Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post Reply
ZZZlica

#1 Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by ZZZlica »

Ovo je pitanje postavio Ministar sigurnosti BiH, Tarik Sadović ko­jem ni­je ja­sno "za­što se stal­no po­nav­lja­ju po­zna­ti po­da­ci, po­se­bno ima­ju­ći u vi­du to da bh. vlas­ti pri­mje­nju­ju sve san­kci­je, ko­je su pre­dvi­đe­ne pre­ma or­ga­ni­za­ci­ja­ma i po­je­din­ci­ma"

U svom naj­no­vi­jem iz­vje­šta­ju Vi­je­će si­gur­nos­ti UN po­no­vo je BiH sta­vi­lo na spi­sak drža­va u ko­joj se na­la­ze oso­be i or­ga­ni­za­ci­je ko­je po­ma­žu te­ro­ris­ti­čku mre­žu Al-Ka­idu. Ja­sno je da ta­kve in­for­ma­ci­je na­no­se šte­tu drža­vi, ali ono što je opa­sno i na što tre­ba obra­ti­ti paž­nju je da se na toj lis­ti ne mo­že na­ći ni­šta no­vo u odno­su na pro­šli i pret­pro­šli iz­vje­štaj.

Ne znam šta prije da odgovorim ovom političkom diletantu, ljenčini i nesposobnjakoviću :x

Evo, za početak: zbog vaše nesposobnosti i nesnalaženja u funkciji koju obnašate, Bosanci i Hercegovci će, u najboljem slučaju, tek 2011 moći putovati bez viza :-x
Judge_Dread

#2 Re: Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:17, edited 1 time in total.
JThomas

#3 Re: Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by JThomas »

pa za početak bi mogli napraviti državu :skoljka:
ZZZlica

#4 Re: Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by ZZZlica »

Ministar sigurnost BiH Tarik Sadović potvrdio je u intervjuu za "Dnevni avaz" da, prema ocjeni Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), postoji manje od 50 osoba koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. - Nisu sve te osobe trenutno u BiH. Većina ih je afroazijskog porijekla, koje su na ovaj ili onaj način povezane s kriminalnim aktivnostima ili se mogu dovesti u vezu s osobama koje su u indirektnoj vezi s osumnjičenim za terorizam. Tačan broj, iz sigurnosnih razloga, ne mogu javno reći, ali mogu potvrditi da agencije za provođenje zakona imaju nadzor nad tim osobama i operativno ih pokrivaju - kaže Sadović.

Blago nama s ovakvim ministrom :roll:
"manje od 50 osoba", "nisu sve te osobe trenutno u BiH", pa jel' on pri sebi?!

nikad mi nećemo na zelenu granu (bez vjerskih konotacija) :skoljka:
ZZZlica

#5 Re: Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by ZZZlica »

dalje, Ministar nam brabonja:

Nekim od tih osoba je oduzeto državljanstvo BiH i njima će se baviti službe za strance, ali među njima ima i onih kojima Komisija za reviziju nije oduzela pasoš. One su predmet operativnih istraživanja ili su pod nekom vrstom pažnje. Vi pitate šta s njima. To je temeljno pitanje zbog kojeg je i moja "politička glava" bila na panju. Kad sam saznao da postoje osobe koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti, odmah sam obavijestio državni vrh, Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH, kako bi i oni razmotrili situaciju i donijeli odgovarajuće mjere zaštite državne sigurnosti. Nažalost, državni vrh se oglušio o moj poziv i nije smatrao da o tome treba raspravljati.

Dobro jutro, Kolumbo... postoje li takve osobe? postoje i tu su već 15-ak godina (A Ministar saznao k'o biva nedavno)
Što se tiče ovog o "državnom vrhu", ostajem bez teksta... Haris, Željko i Nebojša nisu smatrali da je to tema za raspravu... WTF :cry:
zlatan01

#6 Re: Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by zlatan01 »

ZZZlica wrote:Ovo je pitanje postavio Ministar sigurnosti BiH, Tarik Sadović ko­jem ni­je ja­sno "za­što se stal­no po­nav­lja­ju po­zna­ti po­da­ci, po­se­bno ima­ju­ći u vi­du to da bh. vlas­ti pri­mje­nju­ju sve san­kci­je, ko­je su pre­dvi­đe­ne pre­ma or­ga­ni­za­ci­ja­ma i po­je­din­ci­ma"

U svom naj­no­vi­jem iz­vje­šta­ju Vi­je­će si­gur­nos­ti UN po­no­vo je BiH sta­vi­lo na spi­sak drža­va u ko­joj se na­la­ze oso­be i or­ga­ni­za­ci­je ko­je po­ma­žu te­ro­ris­ti­čku mre­žu Al-Ka­idu. Ja­sno je da ta­kve in­for­ma­ci­je na­no­se šte­tu drža­vi, ali ono što je opa­sno i na što tre­ba obra­ti­ti paž­nju je da se na toj lis­ti ne mo­že na­ći ni­šta no­vo u odno­su na pro­šli i pret­pro­šli iz­vje­štaj.

Ne znam šta prije da odgovorim ovom političkom diletantu, ljenčini i nesposobnjakoviću :x

Evo, za početak: zbog vaše nesposobnosti i nesnalaženja u funkciji koju obnašate, Bosanci i Hercegovci će, u najboljem slučaju, tek 2011 moći putovati bez viza :-x
Narod(i) je(su) izabrao(li) svoje pretstavnike i ocigledno je zadovoljan njihovim radom. Da isti zele putovati, vjerovatno bi izabrali sposobnije ljude koji bi im to i omogucili. Govorim o vecini, koja na zalost sa sobom u propast vuce i manjinu kojoj i sam pripadam.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Šta još treba uraditi da BiH skinu sa stuba srama?

Post by PipiDugaDevetka »

Ma, jedan ministar kaže da nam se ulged povećava vjerovatnim prijemom u Savjest bezbjednosti, a drugi pojma nema zašto smo na spisku tog istog Savjeta UN-a.

Neko kaže da je Fata bila nevina, a neko ne,... :D
Trla baba spam, da joj prođe dan.
Post Reply