A dalo bi se diskutovat' jel cinjenica
Edit: jesam skonto temu?
Kakve veze ima jel autohtoni? Albanci iz Bosne nisu ništa manje Bosanci od Bošnjaka iz Bosne...dustaban wrote:Haj dobro, neka ti bude.cyprus wrote:Čak da ostavimo Bosance muslimane po strani, zar nema Roma, Arapa, Turaka, Albanaca koji jesu bosanski muslimani, ali sigurno nisu Bošnjaci?dustaban wrote:...ali ja ne znam ni za jednog bosanskog muslimana koji nije Bosnjak.)
Samo... pitanje je koliko se "bosanski alabanac, taman bio i musliman" moze smatrati autohtonim bosanskim muslimanom ?!
Ali pusti to. Koliko ima takvih slucajeva. Rushe li oni navedeni stereotip?
Ovo o cemu ti ovdje stalno insistiras nije stereotip. Nema sta da se rusi.dustaban wrote:...Rushe li oni navedeni stereotip?
Da.dustaban wrote:...pocinjem od onih najpoznatijih stereotipa koji se hladno mogu smatrati CINJENICAMA:
Bosanski muslimani = Bosnjaci
Bosanski pravoslavci = Srbi
Bosanski katolici = Hrvati.
Bravo, konacno jedan "ispravan" post.68847 wrote:Da.dustaban wrote:...pocinjem od onih najpoznatijih stereotipa koji se hladno mogu smatrati CINJENICAMA:
Bosanski muslimani = Bosnjaci
Bosanski pravoslavci = Srbi
Bosanski katolici = Hrvati.
Mogu potvrditi da većina drži da je tako.
I ovdašnjih i susjednih.
Uvjeravali su ih i uvjerili da je tako.
A znate zašto tj. čemu to služi.
Objektivni i realni ljudi se neće složiti s takvom podjelom al' ko njih pita?
Sve u svemu, gore navedeno nije dobro za ovu zemlju.
Jedan primjer od mnogo njih i mislim da nije adekvatantheTruePath wrote:Laz da je Mjesani brak spas za BIH
laz,i evo dokaza,hrvatica i srbin u vezi ali ni jedno od njih ni ne pomislja da navija za Bosnu vec za svoju rezervnu domovinu i on i ona
http://www.klix.ba/vijesti/bih/david-i- ... /130322090
Imas pravo na svoj stav jaranice,ja mislim da itekako jeste.Osim ako je brak izmedju bosnjaka i srba/hrvataKatarinaKosaca wrote:Jedan primjer od mnogo njih i mislim da nije adekvatantheTruePath wrote:Laz da je Mjesani brak spas za BIH
laz,i evo dokaza,hrvatica i srbin u vezi ali ni jedno od njih ni ne pomislja da navija za Bosnu vec za svoju rezervnu domovinu i on i ona
http://www.klix.ba/vijesti/bih/david-i- ... /130322090
Hrvat - Ateist - Hrvatski jezikPipiDugaDevetka wrote:Bošnjak-Agnostik-jezik bosanski
Dakle izvan sam stereotipa da su svi Bošnjaci = muslimani.
Što je ovo?theTruePath wrote:Bosnjak-sekularni islam-Bosanskifortaleza wrote:Hrvat - Budist - hrvatski
PipiDugaDevetka wrote:Bošnjak-Agnostik-jezik bosanski
tako bih se i ja izjasnila da zivim u sarajevu.BHCluster wrote:PipiDugaDevetka wrote:Bošnjak-Agnostik-jezik bosanski
De vidi sta si napisao pa ondacyprus wrote:
Kakve veze ima jel autohtoni? Albanci iz Bosne nisu ništa manje Bosanci od Bošnjaka iz Bosne...
Uostalom, ako uzmeš u obzir da se Albanci smatraju nasljednicima Ilira, onda je dobro pitanje ko je ovdje autohton
Kakve ima veze gdje zivis?vivace wrote:tako bih se i ja izjasnila da zivim u sarajevu.BHCluster wrote:PipiDugaDevetka wrote:Bošnjak-Agnostik-jezik bosanski
Kakve ima veze gdje zivis?[/quote]BHCluster wrote: tako bih se i ja izjasnila da zivim u sarajevu.
Izvini mislio sam da si negdje u Bosni i Hercegovini pa radi lokalni (ne)pogodnosti nesmijes.vivace wrote: pa ja sam srpkinja i zivim u beogradu.
ok. i ja sam tvog misljenja.BHCluster wrote:Izvini mislio sam da si negdje u Bosni i Hercegovini pa radi lokalni (ne)pogodnosti nesmijes.vivace wrote: pa ja sam srpkinja i zivim u beogradu.