Šta je problem naše zemlje?

Post Reply
vox-populi

#101 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by vox-populi »

zavrzlama wrote:

problema je mnogo....medjutim glavni problem koji inicira sve ostale probleme je :

" Neznanje/nehtjenje/nemogucnost,srpskog naroda u BIH da zive sa drugim i drugacijim.....nemoc BIH srba da se odupru velikosrpskoj ideologiji(sanu,db,spc)."

svi ostali problemi su problemi koje imaju i sve druge drzave svijeta..
Hoces da kazes da su za nezaposlenost u Gorazdu ili lose ceste u Zenici krivi SPC, DB, SANU?

Ovi pobrojani itekako imaju svoj udio u losoj situaciji u kojoj se BiH nalazi, ali za sve na svijetu okriviti sprski narod, velikosrpsku ideologiju i slicno je, kao prvo naivno a kao drugo opasno.

Opasno jer se na taj nacin amnestiraju svi oni lezihljebovici na lokalnim nivoima koji iskljucivo svojim neradom i svojom korupcijom doprinose losoj situaciji.
zavrzlama

#102 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by zavrzlama »

vox-populi wrote:
zavrzlama wrote:

problema je mnogo....medjutim glavni problem koji inicira sve ostale probleme je :

" Neznanje/nehtjenje/nemogucnost,srpskog naroda u BIH da zive sa drugim i drugacijim.....nemoc BIH srba da se odupru velikosrpskoj ideologiji(sanu,db,spc)."

svi ostali problemi su problemi koje imaju i sve druge drzave svijeta..[/quote]

Hoces da kazes da su za nezaposlenost u Gorazdu ili lose ceste u Zenici krivi SPC, DB, SANU?

Ovi pobrojani itekako imaju svoj udio u losoj situaciji u kojoj se BiH nalazi, ali za sve na svijetu okriviti sprski narod, velikosrpsku ideologiju i slicno je, kao prvo naivno a kao drugo opasno.

Opasno jer se na taj nacin amnestiraju svi oni lezihljebovici na lokalnim nivoima koji iskljucivo svojim neradom i svojom korupcijom doprinose losoj situaciji.
ja sam vec napisao to o cemu ti govoris..ja govorim o glavnom problemu"udaru na drzavu BIH i njenu cjelovitost i unutrasnjhu harmoniju"
Dahon

#103 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by Dahon »

Jeste li kad gledali,Španjolske serije,meksikanske,portugalske,braziske itd.
Tamo neznaš tko koga je.... i sa koje strane,a svi bogati,eto dosadno im.
Znte šta je suština i u čemu je poanta,pazi sad,U TOME ŠTO MI TO GLEDAMO.
Šta mi radimo,pa mi se namještamo,prema određenim likovima,kada navijamo,više ili manje,
za bilo koji od likova i jasno,kako onaj tamo,je.. maj...,nekome tamo,tako i mi likujemo ili ne.

Kada ovdje na forumu,se netko mamjesti u određenu poziciju i napadne drugog,po npr.nacjonalnom
ili vjerskom ili neznama kojem opredjeljenju,onda se svi ostali,manje više,čast iznimkama,
postavljaju kao u serijama,a TO JE MANIPULACIJA JAVNIM MJENJEM.Kako? Pošto je svatko od nas NEGDJE,
hočeš nečeš,na ovaj način te prisiljavaju da tu i ostaneš i u daljnjem razvoju situacije,se sve više učvrščuješ
u toj poziciji,kada kreče opče ludilo,po vanjskoj namještenoj situaciji,(objavljenoj od strane svih medija,
netko po nacjonalnosti taj i taj,je nešto onom drugom tom i tom).

Pa hoče li se ugasiti taj generator,pa hočete li stati više,ili je u pitanju namjera.
djani s

#104 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by djani s »

xyzz3 wrote:zivio sam u italiji, njemackoj, austriji,, i u 10 drzava amerike.
Uh izgleda pravo seriozno za kratko vrijeme promijeniti toliko drzava, vjerovatno veliki strucnjak :D
xyzz3

#105 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by xyzz3 »

@djani,

20 godina nije kratko vrijeme.
xyzz3

#106 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by xyzz3 »

da dodam,

Voxu se ne obracam jer se ovdje pretvara kao da je 'djevica' marija i zasticen je od lokalnih dusebriznika ovdje.
ali, da je lisica vidi mu se u svakoj rijeci.
ne mogu podnijeti da vas laze u lice.
doktor u njemackoj tacno zna dali osiguranje dolaze iz radne organizacije ili sa socijale jer mu se racun sa socijale placa tek mjesec dana kasnije i procedura placanja je mnogo teza.
zato mnogi doktori u njemackoj i izbjegavaju primati pacijente sa socijalnim karticama.
ali radi se takodje o njemackoj mentalnosti koji je bez sumnje rasisticki.
mozda je gobels mrtav ali njegovi ideali sigurno zive u 99% svih nijemaca.
cak i oni nijemci koji misle da nisu rasisti, za ostale stanovnike svijeta zvuce kao strazari konc logora.
ali sta ja da pricam.
samo sam zivio i studirao tamo. zavrsio gimnaziju kao jedini stranac u povijesti te skole.
sto bih ja znao bolje od jednog Voxa? koji je studirao i zivio u BiH; znaci koristio resorse drzave na koju sad pljuje. i i tek se prije par godina preselio u njemacku.
naravno on zna vise.. :-) :-)
Grover

#107 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by Grover »

Reeker: Napad na Ambasadu SAD-a je akt pojedinca

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Philip Reeker izjavio je da je teroristički napad vehabije Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu akt pojedinca i da se tako treba tretirati.

"Pojedinac je otvorio paljbu na američku Ambasadu s ciljem da povrijedi Amerikance. Povrijedio je, međutim, građanina BiH, policajca Mirsada Velića, koji se herojski ponio", rekao je Reeker na brifingu za štampane medije organizovanom u Ambasadi SAD u Sarajevu.

On je naveo da u borbi protiv terorizma SAD ovakve prijetnje shvataju ozbiljno i da je napad na Ambasadu pokazao da i dalje postoje oni koji pokušavaju da nanesu štetu Amerikancima.

Ističući da se istraga o ovom napadu nastavlja, Reeker je naveo da u BiH, kao i brojnim drugim zemljama, postoje pojedinci koji djeluju nasiljem i da događaji od petka pružaju priliku za jednu drugačiju refleksiju.

Reeker je poručio da BiH treba da iskoristi pažnju koja joj je ponovo okrenuta zbog Jašarevićevog napada.

"Pokažite da želite ići dalje i dobićete i našu podršku i podršku naših partnera u EU", rekao je Reeker.

On je izrazio nadu da će se u BiH konačno postići dogovor o rješavanju pitanja vojne imovine, koje je potrebno za priključenje u NATO.

link

Ovdje vidimo ponižavanje i sprdnju na račun BiH koja treba "da iskoristi pažnju" koja će joj biti udijeljena zbog napada na ambasadu.

SAD su toliko potresene napadom da drže lekciju kako taj događaj treba pravilno iskoristiti.

Problem BiH je, između ostalog, zapadna politika i to od samog početka.
Last edited by Grover on 04/11/2011 14:22, edited 1 time in total.
cyprus

#108 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by cyprus »

Grover wrote:Problem BiH je, između ostalog, zapadna politika i to od samog početka.
Znači slažeš se sa Dodikom da trebamo otjerat odvade OHR i svu zapadnu MZ? :-D
Grover

#109 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by Grover »

cyprus wrote:
Grover wrote:Problem BiH je, između ostalog, zapadna politika i to od samog početka.
Znači slažeš se sa Dodikom da trebamo otjerat odvade OHR i svu zapadnu MZ? :-D
Ne vrijedi tjerati tzv. MZ, ako Dodik ostane.

Onda je ostala i tzv. MZ.

Da neko ne pomisli da kažem da treba tjerati Dodika, već politiku.
Dragon_Knight_Order

#110 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by Dragon_Knight_Order »

Grover wrote:
Problem BiH je, između ostalog, zapadna politika i to od samog početka.
Sasvim tačno.
ljevoruki

#111 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by ljevoruki »

Problem je balkanski mentalitet, kultura, seljakluk, primitivizam i bahatost. :x

Pitanje je da li postoji kriticna masa, probosanski orijentisana, koja ce sprijeciti da se BiH ne raspadne.

:bih:
vox-populi

#112 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by vox-populi »

xyzz3 wrote:da dodam,

Voxu se ne obracam jer se ovdje pretvara kao da je 'djevica' marija i zasticen je od lokalnih dusebriznika ovdje.
doktor u njemackoj tacno zna dali osiguranje dolaze iz radne organizacije ili sa socijale jer mu se racun sa socijale placa tek mjesec dana kasnije i procedura placanja je mnogo teza.
zato mnogi doktori u njemackoj i izbjegavaju primati pacijente sa socijalnim karticama.
cak i oni nijemci koji misle da nisu rasisti, za ostale stanovnike svijeta zvuce kao strazari konc logora.
ali sta ja da pricam.
samo sam zivio i studirao tamo. zavrsio gimnaziju kao jedini stranac u povijesti te skole.
sto bih ja znao bolje od jednog Voxa? koji je studirao i zivio u BiH; znaci koristio resorse drzave na koju sad pljuje. i i tek se prije par godina preselio u njemacku.
Racun placa osiguravajuce drustvo (AOK, BKK, TK itd.) a ne "socijala".
Bas si naucio za svog boravka u Njemackoj :)
detroit-mercy

#113 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by detroit-mercy »

xyzz3 wrote:da dodam,

ali sta ja da pricam.
U mene od sestre mali zavrsio gimnaziju u Njemackoj pored njega jos buljuk djece iz Bosne i sa prostora bivse Juge. Mali diplomirao na jako dobrom faxu u Njemackoj, od druga mi sin sada doktorira u Njemackoj. Inace dok sam ja bio u Svabiji za djecu iz bivse Juge su vazda izlazili podatci da su medjunajboljim ucenicima. Zivio sam 4 godine tamo i ovo sto prica xyz nisam uopste osjetio.
Drugo, trentuno u Americi imam clana familije koji je obolio od raka i koji je uspjesno operisan. Covjek i ne radi ali ima osiguranje preko zene koja je obican radnik u fabrici. Lijecen je najboljoj bolnici u regionu i operisan od jednog od najjacih strucnjaka u toj oblasti u svijetu. Da kazem da su ga je sve to kostalo u ovih 2-3 godine kostalo oko $500 iz njegovog dzepa.
Ta prica da u Americi ne mozes doci do bolnice ako si bolestan je obicna laz, bolnica te mora primiti, ako imas rak bolnica te mora lijeciti.
Mada je daleko od teme ali ne mogu da svarim kada mi neko prica neke stvari koje jednostavno nisu tacne.
žuti

#114 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by žuti »

Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote:
Svijest da je OK kršiti zakon ako mislimo da neće biti posljedica. I onda svako na svom nivou, krši ono što mu ne odgovara. Imaš ljude na forumu koji kritikuju korupciju a sami bi namještali tendere da su u poziciji. Kritikuje se političare a na brojilo za struju stavlja magnete. Kada ne bude u modi hvaliti se kako imaš štelu, kako si povukao veze, kada to bude sramota reći, biće nam puno bolje. Ja cijenim čovjeka koji penziju dočeka kao fizički radnik iako je kroz život imao x šansi da na nemoralan način u sekundi promjeni svoj i život svoje djece nabolje. Ali nije. Danas se na takve gleda sa nipodaštavanjem. Kažu "budala". I onda se pitamo šta je problem ? Mi smo problem.
pretekao si me, to sam posao reci
100% tacno.
detroit-mercy

#115 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by detroit-mercy »

zavrzlama wrote:

svi ostali problemi su problemi koje imaju i sve druge drzave svijeta..
Zavrzlama,
Znas kako su kod nas kuce i ulice u Bih, ono ide ulica pa malo travnatog pojasa ispred, pa ograda i onda dvoriste. Od nekih 20tak kuca u ulici, jedino moj stari kosi travu ispred dvorisne ograde (koju u principu ti treba da odrzavas ispred svoga dvorista) i jos jedan covjek na kraju ulice. Ostalih 18 komsija, obicno hlade muda i zivo him se hebe da li im se ispred kuce kote krokodili ili imaju smeca ili kojekavog gradjevinskog materijala koji tu stoji jos od prije rata. Pa sada mi reci da su i za to krivi velikosrbi :skoljka: .
xyzz3

#116 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by xyzz3 »

...
Last edited by Anonymous on 04/11/2011 15:09, edited 1 time in total.
Reason: banned
MuaDib

#117 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by MuaDib »

Jedini problem ovo zemlje je što njeni građani, ako se mogu nazvati građanima, očekuju da neko drugi treba da riješi naše probleme. To očekivanje koriste drugi za svoje političke ciljeve i održavaju postojeće parazitske režime u BiH u nadi da će preko njih ostvariti svoje interese. Kod nas ljudi žive za tuđe ideje, tuđa stanovišta, tuđu pomoć, tuđe identitete, tuđe ekonomije, za sve samo nek je tuđe. Kad se na to doda nepismenost, nacionalizam, strah od drugih, mahalski mentalitet i nedostatak političke svijesti, dobijemo što imamo.
I jednak problem u BiH su kako srpski i hravtski, tako i bošnjački nacionalizam, koji između sebe hrane jedan drugog.. Da ne bi bilo pitanja šta je to bošnjački nacionalizam. Kratko i jasno ću reči da je jedino njihovo bošnjačko viđenje Bosne i Hercegovine ispravno i da su Srbi i Hrvati jedini problem u ovoj zemlji. Te se na osnovu tih teza generira politika koja uključuje tri elementa iskupljenje za historijsku nepravdu, supresiju srpskog i hrvatskog identiteta i nametanje fiktivnog bosanskohercegovačkog nadidentiteta. Koje se u takvim uslovima ne može razviti, te kao takav predstavlja nepresušan izvor populističkih elemenata na kojima se temelji vlast probošnjačkih stranaka.
u takvim okolnostima se zabortavljaju svi promašaji vlasti stranaka da dominantniom bošnjačkim izbornim tijelo- Zato dragi forumaši, tipa zavrzlame i sličnih profila, bolje se zapitajte gdje nestao novac od donacijama kojim su u 80% slučajeva upravljavi bošnjački kadrovi. Ko je uništio nakon rata preživjelu industriju u Federaciji, ko je osimromašio vlastiti narod, koje je Bošnjake i one koji su ostali da žive s njima pretvorio u socijalne slučajeve i ko je kontinuirano u dilovima sa srpskim i hrvatskim nacionalistima. Pa vam se možda razbistri pred očima!!!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#118 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by pici »

Mentalitet :oops:
leo_

#119 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by leo_ »

xyzz3 wrote:...
eh tako, posto smo zavrsili sa temom o zdravstvu u njemackoj, da se vratimo na probleme u nasoj drzavi. :D
vox-populi

#120 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by vox-populi »

leo_ wrote:
xyzz3 wrote:...
eh tako, posto smo zavrsili sa temom o zdravstvu u njemackoj, da se vratimo na probleme u nasoj drzavi. :D
izvinjavam se na offtopicu
zavrzlama

#121 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by zavrzlama »

detroit-mercy wrote:
zavrzlama wrote:

svi ostali problemi su problemi koje imaju i sve druge drzave svijeta
..
Zavrzlama,
Znas kako su kod nas kuce i ulice u Bih, ono ide ulica pa malo travnatog pojasa ispred, pa ograda i onda dvoriste. Od nekih 20tak kuca u ulici, jedino moj stari kosi travu ispred dvorisne ograde (koju u principu ti treba da odrzavas ispred svoga dvorista) i jos jedan covjek na kraju ulice. Ostalih 18 komsija, obicno hlade muda i zivo him se hebe da li im se ispred kuce kote krokodili ili imaju smeca ili kojekavog gradjevinskog materijala koji tu stoji jos od prije rata. Pa sada mi reci da su i za to krivi velikosrbi :skoljka: .

ja navodim glavni problem....
zavrzlama

#122 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by zavrzlama »

MuaDib wrote:Jedini problem ovo zemlje je što njeni građani, ako se mogu nazvati građanima, očekuju da neko drugi treba da riješi naše probleme. To očekivanje koriste drugi za svoje političke ciljeve i održavaju postojeće parazitske režime u BiH u nadi da će preko njih ostvariti svoje interese. Kod nas ljudi žive za tuđe ideje, tuđa stanovišta, tuđu pomoć, tuđe identitete, tuđe ekonomije, za sve samo nek je tuđe. Kad se na to doda nepismenost, nacionalizam, strah od drugih, mahalski mentalitet i nedostatak političke svijesti, dobijemo što imamo.
I jednak problem u BiH su kako srpski i hravtski, tako i bošnjački nacionalizam, koji između sebe hrane jedan drugog.. Da ne bi bilo pitanja šta je to bošnjački nacionalizam. Kratko i jasno ću reči da je jedino njihovo bošnjačko viđenje Bosne i Hercegovine ispravno i da su Srbi i Hrvati jedini problem u ovoj zemlji. Te se na osnovu tih teza generira politika koja uključuje tri elementa iskupljenje za historijsku nepravdu, supresiju srpskog i hrvatskog identiteta i nametanje fiktivnog bosanskohercegovačkog nadidentiteta. Koje se u takvim uslovima ne može razviti, te kao takav predstavlja nepresušan izvor populističkih elemenata na kojima se temelji vlast probošnjačkih stranaka.
u takvim okolnostima se zabortavljaju svi promašaji vlasti stranaka da dominantniom bošnjačkim izbornim tijelo- Zato dragi forumaši, tipa zavrzlame i sličnih profila, bolje se zapitajte gdje nestao novac od donacijama kojim su u 80% slučajeva upravljavi bošnjački kadrovi. Ko je uništio nakon rata preživjelu industriju u Federaciji, ko je osimromašio vlastiti narod, koje je Bošnjake i one koji su ostali da žive s njima pretvorio u socijalne slučajeve i ko je kontinuirano u dilovima sa srpskim i hrvatskim nacionalistima. Pa vam se možda razbistri pred očima!!!

okolo okolo pa na mala vrata,ti po milioniti put izjednacavas strane(agresora i zrtvu)

drugo.....lazes na fatove da bosnjacki(ako postoji uopste) nacionalizam nudi neko svpoje vidjenje BIH i naturaju srbima i hrvatima....99% bosnjaci nude ono sto je milion puta ponudila i MZ,a znamo ko po pravilu odbija te prijedloge...sa 99% bosnjackih stavova se slaze i sav demokratski civilizirani svijet,samo taj svijet ne ostaje dosljedan svojim principima,zbog odbijanja velikosrba i velikohrvata,jer prijete masovnim seobama....tako da tvoja prica(laz) ne prolazi,jer se lijepo zna sta je oficijelni stav vecine politickih stranka u kojim bosnjaci cine vecinu...zato ne poturaj lazi ;-)
Skijaš

#123 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by Skijaš »

Salazar wrote:
zavrzlama wrote:
MuaDib wrote:Jedini problem ovo zemlje je što njeni građani, ako se mogu nazvati građanima, očekuju da neko drugi treba da riješi naše probleme. To očekivanje koriste drugi za svoje političke ciljeve i održavaju postojeće parazitske režime u BiH u nadi da će preko njih ostvariti svoje interese. Kod nas ljudi žive za tuđe ideje, tuđa stanovišta, tuđu pomoć, tuđe identitete, tuđe ekonomije, za sve samo nek je tuđe. Kad se na to doda nepismenost, nacionalizam, strah od drugih, mahalski mentalitet i nedostatak političke svijesti, dobijemo što imamo.

okolo okolo pa na mala vrata,ti po milioniti put izjednacavas strane(agresora i zrtvu)

drugo.....lazes na fatove da bosnjacki (ako postoji uopste) nacionalizam nudi neko svpoje vidjenje BIH i naturaju srbima i hrvatima....99% bosnjaci nude ono sto je milion puta ponudila i MZ,a znamo ko po pravilu odbija te prijedloge...sa 99% bosnjackih stavova se slaze i sav demokratski civilizirani svijet,samo taj svijet ne ostaje dosljedan svojim principima,zbog odbijanja velikosrba i velikohrvata,jer prijete masovnim seobama....tako da tvoja prica(laz) ne prolazi,jer se lijepo zna sta je oficijelni stav vecine politickih stranka u kojim bosnjaci cine vecinu...zato ne poturaj lazi ;-)
Ne postoji,lažu dušmani :D
Postoji. Prisutan je na grbovima pojedinih opština, u praksi zapošljavanja u javnom sektoru, itd, ali to nije rezultat neke definisane želje za dominacijom nego posljedica nepostojanja jasno definisane želje za multietničkim društvom, pa onda na terenu svaki lokalni igrač određuje svoja pravila.

I to naravno ne treba izjednačavati sa institucionaliziranim nacionalizmom HDZ-a i velikosrba.
Gothic princess

#124 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by Gothic princess »

I naravno Dzej wrote:Problem su narodno-filozofski nazori tipa: Biće... polako,daće Bog.Zatim : svako ima svoju nafaku. Glasaću za ovog našeg, em što je naš,em mi zaposlio tetkića.Nek nas kradu, kradu me barem moji.Šuti Ramize čuće te neko (najčešća sugestija žene mužu iznerviranom posle gledanja vijesti).Ko da ja nešto mogu promjeniti. Sve su ovo nama stranci zakuhali. Vidi ovog papka. Sve nam ove Sandžaklije preuzeše ( umjesto Sandžaklije može i Fočaci, Hercegovci....)
+1 :thumbup:
Po meni najbolji post na cijeloj temi.
Plus što još volimo kukati, to nam je nacionalni sport. Al' ne daj Bože da ćemo se pobuniti i promijeniti nešto.
Taman nam je onako kako i zaslužujemo. Svako dobije ono što zasluži.
lovecheck

#125 Re: Šta je problem naše zemlje?

Post by lovecheck »

Gothic princess wrote:
I naravno Dzej wrote:Problem su narodno-filozofski nazori tipa: Biće... polako,daće Bog.Zatim : svako ima svoju nafaku. Glasaću za ovog našeg, em što je naš,em mi zaposlio tetkića.Nek nas kradu, kradu me barem moji.Šuti Ramize čuće te neko (najčešća sugestija žene mužu iznerviranom posle gledanja vijesti).Ko da ja nešto mogu promjeniti. Sve su ovo nama stranci zakuhali. Vidi ovog papka. Sve nam ove Sandžaklije preuzeše ( umjesto Sandžaklije može i Fočaci, Hercegovci....)
+1 :thumbup:
Po meni najbolji post na cijeloj temi.
Plus što još volimo kukati, to nam je nacionalni sport. Al' ne daj Bože da ćemo se pobuniti i promijeniti nešto.
Taman nam je onako kako i zaslužujemo. Svako dobije ono što zasluži.
Pošto svi znaju što je problem, pokušat ću ga i ja detektirati.
Problem je što ljudi ne mogu prihvatiti realnost. Gorka je slatka je ali je takva. Uvijek je bilo nepravednih rješenja i s vremenom se građani naviknu. Kolikogod Srbi željeli odcjepljenje ono se ne će dogoditi, jer o tome ne odlučuju ni Srbi ni Bošnjaci. Jednako tako Bošnjaci trebaju shvatiti da ne mogu podčiniti RS i da ni su stariji brat i da BiH sačinjavaju i Hrvati i Srbi. Hrvati i Bošnjaci trebaju izgraditi Federaciju tako da jedni u drugima ne vide krivca neprijatelja, nego da svaki od ova dva naroda vidi krivca u svojim političarima pa drugi put ne će biti izabran. To nije neizvedivo.
Post Reply