nema, al bio je nsdap...Prenj wrote:Ima li u svijetu neka uzorna stranka, koja zadovoljava tvoje visoke standarde i za koju bi mozda mogao glasati?Alfons Kauders wrote: ja sam rekao zasto necu glasati, a ti care bujrum, za osnivaca, sdu foteljase, sdp staljina, sda i njihovu raju u vidu sds i hdz, mozes i za mirnesa, kad nam je bio dobar bravar, mozda bude i sofer... al meni se ne daje glas gore nabrojanim...
Ili je rostiljanje jedina opcija, neovisno od lokacije?
Sta mislite o SDUBiH??
- Alfons Kauders
-
Prenj
Zar ce SDU steci povjerenje paktiranjem sa jednim od nosilaca korupcije u BiH?Vudu wrote:
Ovo je glavni problem trenutno u drzavi jer vecina jednostavno ne zna za koga ili nece da glasa (iz nepovjerenja). A to je cak najgora moguca odluka. Zapamtite da je bolje glasati za nekoga ko bi barem dao neku sansu za bolje sutra nego nikako ne glasati i pustiti da recimo nacionalne i radikalne stranke ponovo pobijede i da nastave svoj javasluk u ovoj drzavi.
...
- Alfons Kauders
nisam ja kriv sto su stranke takve... eto npr. trazis curu... u gradu sve dobre zauzete... i ti pokupis najgoru kurvu, vodas se po carsiji za rukicu... neka hvala...Vudu wrote:Ovo je glavni problem trenutno u drzavi jer vecina jednostavno ne zna za koga ili nece da glasa (iz nepovjerenja). A to je cak najgora moguca odluka. Zapamtite da je bolje glasati za nekoga ko bi barem dao neku sansu za bolje sutra nego nikako ne glasati i pustiti da recimo nacionalne i radikalne stranke ponovo pobijede i da nastave svoj javasluk u ovoj drzavi.Alfons Kauders wrote:ja sam rekao zasto necu glasati, a ti care bujrum, za osnivaca, sdu foteljase, sdp staljina, sda i njihovu raju u vidu sds i hdz, mozes i za mirnesa, kad nam je bio dobar bravar, mozda bude i sofer... al meni se ne daje glas gore nabrojanim...Vudu wrote:Jedina osoba koja je imalo htjela da da normalno misljenje je suncica24, iako je njeno misljenje u stvari zbirka emocija, ali ipak hvala na ozbiljnom pokusaju.
Takodjer sam vas pitao, za koga cete vi glasati. No, na to pitanje jos niko nije odgovorio.
Vasi odgovori se svode na, znam za koga Necu glasati, a za koga bih (mogao) glasati niko ni ne spominje.
Imajuci ovo u vidu mogu zakljuciti da vecina vas uopste nece ni glasati..ili to ili se vi ne usudjujete iznijeti vas izbor ovdje na forumu.
Onda je to ironicno da dajete neko misljenje ako uopste nemate nikakvog poriva da glasate ili 'cojones' da se izjasnite za koga cete vi glasati.
Moja druga opcija za glasanje je bila 'Pokret Mladih BiH', nedavno osnovana politicka organizacija. Nazalost po mojem misljenju su prekasno pokrenuli inicijativu i premalo se trude kako bi postali ozbiljan igrac na politickoj sceni za predstojece izbore.
Uprkos tome zelim im sve najbolje i iskreno se nadam da ce moci pokrenuti nesto sto je dovoljno jako i ozbiljno za izbore u oktobru.
Zainteresovani mogu pogledati njihovu web stranicu na http://www.pokretmladih.ba/
- Alfons Kauders
isto ko sto ce i SDP steci povjerenje paktiranjem sa SNSDom...Prenj wrote:Zar ce SDU steci povjerenje paktiranjem sa jednim od nosilaca korupcije u BiH?Vudu wrote:
Ovo je glavni problem trenutno u drzavi jer vecina jednostavno ne zna za koga ili nece da glasa (iz nepovjerenja). A to je cak najgora moguca odluka. Zapamtite da je bolje glasati za nekoga ko bi barem dao neku sansu za bolje sutra nego nikako ne glasati i pustiti da recimo nacionalne i radikalne stranke ponovo pobijede i da nastave svoj javasluk u ovoj drzavi.
...
-
Prenj
.. sto svakako moze i treba biti predmet posebne teme ...Alfons Kauders wrote:isto ko sto ce i SDP steci povjerenje paktiranjem sa SNSDom...Prenj wrote:Zar ce SDU steci povjerenje paktiranjem sa jednim od nosilaca korupcije u BiH?Vudu wrote:
...![]()
Ovdje je tema, vrline SDU ...
-
davis.ba
Ovakvi nam drže državu u qrcu.Alfons Kauders wrote:ja sam rekao zasto necu glasati, a ti care bujrum, za osnivaca, sdu foteljase, sdp staljina, sda i njihovu raju u vidu sds i hdz, mozes i za mirnesa, kad nam je bio dobar bravar, mozda bude i sofer... al meni se ne daje glas gore nabrojanim...
- Vudu
Hvala svima na ucescu u ovoj temi. Za mene je vase misljenje vise nego jasno i ja cu sigurno dobro promisliti prije nego sto budem glasao u oktobru.
Pokrecem uskoro novu temu zbog, ovdje izuzetno evidentnog problema, koji dosta nas muci a to je Za koga glasati?
Ja sam do nedavno imao isti problem, i smatram da je vrlo vazno da uz razgovor i uz prijedloge pomognemo jedni drugima sa idejama i znanjem koje smo stekli prateci ovu nasu politicku situaciju.
Pokrecem uskoro novu temu zbog, ovdje izuzetno evidentnog problema, koji dosta nas muci a to je Za koga glasati?
Ja sam do nedavno imao isti problem, i smatram da je vrlo vazno da uz razgovor i uz prijedloge pomognemo jedni drugima sa idejama i znanjem koje smo stekli prateci ovu nasu politicku situaciju.
- Mahalac
Evo jos ja da dodam...pls...ne vidjoh je ranije.
SDU mi je krasna stranka a najkrasnije kod nje mi je sto ce skupa sa mnogima drugima poslije oktobarskih izbora prestati da postoji
...
sve do opet nekih drugih izbora gdje ce se iopet ovi neki izmjesati i ponovo pokusati sa strankom ali ovaj put potpuno drugog imena recimo ZHSJDHFLASIU AFZ
Harise spasi nas................idi u Tursku

SDU mi je krasna stranka a najkrasnije kod nje mi je sto ce skupa sa mnogima drugima poslije oktobarskih izbora prestati da postoji
sve do opet nekih drugih izbora gdje ce se iopet ovi neki izmjesati i ponovo pokusati sa strankom ali ovaj put potpuno drugog imena recimo ZHSJDHFLASIU AFZ
Harise spasi nas................idi u Tursku
-
senadd
E jarane ovi neće da te prihvate,ko Tokalija te isturio pa...edu wrote:ne pokreci..vec postoji..samo je nadji!
evo malo copy:
edu (citat):
Citat:
Vasi odgovori se svode na, znam za koga Necu glasati, a za koga bih (mogao) glasati niko ni ne spominje.
Imajuci ovo u vidu mogu zakljuciti da vecina vas uopste nece ni glasati..ili to ili se vi ne usudjujete iznijeti vas izbor ovdje na forumu.
Onda je to ironicno da dajete neko misljenje ako uopste nemate nikakvog poriva da glasate ili 'cojones' da se izjasnite za koga cete vi glasati.
ironicno..zar ne?!..
Ko bar nekad poprati naše državne organe od opčina pa dalje,nemože se nabrojati brzo -sjednice i diskusija,pa poslije toga vidi rezultate može samo konstatovati---katastrofa-
Pa sve to plačamo svi,ali svi ne "muzemo".
Hajde ko bolje zna nekog viječnika ili delegata u tim i takvim organima,a ima ih mnogo,neka pokuša da analizira:odakle i s čime je startao,dokle je došao,kako mu "funkcioniše okolina",ima li "napačenih".......
Kome ste spremni dati glas da "upravlja" Vašom budučnošću?????
Koji su pravi???
Hajde ko ima vremena da bar predloži,argumentovano ko to može i hoće "raditi za raju".
Ko je spreman založiti se za nešto što je "pupa hava",prazno,zero.......???
Sjetite se bar vi koji ste bili na braniku ovog "Frankeštajna od države",svojih zakletvi,zlatnih k...pohvala i priča zašto je vrijedno žrtvovati se.
Šta je ovo danas????
Halalite,ja sam dobro,Hvala Uzvišenom pa mi je dao ovakvu nafaku,ali nije mi svejedno gdje i s kime idemo,jer vozač može i iskočiti,a ovi iza.....
Za koga......
Za koga......
Za koga......
Mashala
-
edu
naravno da necu..Vudu wrote:Ne mogu, pokusaj ti, ako ne nadjes ja pokrecemedu wrote:ne pokreci..vec postoji..samo je nadji!
-
senadd
Nisam vjerovao,jer me nikad nije interesovala polikita,ali ovo nađoh pa se nemogu načuditi da je bilo ,a da nikad nisam slušao:induendo wrote:SDU? pa to su oni što održavaju kongrese po liftovima.
PONOVNI POVRATAK OTPISANOG: Silajdžić ponovo jaše mrtvog konja
HARIS SILAJDŽIĆ, bivši službeni prevodilac (u Libiji) od povjerenja generala NIKOLE LJUBIČIĆA, stratega Velike Srbije, autor karikaturalnog doktorata o odnosima Amerike i Albanije, osoba koja je bez i jednog dana radnog staža ušla u šestu deceniju života, prvi bosanski političar koji je pristao na Miloševićev plan podjele Bosne, ponovo se vratio u bh. politiku sa ciljem da spasi "cjelovitost BiH"; naš urednik poredao je samo neke od prevara ovog bjelosvjetskog slatkorječivog prevaranta širokog spektra
DESPOTIJA, PRVI PUT U BiH
Bivši prevodilac JNA krvnika generala Nikole Ljubičića Silajdžić poručuje
"Radim samo za turske i arapske firme!"
-
wolf lobovski
SDU, SNSD nema tu socijaldemokratije. prvi se bore za fotelje a evo vidimo za sta se ovi drugi bore. ma zdravo socijaldemokrate...
-
edinbug
SDU je stranka par potrošenih političara, koji nemaju drugi zanat do profesionalni političar, naravno uz sve privilegije.
Kada se sjetimo izlaska ove trojke (Tokić, Lazović i Komšić) iz SDP-e možemo zaključiti da nijedan nije prošao na listama za Parlamente na kojima su bili predloženi. Do tada im SDP nije bio "staljinistička stranka i sl. , međutim kada su izgubili na otvorenim listama i nema para onda im je kriv Zlatko. Što ga nisu optuživali prije izbora 2002-te, nego su to učinili poslije izbora ? Što su čekali ?
Duraković je Silajdžića nazivao npr: "Izvana Delon, iznutra demon" ili "Gebels bošnjačke politike" , da bi 2002 otišao u stranku i na listu istog tog demona.
Ja im nedajem ni 3 % , na ovim izborima, jedino imaju šansu ako naprave predizbornu koaliciju sa S. zaGRABIH, i nađu se na zajedničkim listama, a i tu mogu ušićariti samo Tokić i Duraković.
Nakon svega mogu reći SDP ima više koristi njihovim izlaskom nego štete. Njihove pozicije su zauzeli mlađi i svježiji ljudi kao: D. Hadžić, Ž. Komšić, D. Bećirević, H. Lipovača, S. Pudarić i drugi.
Naravno, ja glasam za SDP !!!
Kada se sjetimo izlaska ove trojke (Tokić, Lazović i Komšić) iz SDP-e možemo zaključiti da nijedan nije prošao na listama za Parlamente na kojima su bili predloženi. Do tada im SDP nije bio "staljinistička stranka i sl. , međutim kada su izgubili na otvorenim listama i nema para onda im je kriv Zlatko. Što ga nisu optuživali prije izbora 2002-te, nego su to učinili poslije izbora ? Što su čekali ?
Duraković je Silajdžića nazivao npr: "Izvana Delon, iznutra demon" ili "Gebels bošnjačke politike" , da bi 2002 otišao u stranku i na listu istog tog demona.
Ja im nedajem ni 3 % , na ovim izborima, jedino imaju šansu ako naprave predizbornu koaliciju sa S. zaGRABIH, i nađu se na zajedničkim listama, a i tu mogu ušićariti samo Tokić i Duraković.
Nakon svega mogu reći SDP ima više koristi njihovim izlaskom nego štete. Njihove pozicije su zauzeli mlađi i svježiji ljudi kao: D. Hadžić, Ž. Komšić, D. Bećirević, H. Lipovača, S. Pudarić i drugi.
Naravno, ja glasam za SDP !!!
- suncica24
Edu, hvala.
Kakva sam ovih dana, dobro je da znam i sama kako se zovem.
I da ima slova ikako u postu.
Stranka mladih?! Ubleha. Navedite ime bilo koga u toj stranci. Sem Vedrana Dodika, koji je i sam bio prvo u SDP-u, pa SDU-u, pa sad...
Mislim da mladi ne zasluzuju glas samo zato sto su mladi.
Po meni, izborni program s kojim bi stranke trebale izaci je ono sto ce ti reci za koga se opredjeliti. Ono, ne sto obecavaju, tek da obecaju, vec realne stvari koje mogu uciniti. To je ono za sto cu ja glasati. Sto se stranke tice.
Druga stvar je integritet osobe koju cu zaokruziti. Po meni to jesu mladi. Ali i mladi sa integritetom. Sad treba sacekati liste i one silne letke, pa vidjeti imenom i prezimenom ko je to.
Eto...
PS: Edu, provjeri...
Kakva sam ovih dana, dobro je da znam i sama kako se zovem.
I da ima slova ikako u postu.
Stranka mladih?! Ubleha. Navedite ime bilo koga u toj stranci. Sem Vedrana Dodika, koji je i sam bio prvo u SDP-u, pa SDU-u, pa sad...
Mislim da mladi ne zasluzuju glas samo zato sto su mladi.
Po meni, izborni program s kojim bi stranke trebale izaci je ono sto ce ti reci za koga se opredjeliti. Ono, ne sto obecavaju, tek da obecaju, vec realne stvari koje mogu uciniti. To je ono za sto cu ja glasati. Sto se stranke tice.
Druga stvar je integritet osobe koju cu zaokruziti. Po meni to jesu mladi. Ali i mladi sa integritetom. Sad treba sacekati liste i one silne letke, pa vidjeti imenom i prezimenom ko je to.
Eto...
PS: Edu, provjeri...
-
zzzzz
Mislim da je ovo podebljano glavni problem za ove sto pljuju po svemu sto nije Zlatkonosara wrote:Gomila vjecitih lovaca na funkcije, koje im vjecito izmicu. Otpadnici. Neprincipijelni. Kockari. Cugeri.
Trebal' jos?
Licno sam isto razmisljao o SDU ali nisam siguran vrijedi li uopste glasati. Ovo je ista ekipa koja je plakala nad sudbinom porodice Tulic dok je predsjednik opstine Centar odbijao da se javi na telefon.......e sad bi ja trebao glasati za tog lika jer mi oni kazu da niko ne valja i da su oni jedina alternativa
Ovo je jedan mali primjer.
Tako bih npr. volio znati ko je zasluzan za usvajanje zakona o drzavljanstvu (koji su tada dizali ruke) da ih prekrizim sa svoje liste za sva vremena jer me kao biraca interesuju konkretne stvari (ovaj zakon je ravan izdaji i podrzavanju etnickog ciscenja)
Znam da je Halilovic iz SBiH bio incijator da se takav zakon promijeni ali nije proslo. Kod mene je zaradio poene ma sta mi sad neko o njemu pricao.
-
Slavko Klisura
SDU - Stranka Demokratskih Ubleha