Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Socijaldemokratska unija BiH upozorila je danas na učestalu zloupotrebu religijskih vrijednosti i običaja, a posebno politizaciju iftara u predizborne svrhe.
Ova stranka u saopćenju za javnost tvrdi da pojedine političke stranke "koje se služe ovim jeftinim manipulatorskrm trikovima", zaboravljaju da je ramazan najsvetiji mjesec muslimana širom svijeta i da pripada isključivo vjernicima koji u privatnosti svog doma zajedno sa svojom porodicom i prijateljima dočekuju blagodeti iftara.
-Ne želimo da budemo dio politikantske zloupotrebe iftara u kojem se građanima po ulici dijele somuni zajedno s propagandnim materijalom. To smatramo poražavajućim oblikom obraćanja prema vlastitim biračima i takvu vrstu kampanje odbacujemo s indignacijom, ističe SDUBiH.
Stoga ova stranka građanima i biračima skreće pažnju da su iftari koje organizuju općinski funkcioneri i političari finansirani uglavnom novcem iz budžeta, odnosno novcem građana.
Prosle sedmice sam imala dogovor sa nekoliko drugarica da popijemo kafu u restoranu CAPRI na Grbavici. Dosle mi oko 18 sati, kaze konobar ne moze se unutra sjesti jer pripremaju iftar za RAD-kantonalno preduzece.
Bilo je dobro hladno i sjeli smo vani i nismo se dugo zadrzali, da se ne porazboljevamo. Nesto prije 19 sati poceli stizati Radovci, napirlitani i veseli. Sumnjam da je tu bilo radnika, to su bila gospoda rukovodioci i sefovi iz RADA, negdje njih oko 50-tak.
Aferim Radu, ko vam je platio iftar, da li ste to platili iz vlastitih dzepova ili iz budzeta Kantona Sarajevo....
zlatiborka wrote:Prosle sedmice sam imala dogovor sa nekoliko drugarica da popijemo kafu u restoranu CAPRI na Grbavici. Dosle mi oko 18 sati, kaze konobar ne moze se unutra sjesti jer pripremaju iftar za RAD-kantonalno preduzece.
Bilo je dobro hladno i sjeli smo vani i nismo se dugo zadrzali, da se ne porazboljevamo. Nesto prije 19 sati poceli stizati Radovci, napirlitani i veseli. Sumnjam da je tu bilo radnika, to su bila gospoda rukovodioci i sefovi iz RADA, negdje njih oko 50-tak.
Aferim Radu, ko vam je platio iftar, da li ste to platili iz vlastitih dzepova ili iz budzeta Kantona Sarajevo....
moler wrote:pošaljem danas dijete u poslugu Amko na Logavinoj oko 18h(23.09)da nešto kupi kad se mali vraćai nosi somun kaže mama SDP dijeli somune i neki ćelo govori glasajte za SDP DA NIJE ŽALOSNO BILO BI SMJEŠNO fuj za ramazan kupuju glasove a znao im je lider prodati alžirce amerikancima
Jesu li crveni somuni istog ukusa kao i oni zeleni?
zlatiborka wrote:Prosle sedmice sam imala dogovor sa nekoliko drugarica da popijemo kafu u restoranu CAPRI na Grbavici. Dosle mi oko 18 sati, kaze konobar ne moze se unutra sjesti jer pripremaju iftar za RAD-kantonalno preduzece.
moler wrote:pošaljem danas dijete u poslugu Amko na Logavinoj oko 18h(23.09)da nešto kupi kad se mali vraćai nosi somun kaže mama SDP dijeli somune i neki ćelo govori glasajte za SDP DA NIJE ŽALOSNO BILO BI SMJEŠNO fuj za ramazan kupuju glasove a znao im je lider prodati alžirce amerikancima
Jesu li crveni somuni istog ukusa kao i oni zeleni?
Socijaldemokratska unija BiH upozorila je danas na učestalu zloupotrebu religijskih vrijednosti i običaja, a posebno politizaciju iftara u predizborne svrhe.
Ova stranka u saopćenju za javnost tvrdi da pojedine političke stranke "koje se služe ovim jeftinim manipulatorskrm trikovima", zaboravljaju da je ramazan najsvetiji mjesec muslimana širom svijeta i da pripada isključivo vjernicima koji u privatnosti svog doma zajedno sa svojom porodicom i prijateljima dočekuju blagodeti iftara.
-Ne želimo da budemo dio politikantske zloupotrebe iftara u kojem se građanima po ulici dijele somuni zajedno s propagandnim materijalom. To smatramo poražavajućim oblikom obraćanja prema vlastitim biračima i takvu vrstu kampanje odbacujemo s indignacijom, ističe SDUBiH.
Stoga ova stranka građanima i biračima skreće pažnju da su iftari koje organizuju općinski funkcioneri i političari finansirani uglavnom novcem iz budžeta, odnosno novcem građana.
Masala vo se okren'o, cevapi se dijele dzabalana, ljudi zamasceni, umazani, guraju se za komad kotleta, zarebnice, bifteka ma sve kao da je san.
Ima mesa za sve, ima mesa za narod, jebo rat u Hrvatskoj, JNA je narodna armija - nece nama nista, cuvace ustavni poredak i integritet i suverenitet naroda BIH. Svi gnjetu zderu bas k'o da su predvidjeli da ce sljedeca sezona bit susna u gradu celika i Celika. Jebi ga Bajram je nek se bajramuje, nek sviraju ilahije i kaside, doduse nije niko nikog pit'o za legitimacije, licne karte, ime i prezime jesi l anamo od onijeh il' onih anamo gorijeh, ljeta gospodnjeg 1992. u Zenici na mejdanu Oslobodjenja a danas Alije Izetbega. Ne bi covjek vjerov'o koja ljepota je vidjeti sve nasmijane zadovolj(e)ne utovljene i ustogljene sa zategnutim falcnama frisko izmoljene novom Bogu posto je onaj rikn'o 1980 pa je nastupilo vrijeme progresa - dok se bombardov'o Vukovar, Zadar, Dubrovnik, Banija, Kordun, Vivojitica, Kavvvobakg. Dobra se volovina jela - sto li boze bas volovina - ali nismo daleko bili - kazu ono si sta jedes...
Bajram 1992 ljeta gospodnjeg, a probudise me jedno popodne dva Orla 100 metara iznad zgrade u brisucem letu, kruziraju iznad carsije da zastite narod koji je konacno uspio da izglasa slobodu, svjeze natovljen da masne rezerve izdrze nepoznato za godinu dana, samo je godina dana trebala da dozivimo nivo Cada ili Etiopije u sred Evrope, 70km dalje od jos uvijek friskog Olimpijskog grada u totalnom okruzenju. Fino se smrsalo, pocele ofanzive, zima ko najveci dusman jos gora nego ijedna druga, struje nema dok neko ne zapedala biciklo da okrene kakav alternator da se moze sta na struju uradit ili povadjenim akumulatorima iz auta pravit' strateski proizvod iz ispranog toza najcrnje ikad popijene kafe. Bila je to 2. "najteza godina" sa SDA.
A nije zgoreg se sjetiti da su se vezivale zastave toliko mrske ercegbosne i sumske uz onu "najljepsu" zelenu sa mjesecom, voljelo se dvoje mladih ses' mjeseci godinu fazonu, a i da dan danas u ustima ostaje zal za onim mesom.
Sto volovskim - sto ljudskim.
Fala Aliji I. i stranci SDA sto me je izvela na pravi put i dala mi oci da svjetlo ne zovem mrakom - i na dobro pecenoj volovini.
Meni je to bas OK,SDP je opziciona partija i time pokazuje do cega je vladajuca struktura dovela narod.
Po meni vrlo kreativno, al opet necu glasat za SDP .
Necu ni za SDA i SBIH ili bilo koju koja ucetsvovala u vlasti sa SDA. Zamislite sad kako bi bilo da SDA dijeli somune.
Oni su (SDA) odgovorni što je ova zemlja pocijepana na dva entiteta, distrikt Brčko, deset kantona, 14 parlamenata, 150 ministara. Oni su odgovorni što je bh. privreda u nepoštenoj privatizaciji uništena deset puta više nego u ratnim dejstvima. Oni su prevarili borce, najbolje sinove ove zemlje i doveli ih na prosjački štap. Oni su odgovorni za uništavanje poljoiprivrede zbog čega danas uvoz osam puta premašuje izvoz što rezultira godišnjim deficitom od oko deset milijardi maraka. I, na koncu oni su odgovorni za kriminal i korupciju jer su oni leglo kriminala i korupcije.
VRIJEME JE DA ODLAZE
Mustafa Mulic.. za vijecnika u SDA Centar...kaze ima kljuc....ooooooooooooooooooooo Boze dragi...dokle vise...
Za koga covjek da glasa...pa nema normalnog insana niggdddjeee...da se najezis...
Prekjuce..nakon teravije...iftara...dodje dino konakovic u dzamiju..predizborni skup...djeljenje promotivnih brosura i olovaka..(mustafa mulic) po haremu dzamije...SDA...morao sam ljudi ovo napisati...ono nikad nije bilo ovako..mislim u ovoj mjeri.
A sta vas to cudi, pa znate li koliko je 4 god sjedit u opstini, od somuna do ves masina, sve je moguce.
Kako mi se gade izbori, to nije normalno, sve one face na plakatima, pravi uhljupi, i stranke govnara, akcionara, reformatora, i ostalih. Fuj, ove izbore treba bojkotovati, ne treba nam lokalna vlast, koji ce nam to.
Robyn wrote:A sta vas to cudi, pa znate li koliko je 4 god sjedit u opstini, od somuna do ves masina, sve je moguce.
Kako mi se gade izbori, to nije normalno, sve one face na plakatima, pravi uhljupi, i stranke govnara, akcionara, reformatora, i ostalih. Fuj, ove izbore treba bojkotovati, ne treba nam lokalna vlast, koji ce nam to.
... glasnogovornik stranke kaze: ..... mi se cak gnusamo zbog svakog pokusaja da se stranka demokratske akcije dovede u vezu sa prijetecim pismima koja su dobila pojedina glasila. ... pozdravljamo cak stavise organizovanje prvog velikog q festivala u sarajevu i bih.. uz pozdrave i zahvalu organizatorima...
nasa akcija sa kondomima nema nikakvo dvostruko znacenje i eksplicitno spominjemo da je to normalna praksa sirom evrope...
svim nasim glasacima, kojih se nadamo ce biti velik broj na festivalu zelimo dobru zabavu... govori glasnogovornik uz znacajan osmjeh... i poklanja i meni jedan kondom sa sloganom SDA, idemo dalje, jos jedanput.. Za nasu, za sekularnu!!
(zajebajem se, sta cu, forum danas pravo bezveze.. zvacemo samo iste teme) (mozda dobijem i ja sta od sda?!)