Sve o Pedji Kojoviću

Guido_Špišić

#1 Sve o Pedji Kojoviću

Post by Guido_Špišić »

Mislim da je ovaj vrsni političar svijetla zvijezda na nasoj političkoj sceni i da zaslužuje zasebnu temu od Naše stranke. Možemo li ovim putem započeti kampanju za kandidaturu p.k. za člana predsjedništva i da ga zamolimo da krene u istinsku borbu za čovjeka?
danny_boy

#2 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by danny_boy »

Guido_Špišić wrote:Mislim da je ovaj vrsni političar svijetla zvijezda na nasoj političkoj sceni i da zaslužuje zasebnu temu od Naše stranke. Možemo li ovim putem započeti kampanju za kandidaturu p.k. za člana predsjedništva i da ga zamolimo da krene u istinsku borbu za čovjeka?
Možeš li nam objasniti po čemu je on vrstan politilčar, te dalje zašto misliš da je on zvijezda?
erik2

#3 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by erik2 »

Čuj vrsni političar. :lol:
Seawolf

#4 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Seawolf »

Guido_Špišić wrote:Mislim da je ovaj vrsni političar svijetla zvijezda na nasoj političkoj sceni i da zaslužuje zasebnu temu od Naše stranke. Možemo li ovim putem započeti kampanju za kandidaturu p.k. za člana predsjedništva i da ga zamolimo da krene u istinsku borbu za čovjeka?
@Guido_Špišić
Gospodin Peđa Kojović ne može (po sadašnjem Ustavu), biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, jer mu se etničko izjašnjavanje i adresa stanovanja ne poklapaju.
Molim Vas lijepo da ga ne pozivate na borbu za zauzimanje pozicije u Predsjedništvu BiH, jer će to otvoriti novi slučaj ala "Sejdić-Finci", pa će to koštati poreske obveznike u BiH dodatnih para, a i teško da ćemo ikada uspjeti predati aplikaciju za članstvo u EU, jer će vladajuće stranke narednih nekoliko godina zakazivati sastanke u cilju traženja rješenja za "Presudu u slučaju Peđa Kojović".
m_l

#5 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by m_l »

:lol: :mrgreen:

izvini, imas pravo na misljenje, ali morala sam malo :lol:
5 0 5

#6 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by 5 0 5 »

Seawolf wrote: Gospodin Peđa Kojović ne može (po sadašnjem Ustavu), biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, jer mu se etničko izjašnjavanje i adresa stanovanja ne poklapaju.
neka se prijavi u srebrenici, (dok je to jos aktuelno).
juventus

#7 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by juventus »

Prvo, ko je on ustvari?

Nikad čuo.
mO k3

#8 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by mO k3 »

Dobar je pedja ..... vidio sam ga zadnjih par dana na TV i svidja mi se kao lik ..... ,lijepo i razumno govori

Hope da cemo imati vise od njega .....
Skijaš

#9 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Skijaš »

Da ga zamolimo ? :-D Pa nije Peđa heroj iz stripova koji treba samo da se uključi i mrski će neprijatelji da lete kroz prozore. On je već uključen i radi koliko je do njega, na forumu odgovara potencijalnim glasačima iako na forum dođe svakakvih budala koji provociraju i vrijeđaju. A u parlamentu pokazuje (za naše prilike) zavidan nivo objektivnosti i želje da se radi u korist države. Primjer s Budimirom je možda i najbolji da pokaže Peđin karakter. Bio je protiv imenovanja Budimira, i sad kad je Lagumdžija (kako on to zna) odlučio nekog prodati a nekog kupiti, Peđa traži da se smjenu Budimira izvrši u skladu s ustavom (iako bi se on vjerovatno više radovao smjeni Budimira nego upišani Lagumdžija). To nam treba, lojalnost društvenom sistemu a ne stranačko sektašenje.

Nisam siguran hoće li Peđa uspjeti preći preko uvreda i podmetanja koja će s vremenom postajati sve veća i ljigavija, hoće li biti u stanju to prihvatiti kao dio paketa, ali ako uspije, biće dobro.
mO k3

#10 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by mO k3 »

Skijaš wrote:
Da ga zamolimo ? :-D Pa nije Peđa heroj iz stripova koji treba samo da se uključi i mrski će neprijatelji da lete kroz prozore. On je već uključen i radi koliko je do njega, na forumu odgovara potencijalnim glasačima iako na forum dođe svakakvih budala koji provociraju i vrijeđaju. A u parlamentu pokazuje (za naše prilike) zavidan nivo objektivnosti i želje da se radi u korist države. Primjer s Budimirom je možda i najbolji da pokaže Peđin karakter. Bio je protiv imenovanja Budimira, i sad kad je Lagumdžija (kako on to zna) odlučio nekog prodati a nekog kupiti, Peđa traži da se smjenu Budimira izvrši u skladu s ustavom (iako bi se on vjerovatno više radovao smjeni Budimira nego upišani Lagumdžija). To nam treba, lojalnost društvenom sistemu a ne stranačko sektašenje.

Nisam siguran hoće li Peđa uspjeti preći preko uvreda i podmetanja koja će s vremenom postajati sve veća i ljigavija, hoće li biti u stanju to prihvatiti kao dio paketa, ali ako uspije, biće dobro.
:thumbup:
Pedja,zeljko i jos par ovakvih bilo bi bolje ovoj drzavi ....
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#11 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by prljavi Hare »

Kako @Skijaš reče,Peđa je više nego O.K. lik,dođe i na forum i ima strpljenja da kojekakvim budalama odgovara
na pitanja i jedan je od nekoliko svijetlih pojava na smrdljivoj poltičkoj sceni Sarajeva.Ne treba ga nešto posebno
uzdizati kao političara,čim si normalan odmah i normalnim ljudima djeluješ kao Spiderman.
Da je samo više takvih kao što je Peđa! :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#12 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by dr.gog »

Ima jedna stvar koju cijenim kod njega bez obzira što sam nekad znao da trolujem kada me iznervira :D-odmjerenost : Čovjek ima građansku kulturu, poštuje red i govori blago i trezveno. Nije ni u kakvim mutnim poslovima, zavadama i prljavim kombinacijama , niti neko može reći da ga je Kojović uvrijedio na ličnoj(nacionalnoj, vjerskoj) osnovi radeći svoj posao političara. Koliko god on mene živcirao principom "političke korektnosti" i "realnih okolnosti" te "isključivo dmokratskim rješenjima"- priznajem da ima građanske hrabrosti i obraza u javnom djelovanju.

Uostalom, nije to bilo ko, već notorni član ovog heretičkog foruma. :D
Nivri

#13 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Nivri »

prljavi Hare wrote:Kako @Skijaš reče,Peđa je više nego O.K. lik,dođe i na forum i ima strpljenja da kojekakvim budalama odgovara
na pitanja i jedan je od nekoliko svijetlih pojava na smrdljivoj poltičkoj sceni Sarajeva.Ne treba ga nešto posebno
uzdizati kao političara,čim si normalan odmah i normalnim ljudima djeluješ kao Spiderman.
Da je samo više takvih kao što je Peđa! :thumbup:
Dobar je. Jedini za koga bi mogao glasati u ovom trenutku. Samo da se ne pokvari.
mO k3

#14 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by mO k3 »

dr.gog wrote:Ima jedna stvar koju cijenim kod njega bez obzira što sam nekad znao da trolujem kada me iznervira :D-odmjerenost : Čovjek ima građansku kulturu, poštuje red i govori blago i trezveno. Nije ni u kakvim mutnim poslovima, zavadama i prljavim kombinacijama , niti neko može reći da ga je Kojović uvrijedio na ličnoj(nacionalnoj, vjerskoj) osnovi radeći svoj posao političara. Koliko god on mene živcirao principom "političke korektnosti" i "realnih okolnosti" te "isključivo dmokratskim rješenjima"- priznajem da ima građanske hrabrosti i obraza u javnom djelovanju.

Uostalom, nije to bilo ko, već notorni član ovog heretičkog foruma. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by sabina1 »

Skijaš wrote:

Odlično rečeno. Kojović djeluje maksimalno korektno i prvi je naš "visoki" političar koji se na forumu "bori" za glasove tj . promovira sebe i svojiu partiju bez bilo kakvih posrednika ili arogancije.

Totalno atipično za ostalu političku kamarilu.
Stoga mu želim mnogo sreće u daljem političkom angažmanu :thumbup:
Opetja033

#16 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Opetja033 »

Ženski Dr.Med wrote:Pedja,zeljko i jos par ovakvih bilo bi bolje ovoj drzavi ....
Postoji li kod tebe mozda neki bosnjacki politicar vrijedan pomena ili ovdje ponovo mozemo na djelu vidjeti enciklopedijski primjer bosnjackog mazohizma? Ovo je pitanje upuceno tebi ukoliko si Bosnjak naravno, ukoliko nisi - zanemari komentar.
Skijaš

#17 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Skijaš »

Opetja033 wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Pedja,zeljko i jos par ovakvih bilo bi bolje ovoj drzavi ....
Postoji li kod tebe mozda neki bosnjacki politicar vrijedan pomena ili ovdje ponovo mozemo na djelu vidjeti enciklopedijski primjer bosnjackog mazohizma? Ovo je pitanje upuceno tebi ukoliko si Bosnjak naravno, ukoliko nisi - zanemari komentar.
Nema on problema sa mazohizmom nego ti sa šovinizmom. Sama činjenica da povjerenje u nekog van tvoje etničke grupe predstavljaš mazohizmom, djeluje nevjerovatno plitko, primitivno i bolesno.
SundanceKid

#18 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by SundanceKid »

Pricajte sta hocete, al bi Pedja, kako je kreno i ako ovako nastavi, mogao vrlo lako dobiti moj glas. Sve iako nema politickog iskustva, mudrosti, od mene ce dobit glas jer je odmjeren, razuman i kulturan. To je kod nas strasno rijetka pojava.
adnandus

#19 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by adnandus »

Peđa Kojović

:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Sarajevo se promijenilo, piše: Pedja Kojović ''DANI'' Broj 603, 604 - 02.01.2009

Sarajevo se promijenilo

Moj stari je očni ljekar, hirurg, apolitičan čovjek i rat je, logično, proveo radeći svoj posao u bolnici. U početku je, kao i prije rata, ustajao u šest sati i nakon doručka i brijanja odlazio… automobilom, ukoliko to za naš Wartburg nije neprikladna titula, na posao

Početkom aprila 1992. godine, dok smo mama, moja mala sestra i ja protestovali pred zgradom Skupštine u Sarajevu, pokušavajući da s još nekoliko hiljada ljudi na taj način spriječimo izbijanje rata, moj stari je bio u Italiji na službenom putu. Nije to bilo ništa neobično. Stari je često odlazio na međunarodne skupove očnih ljekara s kojih nam je donosio čudesne priče o velikim i dalekim gradovima, o neobičnim ljudima, o bolestima koje haraju po nama nepoznatom svijetu i, naravno, "naručene" poklone.

Vidjevši na vijestima da je rat, nakon višemjesečnog smucanja po provinciji, odlučio je krenuti u naš grad, nabrzinu je spakovao stvari, sjeo u avion i prvo odletio za Beč, a onda iz Beča za Beograd. Pošto je avionski saobraćaj između Beograda i Sarajeva već bio prekinut, stari je sljedećeg jutra sjeo na autobus i otišao u Tuzlu, a odatle malim kombijem u Doboj, gdje je uhvatio posljednji voz iz Bosanskog Novog za već opkoljeno Sarajevo. Kad je, nakon nekoliko dana putovanja, napokon došao kući i vidio da smo mama, Snježa i ja živi i zdravi, nabrzinu se istuširao, obukao čisto odijelo i otišao u bolnicu "da vidi šta mu je s pacijentima".
Moj stari je očni ljekar, hirurg, apolitičan čovjek i rat je, logično, proveo radeći svoj posao u bolnici.
Kraj priče, ispod linka:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=14

ILI OVDJE
Last edited by PipiDugaDevetka on 29/07/2012 10:03, edited 1 time in total.
kix.ba

#21 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by kix.ba »

Tragikomedija od vazalskog mentaliteta, ovako su se donedavno pisale i ode o SDP-u...

Ma ne zasluzujemo mi bolje.
Skijaš

#22 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Skijaš »

kix.ba wrote:Tragikomedija od vazalskog mentaliteta, ovako su se donedavno pisale i ode o SDP-u...

Nadu ne možeš ograničiti ni potrošiti. Ako je SDP prevario, zašto je problem vjerovati da neko drugi može dati pozitivan doprinos ?
kix.ba

#23 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by kix.ba »

Zato sto je ta "nada" zasnovana na havi, iliti ublehi, i to onoj licemjernijeg tipa po kojoj je recimo jedan Niksic posten "osim", a koju svakog mjeseca placamo 3300 maraka (bar).

Ako tebi trebaju ublehe i politikantska hava, meni ne trebaju.
Last edited by kix.ba on 28/07/2012 19:19, edited 1 time in total.
Opetja033

#24 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by Opetja033 »

kix.ba wrote:Tragikomedija od vazalskog mentaliteta, ovako su se donedavno pisale i ode o SDP-u...

nosara

#25 Re: Sve o Pedji Kojoviću

Post by nosara »

Opetja033 wrote:
:lol:

Koji kurac bi se na temi o sasvim odredjenom politicaru moralo spominjat ime bilo kojeg drugog...?

Nemam odredjeno misljenje o politicaru Kojovicu, ali ako ce tebi i takvima kao ti dizat pritisak, neka ga jos dugo u politici... :D
Post Reply