno prelazili linije razgraničenja ili ili.... za to vrijeme u BiH je bilo oko 500. koncetracionih logora......
-
ThePoliglot
pazi jednu stvar, ne zelim da normativno ulazim u diskusiju s tobom o karakteru rata u BiH jer cemo tu imati razlicite stavove. Ako si vec spominjao politicke elite u BiH onda se osvrni konkretno na jedan politicki subjekt i o njemu govori. Ovo kako ti radis je nepovezano i kao sto ti rekoh, mlatis praznu slamu....uvjek dobar gost wrote:Čitaj između redova i osvrni se oko sebe.....to je najveći problem, jesi li ti znao da su u toku agresije na BiH linije padale i vraćale se zbog kamiona kafe i pića ili cigara i šećera....
- uvjek dobar gost
Vjeruj mi to je generalna stvar.... ako nisi gledao generale mogu ti snimiti ili dati neku knjigu ili ili proslijediti neki video materijal... naravno možeš i ti meni... nemoj me pogrešno shvatiti demagoga i iste priče mi je preko glave... kad sve pogledamo što smo jedan drugom dali il pročitamo... onda ćemo vidjeti jel se šta promijenilo...
-
ThePoliglot
ja sam covjek dijaloga i vrlo rado mogu da razgovaram sa svakim i o ovakvim najskakljivijim temama. Ali ti i ja dolazimo iz dva razlicita tabora i logicno je da ce svaki od nas vuci na svoju stranu i postavljati svoju istinu kao kanon. Tu moze doci do napretka ako napravimo ustupke i kompromise, a upravo tako Bosna i Hercegovina moze napredovati. Na primjeru malih ljudi! Politicke elite ce se lako dogovoriti za podjelu fotelja, na malim ljudima ostaje da se emancipuju i kreiraju suzivot.....uvjek dobar gost wrote:Vjeruj mi to je generalna stvar.... ako nisi gledao generale mogu ti snimiti ili dati neku knjigu ili ili proslijediti neki video materijal... naravno možeš i ti meni... nemoj me pogrešno shvatiti demagoga i iste priče mi je preko glave... kad sve pogledamo što smo jedan drugom dali il pročitamo... onda ćemo vidjeti jel se šta promijenilo...
- uvjek dobar gost
To što dolazimo iz dva tabora.... nismo mi krivi, niti smo mi birali... problem je što neki od nas ,neki iz mase prihvatiše te uloge i sa velikom srčanošću ih igraju.ThePoliglot wrote:ja sam covjek dijaloga i vrlo rado mogu da razgovaram sa svakim i o ovakvim najskakljivijim temama. Ali ti i ja dolazimo iz dva razlicita tabora i logicno je da ce svaki od nas vuci na svoju stranu i postavljati svoju istinu kao kanon. Tu moze doci do napretka ako napravimo ustupke i kompromise, a upravo tako Bosna i Hercegovina moze napredovati. Na primjeru malih ljudi! Politicke elite ce se lako dogovoriti za podjelu fotelja, na malim ljudima ostaje da se emancipuju i kreiraju suzivot.....uvjek dobar gost wrote:Vjeruj mi to je generalna stvar.... ako nisi gledao generale mogu ti snimiti ili dati neku knjigu ili ili proslijediti neki video materijal... naravno možeš i ti meni... nemoj me pogrešno shvatiti demagoga i iste priče mi je preko glave... kad sve pogledamo što smo jedan drugom dali il pročitamo... onda ćemo vidjeti jel se šta promijenilo...
Ja i ti možda nismo iz istog grada, iste regije, možda nismo ni vršnjaci.... ali htjeli priznati to dijelimo istu državu..... državu koja stagnira i nazaduje jer su banditi na vlasti doveli podobne, korumpirane, iskvarene, istrošene, neobrazovane, proseljačene, neukusne, zadrte, pro-fašističke poslušne kadrove koji su bili podobni u toku agresije..(jer oni su ista banda). a i sad su.... zbog tih ljudi među nama nema komunikacije, mi imamo zacrtane stavove jedni o drugima, gajimo nesimpatije i predrasude jedni o drugima... i na kraju zbog svega toga mi smo kao iz dva suprotstavljena tabora..... svi mi smo u istoj gabuli i dok ne budemo dovoljno hrabri, dovoljno lucidni i dovoljno iskreni..... situacija će biti samo gora....
-
_BosanaC
Procitah ovo i zamislih se...PKFBiH: Blokadom saobraćajnica narušava se odvijanje linijskog prijevoza
Udruženje transporta i veza Privredne komore Federacije BiH pozvalo je prijevoznike i dalo preporuku da u slučajevima štrajka koji se manifestuju zatvaranjem saobraćajnica, reaguju na način da podnesu prekršajnu prijavu protiv odgovornih institucija i osoba koje dovode do ovakvih postupanja uz podnošenja zahtjeva za naknadu štete.
U posljednje vrijeme učestala su nezadovoljstva zaposlenika u privrednim društvima u FBiH koja se kao po pravilu na kraju ispoljavaju blokadom gradskih saobraćajnica i magistralnih puteva.
Na taj način, upozorava ovo udruženje, onemogućava se funkcioniranje saobraćajne infrastrukture neophodne za život i poslovne aktivnosti stanovništva, a direktno narušava organizacija i odvijanje javnog linijskog prijevoza putnika u BiH.
Takav slučaj zabilježen je jučer kada su radnici «Krivaje» Zavidovići organizirali štrajk i potpuno nezakonito, odnosno suprotno odredbama Zakona o štrajku zatvorili saobraćajnicu puta M-17 zbog čega je saobraćaj preusmjeren na druge saobraćajnice.
-Ovakvim nezakonitom djelovanjem nanose se štetne posljedice koje utječu na funkcioniranje kompletnog privrednog sistema i svih vitalnih funkcija društva - stoji u saopćenju.
Direktne štete, kako se dodaje, nanose se posebno prijevoznicima koji se bave javnim linijskim prijevozom putnika u BiH, jer se onemogućava održavanje registrovanih autobusnih linija i izaziva nezadovoljstvo putnika.
Organiziranjem štrajka na način da se zatvaraju saobraćajnice direktno se postupa protivno Zakonu o cestovnom prijevozu FBiH i Zakonom o štajku.
Udruženje transporta i veza Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine smatra da je vrijeme da se spriječe ovakva nezakonita ponašanja koja direktno negativno utječu na poslovanje javnog prijevoza putnika kao najvažnije saobraćajne infrastrukture u Federaciji BiH.
Oni koji strajkuju i na taj nacin blokiraju bilo sta rade to zato sto nemaju drugog izlaza, zato sto je to jedini nacin da se njihova rijec uopste cuje.
Medjutim, supci iz PKFBIH koji su ocito u talu sa supcima na vlasti sada donose ovakve "preporuke"... I pitamo se sto nam je drzava u qrcu... Smetao nekakav navodni totalitarizam koji smo ukinuli 92. godine, uveli "demokratiju" koja sve vise lici na anarhiju, i desava nam se to da cemo uopste i zbog strajkova po nosu poceti dobijati... Aferim biraci.
- uvjek dobar gost
Ako se sjećate u Tuzli su policajci prije par godina pedrečili ljude koji su blokirali cestu i to fino ... dio toga je prikazano u spotu DOSTA....
Ne znam lično ja ne vidim više šta treba da se desi da bi malo mrdnuli i odlučnije krenuli u obračun sa ovom kvazi državom.... ili u obračun sa mafijaško-političko-vjerskim demagozima koji su na vlasti ili oko nje....
Jeli to da se recimo deset ljudi žrtvuje i krene na skupštinu, ili je to da policija napendreči invalide il studente... il ili...je to da bude neki baš crnjak....
Mada ova situacija odgovara jedino budžetskim korisnicima... jer svi su oni ista banda......
I za kraj ma koliko se ne slagao sa tim oblikom štrajka ja podržavam radnike Krivaje... samo im savjetujem da blokiraju institucije..... Vlade, Opštine, Suda ili bilo koje nadležne.... jer na ovaj način umjesto solidarnosti... mogu steći nesimpatije.....
Ima li života poslije demokratije......
Ne znam lično ja ne vidim više šta treba da se desi da bi malo mrdnuli i odlučnije krenuli u obračun sa ovom kvazi državom.... ili u obračun sa mafijaško-političko-vjerskim demagozima koji su na vlasti ili oko nje....
Jeli to da se recimo deset ljudi žrtvuje i krene na skupštinu, ili je to da policija napendreči invalide il studente... il ili...je to da bude neki baš crnjak....
Mada ova situacija odgovara jedino budžetskim korisnicima... jer svi su oni ista banda......
I za kraj ma koliko se ne slagao sa tim oblikom štrajka ja podržavam radnike Krivaje... samo im savjetujem da blokiraju institucije..... Vlade, Opštine, Suda ili bilo koje nadležne.... jer na ovaj način umjesto solidarnosti... mogu steći nesimpatije.....
-
ThePoliglot
ma zajebi stari te revolucionarne aktivnosti. Nema alternativnih stranaka u BiH. Jedini način da se boriš protiv ovakvih struktura je da im se priključiš i polako i lagano sa istomišljenicima da profilterišeš kadrove iz tih stranaka. To je jedini način. A osnivanje novih stranaka poput onih mladih u E-5 je stvarno suludo i bezveze se gube i vrijeme i novac. A što se tiče onog pokreta "Dosta", njih su više nafilovali mediji, oni su bitni ko i lanjski snijeg, šta više previše mi mirišu na Lagumdžiju baš kao i "Grozd"!uvjek dobar gost wrote:Ako se sjećate u Tuzli su policajci prije par godina pedrečili ljude koji su blokirali cestu i to fino ... dio toga je prikazano u spotu DOSTA....
-
celija001
Narod je stoka, a stoku treba neko da vodi. Čoban. Ja sam za ideju socijalnog terorizma. Teroristička organizacija koja će prisiljavati i vršiti pritisak na institucije (političare, državne firme itd.) na (ne)donošenje određenih odluka. Vandalsko lobiranje.
Last edited by celija001 on 31/01/2007 23:31, edited 1 time in total.
-
Hendrix
Evo jedan lijek protiv političkog nerviranja,politička dijeta.
Ja naime nisam dnevnik gledo jedno mjesec dana ali bukvalno , mislim na domaće dnevnike, novine možda 4-5 puta pročito i super se osjećam.Kao da ne živim ovde . Više uopšte sa jaranima ne komentarišem "joj jesi vidio koliko je onaj maznuo..." , uopšte me ne briga, zaboli me za privatizacije,i za izbore,i za Hareta,Zlaju,Sulju i slične majmune.Dok sam aktivno pratio našu političku scenu milion puta sam se uhvatio u svađi sa prijateljima,poznanicima oko stavova a na kraju što mi je to trebalo?Ja se svađam radi nekih političara "u sukobu" koji poslije na ručak odu kao poslovni partneri?I sutra opet ništa nije bilo,drugi fol.Narod nema para?Ko ga jebe da izvinete,sam je tražio.Zašto ja da se nerviram mlad kada znam da sam u manjini sa nekoliko % normalnih ljudi ovde i da će me uvijek preglasati debili,krkani,majmuni,nane,babe,dede,moji vršnjaci koji su uspješno prihvatili logiku da "je on naš , pošten..." ?Ovde se stranke osnivaju da se uđe u parlament i dobije doživotna zarada,pa zašto onda da im vjerujem uopšte?
Ma zaboli me više za to sve , odo gledati kakav dokumentarac na Discovery i zaspati ko beba.
Ljudi džaba se nervirate, vas par na forumu ništa ne može protiv milion debila,provjereno.
Citat iz filma "Kad porastem biću kengur " ..."Iskuliraj brate, šta se nerviraš , uzmi pivo jebote..." ko je gledo skontaće
Ja naime nisam dnevnik gledo jedno mjesec dana ali bukvalno , mislim na domaće dnevnike, novine možda 4-5 puta pročito i super se osjećam.Kao da ne živim ovde . Više uopšte sa jaranima ne komentarišem "joj jesi vidio koliko je onaj maznuo..." , uopšte me ne briga, zaboli me za privatizacije,i za izbore,i za Hareta,Zlaju,Sulju i slične majmune.Dok sam aktivno pratio našu političku scenu milion puta sam se uhvatio u svađi sa prijateljima,poznanicima oko stavova a na kraju što mi je to trebalo?Ja se svađam radi nekih političara "u sukobu" koji poslije na ručak odu kao poslovni partneri?I sutra opet ništa nije bilo,drugi fol.Narod nema para?Ko ga jebe da izvinete,sam je tražio.Zašto ja da se nerviram mlad kada znam da sam u manjini sa nekoliko % normalnih ljudi ovde i da će me uvijek preglasati debili,krkani,majmuni,nane,babe,dede,moji vršnjaci koji su uspješno prihvatili logiku da "je on naš , pošten..." ?Ovde se stranke osnivaju da se uđe u parlament i dobije doživotna zarada,pa zašto onda da im vjerujem uopšte?
Ma zaboli me više za to sve , odo gledati kakav dokumentarac na Discovery i zaspati ko beba.
Ljudi džaba se nervirate, vas par na forumu ništa ne može protiv milion debila,provjereno.
Citat iz filma "Kad porastem biću kengur " ..."Iskuliraj brate, šta se nerviraš , uzmi pivo jebote..." ko je gledo skontaće
-
patrius
Ma zajebi ti to,Jimmy,nije to nikakvo "politicko nerviranje" care,radi se o direktnom i nedvosmislenom ataku na nasu egzistenciju.Ti mozes sutjeti i gledati sta hoces,i najposlije spavati,ali budi siguran da niko umjesto tebe nece "pljunuti u sake i zasukati rukave"...
-
krkanko
Pa dobro kada ste svi protiv sto se to niko ne pojavi pred skupstinom, nego svi naprdjujete preko raznih foruma, a niko nema petlje da izadje i kaze javno sto misli. Ti su gori od onih koje optuzuju. Kada treba nasrat na forumu 50strana kako ne valja ovaj ili onaj svi su tu, kada treba to isto pokazati na ulici nigdje nikog.
-
patrius
Boga mi,Krkane,ja sam u ozbiljnom sukobu s ovom "drzavom",tacnije s njenim pravosudjem.Ja se,dakle,javno borim protiv zla,medjutim,ja to ne publiciram,nemam medije za ledjima.Sad,neko ce mozda reci da je do mene,cim sa sudom imam posla,i jeste,ali ja sam im brate u "brk skres'o".Vi ste,eto,vecinom tamo u prijestolnici,pa dajte,dogovorite se,odnosno dogovorimo se,i ja dolazim iste sekunde.Moram opet ponoviti:ja se ne smatram lojalnim gradjaninom ove lakrdije,to sam rekao i na "sudu",i neka me u skladu s tim tretiraju.Ja cu se boriti protiv ovog bezumlja na sve moguce nacine i svim raspolozivim sredstvima,dok sam ziv,a naravno,trudit cu se da budem ziv sto duze.Pritom ipak ne zelim reci da se bojim i zivot rizikovati za ono u sta vjerujem i za sta se beskompromisno borim.A u ovoj zemlji ima milion pitanja/problema oko kojih ne moze biti kompromisa.
-
ThePoliglot
patrius wrote:Boga mi,Krkane,ja sam u ozbiljnom sukobu s ovom "drzavom",tacnije s njenim pravosudjem.Ja se,dakle,javno borim protiv zla,medjutim,ja to ne publiciram,nemam medije za ledjima.Sad,neko ce mozda reci da je do mene,cim sa sudom imam posla,i jeste,ali ja sam im brate u "brk skres'o".Vi ste,eto,vecinom tamo u prijestolnici,pa dajte,dogovorite se,odnosno dogovorimo se,i ja dolazim iste sekunde.Moram opet ponoviti:ja se ne smatram lojalnim gradjaninom ove lakrdije,to sam rekao i na "sudu",i neka me u skladu s tim tretiraju.Ja cu se boriti protiv ovog bezumlja na sve moguce nacine i svim raspolozivim sredstvima,dok sam ziv,a naravno,trudit cu se da budem ziv sto duze.Pritom ipak ne zelim reci da se bojim i zivot rizikovati za ono u sta vjerujem i za sta se beskompromisno borim.A u ovoj zemlji ima milion pitanja/problema oko kojih ne moze biti kompromisa.
nije ni tebi lako, stari moj, načisto si puko!
-
celija001
Kad prestanete drkat kurac pred skupštinom i odlučite udarat, zovite. Rado ću bacit prvi kamen.krkanko wrote:Pa dobro kada ste svi protiv sto se to niko ne pojavi pred skupstinom, nego svi naprdjujete preko raznih foruma, a niko nema petlje da izadje i kaze javno sto misli. Ti su gori od onih koje optuzuju. Kada treba nasrat na forumu 50strana kako ne valja ovaj ili onaj svi su tu, kada treba to isto pokazati na ulici nigdje nikog.
-
Hendrix
Naravno da niko neće umjesto mene nešto raditi , ja to i ne tražim.Ja vam govorim samo da kada iduću put upadnete u neku raspravu oko nekog političara da se zamislite ko je ovde lud.Dok oni uživaju mi se sikiramo,e pa neću više ni ja.Ma zajebi ti to,Jimmy,nije to nikakvo "politicko nerviranje" care,radi se o direktnom i nedvosmislenom ataku na nasu egzistenciju.Ti mozes sutjeti i gledati sta hoces,i najposlije spavati,ali budi siguran da niko umjesto tebe nece "pljunuti u sake i zasukati rukave"...
Prije par godina sam pokušao se angažovati politički u jednoj stranci,ko fol demokratskoj,i izdržo sam 7 dana.Toliko gnjida i ulizica na jednom mjestu nikada nisam vidio.Na fakultetu sam probao sa par kolega pokrenuti neku promjenu što se tiče nastavnog programa i ispita , ne samo da su nas profesori odjebali nego i većina studenata kolega.U svojoj opštini smo napravili neku kao omladinsku organizaciju koja je za mjesec dana prerasla u kokošinjac zahvaljujući "mladima" koji nisu mogli shvatit da nacionalizam nije riješenje.Kada sam uvidio da je poenta organizacije sam sjediti i laprdati o "projektima" i to sam napustio.
-
krkanko
Ma ne mislim na ono uopste, mislim inace na nas narod, pogotovo omladinu.celija001 wrote:Kad prestanete drkat kurac pred skupštinom i odlučite udarat, zovite. Rado ću bacit prvi kamen.krkanko wrote:Pa dobro kada ste svi protiv sto se to niko ne pojavi pred skupstinom, nego svi naprdjujete preko raznih foruma, a niko nema petlje da izadje i kaze javno sto misli. Ti su gori od onih koje optuzuju. Kada treba nasrat na forumu 50strana kako ne valja ovaj ili onaj svi su tu, kada treba to isto pokazati na ulici nigdje nikog.
-
belay_djecko
U Bosni je prelijepo, neka priča ko šta hoće... Nema rahatluka nigdje kao ovdje...