Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by plain vanilla »

1mustra wrote:
plain vanilla wrote: ne vidim nijedan razlog za "ujedinjenje" SDP-a i SDA
SDP moze u vlast sama sa SNSD/SDS i HDZ/90, ali tako ce im bit sto put teze nego da uz sebe imaju i SDA. U prvom slucaju ce dobit vise pozicija u vlasti, ali i puno jachu opoziciju, te upitan rezultat na narednim izborima. Bolje im je da povuku i SDA gore.
Sto se tice SDA, mislim da bi njima bilo lagodnije u opoziciji, barem sto se tice BiH nivoa.
da su ljudi htjeli SDA glasali bi za njih
ja licno , sita sam vlasti SDA
pokrali su i unistili sve sto su mogli

stvarno je bilo dosta i njih :oops:
i za SDP je bolje da odmakne SDA sto dalje od vlasti
sarajevoxxxx

#52 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by sarajevoxxxx »

i za SDP je bolje da odmakne SDA sto dalje od vlasti
Slažem se. SDA je sazrila za opozicije, što je previše previšeje. Izgurali su dvije decenije na vlasti, opustošili BiH, doveli je pred sami raspad... Ako imaju političke mudrosti i odgovornosti trebaju drugima prepustiti formiranje vlasti što je naravno svemirska fantastika, ali Bože moj, nada posljednja umire.
Hipatija

#53 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by Hipatija »

U BiH su uvijek postojale, u globalu, samo dvije sukobljene strane. I sada je takva situacija.
SDP i SDA su prinuđene (svaka iz svojih posebnih razloga) da budu u koaliciji, ali ne kao „treća strana“, a pogotovo ne kao „bošnjačka strana“!
U svim svojim djelovanjima treba da pokažu i dokazuju da su im svi državljani BiH jednako vrijedni.
NightSkyWalker

#54 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
ne vidim nijedan razlog za "ujedinjenje" SDP-a i SDA
A koliko vidis razloga za ujedinjenje SDP-a sa SDS-om i HDZ-om??

Zasto mislis da bi SDP-u bilo bolje sa fasistima nego sa SDA-om??
NightSkyWalker

#55 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:

:lol: :lol: :-) :-)

Pa i glasali su za SDA. Koja je druga najjaca stranka u FBIH??

A sto se tice kradje i unistavanja, pogledaj rad crvenih u OVTuzla i sta su uradili od tog grada! :wink:
plain vanilla

#56 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:

:lol: :lol: :-) :-)

Pa i glasali su za SDA. Koja je druga najjaca stranka u FBIH??

A sto se tice kradje i unistavanja, pogledaj rad crvenih u OVTuzla i sta su uradili od tog grada! :wink:
sta fali tuzli?

tuzlin jedini problem je sto kantonalnu vlast godinama drzi SDA

ne znam odakle si, pa da malo uporedimo kako je u kojem gradu
sarajevoxxxx

#57 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by sarajevoxxxx »

Hipatija wrote:U BiH su uvijek postojale, u globalu, samo dvije sukobljene strane. I sada je takva situacija.
SDP i SDA su prinuđene (svaka iz svojih posebnih razloga) da budu u koaliciji, ali ne kao „treća strana“, a pogotovo ne kao „bošnjačka strana“!
U svim svojim djelovanjima treba da pokažu i dokazuju da su im svi državljani BiH jednako vrijedni.
SDP i SDA neka idu u koaliciju ako će to izvući državu na pravi put, ali ne znam šta bi SDA bolje uradila sa SDP-om umjesto sa SBiH.

SDA je mozak i kreator ovakvog stanja kojeg danas imamo u BiH, svejedno da li su i koliko krivi i drugi, činjenica je da su protračili dvije decenije u foteljama. Imali su priliku da se dokazuju, i dokazali su se ali u negativnom smislu. Od SDP-a očekujem koliko god naivno zvučao, drugačiji pristup politici, drugačije kritierije prilikom postavljanja kadrova, novu energiju, i pogled na moral koji neće biti samo misaona imenica već nešto što se živi.

Sve je to u SDA-u umrlo i tužno je pročitati da su SDA i SDP prinuđene da budu u koaliciji.
NightSkyWalker

#58 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
sta fali tuzli?
Pitaj gradjane Tuzle. :wink:

Divota, ljepota, razni sadrzaji, sigurnost, snijeg se cisti redovno, ma sve super! Nema lopovluka, korupcije, kriminala, reketa... :oops: :lol: :-)

Za Tuzlu kazu da je super grad samo oni koji nisu dobacili dalje od Sickog i Slavinovica. :wink:

Ali eto mozda sam u krivu, pa mi ti reci molim te: Zasto su gradjani Tuzle u boljoj poziciji od gradjana Sarajeva, Bihaca, Zenice itd...?
NightSkyWalker

#59 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

sarajevoxxxx wrote:
Sve je to u SDA-u umrlo i tužno je pročitati da su SDA i SDP prinuđene da budu u koaliciji.
Slazem se. SDA treba da ide u koaliciju sa reketaskim SDP-om jedino ako bas mora.
NightSkyWalker

#60 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

Gata wrote:
Pojasni malo koji su ti to fašisti ?
Oni koji su tokom rata zlocinacki podrzavali Hrvatsku i Srbijansku agresiju na BiH i time izdali svoju drzavu, koji i danas rade na podjeli naroda po nacionalnosti, i koji rade na odcjepljenju dijelova nase jedine drzave.
sarajevoxxxx

#61 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by sarajevoxxxx »

NightSkyWalker wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Slazem se. SDA treba da ide u koaliciju sa reketaskim SDP-om jedino ako bas mora.
Da slažem se, SDA treba da sačuva svoj kredibilitet dobre stranke i opet bude u vlasti, jer ona je najbolji izbor za građane BiH samo oni jadni i kukavni nisu toga svijesni.

U BiH sve propalo sve uništeno, država pred raspadom... ali... ipak najveći problem je reket SDP-a :dance:

Da njega nema sve bi procvjetalo.
1mustra

#62 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by 1mustra »

@Skywalker
Separatizam nije isto sto i fasizam. I Bosnjaci su pocetkom 90-tih bili separatisti, jer su se htjeli odvojit od Jugoslavije. Ne moze sve sto ti se ne svidja bit fasizam. Kako si krenuo, ubrzo ces poskupljenje mesa zvat fasizmom.
NightSkyWalker

#63 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

sarajevoxxxx wrote: U BiH sve propalo sve uništeno, država pred raspadom... ali... ipak najveći problem je reket SDP-a :dance:
Tebi nije problem sto jedna reketaska stranka hoce u vlast?
plain vanilla

#64 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
sta fali tuzli?
Pitaj gradjane Tuzle. :wink:

Divota, ljepota, razni sadrzaji, sigurnost, snijeg se cisti redovno, ma sve super! Nema lopovluka, korupcije, kriminala, reketa... :oops: :lol: :-)

Za Tuzlu kazu da je super grad samo oni koji nisu dobacili dalje od Sickog i Slavinovica. :wink:

Ali eto mozda sam u krivu, pa mi ti reci molim te: Zasto su gradjani Tuzle u boljoj poziciji od gradjana Sarajeva, Bihaca, Zenice itd...?
joj, de jos samo spomeni fontane, tita ti
tuzla je dobra

dobro si spomenuo sigurnost..ali ne zaboravi da je za to nadlezan MUP kantonalni-nema opcinskog mupa
pa proguglaj malo o mutapcicu, o njegovim saobracajkama sluzbenim autom
ili obrazovanje, raspitaj se o ministrici..

sve cvjecke iz sda
daleko im kuca
NightSkyWalker

#65 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

1mustra wrote:@Skywalker
Separatizam nije isto sto i fasizam. I Bosnjaci su pocetkom 90-tih bili separatisti, jer su se htjeli odvojit od Jugoslavije. Ne moze sve sto ti se ne svidja bit fasizam. Kako si krenuo, ubrzo ces poskupljenje mesa zvat fasizmom.
:-)

Relativizujes stvari ono do bola. :wink:
Bosna je 90-tih imala legitiman razlog da trazi nezavisnost od Srboslavije, jer je bila republika i imala je pravo na odcjepljenje. Ne mijesaj kruske i jabuke.

Nije problem sto srbi i hrvati zele da se odvoje, vec je problem u sto su u jednom vremenskom periodu to pokusali na nacin sto su izdali svoju zemlju i pomagali susjednim drzava u agresiji na BiH! Pri tom pomaganju su pocinjeni masovni zlocini nad bosnjacima i bosancima! Hrvatska banovina i Velika srbija su ostavile dubok krvavi trag u BiH, a sve to podpomognuto domacim izdajnicima. :wink:
sarajevoxxxx

#66 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by sarajevoxxxx »

NightSkyWalker wrote:
sarajevoxxxx wrote: U BiH sve propalo sve uništeno, država pred raspadom... ali... ipak najveći problem je reket SDP-a :dance:
Tebi nije problem sto jedna reketaska stranka hoce u vlast?
A tebi nije problem što stranka koja zadnjih 20 godina nije silazila sa vlasti ponovo hoce da bude dio nje. Kičma korupcije u BIH je SDA... odlazak nje sa političke scene je nešto što sanja svaki dobronamjeran čovjek u BiH.
kamen spoticanja

#67 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote: joj, de jos samo spomeni fontane, tita ti
tuzla je dobra

dobro si spomenuo sigurnost..ali ne zaboravi da je za to nadlezan MUP kantonalni-nema opcinskog mupa
pa proguglaj malo o mutapcicu, o njegovim saobracajkama sluzbenim autom
ili obrazovanje, raspitaj se o ministrici..

sve cvjecke iz sda
daleko im kuca
jah i ja sa cuo...imamovic gradi fontane a narod gine na crvenim njivama :(
mada ovo je ono sto ja ne volim...imas vlast,skripi u tuzli kao i u svakom drugom gradu ali eto oni drugi su krivi...a i sama znas da nije tako...mada sda ima mnogo vise aferima...u globalu
NightSkyWalker

#68 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote: tuzla je dobra
Po cemu je dobra? :-)

Nisi mi odgovorila na pitanje: Sta to Tuzla ima a drugi gradovi nemaju? Zasto su gradjani Tuzle u boljoj poziciji od gradjana u drugim gradovima??

... samo mi ne spominji fontane i onu baru na pingi :-)
addem

#69 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by addem »

NightSkyWalker wrote:

Nisi mi odgovorila na pitanje: Sta to Tuzla ima a drugi gradovi nemaju? Zasto su gradjani Tuzle u boljoj poziciji od gradjana u drugim gradovima??

Imate smog, jos malo ko u zenici.
1mustra

#70 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by 1mustra »

NightSkyWalker wrote: Relativizujes stvari ono do bola. :wink:
Bosna je 90-tih imala legitiman razlog da trazi nezavisnost od Srboslavije, jer je bila republika i imala je pravo na odcjepljenje. Ne mijesaj kruske i jabuke.
Ti mjesas dvije nespojive stvari, separatizam i fasizam, ali to nije isto.
Nije problem sto srbi i hrvati zele da se odvoje, vec je problem u sto su u jednom vremenskom periodu to pokusali na nacin sto su izdali svoju zemlju i pomagali susjednim drzava u agresiji na BiH!
Ovo nije tocno, susjedne drzave su agresijom pomagale lokalnim Srbima i Hrvatima. Tijekom rata je vise od 90% vojske Srba i Hrvata bilo lokalno, jasno je ko je tu pomagao, a ko je iznio borbu. Znam da je tebi lakse razmisljat da se nije ratovalo protiv lokalnih Srba i Hrvata, nego nekih tamo sa strane, al to je samozavaravanje.
Pri tom pomaganju su pocinjeni masovni zlocini nad bosnjacima i bosancima! Hrvatska banovina i Velika srbija su ostavile dubok krvavi trag u BiH, a sve to podpomognuto domacim izdajnicima. :wink:
Kad neki separatista postane fasista, to ne znaci da su svi separatisti odjednom fasisti. Ako ti nije jasno gdje grijeshish, na primjer takvim zakljucivanjem bush mogal zbog toga sto je Ratko Mladic fasista, i sto ima preko 80kg, zakljucit da su svi ljudi sa preko 80kg fasisti. Glupost.
Last edited by 1mustra on 11/12/2010 23:00, edited 1 time in total.
NightSkyWalker

#71 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

sarajevoxxxx wrote:
A tebi nije problem što stranka koja zadnjih 20 godina nije silazila sa vlasti ponovo hoce da bude dio nje. Kičma korupcije u BIH je SDA... odlazak nje sa političke scene je nešto što sanja svaki dobronamjeran čovjek u BiH.
Eto onda uzmite SDS i HDZ za jarane i pravite vlast.
NightSkyWalker

#72 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

1mustra wrote: susjedne drzave su agresijom pomagale lokalnim Srbima i Hrvatima.
:oops: :oops: :run:
NightSkyWalker

#73 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by NightSkyWalker »

Gata wrote:

Ti generaliziras, to ne vodi ničemu drugom osim sukobu.
Tvrditi da su Srbija i Hrvatska izvrsile brutalnu agresiju na goloruk bosnjacki narod, nije generalizacija vec cinjenica!

Tvrditi da su bosanski hrvati i srbi izdali svoju zemlju i prikljucili se susjedima u agresiji nije generalizacija vec cinjenica!

Ja znam da bi vi radije da se sve zaboravi jer je, eto, to uslov za suzivot. Ali zaboraviti se Srebrenica, Podrinje, i Ahmici, Stari Most nece nikada! :wink:
1mustra

#74 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by 1mustra »

NightSkyWalker wrote:
1mustra wrote: susjedne drzave su agresijom pomagale lokalnim Srbima i Hrvatima.
:oops: :oops: :run:
Meni je jasno zasto je tebi lakse vjerovat da si ratovao protiv Srba iz Vranja, Kragujevca i Cacka, a ne protiv Srba iz Banje luke, Doboja, Trebinja. Da ti je lakse vjerovat da si ratovao protiv Hrvata iz Rijeke, Osijeka i Varazdina, a ne protiv Hrvata iz Mostara, Viteza, Livna. Al na tvoju zalost, cinjenice govore u korist tvoje nelagode.
plain vanilla

#75 Re: Sulejman Tihic postaje glasnogovornik SDP-a!

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:

reci ti odakle si, pa cu ti reci sta imamo, a vi nemate
znaju tuzlaci sta imaju, to je sasvim dovoljno
Post Reply