Sulejman Tihic ALL ABOUT
-
dallton
#226 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Kad pogledam ovu desno preplave me tople ljudske emocije i potreba za daljim zblizavanjem i rusenjem zidova izmedju ljudi - kad pogledam ovu lijevu, ne znam kako cu rucati, a sigurno mi nema ni duhovnog napretka bar 2 sata 
- osa
#227 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
emocije ne igraju ulogu u mojim razmišljanjima o ovakvim temama. vrlo sam često u kontaktima sa srbima neposredno poslije rata, morao rušiti predrasude da jedan specijalac mup-a mora mrziti srbe, što su oni smatrali obaveznim, Kad bih im rekao "ako mup zapovjedi da vas čuvamo čuvat ćemo vas, ako zapovjede da vas protjeramo protjeraćemo vas, nema tu emocija". i što je najgore tada bi imali još lošije mišljenje o nama, lakše podnose da ih mrziš, nego da si totalno cool prema njima. i hrvatska ti i nije nešto multitnička država.Abacija wrote:Razlike nema... Kao sto sam bio rekao, i BiH i Hrvatska su multietnicke drzave.osa wrote:Abacija wrote:
A po cemu se to razlikuje BiH od Hrvatske? Koliko ja znam obadvije drzave su multi- multi-.
ako ti ne vidiš razliku, teško ću ti je i ja objesniti.
P.S. Kako bi se ti osjecao kada bi te ja sad pitao za vremensku prognozu u pck-u?
- spreca
#228 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
dallton wrote:Kad pogledam ovu desno preplave me tople ljudske emocije i potreba za daljim zblizavanjem i rusenjem zidova izmedju ljudi - kad pogledam ovu lijevu, ne znam kako cu rucati, a sigurno mi nema ni duhovnog napretka bar 2 sata
dalton ima ona dobra stara izreka: "nejma losih zena smo moze da bude malo rakije"
-
dallton
#229 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
ma slazem se ja s tom narodnom mudroscu, ali ovu lijevu ni kazan rakije ne moze ljepsom ucinitispreca wrote:dallton wrote:Kad pogledam ovu desno preplave me tople ljudske emocije i potreba za daljim zblizavanjem i rusenjem zidova izmedju ljudi - kad pogledam ovu lijevu, ne znam kako cu rucati, a sigurno mi nema ni duhovnog napretka bar 2 sata
dalton ima ona dobra stara izreka: "nejma losih zena smo moze da bude malo rakije"uh sad ce dzumbus od dama
- osa
#230 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
znam ja za njega i bolju " rđavom .urcu i dlake smetaju".spreca wrote:dallton wrote:Kad pogledam ovu desno preplave me tople ljudske emocije i potreba za daljim zblizavanjem i rusenjem zidova izmedju ljudi - kad pogledam ovu lijevu, ne znam kako cu rucati, a sigurno mi nema ni duhovnog napretka bar 2 sata
dalton ima ona dobra stara izreka: "nejma losih zena smo moze da bude malo rakije"uh sad ce dzumbus od dama
-
dallton
#231 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
@osa, vidi se da si penzioner cim ova lijevo ima prolaz kod tebe...znam dugi su penzionerski dani 
-
Abacija
#232 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
http://www.wien.gv.at/ma53/rkfoto/2008/485g.jpgdallton wrote:Kad pogledam ovu desno preplave me tople ljudske emocije i potreba za daljim zblizavanjem i rusenjem zidova izmedju ljudi - kad pogledam ovu lijevu, ne znam kako cu rucati, a sigurno mi nema ni duhovnog napretka bar 2 sata
Evo je i ovdje sa agentom Smith. Inace ako progooglate malo primijeticete da i nasa Trinity rado noSi crno.
Edit: Mala greskica u pisanju pa sam je morao ispraviti. Od ucestalog pominjanja pc-a i pck poceo sam brkati latinicu i cirilicu pa sam umjesto s bio napisao c.
Last edited by Abacija on 19/11/2008 15:02, edited 1 time in total.
-
dallton
#233 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
da nije u zalosti? smanjen budzet?Abacija wrote:http://www.wien.gv.at/ma53/rkfoto/2008/485g.jpgdallton wrote:Kad pogledam ovu desno preplave me tople ljudske emocije i potreba za daljim zblizavanjem i rusenjem zidova izmedju ljudi - kad pogledam ovu lijevu, ne znam kako cu rucati, a sigurno mi nema ni duhovnog napretka bar 2 sata
Evo je i ovdje sa agentom Smith. Inace ako progooglate malo primijeticete da i nasa Trinity rado noci crno.
-
Abacija
#234 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Ma to joj je imidz, isto kao i Trinity.dallton wrote:
da nije u zalosti? smanjen budzet?
- osa
#235 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
meni je oduvijek najbitnije na ženi bilo da se redovno tušira( šala), a ovo drugo, nitko nije savršen, ovi što se pale samo na super atraktivne trebali bi malo pogledati i sebe i priupitati se koliko se vampovi pale na njih.dallton wrote:@osa, vidi se da si penzioner cim ova lijevo ima prolaz kod tebe...znam dugi su penzionerski dani
-
forza milan
#236 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
nigdje.nikog wrote:Tihić u intevjuu za srbijansku Politiku: Srbija je strateški partner Bosne i Hercegovine
16.11.2008. 11:24
Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je da su i Srbija i BiH na gubitku zbog loših odnosa zvaničnog Sarajeva i Beograda, ali da je BiH izgubila više, jer je njen strateški interes da ti odnosi budu bolji ne samo zarad sadašnjosti, nego o radi budućnosti.
" Smatram da nije dobro da Bosna i Hercegovina već dvije godine nema kontakte sa Srbijom na najvišem nivou, posebno nakon izborne pobjede predsjednika Tadića. Srbija je strateški partner Bosne i Hercegovie. Bez obzira na to šta se događalo u prošlosti, mi moramo gledati u budućnost i razvijati prijateljske odnose", rekao je Tihić u intervjuu za beogradsku "Politiku".
Tihić je ocijenio da su sadašnja vlada i predsjednik Tadić najbolje što se Srbiji dogodilo od 1990. godine i da je to, kako je naveo, najbolje i za BiH kada je riječ o bilateralnim odnosima dvije zemlje.
Lider SDA smatra da bi specijalne veze BiH sa Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom bitno uticale na političku stabilnost i prosperitet cijelog regiona, jer bi podstakle sve oblike kulturnog, istorijskog, geografskog, ekonomskog povezivanja i saradnje.
Tihić je rekao da dogovor lidera SNSD, HDZ BiH i SDA iz Odžaka predstavlja značajan uspjeh u procesima dogovoranja, jer kreira novu atmosferu, duh kompromisa, dijaloga i međusobnog uvažavanja.
On je izrazio nadu da je ovaj sporazum otvorio vrata za rješavanje ključnih pitanja o državnoj imovini, popisu stanovništva, statusu Brčko distrikta i uspostavio okvir za ustavnu reformu.
"Iskreno se nadam da će ovo biti preteča drugih dogovora domaćih političara u interesu građana i države BiH koji će uslijediti", rekao je lider SDA.
On je naglasio da problemi moraju biti rješavani prvenstveno unutršnjim dijalogom i kompromisom, što, kako je rekao, znači da se sve tri strane - srpska, hrvatska i bošnjačka - moraju nečega odreći da bi na kraju svi dobili.
"Oni koji osporavaju sporazum iz Odžaka u principu su protiv bilo kakvog dogovora. Njihova politika je sve ili ništa, što se u principu svodi na ništa...Ta vrsta političara najbolje živi od tuđe nevolje", naglasio je Tihić.
Govoreći o odnosima SDA i Stranke za BiH, Tihić je rekao da su razlike između ove dvije stranke sve veće, a kao osnovnu naveo je karakter i način vođenja politike.
"SDA je pobornik realne politike, korak po korak, ali stalno naprijed i to na osnovu konsenzusa. Stranka za BiH radi i funkcioniše drugačije. Kod njih nema procedura, stranačkih organa...Njihovi ciljevi često ne uvažavaju realne odnose i stanje u BiH", ocijenio je Tihić.
______
Ja mislim da sada svima treba biti konacno jasno - Tihic je spremio PAKET poteza, nije samo rijec o revansu prema pacijentu Silajdzicu. Covjek je na pravom kursu, samo sto to neki ne zele priznati a neki jos nisu skontali.
Normalno da radi prave stvari samo sto levati ne kontaju! Jedini politicar u BiH koji je spreman stavit glavu u torbu radi kompromisa. Fotelja se cuva lajanjem i odbijanjem dogovora kao sto radi Silajdzic a ovako ko sto Tihi radi se gubi fotelja, to se vidilo ima 2 godine, ali haj tio dokazi raji da on ovo ne radi da bi osto u fotelji.
-
Abacija
#237 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Ja te ne pitam kao specijalca nego kao Hrvata obicnog gradjanina.osa wrote:emocije ne igraju ulogu u mojim razmišljanjima o ovakvim temama. vrlo sam često u kontaktima sa srbima neposredno poslije rata, morao rušiti predrasude da jedan specijalac mup-a mora mrziti srbe, što su oni smatrali obaveznim, Kad bih im rekao "ako mup zapovjedi da vas čuvamo čuvat ćemo vas, ako zapovjede da vas protjeramo protjeraćemo vas, nema tu emocija". i što je najgore tada bi imali još lošije mišljenje o nama, lakše podnose da ih mrziš, nego da si totalno cool prema njima. i hrvatska ti i nije nešto multitnička država.Abacija wrote:
P.S. Kako bi se ti osjecao kada bi te ja sad pitao za vremensku prognozu u pck-u?
-
shalaedin
#238 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Bolje da podrzava i hvali Tadica koji je sponzor Dodika, nego da hvali i podrzava sponzore R. Mladica i R. Karadzica. Trenutna srpska vlada i predsjednik su dobar zapadni partner, koji visi izmedju dvije Srbije one lose iz 90-tih i one koja bi zeljela u Evropu. Tadic iako je dobar politicar i manipulant prije svega je covjek koji je Srbiji donjeo nesto novo i bolje (bolje bi bilo da je dobio cedo jovanovic), a time i nama u BiH-i.Tadic je covjek koji je podijelio radikale i ubio rusilacku opoziciju Srbije. Dodik je fenomen koji je u Srbiji izvizdan, ali on nije veci Srbin od onih koji su nam prije pokusali krojiti kapu. On nije spasilac srpskog naroda, on je covjek koji brani Dejton jer na tome sporazumu Bosna pociva. On je svijestan da je RS neminovnost ove BiH-e i da se bez pristanka njenog vecinskog naroda nece ni ukinuti. Ako se preko toga sporazume predje onda Bosne nema. RS je nas kler, zato kudite Aliju i Hareta jer oni su tada odlucivali u ime Bosne, oni su tu tvorevinu legalizovali i zaustavili rat. Sada kudite Harisa koji je ucvrstio temelje te tvorevine i decentaralizovao vlast. Sto se tice Tihog, mozda je malo nezreo u politici i vodi se bosnjackom lakomislenoscu. Ne bih se slozio sa tobom da ta Tadiceva izjava negira Bosnu, prije bih rekao da to govori o nesposobnosti da se ujednace bilateralni odnosi oba entiteta prema nasim susjedima. FBiH-a je uvijek imala bolji odnos sa Hrvatskom, nego sa Srbijom a RS obrnuto. Da Srbija ima losu historiju, a da se historija nebi ponovila tu je Tadic demokratski recept Evrope koji se ne bori onim sredstvima kojim su se borili njegovi prethodnici. To govori o njegovoj zrelosti u politickom smislu. Mozda nije najbolji nasljednik Zorana Djindijca ali svakako ide njegovim putem tj. Srbiju izvodi iz njenog crnila. Tadic je spasio balkan od jos jednoga rata jer realno gledajuci to se moglo desiti onda kada se kosovo ocijepilo. Sada vec Srbija plovi mirnijim vodama. Konacan krah srpskog despotizma bi bio onda kada bi, Cedomir Jovanovic sa svojom strankom potukao i Tadica i Radikale na narednim predsjednickim i parlamentarnim izborima...Hamajlija wrote:Tihic ne radi prave stvari.On je jedan diletant iz kojeg progovara Bakir iztbegovic. Sve sto tihic radi i govori je Bakirovo maslo. To je jos jasnije i vidljivije poslije njegovog gostovanja u Centralnom, cijelu politiku SDA kroji i kreira Bakir Izetbegovic. On nije predsjdnik SDA samo zato sto on nece da se eksponira, nego salje Tihica u vatru.
Zamislite Tihicevu izjavu da je nesto najbolje sto se desilo Srbiji poslije 1990 Tadiceva vlada. Sto znaci da on bezrezervno podrzava Tadica i njegovu politiku. Tadic je glavni sponzor Dodikove politike prema nasoj zemlji. Sve sto dodik negativno i protivno radi po bosnu i Hercegovinu, to je smisljeno u Srbiji. Srbija stvara vjestacku krizu u BiH da bi time drzala zapad u sahu radi Kosova. Tadiceva itjava, da bi on saradjivo i sa FEderacijom kao i sa RS, nije nista drugo nego negiranje Bosne i Hercegovine. Da mu je Tihic na to odgovorio i Federacija ce saradjivati sa Kosovom kao sa priznatom drzavom posto BiH ne moze zbog neslaganja Srba, onda bi se moglo reci da je Tihic dorastao za pregovaranje sa Srbijom koja je kroz historiju
najvise problema donijela ovom regionu pa i sire.
Tihic nas je uvalio u velike probleme. Mi cemo opet izvuci deblji kraj, odnosno drzavnost Bosne i Hercegovine ce biti, definitivno, dezavuisana, a ovaj dogovor ce biti od koristi kriminalcima koje proizvodi i podrzava SDA.
Silajdzic je otpisani politicar, ali bojim se da ce ga ova Tihiceva avantura ponovo vinuti u orbitu.Mi , Bosnjaci , nismo izgradjen politicki narod. Polupismeni ljudi, kakvi su glasaci nacionalnih stranaka, sa malim izuzetcim, glasaju srcem a ne razumom.
Okrenimo se mi SDP-u, ali pod uslovom da se oslobode nekih svojih funkcionera koji im ,stvarno, umanjuju ugled. i vjerodostojnost njihovih zalaganja i proklamacija.
Haris vise nebi trebao dobiti priliku da narod za njega glasa kao i Tihic, Bosni treba svjezina i dobro bi bilo kada bi na izborima pobjedili oni koji su novitet u oba entiteta i politicki koegzistiraju negdje u sredini svih vec istrosenih ideja dosadasnjih politicara.
Svakako da BiH-a treba da ima dobre bilateralne odnose sa svojim susjedima i oni sa njom, bez ikakve favorizacije ovih ili onih... ako cemo u historiju onda cemo vidjeti da nam ni istocni ni zapadni susjed nikada nije mislio dobro. Ovo je vrijeme kada oboje misle bolje nama nego nasi prethodnici, u Stipi Mesicu imamo lijepog prijatelja, a malo je losiji Tadic, ali bolji je i on od onih koji su bili prije njega.
- osa
#239 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
takav sam kakav sam, rekoh, ne smeta me, moja razmišljanja ne podliježu emocijama, slobodno pitaj, odgovorit ću kad se vratim iz teretane, ako budem imao relevantne podatke.Abacija wrote:Ja te ne pitam kao specijalca nego kao Hrvata obicnog gradjanina.osa wrote:emocije ne igraju ulogu u mojim razmišljanjima o ovakvim temama. vrlo sam često u kontaktima sa srbima neposredno poslije rata, morao rušiti predrasude da jedan specijalac mup-a mora mrziti srbe, što su oni smatrali obaveznim, Kad bih im rekao "ako mup zapovjedi da vas čuvamo čuvat ćemo vas, ako zapovjede da vas protjeramo protjeraćemo vas, nema tu emocija". i što je najgore tada bi imali još lošije mišljenje o nama, lakše podnose da ih mrziš, nego da si totalno cool prema njima. i hrvatska ti i nije nešto multitnička država.Abacija wrote:
-
shalaedin
#240 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Sto volim ove kvazi politicare i izjave tipa Tihic je izdao Bosnu. Slizao se Dodiku i Covicu i tako dalje. Oni koji su ih birali, pokazali su da su apoliticni i napravili su los izbor. Kakav narod takva vlast. Mi se moramo suociti sami sa sobom prije nego ikakvu promjenu pozelimo.
Meni su daleko gori oni, koji misle da Bosna moze bez RS-a trenutno. Da bi se RS ukinuo treba da to bude volja stanovnistva tog manjeg entiteta. Tek kada se promjeni svijest jednog naroda ta se vjestacka tvorevina kojoj smo mi dali legalizaciju moze ukinuti. Kao sto mi vidimo jedinstvenu Bosnu, jedan narod u Bosni (barem njegova velicina) misli da je tome RS-u mjesto u Srbiji. Kao sto Komsic kaze: "Pokazite mi covjeka koji moze ukinuti RS". Nema ga. Harisova retorika je unistila proces centralizacije BiH-e. Vratila ga na pocetak. Ucvrstila tu tvorevinu i nas dovela u krizu. Normalna je reakcija da neko nakon Haretove predizborne kampanje na parlamentarnim izborima u FBiH-a dobije i FBIH-e i u RS-u jer je narod obmanjivao da ce ukinuti RS, a Dodik da ce RS referendumom odcijepiti od Bosne sto je u praksi nemoguce. Na tu retoriku oni su pobjedili narod i slagali ih u oci.
Sada zive u vlasti radi gluposti naroda i mrcvare ga.
Meni su daleko gori oni, koji misle da Bosna moze bez RS-a trenutno. Da bi se RS ukinuo treba da to bude volja stanovnistva tog manjeg entiteta. Tek kada se promjeni svijest jednog naroda ta se vjestacka tvorevina kojoj smo mi dali legalizaciju moze ukinuti. Kao sto mi vidimo jedinstvenu Bosnu, jedan narod u Bosni (barem njegova velicina) misli da je tome RS-u mjesto u Srbiji. Kao sto Komsic kaze: "Pokazite mi covjeka koji moze ukinuti RS". Nema ga. Harisova retorika je unistila proces centralizacije BiH-e. Vratila ga na pocetak. Ucvrstila tu tvorevinu i nas dovela u krizu. Normalna je reakcija da neko nakon Haretove predizborne kampanje na parlamentarnim izborima u FBiH-a dobije i FBIH-e i u RS-u jer je narod obmanjivao da ce ukinuti RS, a Dodik da ce RS referendumom odcijepiti od Bosne sto je u praksi nemoguce. Na tu retoriku oni su pobjedili narod i slagali ih u oci.
-
dallton
#241 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
pa, @osa, da ne bude samohvala, nisam kraj sebe imao vampove kao sto je trinity, ali u usporedbi s onom na slici lijevo, mogu s ponosom da kazem sam sacuvao samopostovanje i kriterije u izboru zena - sto ce reci da je izbor postojao - i to demokratski izborosa wrote:meni je oduvijek najbitnije na ženi bilo da se redovno tušira( šala), a ovo drugo, nitko nije savršen, ovi što se pale samo na super atraktivne trebali bi malo pogledati i sebe i priupitati se koliko se vampovi pale na njih.dallton wrote:@osa, vidi se da si penzioner cim ova lijevo ima prolaz kod tebe...znam dugi su penzionerski dani
- osa
#242 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
ja kraj sebe evo već 15 godina braka i 3 godine prije braka imam, usudio bih se reći i boljeg vampa, doduše s malo izraženijim ženskim atributima (stvar ukusa), ali to ne znači da trebam potcjenjivati i, pljuvati nečiji izgled .dallton wrote:pa, @osa, da ne bude samohvala, nisam kraj sebe imao vampove kao sto je trinity, ali u usporedbi s onom na slici lijevo, mogu s ponosom da kazem sam sacuvao samopostovanje i kriterije u izboru zena - sto ce reci da je izbor postojao - i to demokratski izborosa wrote:meni je oduvijek najbitnije na ženi bilo da se redovno tušira( šala), a ovo drugo, nitko nije savršen, ovi što se pale samo na super atraktivne trebali bi malo pogledati i sebe i priupitati se koliko se vampovi pale na njih.dallton wrote:@osa, vidi se da si penzioner cim ova lijevo ima prolaz kod tebe...znam dugi su penzionerski dani
- osa
#243 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
@ abacija
teško se držati teme kao pijan plota, vrlo često te jedna riječ malo skrene.
teško se držati teme kao pijan plota, vrlo često te jedna riječ malo skrene.
- Maraschino
#244 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
1. Haj ti nama objasni sta je ovdje '' prava stvar '' osim rasturanja BiH, nastavka legalizacije etnickog ciscenj, jacanja pc-a kao drzave u drzavi, pomaganje dodiku da moze krcmiti i BH imovinu da bi poplacao razne advokatske i lobisticke firme koje mu pomazu u rusenju drzave BiH...Normalno da radi prave stvari samo sto levati ne kontaju! Jedini politicar u BiH koji je spreman stavit glavu u torbu radi kompromisa. Fotelja se cuva lajanjem i odbijanjem dogovora kao sto radi Silajdzic a ovako ko sto Tihi radi se gubi fotelja, to se vidilo ima 2 godine, ali haj tio dokazi raji da on ovo ne radi da bi osto u fotelji.
forza milan
2. Ako ovo nije uradio da bi ostao u fotelji, neka je fino ostavi da bi nas ubijedio da je imao druge namjere. I on S.T. lijeci svoje komplekse i sujete time sto ce se pokazati kooperativan i spreman na kompromise ali na stetu drzave.
-
dallton
#245 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
ja kraj sebe evo već 15 godina braka i 3 godine prije braka imam, usudio bih se reći i boljeg vampa, doduše s malo izraženijim ženskim atributima (stvar ukusa), ali to ne znači da trebam potcjenjivati i, pljuvati nečiji izgled .[/quote][/quote]
pa, @osa, da ne bude samohvala, nisam kraj sebe imao vampove kao sto je trinity, ali u usporedbi s onom na slici lijevo, mogu s ponosom da kazem sam sacuvao samopostovanje i kriterije u izboru zena - sto ce reci da je izbor postojao - i to demokratski izbor
@osa bas si osjetljiv...mislio sam da se o ukusima ne raspravlja
-
dallton
#246 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
evo mi to molimo vec danima, ali izgleda dzaba....Maraschino wrote:1. Haj ti nama objasni sta je ovdje '' prava stvar '' osim rasturanja BiH, nastavka legalizacije etnickog ciscenj, jacanja pc-a kao drzave u drzavi, pomaganje dodiku da moze krcmiti i BH imovinu da bi poplacao razne advokatske i lobisticke firme koje mu pomazu u rusenju drzave BiH...Normalno da radi prave stvari samo sto levati ne kontaju! Jedini politicar u BiH koji je spreman stavit glavu u torbu radi kompromisa. Fotelja se cuva lajanjem i odbijanjem dogovora kao sto radi Silajdzic a ovako ko sto Tihi radi se gubi fotelja, to se vidilo ima 2 godine, ali haj tio dokazi raji da on ovo ne radi da bi osto u fotelji.
forza milan
2. Ako ovo nije uradio da bi ostao u fotelji, neka je fino ostavi da bi nas ubijedio da je imao druge namjere. I on S.T. lijeci svoje komplekse i sujete time sto ce se pokazati kooperativan i spreman na kompromise ali na stetu drzave.
- Real Khan
#247 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Prije svega, nema te volje niti svijesti unutar velikosrpskog šovinističkog El-Dorada, niti će takve volje ikada biti...zašto bi oni htjeli ukinuti ono što su genocidom stvorili. I molim te da ne iskrivljuješ neke ČINJENICE. Niko nije dao legitimitet RS-u. Alija je potpisao Dejtonski porazum potpuno nelegalno, tako da sve ovo što se desilo iza njegovog potpisa je pravno neosnovano. Alija nije imao mandat parlamenta za takav potpis, niti je imao ustavnog osnova da tako nešto učini u ime cijele države. Na žalost, nema niti jedan bosanski političar ni pameti, ni kičme, ni muda da napokon pokrene to pitanje, kao ni da zahtjeva ukidanje diskriminatornog imena RS, u skladu sa Odlukom Ustavnog suda BiH. Naša politička scena je prepuna pičkica i političkih oportunista koji nam svojom sujetom i političkom glupošću (i Haris, i Tihić, i Lagumdžija) polako ali sigurno kopaju neke nove masovne grobnice u koje mi, ovce i kurbani, samo trebamo leći...shalaedin wrote:Sto volim ove kvazi politicare i izjave tipa Tihic je izdao Bosnu. Slizao se Dodiku i Covicu i tako dalje. Oni koji su ih birali, pokazali su da su apoliticni i napravili su los izbor. Kakav narod takva vlast. Mi se moramo suociti sami sa sobom prije nego ikakvu promjenu pozelimo.
- vee-jay
#248 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Real, sve OK samo sam primjetio da kad o Hariju i Sulji govoris uvije i Lagumdziju stavljas u isti lonac. Da je na vlasti shvatio bih, kao sto je i sigurno da je napravio i nekoliko gresaka u svome politickom zivotu ali ipak kad ga uporedim sa ovom drugom dvojicom dodje mi kao Majka Tereza.Real Khan wrote:Prije svega, nema te volje niti svijesti unutar velikosrpskog šovinističkog El-Dorada, niti će takve volje ikada biti...zašto bi oni htjeli ukinuti ono što su genocidom stvorili. I molim te da ne iskrivljuješ neke ČINJENICE. Niko nije dao legitimitet RS-u. Alija je potpisao Dejtonski porazum potpuno nelegalno, tako da sve ovo što se desilo iza njegovog potpisa je pravno neosnovano. Alija nije imao mandat parlamenta za takav potpis, niti je imao ustavnog osnova da tako nešto učini u ime cijele države. Na žalost, nema niti jedan bosanski političar ni pameti, ni kičme, ni muda da napokon pokrene to pitanje, kao ni da zahtjeva ukidanje diskriminatornog imena RS, u skladu sa Odlukom Ustavnog suda BiH. Naša politička scena je prepuna pičkica i političkih oportunista koji nam svojom sujetom i političkom glupošću (i Haris, i Tihić, i Lagumdžija) polako ali sigurno kopaju neke nove masovne grobnice u koje mi, ovce i kurbani, samo trebamo leći...shalaedin wrote:Sto volim ove kvazi politicare i izjave tipa Tihic je izdao Bosnu. Slizao se Dodiku i Covicu i tako dalje. Oni koji su ih birali, pokazali su da su apoliticni i napravili su los izbor. Kakav narod takva vlast. Mi se moramo suociti sami sa sobom prije nego ikakvu promjenu pozelimo.
A sto se tice legitimnosti Alijinog potpisa, znas i sam da bi onaj koji prvi poceo prozivati tu odluku bio proglasen ratnim huskacem sto bi situaciju moglo i te kako pogorsati.
- Maraschino
#249 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
Na sto bi licila ova zemlja da je Lagumdzija bio sve ove godine na vlastivee-jay wrote:Real, sve OK samo sam primjetio da kad o Hariju i Sulji govoris uvije i Lagumdziju stavljas u isti lonac. Da je na vlasti shvatio bih, kao sto je i sigurno da je napravio i nekoliko gresaka u svome politickom zivotu ali ipak kad ga uporedim sa ovom drugom dvojicom dodje mi kao Majka Tereza.Real Khan wrote:Prije svega, nema te volje niti svijesti unutar velikosrpskog šovinističkog El-Dorada, niti će takve volje ikada biti...zašto bi oni htjeli ukinuti ono što su genocidom stvorili. I molim te da ne iskrivljuješ neke ČINJENICE. Niko nije dao legitimitet RS-u. Alija je potpisao Dejtonski porazum potpuno nelegalno, tako da sve ovo što se desilo iza njegovog potpisa je pravno neosnovano. Alija nije imao mandat parlamenta za takav potpis, niti je imao ustavnog osnova da tako nešto učini u ime cijele države. Na žalost, nema niti jedan bosanski političar ni pameti, ni kičme, ni muda da napokon pokrene to pitanje, kao ni da zahtjeva ukidanje diskriminatornog imena RS, u skladu sa Odlukom Ustavnog suda BiH. Naša politička scena je prepuna pičkica i političkih oportunista koji nam svojom sujetom i političkom glupošću (i Haris, i Tihić, i Lagumdžija) polako ali sigurno kopaju neke nove masovne grobnice u koje mi, ovce i kurbani, samo trebamo leći...shalaedin wrote:Sto volim ove kvazi politicare i izjave tipa Tihic je izdao Bosnu. Slizao se Dodiku i Covicu i tako dalje. Oni koji su ih birali, pokazali su da su apoliticni i napravili su los izbor. Kakav narod takva vlast. Mi se moramo suociti sami sa sobom prije nego ikakvu promjenu pozelimo.
A sto se tice legitimnosti Alijinog potpisa, znas i sam da bi onaj koji prvi poceo prozivati tu odluku bio proglasen ratnim huskacem sto bi situaciju moglo i te kako pogorsati.
Mozemo samo mastati...moglo je ovo ili moglo je ono...ali ovi su se sami deklarisali kao rusitelji BiH dok Lagumdziji tek treba dati sansu.
-
plavi9
#250 Re: TIHIC RADI PRAVE STVARI
TIHIC NIKAD U ZIVOTU NITI JE URADIO STA DOBRO I POZITIVNO NITI CE TO URADITI.OSVJESTITE SE I KONACNO JEDNOM RASKRSTITE SA SULUDOM POLITIKOM SDA JER DOK JE NJE POSTOJACE I I DRUGI "OTROVI"BOSNE U OBLIKU DODIKA I SEPARATISTICKE POLITIKE DJELA HRVATSKOG PUKA U BOSNI.VRIJEME JE PREGAZILO SVE OVE KVAZI POLITICARE KOJI ZIVE NA STARHU GLADNOG I NEDUZNOG BOSANSKOG BICA I KO VAMPIRI GA ISCJEDUJU.POZNATO JE DA JE BOSANAC CUDNA BILJKA I DA MOZE OPSTATI NA SVAKOM TLU TE SE NADAM DA CE IZDRZATI I OVE "VAMPIRE"I POSLEDNJI TANGO NACIONALISTICKIH ILUZIJA O DRZAVAMA SA DVA I PO SELA.ZA TIHICA NECU RECI ZA GOSPODINA TIHICA JER GA NESMATRAM TAKVIM I ZA POLITIKU SDA ..MI TREBAMO PROMJENE...VRIJEME JE DA ODETE..NIKUDA SA VAMA NE MOZEMO OSIM U JOS DUBLJU PROVALIJU I BEZNADE...KAKO CES UMRIJETI COVJECE BAKCES SE SA POLITIKOM OD BONA 1992 EVO VEC 16 GODINA I SVE JE GORE I GORE..MISLIS LI I TI MUCITI NAS DO KRAJA SVOGA ZIVOTA I DA TADA TREBAS DA ODES...NIKAD NISTA POZITIVNO NITI SI URADIO NITI CES URADITI OSIM STO SE PREPUCAVAS SA ISTIM SILAJDZICEM KOJI JE KAO TI A MOZDA CAK I GORI..ON TRAJE DUZE OD TEBE ..I NJEGOVO MASLO NIJE ZA RAMAZANA...PONUDITE BOSNI MLADOST..LJUDE BEZ STRAHA OD SUTRA...LJUDE KOJI ZELE DA ZIVE SA LJUDIMA ..DA GRADE ZAJEDNICU A NE 18 GODINA RAZGRADIVANJA..
RAZMISLI MALO DA SI BIO SELEKTOR REPREZENTACIJE DAVNO BI TE SMJENILI...PISI MEMOAREI RASPUSTI SDA..VRATITE BOSNU BOSANCIMA..PENZIJA JE MAJKA ZA TEBE JARANE..DA NE SMETAS..
RAZMISLI MALO DA SI BIO SELEKTOR REPREZENTACIJE DAVNO BI TE SMJENILI...PISI MEMOAREI RASPUSTI SDA..VRATITE BOSNU BOSANCIMA..PENZIJA JE MAJKA ZA TEBE JARANE..DA NE SMETAS..