Sve Harisove greske i uspjesi...
- DaysleepeR
Harisov CV je pisao H.C. Anderssen.Downunda wrote:Medresa ne postoji u Prištini, a Haris ima počasni doktorat sa Univerziteta u Ženevi, gdje je u očima svjetske diplomatije jedan od najprioznatijih svjetskih diplomata, međutim ni jedno ni drugo nema veze sa anketnim pitanjem.jezičar wrote:Samo da još dodam da je inače vrlo "stručan" za državničke poslove. Završio medresu u Prištini...sveu16 wrote:Najgore sto se desilo u BiH od rata. Skupa s Dodikom raspaljuje nacionalizam i nepovjerenje, a misli da 'spasava' BiH. Potpuno neprihvatljiv velikom dijelu BiH gradjana. Nedostatak minimuma drzavnicke mudrosti. Levat za ekonomiju, diplomaciju i sve ostalo bitno za funkcionalnu drzavu.
Katastrofa.
Koga interesuju CV-i neka ide na stranicu predsjedništv i tamo će naći sve što ga zanima, ali probajte se ipak držati teme, a ne lupati napamet!
- Fair Life
Svaka mu cast !! Jos pocasni doktorat !!Downunda wrote:Medresa ne postoji u Prištini, a Haris ima počasni doktorat sa Univerziteta u Ženevi, gdje je u očima svjetske diplomatije jedan od najprioznatijih svjetskih diplomata, međutim ni jedno ni drugo nema veze sa anketnim pitanjem.
Koga interesuju CV-i neka ide na stranicu predsjedništv i tamo će naći sve što ga zanima, ali probajte se ipak držati teme, a ne lupati napamet
Svaka mu cast... jopet.
Hajmo sad svi zajedno...
"Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama..."
-
jezičar
Završio je on teologiju na "prestižnom" univerzitetu u Prištini, samo to krije k'o zmija noge. A inače na sav glas priča o doktoratima... Ovo jeste njegov lik i (ne)djelo. Njegov životopis je lažiran, kao što je i sam veliki lažovčina. I ovo jeste tema.Downunda wrote:Medresa ne postoji u Prištini, a Haris ima počasni doktorat sa Univerziteta u Ženevi, gdje je u očima svjetske diplomatije jedan od najprioznatijih svjetskih diplomata, međutim ni jedno ni drugo nema veze sa anketnim pitanjem.jezičar wrote:Samo da još dodam da je inače vrlo "stručan" za državničke poslove. Završio medresu u Prištini...sveu16 wrote:Najgore sto se desilo u BiH od rata. Skupa s Dodikom raspaljuje nacionalizam i nepovjerenje, a misli da 'spasava' BiH. Potpuno neprihvatljiv velikom dijelu BiH gradjana. Nedostatak minimuma drzavnicke mudrosti. Levat za ekonomiju, diplomaciju i sve ostalo bitno za funkcionalnu drzavu.
Katastrofa.
Koga interesuju CV-i neka ide na stranicu predsjedništv i tamo će naći sve što ga zanima, ali probajte se ipak držati teme, a ne lupati napamet!
-
prleitihi

Idiotizam, idiotizam
Bježim k'o lud
Ali prati me jebeni patriotizam
Ako se pitate šta je patriotizam danas
Odgovor je: profitabilan zanat
Papci su danas u javnosti patriote
A of d rekord jedan drugog
Oslovljavaju sa – IDIOTE!
Ja se takvih ljudi stidim
Nisam patriota i zbog toga
Mene nećeš vidjeti na piramidi
Te lokal-patriote tj.
Lokal-idiote intelektualno marišem
Onda oni pobjesne pa kažu:
''Naprijed Turška, naprijed Hariše''
Nešto me tada pod rebrima potkoči
Ovo su do sada bili naši patriotizmi
A evo ovaj se odjednom raduje i Turskoj čizmi
Počeo je o Turskoj pričati priču
Idioti se uvijek raduju šundu i kiču
Al' skont'o sam otkud ova trica i kučina
Pa sam Reis je rek'o:''Evo gledam vas,
Pa ne razlikujem Bošnjaka od Turčina''
E to su ti kurci-palci
Fakat, zašto su Turci malci?
Je li zato što su i oni patriote?!
Bojkotuju Alpsko, pa im fali Kalcij!?
Inače bojkot Slovenaca je jedan
Od vidova patriotizma
Ali nijedan patriota jednu stvar
Neće da vam prizna
Evo ja ću biti izdajnik i šupak
Pa ću vam to odati
Makar završio k'o 2 Pac
Ako vam se ovo ne svidi
Jebite mi sve, samo me
Nemojte u patriote dodati
Jednom davno, na bojkotu Slovenaca
Jedan patriota je predložio
15-ominutnu stanku
I to je bilo sasvim dovoljno
Da Jata Slovencima tušne Tuzlansku banku!
Oni to i dan-danas poriču
''Naprijed Turška, naprijed Hariše''
Sa piramida stalno viču
Kod njih ubleha prolazi glatko
Dodik je koalicioni patrner
A dušman je – zna se – narcis Zlatko
Kažu:''Koalicija s Miletom je stvar matematike
A puštanje Mileta u federalnu vladu
Čin patriotizma,
A ne neke ljubavi ili taktike''
Hmm, čudan neki patriotizam
50% Mile – 50% Hariš
I imamo 100% organizam
Takav organizam biva napadan od strane
Zakona o oduzimanju opljačkane imovine
Ali je na to imun jer u odbrani mu pomažu
Debela Pećnica i Fahrine novine
Jedan će biti Dodikov
A drugi Harišov kum
A na autu umjesto Đast merid pisat će:
100% BiH – 100% referendum
Živjeli mladenci
Živjele 2 glave 1 um
Svadbi ne može prisustvovati svako
Već samo patriote koje kažu:
ŽIVIO STATUS QUO!!!
ova će mi biti na sljedećem albumu..
-
Deset u pola
Stvarno, postoji li iko na forumu da nam kaže šta je Silajdžić radio prije rata?
Postoje razne verzije, pa eto.
-
Dezidijat
Mrs, ba!.. sta zboris glupost ....tvoja mama je peder a Hare je zakon!FX900 wrote:Bio prevodilac za bliski istok nekom generalu u Beogradu. Kažu da je volio i muškarce (peder), a inače je hodža po zanimanju.
-
_BosanaC
BANat na pet danaDezidijat wrote:Mrs, ba!.. sta zboris glupost ....tvoja mama je peder a Hare je zakon!FX900 wrote:Bio prevodilac za bliski istok nekom generalu u Beogradu. Kažu da je volio i muškarce (peder), a inače je hodža po zanimanju.
- cyprus
Hare-pederFX900 wrote:Bio prevodilac za bliski istok nekom generalu u Beogradu. Kažu da je volio i muškarce (peder), a inače je hodža po zanimanju.
Iako mi je jedan od najmržih ličnosti koji hoda ovom planetom, u ovo mi je teško povjerovat.
-
Talicni Tom
Nijedna od ove tri informaciije nije tacna.Jedino je tacno da si ti pun mrznje .FX900 wrote:Bio prevodilac za bliski istok nekom generalu u Beogradu. Kažu da je volio i muškarce (peder), a inače je hodža po zanimanju.
- jeza u ledja
Dezidijat wrote: Mrs, ba!.. sta zboris glupost ....tvoja mama je peder a Hare je zakon!
- Prpa.ba
Predstavnici TIKA-e, koja s prijateljskim zemljama vodi projekte razvoja, pozvali su bh. privrednike da ponude projekte....
Kaze Hare pricao sa "bracom" turcima o investicijama
ali mala igra slovima u nazivu te organizacije ili sta li je vec govori sta cemo dobiti

Kaze Hare pricao sa "bracom" turcima o investicijama
-
senada
Evo malo istine... Poznavala sam ga duzi niz godina. Bio je jedan od daleko najboljih sarajevskih mladih ljudi '60 - '70 godina. Mislim da je po zavrsenoj sarajevskoj medresi otisao na studij koliko se sjecam u Kairo, poslije cega sam ga veoma rijetko vidzala.Deset u pola wrote:Stvarno, postoji li iko na forumu da nam kaže šta je Silajdžić radio prije rata?
Njegov mladji brat, je bio vrlo drustven, komunikativan tinejdzer, mogao je biti uzor svim vrsnjacima po kulturnom, pristojnom, lijepom, ugladjenom ponasanju, prefinjenih manira sa svima i u svakoj situaciji.
U starogradskom dijelu grada, u predratnoj porodicnoj kuci zivi jedan njegov najblizi clan porodice, komsijama oduvijek izuzetno draga, tiha, mirna, ali susretljiva, vrlo pozitivna osoba, ... a on je stvarno nastanjen u malom stancicu kod "Slatkog Coseta",.. koliko znam mladji brat sa porodicom zivi na Vratniku, i koliko mi je poznato zajedno sa djecom bivao je izlagan inim suludim maltretiranjima bez ikakvog povoda.
Od porodice Silajdzic nikada niko niti jednu losu rijec nije mogao cuti.
Sva ova desavanja od tada do danas nikako ne mogu shvatiti i veoma tesko su mi spojiva sa onim starim dobrim Silajdzicima iz onih starih dobrih predratnih vremena...
Uvijek se sjetim rijeci moje najbolje prijateljice cija kcerka je starija od mene - "Nije se promijenio vakat, vec su se promijenili ljudi".
-
Deset u pola
Ma dobro sve to. Ali ja pitam, šta je dotični ili gdje je dotični radio do rata? Čime se bavio, u kojim firmama, ustanovama ili slično, je radio?senada wrote:Evo malo istine... Poznavala sam ga duzi niz godina. Bio je jedan od daleko najboljih sarajevskih mladih ljudi '60 - '70 godina. Mislim da je po zavrsenoj sarajevskoj medresi otisao na studij koliko se sjecam u Kairo, poslije cega sam ga veoma rijetko vidzala.Deset u pola wrote:Stvarno, postoji li iko na forumu da nam kaže šta je Silajdžić radio prije rata?
Njegov mladji brat, je bio vrlo drustven, komunikativan tinejdzer, mogao je biti uzor svim vrsnjacima po kulturnom, pristojnom, lijepom, ugladjenom ponasanju, prefinjenih manira sa svima i u svakoj situaciji.
U starogradskom dijelu grada, u predratnoj porodicnoj kuci zivi jedan njegov najblizi clan porodice, komsijama oduvijek izuzetno draga, tiha, mirna, ali susretljiva, vrlo pozitivna osoba, ... a on je stvarno nastanjen u malom stancicu kod "Slatkog Coseta",.. koliko znam mladji brat sa porodicom zivi na Vratniku, i koliko mi je poznato zajedno sa djecom bivao je izlagan inim suludim maltretiranjima bez ikakvog povoda.
Sva ova desavanja od tada do danas nikako ne mogu shvatiti i veoma tesko su mi spojiva sa onim starim dobrim Silajdzicima iz onih starih dobrih predratnih vremena...
Uvijek se sjetim rijeci moje najbolje prijateljice cija kcerka je starija od mene - "Nije se promijenio vakat, vec su se promijenili ljudi".
Da pojednostavim: kako je sticao prihode za život?
-
FX900
Ma onaj mu brat sa sinovima ubi čovjeka (jest' da je bio lopov). Fini neki ljudi. Trebali su ga samo prebiti, a ne ubiti. Djeca mu od brata, registrovani deli(n)kventi i lopovi, ai on (Husref) isto. Živi od lopovluka i nafte. Sestra mu SADŽIDA "radi" sa naftom, a ranije se moglo čuti da nije "KOPEX SARAJLIĆ" već "KOPEX SILAJDŽIĆ". To ti je ta veza sa naftom. Vidio sam Sadžidinu vizit kartu. To je dobar dokaz. Nego podsjeti me ovo nešto na Jatu...senada wrote:Evo malo istine... Poznavala sam ga duzi niz godina. Bio je jedan od daleko najboljih sarajevskih mladih ljudi '60 - '70 godina. Mislim da je po zavrsenoj sarajevskoj medresi otisao na studij koliko se sjecam u Kairo, poslije cega sam ga veoma rijetko vidzala.Deset u pola wrote:Stvarno, postoji li iko na forumu da nam kaže šta je Silajdžić radio prije rata?
-
Talicni Tom
Do prvih izbora bio profesor na pristinskom univerzitetu.Predavao arapski jezik .Deset u pola wrote:Ma dobro sve to. Ali ja pitam, šta je dotični ili gdje je dotični radio do rata? Čime se bavio, u kojim firmama, ustanovama ili slično, je radio?senada wrote:Evo malo istine... Poznavala sam ga duzi niz godina. Bio je jedan od daleko najboljih sarajevskih mladih ljudi '60 - '70 godina. Mislim da je po zavrsenoj sarajevskoj medresi otisao na studij koliko se sjecam u Kairo, poslije cega sam ga veoma rijetko vidzala.Deset u pola wrote:Stvarno, postoji li iko na forumu da nam kaže šta je Silajdžić radio prije rata?
Da pojednostavim: kako je sticao prihode za život?