Šta mi ustvari hoćemo?

Locked
pemanapemani

#1 Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

Otvaram temu ponukan večerašnjim gostovanjem gospodina Cerića na FACE TV.

Šta mi ustvari hoćemo?
Kakvo društvo želimo?

Iako sam Bosanac, ne vjerujem u utopiju o nekoj složnoj Bosanskohercegovačkoj naciji u bliskoj budućnosti. Svjestan sam da veliki broj Srba i Hrvata ne želi BiH kao građansku i multietničku državu. Svjestan sam da je međunarodna zajednica nametnula puno toga.
Usprkos svemu, sistem nekako nakaradno funkcioniše.

Znači, imaš drsko širenje nacionalizma i fašizma od strane jednog od javnih emitera (RTRS), apsolutnu slobodu u medijskom prostoru za izvrtanje činjenica (od svetosavlja, majoriziranja i ugrozdbe do islamofobije), političku žutu štampu (svi tzv. nezavisni, najsavršeniji, alternativni i nenad.ebivi elektronski i štampani mediji), i opet sistem nekako funkcioniše.

Nema bratstva i jedinstva, ne treba ga ni biti ako ne ide, ali ljudi opet surađuju.
Recimo, meni je prije deset godina bilo nepojmljivo da se zadržavam u Istočnom Sarajevu, a danas ću bez neke nelagode popiti kafu u nekadašnjem predgrađu Sarajeva.

Izvjesno vrijeme (godinama) me muči jedno pitanje- Šta bi bilo da smo „mi“ na dijelu države koji kontrolišemo izgradili savršenu BiH? Dio države sa najnižom stopom kriminala u Europi, sa ekološki osvještenim institucijama, sa javnim preduzećima koja su u službi građana i koja besprijekorno funksionišu, itd.
Ko nas sprječava da na području KS, TK, ZDK... izgradimo BiH kakvu „mi“ želimo?

Ovo MI je namjerno pod navodnicima.
Da li postojimo MI i da li se stvarno trebamo strogo podijeliti po narodno religioznoj liniji?

Gospodin Cerić, koji se suptilno upoređuje sa veličanstvenim čovjekom Martin Luther King, Jr. , a koji usput sam sebe i navedenog gospodina demantuje u periodu od 25 sekundi, i to u nekoliko navrata, očito misli da je to jedino rješenje.
m_l

#2 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by m_l »

Da li postojimo MI i da li se stvarno trebamo strogo podijeliti po narodno religioznoj liniji?

Gospodin Cerić, koji se suptilno upoređuje sa veličanstvenim čovjekom Martin Luther King, Jr. , a koji usput sam sebe i navedenog gospodina demantuje u periodu od 25 sekundi, i to u nekoliko navrata, očito misli da je to jedino rješenje.
Ocito ga nisi shvatio, kao i sam voditelj, pa su se nekoliko minuta vrtili ukrug. G. Ceric kaze da Bosnjaci nemaju, znaci samo KONSTATIRA da NEMAJU svoju nacionalnu drzavu kao najbrojniji narod u drzavi, ali da su ravnopravni sa ostala dva naroda, kao i Ostalim u buducnosti.
pemanapemani

#3 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

m_l wrote:

Ocito ga nisi shvatio, kao i sam voditelj, pa su se nekoliko minuta vrtili ukrug. G. Ceric kaze da Bosnjaci nemaju, znaci samo KONSTATIRA da NEMAJU svoju nacionalnu drzavu kao najbrojniji narod u drzavi, ali da su ravnopravni sa ostala dva naroda, kao i Ostalim u buducnosti.
Po njemu Bošnjaci nisu ravnopravni. On je nekoliko puta spomenuo Južnoafričku republiku, apartheid, borbu za rasnu ravnopravnost u Americi, Martina Luthera, bošnjačku nacionalnu državu.
Uostalom, zar nije na zasjedanju SBK kao jedan od ciljeva navedena bošnjačka nacionalna država?

Gospodin Cerić je prvo postavio pitanje o narodima u Europi koji nemaju svoju nacionalnu državu. Onda je to "Europi" preformulisao u Balkan, pa u region, i na kraju se vratio na Europu. Na kraju krajeva, naravno, nije odgovorio šta smatra pod tim bošnjačka nacionalna država.

Šta je poenta svega? Da li postoji taj, nazovimo ga, front kojem je stalo do BiH kao funkcionalne države?

BANU, SBK, ta neka aplikacija u UN, uzurpiranje zastave sa ljiljanima, bošnjačka nacionalna država, BBI kampanja, itd. Jebi ga, to isto radi i Dodik, samo transparentno, u tome je problem.
Samir_01

#4 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Samir_01 »

pemanapemani wrote:
m_l wrote:

Po njemu Bošnjaci nisu ravnopravni. On je nekoliko puta spomenuo Južnoafričku republiku, apartheid, borbu za rasnu ravnopravnost u Americi, Martina Luthera, bošnjačku nacionalnu državu.
Uostalom, zar nije na zasjedanju SBK kao jedan od ciljeva navedena bošnjačka nacionalna država?

Gospodin Cerić je prvo postavio pitanje o narodima u Europi koji nemaju svoju nacionalnu državu. Onda je to "Europi" preformulisao u Balkan, pa u region, i na kraju se vratio na Europu. Na kraju krajeva, naravno, nije odgovorio šta smatra pod tim bošnjačka nacionalna država.

Šta je poenta svega? Da li postoji taj, nazovimo ga, front kojem je stalo do BiH kao funkcionalne države?

BANU, SBK, ta neka aplikacija u UN, uzurpiranje zastave sa ljiljanima, bošnjačka nacionalna država, BBI kampanja, itd. Jebi ga, to isto radi i Dodik, samo transparentno, u tome je problem.
E jesmo mi Bosnjaci vama komunjurama trn u oku...

Jos kad bi stegli ta vasa muda crvena pa prebacili nesto fasistima u Banjaluci i Zapadnom Mostaru... ali ne lakse je po Bosnjacima srat...

Ja ne znam kako ljudi kao ti imaju obraza da optuze nas Bosnjake da zelimo da podijelimo Bosnu sa fasistima i priznamo rezultate genocida... ali stvarno ne znam kako imate obraza toliko da serete vise! :x
pemanapemani

#5 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

E jesmo mi Bosnjaci vama komunjurama trn u oku...

Jos kad bi stegli ta vasa muda crvena pa prebacili nesto fasistima u Banjaluci i Zapadnom Mostaru... ali ne lakse je po Bosnjacima srat...

Ja ne znam kako ljudi kao ti imaju obraza da optuze nas Bosnjake da zelimo da podijelimo Bosnu sa fasistima i priznamo rezultate genocida... ali stvarno ne znam kako imate obraza toliko da serete vise! :x[/quote]

Ne znam, bilo bi fino kada bi citirao gdje sam u svom postu spomenuo komunizam i gdje sam to opružio Bošnjake da žele podijeliti Bosnu?

Ako poistovjećuješ Mustafu Luthera Cerića Kinga sa Bošnjacima, onda shvatam tvoju frustriranost.
esad_plavi

#6 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

Ceric, Tihic, Izetbegovic, Ganic i ostali su na konto neravnopravnosti Bosnjaka izidali kule i gradove za sebe i za svoje. Dok oni nas upravljaju na toboznje ganjanje ravnopravnosti sa Srbima i Hrvatima mi ne vidimo da medju Bosnjacima nema ni R od ravnopravnosti niti P od postovanja. Sad nek me nazovu komunjarom, crvenim i sta vec, zaboli me neka stvar, ja znam da nije krvi ni Dodik ni Covic sto vecini Bosnjaka ni Allah dž.š. ne moze pomoci da prodju na konkursu za posao u svojoj opcini/kantonu bez veza sa nekim od gorenavedenih...

Hocemo mi svega...ali mrsko nam... Kad prestanemo ljendohaniti, trpiti svasta i vjerovati retorici ovih "dusebriznika Bosnjaka", mozda cemo i zaraditi nesto od ovoga sto hocemo.
Samir_01

#7 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Samir_01 »

pemanapemani wrote:Ne znam, bilo bi fino kada bi citirao gdje sam u svom postu spomenuo komunizam i gdje sam to opružio Bošnjake da žele podijeliti Bosnu?

Ako poistovjećuješ Mustafu Luthera Cerića Kinga sa Bošnjacima, onda shvatam tvoju frustriranost.
Ostavi se suplje... vama srbohrvatima/jugoslovenima su Ceric,Alija, zlatne kasike, SDA postale "code word" za Bosnjake... ne mogu da se sjetim koliko sam put bio optuzen da sam clan SDA zato sto govorim o Bosnjacima i nasim interesima...

Znate dobro da Ceric nema veze sa politikom i sa odlucivanjem u ovoj zemlji i da ga vecina Bosnjaka ignorise, ali on vam je izgovor da uperite prstom na Bosnjake, na IZ... mi smo vam krivi sto niste stvorili "Jugoslovene" od cetnika i ustasa.

Ne zelite da se suocite sa realnoscu... to je vas najveci problem.
karanana

#8 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by karanana »

sta je realnost?

pravljenje bosnjacke drzave na 24% teritorije sadasnje bosne i hercegovine? ja se slazem s tim jer sa ovakvim "probosanskim" licnostima ne trebaju nam ni chetnici ni ustashe.

fino ga je senad pito, sta hoce, a on neke price o mlk-u i englezima.
Sheriff

#9 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Sheriff »

Ja hocu brdo cokolade.
pemanapemani

#10 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

Samir_01 wrote:
pemanapemani wrote:Ne znam, bilo bi fino kada bi citirao gdje sam u svom postu spomenuo komunizam i gdje sam to opružio Bošnjake da žele podijeliti Bosnu?

Ostavi se suplje... vama srbohrvatima/jugoslovenima su Ceric,Alija, zlatne kasike, SDA postale "code word" za Bosnjake... ne mogu da se sjetim koliko sam put bio optuzen da sam clan SDA zato sto govorim o Bosnjacima i nasim interesima...

Znate dobro da Ceric nema veze sa politikom i sa odlucivanjem u ovoj zemlji i da ga vecina Bosnjaka ignorise, ali on vam je izgovor da uperite prstom na Bosnjake, na IZ... mi smo vam krivi sto niste stvorili "Jugoslovene" od cetnika i ustasa.

Ne zelite da se suocite sa realnoscu... to je vas najveci problem.
Bio sam baš mlad jugosloven kada je počela agresija na BiH, osam i kusur godina. Usprkos svemu, imao sam jaka jugoslavenska osjećanja, ono baš nenadjebiva. :-)

Citiraj moje jugoslavenstvo i podmetanje Bošnjacima? Ne mislim samo na ovu temu,nego općenito. Do tada ću te smatrati bezobraznim lažovom, trolom i običnim ljigavcem.

E, dok to ne neađeš, idemo malo o bošnjačkoj nacionalnoj državi koju potencira građanin Cerić. Navedeni je propagira, a ne zna je objasniti. Osniva SBK, BANU, propagira "demokratiju aplauza" (Mufty na zasjedanju SBK izabran aplauzom, demokratski do srži), suptilno negira BiH...
cyprus

#11 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by cyprus »

Zašto se ovdje jugoslavenstvo navodi kao nešto podrugljivo i loše? :|
karanana

#12 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by karanana »

u sustini, mislim da se ovdje bosanstvo poistovecuje sa jugoslovenstvom. odnosno, mislim da je zvati nekoga jugoslovenom i komunjarom pogrdno zvanje za onoga ko je bosanac.

znaci sad se apsolutno sudbina jugoslavije poistovecuje sa buducom sudbinom bosne i hercegovine.
jugoslavija propala sa njom i jugosloveni. bosanci.....?
Last edited by karanana on 03/02/2013 00:29, edited 1 time in total.
cyprus

#13 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by cyprus »

karanana wrote:u sustini, mislim da se ovdje bosanstvo poistovecuje sa jugoslovenstvom. odnosno, mislim da je zvati nekoga jugoslovenom i komunjarom pogrdno zvanje za onoga ko je bosanac.
Razumijem i zašto se to koristi, ali ne razumijem zašto je to pogrdno? :?
pemanapemani

#14 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

cyprus wrote:Zašto se ovdje jugoslavenstvo navodi kao nešto podrugljivo i loše? :|
Ne navodi se kao podrugljivo i loše.

Navodi se kao nešto sa čim se dijete od osam godina ne može ozbiljno poistovjećivati, jer nije sposobno da percipira isto.
Samir_01

#15 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Samir_01 »

pemanapemani wrote:Bio sam baš mlad jugosloven kada je počela agresija na BiH, osam i kusur godina. Usprkos svemu, imao sam jaka jugoslavenska osjećanja, ono baš nenadjebiva. :-)

Citiraj moje jugoslavenstvo i podmetanje Bošnjacima? Ne mislim samo na ovu temu,nego općenito. Do tada ću te smatrati bezobraznim lažovom, trolom i običnim ljigavcem.

E, dok to ne neađeš, idemo malo o bošnjačkoj nacionalnoj državi koju potencira građanin Cerić. Navedeni je propagira, a ne zna je objasniti. Osniva SBK, BANU, propagira "demokratiju aplauza" (Mufty na zasjedanju SBK izabran aplauzom, demokratski do srži), suptilno negira BiH...
Kad Ceric ili bilo ko drugi kaze da Bosnjaci nemaju nacionalnu drzavu on je u potpunosti u pravu.

Konstatacijom te cinjenice ne znaci da se ja ili ostali Bosnjaci zalazemo za podjelu Bosne ili da mislimo da bi nam bilo bolje na "24%"... vec podsjecamo na realnost da su Bosnjaci narod koji je i dalje nezasticen.

Bosna za Bosnjake nije ono sto je Srbija za Srbe ili Hrvatska za Hrvate... i kad nas Ceric ili bilo ko drugi podsjeti na to, taj je u potpunosti u pravu.

Cinjenica da bi ti zivot bio u opasnosti ako bi se usudio da se za zastavom sa ljiljanima prosetas Banjalukom ili Sirokim je dovoljan dokaz za to.
pemanapemani

#16 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

karanana wrote:u sustini, mislim da se ovdje bosanstvo poistovecuje sa jugoslovenstvom. odnosno, mislim da je zvati nekoga jugoslovenom i komunjarom pogrdno zvanje za onoga ko je bosanac.

znaci sad se apsolutno sudbina jugoslavije poistovecuje sa buducom sudbinom bosne i hercegovine.
jugoslavija propala sa njom i jugosloveni. bosanci.....?
To su htjele "dvije"strane svih ovih godina. Sada su dobile sagovornika u trećoj strani i pravo su sretne. Nisu se nadale da će se ubrzo naći neko poput Mustafe, a koji će Bošnjacima objasniti da je ZAVNOBiH najveća podvala u historiji. Muki je fino objasnio da je ono ZAVNOBiH-sko "i, i, i" historijska nepravda koja se slavi kao nešto veličanstveno.
karanana

#17 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by karanana »

Samir_01 wrote:
pemanapemani wrote:Bio sam baš mlad jugosloven kada je počela agresija na BiH, osam i kusur godina. Usprkos svemu, imao sam jaka jugoslavenska osjećanja, ono baš nenadjebiva. :-)

Kad Ceric ili bilo ko drugi kaze da Bosnjaci nemaju nacionalnu drzavu on je u potpunosti u pravu.

Konstatacijom te cinjenice ne znaci da se ja ili ostali Bosnjaci zalazemo za podjelu Bosne ili da mislimo da bi nam bilo bolje na "24%"... vec podsjecamo na realnost da su Bosnjaci narod koji je i dalje nezasticen.

Bosna za Bosnjake nije ono sto je Srbija za Srbe ili Hrvatska za Hrvate... i kad nas Ceric ili bilo ko drugi podsjeti na to, taj je u potpunosti u pravu.

Cinjenica da bi ti zivot bio u opasnosti ako bi se usudio da se za zastavom sa ljiljanima prosetas Banjalukom ili Sirokim je dovoljan dokaz za to.
dobro.
i kao sto se i senad vrtio u krug, nakon ovoga gore napisanog, vracamo se na pitanje iz naslova teme.
sorted

#18 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by sorted »

Samir_01 wrote: E jesmo mi Bosnjaci vama komunjurama trn u oku...

Ja ne znam kako ljudi kao ti imaju obraza da optuze nas Bosnjake da zelimo da podijelimo Bosnu sa fasistima i priznamo rezultate genocida... ali stvarno ne znam kako imate obraza toliko da serete vise! :x
Ko o cemu, minderaski misevi o komunjarama. :lol: E pa pitaj te iste fasiste iz Banjaluke i "zapadnog" Mostara sta misle o komunjarama. :mrgreen:

Pa zar nije upravo Bosnjak i to prvi u istih, podijelio Bosnu sa fasistima i priznao rezultate genocida? Doduse kad si vec ozvanicio zapadni dio Mostara velikim slovom, jasno je ko bi takvim politikama sa bosnjacke strane bio koalicioni partner u nekim buducim podjelama.
amazon

#19 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by amazon »

Samir_01 wrote:

Ali mozes sa zelenom kroz srednju Bosnu i niko te ne dira, ne sa ljiljanima, vec sa arapskom..zar nije tako..I ko je potpisao ovakvu podjelu Bosne, vec Bosnjak, Srbin i Hrvat..jedini Srbi ispali pametni. ostala dvojica budale..
Samir_01

#20 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Samir_01 »

amazon wrote:
Samir_01 wrote:Cinjenica da bi ti zivot bio u opasnosti ako bi se usudio da se za zastavom sa ljiljanima prosetas Banjalukom ili Sirokim je dovoljan dokaz za to.
Ali mozes sa zelenom kroz srednju Bosnu i niko te ne dira, ne sa ljiljanima, vec sa arapskom..zar nije tako?
Da, i?
KENJAC

#21 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by KENJAC »

pemanapemani wrote:Otvaram temu ponukan večerašnjim gostovanjem gospodina Cerića na FACE TV.

Šta mi ustvari hoćemo?
Kakvo društvo želimo?

Iako sam Bosanac, ne vjerujem u utopiju o nekoj složnoj Bosanskohercegovačkoj naciji u bliskoj budućnosti. Svjestan sam da veliki broj Srba i Hrvata ne želi BiH kao građansku i multietničku državu. Svjestan sam da je međunarodna zajednica nametnula puno toga.
Usprkos svemu, sistem nekako nakaradno funkcioniše.

Znači, imaš drsko širenje nacionalizma i fašizma od strane jednog od javnih emitera (RTRS), apsolutnu slobodu u medijskom prostoru za izvrtanje činjenica (od svetosavlja, majoriziranja i ugrozdbe do islamofobije), političku žutu štampu (svi tzv. nezavisni, najsavršeniji, alternativni i nenad.ebivi elektronski i štampani mediji), i opet sistem nekako funkcioniše.

Nema bratstva i jedinstva, ne treba ga ni biti ako ne ide, ali ljudi opet surađuju.
Recimo, meni je prije deset godina bilo nepojmljivo da se zadržavam u Istočnom Sarajevu, a danas ću bez neke nelagode popiti kafu u nekadašnjem predgrađu Sarajeva.

Izvjesno vrijeme (godinama) me muči jedno pitanje- Šta bi bilo da smo „mi“ na dijelu države koji kontrolišemo izgradili savršenu BiH? Dio države sa najnižom stopom kriminala u Europi, sa ekološki osvještenim institucijama, sa javnim preduzećima koja su u službi građana i koja besprijekorno funksionišu, itd.
Ko nas sprječava da na području KS, TK, ZDK... izgradimo BiH kakvu „mi“ želimo?

Ovo MI je namjerno pod navodnicima.

Kad je vec tema "Sta mi ustvari Hocemo" onda malo raspravi i na moje pitanje ! Jesi li siguran da vecina Bosnjaka zeli zajednicku drzavu ? Sad cu ti rec sto te ja to pitam. Nekad davno ja postavio temu "Srpski clan Predsjednistva" ili nesto tako slicno, gdje sam jednostavno pitao , ko je po misljenju Bosnjaka najprikladniji za to mjesto. I... osim Divjaka i Desnice ( ??? :? :? :? ) ne dobih nikakav odgovor.A dobih zato pregrst uvreda! Hej, a ja pito za jednog jedinog covjeka! Ma vidis li bolan da je i na ovom forumu sinonim za Srbina cetnik i obratno ??? Ja sam nazivan cetnikom npr sto navijam za Djokovica ! Nazivan sam cetnikom i zato sto sam reko da moj sin ako bude uspjesan sportista nece igrati za Bosnu nego za zemlju u kojoj zivi (zapadna Evropa) Nazivan sam cetnikom jer sam reko da je "sjecas li se Doli Bel" bolji film od "nicije zemlje"..... ej... A meni je djed poginuo od cetnicke ruke kao partizan! A ja sam tri godine u Sarajevu bio pripadnik oruzanih snaga Republike Bosne i Hercegovine i pregurao preko glave mnogo vise nego "zakleti Bosnjaci" sto propagiraju jedinstvenu, sekularnu... poluautomatsku, multivitaminsku i sta ja znam kakvu B & H !!! Pa procitaj samo komentare na razne vijesti na ovom istom sajtu! Mrznja, mrznja mrznja !!!
Nemoj mislit da pricam samo o mrznji Bosnjaka prema drugima. Mrznja ovih drugih je opste poznata pa je zato ne naglasavam.
Jarane.... treba mnogo vremena proc pa da ta mrznja nestane i da se pocne razgovarat o normalnoj drzavi! ... Ako do tada opet ne zarati!
pemanapemani

#22 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by pemanapemani »

Samir_01 wrote:

Opet nisi citirao gdje sam propagirao komunizam i podmetanje Bošnjacima. Jebi ga, optužio si me, sada citiraj!

Kada Mustafa kaže da su Bošnjaci jedini narod u Europi koji nemaju nacionalnu državu, on zaboravlja Katalonce, Baskijce, Flamance, Valonce, bar jedan dio Kurda, itd.

Mustafa nije objasnio šta misli pod pojmom bošnjačka nacionalna država. Večeras je upitan o tome bar deset puta i svaki put je izbjegao odgovor pod isprikom da ga voditelj prekida. Uostalom, nebitan je večerašnji intervju, na zasjedanju SBK je jasno stavljeno do znanja da je jedan od ciljeva kongresa bošnjačka nacionalna država.

Činjenica je da bi mi život bio u opasnosti kada bih prošetao sa zastavom sa ljiljanima Banja Lukom ili jednim dijelom Mostara. Isto tako je činjenica da je taj neki SBK prisvojio državnu zastavu BiH koja je bila važeća do 1998., a koja je i simbol srednjovjekovne bosanske države.
SBK nije najavio opstruiranje bivše državne zastave. Naknadne reakcije su proglasili nekom vrstom islamofobije i prikrivene mržnje prema Bošnjacima i tu se priča završila. :-)
Do prije nekolio mjeseci nisam znao da već nekoliko godina u kući držim zastavu Mustafinih Bošnjaka.
Amy-Mia

#23 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Amy-Mia »

Svjestan sam da veliki broj Srba i Hrvata ne želi BiH kao građansku i multietničku državu.
Ne želi ni veliki broj Bošnjaka građansku i multietničku državu. I Bošnjaci, kao i Srbi i Hrvati žele podjelu BiH.
Jedino Bosanci žele građansku i multietničku državu
Better Man

#24 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Better Man »

Samo lud čovjek može trošiti vrijeme na ratnog profitera Cerića, koji se obogatio na muci BiH građana i koji podržava radikale poput Zukorlića i slične fašiste!
amazon

#25 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by amazon »

Samir_01 wrote:
amazon wrote:
Samir_01 wrote:Cinjenica da bi ti zivot bio u opasnosti ako bi se usudio da se za zastavom sa ljiljanima prosetas Banjalukom ili Sirokim je dovoljan dokaz za to.
Ali mozes sa zelenom kroz srednju Bosnu i niko te ne dira, ne sa ljiljanima, vec sa arapskom..zar nije tako?
Da, i?[/quote

Je li zastava ljiljani neka zvanicna Bosansko Hercegovacka zastava, ili ...Isto kad uzmes zastavu sa sahovnicom pa odes u Zenicu, isto je zivot u opasnosti..cek tek je rat zavrsio, pricekajmo jedno 300 god, mozda se i mogne nosati svakakve zastave :D
Locked