palermo wrote:Jesi li siguran da će SDP biit protiv ?ultima_palabra wrote:Ja kažem samo da treba pričekati da se vidi šta stoji iza ovoga. Ovo uopšte nije bila aktuelna tema u zadnje vrijeme, niti je Dodik vršio neke pritiske niti davao bombastične izjave. Nije ni Tihić baš Deda Mraz koji iskače iz dimnjaka i ispunjava Dodikove želje.
Na kraju krajeva, i ako se pokaže da je neka izdaja u pitanju, SDP, SBB i SBiH će sigurno biti protiv tako da nema razloga za brigu
Iako se u ja u načelu slažem da još uvijek ne znamo pozadinu ove inicijative ili kako to već nazvati, mislim da svakako nije loše (štaviše neophodno je) jasno staviti do znanja da se ovim ide ispod donje granice mogućeg kompromisa. Probosanski dio društva je mnogo puta pokazao da je unutar sebe izgradio dovoljno demokratičnosti da može da spriječi odluke koje su suprotne interesima Bosne i Hercegovine.....ali mi se čini da je ovaj put nešto drugačija situacija. Ovaj put imaš na jednoj strani i SDA i SDP i umnogočemu njihovi partikulatrni stranački interesi se poklapaju, ergo opasnost je mnogo veća.
I mislim da baš članovi i simpatizeri SDP-a imaju obavezu da jasnije progovore o ovome.
Tihića i ne držim odgovornim ako se desi ovo sa popisom(SDA je od svoga postanka djelovala izdajnički po
BiH i Bošnjake i saučesnik je genocida u Srebrenici),nego onoga za koga sam glasao i dizao druge
da za njega glasaju....SDP!Bilo kakav ustupak četnicima Lagumdžije smatraću veleizdajom,nadam se ne ja
sam,pa se i on može spremiti da sa Lepim pije kafe zajedno nakon slijedećih izbora po Ferhadiji i organizuje
kojekakve okrugle stolove!
Ali mislim da je Zlaja mnogo jebeniji igrač i da takvu blamažu ni u snu ne bih sebi dopustio!