@ mostarac
Ja sam pokusao argumentovatovano objasniti sta mislim o tvojim idejama......medjutim po kriteriju koji ti uspostavljas u raspravi bilo bi prihvatljivo i da sam recimo - napisao da lupas gluposti, da nemas pojma o politici, drustvenom uredjenju, ljudskim pravima, da te ne interesuju stvarni problemi drustva i pojedinaca, ljudska sloboda u drustvu i u stvaranju sopstvenog kapitala, da ne shvatas da je upravo takav sistem donio i pravo da evo ovako pises po forumu i da imas novaca da si omogucis takvo nesto, da si vjerovatno ostecen ekonomski i socijalno u danasnjem drustvu pogresno interpretirajuci demokraciju sa fasizmom, ne shvatajuci da je upravo taj komunizam potpirivao fasizam i obratno, pa je bas zbog toga ta nistica od politicara B. Izetbegovics pravom kivan na komunizam jer je bas on kao takav ni krivog ni duznog oca mu zatvorio jer je piskarao neke gluposti, koje sve i da su imale mnogo maligniju podlogu (a nisu) nisu zasluzile krivicno gonjenje, da ne shvatas da u ovom sistemu cak i taj B. Izetbegovic danas ili neki tamo N. Brankovic imaju vremenski ogranicenu vlast za razliku od nekog tamo komunistickog aparatcika kakvih ih je bila puna SRBiH......i uopste da ne shvatas da kada podvlacis tezu o 'idealnom komunizmu' koji se ne smije porediti sa 'staljinizmom' , da je pitanje izvodljivosti i prakticnosti nekog sistema vaznije od ideje kojom je taj sistem vodjen, i zaboravljas da je i kapitalisticki i demokratski sistem u praksi razlicit i daleko od onog idealnog, ali pazi cuda - u praksi funkcionise bolje. I jos bi ti rekao da si iskompleksiran nesposobnoscu da si objasnis i uhvatis se u kostac sa problemima nastalim iz trenutne politicke i ekonomske situacije i da zbog toga zalis za vremenom kada su moralni i intelektualni patuljci poput tebe mogli silom da zavode vlast i pri tome, pazi cuda, sebi omogucuju materijalnu dobit i slobode koje drugi nemaju, bez apsolutno ikakve odgovornosti prema onima koji ih placaju.
Nista ti od toga ne shvatas. A s obzirom da si uspostavio kriterij u kojem mozes nazivati tudje upise glupostima, ja sam bio slobodan da ti otprilike opisem na sta bi to licilo kada bi i ja sebi dozvolio da ti kazem iskreno sta mislim o ovome sto pises, ovdje, a i inace, i ti, a i tebi slicni dinosauri SDPa.
Hajd sad zdra'o.