Nisam siguran da si sasvim u pravu...
Nebitno je sada pricati o Malkicu,on je samo posledica agresije.Neko je morao biti i na toj funkciji.
Pitanje svih pitanja jeste sledece:
Odakle tolika potreba da se jedan citav narod zatre?
Pa nije samo Mladic valjda klao i ubijao?
Hiljade cetnika ogrizlih u krvi seta se Zvornikom,Bratuncom,Srebrenicom...
Meni nije Mladic sada prioritet(mozda je bio dok je tuzba BiH bila aktuelna)meni su oni mali usmrdjeli koljaci interesantniji.Oni su ti koji ce ponovo na mig nekog "vozda"da krenu u povampireni pohod.Dok god takvih ima a ima ih i previse BOSNJACI NE BI TREBALO MIRNO SPAVATI?!
Ovo ce neko opet proglasiti morbidnim,patetickim ili nekim drugim upakovanim izrazom.Ali to nece pomoci Srebrenici a ni meni.Prosipati velike rjeci tipa: suzivota,svi su krivi,hamo dalje jeste za mene jedna utopija izgubljenih insana.Nema dalje.Stigli smo do same provalije.
Tesko je nekim insanima pronaci tu nit koja bi iste za tren spojila sa strahotama i patnjama Srebrenickih dusa.Tacno je da su svi vidjeli rat,ali kako su ga osjetili.Ja sam vidio najstrasniji zlocin sto se moze zadesti.Zlocin koji smo mi u Bratuncu i Srebrenici dozivjeli spada u najstrasniju kategoriju.Od goreg ima gore,e od ovoga naseg nema goreg.
Nemoj da mi neko prebaci da prebrojavam zrtve.Ne.Ja samo govorim o onima koje sam licno gledao dok su mi palili dom i sve moje u domu.Oni su opet tu,blizu sasvim blizu.A vi mi poturajete Cerica pod nos,valjda ne mislite da ce me isti opiti svojim hutbama te da cu zaboraviti 31 maj 1992 i ostale godine.
P.S
Da su pale i srpske zrtve stoji.Nikada nisam poricao to.Mirno i sutke cu se pokloniti svim nevinm srpskim zrtvama.No jedno mora biti sigurano.Onaj ko je zapoceo ovo strasno klanje odgovoran je za SVE zrtve,kako nase tako i njihove.
Srebrenico tugo moja...