Stolac:napadi na krizeve

Locked
zlata

Post by zlata »

Yes & No wrote:
Prozor wrote:@zlata

:faraon1:

Grijesis .samo na momente ta zena moze da imresionira nekoga.
i mene je tako omadjijala dok je bolje ne skuzis .Cuj onima koji su srusili Stari most bili uzor talibani .Ma jasta kako da ne Hitler i Pavelic su ideje o osnivanju konc logogora uvezi direktno iz afganistana .Dalje Zlatino nazivanje Tita zlocincom prevazilizi kucni odgoj i elemntarnu kulturu i poznavanje istorije kojoj smo bili svjdoci.svi smo bili svjdoci Titovog vremena i titovog " zlocina " Zlatimn jezik koji pljuje i laze po Titu nimalo se ne razlikuje od jezika Vuka Draskovica i Gojka Suska .Zlato SRAM TE BILO .
Kako te nije stid da pljujes po Titu dabogda te Bog pljuno iz punih usta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x
Ama tebi je izgleda Tito pejgamber. A ako ne vidis nista slicno u unistavanju "sjecanja" na muslimane i Osmalije...u BiH...i takodjer talibansko unistavanje spomenika i sjecanja na nemuslimanski...budisticki period afganske historije...onda u biti ne'gledas dalje od'nosa...i samo si zrtva "komuniticke" indoktrinacije...koja je svu krivicu trazila u "fasistima" a medjuvrmenu....neofasisti su vec bili u komunistickim redovima...jer Tito bRez onolikih bivsih Cetnika u svojim redovima...nije bio kadar obnoviti Jugoslaviju. To ti je Realpolitik...i to mu se razbilo o glavu...a takodjer i Jugoslaviju.

Ako nisi kadar..zapazit zajednicku crtu iskljucivosti u svim ekstremizmima...onda mi je stvarno zao.

Ni Milosevic ni Tudjman nisu bili proizvodi fasista...nego bas onog Titinog rezima...njegovi najlojalniji...i najelitniji. Tako da prave krivce nemoj samo trazit u fasistickim "duhovima" nego bas u redovima tih istih...koje sad idealiziras...k'o svetinje. Neofasisti su bas legitimizirani...kad su se oportunisti-komunjare preobukle u "cuvare stada"...jerbo..do'tad...fasiticki revizionisti..nisu imali nikakvog znacaja nit' uticaja. Tudjman...Titin bivsi jaran...je Suska dov'o iz njegove pizzerie.

A sto se tice Tite...za'mene obican co'ek...bolji od mnogih...puno sarmantniji, pravedniji...al'ti
bi njemu jos i na hadj..ko da je Ajvaz Dedo. Ama bolan...ja se slabo i Bogu klanjam...a kamo li Titi.

Co'ek je bio diktator. Sta'e sad...trebam se divit diktatoru koji je ostavio katastrofu iza'sebe. Pa jesi'l'ti normalan! To je isto k'o da se trebam divit Aliji...zato sto je potpis'o "mir"...sa Cetnicima...Dayton.

Ko ce ga znat...more bit da je "otvorio" drzavu jos 1970-e...malo pomalo...k'o sto je Franko u Spanjolskoj...i pripremo drzavu za post-dikatorski pluralizam...mozda nam se ovo nista nebi bilo dogodilo. Mozda bi mu se sad....ZAISTA...divili. Nego ti sad...isto k'o PRAVI Sda-ovac...koji sve Alijine propuste opravdavaju...zato sto nije "zlocast" k'o njegovi suparnici.

Tako i Tito...diktator...vrlo dobar diktator....naslijedio golemu katastrofu...i OSTAVIO katastrofu iza'sebe. Docim Franko...fasista...borio se protiv demokrata..a ostavio demokraciju iza'sebe. I sad reci mi...ko je bio "mudriji"!

Dabome....da mi je 'drazi" Tito..od Franka fasiste...al'dzaba dragost...od'nje neja sevapa.
Nije bio ni pejgamber...nit' bozja hurija. Na koncu je promasio...jerbo...inace...Jugoslavija je 1970-e bila svakako jaka u odnosu na mnoge danasnje EU drzave. A glej kud se sve rasu Titina bratija...a tako i Juga i partija.

Umjesto da je produljio mudro igrati Realpoliticki...uvuk'o je Jugu u nekakav ideoloski "socijalisticki" corsokak..i tako je sve o'slo u helac. Valjda je bio ostario....pa izlapio...ko ce ga znat. :?
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

zlata wrote: Bome ti udaras nisko i igras VRLO prljavo. Fuuuuuuj!

Stvarno zivis s'nama da bi vidio kako i ko ga odgaja. Caca mu nije uopce "nas". Ja sam polu 'Rvatica...a i ona muslimanska polovica je rodom iz Cro. Sestra mi i brat kriscani. Nije dragi moj...mi se igramo s'Legos kockicama i Brio tracnicama...a ne kako kolju dinarski krkani.....neg' se klinac izbezumio kad je vidio onolike rusevine, paljevine, pa mu je to valjda prirodna "muska" reakcija da brani i smislja kako bi se suprostavio nasilju. Meni nije. Ja bi se skrivala u kuruzima...isto k'o did od Titine vojske i Ustasa.

Inace..na putu do Stoca kad me je preispitiv'o ko je koga "klao" nisam rekla Hrvati i Srbi Bosnjake...nego fasci-kriscani muslimane. Je'l'sam slagala? I to je prvi put da se to spmenulo....je'l' inace razgovaramo o najnovijim pjesmama Nelly Furtado i Jay-Z, ili kako ce lakse naucit nas jezik...ili kad ce ici za Brazil kod tete Ediane da uci portugalski.
Nema se što prigovorit, objektivno 100%, kršćani klali muslimane, onako usput ubačeno između Jay-Z i Nelly Furtado, pa se onda čudi što se dijete bavi bombama umjesto školom. :lol:

Reče li mu usput da su fasci-muslimani protjerali otprilike 5 puta više Hrvata nego obrnuto? Da je samo iz Travnika protjerano više Hrvata nego Bošnjaka iz svih općina od Livna do Prozora i Stoca što ih je kontrolirao HVO.

Spomenu li mu Grabovicu, Doljane, Bugojno, Trusinu itd.? To ne smeta? A smeta neki križ na brdu?

Pa i u tome Stocu su zabilježeni zločini Armije BiH nad civilima, između ostalog i klanje 5 zarobljenika u ljeto 1993., kada su ljudi uhvaćeni na trganju grožđa, vezani žicom i pogubljeni, a čiji spomenici su i nakon rata vandalski oštećivani, valjda od strane onih koji su ih pobili.

I nauči barem dijete da nema polu-kršćan, ne postoji. Ili si kršćanin ili nisi.
LeKo

Post by LeKo »

Tomislav MO wrote:

Stvarno zivis s'nama da bi vidio kako i ko ga odgaja. Caca mu nije uopce "nas". Ja sam polu 'Rvatica...a i ona muslimanska polovica je rodom iz Cro. Sestra mi i brat kriscani. Nije dragi moj...mi se igramo s'Legos kockicama i Brio tracnicama...a ne kako kolju dinarski krkani.....neg' se klinac izbezumio kad je vidio onolike rusevine, paljevine, pa mu je to valjda prirodna "muska" reakcija da brani i smislja kako bi se suprostavio nasilju. Meni nije. Ja bi se skrivala u kuruzima...isto k'o did od Titine vojske i Ustasa.

Inace..na putu do Stoca kad me je preispitiv'o ko je koga "klao" nisam rekla Hrvati i Srbi Bosnjake...nego fasci-kriscani muslimane. Je'l'sam slagala? I to je prvi put da se to spmenulo....je'l' inace razgovaramo o najnovijim pjesmama Nelly Furtado i Jay-Z, ili kako ce lakse naucit nas jezik...ili kad ce ici za Brazil kod tete Ediane da uci portugalski.
Nema se što prigovorit, objektivno 100%, kršćani klali muslimane, onako usput ubačeno između Jay-Z i Nelly Furtado, pa se onda čudi što se dijete bavi bombama umjesto školom. :lol:

Reče li mu usput da su fasci-muslimani protjerali otprilike 5 puta više Hrvata nego obrnuto? Da je samo iz Travnika protjerano više Hrvata nego Bošnjaka iz svih općina od Livna do Prozora i Stoca što ih je kontrolirao HVO.

Spomenu li mu Grabovicu, Doljane, Bugojno, Trusinu itd.? To ne smeta? A smeta neki križ na brdu?

Pa i u tome Stocu su zabilježeni zločini Armije BiH nad civilima, između ostalog i klanje 5 zarobljenika u ljeto 1993., kada su ljudi uhvaćeni na trganju grožđa, vezani žicom i pogubljeni, a čiji spomenici su i nakon rata vandalski oštećivani, valjda od strane onih koji su ih pobili.

Blago Tomislavu i njemu sličnim, samo cu konstatovati jedno, a to je da sam prosao bivsu jugu nakon rata i uzduz i poprijeko i nigdje ne vidjeh toliko krscanskih vjerskih obiljezja kao u BiH - Tomo što li ?

Jeli zato što se u npr Hrvatskoj, Srbiji ili Sloveniji nema ko toliko isprovocirati ili krscanstvo u gore pobrojanim zemljama ima drugacije znacenje ili pak gore nema tame da bi je osvjetlili postavljanjem vjerskih obiljezja po kojekakvim cukama ?

P.S. o ostalim zemljama ne zelim pricati.
seln

Post by seln »

Tomislav MO wrote:

A da mu kaze da je njihovo protjerivanje(koje iskreno zalim i nadam se da ce se vratiti) pripremio poglavnik sa nike-osmijehom?
LeKo

Post by LeKo »

Tomislav MO wrote:

A spomenu li ti svom ko je ovdje napadao, a ko se je branio ? Spomenu li mu ili ako ga nemsa kada ga budes imao hoces li mu spomenuti sta se desavalo i zasto se desavalo ? Hoces li mu reci - spomenuti ko je BiH htio dijeliti i jos uvijek je misli podjeliti? Hoces li mu reci da je BiH zemlja Bosanaca i Hercegovaca ma kojoj vjeri bili orjentisani ? Ili ces mu pak reci da je "Herceg Bosna" postojala i 500 godine p.n.e. ? Vratite se u ovozemaljski svijet i ne zivite u zabludi od "Herceg Bosne" nema nista, a i od putovnica sve manje i manje.
LeKo

Post by LeKo »

Samo jos nesto bih pitao Tomislava,

Kako bi mermerni spomenik u vidu mjeseca i zvijezde zavrsio npr ako ga postavimo na ulazu u Kiseljak, Busovaču, Vitez i sl ?
On nebi oznacavao nista drugo nego mjesto na kojem je svijetlost pobjedila tamu .

P.S. dali bi se uopste mogao postaviti ?
zlata

Post by zlata »

Tomislav MO wrote:

To TI kazes. Tako je ON sebe definir'o. Meni je bas bilo smijesno...i sta se mene tice...ako hoce na dorucak u crkvu...a na veceru u sinagogu. Ja NISAM BOG...docim TI ocito jesi...i TI znades ispravan put.

Inace..nemam vise nista s'tobom raspravljat..jerbo...tvoja arogancija je bezkrajna. Mislim...od'kud sad Jay-Z i Nelly imaju veze s'necijom skolom....pismenosti i nepismenosti.....opet niiiiiiski udarci. Inace...sta se to tebe tice!? Ko sta slusa! Znaci...ako slusa Hitlerovog Wagnera...onda se "bavi skolom"...inace je nepismen! :D :D
mostarac

Post by mostarac »

Tomislav MO wrote:

Stvarno si licemjeran i bestidan. Koga bola protjerali? Pa cijela srednja Bosna ti se slila u Mostar jer im je HDZ to rekao da urade i obecao im stanove i vile, a usput im rekao da ce ih muslimani poklat. Cijeli gradovi su dobrovoljno selili u Bobanova i Suskova sela i stanove po Mostaru i Capljini. Da ne govorim o tome da su mnogi od njih jedva docekali jer su dosli iz ko zna kakvih vukojebina i sela oko Zenice i Travnika na asfalt. De budi malo realan i ne ismijavaj se sa genocidom koji je HVO napravio u Hercegovini, a nikad niko nije optuzen za genocid jer da i tu budemo iskreni, taj genocid se nije dogadjao Sarajlijama, treba ici negdje na more, a i muslimani sa one strane Ivana su i u onom ratu u dobroj mjeri bili odani Poglavniku.
Necu da kazem da nije bilo zlocina i protjerivanja ali porediti to sa GENOCIDOM koji su HV i HVO pocinili u hercegovini je bezobrazno. Hrvati srednje bosne su mahom dobrovoljno dosli u hercegovinu jer je HDZ to naredio i valjda si slusao one Hrvate u okolini capljine iz Kaknja kad kazu da su im rekli da ce dobit stan ili kucu i posao samo da se odmah kupe za Hercegovinu a dobili su kolektivni smjestaj.
Sto se tice zlocina u Bugojnu on je bio, ali ja cu samo reci ne do bog da je HVO-u palo u ruke. To bi bio drugi Mostar i ne bi se se trazilo 26 nego 2.600 nestalih uz vjerovatno jos nekoliko hiljada pobijenih.
Ne mogu se poredit HVO i Armija BiH, ma kako neko nastojao da to izjednaci, jer jednostavno obim zlocina nije isti i zlocini nisu radjeni planski i sa ciljem istrijebljenja i fizicke likvidacije jednog cijelog naroda, a da je zlocina bilo bilo ih je i za to treba neko da odgovara i bude primjereno kaznjen.
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

mostarac wrote: Stvarno si licemjeran i bestidan. Koga bola protjerali? Pa cijela srednja Bosna ti se slila u Mostar jer im je HDZ to rekao da urade i obecao im stanove i vile, a usput im rekao da ce ih muslimani poklat. Cijeli gradovi su dobrovoljno selili u Bobanova i Suskova sela i stanove po Mostaru i Capljini. Da ne govorim o tome da su mnogi od njih jedva docekali jer su dosli iz ko zna kakvih vukojebina i sela oko Zenice i Travnika na asfalt.
Interesantno, znači oni koji su protjerani su u stvari dragovoljno došli na poziv HDZ-a.
Kako se onda tu uklapa Vitez, Žepče i ostale enklave koje su se ipak uspjele grčevito održati i protiv višestruko brojnijeg neprijatelja? Odakle uopće tolika vojska tu, zašto nije oslobađala istočnu Bosnu? Išla gdje je mekše?
Što nisu otišli iz Viteza a otišli dragovoljno iz Bugojna?
Zašto recimo nisu otišli iz Žepča a dragovoljno otišli iz Vareša? Šta je Žepče u Hercegovini?

Logično, onda oni koji su poginuli su u stvari izvršili samoubojstvo na poziv HDZ-a? I to samo zato bi ocrnili dobre Bosnjane? Kakva lojalnost. :roll:
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

LeKo wrote: Blago Tomislavu i njemu sličnim, samo cu konstatovati jedno, a to je da sam prosao bivsu jugu nakon rata i uzduz i poprijeko i nigdje ne vidjeh toliko krscanskih vjerskih obiljezja kao u BiH - Tomo što li ?

Jeli zato što se u npr Hrvatskoj, Srbiji ili Sloveniji nema ko toliko isprovocirati ili krscanstvo u gore pobrojanim zemljama ima drugacije znacenje ili pak gore nema tame da bi je osvjetlili postavljanjem vjerskih obiljezja po kojekakvim cukama ?
Upravo zato. U BiH je kršćanstvo bilo proganjano još od Turske. U naše vrijeme je bila komunistička diktatura koja je opet bila antikršćanska i dosta toga branila. Danas evo opet vidimo, križevi smetaju, bodu oči.

Zato je ovo danas više reakcija na progone. Da se kršćani osjećaju sigurnije bilo bi i manje potrebe za križevima.
mostarac

Post by mostarac »

Tomislav MO wrote:
mostarac wrote: Stvarno si licemjeran i bestidan. Koga bola protjerali? Pa cijela srednja Bosna ti se slila u Mostar jer im je HDZ to rekao da urade i obecao im stanove i vile, a usput im rekao da ce ih muslimani poklat. Cijeli gradovi su dobrovoljno selili u Bobanova i Suskova sela i stanove po Mostaru i Capljini. Da ne govorim o tome da su mnogi od njih jedva docekali jer su dosli iz ko zna kakvih vukojebina i sela oko Zenice i Travnika na asfalt.
Interesantno, znači oni koji su protjerani su u stvari dragovoljno došli na poziv HDZ-a.
Kako se onda tu uklapa Vitez, Žepče i ostale enklave koje su se ipak uspjele grčevito održati i protiv višestruko brojnijeg neprijatelja? Odakle uopće tolika vojska tu, zašto nije oslobađala istočnu Bosnu? Išla gdje je mekše?
Što nisu otišli iz Viteza a otišli dragovoljno iz Bugojna?
Zašto recimo nisu otišli iz Žepča a dragovoljno otišli iz Vareša? Šta je Žepče u Hercegovini?

Logično, onda oni koji su poginuli su u stvari izvršili samoubojstvo na poziv HDZ-a? I to samo zato bi ocrnili dobre Bosnjane? Kakva lojalnost. :roll:
isli su odande gdje su bili manjina i gdje je HDZ racunao da nece moci uspostaviti apsolutno vlast i krenuti sa onim sto najbolje zna, a to je klanje, granatiranje, ubijanje. Dakle HDZ je u Srednjoj Bosni protjerao 90% hrvata, a kako? Pa propaganda je cudo. Sjetimo se Smiljka Sagolja i njegovog javljanja iz velikog parka u Mostaru, a kaze da se javlja iz Nove Bile. Propaganda je cudo i na kraju krajeva rezultat te propagande je i ovo sto vidimo danas u BiH. A kad je to tako sto ti govoris sto Haag ne osudi tolike zlocince medju muslimanima, nego bas za srednju bosnu osudi Kordica, Blaskica i kompaniju?
Ah da haski sud je formiran da bi bio protiv hrvata...
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

LeKo wrote: A spomenu li ti svom ko je ovdje napadao, a ko se je branio ? Spomenu li mu ili ako ga nemsa kada ga budes imao hoces li mu spomenuti sta se desavalo i zasto se desavalo ? Hoces li mu reci - spomenuti ko je BiH htio dijeliti i jos uvijek je misli podjeliti?
Naravno, sve spomenem, i to da je Alija Izetbegović u dva navrata Tuđmanu nudio Hercegovinu a ovaj nije pristao. Naravno, to nije mislio ozbiljno nego kako je objasnio "da testiram Tuđmana i vidim kako će reagirati na tu moju ponudu koja, ponavljam, nije bila iskrena?!" :roll: :D
LeKo wrote:Hoces li mu reci da je BiH zemlja Bosanaca i Hercegovaca ma kojoj vjeri bili orjentisani ?

Naravno, zemlja ravnopravnih naroda, kao što joj i piše u svakom ustavu od 1945. do danas.
seln

Post by seln »

Tomislav MO wrote:
LeKo wrote: Blago Tomislavu i njemu sličnim, samo cu konstatovati jedno, a to je da sam prosao bivsu jugu nakon rata i uzduz i poprijeko i nigdje ne vidjeh toliko krscanskih vjerskih obiljezja kao u BiH - Tomo što li ?

Upravo zato. U BiH je kršćanstvo bilo proganjano još od Turske. U naše vrijeme je bila komunistička diktatura koja je opet bila antikršćanska i dosta toga branila. Danas evo opet vidimo, križevi smetaju, bodu oči.

Zato je ovo danas više reakcija na progone. Da se kršćani osjećaju sigurnije bilo bi i manje potrebe za križevima.
Jarane, izvini, al ti si paranoidan.
I onda se cudimo sta je navelo do juce normalne ljude da kolju komsije.
Cuj, dva miliona bosanskih muslimana, ostrvce u moru kriscanstva, stvaraju ugrozbu za krscane...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Tomislav MO wrote:Kako se onda tu uklapa Vitez, Žepče i ostale enklave koje su se ipak uspjele grčevito održati i protiv višestruko brojnijeg neprijatelja?
A kako ti uklapaš Busovaču, stari Vitez i Kiseljak?
amrino

Post by amrino »

:x :x :x :x :x :x :x :x :x

HVO=NLO :oops:
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

seljak_cojek wrote:
Tomislav MO wrote:Kako se onda tu uklapa Vitez, Žepče i ostale enklave koje su se ipak uspjele grčevito održati i protiv višestruko brojnijeg neprijatelja?
A kako ti uklapaš Busovaču, stari Vitez i Kiseljak?

Ne kontam, u Busovači su Hrvati uspjeli opstat, znači nisu slušali HDZ?

Čudno ako je tako, jer i danas glasuju za taj HDZ. :?
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Tomislav MO wrote:Nema se što prigovorit, objektivno 100%, kršćani klali muslimane, onako usput ubačeno između Jay-Z i Nelly Furtado, pa se onda čudi što se dijete bavi bombama umjesto školom. :lol:

Tomo, Tomo vuces ljude za jezik:
Kad spominjes onda da i ja tebe pitam da li si cuo za logore Dretelj, Gabelu, Heliodrom, Ljubuski, Prozor?
Jesi, ali da li ces priznati?
Prozor: sve i jedno selo kontrolisano od HVO-a je zapaljeno i sravnjeno sa zemljom. Ljudi pokupljeni iz svojih kuca (nakon izivljavanja, silovanja i ubijanja) pa preko brda poslani da traze hljeba kod svojih "balija".

Jesi cuo za zivi stit na Crnom Vrhu gdje su neduzne civile pokupili, svezali zicom, dok je ispred njih zapaljena vatra pa u svom strahu se trgali da spase zivu glavu... I znas koliko ih je prezivjelo? - gotovo ni jedan civil.

I nemoj govoriti da je vise Hrvata iz Travnika protjerano nego iz ostalih opstina.
Iz moje opstine nas je 98 % protjeralo a prije nego sto su nas protjerali dosli su nam upravo ti koje ti spominjes (iz Travnika) i istjerali nas sa naseg ognjista. Ako su oni vec to dozivjeli na svojim ledjima kako su, par dana nakon "protjerivanja", imali dusu da to isto urade sa nama?
Razlika je pokupiti se dobrovoljno i izaci iz svoje kuce a razlika je kad ti neko uperi pusku i istjera te bez icega preko brda i planina da bi mogao naci sebi nafaku.

I zato molim te Tomo ne vuci vise ljude za jezik, jer ima nas koji smo sve to vidjeli vlastitim ocima i dozivjeli (ti meni pricas gdje je vise ljudi protjerano i stradalo).
Drugo je sta televizija i novine kazu a drugo je kad nesto osjetis na svojim vlastitim ledjima.
mrgud@

Post by mrgud@ »

O Tomo nevjerni... utuvi u tvoju glavurdu i ne lazi djeci da ste vi Hrvati i Srbi protjerivani iz BiH! Hrvatski i srpski mocnici iz "maticnih" drzava pozivali su "svoj" narod da se iseli iz gradova da bi u njima ostali samo muslimani i "ostali" da bi vam bilo lakse pobit' sve, a oni "vasi" koji su bili neposlusni pa ostali protiv vase volje u svojoj zemlji u kojoj su zivjeli i djecu imali pobili su muslimani sa srpskih i hrvatskih kota, jer su muslimani pucali i po svom narodu pa SVALJIVALI na srbe i hrvate (kako vi znate reci). Zivite u mizeriji svog uma. Gradovi koje ste "pocistili" silom ili milom nadojeni su nevjerovatnom mrznjom prema drugim vjerama. Neka ti Sarajevo bude ogledalo, jer je to grad u kojem su i prije rata i poslije rata zivjele i zive razne religije, i svako moze imati i nositi javno svoja vjerska obiljezja, a da mu niko ne prijeti kamom, i ima mjesta za svakoga ko nije zadojen srpstvom i hrtvatstvom po svaku cijenu. Zar nikad ne pomislis da trebas izaci iz te tvoje tame?
I nemojte vise sr.ti, ako vam se ne zivi s nama eto vam Srbije i Hrvatske pa se ye..te svi na kamari, a pustite normalan narod da zivi normalno!
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

cHupjahalic@ wrote: Razlika je pokupiti se dobrovoljno i izaci iz svoje kuce a razlika je kad ti neko uperi pusku i istjera te bez icega preko brda i planina da bi mogao naci sebi nafaku.

I zato molim te Tomo ne vuci vise ljude za jezik, jer ima nas koji smo sve to vidjeli vlastitim ocima i dozivjeli (ti meni pricas gdje je vise ljudi protjerano i stradalo).
Drugo je sta televizija i novine kazu a drugo je kad nesto osjetis na svojim vlastitim ledjima.
Slušaj, meni je žao što si ti to proživio, ali nemoj mislit da se ja ovamo nisam naslušao takvih priča, od ljudi koji su "dragovoljno" otišli.
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

mrgud@ wrote:O Tomo nevjerni... utuvi u tvoju glavurdu i ne lazi djeci da ste vi Hrvati i Srbi protjerivani iz BiH! Hrvatski i srpski mocnici iz "maticnih" drzava pozivali su "svoj" narod da se iseli iz gradova da bi u njima ostali samo muslimani i "ostali" da bi vam bilo lakse pobit' sve, a oni "vasi" koji su bili neposlusni pa ostali protiv vase volje u svojoj zemlji u kojoj su zivjeli i djecu imali pobili su muslimani sa srpskih i hrvatskih kota, jer su muslimani pucali i po svom narodu pa SVALJIVALI na srbe i hrvate (kako vi znate reci). Zivite u mizeriji svog uma. Gradovi koje ste "pocistili" silom ili milom nadojeni su nevjerovatnom mrznjom prema drugim vjerama. Neka ti Sarajevo bude ogledalo, jer je to grad u kojem su i prije rata i poslije rata zivjele i zive razne religije, i svako moze imati i nositi javno svoja vjerska obiljezja, a da mu niko ne prijeti kamom, i ima mjesta za svakoga ko nije zadojen srpstvom i hrtvatstvom po svaku cijenu. Zar nikad ne pomislis da trebas izaci iz te tvoje tame?
I nemojte vise sr.ti, ako vam se ne zivi s nama eto vam Srbije i Hrvatske pa se ye..te svi na kamari, a pustite normalan narod da zivi normalno!
U te gluposti nitko više ni u svijetu ne vjeruje, a kamoli u BiH. :D

Multietničko Sarajevo :lol: , jest, kako da ne, sve do popisa kad će se pokazati koliko je multietničko, sa 96% jednih, Sarajevo je etnički najčistiji glavni grad Europe.
mrgud@

Post by mrgud@ »

Tomislav MO wrote:
cHupjahalic@ wrote: Razlika je pokupiti se dobrovoljno i izaci iz svoje kuce a razlika je kad ti neko uperi pusku i istjera te bez icega preko brda i planina da bi mogao naci sebi nafaku.

Slušaj, meni je žao što si ti to proživio, ali nemoj mislit da se ja ovamo nisam naslušao takvih priča, od ljudi koji su "dragovoljno" otišli.
Pa moraju reci da nije bilo dragovoljno jer bi ih onda "vasi" prevaspitali :lol:
mrgud@

Post by mrgud@ »

Tomislav MO wrote:
mrgud@ wrote:O Tomo nevjerni... utuvi u tvoju glavurdu i ne lazi djeci da ste vi Hrvati i Srbi protjerivani iz BiH! Hrvatski i srpski mocnici iz "maticnih" drzava pozivali su "svoj" narod da se iseli iz gradova da bi u njima ostali samo muslimani i "ostali" da bi vam bilo lakse pobit' sve, a oni "vasi" koji su bili neposlusni pa ostali protiv vase volje u svojoj zemlji u kojoj su zivjeli i djecu imali pobili su muslimani sa srpskih i hrvatskih kota, jer su muslimani pucali i po svom narodu pa SVALJIVALI na srbe i hrvate (kako vi znate reci). Zivite u mizeriji svog uma. Gradovi koje ste "pocistili" silom ili milom nadojeni su nevjerovatnom mrznjom prema drugim vjerama. Neka ti Sarajevo bude ogledalo, jer je to grad u kojem su i prije rata i poslije rata zivjele i zive razne religije, i svako moze imati i nositi javno svoja vjerska obiljezja, a da mu niko ne prijeti kamom, i ima mjesta za svakoga ko nije zadojen srpstvom i hrtvatstvom po svaku cijenu. Zar nikad ne pomislis da trebas izaci iz te tvoje tame?
U te gluposti nitko više ni u svijetu ne vjeruje, a kamoli u BiH. :D

Multietničko Sarajevo :lol: , jest, kako da ne, sve do popisa kad će se pokazati koliko je multietničko, sa 96% jednih, Sarajevo je etnički najčistiji glavni grad Europe.
ne kaki... kontaminiras forum..
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

mrgud@ wrote: Pa moraju reci da nije bilo dragovoljno jer bi ih onda "vasi" prevaspitali :lol:
Tebi to smiješno, ha? :roll:

I šta kažeš protjerali te :lol: , hodao gol po Crnom Vrhu :lol: , tražio nafaku :lol: :lol: :lol: jako smiješno :lol: :lol: :lol: , za crtića.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Slutim ban. 8)
mrgud@

Post by mrgud@ »

Tomislav MO wrote:
mrgud@ wrote: Pa moraju reci da nije bilo dragovoljno jer bi ih onda "vasi" prevaspitali :lol:
Tebi to smiješno, ha? :roll:

I šta kažeš protjerali te :lol: , hodao gol po Crnom Vrhu :lol: , tražio nafaku :lol: :lol: :lol: jako smiješno :lol: :lol: :lol: , za crtića.
Niste mene uspjeli protjerati niti cete uspjeti... ne ismijavaj ljude, uostalom to i jeste u tvojoj prirodi po rodjenju... ne mozete vi pobiti muslimana koliko ce ih se jos roditi... bice nas vise nego vas... AKOBOGDA rodicu 10-tero djece i sve sinove da sire lozu muslimansku... inshallaHHHHH...
Locked