vlada i korumpirani idioti u njoj budu i prodju
Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
- muha_sa
#26 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Ba----i ti zbog korumpirane vlade ne voliš BiH
BiH ostaje. nama koji je volimo.
- Elvis_je_ziv
#27 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Potpuno se slazem s tobom.Ba wrote:Bosna i Hercegovina , ovakva kakva je danas, prekratko postoji da bi je svi smatrali za jednu jedinu njihovu. Za nesto takvo potrebno je vrijeme i osjecaj sigurnosti kojeg ti drzava pruza. Zasto ne volim BIH? Zato jer sa svojom skolom i pristojnim poslom ne mogu dostojanstveno zivit i priustit si najosnovnije stvari. Zato jer mi prijete smrcu jer se zalim sto nisam primljen na posao koji po svim zakonima moram dobit. Zato sto ova korumpirana vlada najvise odkida od onih najugrozenijih, rodilja i invalida... Zasto se ljudi okrecu ekstremnom nacionalizmu? Zato sto im se to najvise brani i osporava. Svojim obiljezjima nam porucuju da su tu da ih jos uvijek ima,da se ne daju. Sit i zadovoljan narod ne ratuje, gladni ljudi ratuju a mi smo na rubu gladi. Pustite ljudima neka isticu svoje simbole ,neka govore svojim jezikom dajte im sva prava,a u isto vrijeme jacajte zajednicku drzavu, pruzite ljudima sigurnost i dostojanstvo. Proci ce dosta vremena i na kraju sit i zadovoljan narod nece mahati nacionalnim simbolima na sve strane i zavolit ce zajednicku drzavu. Ljudi ne dajte da vas sacica korumpirani ratnih profitera huska na rat. NJima to pase iz nekakvih razloga. Ustanite protiv nijh a ne jedni protiv drugih.
S tim sto cu biti slobodan da dodam , mislim da ce i u takvoj BiH ,u drzavi zadovoljnih ljudi mahat ce simbolima nacije kojoj pripadaju ali tad ce sigurno biti drugaciji razlozi...Kao sto Irci masu po NY na dan SV.Patrika a to nikome ne smeta ,naprotiv.
Ne samo vama.muha_sa wrote:Ba----i ti zbog korumpirane vlade ne voliš BiH![]()
vlada i korumpirani idioti u njoj budu i prodjuBiH ostaje. nama koji je volimo.
A Ba je pobrojao jos toga...
I ta bjanko ''vola'' nekako mi postaje kontraproduktivna .
- RkeKoke
#28 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
necu da se uzdrzavam - nek ide kuda mu se svidja i kvitmuha_sa wrote:Ba----i ti zbog korumpirane vlade ne voliš BiH![]()
- Elvis_je_ziv
#29 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Sta nas razdvaja-moze li se ukloniti?
Sta mislite da li je moguca ovakva situacija , za deset , dvadeset ili ikad...godina...
Kroz ...eto Zenicu prodje ,vesela povorka ovdasnjih Srba, mahajuci srpskim zastavama, proslavljajuci plasman na SP u fudbalu njima drage reprezentacije Srbije.Eto recimo 2050. I dok oni prolaze, Bosnjaci na to sasvim normalno i blagonaklono gledaju , pa cak i sa osmjesima kada ih vide onako zakarabuljene i umotane u srpska znamenja...??
A da se na stadionu( nadam se novom) iste godine u BL, u Republici Srpskoj ,igra odlucujuca utakmica za Bosnu i Hercegovinu za isto SP ,i da 30.000 ljudi ko jedan vice -Bosna,Bosna...!
??
Mislim da su te situacije itekako povezane, iako su jos, nazalost ,u dalekom futuru.
Sta mislite da li je moguca ovakva situacija , za deset , dvadeset ili ikad...godina...
Kroz ...eto Zenicu prodje ,vesela povorka ovdasnjih Srba, mahajuci srpskim zastavama, proslavljajuci plasman na SP u fudbalu njima drage reprezentacije Srbije.Eto recimo 2050. I dok oni prolaze, Bosnjaci na to sasvim normalno i blagonaklono gledaju , pa cak i sa osmjesima kada ih vide onako zakarabuljene i umotane u srpska znamenja...??
A da se na stadionu( nadam se novom) iste godine u BL, u Republici Srpskoj ,igra odlucujuca utakmica za Bosnu i Hercegovinu za isto SP ,i da 30.000 ljudi ko jedan vice -Bosna,Bosna...!
??
Mislim da su te situacije itekako povezane, iako su jos, nazalost ,u dalekom futuru.
-
popajic
#30 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Od cetnickog, ustaskog i mudzahedinskog folklora su hiljade pobijene, nestale, raseljene - to se apsolutno kosi sa demokratijom.Veze to sa folklorom nema...sa zatucanoscu svakako ima.@Elvis_je_ziv
...
A sto se tice cetnika, mudzahedina i ustasa...manje, vise tako je to u svim demokratijama ,sve dok su ograniceni na folklor pa i verbalno, zakonom su zasticena vrsta. A ako izadju iz tih okvira slijede drakonske kazne.
I ma koliko cudno zvuci , ali i to ima smisla,jer ako krenu zabrane , ko nam garantuje da neko sutra nece zabraniti ''Drustvo mladih bosnjasckih vezilja'' , ''Srpsko pjevacko drustvo zvjezda Danica'' ili ''Hrvatsko drustvo postovalaca Zaratrustre''... To ipak ne bi bilo dobro.
Dok je fasizam u demokratskim drzavama zabranjen , kod nas ufurava u "modu" pod plastom nekakve zastite nacionalnih interesa.
A kad fasizam nekog stiti...neka mu je bog ( ko u njega vjeruje) na pomoci !
Ovo o fudbalu i omiljenim reprezentacijama !
Suvisno je i pominjati pravo navijanja prema raznim afinitetima.Ali TO nije kod nas slucaj.Voljeti komsijsku drzavu na ustrb vlastite je porazavajuce. Manje za drzavu, puno vise za te osobe.
(etnos uber alles
- Elvis_je_ziv
#31 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Bojim se da si me pogresno i bukvalno shavatio...popajic wrote:Od cetnickog, ustaskog i mudzahedinskog folklora su hiljade pobijene, nestale, raseljene - to se apsolutno kosi sa demokratijom.Veze to sa folklorom nema...sa zatucanoscu svakako ima.@Elvis_je_ziv
...
A sto se tice cetnika, mudzahedina i ustasa...manje, vise tako je to u svim demokratijama ,sve dok su ograniceni na folklor pa i verbalno, zakonom su zasticena vrsta. A ako izadju iz tih okvira slijede drakonske kazne.
I ma koliko cudno zvuci , ali i to ima smisla,jer ako krenu zabrane , ko nam garantuje da neko sutra nece zabraniti ''Drustvo mladih bosnjasckih vezilja'' , ''Srpsko pjevacko drustvo zvjezda Danica'' ili ''Hrvatsko drustvo postovalaca Zaratrustre''... To ipak ne bi bilo dobro.
Dok je fasizam u demokratskim drzavama zabranjen , kod nas ufurava u "modu" pod plastom nekakve zastite nacionalnih interesa.
A kad fasizam nekog stiti...neka mu je bog ( ko u njega vjeruje) na pomoci !
Ovo o fudbalu i omiljenim reprezentacijama !
Suvisno je i pominjati pravo navijanja prema raznim afinitetima.Ali TO nije kod nas slucaj.Voljeti komsijsku drzavu na ustrb vlastite je porazavajuce. Manje za drzavu, puno vise za te osobe.
(etnos uber allesi po svaku cijenu...pa, ko ziv,ko mrtav....ogavno !)
Nema veze, odoh ja odavde ( sa ovog foruma , ne iz BiH svakako,odnosno RS-a)...
''Sresti cemo se'' jednom...mozda.
- ljubav_aha
#32 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
mogao je lijepo objasniti KAKO je TO moguce izvseti u BiHLincoln-Burrows wrote:Ljepo je rekao Ćiro Blažević:
"Švicarci su prije stvaranja Švicarske stalno međusobno ratovali a onda su se razgraničili (etnički i plemenski) po kantonima.
Oni se i danas mrze ali i poštuju, i s vremenom su svi zavoljeli tu zemlju."
i kako su TO svajcarci uradili
lako je pricati "uradili su" ali je tesko objasniti "kako su uradili" i " kako je moguce uraditi u BiH "
- bingov buraz
#33 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
muha_sa wrote:Ba----i ti zbog korumpirane vlade ne voliš BiH![]()
- osa
#34 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
vjerovatno su švicarci to radili baš tako kako si napisala, samo u drugo vrijeme, a vrijeme liječi sve rane, pogotovo ružna sjećanja.ljubav_aha wrote:mogao je lijepo objasniti KAKO je TO moguce izvseti u BiHLincoln-Burrows wrote:Ljepo je rekao Ćiro Blažević:
"Švicarci su prije stvaranja Švicarske stalno međusobno ratovali a onda su se razgraničili (etnički i plemenski) po kantonima.
Oni se i danas mrze ali i poštuju, i s vremenom su svi zavoljeli tu zemlju."![]()
i kako su TO svajcarci uradilimijenjanjem imovine,komsija,mijenjanjem istorije u skolskim udzbenicima
KAKO
lako je pricati "uradili su" ali je tesko objasniti "kako su uradili" i " kako je moguce uraditi u BiH "
- petunija
#35 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Mislim da može. Kao prvo, treba otvoreno razgovarati i znati saslušati drugu stranu - to je ono što svima nedostaje. Treba da svako pomete "svoje dvorište" i prestane stalno prebacivati odgovornost na druga dva naroda. Kad iskreno pirhvatimo da smo svi krivi za ovo što se desilo i što se još uvijek dešava, eto nam temelja za jedan novi početak. Osim toga potrebno je što prije početi pričati o ekonomiji i zaštiti okoline, to je ono što nas sve žulja. Mislim da tu itekako ima prostora da nas ujedini, svi mi želimo normalno živjeti, raditi i podizati djecu u zdravom ambijentu. Zatim treba odvojiti vjeru od države, zabraniti svaku vrstu indoktrinacije djece u obdaništima, u školama učiti o svim religijama ravnopravno, ali samo kroz istoriju religije, bez zalaženja u detalje ili komentara kako ova vjera valja, a ona ndruga ne valja. Više prostora posvetiti kulturi, opera i balet su nam u rasulu, djeca slušaju najgori šund, svi znaju za Selmu i Cecu, a niko nema pojma ko su Verdi i Mikelanđelo, okrenuti se takvim stvarima. Ulicama i školama davati imena koja neće nikog iritirati, uvesti jedan jezik (slažem se sa uvodnim postom u potpunosti). Treba prihvatiti i ateiste kao ljude, a ne ih osuđivati kao da su ratni zločinci.
Evo, nabacah svega, nadam se da će biti koristi.
Pozdrav
Evo, nabacah svega, nadam se da će biti koristi.
Pozdrav
-
taksimetar
#36 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Ja se prisjećam sjajnih primjera koje mi je pokojna baka pričala, na koje nisam obraćao pažnju kad sam bio mlađi, a tek sad uviđam koliko je to važno i kako smo nekad bili pametniji.
Naime, moja baba, pravoslavka, je imala u susjednom muslimanskom selu, ne prijateljicu, već nešto više i od sestre. Njih dvije su u ratu (mislim na drugi svj. rat) spasile svoje porodice tako što su, kako koja vojska naiđe, jedna drugoj slale djecu! A tim krajevima su se muvale sve moguće vojske.
Moja majka je imala spremne dimije u muslimanskoj kući a muslimanska djeca su, kad bi naišli četnici, trčali mojoj babi i presvlačili se.
Jedanput su neke ustaše zatekle u muslimanskoj kući moje ujake i natjerali ih da se skinu. Kad su vidjeli da djeca nisu osunećena htjeli ih pobiti, ali je stari musliman, svekar ove muslimanke stao pred djecu i rekao - ako ćete ubijati komšijsku djecu, ubijte prvo mene!
Ovakve priče su ono što mi istovremeno i vraća nadu, ali me i zabrinjava, jer takvih priča je bilo veoma malo u poslednjem ratu.
I ono što me posebno zabrinjava jeste sljedeće - da su ove dvije nepismene, ali veličanstvene žene danas žive, bile bi prinuđene da se obrazuju i da se razdvoje!
Jedna bo morala učiti ćirilicu, a druga arapski, a objema bi bilo objašnjeno da ne mogu govoriti istim jezikom!
Toliko o tezi da nas obrazovanje spaja.
Naime, moja baba, pravoslavka, je imala u susjednom muslimanskom selu, ne prijateljicu, već nešto više i od sestre. Njih dvije su u ratu (mislim na drugi svj. rat) spasile svoje porodice tako što su, kako koja vojska naiđe, jedna drugoj slale djecu! A tim krajevima su se muvale sve moguće vojske.
Moja majka je imala spremne dimije u muslimanskoj kući a muslimanska djeca su, kad bi naišli četnici, trčali mojoj babi i presvlačili se.
Jedanput su neke ustaše zatekle u muslimanskoj kući moje ujake i natjerali ih da se skinu. Kad su vidjeli da djeca nisu osunećena htjeli ih pobiti, ali je stari musliman, svekar ove muslimanke stao pred djecu i rekao - ako ćete ubijati komšijsku djecu, ubijte prvo mene!
Ovakve priče su ono što mi istovremeno i vraća nadu, ali me i zabrinjava, jer takvih priča je bilo veoma malo u poslednjem ratu.
I ono što me posebno zabrinjava jeste sljedeće - da su ove dvije nepismene, ali veličanstvene žene danas žive, bile bi prinuđene da se obrazuju i da se razdvoje!
Jedna bo morala učiti ćirilicu, a druga arapski, a objema bi bilo objašnjeno da ne mogu govoriti istim jezikom!
- osa
#37 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
i takvi zlikovci poslušaše starijeg čovjeka, svaka mu čast.taksimetar wrote:Ja se prisjećam sjajnih primjera koje mi je pokojna baka pričala, na koje nisam obraćao pažnju kad sam bio mlađi, a tek sad uviđam koliko je to važno i kako smo nekad bili pametniji.
- muha_sa
#38 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
ukljuci taj taksimetartaksimetar wrote:Ja se prisjećam sjajnih primjera koje mi je pokojna baka pričala, na koje nisam obraćao pažnju kad sam bio mlađi, a tek sad uviđam koliko je to važno i kako smo nekad bili pametniji.
-
fripe
#39 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Popajic sere i kaze:
"...Voljeti komsijsku drzavu na ustrb vlastite je porazavajuce. Manje za drzavu, puno vise za te osobe."
Zar nije Juga bila "nasa drzava"? Kad te neko pito u Njemackoj odakle si jer nisi reko: " Iz jugoslavije ba!"
I sta sad koji k....c kenjate o nekim drzavanma, znalo se da kad Juga pukne, puknice i puska svuda i ko se sad pravi ko fol nismo znali, nismo se nauruzali, bili smo goloruki narod protuviju Jygoslovenskih i "cetnickih" aviona i tenkova i praga i topova....
Da prilike daju opet bi za vratove jedni drugima, ja prvi bih iso! I zato ne kenjaj o neko zaboravu i nekoj drzavi Bosni, nije nikad bila i nece nikad biti takve Bosne ko sto je bila prije.
Muslimani se raduju kad se bombarduje komsijska drzava i navijaju za Tursku kad igra protiv Hrvatske, sta onda ocekujete od Hrvata i Srba? Nema mira dok se Bosna ne podijeli, Republika srpska je vec fakat, jos da se hrvati odcijepe sa Mostarom i Neumom, ostace muslimanima Sarajevski pasaluk, liberalna Tuzla i koliko-toliko Bihac, dok se Babo ne vrati.
A gdje ce onda na more zelene beretke? U Neum ne, dobicete batina, Hrvatska ne necete u ustasko more, necete ni u Crnu Goru da se mesate sa cetnicima, znaci Turska, pa sretno vam bilo!
Selam Alejkum!

"...Voljeti komsijsku drzavu na ustrb vlastite je porazavajuce. Manje za drzavu, puno vise za te osobe."
Zar nije Juga bila "nasa drzava"? Kad te neko pito u Njemackoj odakle si jer nisi reko: " Iz jugoslavije ba!"
I sta sad koji k....c kenjate o nekim drzavanma, znalo se da kad Juga pukne, puknice i puska svuda i ko se sad pravi ko fol nismo znali, nismo se nauruzali, bili smo goloruki narod protuviju Jygoslovenskih i "cetnickih" aviona i tenkova i praga i topova....
Da prilike daju opet bi za vratove jedni drugima, ja prvi bih iso! I zato ne kenjaj o neko zaboravu i nekoj drzavi Bosni, nije nikad bila i nece nikad biti takve Bosne ko sto je bila prije.
Muslimani se raduju kad se bombarduje komsijska drzava i navijaju za Tursku kad igra protiv Hrvatske, sta onda ocekujete od Hrvata i Srba? Nema mira dok se Bosna ne podijeli, Republika srpska je vec fakat, jos da se hrvati odcijepe sa Mostarom i Neumom, ostace muslimanima Sarajevski pasaluk, liberalna Tuzla i koliko-toliko Bihac, dok se Babo ne vrati.
A gdje ce onda na more zelene beretke? U Neum ne, dobicete batina, Hrvatska ne necete u ustasko more, necete ni u Crnu Goru da se mesate sa cetnicima, znaci Turska, pa sretno vam bilo!
Selam Alejkum!
- vaučer
#40 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Religija.
Oni su krivi.
Svi, sa sve tri strane.
Uživam mrziti te uhljebljene debeloguzaste prodavače dogme.
Smrt njima!
Oni su krivi.
Svi, sa sve tri strane.
Uživam mrziti te uhljebljene debeloguzaste prodavače dogme.
Smrt njima!
- osa
#41 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
ne zamjeri mu, utopija je lijepa stvar, samo nije trajna, ali ako čovjeka veseli....fripe wrote:Popajic sere i kaze:
Selam Alejkum!![]()
- djulba
#42 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
razdvaja nas neobrazovanost ili ti glupost. Pola BiH je glupo a ti glupi su najgrlatiji vjera im je sve u životu, ako je musliman niko mu drugi ne valja ako je katolik ovi drugi su nevjernici ako je pravoslavac ovi su pogani i sl. Moje je dakle mišljenje dokle god vjera bude imala značajan uticaj u našim glavama loše nam se piše. A vjera je izmišljena pa me slobodno zovite ateistom. Sve vjerske knjige su napisane ljudskom rukom i pisane su na način koji je odgovarao tom vremenu u kome su napisane, kao naši sadašnji zakoni.
-
fripe
#43 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Dje si ba osa?
Volim pametne ljude kao sto je "osa" koji kaze vako:
.."ne zamjeri mu, utopija je lijepa stvar, samo nije trajna, ali ako čovjeka veseli..."
Da ti kazem i mene veseli ta utopija zato sto nisam unjoj i zabole me ona stvar sta ce biti sa njom. Ja sam se lijepo etnicki ocistio iz Bosne jos 92, halalio stan i radnju Izetbegovicu i uhvatio se magle. Sto ti rece zao mi je ljudi sto su se tamo borili za nesto sto ne postoji i zive u nekoj zabludi o nekoj drzavi. Daj ba vidi realnost i povuci crte i zavrsena stvar.
Nekad smo govorili "jebes drzavu koja Bosnu nema" a sad sta? "Jebes Bosnu koja nema drzavu"?
PS. Navijam za Bosnu samo kad igra protiv Turske!
Vozdra raja
Volim pametne ljude kao sto je "osa" koji kaze vako:
.."ne zamjeri mu, utopija je lijepa stvar, samo nije trajna, ali ako čovjeka veseli..."
Da ti kazem i mene veseli ta utopija zato sto nisam unjoj i zabole me ona stvar sta ce biti sa njom. Ja sam se lijepo etnicki ocistio iz Bosne jos 92, halalio stan i radnju Izetbegovicu i uhvatio se magle. Sto ti rece zao mi je ljudi sto su se tamo borili za nesto sto ne postoji i zive u nekoj zabludi o nekoj drzavi. Daj ba vidi realnost i povuci crte i zavrsena stvar.
Nekad smo govorili "jebes drzavu koja Bosnu nema" a sad sta? "Jebes Bosnu koja nema drzavu"?
Vozdra raja
-
fripe
#44 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Djulba i z liberalne i ateisticke Tuzle:
Vidi se da si iz Tuzle, koju teoriju razvaljujes:
"..razdvaja nas neobrazovanost ili ti glupost. Pola BiH je glupo a ti glupi su najgrlatiji vjera im je sve u životu, ako je musliman niko mu drugi ne valja ako je katolik ovi drugi su nevjernici ako je pravoslavac ovi su pogani i sl. Moje je dakle mišljenje dokle god vjera bude imala značajan uticaj u našim glavama loše nam se piše. A vjera je izmišljena pa me slobodno zovite ateistom. Sve vjerske knjige su napisane ljudskom rukom i pisane su na način koji je odgovarao tom vremenu u kome su napisane, kao naši sadašnji zakoni."
Jer to stoji u Kuranu da Srbima treba odsjeci glavu krampom ili motornom pilom ( motorna pila kad se pisao kuran, he hhe..) , ili u Bibliji da muslimane treba preklat kamom i bacit u Drinu sa Visegradskog mosta ( Visegradski most kad se pisala biblija he, hehehhe... ) jel to Papa reko da se na Miljevackom platou vezu srpske djevojke za stolice, poliju benzinom i zapale?
I zato hajd ne seri, religija ne ubija, nego ljudi, sasvim obicni ljudi koji se pretvore u zivotinje kad rat krene. Bratko da si ti mene zarobio kurac bi ti meni oprostio, letila bi ova lepa glava ko nista i kotrljala Tuzlom. A i tvoja bi da sam ja tebe kojim slucajem ufatio bre, bila bi noc dugih nozeva lepi moj....
i sve to u ime nase lepe i prelijepe Bosne...
Za dom
Vidi se da si iz Tuzle, koju teoriju razvaljujes:
"..razdvaja nas neobrazovanost ili ti glupost. Pola BiH je glupo a ti glupi su najgrlatiji vjera im je sve u životu, ako je musliman niko mu drugi ne valja ako je katolik ovi drugi su nevjernici ako je pravoslavac ovi su pogani i sl. Moje je dakle mišljenje dokle god vjera bude imala značajan uticaj u našim glavama loše nam se piše. A vjera je izmišljena pa me slobodno zovite ateistom. Sve vjerske knjige su napisane ljudskom rukom i pisane su na način koji je odgovarao tom vremenu u kome su napisane, kao naši sadašnji zakoni."
Jer to stoji u Kuranu da Srbima treba odsjeci glavu krampom ili motornom pilom ( motorna pila kad se pisao kuran, he hhe..) , ili u Bibliji da muslimane treba preklat kamom i bacit u Drinu sa Visegradskog mosta ( Visegradski most kad se pisala biblija he, hehehhe... ) jel to Papa reko da se na Miljevackom platou vezu srpske djevojke za stolice, poliju benzinom i zapale?
I zato hajd ne seri, religija ne ubija, nego ljudi, sasvim obicni ljudi koji se pretvore u zivotinje kad rat krene. Bratko da si ti mene zarobio kurac bi ti meni oprostio, letila bi ova lepa glava ko nista i kotrljala Tuzlom. A i tvoja bi da sam ja tebe kojim slucajem ufatio bre, bila bi noc dugih nozeva lepi moj....
Za dom
- Elvis_je_ziv
#45 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Mislim da bi se ti i ''senjor' pa i ''bosnolog'' ili ''essex'' dobro slagali...fripe wrote:Popajic sere i kaze:
Selam Alejkum!![]()
Momci gdje ste ? Evo vam ''druga''... izorganizujte se... i randori ( senjor) ili bar ''kanterica''(essex , bosnolog) moze da pocne...
Hehe...
-
trofej
#46 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
http://www.forum.hr/showthread.php?t=488760
Može se ukloniti jedino ukoliko se razvlaste nacističkofašističke klike.
A jedini civilizirani način da ih se oslobodimo jeste slijedeće:
1. BiH u NATO i EU najkasnije do 11.11.2011. godine, ili
2. Srbija, Crna Gora, te Hrvatska u NATO i EU najkasnije do 11.11.2011. godine. U ovom slučaju, OHR i SREU da bude lider u procesu demilitarizacije BiH i uspostavljanju sistema pune neutralnosti BiH i međunarodne verifikacije istog.
Sve druge opcije su u korist onih, koje međunarodni medijatori nazivaju „našim liderima“, a koji će i BiH i regiji doći glave nastavi li im se tepati. To je, skoro, fizikalni zakon.
Može se ukloniti jedino ukoliko se razvlaste nacističkofašističke klike.
A jedini civilizirani način da ih se oslobodimo jeste slijedeće:
1. BiH u NATO i EU najkasnije do 11.11.2011. godine, ili
2. Srbija, Crna Gora, te Hrvatska u NATO i EU najkasnije do 11.11.2011. godine. U ovom slučaju, OHR i SREU da bude lider u procesu demilitarizacije BiH i uspostavljanju sistema pune neutralnosti BiH i međunarodne verifikacije istog.
Sve druge opcije su u korist onih, koje međunarodni medijatori nazivaju „našim liderima“, a koji će i BiH i regiji doći glave nastavi li im se tepati. To je, skoro, fizikalni zakon.
-
fripe
#47 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Elvis je ne samo ziv nego ima smisao za humor:
Mislim da bi se ti i ''senjor' pa i ''bosnolog'' ili ''essex'' dobro slagali...
Momci gdje ste ? Evo vam ''druga''... izorganizujte se... i randori ( senjor) ili bar ''kanterica''(essex , bosnolog) moze da pocne...
Hehe...
Da i? Sta je pisac hotijeo da kaze sa ovim? Sta jel ti smetaju drugovi? Sta bi ti htijeo "jarane"? E moj jarane, bio sam ja jaran 15 godina al onda odjednom su me jarani poceli zvati cetnik, i ustasa, i okupator i fasista i tako moj jarane ode jaran iz Rajevasa, za uvijek. Eto ti sad sandzaklije pa se lijepo ti jarani sa njima, a nama drugovima ne fali nista ni ovako.
Pozdravljam te sa pjesmom "Zbogom Bosno, odoh ja iz Sarajeva" u izvedbi junaka sa Zuci Safeta Isovica, nek mu da Alah da mu je zemlja glinena i mokra i kamena.
Vojzdra jaro
PS. A jel Alaha ti jel Elvis stvarno ziv? Mladic jeste to znam sigurno!

Mislim da bi se ti i ''senjor' pa i ''bosnolog'' ili ''essex'' dobro slagali...
Hehe...
Da i? Sta je pisac hotijeo da kaze sa ovim? Sta jel ti smetaju drugovi? Sta bi ti htijeo "jarane"? E moj jarane, bio sam ja jaran 15 godina al onda odjednom su me jarani poceli zvati cetnik, i ustasa, i okupator i fasista i tako moj jarane ode jaran iz Rajevasa, za uvijek. Eto ti sad sandzaklije pa se lijepo ti jarani sa njima, a nama drugovima ne fali nista ni ovako.
Pozdravljam te sa pjesmom "Zbogom Bosno, odoh ja iz Sarajeva" u izvedbi junaka sa Zuci Safeta Isovica, nek mu da Alah da mu je zemlja glinena i mokra i kamena.
Vojzdra jaro
PS. A jel Alaha ti jel Elvis stvarno ziv? Mladic jeste to znam sigurno!
-
fripe
#48 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Za Elivisa:
E ba a znas onu staru:
"Ramo,.. Ramo, Ramo druze moj
da li cujes jecaj moj...."
I tako dalje, izgleda nije vise popularna medju jaranima iz Rajevosa....
E ba a znas onu staru:
"Ramo,.. Ramo, Ramo druze moj
da li cujes jecaj moj...."
I tako dalje, izgleda nije vise popularna medju jaranima iz Rajevosa....
- Elvis_je_ziv
#49 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
fripe...
Ja ipak volim drugaciju vrstu muzike, i upste mislim, da je ono bas ,stvarno doslo vrijeme da se repertoar koji ''izvodite i ti i gore pomenuti ti ''jarani'', promjeni ... A i nisam iz ''Rajvosa''. Rodjen sam i zivim u Banjaluci .I cvrsto sam opredjeljen da u njoj zivim . Dodji i ti , sto da ne...ako vec ne zelis nazad u Sarajevo.
Last edited by Elvis_je_ziv on 14/10/2009 15:11, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
#50 Re: Sta nas to SUSTINSKI razdvaja - moze li se ukloniti?
Greska, ta zastava izaziva averziju kod radikalnih elemenata dva naroda a sluzbeno je uklonjena od onih koji manje vise zagovaraju fildzan drzavu a oni su ovom trecem narodu. Tu i tamo kad je vidis na utakmicama...ne sikiraj se, to ti vise dodje kao kostur onog sto nikad nije imalo sansu da zazivi. Tako da od svih problema, ovaj sa zastovom je najmanji.nigdje.nikog wrote:Ovdje bi smo trebali malo vise govoriti o ODRICANJU.
ODRICANJE ZARAD POSTOJANJA BOSNE I HERCEGOVINE.
Bez tog ODRICANJA je nema. I tacka.
I evo, hajde da vidimo cega ste se spremni odreci da bi BiH bila moguca.
Evo jednog prostog primjera - zastava sa ljiljanima.
Bez obzira na cinjenicu da ova zemlja nece nikad iomati ni ljepsu niti ispravniju zastavu, cinjenica je da ta zastava izaziva averziju kod dva naroda u BiH.
Ta je zastava, uostalom, i sluzbeno uklonjena, ali se i dalje vidja na utakmicama reprezentacije BiH.
Kad igra reprezentacija BiH, trebalo bi se mahati zastavama BiH. Jesam li u pravu?
ugodan dan