esad_plavi wrote:Jesi ti bolan normalan, pa cujes li ti sebe sta pricas? Prvo i prvo to nisu tamo neke srpske crkve, vec je to sve od ove drzave, razumijem zasto su cetnicki agresori htjeli porusiti svaki dokaz njenog postojanja, ali ne znam zasto bi to mi radili? Drugo, ako je po tebi normalna stvar izvrsiti ratni zlocin, porusiti sakralni objekat, onda po kojoj osnovi kudis sto su drugi porusili tvoje? Isto kao sto ti drzis opravdanim porusiti "njihove" crkve u Sarajevu, isto tako i neko kome je glava nafilovana predrasudama i stereotipima o tebi drzi da je uredu porusiti "tvoje".Damir_5 wrote:Ma ja trazi pomoc smajlija kad nemas argumente i kad ne mozes rijecima biti cinican. Hajde navedi jedan katolicki objekt u gradu Bluci koji je srusen za vrijeme rata? Ne kazem da katolici nisu potlacivani, etnicki cisceni, pljackani, ubijani i da katolicki objekti izvan Bluke grada nisu ruseni od strane Srba, jesu, medjutim katolicke crkve nisu rusene u samom gradu Bluci iz prostog razloga sto je Tudjman zaprijetio da ce rusiti srpske crkve i vjerovatno je srpska crkva koja je poticala rusenje drugih sakralnih objekata u BiH, odustala od rusenja katolickih objekata u Bluci. U isto vrijeme Alija cuv'o srpske crkve po Sarajevu? Ali evo i danas, umjesto da genocidasi plate potpuno obnovu Ferhadije, oni se prave blesavi. U isto vrijeme nove Alije obnavljaju iz budzeta Sarajeva, srpske crkve koje je nacelo vrijeme? Mozes ti biti cinican i bezobrazan koliko te volja, to su fakti.
Mi kad pocnemo opravdavati lose i nepravedno sto smo uradili drugima (koliko god toga manje bilo), opravdavamo i to sto su drugi uradili nama. Kada mi pocnemo izvoditi mentalnu gimnastiku poput velikosrpskih demagoga, po cemu se razlikujemo od njih i po cemu je onda njihov zlocin toliko strasan ako smo svi isti i ako bi svi pod istim okolnostima isto reagirali? E pa ja ti kazem da nismo isti, tad nismo bili isti, i dok se ne spustimo na njihov nivo necemo biti isti, a ti nas upravo spustas takvim nebulozama, cuj sto je Alija cuvao
Pa cime se ti sad toliko ibretis? Sto je momak naveo fakte i sto ima ispravno misljenje da genocidasi treba da plate za sve sto su unistili? To je i moj stav. I radi takvog stava smo tebi "nenormalni",ipobogu kako cemo to napisat na forumu. Traziti od Srbije (jer oni su sve pokrenuli i finansirali) da plate odstetu za sve poruseno je najzdravije razmisljanje u Bosnjaka.