jos samo da nam je znat koji su to "normalni", ako mislis na one koji zele opciju jedan gradjanin jedan glas , sto bi to takvi bili "normalni " u tronacionalnoj drzavi ,podjeljenoj, u kojoj je svako izpecatirao svoju nacionalnu teritoriju.ili se u definiciji jedan glas jedan gradjanin krije podmukli plan "normalnih"(u ovom slucaju bosnjaka)da vladaju krijuci se iza neke univerzalne price koja je zapadnim "demokratama"milo cuti.znalac wrote:mislim da je pogresno izraziti se ovako: da se bosnjaci i hrvati trebaju ujediniti protiv srba (pise RS-a ali oni se identificiraju sa tim dijelom drzave)hinterland00 wrote:Neki bi se i vratili kad bi se otvorile mogućnosti. Trebalo je nakon rata drukčije reagirati ali sad je kasno.
Hrvati i Bošnjaci umjesto da se međusobno prepucavaju se trebaju ujediniti protiv RS-a i učiniti sve da se ukine. Naravno treba ukinuti i FBIH. Sve granice koje se povlače unutar BIH su umjetne.
bolje bi bilo da pise: da se normalan narod na sve tri strane ujedini u cilju zajednickog dobra i napretka, i to da cilj udruzivanja ne bude ''rusenje neceg postojeceg'' nego ''stvaranje neceg boljeg''
Šta mi ustvari hoćemo?
-
lafony
#401 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
-
dragan.s
#402 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Slažem se da RS neće nikad (ili bar u bližoj budućnosti) postati samostalna država, ali kakve to veze ima sa povratkom?Lug wrote:
Povratak NIJE zavrsen na tvoju zalost! Povratak ce biti zavrsen kad rs postane samostalna drzava, a to znaci nikad.
Ja se ne radujem što je povratak završen, ali je to nažalost faktičko stanje. I oni koji se nisu pomjerali od svojih kuća odlaze ako mogu iz ove države, a ovdje neko priča bajke kako će krenuti novi talas povratka etc.
Neko pominje hrvate Posavine. Pa isti su (uz hrvate Srednje Bosne) iskorišteni da se nasele pusta područja nekadašnje RSK. I niko se od njih nije bunio niti protivio takvoj politici.
- znalac
#403 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
prvo, vjerovo ti ili ne ja nisam Bosnjak...ako ''jedan covijek = jedan glas'' funkcionise sasvim normalno i u drugim drzavama, i ako je to standard u drzavama koje se smatraju demokratskim i ako si ti protiv toga, ti onda sigurno ne spadas medju te ''normalne''...u te ''normalne'' spadaju oni koje boli ku*ac za bilo cije nacionalno opredjeljenje, etnicko porijeklo i religijsko grupisanje, pocev od sopstvenog pa nadalje, s tim da uz to na prvo mjesto stavljaju buducnost svoje djece, progres i napredak, umjesto sto sada stavljaju na prvo mjesto armiranje pozicija koje u ovoj drzavi vec imaju nacionalno-nacisticke stranke koje tim ovcicama samo dodatno truju srce i glavu pune kretenizmom-debilizmom-nacizmom koji se zove ''balijska-ustasko-cetnicka'' propaganda od koje najvise koristi imaju pastiri tih torova (politicki i religijski) dok najmanju korist (vjerovatno je bolje napisati: dok samo stetu, jer nikakvu korist) imaju oni koji se u prsa udaraju dok slusaju price svojih pravovjernih pastira.lafony wrote:jos samo da nam je znat koji su to "normalni", ako mislis na one koji zele opciju jedan gradjanin jedan glas , sto bi to takvi bili "normalni " u tronacionalnoj drzavi ,podjeljenoj, u kojoj je svako izpecatirao svoju nacionalnu teritoriju.ili se u definiciji jedan glas jedan gradjanin krije podmukli plan "normalnih"(u ovom slucaju bosnjaka)da vladaju krijuci se iza neke univerzalne price koja je zapadnim "demokratama"milo cuti.znalac wrote:mislim da je pogresno izraziti se ovako: da se bosnjaci i hrvati trebaju ujediniti protiv srba (pise RS-a ali oni se identificiraju sa tim dijelom drzave)hinterland00 wrote:Neki bi se i vratili kad bi se otvorile mogućnosti. Trebalo je nakon rata drukčije reagirati ali sad je kasno.
Hrvati i Bošnjaci umjesto da se međusobno prepucavaju se trebaju ujediniti protiv RS-a i učiniti sve da se ukine. Naravno treba ukinuti i FBIH. Sve granice koje se povlače unutar BIH su umjetne.
bolje bi bilo da pise: da se normalan narod na sve tri strane ujedini u cilju zajednickog dobra i napretka, i to da cilj udruzivanja ne bude ''rusenje neceg postojeceg'' nego ''stvaranje neceg boljeg''
Sto se mene tice nek predjsednik drzave bude Srbin ili Hrvat, nek parlament bude iskljucivo ispunjen Srbima i Hrvatima ako ce to znaciti da ce stopa nezaposlenosti sa 50% spasti na 5% i ako ce BDP porasti za 100%, i ako ti predstavnici nece biti korumpirani kao sto je sada sve ijedan Bosnjak, Srbin, Hrvat koji je politicki aktivan i utjcajan
-
Lug
#404 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
ja recimo znam da postoji lista sa velikim brojem ljudi prijavljenih za povratak u rs.. u zapadnoj zemlji.dragan.s wrote:Slažem se da RS neće nikad (ili bar u bližoj budućnosti) postati samostalna država, ali kakve to veze ima sa povratkom?Lug wrote:
Povratak NIJE zavrsen na tvoju zalost! Povratak ce biti zavrsen kad rs postane samostalna drzava, a to znaci nikad.
Ja se ne radujem što je povratak završen, ali je to nažalost faktičko stanje. I oni koji se nisu pomjerali od svojih kuća odlaze ako mogu iz ove države, a ovdje neko priča bajke kako će krenuti novi talas povratka etc.
Neko pominje hrvate Posavine. Pa isti su (uz hrvate Srednje Bosne) iskorišteni da se nasele pusta područja nekadašnje RSK. I niko se od njih nije bunio niti protivio takvoj politici.
-
Lug
#405 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
5 mjesovitih regija; u svakoj ce regiji morati jedan narod biti vecina; jedan covjek jedan glas..
btw...i boli me qrc sta veliko srbi i veliko hrvati misle..!
btw...i boli me qrc sta veliko srbi i veliko hrvati misle..!
-
dragan.s
#406 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Liste ko liste, i ja sam na nekoj listi za povratak s ciljem da mi oprave kuću.Lug wrote:
ja recimo znam da postoji lista sa velikim brojem ljudi prijavljenih za povratak u rs.. u zapadnoj zemlji.
Da li ću se ja i drugi sa liste stvarno i vratiti kad oprave kuću je drugi par opanaka.
20 i koja godina je prošla. Mlađe ništa ne veže za nekadašnji rodni kraj (ako su uopšte i rođeni tamo), obezbjedili su većinom neku egzistenciju u sadašnjem mjestu boravka, djeca su u školama i na faksovima i nema tu više želje za povratkom u neku vukojebinu u kojoj možda nema ni struje, a kamoli tekuće vode, Internet-a i škole.
-
LaBomba
#407 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
K'o da čitam "Prkosnu pesmu" Dobrice Erića.res publica wrote:japin_mutapi wrote:naravno da smo kriviFOČANSKI PROPISI wrote: Krivi su ,krivi!
Što se nisu bolje pripremili,što su im Sena(h)id Memić,Murat Šabanović,Šaja... bili logistika.
("...meni ništa ne treba,ja imam sve ,Allah me nagradio"...
Sena(h)id Memić)
krivi smo što postojimo i opstojimo
što odbijamo da nestanemo i što nečemo da se asimiliramo
što ostajemo ovdje na svojoj zemlji i što je branimo
što se ne stidimo sebe i svoga naroda svoje vjere i zemlje i historije
krivi što trečina nije nestala a trečina vratila u pradedovsku veru a kako neki govore krivi smo i što su trečinu fašisti pobili i raselili
krivi što smo svoji na svome i što smo svjesni ko smo i šta smo
rat ubijanja genocid etničko čiščenje porušeni gradovi popaljena sela silovanja i za to smo krivi ili u najmanju ruku isto krivi
što govorimo o tome takođe smo krivi
krivi što se ne izvinjavamo i krivi kada se izvinjavamo
krivi što projekti velike srbije i velike hrvatske nisu uspjeli
krivi što smo bili na pravoj strani i što nismo pristali na prljave igre fašista i nismo postali kao oni
i na kraju krivi što znamo istinu i govorimo je
Sta od gore navedenog nije tacno kada su Bosnjaci u pitanju? I za ovu tvoju "pesmu" sto si toliko razvukao ovde bi trebao dobiti ban. Neznam zasto se pojedincima dopustaje ovakve provokacije.
-
LaBomba
#408 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
dragan.s wrote:Liste ko liste, i ja sam na nekoj listi za povratak s ciljem da mi oprave kuću.Lug wrote:
ja recimo znam da postoji lista sa velikim brojem ljudi prijavljenih za povratak u rs.. u zapadnoj zemlji.
Da li ću se ja i drugi sa liste stvarno i vratiti kad oprave kuću je drugi par opanaka.
20 i koja godina je prošla. Mlađe ništa ne veže za nekadašnji rodni kraj (ako su uopšte i rođeni tamo), obezbjedili su većinom neku egzistenciju u sadašnjem mjestu boravka, djeca su u školama i na faksovima i nema tu više želje za povratkom u neku vukojebinu u kojoj možda nema ni struje, a kamoli tekuće vode, Internet-a i škole.
Pa vi ste smjesni s tim papagajskim ponavljanjem kako je povratak "rijesena stvar". Da ti ja nesto kazem, povratak je opstruiran od samog pocetka, i to i od tkz "zastitnika Bosne i Bosnjaka". Mozda ce trebati proci i jos 20 god dok ne izadje sve na cistac, i zar stvarno mislis da je neki vremenski period od dvije decenije dovoljan faktor da se Bosnjaci odreknu pola domovine? I pitanje, kad su to kosto kazes "vukojebine" zasto je Srbima tokliko stalo da te vukojebine budu u tzv rs, tj da budu "srpske"? Zasto Srbi ne odustanu od tih "vukojebina"?
-
dragan.s
#409 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Pa ti lijepo pokupi sve sa lista pa ih ubijedi da se vrate. Meni će biti drago ako to uspiješ, ali i ja i ti znamo da je povratak 99% završena stvar. To što ti u to ne želiš da vjeruješ je tvoj, a ne moj problem.LaBomba wrote: Pa vi ste smjesni s tim papagajskim ponavljanjem kako je povratak "rijesena stvar". Da ti ja nesto kazem, povratak je opstruiran od samog pocetka, i to i od tkz "zastitnika Bosne i Bosnjaka". Mozda ce trebati proci i jos 20 god dok ne izadje sve na cistac, i zar stvarno mislis da je neki vremenski period od dvije decenije dovoljan faktor da se Bosnjaci odreknu pola domovine? I pitanje, kad su to kosto kazes "vukojebine" zasto je Srbima tokliko stalo da te vukojebine budu u tzv rs, tj da budu "srpske"?
-
LaBomba
#410 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
hinterland00 wrote:Slažem se. Čitao sam po forumima gdje Bošnjaci pišu kad bi se išlo na referendum i pitalo ljude kakva bi bila ta fildžan država da bi onda većina glasovala da bude po šerijatskim pravilima. Koliko je to točno, ne znam.
De navedi linkove tih foruma. Jel Islambosna mozda? Relevanatan izvor, nema sta
-
LaBomba
#411 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
dragan.s wrote:Pa ti lijepo pokupi sve sa lista pa ih ubijedi da se vrate. Meni će biti drago ako to uspiješ, ali i ja i ti znamo da je povratak 99% završena stvar. To što ti u to ne želiš da vjeruješ je tvoj, a ne moj problem.LaBomba wrote: Pa vi ste smjesni s tim papagajskim ponavljanjem kako je povratak "rijesena stvar". Da ti ja nesto kazem, povratak je opstruiran od samog pocetka, i to i od tkz "zastitnika Bosne i Bosnjaka". Mozda ce trebati proci i jos 20 god dok ne izadje sve na cistac, i zar stvarno mislis da je neki vremenski period od dvije decenije dovoljan faktor da se Bosnjaci odreknu pola domovine? I pitanje, kad su to kosto kazes "vukojebine" zasto je Srbima tokliko stalo da te vukojebine budu u tzv rs, tj da budu "srpske"?
Nema tu ubjedjivanja da se ljudi vrate, povratak je proces, i to vrlo opsiran. Zapitas ces ti jos svasta za 10-ak godina. Evo ti odlican primjer inicijativa 1. Mart. Kako to da se jedna takva akcija pokrece sad, nakon 20 god, ako su se Bosnjaci pomirili s tim da je povratak "zavsena stvar". Ta inicijativa, bez obzira na izhod je takodje opsiran proces, nema tu nikakvioh instant rezultata, a moje misljenje je da ce i trebati jos jedan vremenski period dok narod konancne ne skonta i ne krene u sam srz problema, ali nebi o tome sad.
-
LaBomba
#412 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Arteta wrote:Jarane, da ne znam sta se uradi, Srbi nece pristati na ukidanje RS-a.amazon wrote:Ej, nije ovo Belgija, ovo je Bosna, drzava u kojoj su ta tri naroda ratovala do prije nekoliko god..i sta bi ti, posto si brojniji da vladas onim malobrojnijim..eto toliko o stvarnim namjerama i borbi za BOSNU koju samo Bosnjaci zele..zato i jest ovako kako jeste, a ti i dalje sanjaj Belgiju..
Cak i kada bi stvorili novu jugoslaviju oni bi trazili da budu nova federalna jedinica.
Nju je nemoguce mirnim putem ukinuti osim naravno da se nekako narusi narodna volja.
Nazalost, to je tako.
Takav stav i takav mentaliet se namece Bosnjacima vec 20 god, i toliko se Bosnjake nastoji ubjediti da su Srbi neki "faktor iznad" ostalih. Po kojim to pravilima Srbi imaju nekakvo pravo, ne pitajuci nikoga nista, napraviti etnicki terotoriju samo sa njih, i to na teritoriji na kojoj su zivjeli izmjesani sa drugim narodima, koristeci se silom i zlocinima? Ko su to Srbi? I po kojim to zakonima treba postovati njihovu "volju genecida", po kojim zakonima se njih mora pitati da li se treba ukinuti ta tvorevina, nastala sredstvima koje se kose sa svim normama civilizacije? Jesuu li oni ikoga ista pitali kada su stvarali tzv rs? Ko i sta su Srbi da oni moraju imati autonomiju, i to na teritoriji BiH na kojoj su predhodno izvrsili etnicko ciscenje i genocid ne-srba? Ko i sta su oni uopste, da bi imali autonomiju uopste, a ne ravnopravnost sa ostalima? Zasto su to Srbi nesto "posebni" da ne mogu zivjeti ravnopravno sa ostalima, i za koga smatras Bosnjake i ostale narode da moraju prihvatit takve stavove koje pises?
-
Lug
#413 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
dragan.s wrote:Liste ko liste, i ja sam na nekoj listi za povratak s ciljem da mi oprave kuću.Lug wrote:
- Arteta
#414 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ne znam stvarno sto ste napali ovog Rijecanina.
Covjek ima dobre namjere.
Covjek ima dobre namjere.
- Arteta
#415 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Pazi, mozemo mi govoriti da je ta tvorevina nastala na genocidu i da je vojska koja je stvorila tu tovrevinu cinila najvise zlocina ali to nicemu ne vodi jer ju je Alija legalizirao.LaBomba wrote:Arteta wrote:Jarane, da ne znam sta se uradi, Srbi nece pristati na ukidanje RS-a.amazon wrote:Ej, nije ovo Belgija, ovo je Bosna, drzava u kojoj su ta tri naroda ratovala do prije nekoliko god..i sta bi ti, posto si brojniji da vladas onim malobrojnijim..eto toliko o stvarnim namjerama i borbi za BOSNU koju samo Bosnjaci zele..zato i jest ovako kako jeste, a ti i dalje sanjaj Belgiju..
Cak i kada bi stvorili novu jugoslaviju oni bi trazili da budu nova federalna jedinica.
Nju je nemoguce mirnim putem ukinuti osim naravno da se nekako narusi narodna volja.
Nazalost, to je tako.
Takav stav i takav mentaliet se namece Bosnjacima vec 20 god, i toliko se Bosnjake nastoji ubjediti da su Srbi neki "faktor iznad" ostalih. Po kojim to pravilima Srbi imaju nekakvo pravo, ne pitajuci nikoga nista, napraviti etnicki terotoriju samo sa njih, i to na teritoriji na kojoj su zivjeli izmjesani sa drugim narodima, koristeci se silom i zlocinima? Ko su to Srbi? I po kojim to zakonima treba postovati njihovu "volju genecida", po kojim zakonima se njih mora pitati da li se treba ukinuti ta tvorevina, nastala sredstvima koje se kose sa svim normama civilizacije? Jesuu li oni ikoga ista pitali kada su stvarali tzv rs? Ko i sta su Srbi da oni moraju imati autonomiju, i to na teritoriji BiH na kojoj su predhodno izvrsili etnicko ciscenje i genocid ne-srba? Ko i sta su oni uopste, da bi imali autonomiju uopste, a ne ravnopravnost sa ostalima? Zasto su to Srbi nesto "posebni" da ne mogu zivjeti ravnopravno sa ostalima, i za koga smatras Bosnjake i ostale narode da moraju prihvatit takve stavove koje pises?
Ne smatram Srbe nekakvim posebno bitnim faktorom ali narodna volja je narodna volja i tesko ce da ju promijeni jer im je takav mentalitet, na tim teritorijima se moze zavesti red samo kada bi Bosnjaci ili Hrvati bili neki faktor tamo, a do toga ce tesko da dodje.
Oni na tim teritorijima su vrsili etnicko ciscenje pa sada imaju narodnu volju, Alija je potpisao Daytonski sporazum pa tako sprijecio povratak tamo ali i u federaciju.
To je surova realnost.
- Amy-Mia
#416 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ma kakv crni povratak, zašto bi se neko vraćao u neku vukojebinu ? 
- Sezam
#417 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Pa jes, bolje ti je tu gdje si sada.Amy-Mia wrote:Ma kakv crni povratak, zašto bi se neko vraćao u neku vukojebinu ?
- res publica
#418 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Jedna parafraza ovog tvog upisa upotpunila bi smisao njegove poruke: na prvom mjestu budućnost svoje djece, napredak bez obzira na nacionalno opredjeljenje, etničko porijeklo i religijsko grupisanje počev od sopstvenog pa nadalje - ALI I: na prvom mjestu budućnost svoje djece, progres i napredak, a na drugom mjestu ili svjedno kako će država biti organizovana, kao podijeljena ili kao cjelovita, zavisna ili nezavisna.znalac wrote: prvo, vjerovo ti ili ne ja nisam Bosnjak...ako ''jedan covijek = jedan glas'' funkcionise sasvim normalno i u drugim drzavama, i ako je to standard u drzavama koje se smatraju demokratskim i ako si ti protiv toga, ti onda sigurno ne spadas medju te ''normalne''...u te ''normalne'' spadaju oni koje boli ku*ac za bilo cije nacionalno opredjeljenje, etnicko porijeklo i religijsko grupisanje, pocev od sopstvenog pa nadalje, s tim da uz to na prvo mjesto stavljaju buducnost svoje djece, progres i napredak, umjesto sto sada stavljaju na prvo mjesto armiranje pozicija koje u ovoj drzavi vec imaju nacionalno-nacisticke stranke koje tim ovcicama samo dodatno truju srce i glavu pune kretenizmom-debilizmom-nacizmom koji se zove ''balijska-ustasko-cetnicka'' propaganda od koje najvise koristi imaju pastiri tih torova (politicki i religijski) dok najmanju korist (vjerovatno je bolje napisati: dok samo stetu, jer nikakvu korist) imaju oni koji se u prsa udaraju dok slusaju price svojih pravovjernih pastira.
Sto se mene tice nek predjsednik drzave bude Srbin ili Hrvat, nek parlament bude iskljucivo ispunjen Srbima i Hrvatima ako ce to znaciti da ce stopa nezaposlenosti sa 50% spasti na 5% i ako ce BDP porasti za 100%, i ako ti predstavnici nece biti korumpirani kao sto je sada sve ijedan Bosnjak, Srbin, Hrvat koji je politicki aktivan i utjcajan
-
Stagolee
#419 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
14. kongres SKJ 1990. wrote: Kongres tadašnje jedine političke stranke napustila je na današnji dan kasno uveče delegacija SK Slovenije nakon što tokom dvodnevnog rada nije uspjela da privoli većinu, koju je tada kontrolisao predsjednik SK Srbije Slobodan Milošević, da prihvati transformaciju SK Jugoslavije u asocijaciju republičkih saveza. Milošević, koji je pred kongres osigurao podršku organizacija Vojvodine, Kosova i Crne Gore, tražio je uvođenje principa „jedan čovjek – jedan glas“ jer bi na taj način mogao da stavi pod kontrolu cio SK Jugoslavije
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#420 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ja se bio ''ispalio'' 16 000 km daleko od Bosne u pečalbu, pa se povratio.Amy-Mia wrote:Ma kakv crni povratak, zašto bi se neko vraćao u neku vukojebinu ?![]()
Vokosexina draga, mila,...
- Arteta
#421 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ako imas sta tvrdo blizu sebe, pod hitno ga uzmi pa se udari.Better Man wrote:Samo lud čovjek može trošiti vrijeme na ratnog profitera Cerića, koji se obogatio na muci BiH građana i koji podržava radikale poput Zukorlića i slične fašiste!
Zukorlic fasista.
On je antifasista koji se bori protiv velikosrpskog fasizma.
-
lafony
#422 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
[/quote]prvo, vjerovo ti ili ne ja nisam Bosnjak...ako ''jedan covijek = jedan glas'' funkcionise sasvim normalno i u drugim drzavama, i ako je to standard u drzavama koje se smatraju demokratskim i ako si ti protiv toga, ti onda sigurno ne spadas medju te ''normalne''...u te ''normalne'' spadaju oni koje boli ku*ac za bilo cije nacionalno opredjeljenje, etnicko porijeklo i religijsko grupisanje, pocev od sopstvenog pa nadalje, s tim da uz to na prvo mjesto stavljaju buducnost svoje djece, progres i napredak, umjesto sto sada stavljaju na prvo mjesto armiranje pozicija koje u ovoj drzavi vec imaju nacionalno-nacisticke stranke koje tim ovcicama samo dodatno truju srce i glavu pune kretenizmom-debilizmom-nacizmom koji se zove ''balijska-ustasko-cetnicka'' propaganda od koje najvise koristi imaju pastiri tih torova (politicki i religijski) dok najmanju korist (vjerovatno je bolje napisati: dok samo stetu, jer nikakvu korist) imaju oni koji se u prsa udaraju dok slusaju price svojih pravovjernih pastira.
kad covjek cita ma raznijezi se od vas "normalnih" evo samo suza sto ne kanu na tastaturu.terminator bi zaplako uzo bi atomsku i borio bi se za "normalne". al medjutim koja podvala se krije u ovoj rajskoj prici kojoj treba aplaudirat!!!? jedan insan jedan glas , to znaci da bi vazda bosnjak bio premijer, predsjednik,sve bosnjacko bi prolazilo u parlamentu ostali bi bili filadendron.to znaci da bi svi bosnjaci (mada se kunu u majku da ne bi)listom glasali za bosnjacke predstavnike .to znaci da bi ostali(hrvati,srbi)komotno mogli pokupit prnje i arivederci bosnia.pa niko nije budala da bi pristao na jedan glas jedan covjek ili satro gradjanin,mislim,moze to al kad bi se igrali klikera kockicama za covjece ne ljuti se .
- Paranoid
#423 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Haloo terminatoru...pa ko onda dade 300 000 glasova Komšiću? Da se kojim slučajem kandidovao Bogićević dobio bi 2 ili 3 x više od Komšića.lafony wrote: kad covjek cita ma raznijezi se od vas "normalnih" evo samo suza sto ne kanu na tastaturu.terminator bi zaplako uzo bi atomsku i borio bi se za "normalne". al medjutim koja podvala se krije u ovoj rajskoj prici kojoj treba aplaudirat!!!? jedan insan jedan glas , to znaci da bi vazda bosnjak bio premijer, predsjednik,sve bosnjacko bi prolazilo u parlamentu ostali bi bili filadendron.to znaci da bi svi bosnjaci (mada se kunu u majku da ne bi)listom glasali za bosnjacke predstavnike .to znaci da bi ostali(hrvati,srbi)komotno mogli pokupit prnje i arivederci bosnia.pa niko nije budala da bi pristao na jedan glas jedan covjek ili satro gradjanin,mislim,moze to al kad bi se igrali klikera kockicama za covjece ne ljuti se .
Nemoj samo da mi sad prosipaš šuplju kako su Bošnjaci dali Komšiću glasove kako bi Hrvatima izabrali predsjednika...
-
Stagolee
#424 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
I Srbi bi možda glasali za BabuParanoid wrote: Haloo terminatoru...pa ko onda dade 300 000 glasova Komšiću? Da se kojim slučajem kandidovao Bogićević dobio bi 2 ili 3 x više od Komšića.
Nemoj samo da mi sad prosipaš šuplju kako su Bošnjaci dali Komšiću glasove kako bi Hrvatima izabrali predsjednika...
Ili Emila Vlajkija.
Krv nema veze i lafony je tu pogrešio.
Ali da bi uvek pobeđivao onaj ko je po volji Bošnjaka, bi. Uvek.
Zato mora postojati zaštita naroda barem po onom metodu parlamenta u Severnoj Irskoj. Da nijedan zakon i nijedno imenovanje ne prođe ako nema po barem trećina glasova iz svakog naroda.
- Arteta
#425 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
To je retardiran sistem koji ce kociti napredak BiH.Stagolee wrote:I Srbi bi možda glasali za BabuParanoid wrote: Haloo terminatoru...pa ko onda dade 300 000 glasova Komšiću? Da se kojim slučajem kandidovao Bogićević dobio bi 2 ili 3 x više od Komšića.
Nemoj samo da mi sad prosipaš šuplju kako su Bošnjaci dali Komšiću glasove kako bi Hrvatima izabrali predsjednika...![]()
Ili Emila Vlajkija.
Krv nema veze i lafony je tu pogrešio.
Ali da bi uvek pobeđivao onaj ko je po volji Bošnjaka, bi. Uvek.
Zato mora postojati zaštita naroda barem po onom metodu parlamenta u Severnoj Irskoj. Da nijedan zakon i nijedno imenovanje ne prođe ako nema po barem trećina glasova iz svakog naroda.