Štela za posao

Da li ste dobli posao bez stele

da
60
42%
ne
28
20%
nemam posao
52
37%
ne zanima me
2
1%

Total votes: 142

Tkd

#51 Re: Štela za posao

Post by Tkd »

Vidi drug. Ako je pošteno završila, otac joj se trudi da je zaposli. Nekako ja na to gledam drugačije. S tim u neku ruku se slažem, ali u neku ne. Naime, ne može on nikoga niti smije ucjenjivati bilo koga da zaposli svoju kćerku. Druga stvar da postoji neki konkurs i da se pošteno prijavi jer ima tu diplomu i pravo da se zaposli.

Ja sam protiv onih ljudi koji zaposle kćerke, sinove koji su jedva završili srednju školu ispred nih sa diplomama za koje su proljevali znoj i živce.

Rekoh već, država = stranka.
fijesta

#52 Re: Štela za posao

Post by fijesta »

nidokralj wrote:Kod privatnika je sve manje stela(pametan privatnik nece primati loseg radnika naustrb dobrog), kao sto neko ranije rece ne ide im u korist da nekog levata prime pa makar da im je sin.Preporuka je vec druga stvar...tu je ipak presudno ranije iskustvo na radnom mjestu
Danas su i privatnici prinuđeni da zapošljavaju sa štelom.
Jel misliš da je problem ucijeniti privatnika ako neće da igra kako mu se kaže?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#53 Re: Štela za posao

Post by Zviz »

U BiH kako je pocelo oko stela, pa da smo među najrazvijenim u snimanju mehki filmova izgleda i tu bi trebala štela. U ministarstvima i razno raznim upravama po rodbine necije radi a sve nesto sa srednjom skolom niko da je diplomirao.
O'zone
Globalni moderator

#54 Re: Štela za posao

Post by O'zone »

Black swan wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/rad ... im-firmama

ovo je naša realnost

al sve će to recesija i MMF pomesti

uvijek postoje veće ribe
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Čitah ovo danas i ostadoh impresioniran! Kakav gard! Kakva odlučnost! Kakav džon od obraza!

Ali!.. Čovjek brine o familiji što jest jest. Dobro bi bilo dati mu čitavu državu :mrgreen:
miki.ba

#55 Re: Štela za posao

Post by miki.ba »

Pošto vidim da ima raje koja su zaposlena preko stele, javite mi na pp kolko para za koju firmu i koje su kontakt osobe, ja sam 100 % diskretan, hvala.
Nije zahebancija.
Hajlac

#56 Re: Štela za posao

Post by Hajlac »

Tkd wrote:Vidiš nisam to znao za Us i a. Živio sam u Njemačkoj 6-7 godina. Razlika je ogromna, nema ti toga tamo u policiji ni blizu. Pokušaj tamo podmititi s 10-20 recimo eura samo ćeš nadrljati.
Eh kvaka je u tome sto malo ko gleda kako je u Evropi(a pogotovo kako je bilo do 80ih nakon cega su ih Amerikanci poceli s*ebavati), ovakvi kao @dingosp0 usporedjivanjem s Amerikom samo AMINUJU i OPRAVDAVAJU nasu korupciju svodeci je na nesto 'normalno' :roll:

Ne kontaju da je upravo Amerika s*ebala citav istocni blok ukljucujuci i bivsu Jugu uvodjenjem svog divljackog kapitalizma gdje je bitna samo LOVA - otvara sva vrata.
U Njemackoj je bio ogromni skandal s korumpiranim Siemensom a kad se takva hajka izvrsila nad nekom nasom korumpiranom firmom?
Tkd

#57 Re: Štela za posao

Post by Tkd »

Nemamo firme, one su prodavane za 1km :)

Pa u nas ljudi koji vode državu poznati kradljivci, lopovi itd a i dalje u vrhu vlasti. Pa ako su oni takvi, zamislite kakvi su ostali.
Hajlac

#58 Re: Štela za posao

Post by Hajlac »

dingosp0 wrote:e tako ti je drug, :/
nazalost nece se to nikad promjeniti... jer koliko god narod nas mrzio tu korupciju mi sami ucestvujemo u njoj...
zaustavi nas policija mi nudimo pare ili da se dogovorimo...
ja jesam do sada se pozvao na rodjake u policiji, ali nisam nikad ponudio pare ... niti cu ikad...
mi krenemo kod doktora, nosamo kese, pare itd...
da svi malo umanjimo sa tim, smanjila bi se i korupcija..

nazalost mi smo balkanci, tako da ce te korupcije uvijek biti...
njemci i zapadna evropa imaju drugaciji mentalitet... tamo komsija prijavi komsiju za buku, sutradan koda nista nije bilo...kod nas to uradis :D komsiski odnosi mrtvi :D
E nije vec se takav papanluk ukida presijom pravosudnog sistema - kad posaljes nekoliko doktora, policajaca i sudija na robiju, i ostali pocnu raditi svoj posao (za koji su uredno placeni NASIM parama) pa bi vidio kako oni tebe prijave da si im pokusao dati mito ;-)
Ne postuju evropljani zakone zato sto su bolji od balkanaca(mada i jesu), vec primarno jer drzave funkcionisu u vidu sprovodjenja zakona. Nema cile mile de ba moremol' se dogovorit :x
Tkd

#59 Re: Štela za posao

Post by Tkd »

Kada ti počne ortoped vaditi platnu listu da ti napiše uputnicu za slučaj koji se može riješiti samo u Sarajevu, čovjek se zapita šta je profesionalizam, respekt, normalan život.
Zviz

#60 Re: Štela za posao

Post by Zviz »

Mene u ovom svemu čudi i to još pod cinjenicom da imamo bezvizni režim. Kako to da naše mlade dame i momci vec nisu poceli da sebe prodaju u koje kakvim filmovima (znate na šta mislim) kako bi sebi osigurali doprinos od 200-300€ po sceni. A sve ostalo je sasvim normalno u BiH - bilo koji pravnik će reci da BiH je sve samo država ne, a štele ma to vam je najmanji problem, jer tih stvarćica ima i po zapadau ali možda u manjim mjerama.
Tkd

#61 Re: Štela za posao

Post by Tkd »

U "manjim" mjerama ?

Mi imamo najviše pravnika i ekonomista a ne znaš šta je gore , naša ekonomija ili naši zakoni i pravni sistem :lol:
dragonz

#62 Re: Štela za posao

Post by dragonz »

Black swan wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/rad ... im-firmama

ovo je naša realnost

al sve će to recesija i MMF pomesti

uvijek postoje veće ribe

nije prošao kandidat sdp na konkursu za direktora (zavod za zapošljavanje)jer se preračunao oko radnog staža + radeljaš podržao konakovića(ja imam ključ) za održavanje sjednice skupštine KS u septembru za smjenu vlade i odmah se "nađe" lista za "njegovim" zahtjevima kada ih je podržao prilikom formiranje skupštinske većine nakon prošlih izbora
Zviz

#63 Re: Štela za posao

Post by Zviz »

Tkd wrote:U "manjim" mjerama ?

Mi imamo najviše pravnika i ekonomista a ne znaš šta je gore , naša ekonomija ili naši zakoni i pravni sistem :lol:

A striptizeta? Imamo i najviše konobara i teta na šalterima od kladionica po glavi stanovnika :D
Tkd

#64 Re: Štela za posao

Post by Tkd »

Svakih 10 metara kafi, kraj njega kladionica. Postidio bi se Las Vegas.
mesihtrko

#65 Re: Štela za posao

Post by mesihtrko »

Tkd wrote:Nemamo firme, one su prodavane za 1km :)

Pa u nas ljudi koji vode državu poznati kradljivci, lopovi itd a i dalje u vrhu vlasti. Pa ako su oni takvi, zamislite kakvi su ostali.
Netreba mi štela ,dovoljno je da poznaješ Šumana i Hadžić Damira i da dobiješ posao
esad_plavi

#66 Re: Štela za posao

Post by esad_plavi »

Realno nema zemlje na svijetu bez korupcije i stela, govoriti da je BiH najgora u europi ili svijetu je daleko od istine, samo sto se vani to sve radi mnogo diskretnije ili profinjenije, pa imate umjesto stele za fakultet institucije tipa "legacy" ili ti ga: ako je babo isao na fakultet ide i sin, onda ima vec spomenuti networking i slicne fraze koje se koriste da se opravda ono, sto je u osnovi obicna stela i veza.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#67 Re: Štela za posao

Post by odesveuhonduras »

Moj šura je dobio odličan posao u jednom ministarstvu bez štele..

Godinama prije toga je ko bajagi ganjao neke štele jer je bio nekad u SDA omladincima ali bi poduvanio za svaki posao jer su mu te štele haman bile kontraproduktivne pošto više nije bio u dobrom sa SDA mainstreamom.

Onda preda molbu na konkursu i prođe bez ikakve štele. Da bude još veća naučna fantastika, žena (il mu tad još nije bila, ne sjećam se, al tu je negdje bilo pred ženidbu najranije) mjesec-dva nakon njega dobije posao u drugom ministarstvu na isti bezštelski način.

Za nepovjerovati ali fakat istina.
esad_plavi

#68 Re: Štela za posao

Post by esad_plavi »

odesveuhonduras wrote:Moj šura je dobio odličan posao u jednom ministarstvu bez štele..

Godinama prije toga je ko bajagi ganjao neke štele jer je bio nekad u SDA omladincima ali bi poduvanio za svaki posao jer su mu te štele haman bile kontraproduktivne pošto više nije bio u dobrom sa SDA mainstreamom.

Onda preda molbu na konkursu i prođe bez ikakve štele. Da bude još veća naučna fantastika, žena (il mu tad još nije bila, ne sjećam se, al tu je negdje bilo pred ženidbu najranije) mjesec-dva nakon njega dobije posao u drugom ministarstvu na isti bezštelski način.

Za nepovjerovati ali fakat istina.
mora neko i raditi nesto po tim ministarstvima :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#69 Re: Štela za posao

Post by Bobi »

Mozda ima "uvidjajno" :D prezime pa se komisija malo zzzz :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#70 Re: Štela za posao

Post by odesveuhonduras »

pa ima hodžinsko prezime al po ovom što čujem takno su hodžinski nastrojeni šefovi :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#71 Re: Štela za posao

Post by JoseMujica »

bez štele al uz neku ludu sreću.....danas kad bi konkurisao na isto mjesto ne bih imao šanse
Tkd

#72 Re: Štela za posao

Post by Tkd »

Trebaš imati štele ovih dana da radiš za 600-700KM. Žalosno :-)
MaxPayne

#73 Re: Štela za posao

Post by MaxPayne »

Tkd wrote:Trebaš imati štele ovih dana da radiš za 600-700KM. Žalosno :-)
Imam prijatelja koji je preko štele,a radi kod privatnika za 400 KM.Ništa nije čudno u ova kokuzna vremena.A to da privatnici zaziru od radnika sa štelama,ne vjerujem.Natjeraće te on da radiš,došao sa štelom ili bez.
Post Reply