sta ovaj covjek radi?

broy

#101 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by broy »

Ko zna kakve su vec djavolske planove ispod stola skovali. Pogledaj te kako se dodik od jednom grcevito zalaze za eUropski put BiH. A i u vezi kosova je bio slabo primjetan. Pitam se samo kakva li je sve obecanja dobio za svoju rs za ubuduce..
palermo

#102 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by palermo »

Vodenjak wrote:[

Prijatelju moj, divim se tvom optimizmu ali realnost je mnogo surovija nego sto je ti predstavljas...
Drugo, Dodik i njegovi puleni ama bas nista ne moraju da postignu ratom, jer, htjeli mi to priznati ili ne, sve sto traze (osim referenduma, naravno) traze na osnovu Dejtonskog sporazuma!

E sad..
Na nama je da kazemo da li je Dejton dobar ili los za drzavu Bosnu i Hercegovinu!
Ako je Dejton dobar, onda se mora priznati realnost postojanja Republike Srpske.
Ako je los, onda se moraju na stub srama staviti oni koji su ga i potpisali.
Treceg nema!
Sve je ovo po onoj narodnoj da se ne mogu imati i babe i zabe!

A mi bi da osudimo Dejton i da ujedno one koji su ga potpisali smatramo herojima!

Ne moze i ne ide!
I ne treba!
Nas dvojica smo izgleda bili u različitim ratovima (iako ja počinjem sumnjati da si ti vidio išta od rata) i živjeli u različitim vremenima, nema veze, misli što hoćeš,jes da je malo tužno skontati kako ljudi brzo sve zaboravljaju, al šta ćeš valjda je i to način samoracionalizacije.

A za Lajčaka, pa bilo bi lijepo malo pokazati zube,ne mislim da bi se što time promijenilo nabolje ili nagore, al barem bi se mi (mislim oni koji osjećaju BiH kao svoju domovinu) makar za trenurak osjećali ljepše i dostojanstvenije.
voajer

#103 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by voajer »

Pa u vezi ovog oko potvrdjivanja RS u parlamenzu- Rs postoji samo na osnovu D.sporazuma. Raspisivanje referenduma je ukidanje sporazuma= RS ne postoji vise ni na jednom vazecem papiru.
Ako Parlament prizna RS, onda postoje i ako izadju iz D. sporazuma.

Kratko i jasno.

Al nije u tome kvaka, ne mogu vjerovati da je smisao ove poruke stvarno bio da nekog ponuka da glasa o tome u parlamentu. Ovo je neka zakuhava, mazanija i prodaja magle da bi se nesto drugo iza ledja, onako madzionicarski da publika ne vidi odradilo.

Imam utisak kao da se Miletu zuri.
Da vidimo koji su znacajni datumi u skorijoj buducnosti:
Maj- izbori u Srbiji
Oktobar- odluka oko Brckog
Negdje izmedju planirani potpis na sporazum o pridruzivanju (shatro)

Imali neko pametan da iz gore navedenog donese neki smislen zakljucak?

Mozda ga hastra da ce ga Kostunica shebat kad dodje na vlast sa radikalima- vec sad mu dise za vrat preko srbijanskog DB-a.
zavrzlama

#104 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by zavrzlama »

voajer wrote:Pa u vezi ovog oko potvrdjivanja RS u parlamenzu- Rs postoji samo na osnovu D.sporazuma. Raspisivanje referenduma je ukidanje sporazuma= RS ne postoji vise ni na jednom vazecem papiru.
Ako Parlament prizna RS, onda postoje i ako izadju iz D. sporazuma.

Kratko i jasno.

Al nije u tome kvaka, ne mogu vjerovati da je smisao ove poruke stvarno bio da nekog ponuka da glasa o tome u parlamentu. Ovo je neka zakuhava, mazanija i prodaja magle da bi se nesto drugo iza ledja, onako madzionicarski da publika ne vidi odradilo.

Imam utisak kao da se Miletu zuri.
Da vidimo koji su znacajni datumi u skorijoj buducnosti:
Maj- izbori u Srbiji
Oktobar- odluka oko Brckog
Negdje izmedju planirani potpis na sporazum o pridruzivanju (shatro)

Imali neko pametan da iz gore navedenog donese neki smislen zakljucak?

Mozda ga hastra da ce ga Kostunica shebat kad dodje na vlast sa radikalima- vec sad mu dise za vrat preko srbijanskog DB-a.

odlicno zapazanje :thumbup:

ovo boldirano...Dodika postavlja velikosrpski stab iz Srbije..ko god bude na vlasti u Srbiji (osim ldp)taj ce podrzavati Dodika i njegovu ulogu rusenja BIH..Dodik je bio za Tadica jer je u tom trenutku Tadic po velikosrpskom stabu bio bolja opcija nego Nikolic..jer kontaju da ce sa Tadicem lakse izmanipulisati MZ i kupovati vrijeme...sutra nek Nikolic pobijedi u Srbiji biti ce Dodik veliki jaran sa grobarom no problem... ;-)
zavrzlama

#105 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by zavrzlama »

@Vodenjak

svoj optimizam gradim na cinjenici da ce upravo velikosrbi srusiti Dejton..jer njima nije cilj rs u sastavu BIH...a MZ nije interes podjela BIH..a ti si dovoljno pametan i politicki potkovan da znas na sta mislim...i sta ce uslediti kasnije...

da je dodiku i velikosrbima do rs..oni bi sproveli Dejton i sprijecili prenos nadleznosti sa entiteta na Drzavu..a prenos tih nadleznosti je bas iz bojaznosti MZ da se ne podijeli BIH..MZ niti zeli ispravljat krive Drine ..niti zeli podjeu BIH....niti zeli srpsku drzavu u BIH...vrijeme ce uciniti svoje...
signature

#106 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by signature »

zavrzlama wrote:@Vodenjak

svoj optimizam gradim na cinjenici da ce upravo velikosrbi srusiti Dejton..jer njima nije cilj rs u sastavu BIH...a MZ nije interes podjela BIH..a ti si dovoljno pametan i politicki potkovan da znas na sta mislim...i sta ce uslediti kasnije...

da je dodiku i velikosrbima do rs..oni bi sproveli Dejton i sprijecili prenos nadleznosti sa entiteta na Drzavu..a prenos tih nadleznosti je bas iz bojaznosti MZ da se ne podijeli BIH..MZ niti zeli ispravljat krive Drine ..niti zeli podjeu BIH....niti zeli srpsku drzavu u BIH...vrijeme ce uciniti svoje...
mLogo ti vjerujes toj MZ, ko god joj je vjerovao danas po njemu raste trava zelena.
Svjedok istorije

#107 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Svjedok istorije »

broy wrote:Ko zna kakve su vec djavolske planove ispod stola skovali. Pogledaj te kako se dodik od jednom grcevito zalaze za eUropski put BiH. A i u vezi kosova je bio slabo primjetan. Pitam se samo kakva li je sve obecanja dobio za svoju rs za ubuduce..

Nisu u pitanju nikakva obecanja. U pitanju je cist dobitak za RS u vidu ovih zakona o policiji. Da bi RS imala pravo da se odcijepi ne mora to nigdje pisati direktno kao: "RS ima pravo na otcjepljenje."

Oni ce steci to pravo kada RS postane neupitna, lagalna, ozakonjena. Veliki korak u tom pravcu su ovi zakoni o policiji, koji su potisnuli pravu reformu pocije. Zato Ddoik obecava Evropu, samo da usvojimo zakone. Njemu nije cilj Evropa, njemu je cilj RS izvan BiH, i zato se pretvorio u janje dok ne izglasamo polcijske zakone. Kada zakoni budu usvojeni onda ce se ponovo pretvoriti u sejtana i traziti referendum, samo sto ce tada imati vise zakonskog osnova za nezavisnu drzavu.
signature

#108 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by signature »

Svjedok istorije wrote:
broy wrote:Ko zna kakve su vec djavolske planove ispod stola skovali. Pogledaj te kako se dodik od jednom grcevito zalaze za eUropski put BiH. A i u vezi kosova je bio slabo primjetan. Pitam se samo kakva li je sve obecanja dobio za svoju rs za ubuduce..

Nisu u pitanju nikakva obecanja. U pitanju je cist dobitak za RS u vidu ovih zakona o policiji. Da bi RS imala pravo da se odcijepi ne mora to nigdje pisati direktno kao: "RS ima pravo na otcjepljenje."

Oni ce steci to pravo kada RS postane neupitna, lagalna, ozakonjena. Veliki korak u tom pravcu su ovi zakoni o policiji, koji su potisnuli pravu reformu pocije. Zato Ddoik obecava Evropu, samo da usvojimo zakone. Njemu nije cilj Evropa, njemu je cilj RS izvan BiH, i zato se pretvorio u janje dok ne izglasamo polcijske zakone. Kada zakoni budu usvojeni onda ce se ponovo pretvoriti u sejtana i traziti referendum, samo sto ce tada imati vise zakonskog osnova za nezavisnu drzavu.
aferim! :thumbup: :thumbup:
izgleda da su mu obecali policiju,a poslije ce sve teci glatko.

nasi uhljupi to sve dobro znaju a sute ko misevi.
Vodenjak

#109 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Vodenjak »

palermo wrote:
Vodenjak wrote:[

Prijatelju moj, divim se tvom optimizmu ali realnost je mnogo surovija nego sto je ti predstavljas...
Drugo, Dodik i njegovi puleni ama bas nista ne moraju da postignu ratom, jer, htjeli mi to priznati ili ne, sve sto traze (osim referenduma, naravno) traze na osnovu Dejtonskog sporazuma!

E sad..
Na nama je da kazemo da li je Dejton dobar ili los za drzavu Bosnu i Hercegovinu!
Ako je Dejton dobar, onda se mora priznati realnost postojanja Republike Srpske.
Ako je los, onda se moraju na stub srama staviti oni koji su ga i potpisali.
Treceg nema!
Sve je ovo po onoj narodnoj da se ne mogu imati i babe i zabe!

A mi bi da osudimo Dejton i da ujedno one koji su ga potpisali smatramo herojima!

Ne moze i ne ide!
I ne treba!
Nas dvojica smo izgleda bili u različitim ratovima (iako ja počinjem sumnjati da si ti vidio išta od rata) i živjeli u različitim vremenima, nema veze, misli što hoćeš,jes da je malo tužno skontati kako ljudi brzo sve zaboravljaju, al šta ćeš valjda je i to način samoracionalizacije.

A za Lajčaka, pa bilo bi lijepo malo pokazati zube,ne mislim da bi se što time promijenilo nabolje ili nagore, al barem bi se mi (mislim oni koji osjećaju BiH kao svoju domovinu) makar za trenurak osjećali ljepše i dostojanstvenije.
Osim sto si, eto, konstatovao ko sam, sta sam i kakav sam (moram priznati da ti bolje ide nego Aziri s kashikama), mogao si koju napisati i o onome sto ja napisah... :oops:
Vodenjak

#110 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Vodenjak »

MZ sve vise okrece ledja onakvoj BiH kakvu bi ti i ja zeljeli.
To se vidi svakim danom sve vise i vise i to vidis i ti.

A da i ne pominjem cinjenicu da mi, koji se ponosimo nasom drzavom, za svaku pa i najmanju sitnicu gledamo prema MZ hoce li nam je ojacati ili ne!
U isto vrijeme vec skoro dvije decenije biramo iste one ljude koji tu drzavu sve manje i manje prave - drzavom!
Ogroman broj zakona na drzavnom nivou donijela je upravo MZ i to, na zalost, ponajvise pobija tvoju tvrdnju izrecenu u onom podvucenom...
Ni Dodik a ni oni prije Dodika nisu prenijeli nijednu nadleznost sa entieta na drzavu a da tome nije na ovaj ili onaj nacin kumovala MZ.
A ista ce, kao sto rekoh, sve manje i manje da se bavi s nama.
Ili barem nece da se bavi onako kako mi to, sto potajno, sto otvoreno prizeljkujemo!
kanada71

#111 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by kanada71 »

:lol: :lol: Ovo mi dodje ko zima u Sarajevu, svake godine padne snijeg u decembru i svaki put iznenadi komunalce. Tako i ovo, svaki put kada neki evropski muljator s frisko ofarbanom kosom izvali nesto u korist srba, svi iznenadjeni i razocarani, svaki put nanovo. Niko da se sjeti one postuju te koliko si jak :!: ;-)
shana_majka

#112 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by shana_majka »

Shta reci o miroslavu i njegovoj ulozi u svemu ovome !?
O nekom, ko se “usavrshavao” u Moskvi (State Institute of International Relations), a zatim se “prevaspitao “ (Marshallov centar , State Institute of International Relations).
O nekom, ko je za vrijeme sluzbe u Japanu dobro "proucio" politicki “status quo”. (Spor Japana i Rusije u vezi ostrva gdje se Japan od potrazioca zadovoljava “trenutnim“ stanjem).
O nekom, ko je za vrijeme sluzbe u Beogradu i kasnijim angazovanjem u odvajanju Crne Gore vrlo dobro upoznat sa situacijom i akterima (izmedju ostalih, milorad ekmecic, akademik, srpski istoricar, vanredni clan “anu-a” republike srpske zagovarac teze, “srbi su balkanski Jevreji”).
O nekom, ko zna da je rs nastala etnickim cishcenjem, genocidom….
O nekom, ko kao pravnik, mora znati da Dejtonski sporazum i Aneks 4, Parlament BiH nije nikada ratifikovao i sa tim josh uvijek vazeci je Ustav REPUBLIKE BiH po kojem rs nije priznata. Oni koji su potpisali Dejtonski sporazum nisu imali ovlast da pregovaraju o promjenama Ustava ( cime su prekrshili član 2. Povelje UN-a, kao i član 53 Becke konvencije (1969)) nego samo o prekidu sukoba…
O nekom, ko zna da, ako se u raspravi o ustavnim promjenama legalizuje rs to dovodi do disolucije BiH.
O nekom, ko zna da ako se pitanje policije pozitivno rijeshi u korist rs-a, ista postaje “bosansko kosovo”..
Sve ovo dovodi do udaljavanja od probitnog smisla BiH kao gradjanske drzave, jer rs radi na zaokruzivanju drzavnosti i nemogucnosti nadleznosti drzave BiH na teritoriji rs-a po uzoru na Kosovo (ustavni amandmani iz 71 : Ustav SFRJ 1974) gdje ce rs nomeklaturom pravnih akata, ustavnim zakonom, vrhovnim sudom, policijom… poprimti obiljezja “corpus separatum” u okviru BiH, dok se Ustavom BiH shtite Ustavom utvrdjena prava i duznosti rs-a.
“Balkanska Palestina”, disolucija BiH, Republika BiH ???
Na zalost, moje mishljenje je da sve ovo vodi ka novoj Palestini
P.S.Dosadila mi je vishe ova “pacenicka uloga” BiH.
Neka neko drugi preuzme tu ulogu, da i mi druge “zalimo,” kao oni nas do sada, vrijeme je.
Ako je od njeg’ i previshe je,
Dosta je bilo!!!
AhbabE ,pristavi der nam jednu „su dva“ .
:D :D :D :D :D
Agic Nurija

#113 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Agic Nurija »

P.S.Dosadila mi je vishe ova “pacenicka uloga” BiH.
:D :D :D :D :D[/quote]

Prvo, Bosna i Hercegovina nikada nije bila država, več je to bila BOSNA!
Drugo, nema (na sceni!) BOSANSKIH POLITIČARA i bosanskih političkih organizacija/opcija i to je problem broj jedan, jer bošnjački, govori muslimanski političari spadaju u organizaciju "džamijskog", a ne zemaljskog/državnog naroda.
Onaj ko govori o "jedinstvu naroda" u hiljadugodišnjoj zemlji/geopolitikumu, govori u stvari o ujedinjenju ljudi pred "podijeljenim i izmišljenim Bogom", a ne pred vrhovnim zemaljskim gospodarom - Parlamentom Bosanskog Naroda!
Biti partner dodicima i njihovim sponzorima, dal sa Istoka il sa Zapada u Bosni, znači poznavati abecedu EVROPSKE HISTORIJE, koja je uvijek bila POLITIČKA JAVNA KUĆA u tajnosti, a javno SVETA STOLICA, džah u Rimu, džah u Parizu, Londonu, Vašingtonu.....
I treće, na kraju trebamo da znamo, da se do legalizacije BOSANSKOG USTAVA ne može stiči srpsko-hrvatskim, več bosanskim putevima, a oni su za sada zabranjeni sa znakom na kojem stoji: ISLAMISTI U EVROPSKOJ ZEMLJI!

P. S.
Sve dok se islamistička dogma/ideologija bude hrvala sa svojim izvorom, starim i novim jevrejsko-kršćanskim zavjetima na bosanskoj zemlji, narodu/čovjeku bosanskom će ostati uvijek i samo dva puta, pod zemlju ili van zemlje, jer biti i stvarati u BOŽANSTVENOM HAOSU, mogu samo oni koji ne vide, ne čuju i ne govore - a to nisu više ni mnoge životinje na ovom svijetu!
muha_sa

#114 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by muha_sa »

šana prijatelju--evo je gotova :D su dva :D
i nemoj da ideš s ove teme---valja nam podsjecat mlade na merhamet M.Z. i na miroljubivi komšiluk koji nas silova-pokla i protjera milion i kusur stanovnika sa teritorije koju zovu R.S.
-valja nas podsjecat / brzo zaboravljamo / na ubijenu djecu Sarajeva-
--citam u novinama na godišnjicu mnogih ubistava naslove--Položeno cvijece na mjesto pogibije.............
--kakve ba pogibije :-) covjek padne sa skele i pogine--pogine u saobracajnoj nesreci--pogine i vojnik u borbi--- ovdje su civili UBIJANI--ubijani iz svih mogucih kalibara JNA-ovskog oružja--ubijani iz snajpera--sistematski ubijani.
-valja svakodnevno na genocid podsjecat---i ne pricat o ETNICKOM CIŠCENJU---ko eto neka teritorija etnicki prljava pa je valjalo ocistit :-) protjerivanje nekoga sa njegovog zemljišta i iz njegovog doma se zove kratko i jasno--GENOCID.
Genocid su pocinili osim u Srebrenici i u Prijedoru-Višegradu-Foci-Rogatici i da ne nabrajam više--zauzet ce mnogo prostora.
Genocid su pocinili i nad svojim narodom--protjerali su oko 150.000 sarajevskih srba/Gojko Klickovic bio zadužen za protjerivanje/ iz okupiranih opština i naselja koji su reintegrisani u Sarajevo.--sjetimo se kolone nesrecnika koji su u kolicima i traktorima /preko Stupske petlje / vozili ono malo jada a snijeg usuo ko nikad.
treba ih svakodnevno na to podsjecat pa im/može bit/ne bi idiotizmi na um padali -idiotizmi tipa podizanja nekakvog krsta iznad SA.
-sjecat se i prvog predstavnika M.Z.--pedantnog ŠVEDA Karla Bilta :-) prolongiro reintegraciju dok oni pljacku ne završiše--Remontni Zavod Hadzici--Bosanka,D.C. Blažuj-bciklara i cilimara Ilidza--Orao Rajlovac-itd-itd.
zašto podsjecat na ovo ??--samo istine radi.
ocekivat nešto od ovih što su dopustili i gledali sve ovo / M.Z. /je cista naiva.

ahbabu--neka te :D sad cu ja nama nešto i ljuto prinjet :D zovi Arslu :D
voajer

#115 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by voajer »

Ja da ponovim, pricati je lijepo i dobro, ali pored price treba i raditit i to konkretno.

Sa fashistima i shovinistima nece nikada biti dogovora, to je potpuno iskljuceno jer se tu sukobljavaju dva sistema vrijednosti koj sami po sebi nisu kompaktibilni. Pojmovi dobra i zla su tu toliko razlicito vidjeni da onemogucavaju raspravu, razumjevanje i time onemogucavaju pozitivan ishod razgovora.

Na nama je da se svi zamislimo i vidimo koliko nam je vazna ova drzava. Ako nam je vazna onda cemo za nju na kraju vjerovatno morati ponovo uzeti pusku u ruke.
Ako nije, onda ne znam za koji se ovdje hurcimo i sta izvodimo, mozemo odmah da podjelimo Bosnu da ne bi gubili na vremenu. Neka si svako zamisli zivot u takvim oklnostima i na sta bi to nalik bilo.
Hajde da otvorimo novu temu da razradimo sve elemente takvog bitisanja, da vidimo koja se cijena mora platiti za kilavost koju neki samozaljubljeno i pogresno tumace kao pacifizam i branjenje tekovina civilizovanog drustva.

Ako i grijesim i ako se sretnim sticajem okolnosti desi da nakon izbora u Srbiji MZ prestane da gladi jaja fashistima i njihovim idejama, nista nam nece faliti da se u sebi presaberemo i imamo iskren i cist stav o nama, nasim interesima, granicama do kojih smo spremni ici da bi ih odbranili i posljedicama neuspjeha da se proguraju ti interesi.
71440

#116 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by 71440 »

Lajcaku ti bi da mi priznamo ono sto su nam oteli silom usput poklali ,silovali ma Malju jedan sta ti radis ovdje,suplje prosipas .kupi prnje iz Sarajeva jer ono nije tvoje i idi u Beograd i Moskvu tamo valjaj suplje i lizi im dupe. :x :x :x :x :x :x :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: Samo cijela BiH :sax:
Frankyee

#117 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Frankyee »

Vodenjak wrote:

A da i ne pominjem cinjenicu da mi, koji se ponosimo nasom drzavom, za svaku pa i najmanju sitnicu gledamo prema MZ hoce li nam je ojacati ili ne!
U isto vrijeme vec skoro dvije decenije biramo iste one ljude koji tu drzavu sve manje i manje prave - drzavom!
Ogroman broj zakona na drzavnom nivou donijela je upravo MZ i to, na zalost, ponajvise pobija tvoju tvrdnju izrecenu u onom podvucenom...
Ni Dodik a ni oni prije Dodika nisu prenijeli nijednu nadleznost sa entieta na drzavu a da tome nije na ovaj ili onaj nacin kumovala MZ.
Ili barem nece da se bavi onako kako mi to, sto potajno, sto otvoreno prizeljkujemo!
Apsolutno tacno, ovde je potreban novi lider u Bosnjaka koji ima pameti da napravi plan i program rada i da onda to sprovede u djelo. Dodik razvaljuje i BiH i Bosnjake a ne postoji niko ko tu moze bilo sta da uradi.
ld

#118 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by ld »

da prenesem pisanje zadnjeg broja ,,the economist,,a
necu citav tekst da prevodim,ukratko su

po prijasnjim analizama,predvijdjeli su pad srbijanske vlade i na narednim izborima ce radikali prvi put uci u vladu zajedno sa kostunicom
u proslosti ovakav potez bi doveo do panike medju EU liderima,ali danas je raspolozenje drugacije,uglavnom postoje planovi i za taj scenario

u praksi to znaci pojacavanje pomoci Crnoj Gori,Makedoniji,Bosni,moja napomena nisu napisali Bosnia and Herzegovina,samo su napisali Bosnia :-D ,
i Albaniji,u slucaju da radikali pobjede

nedavno je srbijanski medijator predlozio kolegama sa zapada,da ako hoce da pomognu proEvropskim srbijancima,da evropljani zaustave napredovanje zemalja regiona ka evropi,dok srbija ne potpise sporazum o pridruzivanju.
on je dobio odgovor,ako zaista ocekuje to da evropa uradi,da mora da provjeri realnost oko sebe,tj.da se probudi

nadati je se da ce radikali pobjediti,jer opcija tadic je samo maska cetnistva

ipak ne treba zaboraviti da je ista MZ bombardovala srbiju 2 i kusur mjeseca

na nasu nesrecu dok je bio rat u Bosni,vlade tadasnje evrope su bile naklonjene srbima

ali moje misljenje,ako nam pomognu,hvala im,ali nikada vise ne treba se oslonuti na druge
razvijati ekonomiju,namjensku industriju,vojsku,naci modus i formirati teritorijalnu odbranu
a nek se svako zapita da li bi se borio za bosnjake u brckom i za odbranu Bosne
ja bi se borio,borio sam se prvi rat,borio bi se i drugi rat
svi moji prijatelji koji su bili u ratu i sada bi uzeli pusku
svi oni koji su se tada sakrivali po podrumima i kupovali od dokotra postede,to bi uradili u slucaju novog rata
na zalost,nikada srbi nece mirnim putem pristati na ukidanje rs
mi mozemo samo da ekonomski ojacamo federaciju i povratnike,nadati je se sa ovom privatizacijom i investicijama da ce se to i dogoditi akoBogda
pa da rs vremenom se integrira u bosnu
a ako pokusaju da se otcijepe,ja mislim da ce izbiti rat radi distrikta
i njima treba,a i nama
a vecina su bosnjaci i hrvati
uživo

#119 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by uživo »

ld wrote:da prenesem pisanje zadnjeg broja ,,the economist,,a

po prijasnjim analizama,predvijdjeli su pad srbijanske vlade i na narednim izborima ce radikali prvi put uci u vladu zajedno sa kostunicom
u proslosti ovakav potez bi doveo do panike medju EU liderima,ali danas je raspolozenje drugacije,uglavnom postoje planovi i za taj scenario

u praksi to znaci pojacavanje pomoci Crnoj Gori,Makedoniji,Bosni,moja napomena nisu napisali Bosnia and Herzegovina,samo su napisali Bosnia :-D ,

nedavno je srbijanski medijator predlozio kolegama sa zapada,da ako hoce da pomognu proEvropskim srbijancima,da evropljani zaustave napredovanje zemalja regiona ka evropi,dok srbija ne potpise sporazum o pridruzivanju.
on je dobio odgovor,ako zaista ocekuje to da evropa uradi,da mora da provjeri realnost oko sebe,tj.da se probudi

na nasu nesrecu dok je bio rat u Bosni,vlade tadasnje evrope su bile naklonjene srbima

ali moje misljenje,ako nam pomognu,hvala im,ali nikada vise ne treba se oslonuti na druge
razvijati ekonomiju,namjensku industriju,vojsku,naci modus i formirati teritorijalnu odbranu
svi oni koji su se tada sakrivali po podrumima i kupovali od dokotra postede,to bi uradili u slucaju novog rata
mi mozemo samo da ekonomski ojacamo federaciju i povratnike,nadati je se sa ovom privatizacijom i investicijama da ce se to i dogoditi akoBogda
i njima treba,a i nama
Samo si zaboravio da ni Bošnjake ni Srbe ni Hrvate neće niko ništa pitati "glede" budućnosti BiH a još manje "glede" Brčko distrikta :dance:
Frankyee

#120 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Frankyee »

uživo wrote:
ld wrote:da prenesem pisanje zadnjeg broja ,,the economist,,a

i njima treba,a i nama
Samo si zaboravio da ni Bošnjake ni Srbe ni Hrvate neće niko ništa pitati "glede" budućnosti BiH a još manje "glede" Brčko distrikta :dance:
Lijepo je Lajcak rekao neki dan ko se pita za BiH. Dodik je najjaci covjek i to je to . Jedino Dodik ima nekog respekta od svijeta jer je konstantan. Kada je Haris napravio onu prevaru Bosnjaka sto ze zove Mostarska Rezolucija i reforma policije svijet je skontao da se Bosnjaci i ostali politicari iz FBiH nista ne pitaju i da jedini dogovor koji se moze postici i sprovesti u BiH je onaj dogovor sa Dodikom. Sve ostalo legne onako kako Dodik kaze, na koji nacin to Dodik odradi meni nije jasno ali je to tako u zadnje dvije godine.

Nego nije mi jasno koja to odluka oko Brcko Distrikta se spominje u Oktobru ? Zar Brcko nije zavrsena prica jer je Distrikt?

Haris Silajdzic = Fikret Abdic
zavrzlama

#121 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by zavrzlama »

Vodenjak wrote:

da je dodiku i velikosrbima do rs..oni bi sproveli Dejton i sprijecili prenos nadleznosti sa entiteta na Drzavu[/b]..a prenos tih nadleznosti je bas iz bojaznosti MZ da se ne podijeli BIH..MZ niti zeli ispravljat krive Drine ..niti zeli podjeu BIH....niti zeli srpsku drzavu u BIH...vrijeme ce uciniti svoje...[/quote]

[/quote]

ti ili ne citas sto ja pisem ili nesvjesno pobijas sam sebe sto pises...a drugo bjezis od sustine..a sustina je da velikosrbe nece BIH..a MZ nece podjele BIH...a velikosrbi nemaju ljudski i vojni potencijal da se odvoje od BIH..e sad ako oni zele agoniju..pa zivjet cemo u agoniji ..jer vrijeme ne radi za njih..jer ce neko vremenom naturiti jos reformi i prenijeti nadleznosti sa entiteta na BIH..a nek oni trube kako ne zele BIH...to sto velikosrbi zele da drze stanje politicke napoetosti i non-stop pokusavaju da podijele BIH...nikog ne obavezuje ni na sto, dok ne pocnu da izvrcu balvane na entitetskim zamisljenim putnim linijama..a tad se htjelo ili ne mora odgovoriti na isto,jer ce se biti primorano na to..zasad im se postepeno oduzimaju instrumenti aparthejda i segregacije a glogov kolac dolazi u Oktobru..
palermo

#122 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by palermo »

["Vodenjak"][

Osim sto si, eto, konstatovao ko sam, sta sam i kakav sam (moram priznati da ti bolje ide nego Aziri s kashikama), mogao si koju napisati i o onome sto ja napisah... :oops:[/quote]

Ne da mi se raspravljati o paušalnim ocjenama nekoga ko se ne sjeća kako je bilo te 95 nakon četiri godine krvavog rata i ko se ne sjeća sa kolikom je radošću taj mir (makar i dejtonski) bio dočekan.Sjećam se samo jedne izjave rahmetli Alije Izetbegovića koji reče,u ovom trenutku je ovo maksimum,ostaju nove generacije koje će imati svoje borbe za Bosnu i Hercegovinu ( parafrazirao sam, ne da mi se guglati i tražiti citat).
By the way Aziri ipak bolje ide :D
Frankyee

#123 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Frankyee »

zavrzlama wrote:.zasad im se postepeno oduzimaju instrumenti aparthejda i segregacije a glogov kolac dolazi u Oktobru..
Molim te pojasni sta se to desava u Oktobru? Lokalni izbori?
bijelo_dugme

#124 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by bijelo_dugme »

ld wrote:moram nesto im opsovati od srca
j... ... .......
odavno me nista nije ovako raspalilo
dodik mu najpozitivniji politicar
ovo nije normalno nikako,ma treba to djubre najuriti i citav ohr,pa nek nas zatvore u granicama i da se porokamo ko ljudi
ko je za bosnu i hercegovinu i ko je protiv
pa da se i to jednom zavrsi,ili da se napokon rijesimo ovih cetnickih gadova ili da se raspadnemo

dodje nam frajer iz slovacke,u zemlji u kojoj do prije 10 godina nisu znali sta je su banane i ananas i nama sad ovdje prodaju maglu

pa bar imam toliko godina da se sjecam kad su cesi i slovaci 90tih prodavali na buvljacima robu,na moru,a i u zenici
ma sta je ovo,ma netreba demonstrirati protiv nasih majmuna,ovo su pravi dusmani
doduse,treba i protiv nasih majmuna,sorry,preletio sam se

Bio sam i ja za "multikulti" BiH ali sam izgubio nadu. 90 % iz tog naroda su cista gmad, cast izuzetcima. A mi bosanci smo najgluplji narod na svijetu, naivni i blentavi.
zavrzlama

#125 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by zavrzlama »

Molim te pojasni sta se to desava u Oktobru? Lokalni izbori?
U Oktobru se donosi konacna odluka za grad Brcko..stavljanjem grada Brckog pod ingereciju drzave BIH ce i biti kraj iluzija onih koji zagpovaraju secesionizam...to je glogov kolac :)
Post Reply